Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 15:45   #1591
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Dzień dobry
A powiedzcie, z tym wyznaczaniem dnia owulacji to staracie się przytulać dokładnie w dniu jej wystąpienia? Bo my zastosowaliśmy taką metodę, że gdzieś od 12 dc do 25 dc (mam cykle 33-40) mniej więcej, staramy się przytulać co 2 dni. Wiadomo, czasem co 3 dni, czasem codziennie, jak się zachce, ale nie rzadziej niż co 3. Myślę, że jeśli mam owulkę, to chyba za którymś razem trafimy
I niby też staram się nie bardzo nakręcać, ale widzę niestety, że zdarza mi się troszkę zmuszać się do przytulanek. Jakoś nie potrafię sobie nakazać, że jak mi się nie chce to nie, bo potem plułabym sobie w twarz, bo a nóż.
I przekładam testowanie na niedziele, bo jestem niemal pewna, że zaraz dostanę @.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:45   #1592
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
O tak
Ja mężowi kanapek nie robię, przecież ma ręce i może sobie zrobić.
Jak ma wolne albo 2 zmianę to jak wstajemy to ja często zrobię coś dobrego albo na kolację.
Na robienie kanapek rano do pracy nie dałam się zbajerować :P nie wyobrażam sobie, żeby mój facet tylko czekał aż się mu poda śniadanie, obiad i kolację.
Wcześniej moja teściowa tak mu usługiwała ale ja go oduczyłam.
Fajnie, ja też nie robię ale teściowa krzywo na mnie patrzy i wszyscy
I niestety mąż kupuje coś w pracy.I zastanawiam się nad zmianą tego a raczej

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:47   #1593
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
O tak

Mamy tę samą teściową:brzyda l:
My ostatnio robiliśmy generalny remont i ja mieszkałam u mojej mamy a tesciowa u nas i ona wstawała o 6 i mojemu tżtowi robiła jeść. A jak pojechała to borok bez śniadania do pracy chodził Ale po paru tygodniach sie przyzwyczaił do normalności

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:48   #1594
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
My ostatnio robiliśmy generalny remont i ja mieszkałam u mojej mamy a tesciowa u nas i ona wstawała o 6 i mojemu tżtowi robiła jeść. A jak pojechała to borok bez śniadania do pracy chodził Ale po paru tygodniach sie przyzwyczaił do normalności
A nie ma pretensji?

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-04, 15:49   #1595
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
A nie ma pretensji?
Ma ale od pretensji przecież jeszcze nikt nie umarł

Stary 2013-07-04, 15:49   #1596
Kamel
Wtajemniczenie

:d
Cytat:
ma ale od pretensji przecież jeszcze nikt nie umarł

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-04, 15:50   #1597
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Mój mąż stety niestety śniadań w domu nigdy nie je. A do pracy kupuje sobie, bo robi razem ze swoimi 2 braćmi, więc "im taniej wychodzi" czyt. nie chce się żadnemu rano robić

Ale problem przyzwyczajenia do obsługiwania przez mamę mieliśmy, tylko że z sprzątaniem za sobą... Było cięzko na początku :P

Drugie serce
Stary 2013-07-04, 15:51   #1598
katekatee
Zadomowienie

Dobra dziewuchy Ja uciekam coś tam po drodze jeszcze załatwić i spadam na chatę bo moje jajko z pomidorem czeka Dobrze że jestem taka głodna to się nie skuszę na żadne sklepy bo napewno by się to źle dla mojego tżta skończyło
Też macie takie dziwne myśli "a nie będe kupować teraz ciuchów bo i tak za chwilkę zgrubnę i co z nimi zrobię"

Stary 2013-07-04, 15:53   #1599
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
(...)
I niby też staram się nie bardzo nakręcać, ale widzę niestety, że zdarza mi się troszkę zmuszać się do przytulanek. Jakoś nie potrafię sobie nakazać, że jak mi się nie chce to nie, bo potem plułabym sobie w twarz, bo a nóż.
I przekładam testowanie na niedziele, bo jestem niemal pewna, że zaraz dostanę @.
ja mam to samo, mimo, że nie jajeczkuję
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 15:54   #1600
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dobra dziewuchy Ja uciekam coś tam po drodze jeszcze załatwić i spadam na chatę bo moje jajko z pomidorem czeka Dobrze że jestem taka głodna to się nie skuszę na żadne sklepy bo napewno by się to źle dla mojego tżta skończyło
Też macie takie dziwne myśli "a nie będe kupować teraz ciuchów bo i tak za chwilkę zgrubnę i co z nimi zrobię"
Ja kupiłam dzisiaj 2 koszulki, ale oversizy w razie W

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
ja mam to samo, mimo, że nie jajeczkuję
No ja chyba też, bo mam prolaktynę sporą.

Drugie serce
Stary 2013-07-04, 16:00   #1601
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
maxwelka dla mnie rok 2013 jest nie lada wyzwaniem- od zeszłego roku już w sumie uczę się gotować, bo też nie gotowałam wcześniej, a robiła to mama tż teraz mam dla kogo, więc musowo muszę coś wymyślać

ehh, dobrze, że nie jestem w tym sama

Kochana, ale tu się staracie króciutko... w większości to są od 1 do 5 cyklu... nie ma co się spinać, dołować, że nie wyszło, bo to psychice nie pomaga, o to mi chodziło... jak już kiedyś wspomniałam- gdy staraliśmy się o naszą córcię, to widziałam już wszystkie oznaki ciąży, a potem nagle @ i płacz, zgrzytanie zębami, dołowanie się, że znów nici... chciałam ustrzec no ale widocznie źle mnie zrozumiałaś chodziło mi o blokadę psychiczną...

Ja o tym też myślę i uwierz mi- też się spinam, bo mimo, że mam już dziecko, to myślę teraz troszkę inaczej; a mianowicie: nie chcę dużej różnicy wieku, bo znam przypadki, że jak za duża to dzieciaki przez pierwsze lata się zbytnio nie dogadują: to za duże, to za małe i nie rozumie.

A teraz się podleczę tabletkami i co? Zjadę do domu. Kolejny cykl zapowiada się nieudany. Ale jakoś to przeboleję, kiedyś się uda!

to też prawda... jak mi smutno i zaczynam się wewnętrznie dołować, przytulam córę i wszystkie smutki zażegnane, bo sama wiem ile o nią było czasu starań, potem problemów w ciąży, ale było warto "czekać"...

też należę do osób, gdzie zielonego światła nie mają, ale myślę, że jakoś to będzie, poukłada się z czasem... tyle w temacie.
Niektóre dziewczyny owszem krótko ale niektóre mają swoje problemy.
Oczywiście nie ma się co spinać ale trzeba zrozumieć, że niektóre z nas interesują się bardziej swoim ciałem i wymieniają się spostrzeżeniami a niektóre mniej.

Jeszcze niedawno byłam przeciwna mierzeniu temperatury, sądziłam że to głupota ale teraz wiem że się myliłam i że bardzo mi to pomaga. Zresztą ja też mam swoją historię "chorobową" i to, że staram się tak właściwie 2 miesiąc wynika właśnie z tego.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Fajnie, ja też nie robię ale teściowa krzywo na mnie patrzy i wszyscy
I niestety mąż kupuje coś w pracy.I zastanawiam się nad zmianą tego a raczej
Mieszkasz z mężem u teściowej?

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dzisiaj 2 koszulki, ale oversizy w razie W

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

No ja chyba też, bo mam prolaktynę sporą.
A ja dostałam dziś od mojego kuzyna 2 bluzeczki i superaśną bluzę wrócił z Ameryki i rozdaje prezenty hehe
Stary 2013-07-04, 16:21   #1602
brydziajones
Zadomowienie

A ja zmykam do domku za pol godzinki a jutro Tzcik wraca nareszcie

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:28   #1603
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Niezłą dyskusję rozpętałam o karmieniu męża No cóż, u mnie w domu też był model tradycyjny - mama robiła tacie i mi kanapki, a po pracy obiad Ja nie mam nic przeciwko temu, zrobienie kanapek zajmuje mi niecałe 10 minut Za to TŻ praktycznie codziennie ogarnia mieszkanie, odkurza, sprząta - coś za coś

Boże, ależ mam dzisiaj chcicę na słodycze Zjadłam już 3 milky waye i jednego batonika Dove, jak nigdy

I obliczyłam sobie tutaj: http://www.netmama.pl/magazyn/planow...rz-owulacyjny/ , że intensywnie możemy działać od 8 lipca (termin owulacji przy najkrótszym możliwym u mnie cyklu), ewentualnie 3-7 lipca też, czyli od wczoraj do 16-17 lipca, przy najdłuższym możliwym cyklu Zobaczymy, czy takie wyliczenia mi coś dadzą I powoli zaczynam się przekonywać do mierzenia temperatury... Przy moich cyklach może to być bardzo przydatne

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2013-07-04 o 16:29
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 16:34   #1604
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]
Mieszkasz z mężem u teściowej?

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

A ja dostałam dziś od mojego kuzyna 2 bluzeczki i superaśną bluzę wrócił z Ameryki i rozdaje prezenty hehe
Nie nie mieszkam, ale czasem przy okazji wjeżdża na temat...

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-04, 19:02   #1605
Leine
Zakorzenienie

maxwelka- no mój tż też nauczony, że ma wszytko. On sobie zupy - dokładki nie naleje, bo niby 'nie lubi', taa wiadomo, że fajnie, jak mamusia zasuwa i synkowi nalewała wściekam się strasznie ale powolutku się zmienia a kanapki robi jego tata bo robi im obojgu do pracy.
Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość

I obliczyłam sobie tutaj: http://www.netmama.pl/magazyn/planow...rz-owulacyjny/ , że intensywnie możemy działać od 8 lipca (termin owulacji przy najkrótszym możliwym u mnie cyklu), ewentualnie 3-7 lipca też, czyli od wczoraj do 16-17 lipca, przy najdłuższym możliwym cyklu Zobaczymy, czy takie wyliczenia mi coś dadzą I powoli zaczynam się przekonywać do mierzenia temperatury... Przy moich cyklach może to być bardzo przydatne
weszłam na tą stronkę i się zastanawiam od kiedy czerwiec ma 31 dni? a mi pokazuje 31.06 dzień płodny
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:42   #1606
maxwelka
Zakorzenienie

Zrobiłam test owu i wyszły mi dwie kreski o tej samej intensywności

Cytat:
maxwelka- no mój tż też nauczony, że ma wszytko. On sobie zupy - dokładki nie naleje, bo niby 'nie lubi', taa wiadomo, że fajnie, jak mamusia zasuwa i synkowi nalewała wściekam się strasznie ale powolutku się zmienia a kanapki robi jego tata bo robi im obojgu do pracy.

weszłam na tą stronkę i się zastanawiam od kiedy czerwiec ma 31 dni? a mi pokazuje 31.06 dzień płodny
Mój to samo - sam nie powie, weź się człowieku domyśl, czy jest jeszcze głodny

Muszą mieć jakiś błąd
Stary 2013-07-04, 20:02   #1607
God Of War 20
Zakorzenienie

maxwelka
W życiu bym sobie nie pozwoliła na takie coś. Ja również jestem za modelem tradycyjnym ale też bez przesady-nie żeby mi chłop na głowę wchodził a ja mu będę usługiwać

Osobiście uważam, że tak nie powinno być. Wiadomo, że zrobienie kanapek nie zajmie dużo ale jak się facet przyzwyczai że się mu wszystko pod nos podstawia to potem sam nic nie zrobi. Znam już wiele takich przypadków a wszystko zaczęło się od tego jak im mamusie podstawiały.

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:

Mój to samo - sam nie powie, weź się człowieku domyśl, czy jest jeszcze głodny

Muszą mieć jakiś błąd
No to owu jest już blisko trzeba działać
Ja właśnie miałam przyjemność z chrześniakiem się zabawiać-on by mnie wykończył.
Stary 2013-07-04, 22:53   #1608
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Niezłą dyskusję rozpętałam o karmieniu męża No cóż, u mnie w domu też był model tradycyjny - mama robiła tacie i mi kanapki, a po pracy obiad Ja nie mam nic przeciwko temu, zrobienie kanapek zajmuje mi niecałe 10 minut Za to TŻ praktycznie codziennie ogarnia mieszkanie, odkurza, sprząta - coś za coś

Boże, ależ mam dzisiaj chcicę na słodycze Zjadłam już 3 milky waye i jednego batonika Dove, jak nigdy

Ja też wyliczam owulację na tej stronie i w tym cyklu zaczęłam na ovufriend i w prawdzie koniec cyklu mam ale od wczoraj zaczęłam mierzyć temp, zobaczę przynajmniej jak zachowuje się przed okresem itd, dobrze wiedzieć więcej niż mniej

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:

Mi (maj pokazuje 31), czerwiec pokazuje 30, lipiec 31

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-04 o 22:55
Stary 2013-07-05, 07:06   #1609
fantastka
Zakorzenienie

Ale popisałyście Dzień dobry Jest przed 7:00 a ja już jestem wściekle głodna

Cytat:
O tak
Ja mężowi kanapek nie robię, przecież ma ręce i może sobie zrobić.
Jak ma wolne albo 2 zmianę to jak wstajemy to ja często zrobię coś dobrego albo na kolację.
Na robienie kanapek rano do pracy nie dałam się zbajerować :P nie wyobrażam sobie, żeby mój facet tylko czekał aż się mu poda śniadanie, obiad i kolację.
Ja robię mężowi śniadanie w pracy czasami, ale zazwyczaj kończy się to raczej tym, że zapewniam produkty na śniadanie Pracujemy w jednej firmie, mamy dostęp do lodówki, więc tam znajduje wszystko, czego potrzebuje, jak akurat chce zjeść

Cytat:
Brawo!

Jeszcze nawiązując do innych wypowiedzi - ja wiem, kiedy miałam owulację, ale wcale nie naciskałam w tych dniach na seks. Wychodziło to tak, jak zawsze - kiedy mieliśmy ochotę. To, że sobie to obliczyłam nie znaczy, że się nawzajem zmuszaliśmy...

Cytat:
maxwelka
W życiu bym sobie nie pozwoliła na takie coś. Ja również jestem za modelem tradycyjnym ale też bez przesady-nie żeby mi chłop na głowę wchodził a ja mu będę usługiwać

Osobiście uważam, że tak nie powinno być. Wiadomo, że zrobienie kanapek nie zajmie dużo ale jak się facet przyzwyczai że się mu wszystko pod nos podstawia to potem sam nic nie zrobi. Znam już wiele takich przypadków a wszystko zaczęło się od tego jak im mamusie podstawiały.
Ja jestem podobnego zdania. Mieszkamy razem od listopada, ale tak naprawdę gotuję od ślubu TŻ nie narzekał, ale uznałam, że jak ma być dzidzia to trzeba trochę systematyczności wprowadzić w posiłki. Ale na tym koniec. Ze śniadaniami jest jak wyżej. Ale u nas największa wojna jest o sprzątanie. Właśnie wczoraj zrobiłam mężowi awanturę, że jemu to tylko po pracy podsunąć obiad, kapcie i dla niego jest koniec obowiązków, a ja też pracuję, niewiele mniej od niego i po zrobieniu obiadu naprawdę nie mam ani energii, ani ochoty, żeby jeszcze zapierniczać z miotłą i ścierą na kurze. Więc wczoraj razem sprzątaliśmy i mam nadzieję, że do niego coś dotarło... Ja nie oczekuję, że będzie codziennie odkurzał, ale żeby chociaż miał świadomość, że na to też musi znaleźć czas. Ja nie należę do pedantek, ale wczoraj mnie po prostu szał wziął, bo od kilku dni mam wrażenie, jakbyśmy w chlewie mieszkali Na szczęście wczoraj udało nam się większość bałaganu ogarnąć

Wiem, że jeszcze za wcześnie na objawy (4 dzień po owu), ale dziś rano widziałam małą tyci tyci smużkę krwi, która wypłynęła rano ze śluzem (i globulką ). No i w brzuchu jakieś dziwne kłucie czuję

Hmm... na ovufriend piszą, że oznaki zagnieżdżenia (o ile są) mogą występować w 7-10 dniu po owu, a na tej stronce, co wrzuciła maxwelka pokazało mi, że przy 24-dniowym cyklu zagnieżdżenie będzie w 4-5 dniu Jak to właściwie jest? A może jak ja mam krótkie cykle to zagnieżdżenie byłoby szybciej?

I dziś jedziemy pod namioty Wreszcie weekend

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-07-05 o 07:13
fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 08:23   #1610
brydziajones
Zadomowienie

Bry!

Tztowy dzisiaj wraca

Dziewczynki ,milego piataska zycze

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-05, 08:31   #1611
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
Bry!

Tztowy dzisiaj wraca

No to powodzenia

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-05, 08:57   #1612
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
No to powodzenia
Dziekuje

Aby tylko przetrwac ten dzien w pracy,..uff bedzie ciezko.

Za oknem piekna pogoda, ptaszki cwierkaja, a ja siedze w klimatyzowanym biurze i zmuszam sie do jakiegokolwiek dzialania

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-07-05, 09:04   #1613
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, że jeszcze za wcześnie na objawy (4 dzień po owu), ale dziś rano widziałam małą tyci tyci smużkę krwi, która wypłynęła rano ze śluzem (i globulką ). No i w brzuchu jakieś dziwne kłucie czuję
oooo no to może to jest dobry znak 3mam kciukasy, żeby się udało

my wczoraj znowu daliśmy radę - mimo, że zapowiadało się, że będziemy się mijać a jakoś się udało szczerze mówiąc jeśli w tym cyklu się nie uda to pewno się podłamię lekko bo w pierwszym cyklu wiele prób nie było, a teraz i prób dużo i wydaje mi się, że w odpowiednim czasie

co do tych obserwacji, to ja też nie mierzę tempki i nie obserwuję śluzu, ale nie mam nic przeciwko tym, które to robią. Rozumiem Was dziewczyny, może jak mi się kilka razy nie uda to do Was dołączę. A to, że gadulimy na takie, a nie inne tematy to wydaje mi się całkiem normalne, przecież wszystkie pragniemy potomstwa szczególnie pierwsze jest bardzo wyczekiwane i pewnie dlatego strach jest większy czy się uda czy nie.

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Cytat:
Bry!

Tztowy dzisiaj wraca
no to działajcie dzisiaj i daj znać jak żelik
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 09:15   #1614
maxwelka
Zakorzenienie

Cześć laseczki

U nas jednak TŻcik był za bardzo zmęczony Ale i dupa ten test, bo rano znowu przetestowałam i tym razem testowa kreska była słabsza Zresztą i tak w ogóle jakakolwiek szansa na owu u mnie zaczynałaby się dopiero 8 lipca, więc w sumie nie ma się co dziwić Dzisiaj pewnie poszalejemy przy piątku

Dziewczyny, stwierdziłam jednak, że pomierzę temperaturę, ale obawiam się, że mój zwykły termometr elektroniczny się do tego nie nadaje. Czy wy macie takie specjalne termometry owulacyjne? Bo rozważam zakup takowego na allegro

Cytat:
maxwelka

A no widzisz, moja mama całe życie robiła jedzenie mojemu tacie i jakoś jak zostawaliśmy w domu we dwójkę to nigdy nie miał problemu żeby zrobić jedzenie sobie i mi, i to bardzo dobre Poza tym mi żaden chłop na głowę nie wchodzi i nikomu nie usługuję - tak jak wcześniej p8isałam - mamy po równo podzielone obowiązki

Cytat:
Jeszcze nawiązując do innych wypowiedzi - ja wiem, kiedy miałam owulację, ale wcale nie naciskałam w tych dniach na seks. Wychodziło to tak, jak zawsze - kiedy mieliśmy ochotę. To, że sobie to obliczyłam nie znaczy, że się nawzajem zmuszaliśmy...
Ja też nie naciskam, samo wychodzi

Cytat:
Ja jestem podobnego zdania. Mieszkamy razem od listopada, ale tak naprawdę gotuję od ślubu TŻ nie narzekał, ale uznałam, że jak ma być dzidzia to trzeba trochę systematyczności wprowadzić w posiłki. Ale na tym koniec. Ze śniadaniami jest jak wyżej. Ale u nas największa wojna jest o sprzątanie. Właśnie wczoraj zrobiłam mężowi awanturę, że jemu to tylko po pracy podsunąć obiad, kapcie i dla niego jest koniec obowiązków, a ja też pracuję, niewiele mniej od niego i po zrobieniu obiadu naprawdę nie mam ani energii, ani ochoty, żeby jeszcze zapierniczać z miotłą i ścierą na kurze. Więc wczoraj razem sprzątaliśmy i mam nadzieję, że do niego coś dotarło... Ja nie oczekuję, że będzie codziennie odkurzał, ale żeby chociaż miał świadomość, że na to też musi znaleźć czas. Ja nie należę do pedantek, ale wczoraj mnie po prostu szał wziął, bo od kilku dni mam wrażenie, jakbyśmy w chlewie mieszkali Na szczęście wczoraj udało nam się większość bałaganu ogarnąć
A no to widzisz, u nas jest właśnie tak, że owszem, ja robię całe jedzenie - kanapki, śniadanka, obiadki itp., ale za to TŻ bardzo dużo i często sprząta. Odkurzanie zawsze robi on, nawet kilka razy w tygodniu, plus po moim gotowaniu też najczęściej ogarnia on Nie mam na co narzekać

Cytat:

Cytat:
Hmm... na ovufriend piszą, że oznaki zagnieżdżenia (o ile są) mogą występować w 7-10 dniu po owu, a na tej stronce, co wrzuciła maxwelka pokazało mi, że przy 24-dniowym cyklu zagnieżdżenie będzie w 4-5 dniu Jak to właściwie jest? A może jak ja mam krótkie cykle to zagnieżdżenie byłoby szybciej?
Ja to się na tym kompletnie jeszcze nie znam, wszystko pi razy drzwi obliczam Mi się wydaje że zagnieżdżenie to ok. tygodnia po owu, czyli tak naprawdę chyba obie strony mają rację, zależy od kobiety

Cytat:
Bry!

Tztowy dzisiaj wraca

To działajcie!
Stary 2013-07-05, 09:17   #1615
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
oooo no to może to jest dobry znak 3mam kciukasy, żeby się udało

my wczoraj znowu daliśmy radę - mimo, że zapowiadało się, że będziemy się mijać a jakoś się udało szczerze mówiąc jeśli w tym cyklu się nie uda to pewno się podłamię lekko bo w pierwszym cyklu wiele prób nie było, a teraz i prób dużo i wydaje mi się, że w odpowiednim czasie

co do tych obserwacji, to ja też nie mierzę tempki i nie obserwuję śluzu, ale nie mam nic przeciwko tym, które to robią. Rozumiem Was dziewczyny, może jak mi się kilka razy nie uda to do Was dołączę. A to, że gadulimy na takie, a nie inne tematy to wydaje mi się całkiem normalne, przecież wszystkie pragniemy potomstwa szczególnie pierwsze jest bardzo wyczekiwane i pewnie dlatego strach jest większy czy się uda czy nie.
Manieczka dla chcącego nic trudnego Fajnie, że się udało

Powiem ci po cichu, że ja się za bardzo nie nastawiam, bo nie chcę się zawieźć, ale jak się nie uda to też będę miała zgrzyt, bo w tym miesiącu wszystko dokładnie obserwuję i jest tak, jak powinno być... No ale zobaczymy, jeszcze 10 dni

A te kłucia i krew to się nie nastawiam na zbyt wiele, bo mnie ciągle gdzieś coś zaboli trochę, do tego dochodzą czasem nerwobóle, więc o różnych rzeczach to może świadczyć, ale.. może może

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-05, 09:20   #1616
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Manieczka dla chcącego nic trudnego Fajnie, że się udało

Powiem ci po cichu, że ja się za bardzo nie nastawiam, bo nie chcę się zawieźć, ale jak się nie uda to też będę miała zgrzyt, bo w tym miesiącu wszystko dokładnie obserwuję i jest tak, jak powinno być... No ale zobaczymy, jeszcze 10 dni

A te kłucia i krew to się nie nastawiam na zbyt wiele, bo mnie ciągle gdzieś coś zaboli trochę, do tego dochodzą czasem nerwobóle, więc o różnych rzeczach to może świadczyć, ale.. może może
wiem ,wiem...też jestem zdania, że lepiej się nie nastawiać, ale podświadomie człowiek myśli czy to może to
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-05, 09:26   #1617
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, stwierdziłam jednak, że pomierzę temperaturę, ale obawiam się, że mój zwykły termometr elektroniczny się do tego nie nadaje. Czy wy macie takie specjalne termometry owulacyjne? Bo rozważam zakup takowego na allegro

A no widzisz, moja mama całe życie robiła jedzenie mojemu tacie i jakoś jak zostawaliśmy w domu we dwójkę to nigdy nie miał problemu żeby zrobić jedzenie sobie i mi, i to bardzo dobre Poza tym mi żaden chłop na głowę nie wchodzi i nikomu nie usługuję - tak jak wcześniej p8isałam - mamy po równo podzielone obowiązki

A no to widzisz, u nas jest właśnie tak, że owszem, ja robię całe jedzenie - kanapki, śniadanka, obiadki itp., ale za to TŻ bardzo dużo i często sprząta. Odkurzanie zawsze robi on, nawet kilka razy w tygodniu, plus po moim gotowaniu też najczęściej ogarnia on Nie mam na co narzekać

Mi dziewczyny doradzały Microlife Też z allegro zamawiałam, dość szybko przyszedł Termometr Owulacyjny MT 16C2 Microlife MT16C2 - dokładna nazwa

Jakby mój mąż za sprzątanie brał się tak jak twój to bym nic złego o nim nie mówiła Fajnie masz. Zawsze jednak gotowanie to większa przyjemność niż odkurzanie No ale niestety mój z domu przyzwyczajony jest, że po pracy ew. pomagał w gospodarstwie, a od domowych robót to miał 4 siostry... A teraz jak mieszkamy w bloku to jak mu nie powiem, to sam nic nie zrobi...

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
wiem ,wiem...też jestem zdania, że lepiej się nie nastawiać, ale podświadomie człowiek myśli czy to może to
Dlatego bardzo bardzo bardzo się cieszę, że sobie wyjedziemy na te 3 dni, jak wrócimy to do testowania będzie już tylko tydzień

A dziś odbieram nowy dowód

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-05, 09:31   #1618
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego bardzo bardzo bardzo się cieszę, że sobie wyjedziemy na te 3 dni, jak wrócimy to do testowania będzie już tylko tydzień

no wyjazd na pewno dobrze Wam zrobi a ja już mam nowy dowodzik nawet paszport już się wyrabia dane wszędzie już pozmieniałam ale w listopadzie/grudniu czeka mnie to samo, bo zmieniamy adres
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-05, 09:34   #1619
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
no wyjazd na pewno dobrze Wam zrobi a ja już mam nowy dowodzik nawet paszport już się wyrabia dane wszędzie już pozmieniałam ale w listopadzie/grudniu czeka mnie to samo, bo zmieniamy adres
Gdzie się przeprowadzacie? Ja za paszport chyba też bym musiała się wziąć. Pamiętasz ile płaciłaś?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-05, 09:41   #1620
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi dziewczyny doradzały Microlife Też z allegro zamawiałam, dość szybko przyszedł Termometr Owulacyjny MT 16C2 Microlife MT16C2 - dokładna nazwa

Jakby mój mąż za sprzątanie brał się tak jak twój to bym nic złego o nim nie mówiła Fajnie masz. Zawsze jednak gotowanie to większa przyjemność niż odkurzanie No ale niestety mój z domu przyzwyczajony jest, że po pracy ew. pomagał w gospodarstwie, a od domowych robót to miał 4 siostry... A teraz jak mieszkamy w bloku to jak mu nie powiem, to sam nic nie zrobi...

A no właśnie, ten Microlife na all popularny

no to go sobie musisz wychować - coś w domu musi robić!

Kurcze, ja to się boję tego testowania Kupiłam wczoraj jeden bobo test, żeby już mieć na zaś

Gratulacje!

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Cytat:
Gdzie się przeprowadzacie? Ja za paszport chyba też bym musiała się wziąć. Pamiętasz ile płaciłaś?
Hihihi, ja to przy was jestem stara wyjadaczka małżeńska, bo cywilny brałam w sierpniu 2011 (ale to po to żeby wziąć kredyt w RnS, po cywilnym mieszkaliśmy wciąż oddzielnie), a kościelny w kwietniu 2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości