|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak dbać o figurę jeżeli.. ?
Chciałabym zacząć ćwiczyć codziennie skalpel z Ewą Chodakowską, tylko czy to mi się w ogole oplaca jezeli od padziernika do 14:00 bede pracowac a od 15:00 do 21:00 bede miala zajęcia i w dodatku w pokoju nie bede mieszkala sama.. bieganie odpada, bo i tak mam grube lydki i nie chce aby mi sie rozbudowaly..
|
|
|
|
|
#2 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Jak dbać o figurę jeżeli.. ?
Najpierw radzę dotrwać w postanowieniu do października
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyno, do października masz masę czasu!
Jeśli chcesz ćwiczyć z Chodakowską, to to rób, podobno na efekty nie czeka się długo. Masz 3 miesiące :P Do października zdążysz wymyślić coś innego. Trochę na siłę jakby szukasz wymówki. Jeśli chcesz to ćwiczysz, nie - to nie. Alternatyw jest wiele. A może w październiku przekonasz współlokatorkę do ćwiczenia z Tobą? będzie dobrze!
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
doookładnie, masz jeszcze 3 miesiace, nie martw się na zapas tylko już zaczynaj ; )
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego co napisały poprzedniczki dopiszę tylko dwie rzeczy. Po pierwsze: zacznij dzisiaj. Nie jutro nie za tydzień, nie jak Ci się zachce.
Dzisiaj. Skalpel to dobry początek. Po drugie zaś od biegania nie rozbudują Ci się łydki chyba że zamierzasz zostać mistrzynią olimpijską w sprincie. Mięśnie nie rosną ukradkiem i nieproszone,zwłaszcza kobietom. Długie dystanse co najwyżej mogą wzmocnić i wysmuklić nogi.
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Aktywność fizyczna zawsze się opłaca, tak jak napisał ktoś wyżej - najpierw wytrwaj do tego października a potem kombinuj
Może polubisz to na tyle, że zrobisz wszystko by znaleźć czas? Może współlokator(ka) i Ty będziecie się mijać, i będziesz miała chwilę dla siebie? Może polubisz bieganie (od którego nie urosną Ci wcale łydki)?Ja Ci życzę wytrwałości i determinacji
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym zaczęła już teraz, do października masz 3 miesiące! Masę czasu, żeby zobaczyć efekty
Potem możesz w pobliżu mieszkania wynaleźć jakiś fitness club i korzystać albo może się okaże, że współlokatorka też fanka Ewki i jakoś będziecie ćwiczyć razem lub na zmianę?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
a ma ktos moze pomysly na inne sposoby dbania o figurę oprocz biegania i tak jak w wątku napisalam ... ?
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz iść na siłownię, gdzie wydasz dużo pieniędzy, na basen, możesz grać w piłkę, skakać na skakance, kręcić hula hoopem - wszystko będzie lepsze niż nic nie robienie.---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Aha, i patrząc na to co piszesz na innym wątku klik - przy takiej diecie i ćwiczeniach prędzej się zagłodzisz niż uzyskasz ładną figurę. Dieta 1000-1200kcal, i głodzenie się aby zjeść pizzę nie jest zdrowe. Obawiam się, że musisz zmienić swoje podejście do diety i ćwiczeń.
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posiadanie współlokatorki definitywnie przekreśla szanse na piękną figurę i sprawność fizyczną. Myślałam, że to dla wszystkich oczywiste .Biegać nie biegaj. Nawet od biegania do autobusu mogą Ci urosnąć pudziany na nogach. ![]() A tak serio-poczukaj sobie w internetach o ćwiczeniach z użyciem domowych sprzętów. To niesamowite, do czego może posłużyć krzesło. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
Obstawiam, że do października, jeśli zaczęłabyś już dzisiaj, osiągnęłabyś już wiele, a na październik zostałoby Ci tylko szlifowanie i utrzymywanie efektów
![]() No chyba, ze masz spora nadwagę, ale to tym bardziej powinnaś zacząć już.
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Póki co ćwicze od miesiąca 3 razy w tygodniu, efektów szczerze mówiąc nie za bardzo mogę się dojrzeć... dlatego chcialabym cwiczyc codziennie, ale sie boje jak od pazdziernika nie bede miala juz tyle czasu to ze wszystko mi sie wroci.. nie mam nadwagi, waze 64 przy wzroscie 164
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Mel B ma 10 minutowe ćwiczenia( na nogi też są).Nie zajmie Ci to dużo czasu, a efekty będą.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież ona chce schudnąć, nie schudnie ćwicząc 20 minut na nogi z Mel B.
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi Mel B pomogła wypracować systematyczność,10 minut to tylko chwila.Później mozna dodawać inne ćwiczenia. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby rzeźbić, to trzeba najpierw mieć w czym. Do spalenia tłuszczu trzeba odpowiedniego odżywiania i wysiłku fizycznego, spalasz kalorie cały czas, niezależnie od długości trwania treningu. Co więcej-spalasz kalorie nawet oddychając .
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnie zdanie to nie ameryka ale mówimy o spalaniu kalorii, które usatysfakcjonuje osobę dążącą do pozbycia się zbędnych kilogramów tłuszczowych
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Tak, tylko zalegający tłuszcz to problem bardziej skomplikowany. I na pewno zasada "przestrzegać diety i robić aeroby" nie jest ani dokładna, ani szczególnie dobra dla każdego.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Tego nie powiedziałam.
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
Jest wiosna,coraz ładniejsza pogoda nie lepiej poćwiczyć sobie w terenie? Tym bardziej,że wysiłek typu rolki,rower jest przyjemnością większą niż katowanie się w pokoju ćwiczeniami,ktorych nie lubisz
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

.