Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 22:36   #3541
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Hejo

mialam wizytę, wszystko supcio niby Krew pobrala, wyszlo ok, mocz tez;P serduszko wali jak szalone wiec znowu jestem spokojniejsza ale godzine wizyta trwala już mnie kręgosłup zaczął bolec:? (tak mam jak dlugo siedze..). Mężulek ma dzisaj urodziny, jutro imprezka Casta już mam prawie gotowe, teraz jeszcze zostala mi kolacja to przygotowania dzisiaj już mi sie nie chcialo nic robić... Mała mnie kopie cały dzien - szalona;
Gratki

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Spróbowałam poświecić mojemu teraz i zaczął szaleć
Ale czad no nie??!!

Oglądam na polsat cafe hele w opalach ktora podrabia Bosacką tak dziwnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:40   #3542
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jak już wyjdzie główka, to jest luzik
Potem na raz-dwa wychodzi reszta dzieciaczka, a potem łożyska już w sumie nie czuć
Teoretycznie wszystko samo się czyści, ale czasem łożysko nie wyjdzie w całości i trzeba zrobić łyżeczkowanie, ale z tego, co wiem, to robią w znieczuleniu.
Ja nie wiem, bo mi ocenili łożysko, że wszystko wyszło i potem tylko normalne krwawienie połogowe miałam.
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
u mnie np można rodzić w szpitalnej, ale ona ma z przodu takie wyciecie i wiązanie, przez które obie piersi mi by wyszły a do tego krótka na tyle że bym tyłkiem i nie tylko świeciła

co do łożyska to trochę trzeba poprzeć, ale w sumie po urodzeniu dziecka to się już nawet tego nie czuje później łozysko dokładnie jest ogladane i jak jest całe to luz a jak nie, to trzeba czyścić

ja kupiłam Absorgyn. a skrzydełka to sprawa drugorzędna jak nie masz tego podkładu do czego przykleić
dzięki dziewczyny za za wyjaśnienie

a co do koszuli to w sumie mi chyba wszystko jedno

była u mnie przed chwila sąsiadka, która 2 miesiące temu urodziła córeczkę. Taka kochana ta mała no ale opowiedziała mi własnie swój poród (naturalny) i mówi, że w tym szpitalu co ja chcę rodzić, to sale porodowe są na parterze, w dodatku z oknami wielkimi, które wcale nie były zasłonięte i mówi, że jak ktoś mieszka na przeciwko (są tam bloki) to bez problemu wszystko widzi przy czym są rolety, ale akurat jak ona rodziła to nie były zaciągnięte więc i tak będę świecić tyłkiem czy czym tam jeszcze
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:40   #3543
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No właśnie. W moim szpitalu (mniejszy, kameralny ale mamy też w mieście wojewódzki, gdzie jest niezły przemiał) podobno to stosują.Ale myślę,że jakby było więcej porodów jednego dnia to już gorzej z tym...
w krk podobno w kazdym sa 2h kangurowania, w wiekszosci nawet badaja jak dziec lezy na matce, a waza dopiero po tych dwoch godzinach
wiec mam nadzieje ze moge byc spokojna o te nasze szpitale

Cytat:
Ja tam rodzilam w staniku

No to ładnie się rozpakowuja

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Czy to moje dziecko dziś zasnie??
Od godziny ponad leżymy...

matal w samym staniku? jezu jak to czytam to sie coraz bardziej boje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:42   #3544
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

Jeszcze jedną mądrość wam sprzedam przd snem
Chciałam sobie zrobić dzisiaj takie zdjęcie jak ma Agusiamaskota w avku i nie mogłam. .. dotarło do mnie że już nie widzę swoich stóp!!!

Stary 2013-07-04, 22:44   #3545
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

a jeszcze zapomniałam się pochwalić, że sąsiadka chce mi dac ciuszki bo też córeczkę ma i już mówi, że mała wyrosła (a ma dopiero 2 miesiące) i są ciuchy których nawet nie założyła

Ewacia piękny macie ogród, zazdraszczam!!!
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:52   #3546
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Chciałam sobie zrobić dzisiaj takie zdjęcie jak ma Agusiamaskota w avku i nie mogłam. .. dotarło do mnie że już nie widzę swoich stóp!!!

hehehe ja wczoraj opieprzylam tz bo polecialam na golasa do lazienki, mijam lustro i az sie cofnelam
busz pod brzuchem
dostal opierdziel ze o mnie nie dba a ja sie nieawiadomie zapuscilam

a dzis sie ze mnie smial bo ubralam sobie jasne spodnie i wyciagam mu ze spodni kawalek majtek i pytam:w jakim sa kolorze?

nie pamietalam co ubralam a nie chcialam zeby przesqitywalo ale zeby juz nawet majtek nie widziec to szook

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

dobra dziewuszki,
zegnam sie i mowie dobrej nocy
glodna jestem paskudnie
ale juz nie chce.mi sie z wyrka wstawac

jutro na 7 do pracy wiec czas lulac

ciao

[/RIGHT]
Stary 2013-07-04, 22:53   #3547
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
w krk podobno w kazdym sa 2h kangurowania, w wiekszosci nawet badaja jak dziec lezy na matce, a waza dopiero po tych dwoch godzinach
wiec mam nadzieje ze moge byc spokojna o te nasze szpitale

matal w samym staniku? jezu jak to czytam to sie coraz bardziej boje

Haha, nie no, mialam koszule, ale i tak, co się nie zakrylam, to mi ja nad brzuch podciagali i dali się przykryć dopiero po porodzie
W międzyczasie z 7 osób mnie badalo od dolu, a po porodzie, to już w ogóle człowiek tak przyzwyczajony, ze co lekarz nie wchodzi, to bez pytania się nogi rozkłada

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 22:54   #3548
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo

Cytat:
hehehe ja wczoraj opieprzylam tz bo polecialam na golasa do lazienki, mijam lustro i az sie cofnelam
busz pod brzuchem
dostal opierdziel ze o mnie nie dba a ja sie nieawiadomie zapuscilam

a dzis sie ze mnie smial bo ubralam sobie jasne spodnie i wyciagam mu ze spodni kawalek majtek i pytam:w jakim sa kolorze?

nie pamietalam co ubralam a nie chcialam zeby przesqitywalo ale zeby juz nawet majtek nie widziec to szook
Hahaha ja na jutro zaplanowałam akcję depilacja durna jestem no wiem że najłatwiej poprawić co dwa dni a ja się najpierw zapuszczę jak buszmen a potem godzinę w zabiegowym spędzam dobrze że kabinę mam dużą w miarę

Stary 2013-07-04, 22:56   #3549
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

A jeszcze dodam, ze śmiali się ze mnie, ze majtek idąc na porodowke nie zdjelam i co ja zamierzam w majtkach rodzic
No i dopiero na porodowce zdejmowalam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-04, 22:57   #3550
tassia
Zakorzenienie

matal boje sie coraz bardziej jak czytam to co piszesz
ide spac bo napraqde bede miala w nocy koszmary o lekarzach ktorzy sie tam z lapami pchaja

[/RIGHT]
Stary 2013-07-04, 23:01   #3551
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ale miałam taktykę jak już pisałam było dziś wszystko przecenione 2 za 1. No i od razu wpadałam na najtańsze wieszaki (po 30koron czyli 15zł za szt). I w ten sposób jedna rzecz wychodziła w sumie ok 7,50zł na nasze no koszulki, czapeczki to tam guzik ale pajace to przecież w lumpeksie ciężko za tyle kupić! w sumie niektóre rzeczy są może trochę chłopięce ale za taką kasę
ta daaaam:
super ciuszki u nas w hamie takich modeli nie ma

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
no właśnie, bajka, twój brzunio nie zmalał? jutro obie zaczynamy 8miesiąc, kurczę, to coraz bliżej...
nie wydaje mnie sie aby zmalal przynajmniej centymetr mowi ze troszku urosl

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nena, właśnie! Zwykłe czarne ciążowe też mam i w udach poprzecierane, a pas od podciągania ma już oczka. toż to nawet nie na jedną ciążę wystarcza
ja tez mialam czarne z h&m to sie poprzecieraly na udach ale te jeansowe chcwale sobie jak najnardziej, nic a nic sie z nimi nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
widziałam dziś wózek maxi cosi elea i mam dylemat
daj spokoj, strasznie twarda jest i jakas taka nieporeczna w prowadzeniu.

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
No to jest ta słynna żyrafka.
Ale tak się właśnie zastanawiam, chyba lepiej jak te guziczki lecą przez środek koszuli, niż jak w tej aukcji po bokach?
przez srodek lepsza, a najlepsza taka jaka pokazywala Motyl, bo tylko cyca wyciagasz i luz, z guziczkami mozna wscieku dostac, a z tymi po bokach to juz w ogole, bo sie rozpinaja i cycki bokiem wychodza

Cytat:
A jeszcze dodam, ze śmiali się ze mnie, ze majtek idąc na porodowke nie zdjelam i co ja zamierzam w majtkach rodzic
hehehe mialam to samo przebieralam sie na porodowce i nie sciagnelam ani gaci ani biustonosza, tylko ubralam na to koszule i sie ryplam na wyrko ale dostalam zje*be od poloznej jak przyszla mnie zbadac ze chyba oszalalam i mam sie rozbierac a zla bylam bo wody mi sie saczyly ciagle i wkurzalo mnie to ze nie moge miec majtasow
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 23:35   #3552
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X

Cytat:

Ja raz do badania na samolocie zapomnialam zdjac. Wtedy, co na IP trafilam. Lekarz sie troche zdziwil

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:

Haha musze jutro spr, czy ja widze

Stary 2013-07-04, 23:46   #3553
dirtymagic85
Zadomowienie

kurde wróciłam od znajomych i zmierzyłam tam sobie ciśnienie, bo zaczęłam strasznie puchnąć, no i 143/89 ja nigdy takiego nie miałam, zawsze byłam niskociśnieniowa, a tu taki wyskok, a wcale sie źle nie czułam, poza tym, że bania...od jutra mierzę trzy razy dziennie, bo to mnie przeraziło trochę...czy któreś z was mają problemy z podwyższonym RR w ciąży? Samba pamietam, ty cos łykasz na to tak?
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 23:56   #3554
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam

Cytat:
hahaa ja sie boje dziewiatki z przodu, ale licze ze do porodu jej nie zobacze dzieki tej diecie cukrzycowej

nie wiem na ile moja wypowiedz w kwestii kremu bedzie miarodajna
jak mieszkalam w de to ja uzywalam kremow, chusteczek bubchen i gdyby byly w pl to bym nie kupowala nic innego bo bylam w tym zakochana
ale co dziecko na to nie mam pojecia

inwersja mbie sie szyjka wydluzyla w28tc mojej kolezance w 34 z 22mm na 38 wiec mysle ze wszystko jest mozliwe
Na to liczę, znaczy na cud.. Bo jakoś też nie uśmiecha mi się leżeć przez 2m-ce. Miło byłoby żebym mogła jeszcze parę rzeczy kupić dla małego w normalnych sklepach dla przyjemności nawet albo gdzieś przyjechać się w okolicy do lasu, parku... Pogoda taka ładna, że aż żal w domu się kisić.

A co do koszulki to mi chyba wisi w czym będę. Ważne, że nie nago. Mam jakieś byle co, krótkie, bo do połowy uda z lumpka. I styknie. Potem mogę nawet wywalić na śmietnik. Pozniej tylko chce mieć coś troszke lepszego, ale też bez mega wymagań. Ja na co dzień preferuje piżamy, więc w domu pewnie się w nie przebiore. Byle do szpitala coś mieć.

Znajoma rodziła w wodzie, to choć o koszulkę do porodu się nie martwiła

Stary 2013-07-05, 00:02   #3555
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Złapałam dołka :'(

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 00:04   #3556
dirtymagic85
Zadomowienie

wogóle to czad, bo moja sąsiadka chyba rodzi, o ile jeszcze nie urodziła, bo nie odpisywała nic, a druga sąsiadka mówiła, ze widziała jak pojechała z torbą A ta druga, co to powiedziała, a mieszka na moim piętrze też jest w ciąży w 15tc! ale mamy rozwojowy blok, no a moja klatka to wogóle progres, troje dzieciaczków w tym roku na dwa piętra plus kilkoro małych już obecnych fajnie jakby sąsiadce się trafiła córa, to moja Lila miałaby koleżankę, bo tak to same chłopaki

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
łaj?
Stary 2013-07-05, 00:09   #3557
inwersja
dryfuję słowami

Kurcze, nie lubię pisac z tel bo mi niewygodnie, słownik mi słowa przekreca,a po literce pisanie wkurza mnie i dlatego nawet teraz nie pisze :/ smsów też pisać nie lubię kompa nie włączam nawet, bo on mi bez baterii wytrzyma max 15 min,a poza tym jak go położę przed materacem na podłodze to musiałabym na brzuchu przed nim leżeć, bo na materacu to mi się zgrzeje i wyłączy jak zwykle.

Szkoda, bo tak przynajmniej bym tu popisala częściej.

Nie chwaliłam się jeszcze, że na nowej chałupie póki co mamy darmowy net, bo któryś z sąsiadów nie zabezpieczył sieci sygnał czasem słaby, czasem zniknie, ale na razie jest,a w razie czego umowę podpisać zawsze się zdąży.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-07-05 o 00:10
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 00:14   #3558
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Dirty mnie uspokoiła.Lekarz jej powiedział ze takie bole sa normale dlatego juz sie nie martwie

Swietne spodnieFajnie ze trafily w Twoj gustA co za film bedziesz ogladac?
To dobrze
Ten film polecała motylek ostatnio "La cara oculta" - podobał nam się

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
yes yes yes! Udało mi się wylicytować wózek dla młodego - Graco Symbio z pełnym wyposażeniem w kolorze chili red Będzie pasował pod kolor mojego auta Używka ale jeszcze na gwarancji no i za dobrą cenę http://allegro.pl/wozek-graco-symbio...350635923.html
Mąż przelał mi 1500 zł na wózek to za resztę kupię łóżeczko Fajnie, zawsze to jakaś oszczędność

Nera nadal boli, jutro idę do naszego ośrodka zdrowia i wymuszę na lekarzu usg - niech patrzy czy tam znowu zastój moczu jest czy co :/ Byliśmy na grillu u znajomych - obżarłam się na maxa karkóweczka i kiełbaska mniam.
Super gratulacje za wózek

Cytat:

Cytat:

Co się dzieje?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 00:15   #3559
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kurcze, nie lubię pisac z tel bo mi niewygodnie, słownik mi słowa przekreca,a po literce pisanie wkurza mnie i dlatego nawet teraz nie pisze :/ smsów też pisać nie lubię kompa nie włączam nawet, bo on mi bez baterii wytrzyma max 15 min,a poza tym jak go położę przed materacem na podłodze to musiałabym na brzuchu przed nim leżeć, bo na materacu to mi się zgrzeje i wyłączy jak zwykle.

Szkoda, bo tak przynajmniej bym tu popisala częściej.

Nie chwaliłam się jeszcze, że na nowej chałupie póki co mamy darmowy net, bo któryś z sąsiadów nie zabezpieczył sieci sygnał czasem słaby, czasem zniknie, ale na razie jest,a w razie czego umowę podpisać zawsze się zdąży.

aj ti ti, niegrzeczna dziewczynkooo, o taaaak? no to wymień profilaktycznie doświadczenia na temat neta z jaiką

a ja spadywuję.
Stary 2013-07-05, 00:32   #3560
ladanseuse14
Zakorzenienie

wpadam na szybko z tel... u nas ok, mam soe oszczedzac
matall prosze o wpisanie wagi 1226g w 30tc i nastepnej wizyty 29.07 o 16:15, dziekuje
Stary 2013-07-05, 00:36   #3561
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
kurde wróciłam od znajomych i zmierzyłam tam sobie ciśnienie, bo zaczęłam strasznie puchnąć, no i 143/89 ja nigdy takiego nie miałam, zawsze byłam niskociśnieniowa, a tu taki wyskok, a wcale sie źle nie czułam, poza tym, że bania...od jutra mierzę trzy razy dziennie, bo to mnie przeraziło trochę...czy któreś z was mają problemy z podwyższonym RR w ciąży? Samba pamietam, ty cos łykasz na to tak?
Ja mam dosyć wysokie, ale jeszcze w normie, bo do 140 nie dochodzi (ale 138 tak ).

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
matall prosze o wpisanie wagi 1226g w 30tc i nastepnej wizyty 29.07 o 16:15, dziekuje
Done

DOBRANOC

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-05, 00:36   #3562
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
aj ti ti, niegrzeczna dziewczynkooo, o taaaak? no to wymień profilaktycznie doświadczenia na temat neta z jaiką

a ja spadywuję.
A coś tam miała złe doświadczenia w tej kwestii?

Jak to mówią, znalezione nie kradzione

Stary 2013-07-05, 00:39   #3563
ladanseuse14
Zakorzenienie

aha i juz kolejny raz mi wychodzi 15.09 z USG ale w sumie tym sie nie przejmuje od 35tc stopniowo bedziemy odstawiac fenoterol

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-07-05 o 00:42
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 06:32   #3564
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Witam w 30 tc.

Mam nerwy i stresa, bo znowu muszę iść do lekarza.Tzn. z mami wszystko w porządku, ale muszę iść sama i nie wiem jak sie dogadam, albo stanę jak dupa, albo nagadam głupot.Najgorsze, że nie mam tej karty z ubezpieczeniem bo mi jeszcze nie przyszła, miałam tylko taki świstek i jest juz w przychodni, mam nadzieję, że pamiętają bo ciężko będzie mi wytłumaczyć co i jak.Ale może pamiętają, niewiele takich zgułów chyba przychodzi.
Badania w sprawie tarczycy.

Wczoraj udało mi się dostać do ginekologa(godzinę z hakiem od rejestracji telefonicznej, a nie 3-4 tygodnie).Pani zrobiła mi cytologię, usg, pobrano mocz i 3-4(już nie pamiętam) fiolki krwi.Jeszcze muszę iść we wtorek na następne pobrania.Co dziwne bardzo proponowano mi pobieranie na leżąco.No i test na HIV też będę miała na wszelki wypadek jakbym chciała rodzic w wodzie bo jest mi to potrzebne.

A dzidzia w odpowiednim rozmiarze, szyjka na odpowiedniej wysokości, tylko dalej ma główkę na górze
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 06:46   #3565
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
a cóż to się dzieje?

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Gratki

MAHARET fajnie że wczorajsza wizyta udana. A nie masz kogoś znajomego żeby poszedł z tobą ?

Wstałam, wlaczylam tv i pierwsze co usłyszałam to że w pl upały:banghead: ja bym chciała chociaż żeby temp przekroczyła 20 stopni... ale jest jakiś progres bo słońce się przebija
Stary 2013-07-05, 06:49   #3566
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Witam w 30 tc.

Mam nerwy i stresa, bo znowu muszę iść do lekarza.Tzn. z mami wszystko w porządku, ale muszę iść sama i nie wiem jak sie dogadam, albo stanę jak dupa, albo nagadam głupot.Najgorsze, że nie mam tej karty z ubezpieczeniem bo mi jeszcze nie przyszła, miałam tylko taki świstek i jest juz w przychodni, mam nadzieję, że pamiętają bo ciężko będzie mi wytłumaczyć co i jak.Ale może pamiętają, niewiele takich zgułów chyba przychodzi.
Badania w sprawie tarczycy.

Wczoraj udało mi się dostać do ginekologa(godzinę z hakiem od rejestracji telefonicznej, a nie 3-4 tygodnie).Pani zrobiła mi cytologię, usg, pobrano mocz i 3-4(już nie pamiętam) fiolki krwi.Jeszcze muszę iść we wtorek na następne pobrania.Co dziwne bardzo proponowano mi pobieranie na leżąco.No i test na HIV też będę miała na wszelki wypadek jakbym chciała rodzic w wodzie bo jest mi to potrzebne.

A dzidzia w odpowiednim rozmiarze, szyjka na odpowiedniej wysokości, tylko dalej ma główkę na górze
Gratuluje 30 tyg!!
Nie stresuj sie kochanaDasz rade.Zreszta z tego co pamietam Panie w Niemieckich rejestracjach sa naprawde pomocne i czy by to nie bylo za pomoca gestykulacji czy łamaną angielszczyzna zrobia wszystko by sie z Tobą dogadacFajnie ze zrobili Ci te badaniaNo i fajnie ze u dzidzi wszystko wporzadku.A obrocic sie to ma jeszcze czas

Ja tez zaraz ide na pobranie i zostawic siuski..A w drodze powrotnej zajde do piekarni po swieza drozdzoweczke i zjem sobie z jogurcikiem i popije kakałkiem-mniammmmmm....
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 06:51   #3567
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

Cytat:
:

MAHARET fajnie że wczorajsza wizyta udana. A nie masz kogoś znajomego żeby poszedł z tobą ?

Wstałam, wlaczylam tv i pierwsze co usłyszałam to że w pl upały:banghead: ja bym chciała chociaż żeby temp przekroczyła 20 stopni... ale jest jakiś progres bo słońce się przebija
O tej porze nie, a muszę być koniecznie rano.

No u mnie temp. tak koło 20 stopni, ciut zimniej, ciut cieplej,ale nie chce więcej bo taki upał to straszny jest.Jak byłam w PL kilka ostatnich dni to ledwo żyłam z tego powodu
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 06:53   #3568
policzanka
Wtajemniczenie

A u mnie na suwaczku 33t 0d czyli powoli wchodze w 34Mam znajoma ktora w tym czasie urodziła synka-oby mojej Lilce się tak szybko nie spieszylo przyjsc na swiat.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 06:54   #3569
karolson
Zakorzenienie

Dirtymagic - co do cisnienia to wlasnie przez puchniecie, zatrzymanie wody moze byc wyzsze. Mierz koniecznie bo 140/90 to za wysokie a w ciazy na IP. Odstaw kawe, cole itp o ile pijesz.

Inwersja. Laptop na podloge i pozycja boczna wskazana raz lewy raz prawy bok niewskazana na plecach a juz pol siedzaca dla szyjki to wogole gin mi tlumaczyl bo caly ciezar ciala wtedy wlasnie tam sie kumuluje. Polecam tez podstawke pod laptop- przynajmiej sie nie grzeje no i ja to mam zakaz trzymania laptopa na kolanach, nogach od Tza...

Ladan a Ty masz lezec bo Ci sie brzuch spina tak? Czy szyjka tez krotka??

Kaska87 nawalnice Cie niezalaly??

A co do szyjki to jest tak ze w usg mierzy sie cala norma tak do 3 cm jest ok. A w badaniu mierzy sie jej czesc wiec niema co tych dlugosci porownywac. Tym bardziej ze gin centymetra na palcu niema widzi mniej wiecej czy jest ok.

A i inwersja nie nastawiaj sie na lozko 24/ 24 bo sie skisisz fizycznie i psychicznie. Oczywiscie lez sobie ile wlezie ale mysle ze juz po 2-3 tygodniach mozna smialo isc do lumpa na 1-3 godzinki i bedzie to dla ciebie wyjscie roku i niepowinno zaszkodzic.

Ja podziwiam Ladan bo po opisach widac ze fakyycznie w domu ladnie lezy ale niedala sie zwariowac i wychodzi troche i na wesele sie wybiera
Stary 2013-07-05, 07:00   #3570
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
O tej porze nie, a muszę być koniecznie rano.

No u mnie temp. tak koło 20 stopni, ciut zimniej, ciut cieplej,ale nie chce więcej bo taki upał to straszny jest.Jak byłam w PL kilka ostatnich dni to ledwo żyłam z tego powodu
Szkoda... na pewno sobie poradzisz jakoś:p

No ja wiem że ciężko w ciąży znieśc upały ale ja tak lubię. .. tzn lubiłam bo w sumie to moje trzecie lato kiedy jestem w No a tutaj jak jest 24 to mówimy że upał no i zawsze wieje na tej naszej wyspie. ..

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
A u mnie na suwaczku 33t 0d czyli powoli wchodze w 34Mam znajoma ktora w tym czasie urodziła synka-oby mojej Lilce się tak szybko nie spieszylo przyjsc na swiat.
No to gratulacje! ! Ale ty już jesteś daleko... masz rację niech Lilka siedzi ile wlezie:p

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości