Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 13:31   #3361
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Mam smsa od evewee

"hej przyjęli mnie na oddział, ale dopiero w pon wg nich bede w 38 tyg i na pon lub wtorek dopiero zrobią mi cesarke- lipa bo Marysia w domu chora, a ja musze tu być "
Szkoda, że musi tam leżeć, a nie może przyjść w poniedziałek

Dotka a koleżanka to ci zwyczajnie zazdrości
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:34   #3362
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

O rany, od wczoraj 2 porody Belle, Strawberry - wielkie gratulacje Dziewczyny

Co do przemyśleń po kupieniu wyprawki:

jak ogólnie wygląda moja opieka nad Małym i co do tego potrzebuję?

Co 3 godziny budzę Małego do jedzonka, chyba, że sam się budzi kiedy chce. Zmieniam mu pieluchę - czyszczę pupcię chusteczkami nawilżającymi (póki co: lidlowe są lepsze niż z rossmanna, bo są bardziej mokre), smaruję pupcię i jajuszka Bepanthenem (póki co Mały ma zero odparzeń, a robi kupy na potęgę, przeważnie w 5 minut po przebraniu pampka) i zakładam czystego pampka. Obecnie psikam też za każdym razem kikut Octeniseptem, bo mu podkrwawia i chcę go jak najszybciej ususzyć. Ubieram i idziemy się karmić. Ja używam niestety kapturków na piersi, bo Mały nie umie chwycić brodawki, ale będziemy nad tym pracować. Kapturki są dobre z Aventu, mam rozmiar S. Po possaniu cycusia Mały pije z butli - butelki mamy różne, bo Mały się krztusi przy jedzeniu i próbujemy różnych. Pije mój odciągnięty pokarm - mam laktator ręczny z Aventu, kosztował 129 zł i jest super, odciąganie jest szybkie i nic nie boli, tyle, że ja mam rzekę mleka, aż mi za przeproszeniem sika z piersi W międzyczasie oczywiście Artuś usypia 10 razy i trzeba go budzić Pamiętacie, jak pisałam, że jest leniuszkiem w ciąży? Teraz jest taki sam Od czasu do czasu przy jedzeniu go odbijamy. Przy jedzeniu koniecznie pielucha, jakiś brudny ciuszek lub chociaż duży wacik, bo inaczej całe ubranko Małego i moje brudne. Potem zaczyna się usypianie.... Oczywiście nigdzie indziej, tylko na rękach mamusi Śpi pod kocykiem lub dwoma. Po jedzeniu zawsze na prawym boczku, żeby w razie ulania (a ulewa czasami) się nie zakrztusił. Czasami daję mu smoka, ale w zasadzie rzadko.
Raz dziennie podaję mu witaminę Ki D. Kąpiemy się co 2. dzień, a co 2. myjemy chusteczkami. Chustkowanie wygląda tak, że najpierw zmieniam Małemu pieluchę, potem myję go chusteczkami nawilżającymi ze szczególnym uwzględnieniem wszystkich pachwinek, pach, zgięć pod kolanami itd. i najważniejsze: szyi (jak ulewa mleczko, to ma całą lepiącą), smaruję balsamem, myję buźkę przegotowaną, osobno przygotowaną wodą i oczka - też wodą lub solą fizjologiczną. Kąpiel: rozbieramy Małego, mydlimy go na pielusze tetrowej (takim dużym wacikiem, rossmannowe są lepsze niż z Biedry, bo są mięciutkie, a te myjki z Biedry są szorstkie i niefajne), przekładamy do wanienki w pielusze, spłukujemy, potem szybko do ręcznika, wycieramy, pępek, pielucha, smarowanie, buźka, uszka i ubieranie, wszystko szybko, bo Mały się wścieka. Po tym wszystkim oczywiście cyc, ale wtedy Mały niewiele je, bo jest zmęczony tymi emocjami We wszystkim póki co pomaga mi mama, gdyby nie ona, to nie wiem, co bym zrobiła... Od czasu do czasu czyścimy nosek gruszką, ale nie jest to najlepsze rozwiązanie.
Jeszcze nie byłam z Małym na spacerze. Byłam z nim na ważeniu i u pediatry, ale zmieniam lekarza, bo lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, na 40 minut wizyty przez 30 mówiła o płatnych szczepionkach (mimo, że Artusiowi jako wcześniakowi należą się te bezpieczniejsze szczepionki bezpłatnie). A położna od razu po wyjściu od lekarza mi napisała na ulotce ceny tych szczepień...
I mój Artuś ma podłączony monitor oddechu, jest to dobre rozwiązanie dla wcześniaków. Mam Angel Care.
To chyba tyle, jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem. Jedzenie, spanie i kąpanie To oczywiście tylko mój punkt widzenia, ktoś inny może robić inaczej, chciałam się z Wami tym podzielić, bo może niektóre z Was czują się tak zagubione, jak ja wcześniej, ale tak w zasadzie to to nie jest trudne Dla mnie najgorsze jest karmienie, jak się Mały krztusi :/ Ale ostatnio robi małe postępy - odpukać!... Gdybyście miały jakieś pytania, to piszcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:34   #3363
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

a pochwalę się Wam wczorajszymi dwoma zakupami za całe 2,50 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0674.jpg (147,5 KB, 18 załadowań)
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:38   #3364
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Perse- super, że takie podsumowanie nam tutaj wstawiłaś, na pewno nie jednej z nas nam się to przyda! Super, że Mama Ci pomaga jeszcze, a mały powoli przestaje się krztusić przy karmieniu. Na pewno spędzasz z nim każdą chwilę i jest dla Ciebie oczkiem w głowie dlatego ucałuj go też od Cioć wizażowych

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 13:38   #3365
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Tysia dzieki za info i brawa za tc

Sarna również za 33 tc.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
mam dylemat, bo skoro lepiej będzie jak urodzę naturalnie, to przy zwężonej miednicy lepiej jak Fi będzie mniejszy :P
Wyrodna jestem?
Wyrodna nie, ale chyba jeszcze chociaż z tydzień bym na Twoim miejscu poczekała. Rozumiem, że się boisz że Fi będzie za duży, ale dla jego dobra lepiej,żeby jeszcze trochę w brzuszku posiedział

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
W poniedziałek mam być znowu na KTG u siebie w przychodni, ale nie pojadę. Jeśli nic się nie wydarzy, to pojadę w poniedziałek do szpitala. Powiem, że jestem po terminie, że słabo czuję ruchy, popanikuję troszkę i może się mną zajmą od razu. U mnie jest zasada, żeby zgłosić się na oddział na 6 dzień po terminie, a ja nie chcę tak długo czekać. Te trzy dni, które stukną w poniedziałek, to już będzie zdecydowanie za długo.
Też bym tak zrobiła

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41633155]

Panowie kończą dziś taras
bardzo ale to bardzo nam się podoba, ale musimy się na nowo do niego przyzwyczaić bo wygląda teraz całkiem inaczej, jest zabudowany i ma daszek.... A raczej wiklinę jako daszek więc klimat zrobił się taki wakacyjny

Cynamonka - z posiewu moczu wyszła im infekcja dróg moczowych? Tak szybko maja wyniki? Wiesz co... U mnie tez od razu stwierdzili infekcje bo na nic innego nie mogli zwalić skurczy... U Ciebie to może być w sumie bardziej kolka nerkowa... Ze mną na sali leżała dziewczyna z takimi samymi objawami jak opisujesz ..
Tak czy siak mam wielka nadzieje ze leki pomogą i odpuści...
Bardzo współczuje bólu
[/QUOTE]

Pochwaliłabyś się tym tarasem
A chodziło Ci pewnie o Czarowniczke a nie Cynamonową

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam.. co za głupota.. facet powiedział, że materac jeszcze nie został wysłany, że dzisiaj niby dopiero je dostali, uzupełnili skład jak to ujął..i będą wysyłać. Powiedziałam, że trochę nie w porządku, bo na aukcji nie jest nic napisane, że trzeba czekać, że brak na stanie.. tylko 24godz i wysyłają.. a jak klient zamawia zwłaszcza kurierem za pobraniem, to jednak ma nadzieję na ekspresową dostawę..nawet nie napisali maila, że to trochę potrwa. Tłumaczył się bezsensownie..kij z nim.. Powiedział, że jutro materac będzie.. No zobaczymy czy to nie było na odczepnego Mam obawy czy aby na pewno już te materace mają.
Dobrze, że zadzwoniłaś. Widocznie jest tak jak pisali w komentarzach, że wystawiają rzeczy których nie mają na stanie kiepski sprzedawca. Mam nadzieję, że faktycznie jutro dotrze ten materacyk....

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ja juz po ktg jak dla mnie strata czasu(no chyba ze cos sie dzieje itp)wysiedzialam sie,pozniej lezalam nuda jak niewiem mala.dostala czkawki pani polozna troche panikowala caly czas sprawdzala.ten wykres i moje tetno i poprawiala pasy..to by przeszlo ale pozniej poszlam do lekarki glupia.piz d a dala mi referat na temat skroconej szyjki ze i fantazji swoich kolegow po fachu(tak to okreslila) ze umieja wrozyc ze slracajacej sie szyjki oczywiscie nie doposcila mnie do slowa jaka mam ta szyjke itp niewazne powiedziala.ze.pare skorczy bylo,ale to przepowiadacze i tyle mam przyjsc za tydz jak nie urodze..ale nie pojde bo szkoda mi czasu i mam nadzieje.ze urodze do tej pory.Z zwiazku z tym mam kijowy humor od tego upalu mi nogi spuchly troche i wogole jestem zniesmaczona.
Najważniejsze, że ktg dobre i z Zuzą wszystko ok.
A lekarka faktycznie jakaś pojechana

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Tak i fotka z niego
Malusia tak musi tam leżeć

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Tak się zastanawiam czy nie namówić tżta na odwiedziny burger kinga po drodze do ikei

Namawianie oczywiście polegałoby na nieugotowaniu obiadu
dobry chwyt.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, przed 15 minutami stłukła mi się na płytkach prawie pełna butelka octu nie muszę Wam mówić jak śmierdzi w całej chałupieW dodatku wpłynęło pod meble kuchenne i nie mogę się tam dostać i schizuje, że jakoś przy kaloryferze spłynie do nowo wyremontowanej kuchni sąsiadów pod nami nie cierpię bloków
Fujjjj, współczuje

Cytat:
Mam smsa od evewee

"hej przyjęli mnie na oddział, ale dopiero w pon wg nich bede w 38 tyg i na pon lub wtorek dopiero zrobią mi cesarke- lipa bo Marysia w domu chora, a ja musze tu być "
Kurde, faktycznie lipa, bez sensu musi leżeć tyle czasu w szpitalu jeszcze przez weekend, jak Marysia chora
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:39   #3366
iwona335
Zakorzenienie

ja już po ktg
aż dwa sukrcze zapisało mam rozwarcie na 1 cm, jak sie cos zacznie dziać to mam przyjechac, a jak nic sie nie zadzieje to w poniedzialek na ktg.
buuu....
ide nadrabiać- ale nie wiem czy dzisiaj skończe
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:40   #3367
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ja już po ktg
aż dwa sukrcze zapisało mam rozwarcie na 1 cm, jak sie cos zacznie dziać to mam przyjechac, a jak nic sie nie zadzieje to w poniedzialek na ktg.
buuu....
Ta Twoja córa to leniuch jest no

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-04, 13:40   #3368
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Mam smsa od evewee

Oj, szkoda, że musi tam zostać Będzie się tylko stresowała o Marysię chorą w domku.
Eve- Trzymam kciuki za zdrówko Marysi i za ciebie. Trzymaj się dzielnie.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:42   #3369
tysia222
Raczkowanie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41634170]O rany, od wczoraj 2 porody Belle, Strawberry - wielkie gratulacje Dziewczyny

Co do przemyśleń po kupieniu wyprawki:

jak ogólnie wygląda moja opieka nad Małym i co do tego potrzebuję?

Co 3 godziny budzę Małego do jedzonka, chyba, że sam się budzi kiedy chce. Zmieniam mu pieluchę - czyszczę pupcię chusteczkami nawilżającymi (póki co: lidlowe są lepsze niż z rossmanna, bo są bardziej mokre), smaruję pupcię i jajuszka Bepanthenem (póki co Mały ma zero odparzeń, a robi kupy na potęgę, przeważnie w 5 minut po przebraniu pampka) i zakładam czystego pampka. Obecnie psikam też za każdym razem kikut Octeniseptem, bo mu podkrwawia i chcę go jak najszybciej ususzyć. Ubieram i idziemy się karmić. Ja używam niestety kapturków na piersi, bo Mały nie umie chwycić brodawki, ale będziemy nad tym pracować. Kapturki są dobre z Aventu, mam rozmiar S. Po possaniu cycusia Mały pije z butli - butelki mamy różne, bo Mały się krztusi przy jedzeniu i próbujemy różnych. Pije mój odciągnięty pokarm - mam laktator ręczny z Aventu, kosztował 129 zł i jest super, odciąganie jest szybkie i nic nie boli, tyle, że ja mam rzekę mleka, aż mi za przeproszeniem sika z piersi W międzyczasie oczywiście Artuś usypia 10 razy i trzeba go budzić Pamiętacie, jak pisałam, że jest leniuszkiem w ciąży? Teraz jest taki sam Od czasu do czasu przy jedzeniu go odbijamy. Przy jedzeniu koniecznie pielucha, jakiś brudny ciuszek lub chociaż duży wacik, bo inaczej całe ubranko Małego i moje brudne. Potem zaczyna się usypianie.... Oczywiście nigdzie indziej, tylko na rękach mamusi Śpi pod kocykiem lub dwoma. Po jedzeniu zawsze na prawym boczku, żeby w razie ulania (a ulewa czasami) się nie zakrztusił. Czasami daję mu smoka, ale w zasadzie rzadko.
Raz dziennie podaję mu witaminę Ki D. Kąpiemy się co 2. dzień, a co 2. myjemy chusteczkami. Chustkowanie wygląda tak, że najpierw zmieniam Małemu pieluchę, potem myję go chusteczkami nawilżającymi ze szczególnym uwzględnieniem wszystkich pachwinek, pach, zgięć pod kolanami itd. i najważniejsze: szyi (jak ulewa mleczko, to ma całą lepiącą), smaruję balsamem, myję buźkę przegotowaną, osobno przygotowaną wodą i oczka - też wodą lub solą fizjologiczną. Kąpiel: rozbieramy Małego, mydlimy go na pielusze tetrowej (takim dużym wacikiem, rossmannowe są lepsze niż z Biedry, bo są mięciutkie, a te myjki z Biedry są szorstkie i niefajne), przekładamy do wanienki w pielusze, spłukujemy, potem szybko do ręcznika, wycieramy, pępek, pielucha, smarowanie, buźka, uszka i ubieranie, wszystko szybko, bo Mały się wścieka. Po tym wszystkim oczywiście cyc, ale wtedy Mały niewiele je, bo jest zmęczony tymi emocjami We wszystkim póki co pomaga mi mama, gdyby nie ona, to nie wiem, co bym zrobiła... Od czasu do czasu czyścimy nosek gruszką, ale nie jest to najlepsze rozwiązanie.
Jeszcze nie byłam z Małym na spacerze. Byłam z nim na ważeniu i u pediatry, ale zmieniam lekarza, bo lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, na 40 minut wizyty przez 30 mówiła o płatnych szczepionkach (mimo, że Artusiowi jako wcześniakowi należą się te bezpieczniejsze szczepionki bezpłatnie). A położna od razu po wyjściu od lekarza mi napisała na ulotce ceny tych szczepień...
I mój Artuś ma podłączony monitor oddechu, jest to dobre rozwiązanie dla wcześniaków. Mam Angel Care.
To chyba tyle, jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem. Jedzenie, spanie i kąpanie To oczywiście tylko mój punkt widzenia, ktoś inny może robić inaczej, chciałam się z Wami tym podzielić, bo może niektóre z Was czują się tak zagubione, jak ja wcześniej, ale tak w zasadzie to to nie jest trudne Dla mnie najgorsze jest karmienie, jak się Mały krztusi :/ Ale ostatnio robi małe postępy - odpukać!... Gdybyście miały jakieś pytania, to piszcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Każda informacja dla niedoświadczonej przyszłej mamy na wagę złota, także dzięki- fajnie, że Ci się chciało to wszytko napisać dla nas
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:44   #3370
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Przestal wrzeszczec... Moze zakneblowala:br zydal:
A może smoczka zaaplikowała?

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Teściowa nie chce oglądać wózka to wam pokaże. Niech się wypcha babsko wstrętne.
Bardzo ładny wózek.

Cytat:
Moja młodsza siostra właśnie oficjalnie została MGR INŻ
dla zdolnej siostry!

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Byłam na zakupach przystanek od domu i nie byłam w stanie wrócić, dzwoniłam po męża, żeby przyjechał... Brzuch mnie coś boli... Jak stoję, czy chodzę, to tak na 3-5 sek. ściska na dole, kłuje i puszcza... I taki mam dylemat, czy brać no-spę, czy czekać, aż może coś się rozwinie? Teraz jak siedzę to spokój...
Może weź tą no-spę. Połóż się i odpocznij? I się nie stresuj.

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Skoro już nadrobiłam to witamy się z Mikołajkiem w 36 tc

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam.. co za głupota.. facet powiedział, że materac jeszcze nie został wysłany, że dzisiaj niby dopiero je dostali, uzupełnili skład jak to ujął..i będą wysyłać. Powiedziałam, że trochę nie w porządku, bo na aukcji nie jest nic napisane, że trzeba czekać, że brak na stanie.. tylko 24godz i wysyłają.. a jak klient zamawia zwłaszcza kurierem za pobraniem, to jednak ma nadzieję na ekspresową dostawę..nawet nie napisali maila, że to trochę potrwa. Tłumaczył się bezsensownie..kij z nim.. Powiedział, że jutro materac będzie.. No zobaczymy czy to nie było na odczepnego Mam obawy czy aby na pewno już te materace mają.
Trzymam kciuki żeby już jutro materac doszedł.

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
a ja zapomniałam my zaczynamy dziś 33 tc

A ja się chwalę! Tż zadzwonił i powiedział, że dzisiaj juz rozłożymy łóżeczko. Chyba się przeraził tym, że wczoraj na wizycie lekarz stwierdził, że za dwa tygodnie jednak do szpitala. Albo po prostu ma dość mojego marudzenia? W sumie nieważne. Najważniejsze, że Radziu dzisiaj będzie miał łóżeczko.

09.07.2011 Żona

Edytowane przez Agrafka86
Czas edycji: 2013-07-04 o 13:45
Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:45   #3371
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja już po ktg
buuu....
Dwa to zawsze jakiś sukces. Jest też rozwarcie. Nie martw się, mała za niedługo wyjdzie.
Stary 2013-07-04, 13:45   #3372
magolina
Wtajemniczenie

Perse - super, takie informacje są jak najbardziej cenne dla niedoświadczonych mam

Cytat:
ja już po ktg
buuu....
Jednym słowem bez szału
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:46   #3373
Agrafka86
Wtajemniczenie

Eve trzymam kciuki. Tak mocno, mocno!!

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-04, 13:48   #3374
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
A ja się chwalę! Tż zadzwonił i powiedział, że dzisiaj juz rozłożymy łóżeczko. Chyba się przeraził tym, że wczoraj na wizycie lekarz stwierdził, że za dwa tygodnie jednak do szpitala. Albo po prostu ma dość mojego marudzenia? W sumie nieważne. Najważniejsze, że Radziu dzisiaj będzie miał łóżeczko.
A w zasadzie dlaczego tak szybko musisz stawić się w szpitalu skoro cc masz zaplanowane na sierpień dopiero? Chyba gdzieś w gąszczu wiadomości pominęłam tę informację.
Stary 2013-07-04, 13:50   #3375
Agrafka86
Wtajemniczenie

Iwonka Małej jest po prostu bardzo dobrze w brzusiu u Mamusi.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Anulka mam taką chorobę, że mój lekarz chce abym była wcześniej, zrobić wszystkie badania, konsultacje. Żeby później nie było, że coś się zacznie dziać i wszyscy będą bać się cokolwiek robić. Bo opinia neurologa i anestezjologa jest na wagę złota.

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-04, 13:54   #3376
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Anulka mam taką chorobę, że mój lekarz chce abym była wcześniej, zrobić wszystkie badania, konsultacje. Żeby później nie było, że coś się zacznie dziać i wszyscy będą bać się cokolwiek robić. Bo opinia neurologa i anestezjologa jest na wagę złota.
No to się należysz niestety w szpitalu.
Stary 2013-07-04, 13:56   #3377
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

iwonka: czyli cś powolutku się dzieje. To w poniedziałek razem na ktg idziemy

teso: pochwal się tarasem bo zapowiada się super

tysia: 3mam kciuki za sesję brzuszkową. fajna sprawa. My jesteśmy zadowoloni, że się zdecydowaliśmy. Czekamy właśnie na odbiór zdjęć. ale już widzieliśmy wszystkie.

rasha:
może spróbuj podejść do tego w lipcu. będę 3mać kciuki!

dotkaa: mi ktg się przydaję, bo wiem na 100% że z małym jest ok (tętno, ruchy, serduszka posłucham). poleżę sobie wprawdzie te 20 min ale co mam innego do roboty?

anulka: niecny plan ja jakoś nie potrafię ściemniać, że małego nie czuję,bo po 1. ruchliwy a po 2. jakos nie chcę zapeszać. Dlatego też na ktg prywatnie poszłam do swojego gina.

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

aaa EV: kciuki!!! do poniedziałku!

Perse: dziękujemy za esej na temat opieki. przyda się na pewno. Super, że mama Ci pomaga. Tz w pracy?a jak sie czujesz?

(tak to jest jak się nadrabia z pamięci.. potem dopisuje:P)

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:58   #3378
sammi24
Zadomowienie

UWAGA!!!!

Dzisiaj będziemy miały kolejnego dzidziusia na wątku - Czarowniczka ma za 6 h cesarke!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:00   #3379
Anulka_p
Zakorzenienie

Odkurzyłam na górze, obrałam ziemniaki i tak spuchły mi stopy, że nie wiem jak mam ogarnąć resztę.
Jakoś może zejdę z tym odkurzaczem po schodach na tych moich dwóch klocuszkach bez widocznych kostek.
Stary 2013-07-04, 14:01   #3380
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA!!!!

Dzisiaj będziemy miały kolejnego dzidziusia na wątku - Czarowniczka ma za 6 h cesarke!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
WSPANIALE
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:02   #3381
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Mam smsa od evewee

o kurcze, a dlaczego ja zatrzymali??? chyba przegapiłam te informacje

pozdrow ja i powiedz ze trzymamy kciuki za nia, maluszka i za Marysie

Cytat:
ja już po ktg
buuu....
eee .... no to moze cos ruszy, spaceruj, dziabnij sie z tz

o jacie, to przyspieszyli czarownicy cc, ale sie dzieje, szok ...

Uwaga wg moich obliczen ,,golcie sie dziewczyny nie znacie dnia ani godziny", teraz to beda sie porody sypac jeden za drugim

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-04 o 14:04
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:02   #3382
sammi24
Zadomowienie

Sarna za tydzień
Perse fajny opis, dodaje otuchy, przynajmniej mnie jako niedoświadczonej w opiece nad takim maleństwem

Cytat:
a pochwalę się Wam wczorajszymi dwoma zakupami za całe 2,50 zł

Cytat:
ja już po ktg
buuu....
Dobre i dwa skurcze
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:02   #3383
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
anulka: niecny plan ja jakoś nie potrafię ściemniać, że małego nie czuję,bo po 1. ruchliwy a po 2. jakos nie chcę zapeszać. Dlatego też na ktg prywatnie poszłam do swojego gina.
Ja jeszcze nie wiem czy potrafię. Taki jest plan, a jak wyjdzie, to się dopiero okaże.

Cytat:
UWAGA!!!!

Będzie dzidziuś. Trzymam kciuki za cc
Stary 2013-07-04, 14:04   #3384
Agrafka86
Wtajemniczenie

Czarowniczko Kochana! Czekamy na informację, trzymamy kciuki i bardzo, bardzo się cieszymy!

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-04, 14:04   #3385
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Zdrzemnęłam się, skurczów nie mam. Filip się wypina ostro, czuję go od żeber do spojenia.
No tydzień niech posiedzi. Max dwa.
No-spy nie brałam, bo skurcze chwilwe, nie bolały aż tak mocno. Jutro pójdę na posiew, może będzie drugi dr to by mi Fi zważył, może zerknął na szyjkę

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:04   #3386
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Czarownica: no to trzymam kciuki!!! czekamy zniecierpliwione!

Perse- dzięki, że podzieliłaś się Twoimi spostrzeżeniami na temat tych pierwszych chwil z dzieckiem. Wiadomo, każda z nas może mieć inne doświadczenia, ale fajnie tak porównać i zobaczyć jak to u kogoś innego wygląda.

Anulka- na spuchnięte nogi nie ma rady, pomyśl, że po porodzie będą znów chude, zgrabne i znów zobaczysz kostki) hahha

Agrafka fajnie że Twój facet tak się zmobilizował haha, trzeba było chłopa postraszyć i w anioła się zmienia

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:04   #3387
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
Ile pakujecie do torby tych ogromniastych podpasek?
Wezmę 3 paczki

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Wczoraj tj. 03.07 BelleFramboise SN urodziła Nelly o 11.25. Waga 3260 g i 53 cm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Jeszcze cos gadala,ze przy porodzie chce byc to mi foty bedzie robić jak mały mi z pipki wychodzi
haha co za babsko, masakra.. weź ją pogoń na drzewo

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
W sumie, to nawet nie była kłótnia. Zawiódł mnie w dodatku w sprawie, której od niego nie wymagałam. Sam się zdeklarował, że coś zrobi, mimo, że nie prosiłam. Nie zrobił i jeszcze próbował mi wcisnąć, że tak nie było. No kłamał mi w żywe oczy, że jest inaczej niż faktycznie jest...
skąd ja to znam... czy wszyscy faceci mają takie zachowania/ Zmawiają się, czy co?

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Skoro już nadrobiłam to witamy się z Mikołajkiem w 36 tc

Wczoraj byłam na SR i było o kąpieli noworodka. Każdy miał sobie przećwiczyć i było to bardzo pomocne. Kilka wskazówek, które może komuś się przydają:

- do kąpieli przygotowujemy 3 miseczki: w dwóch ma być woda przegotowana ciepła a w trzeciej woda przegotowana ciepła z szarym mydłem. Jedna miseczka będzie do przecierania oczek, druga do twarzy a ta z szarym mydłem do kikuta.
- oczka przemywamy gazikiem od zewnątrz do wewnątrz (nigdy odwrotnie!)
- twarz przemywamy od czoła do brody
- pępuszek obmywamy cały, jak kikut odstaje to staramy sie tam też wymyć, potem wycieramy do sucha- szare mydło ma szybciej wysuszyć to miejsce, ponoć to są najnowsze zalecenia tzn "pielęgnacja na sucho". Dopiero jak robi się ropa używamy Octeniseptu (czyszczenie kikuta 3-4 razy dziennie)
- pamiętamy o wymyciu małżowiny usznej i ZA uszkami
- po tych czynnościach ściągamy pampersa
- nie zaleca się gąbek do wanienek- bakterie, lepiej sprawdza się pielucha na dnie (można wyprać łatwo)
- wkładamy dziecko do wanienki i myjemy
- nie używamy szamponów
- do wody dodajemy płyn lub emolient
- nie używamy mydła bo wysusza skórę dziecka!
- po wyciągnięciu z wanienki myjemy genitalia- u dziewczynek trzy ruchy- zawsze od góry na dół: cewka, i wargi sromowe z jednej i drugiej strony, u chłopców kierunek nie ma znaczenie- pamiętamy żeby umyć główkę penisa
- u chłopców- nie odciągamy napletka!!!
- smarujemy oliwką główkę oraz zagięcia oraz miejsca wysuszone (odchodzi się od smarowania całego ciała)
- smarujemy pośladki kremem przeciw odparzeniom
- zakładamy pampersa pamiętając o tym, że kikut ma być odsłonięty!
- przy zakładaniu pampersa czy myciu nigdy nie dźwigamy maluszka za stopy do góry bo możemy go uszkodzić

To chyba tyle, co zdołałam zapamiętać.

Pytałam też położną o wizyty i powiedziała, ze powinno ich być 6, ona robi minimum 4, chyba, że ktoś bardzo nie chce to tylko jedna jest.

A i chwale się, ze w końcu zdecydowałam się na zamówienie sesji brzuszkowej i mam nadzieję, że Młody grzecznie poczeka, aż mama sobie fotki porobi
Fajnie, przyda się

A ja wróciłam z kawy z przyjaciółką...czułam się przy niej jak smok ona taka śliczna zgrabna a ja taka foka z brzuchem I przez swoją sklerozę ciążową zapomniałam jej wziąć prezentu z okazji obrony mgr Nic dzisiaj nie zrobiłam a jestem taaaka zmęczona.... wykonawcą dzisiejszego obiadu jest kfc wiec mam luz Wrzucę tylko następną partię kubusiowego prania i idę spać

Czy wasze psy też nie chcą jeść jak jest taki upał? Ja chodzę i się przejmuję, że głodne łażą od rana a jedzenia nie chcą tknąć
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:04   #3388
malinka0525
Zadomowienie

Widzę, że nowe porodziki były Gratuluję świeżo upieczonym mamusiom Strawberry162 i BelleFramboise. Lipiec pięknie zaczęły same dziewuszeczki

Surka u mnie też piersi spore, a pokarmu tyle co i nic Po wypiciu herbatki na laktację jest trochę lepiej, ale nadal nie zadowalająco
żeby żółtaczka u małej szybko ustąpiła.

Przyznam się bez bicia że nadrobiłam tylko ostatnią stronę ale musicie mi wybaczyć Przy malutkiej mam bardzo mało czasu dla siebie bo w dzień lubi sobie przez kilka godzin nie spać, a wtedy trzeba się nią ciągle zajmować bo marudzi. Zaraz muszę uciekać bo czeka mnie sterta jej ciuszków do uprasowania

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:05   #3389
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jejku jak rozpakowywanie sie rozkręciło! Ile Dzieciaczków!

09.07.2011 Żona

Stary 2013-07-04, 14:05   #3390
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41633155]Koźwa mój kocur znów przyniósł przed chwilą prezent -żywą myszkę

naganialam sie za nimi strasznie bo uciekł na piętro ... A myszka i tak popełniła samobójstwo bo skoczyła ze schodów
Eh te koty...[/QUOTE]
witaj w klubie, nasza nam też potrafi przynieść myszkę do domu z pola i się nią bawić albo zostawić martwą pod drzwiami wejściowymi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości