Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 11:58   #841
Martika654
Rozeznanie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
my mamy przetestowane paski crest (chyba tak) tzn. tż ma je przetestowane ja nigdy nie ywbielałam zębów bo nie czułam takiej potrzeby , nie należą do wybitnie żółtych
podobno ten żel biała perła bardzo narusza zęby i jeżeli ma się wrażliwe to lepiej nie stosować .... A ja mam bardzo wrażliwe zęby
Perłę używała sis Tż przed ślubem swoim, ja jej mówiłam, że to ma słabe opinie i nie jest zdrowe, była mądrzejsza, kupiła a efekt był zerowy
Martika654 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:02   #842
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Nie wiem czy czytałyście o sytuacji na rynku mieszkaniowym i planach dotyczących kredytów hipotecznych.
Od przyszłego roku mają wprowadzać obowiązek pierwszej płaty, najpierw 10% wartości mieszkania, docelowo ma być 20%.
Ja brałam kredyt na 100%, bez pierwszej wpłaty. W mojej sytuacji byłoby to niemożliwe. 20% to kwota 70 000 zł, nierealne że uzbierałabym to w gotówce w najbliższym czasie.
My wzięliśmy kredyt w akcie totalnego szaleństwa, ja miałam umowę na czas nieokreślony ale TŻ pracował w firmie gdzie warunki były straszne, można było dostać wypowiedzenie z dnia na dzień, co zresztą dostał 3 miesiące po wzięciu kredytu. Ale wiem że to był ostatni gwizdek. Teraz ja mam umowę na czas określony, TŻ pracuje na śmieciówce z niestabilnym dochodem i kredytu byśmy nie dostali. A jak jeszcze wejdzie w życie ta ustawa o pierwszej wpłacie to bylibyśmy pogrzebani na jakieś 10 lat...

Więc jak ktoś planuje wziąć kredyt to polecam zacząć się interesować. Czasem lepiej jest zmienić plany niż później stracić...

My i tak mamy zamiar uzbierać jak najwięcej na wkład własny. a 20% ma być dopiero od 2017 r.
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:05   #843
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy czytałyście o sytuacji na rynku mieszkaniowym i planach dotyczących kredytów hipotecznych.
Od przyszłego roku mają wprowadzać obowiązek pierwszej płaty, najpierw 10% wartości mieszkania, docelowo ma być 20%.
Ja brałam kredyt na 100%, bez pierwszej wpłaty. W mojej sytuacji byłoby to niemożliwe. 20% to kwota 70 000 zł, nierealne że uzbierałabym to w gotówce w najbliższym czasie.
My wzięliśmy kredyt w akcie totalnego szaleństwa, ja miałam umowę na czas nieokreślony ale TŻ pracował w firmie gdzie warunki były straszne, można było dostać wypowiedzenie z dnia na dzień, co zresztą dostał 3 miesiące po wzięciu kredytu. Ale wiem że to był ostatni gwizdek. Teraz ja mam umowę na czas określony, TŻ pracuje na śmieciówce z niestabilnym dochodem i kredytu byśmy nie dostali. A jak jeszcze wejdzie w życie ta ustawa o pierwszej wpłacie to bylibyśmy pogrzebani na jakieś 10 lat...

Więc jak ktoś planuje wziąć kredyt to polecam zacząć się interesować. Czasem lepiej jest zmienić plany niż później stracić...

Ależ my się interesujemy od dawna.

Sytuacja w UK, bo o niej piszę, jest nieco inna niż w Polsce. Kredyty 100% zostały praktycznie wycofane z rynku w bodajże 2009 roku, także istnieje obowiązek pierwszej wplaty o wartości min. 5%, co zdarza się rzadko, a najczęściej jest to 10% lub więcej, w zależności od zarobków/wartości nieruchomości.
Zresztą, ja nigdy nie zdecydowałabym się na kredyt 100% po tym, co wydarzyło się w UK w 2009. Dla przykładu, brat Tż kupił mieszkanie w maju 2009 o wartości bodajże 70 000 funtów. Pół roku później jego wartość spadła do 40 000 funtów. Nawet jeśli sprzedaliby mieszkanie, to nie mogliby spłacić kredytu, więc musieliby dopłacić jakieś 20 tys. z własnej kieszeni, by móc się przeprowadzić.
Wolę wynajmować przez jakiś czas, trochę dołożyć do depozytu, który mamy teraz i kupić dom, niż kupić byle co, a potem płakać jak to robią brat i bratowa Tż.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-07-04 o 12:09
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:16   #844
ana909
Erudycja

My na szczescie pod tym wzgledem nie mamy problemu ponieważ w domu Tż-ta mieszka tylko jego mama i babcia, do tego jest jedynakiem wiec w razie czego na stare lata będziemy mieli dom na własność.
Stary 2013-07-04, 12:16   #845
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
my mamy przetestowane paski crest (chyba tak) tzn. tż ma je przetestowane ja nigdy nie ywbielałam zębów bo nie czułam takiej potrzeby , nie należą do wybitnie żółtych
podobno ten żel biała perła bardzo narusza zęby i jeżeli ma się wrażliwe to lepiej nie stosować .... A ja mam bardzo wrażliwe zęby
Od 2 tygodni stosuję Białą Perłę i nie mam problemów z nadwrażliwością zębów ani dziąseł (mam wrażliwe zęby (dziąsła również). Widzę efekty po tym czasie używania.

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Ja mykam dziewczyny, trzymajcie się!

Może tutaj jeszcze wpadne przed obroną, a jak nie to do zobaczenia po 17 lipca trzymajcie kciuki!
powodzenia na obronie

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:21   #846
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ależ my się interesujemy od dawna.

Sytuacja w UK, bo o niej piszę, jest nieco inna niż w Polsce. Kredyty 100% zostały praktycznie wycofane z rynku w bodajże 2009 roku, także istnieje obowiązek pierwszej wplaty o wartości min. 5%, co zdarza się rzadko, a najczęściej jest to 10% lub więcej, w zależności od zarobków/wartości nieruchomości.
Zresztą, ja nigdy nie zdecydowałabym się na kredyt 100% po tym, co wydarzyło się w UK w 2009. Dla przykładu, brat Tż kupił mieszkanie w maju 2009 o wartości bodajże 70 000 funtów. Pół roku później jego wartość spadła do 40 000 funtów. Nawet jeśli sprzedaliby mieszkanie, to nie mogliby spłacić kredytu, więc musieliby dopłacić jakieś 20 tys. z własnej kieszeni, by móc się przeprowadzić.
Wolę wynajmować przez jakiś czas, trochę dołożyć do depozytu, który mamy teraz i kupić dom, niż kupić byle co, a potem płakać jak to robią brat i bratowa Tż.
Ja nie miałam wyjścia. Kupując mieszkanie nie planowaliśmy jeszcze ślubu, nie mogliśmy wymagać od rodziców by nas wspomogli bo to dużo pieniędzy. Na pierwszą wpłątę nie uzbieralibyśmy szybko. A 10% nie robi praktycznie różnicy w warunkach kredytowych, dobre oferty zaczynają się od 20-25% wkładu własnego.
Jeśli zdecydowaliubyśmy się zbierać pieniądze na wkład własny, to jaką mam pewność że za 5 lat warunki kredytowe drastycznie się nie zmienią...
Dodatkowo jeszcze na opłaty musieliśmy mieć łącznie ok 17 tyś + 5000 zł zadatku za mieszkanie. A te 5 tyś to i tak wynegocjowaliśmy bo pośrednik chciał min 10 tyś...

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-07-04 o 12:22
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:22   #847
handzia600
perfumowe ADHD

dostałam telefon od stadniny koni (wysyłałam tam CV) i miałabym pracę od jutra ale cholerka ...w ogłoszeniu było napisane że do POMOCY przy rehabilitacji a nie że mam ją prowadzić ... Musiałam odmówić eh

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 12:24   #848
Ines3037200
Rozeznanie

Velika stoo lat!!
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
moze jestem dziwna, ale nie ogarniam toczków
Ja też nie, a myślałam, że jestem odosobniona z tym poglądem

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Ja też popełniłam ten błąd i przed upływem roku wspólnego mieszkania go naprawiłam - wyprowadzając się. Wrócę tam tylko pod setkami warunków. Osobne wejście, osobne mieszkanie, własny garnuszek i brak wtrącania się w nasze życie i relaje to tylko niektóre z nich...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

A i ogólnie witam i chciałam dołączyć do PM 2014, z datą 28 czerwca
Witamy!

[QUOTE=ana909;41631413]
Cytat:
Napisane przez helcia86 Pokaż wiadomość
Hej
Slubujemy w tym samym dniu

opowiedz co macie załatwione, co wybrane itd

Mamy salę, zespół, fotografa wybierzemy na dnaich - szukając oszczednosci weźmiemy fotografa który nie zajmuje się tym jako prawcą zawodową, albo takiego po studiach. Mamy juz wybrane dwie osoby z pięknym portfolio co wiecej... sukienkę zamierzam szukać w zimie (dieta trwa ) a tak poza tym to wszystko przed nami a Wy? A i ślub w kościele mam zarezerwowany na 18
Przedwczoraj dawałam linka do naszego foto. Tak samo - chłopak nie profesjonalista, ale podoba mi się, jak robi zdjęcia. My się na tym nie znamy, a podoba nam się tak po prostu. Spotkam się z nim w sobotę, bo jadę do domu trochę powakacjować.
Na suknię byłam napalona jakiś czas temu, bo znalazłam model, który chciałam, używana suknia, jak na mnie szyta, za 800zł (nowa 3400), ale:
.boję się, że z moją labilną wagą może być jeszcze różnie
.była śnieżnobiała, a mi lepiej było w takiej.. nie ecru, ale takiej złamanej bieli
.obawiam się, że mi się zmieni gust
.miała tren, a ja z oryginału zamierzałam go wyrzucić
I poza salą i DJem na dzień dzisiejszy nie mamy nic
Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość

Mówiłam już, że podpisaliśmy umowę z zespołem?

Kochana, rozmawiałyśmy wczoraj na ten temat wiadomo, lepiej mieszkać samemu, ale jak nie ma wyjścia to co zrobisz? My mieszkamy z moimi rodzicami, od 1,5 roku i jest ok wiadomo, są czasem zgrzyty, ale wolimy odkładac na wykończenie domu niż ładować pieniądze w wynajem jak rodzice są ok to czemu nie spróbować... przecież to tylko tymczasowe, nie na całe życie
Super! Co to za zespół? Jak dawałaś już namiary, to wybacz, średnio na bieżąco jestem.

Nie wiem, gdzie mam iść na staż Jutro jestem ostatni dzień w Wawie, więc muszę wreszcie wypisać dokumenty do izby lekarskiej. Mam wpisać 3 preferowane miejsca, z tym, że tak naprawdę tylko pierwsza pozycja ma znaczenie. I od poniedziałku nie mogę się zdecydować. Ciężko ocenić realne szanse. Tam gdzie ja chcę, większość mojego rocznika chce. Są 24 miejsca i mnóstwo osób z większą średnią ze studiów ode mnie, znajomościami. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki!
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:26   #849
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
dostałam telefon od stadniny koni (wysyłałam tam CV) i miałabym pracę od jutra ale cholerka ...w ogłoszeniu było napisane że do POMOCY przy rehabilitacji a nie że mam ją prowadzić ... Musiałam odmówić eh
Robota w stadninie to zapierniczanie...wiem co mówię bo pracowałam, i nawet ci od rehabilitacji mieli roboty po pachy ehhh, prasuje stertę koszul mojego przyszłego męża i słucham http://www.youtube.com/watch?v=rSktfVJc_IM życie jest piękne
Stary 2013-07-04, 12:26   #850
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie miałam wyjścia. Kupując mieszkanie nie planowaliśmy jeszcze ślubu, nie mogliśmy wymagać od rodziców by nas wspomogli bo to dużo pieniędzy. Na pierwszą wpłątę nie uzbieralibyśmy szybko. A 10% nie robi praktycznie różnicy w warunkach kredytowych, dobre oferty zaczynają się od 20-25% wkładu własnego.
Dodatkowo jeszcze na opłaty musieliśmy mieć łącznie ok 17 tyś + 5000 zł zadatku za mieszkanie. A te 5 tyś to i tak wynegocjowaliśmy bo pośrednik chciał min 10 tyś...
Tutaj nawet 10% robiło różnicę. Zresztą, po prostu teraz nie mamy wyboru, bo 100% kredyty praktycznie nie istnieją.
Rozumiem pobudki osób, które się na takie kredyty decydują, ale ja osobiście wolałabym zaczekać i odłożyć pieniądze na większy wkład własny i lepszy dom, bo bardzo ciężko jest tutaj teraz cokolwiek sprzedać, nie będąc przy tym stratnym.
piją!

Stary 2013-07-04, 12:28   #851
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Martika654 Pokaż wiadomość
Robota w stadninie to zapierniczanie...wiem co mówię bo pracowałam, i nawet ci od rehabilitacji mieli roboty po pachy ehhh, prasuje stertę koszul mojego przyszłego męża i słucham http://www.youtube.com/watch?v=rSktfVJc_IM życie jest piękne

eeee tam , wiem ile roboty bo miałam roczną praktykę w stadninie
wysłałam też CV do lecznicy któa szuka technika lub zootechnika i czekam na odpowiedź ... może się uda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 12:29   #852
wenedka
Zakorzenienie

http://www.etsy.com/uk/listing/91977...+pearl+earings Te mi się podobaja
piją!

Stary 2013-07-04, 12:33   #853
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
eeee tam , wiem ile roboty bo miałam roczną praktykę w stadninie
wysłałam też CV do lecznicy któa szuka technika lub zootechnika i czekam na odpowiedź ... może się uda
No widzisz to jest nadzieja, że dostaniesz robotę, do mnie nie dzwonią...jestem bezrobotna
Stary 2013-07-04, 12:39   #854
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
No widzisz to jest nadzieja, że dostaniesz robotę, do mnie nie dzwonią...jestem bezrobotna
Spokojnie, dopiero co wysłałas
Ja też szukam pracy, chcę zmienić na coś na miejscu, mam już dosyć dojeżdżania. Ale to nie taka prosta sprawa. Wysyłam CV drugi miesiąc, telefon milczy. Może powinnam zmienić płeć...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:43   #855
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
od kiedy cyrkonie, srebro czy biale zloto to sztuczna bizuteria?

A aparcie ceny sa takie same http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,9938

tylko, ze apart to manufaktura a tutaj mam recznie robione...
Złoto nie, faktycznie nie odczytałam ze to złoto, ale cyrkonie dla mnie są juz niefajne i nie kupuje takiej bizu

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
pozdrów Tatry ode mnie Ależ ci zazdroszczę! Ja mojego urabiam, żeby się zgodził jechać pod koniec sierpnia ale on taki jest głupi, że boi się pracę zostawić na 5 dni, bo firma bez niego padnie taaa
Dziękuję wszystkim za życzenia Szkoda, że w czwartek te urodziny, nie poimprezuję sobie
Wczorajszy koncert mega grali same hiciory, publiczność świetna, chłop mnie jak zwykle zostawił i poszedł do młyna, dostał glanem od kogoś w łydkę i kuleje dzisiaj Tylko nagłośnienie takie sobie niestety :/ Mam nadzieję, że na SOADzie w sierpniu będzie lepiej.

w takim razie ja tobie życzę częstych wizyt w górach, laskawych szlaków i cudnych wędrówek

Cytat:
no pompony z bibuły , ale koncepcja wieszania ich pod sufitem odeszła jakoś z radami tutaj które otrzymałam. Mam kilka miejsc na sali gdzie mogę jako akcent zawiesić np. mam na sali stojące lampy , pół ściany z ozdobnej kraty , ściana za nami no i planowałam na krzesłach małe pomponiki zawiesić ale boję się że szybko się zniszczą jak zacznie się chodzenie. No i główny plan to połówki pomponów jako ozdoba na stole
kupiłam bibułę gładką , idealnie nadaje się do tego (ale myślę czy dokupić )

ej ale pokażesz efekt jak zrobisz jakiś próbny pomponik?

Cytat:
hahah wiecie co tata tż dopiero zarezerwował nam pokój w tym pensjonacie nad Wigrami i powiedział że to był ostatni wolny pokój i to .... apartament małżeński hahha
To będzie napewno udany wypoczynek :d

Co do mieszkania z tesciami to my jesteśmy w takiej sytuacji. Mieszkaliśmy dwa lata w wynajmowanej kawalerce i szła na to cała jedna wypłata. Od roku mieszkamy u rodzicow tż warunki kiepskie bo jednak wszystko wspólne a jego rodzice są zeschizowani ale naprawdę oszczędzamy sporo. Wiadomo że jak będzie juz nie do zniesienia to zwiejemy. A jak będzie ok to pomieszkamy jeszcze ze dwa trzy lata może i dołożymy na domek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:46   #856
ana909
Erudycja

Ja przez pierwszy miesiac od zamówienia sali szalałam z tym ślubem, oglądałam zdjęcia sukni, makijaży, fryzur i wogóle. Już chciałam wszystko mieć.

A właśnie, jak wyobrażacie sobie wasz makijaż ślubny? Macie już jakieś pomysły? Będziecie się same malowały, czy zdecydujecie się na profesionalistkę?
Stary 2013-07-04, 12:48   #857
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość

ej ale pokażesz efekt jak zrobisz jakiś próbny pomponik?

To będzie napewno udany wypoczynek :d
jasne że pokaże zaraz zrobie na próbę
Stary 2013-07-04, 12:49   #858
myboyismine
Zakorzenienie

velika wszystkiego najlepszego

Tż zrobił spaghetti
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:51   #859
Martika654
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie, dopiero co wysłałas
Ja też szukam pracy, chcę zmienić na coś na miejscu, mam już dosyć dojeżdżania. Ale to nie taka prosta sprawa. Wysyłam CV drugi miesiąc, telefon milczy. Może powinnam zmienić płeć...
Nooo z tą płcią to jest coś na rzeczy, do Tż telefony z ofertą pracy się urywają, jeden facet mimo, że Tż odmówił to dzwoni dzień w dzień, Tż się wnerwił i napisał mu sms Panie Odpr..się Pan a Ja ?? Ja czuję się jak ciapa;/ Jego Cv wychwalają pod niebiosa a moje jest jak ubogi krewny....

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
jasne że pokaże zaraz zrobie na próbę
Czekam z niecierpliwością

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 12:52   #860
ana909
Erudycja

Tak a propos jak działa moblina aplikacja wizażu? Na jakiej zasadzie i jak mozna ją miec?
Stary 2013-07-04, 12:54   #861
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
A tak poza tematem, mój M jest kucharzem juz prawie 10 lat w zawodzie i własnie dostał propozycje pracy jako SZEF KUCHNI w nowej restauracji. Troche się boi bo nigdy nie miał na barkach takiej odpowiedzialności ale ja uwazam, że jesli dostałby dobre warunki, to warto żeby ta pracę wziął. W końcu mógłby wreszcie awansować! Bo w obecnej firmie nie czeka go ani podwyżka, ani awans, a nawet mogą go zwolnić...
Ależ super!!! Gratulacje!!!

Cytat:
hahah wiecie co tata tż dopiero zarezerwował nam pokój w tym pensjonacie nad Wigrami i powiedział że to był ostatni wolny pokój i to .... apartament małżeński hahha

velika najlepszego!!! Czego tylko sobie wyśnisz!!!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 12:55   #862
Isusia91
Raczkowanie

Cytat:
Jestem dziś późno, ale jestem

i jak z tymi paskami? dają jakiś efekt? bo i ja mam zamiar sobie chociaż spróbować wybielić
Stary 2013-07-04, 12:59   #863
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Ana909, witaj

Anka1897, nie wiem czemu on sie tak przejmuje finansami - mamy odłożone 7 tys, zaliczka na foto i video - 1050.
Rodzice C. wiszą nam ok 9 tys, mój tata 1 tys, więc w sumie z tym będzie 17 tys. Resztę przez ten rok uzbieramy

Chyba najlepszym pomyslem jest to by pogadać z tym gościem żeby mu jakoś uświadomił, że są chętni na ten termin. Tylko muszę C. namówić na spotkanie z nim.
Dzięki za wszystkie rady Jak zwykle jesteście niezastapione!

Co do mieszkania z rodzicami/tesciami po ślubie - nie polecam. Nawet na osobnych piętrach. Ja przeszłam piekło mieszkając z tesciami!
Obecnie wynajmujemy kawalerkę, kilka miesięcy po ślubie będziemy jeszcze wynajmować, a potem będziemy sie starać o kredyt i kupimy własne mieszkanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2013-07-04 o 13:01
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 13:01   #864
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Drogo? 107 zł to tanio w Tychach za miesieczny płace 120 zł, a w Katowicach 150zł na szczescie poki nie chodze do pracy nie kupuje miesiecznych, a na jednorazowe wydaje mniej

Siedze sobie na balkonie i jest mi tak błogo.... Ale te cholerne robale lataja i trzeba się zwijać
Oj to jest naprawdę drogo. Te 107zł, w stosunku do jakości usług jakie nasze Poznańskie MPK świadczy to jest przegięcie. Autobusy i tramwaje notorycznie się spóźniają, albo nie jadą wcale. Latem mają włączone ogrzewanie, że ludzie mdleją, a zimą klimę! skandal
Teraz jeszcze w P-ń remontowany jest jeden z najważniejszych węzłów komunikacyjnych, także wszystko jeździ objazdem. Gorzej jest niż źle. Do pracy czasem szybciej jest pieszo niż czekać na MPK :/ Ta sytuacja utrzymuje się już od ponad roku, a bilety ciągle drożeją :/

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
w sumie, to wlasnie o to mi chodzilo!

Po prostu szkoda dac za takie zdjecia jakiekolwiek pieniadze.
Niech KROLICZEK poszuka sobie na welonik.pl
Tak mozna sobie zaznaczyc wojewodztwo i zakres cen. Mysle, ze to bedzie najlepsze wyjscie...
O ciekawe Poszukam sobie Dzięki za link

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:05   #865
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Oj to jest naprawdę drogo. Te 107zł, w stosunku do jakości usług jakie nasze Poznańskie MPK świadczy to jest przegięcie. Autobusy i tramwaje notorycznie się spóźniają, albo nie jadą wcale. Latem mają włączone ogrzewanie, że ludzie mdleją, a zimą klimę! skandal
Teraz jeszcze w P-ń remontowany jest jeden z najważniejszych węzłów komunikacyjnych, także wszystko jeździ objazdem. Gorzej jest niż źle. Do pracy czasem szybciej jest pieszo niż czekać na MPK :/ Ta sytuacja utrzymuje się już od ponad roku, a bilety ciągle drożeją :/

O ciekawe Poszukam sobie Dzięki za link
Kochana, żebyś Ty widziała co się teraz dzieje w Warszawie... Wszędzie remonty, metro wyłączone. Masakra...

Piękne, która ostatnio mówiła o tuszu Max Factor 2000 Calorie Dramatic? Spójrzcie co znalazłam: Max Factor

Dostałam także maila, iż moja paczka ze stronki kosmetyki z ameryki została do mnie wysłana Już nie mogę się doczekać!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:16   #866
handzia600
perfumowe ADHD

verunka nie zrobię tego pompona bo właśnie zmarnowałam 3 arkusze bibuły nie tak je spięłam i strasznie bibuła się pogniotła , nie chcę marnować kolejnych ale to wychodzi tak jak na necie są pompony

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

wiecie co ta bibuła strasznie się gnie :/ małych pomponów na pewno nie da się z niej zrobić bo od razu jest pognieciona a duże spróbuję kiedy indziej bo teraz się wkurzyłam na nią ale nie wiem czy przypadkiem z niej zrezygnuje na rzecz serwetek bo są o wiele bardziej wytrzymałe i mniej podatna. 41 zł poszło się walić może wykorzystam ją na winietki albo inne pierdółki
Stary 2013-07-04, 13:19   #867
201605100
Konto usunięte

Cytat:

eejjj Ty dopiero cv wysłałaś uspokój się, szukaj dalej
Stary 2013-07-04, 13:20   #868
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dziewczyny, moja Mama była teraz w Biedronce i zapytała sie o ta prace stawka minimalna w Biedronce t0 2000 zl brutto (tyle ile wczoraj mi proponowali na kierownika sklepu) a wiekszych miastach (mam nadzieje, ze Katowice sie łapią ) nawet do 2200 brutto plus jak sa dobre utargi to sa premie po 100-200 zł miesiecznie, bony, i generalnie nienajgorszy socjal ( w mojej obecnej firmie nie ma wogóle ZFŚS ), wiec jutro jade do Katowic i składam tam cv. Tylko usune z niego stanowisko kierownika zadna praca nie hanbi ciekawe co moj TŻ na to

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 13:22   #869
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja Mama była teraz w Biedronce i zapytała sie o ta prace stawka minimalna w Biedronce t0 2000 zl brutto (tyle ile wczoraj mi proponowali na kierownika sklepu) a wiekszych miastach (mam nadzieje, ze Katowice sie łapią ) nawet do 2200 brutto plus jak sa dobre utargi to sa premie po 100-200 zł miesiecznie, bony, i generalnie nienajgorszy socjal ( w mojej obecnej firmie nie ma wogóle ZFŚS ), wiec jutro jade do Katowic i składam tam cv. Tylko usune z niego stanowisko kierownika zadna praca nie hanbi ciekawe co moj TŻ na to

jak zsumujesz wszystkie dodatki to nienajgorzej wyjdziesz
Stary 2013-07-04, 13:26   #870
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
jak zsumujesz wszystkie dodatki to nienajgorzej wyjdziesz
No na dodatek mam dobry dojazd mimo, ze to w Katowicach jest, co tez jest dla mnie bardzo wazne jednym autobusem i jak nie ma korkow to jedzie sie tylko 35 minut no i blisko do Mamusi

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości