Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 11:01   #3241
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Czarowniczka[/B] napisała, że dostała dolargan w zastrzyku. I pisze, żebyśmy piły duuużo wody, żeby nas to dziadowstwo nie dopadło. I boli ją tak, że żyć się odechciewa, tak dokładnie napisała
Biedactwo. Musi się nacierpieć...Ach, tak mi jej żal..

A ja zjadłam arbuza na drugie śniadanie i tylko rozbudziłam swój apetyt. Co by tu teraz? Galaretki w czekoladzie? Może kanapeczki?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:02   #3242
Marionette18
Raczkowanie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Przestal wrzeszczec... Moze zakneblowala:br zydal:

A wogole to sa dosc czeste praktyki w tym kraju. Najbardziej rozwala mnie to, ze mamuski siedza sobie w kawiarni a dzieciak w wozku przed kawiarnia wrzeszczy az gondola sie buja na wszystkie strony. I teraz idzie taka polka i serce ja sciska i nie wie, czy pobujac chwile tym wozkiem, zeby sie uspokoilo czy przejsc obojetnie...

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:02   #3243
Charlize89
Rozeznanie

Teściowa nie chce oglądać wózka to wam pokaże. Niech się wypcha babsko wstrętne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00743.jpg (133,6 KB, 57 załadowań)
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:03   #3244
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
swoją drogą teraz się dziwimy, ale pewnie nie raz będziemy miały ochotę wystawić nasze dzieci na balkon zeby tam sobie ryczały

Cytat:
mój ojciec kiedys bedac w delegacji nad morzem złowił takie ogromne ryby i potem przywiozł je do domu.. zawsze jak byłam okropna i ryczałam i się darłam mama wyciągała taką rybę z zamrazarki a ja na to uciekałam krzycząc "GIGAK, O NIE!" ... trzymała tą rybę dobre pare lat małpa jedna

charlize fajny wózek ... A dlaczego tesciowa nie chce oglądać?

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-04 o 11:05
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:04   #3245
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Teściowa nie chce oglądać wózka to wam pokaże. Niech się wypcha babsko wstrętne.
Fajną ma torbę. Nie taką bezkształtną, tylko fajną taką.
A teściowa niech się cmoknie.
Stary 2013-07-04, 11:05   #3246
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Karolajn, Ty masz wszystko udokumentowane ???

Przypomniało mi się, jak Teso raz napisała, że są takie chwile, kiedy masz po prostu dość i wystawiasz wrzeszące dziecko na balkon może mamie nerwy puściły

Katerine za wczorajszą wizytę
W sumie lepiej juz wystawic i chwile ochlonac, niz by sie jej mialo 'wysunac z kocyka'

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-04, 11:05   #3247
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A ja zjadłam arbuza na drugie śniadanie i tylko rozbudziłam swój apetyt. Co by tu teraz? Galaretki w czekoladzie? Może kanapeczki?

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość

A wogole to sa dosc czeste praktyki w tym kraju. Najbardziej rozwala mnie to, ze mamuski siedza sobie w kawiarni a dzieciak w wozku przed kawiarnia wrzeszczy az gondola sie buja na wszystkie strony. I teraz idzie taka polka i serce ja sciska i nie wie, czy pobujac chwile tym wozkiem, zeby sie uspokoilo czy przejsc obojetnie...
Moze nie takie malenstwa w gondoli, bo to jeszcze nie jest takie swiadome, ale wieksze dzieci czesto wpadaja w histerię i wtedy najlepiej jest nie zwracac uwagi na ich próby wymuszenia czegos czy właśnie "ryczę bo ryczę" bo wtedy tylko sie je nakręca jeszcze bardziej.

Cytat:
Bardzo ładny, super się prezentuje
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:05   #3248
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
ale maszyna
wręcz MASZYNISKO
Dojarnia jak sie patrzy

Cytat:
Karolajn, Ty masz wszystko udokumentowane ???

no ba :p musialam zrobić fote zeby tz pokazac. Przerazala mnie ta maszyna

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
o ja ... to na takie maszynisko mnie nie stać

A jak Avent się sprawuje, jaki masz model?
Jak sie Hania od cycka odklei to sprawdzę mam pozyczony od siostry tz ale to taki najprostszy.

I dobrze sie sprawdzał system odciagania 7-5-3 min, tak tez polozne zalecaly
Stary 2013-07-04, 11:08   #3249
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dojarnia jak sie patrzy

no ba :p musialam zrobić fote zeby tz pokazac. Przerazala mnie ta maszyna

Jak sie Hania od cycka odklei to sprawdzę mam pozyczony od siostry tz ale to taki najprostszy.

I dobrze sie sprawdzał system odciagania 7-5-3 min, tak tez polozne zalecaly
czyli ??? mozesz napisac o co chodzi??? bo ja ciemnota jestem
Stary 2013-07-04, 11:08   #3250
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Czarowniczka
napisała, że dostała dolargan w zastrzyku. I pisze, żebyśmy piły duuużo wody, żeby nas to dziadowstwo nie dopadło. I boli ją tak, że żyć się odechciewa, tak dokładnie napisała
jakby mało dolegliwości jeszcze przeszła

Cytat:
ja zjadłam jabłko i też się nie najadłam.. dopchałam jogurtem z musli i teraz szczena mnie boli od żucia suszonych owoców

Cytat:
elegancka bryka

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:08   #3251
Marionette18
Raczkowanie

Charlize wozeczek prezentuje sie ekstra!!!

Dodam jeszcze: dzieki Ci Panie, ze mam fajna tesciowa! Jak bylam u niej ostatnio to powiedziala, ze u nich w rodzinie dziadkowie kupuja wozek,ale ze ona da nam pieniadze i kupimy sobie taki jak nam sie bedzie podobal. Swoja droga juz kupilismy, ale kaska sie przyda

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-04, 11:10   #3252
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Chciałam się was jeszcze zapytać dziewczyny, jak wy przygotowujecie torby do pakowania do szpitala? Bo taką zwykłą miękką to bym jeszcze przeprała, ale mam na stanie twardą na kółkach - czymś ją przetrzeć czy jak?
Ja pakuję się w te miękkie więc je wyprałam, a jak masz twardą na kółkach to bym ją po prostu przejechała na mokro i wystawiła na słoneczko w ramach odświeżenia.

Heeeeeeeeeeeeeeeej Wam
Ale ze spamem ruszyłyście od samego rana
Nie mam niestety nic ciekawego do powiedzenia, więc póki co za nowe tygodnie i za wizyty![/QUOTE]

Ej, nie wierzę

Cytat:
Brawa za noc bez butki, duzy sukces.

Dziękuję bardzo ... A co możesz napisać o laktatorach? Ja mam butle tippe, ale laktator moge miec inny (jesli lepszy???) i przelewać do butelek tippee. Dla mnie nie ma problemu, bo do butelek mam jakies takie zaufanie, a o laktatorze tippee różne opinie słyszałam

Nie kupilam póki co zadnego, bo nie wiem czy bedzie konieczny to raz, a dwa nie wiem jaki kupic. Chociaz ostatnio zastanawiam sie czy nie kupic jednak, bo chociaz mocno chce kp to czuje, ze moze byc bardzo ciezko po cc

A no i różnica w cenie miedzy all a apteka jest masakryczna, szczegolnie na tych drozszych, np. Medela reczny (ten drozszy, nie malutki) w internecie mozna dostac za 180zł, a w aptece 260-280 wiec jakby kupic teraz to ok 100zł w kieszeni bedzie
Ja kupiłam laktator ręczny TT bo też mam te butelki, nie wiem czy się nada i czy pomoże, ale trudno - już kupiony więc będe nim walczyć o laktację

Cytat:
Ktoras pisala, ze chca jej podeslac 2 dziewuszki na wakacje (przepraszam nie pamietam ktora z Was) zaraz po porodzie... Masakra!
Co wiecej jestem w troche podobnej sytuacji Tz chce bardzo zaprosic swoich siostrzencow i siostre do nas w sierpniu. Nie powiem, ze ich nie lubie. Siostrzency sa super, ale moja szwagierka masakra, paniusia, wogole ciezko mi sie z nia rozmawia a poza tym ma lewe rece do wszystkiego i wiem, ze jak przyjada bede musiala jej uslugiwac, latac z kawka, szykowac obiadki dla wszystkich, do tego maly Franus i calkiem nowa dla mnie sytuacja. Boje sie, ze tego nie ogarne Gdyby jeszcze byla inna i wiedzialabym, ze mi pomoze w kwestii organizacyjnej calego ich pobytu to myslalabym inaczej, no ale... Poza tym nie chce sprawic przykrosci TZ ktory wprost nie moze doczekac sie kiedy przyjada, a oni w innym terminie nie moga bo dzieciaki ida do szkoly... No i masz babo placek...

uhh dzieki wszystkim ktorzy dotrwali do koncowki moich wypocin
Ja bym się nie zgodziła na ich przyjazd - ale to ja. Bo tak jak piszesz, skoro siostra Tż jest taka, że nie pomoże i jeszcze Ty będziesz musiała im usługiwać, to będziesz chodzić wkurzona i sfrustrowana, bo nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć wolałabym się na spokojnie skupić na dziecku i jemu poświęcac jak najwięcej czasu a nie usługiwać jeszcze komuś ojjj to nie dla mnie....

Cytat:

Czarowniczka
napisała, że dostała dolargan w zastrzyku. I pisze, żebyśmy piły duuużo wody, żeby nas to dziadowstwo nie dopadło. I boli ją tak, że żyć się odechciewa, tak dokładnie napisała
Ojj współczuję
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:11   #3253
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
mój ojciec kiedys bedac w delegacji nad morzem złowił takie ogromne ryby i potem przywiozł je do domu.. zawsze jak byłam okropna i ryczałam i się darłam mama wyciągała taką rybę z zamrazarki a ja na to uciekałam krzycząc "GIGAK, O NIE!" ... trzymała tą rybę dobre pare lat małpa jedna

Cytat:
Bardzo fajny i rzeczywiście, torbę to ma taką nawet wyjściową

Cytat:

Biedne maleńswa...

Cytat:
W sumie lepiej juz wystawic i chwile ochlonac, niz by sie jej mialo 'wysunac z kocyka'
Pewnie, że tak. Brrr
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:12   #3254
Anulka_p
Zakorzenienie

Rockyyy- jak tam twoje skurczybyki?
Stary 2013-07-04, 11:12   #3255
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

Cytat:
czyli ??? mozesz napisac o co chodzi??? bo ja ciemnota jestem
Pewnie tez ciemna bylam :p
Najpierw odciagasz 7 min z jednej piersi, potem 7 min z drugiej. Potem 5 z tej pierwszej i tak dalej. Na początku moze nic nie lecieć. Mi sie rozkrecalo nieźle na okresie 5 min a potem juz z gorki od początku lecialo. Duzo babeczek mialo problem z laktacja u nas
Stary 2013-07-04, 11:13   #3256
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
[

Chciałam się was jeszcze zapytać dziewczyny, jak wy przygotowujecie torby do pakowania do szpitala? Bo taką zwykłą miękką to bym jeszcze przeprała, ale mam na stanie twardą na kółkach - czymś ją przetrzeć czy jak?
Przetrzyj wilgotną szmatką i tyle Ja mam materiałowe to uprałam.
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Dzień dobry
mam dziś kiepski dzień, humor totalnie do , zmęczenie daje znać o sobie.
Rocky i En śniło mi się przez was że rodziłam w namiocie szpitalnym

Cytat:
Dzięki dziewczęta za słowa otuchy. Ale jak mi powiedziała o swoim "pięknym" pomyśle to mnie zatkało i nie byłam w stanie nic powiedzieć. Z resztą głupio mi tak zwrócić jej uwage, jest sporo starsza ode mnie (ma 65 lat a ja 24, więc tak nie wypada raczej). Ale powiedziałam TŻ o jej pomyśle i o dziwo zgodził się ze mną ze pomysł ma kiepski i się nie zgadza na żadne wakacje po porodzie.

A dodatkowo chciałam teściowej pokazać łóżeczko, wózek i takie tam pierdółki dla małej to stanowczo mi odmówiła. Nic nie chce oglądać, zganiła mnie, że takich rzeczy nie pokazuje się ani nie kupuje przed porodem bo to pecha przynosi. To już mnie wkurzyła i jej powiedziałam, że nie mam czasu łazić po porodzie i kupować wyprawki, z reszta nawet złamanego grosza nie dała na nic. Moi rodzice to chociaż wózek nam za sponsorowali a ona tylko marudzi i narzeka.
Mam jej tak dość, że chyba przestane jej drzwi otwierać.
Cytat:
A może okaże się jednak dziewczynką
Olej ją i tyle.Nie ma co sie produkowac jak ktos ma takie podejscie.No i niepotrzebnie sie nasłuchasz :/
Stary 2013-07-04, 11:15   #3257
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamu

Cytat:
Najpierw odciagasz 7 min z jednej piersi, potem 7 min z drugiej. Potem 5 z tej pierwszej i tak dalej. Na początku moze nic nie lecieć. Mi sie rozkrecalo nieźle na okresie 5 min a potem juz z gorki od początku lecialo. Duzo babeczek mialo problem z laktacja u nas
ale odciaga sie równiez wtedy kiedy nie bardzo cos leci? chodzi o to ze np. nic nie leci ale my dalej machamy ... tak?

I weź tu Was nie kochaj ... jak Wy takie pomocne, człowiek taki głupi juz nie jest

Rockyyy rodzisz ???

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-04 o 11:17
Stary 2013-07-04, 11:18   #3258
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
wiesz, moi teściowie kupili nam wózek, ale powiedzieli, że do porodu będzie u nich w domu, bo jest taki przesąd, że wózek u nas w domu przed porodem to pech.

ja teściowej powiedziałam tak: no dobra Val, nie musisz wymyślać jakiś przesądów, po prostu powiedz prawdę, że chcesz się tym wózkiem pobawić, powozić po ogródku, nacieszyć! )
także cała atmosfera została rozładowana.

także ja nie mam wózka w domu od miesięcy haha
także z chęcia popatrzę na Twój!!!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:18   #3259
Marionette18
Raczkowanie

a soro temat wozka sie przewinal POPROSZE O PORADE: Chcemy kupic uzywany wozek 2 w 1 zeby stal sobie u moich rodzicow i sluzyl nam podczas wyjazdow do Pl. (Tutaj mamy Marite prestige z wielkimi kolami dlatego zabieranie jej za kazdym razem do Pl odpada) Zalezy nam zeby byl lekki i maly po zlozeniu co by sie latwo miescil do bagaznika. Czego szukac? Przegladalam troche ofert na allegro, ale tyle tego jest ze mozna zbzikowac.

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-04, 11:19   #3260
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik

Cytat:
ale odciaga sie równiez wtedy kiedy nie bardzo cos leci? chodzi o to ze np. nic nie leci ale my dalej machamy ... tak?

I weź tu Was nie kochaj ... jak Wy takie pomocne, człowiek taki głupi juz nie jest
Tak właśnie bo np. Z tej jednej nie poleci ale w drugiej sie produkuje wtedy. Na początku polozne mowily zeby sie nie zniechecac. W dojarni siedziala raz ze mna dziewczyna, ktorej nic nie lecialo a potem ladnie rozbujala cycki
Stary 2013-07-04, 11:19   #3261
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
fajny pojazd
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
ja zjadłam jabłko i też się nie najadłam.. dopchałam jogurtem z musli i teraz szczena mnie boli od żucia suszonych owoców
ja też dziś miałam musli i też ostro walczyłam z całą masą suszonych owoców. ale wygrałam teraz wcinam żelki haribo, które też wcale nie są za miękkie
Cytat:
ale odciągać tyle czasu nawet jak nie leci mleko? nie wessie piersi do środka laktatora?
Stary 2013-07-04, 11:20   #3262
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzien dobry

no i nadrabiam...

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Miałam takie cudo, więc ja bym przede wszystkim patrzyła, żeby miało w boku odsuwane wyjście, bo jak nie, to maluch będzie kombinował i górą próbował , do tego z identycznego powodu - głębokość łóżeczka, stabilność, wysokość spania od podłogi, materiał łatwy do czyszczenia (w pewnym momencie wszystkie brzegi masz zaślinione), no i jeśli będzie łóżeczkiem wyjazdowym, to ważny jest też materacyk - u nas stało z wsadzonym zwykłym materacem łóżeczkowym, ten załączony do łóżeczka to nie wiem do czego się nadawał, ale do spania raczej nie bardzo - szczebelki drewniane powleczone materiałem i z jednaj strony cienką gąbką - kicha straszna)
bardzo dziękuję, na pewno zapamiętam tzn zapisałam sobie

Cytat:
Dziewczyny, Czarownicę zostawili na patologii i będzie tam już do rozwiązania. Dostała kroplówkę rozkurczową. Pisała, że jest wykończona psychicznie i fizycznie tym bólem na linii nerki z lewej strony. Spróbuje później wejść na wizaż także może sama się odezwie.No i napisała, że z małym ok - chociaż takie dobre wieści.
biedna czarownica!! <przytulam>

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Ja jestem po wizycie u poloznej - wszystkie wyniki super, Edziu swietnie!

Mamy kontrakt i klucze, depresje przy tym tez, bo czeka nas sporo pracy i wydatkow, a inwestowac za bardzo nie ma sensu w wynajmowane od miasta mieszkanie
brawa za wizytę a remontem staraj sie tak nie przejmować, każdy remont w którymś momencie zaczyna przerażać

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moje dziecko caly czas mialo kregoslup i dupke po prawej str, zawsze w prewe zebro mi sie wbijalo a teraz patrze ze jest po lewej, czy to normlane??
moje raz z lewej się wystawia raz prawej

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
A wiec tak co na wizycie: szyjka dluga zamknieta, lekarz mowi ze nic się nie dzieje. Justynka jest glowka do dolu tak jak myslalam. Zapytalam gina o wage niuni i obliczyl ze 3780 g wiec mamy duza kobietke nawet gin się smial jak chciał zmierzyć brzuszek i mowi no brzuszek.....to nie brzuszek tylko brzuszysko
brawa za wizytę! faktycznie porządna waga

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

U nas nocne karmienie, pierwsza noc od szpitala BEZ BUTLI !!!
super!!!

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Wiec miałam dzis usg i wizytę. :
współczuję teściowej, i wielkie brawa za wizytę!

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wczoraj tj. 03.07 BelleFramboise SN urodziła Nelly o 11.25. Waga 3260 g i 53 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
huraaaa!!! a tak myślałam właśnie))) Gratulacje Belle!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:20   #3263
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
charlize fajny wózek ... A dlaczego tesciowa nie chce oglądać?
Bo nie ma ochoty oglądać, po porodzie zobaczy. tak stwierdziła.

A wózek jest fajny, lekko się prowadzi. Z resztą, co tam wózek, ja chcę już Anke mieć przy sobie.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:21   #3264
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładny jaki to model i firma ?
Cytat:
Charlize wozeczek prezentuje sie ekstra!!!

Dodam jeszcze: dzieki Ci Panie, ze mam fajna tesciowa! Jak bylam u niej ostatnio to powiedziala, ze u nich w rodzinie dziadkowie kupuja wozek,ale ze ona da nam pieniadze i kupimy sobie taki jak nam sie bedzie podobal. Swoja droga juz kupilismy, ale kaska sie przyda
No u nas tescie tez sie zdeklarowali ale ja cos czuje ze bedzie jazda bo znając ich stwierdzą ze czemu chcemy taki drogi ( ok 1300 ten co nam sie podoba) i ze nie mamy kasy i bedą moze nas przekonywac zeby uzywke kupic itp. Ja myslałam ze w takiej sytuacji zapytam wprost ile chcą zasponsorowac i dołozyc ze swoich poprostu.Wiem ze jestesmy w ciezkiej sytuacji ale wozek chcemy nowy taki jaki nam sie podoba i w razie ostatecznosci przeznaczymy na niego kaske Tza jaką z ubezpieczenia dostanie..Bo na becikowe chyba sie dłuzej czeka a u niego wypłacają od razu.No ale to czarna wersja.Ostatnio tesciowie sie zmienili na lepsze,naprawde...wiec jestem na razie dobrej mysli
Cytat:
Rockyyy- jak tam twoje skurczybyki?
Pojawiają sie ale bardzo nieregularnie.Wlosy mam umyte,kapa naszykowana.Siedze sobie spokojnie i czekam A Tz chodzi i sie cieszy ze bedzie porodzik Moze sie rozkręci? A moze to straszaki....
Cytat:
dzieki za cenne info
Stary 2013-07-04, 11:21   #3265
idzia111
Zakorzenienie

Wiecie co z tymi przesądami to jakaś masakra jest normalnie

Przecież jeżeli ma się coś stać to to się stanie, nie zależnie czy mamy wózek czy nie ...

A zresztą moja mama kiedyś też taka była (przesądna), ale sama zobaczyła, że np. na wózek trzeba czekać, my czekaliśmy 3 tyg. Ale to dlatego, że już wczesniej partię sklep zamówił i wpisali nas na listę, tak byłoby ze 2 tyg dłużej. I co ... dziecko sie rodzi, zamawiamy wózek, czekamy i nie wychodzimy na spacer ... bo nie mamy w czym.
Stary 2013-07-04, 11:24   #3266
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Pojawiają sie ale bardzo nieregularnie.Wlosy mam umyte,kapa naszykowana.Siedze sobie spokojnie i czekam A Tz chodzi i sie cieszy ze bedzie porodzik Moze sie rozkręci? A moze to straszaki....
No to
Stary 2013-07-04, 11:25   #3267
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ale odciągać tyle czasu nawet jak nie leci mleko? nie wessie piersi do środka laktatora?
nie wciągnie bo to zasysa i puszcza i tak regularnym rytmem przy elektrycznym to fajnie idzie a przy recznym sie miesnie wyrabia :cojest :
Stary 2013-07-04, 11:28   #3268
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wiesz, moi teściowie kupili nam wózek, ale powiedzieli, że do porodu będzie u nich w domu, bo jest taki przesąd, że wózek u nas w domu przed porodem to pech.

ja teściowej powiedziałam tak: no dobra Val, nie musisz wymyślać jakiś przesądów, po prostu powiedz prawdę, że chcesz się tym wózkiem pobawić, powozić po ogródku, nacieszyć! )
także cała atmosfera została rozładowana.

także ja nie mam wózka w domu od miesięcy haha
także z chęcia popatrzę na Twój!!!
Mistrzyni rozladowywania napiecia

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Rocky dobry pomysl z tym wozkiem Jak bedzie marudzic to tak zrobcie

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-07-04, 11:30   #3269
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

U nas nocne karmienie, pierwsza noc od szpitala BEZ BUTLI !!!
gratulacje

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 11:31   #3270
magolina
Wtajemniczenie

no dobra temat laktacji i laktatorów poruszony to ja mam pytanie. UWAGA - mam laktator TT i do tego dwie butelki - 150 ml i 260 ml czy nie za mało??? no bo jak bede odciagać mleczko do jednej z tych butelek to co potem mam z nim zrobić??? znaczy nakarmić Małego wiem, ale jak bede musiała znów ściągać a te duża butelka będzie zajęta??? o matko, pisze jak jakiś czubek, ale chyba wiecie o co mi chodzi
A co z pojemnikami na mleko?? watro kupować???

Cytat:
Super wózio

Cytat:
Wiecie co z tymi przesądami to jakaś masakra jest normalnie

Przecież jeżeli ma się coś stać to to się stanie, nie zależnie czy mamy wózek czy nie ...
Dokładnie.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości