|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 2,33% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
3 | 6,98% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
23 | 53,49% |
| Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! |
|
5 | 11,63% |
| Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy |
|
11 | 25,58% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo
Cytat:
![]() Ale czad no nie??!! ![]() ![]() Oglądam na polsat cafe hele w opalach ktora podrabia Bosacką tak dziwnie![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#3542 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
Cytat:
![]() a co do koszuli to w sumie mi chyba wszystko jedno ![]() była u mnie przed chwila sąsiadka, która 2 miesiące temu urodziła córeczkę. Taka kochana ta mała przy czym są rolety, ale akurat jak ona rodziła to nie były zaciągnięte więc i tak będę świecić tyłkiem czy czym tam jeszcze
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
||
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam
Cytat:
wiec mam nadzieje ze moge byc spokojna o te nasze szpitale Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3544 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
Jeszcze jedną mądrość wam sprzedam przd snem
![]() Chciałam sobie zrobić dzisiaj takie zdjęcie jak ma Agusiamaskota w avku i nie mogłam. .. dotarło do mnie że już nie widzę swoich stóp!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3545 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
a jeszcze zapomniałam się pochwalić, że sąsiadka chce mi dac ciuszki
bo też córeczkę ma i już mówi, że mała wyrosła (a ma dopiero 2 miesiące) i są ciuchy których nawet nie założyła Ewacia piękny macie ogród, zazdraszczam!!!
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X
Cytat:
busz pod brzuchem dostal opierdziel ze o mnie nie dba a ja sie nieawiadomie zapuscilam a dzis sie ze mnie smial bo ubralam sobie jasne spodnie i wyciagam mu ze spodni kawalek majtek i pytam:w jakim sa kolorze? nie pamietalam co ubralam a nie chcialam zeby przesqitywalo ale zeby juz nawet majtek nie widziec to szook Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- dobra dziewuszki, zegnam sie i mowie dobrej nocy glodna jestem paskudnie ale juz nie chce.mi sie z wyrka wstawac jutro na 7 do pracy wiec czas lulac ciao Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie
Cytat:
W międzyczasie z 7 osób mnie badalo od dolu, a po porodzie, to już w ogóle człowiek tak przyzwyczajony, ze co lekarz nie wchodzi, to bez pytania się nogi rozkłada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo
Cytat:
![]() ![]() ja na jutro zaplanowałam akcję depilacja durna jestem no wiem że najłatwiej poprawić co dwa dni a ja się najpierw zapuszczę jak buszmen a potem godzinę w zabiegowym spędzam dobrze że kabinę mam dużą w miarę![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.
A jeszcze dodam, ze śmiali się ze mnie, ze majtek idąc na porodowke nie zdjelam i co ja zamierzam w majtkach rodzic
No i dopiero na porodowce zdejmowalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
matal boje sie coraz bardziej jak czytam to co piszesz
ide spac bo napraqde bede miala w nocy koszmary o lekarzach ktorzy sie tam z lapami pchaja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3551 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przynajmniej centymetr mowi ze troszku urosl ![]() Cytat:
ale te jeansowe chcwale sobie jak najnardziej, nic a nic sie z nimi nie dzieje.daj spokoj, strasznie twarda jest i jakas taka nieporeczna w prowadzeniu. Cytat:
![]() Cytat:
przebieralam sie na porodowce i nie sciagnelam ani gaci ani biustonosza, tylko ubralam na to koszule i sie ryplam na wyrko ale dostalam zje*be od poloznej jak przyszla mnie zbadac ze chyba oszalalam i mam sie rozbierac a zla bylam bo wody mi sie saczyly ciagle i wkurzalo mnie to ze nie moge miec majtasow
|
|||||
|
|
|
#3552 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
kurde wróciłam od znajomych i zmierzyłam tam sobie ciśnienie, bo zaczęłam strasznie puchnąć, no i 143/89
|
|
|
|
#3554 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam
Cytat:
A co do koszulki to mi chyba wisi w czym będę. Ważne, że nie nago. Mam jakieś byle co, krótkie, bo do połowy uda z lumpka. I styknie. Potem mogę nawet wywalić na śmietnik. Pozniej tylko chce mieć coś troszke lepszego, ale też bez mega wymagań. Ja na co dzień preferuje piżamy, więc w domu pewnie się w nie przebiore. Byle do szpitala coś mieć. Znajoma rodziła w wodzie, to choć o koszulkę do porodu się nie martwiła Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3555 |
|
Wtajemniczenie
|
Złapałam dołka :'(
|
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
wogóle to czad, bo moja sąsiadka chyba rodzi, o ile jeszcze nie urodziła, bo nie odpisywała nic, a druga sąsiadka mówiła, ze widziała jak pojechała z torbą
A ta druga, co to powiedziała, a mieszka na moim piętrze też jest w ciąży w 15tc! fajnie jakby sąsiadce się trafiła córa, to moja Lila miałaby koleżankę, bo tak to same chłopaki![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- łaj?
|
|
|
|
#3557 |
|
dryfuję słowami
|
Kurcze, nie lubię pisac z tel bo mi niewygodnie, słownik mi słowa przekreca,a po literce pisanie wkurza mnie i dlatego nawet teraz nie pisze :/ smsów też pisać nie lubię
kompa nie włączam nawet, bo on mi bez baterii wytrzyma max 15 min,a poza tym jak go położę przed materacem na podłodze to musiałabym na brzuchu przed nim leżeć, bo na materacu to mi się zgrzeje i wyłączy jak zwykle. Szkoda, bo tak przynajmniej bym tu popisala częściej. Nie chwaliłam się jeszcze, że na nowej chałupie póki co mamy darmowy net, bo któryś z sąsiadów nie zabezpieczył sieci sygnał czasem słaby, czasem zniknie, ale na razie jest,a w razie czego umowę podpisać zawsze się zdąży.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-07-05 o 00:10 |
|
|
|
#3558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten film polecała motylek ostatnio "La cara oculta" - podobał nam się![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co się dzieje?
|
|
#3559 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
no to wymień profilaktycznie doświadczenia na temat neta z jaiką![]() a ja spadywuję. |
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam na szybko z tel... u nas ok, mam soe oszczedzac
![]() matall prosze o wpisanie wagi 1226g w 30tc i nastepnej wizyty 29.07 o 16:15, dziekuje
|
#3561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
![]() DOBRANOC
|
|
|
#3562 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Jak to mówią, znalezione nie kradzione Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
aha i juz kolejny raz mi wychodzi 15.09 z USG
ale w sumie tym sie nie przejmuje
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-07-05 o 00:42 |
|
|
|
#3564 |
|
BAN stały
|
Witam w 30 tc.
Mam nerwy i stresa, bo znowu muszę iść do lekarza.Tzn. z mami wszystko w porządku, ale muszę iść sama i nie wiem jak sie dogadam, albo stanę jak dupa, albo nagadam głupot.Najgorsze, że nie mam tej karty z ubezpieczeniem bo mi jeszcze nie przyszła, miałam tylko taki świstek i jest juz w przychodni, mam nadzieję, że pamiętają bo ciężko będzie mi wytłumaczyć co i jak.Ale może pamiętają, niewiele takich zgułów chyba przychodzi. Badania w sprawie tarczycy. Wczoraj udało mi się dostać do ginekologa(godzinę z hakiem od rejestracji telefonicznej, a nie 3-4 tygodnie ).Pani zrobiła mi cytologię, usg, pobrano mocz i 3-4(już nie pamiętam) fiolki krwi.Jeszcze muszę iść we wtorek na następne pobrania.Co dziwne bardzo proponowano mi pobieranie na leżąco.No i test na HIV też będę miała na wszelki wypadek jakbym chciała rodzic w wodzie bo jest mi to potrzebne.A dzidzia w odpowiednim rozmiarze, szyjka na odpowiedniej wysokości, tylko dalej ma główkę na górze |
|
|
|
#3565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
a cóż to się dzieje? ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. MAHARET fajnie że wczorajsza wizyta udana. A nie masz kogoś znajomego żeby poszedł z tobą ? Wstałam, wlaczylam tv i pierwsze co usłyszałam to że w pl upały:banghead: ja bym chciała chociaż żeby temp przekroczyła 20 stopni... ale jest jakiś progres bo słońce się przebija
|
|
|
|
#3566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie stresuj sie kochana Dasz rade.Zreszta z tego co pamietam Panie w Niemieckich rejestracjach sa naprawde pomocne i czy by to nie bylo za pomoca gestykulacji czy łamaną angielszczyzna zrobia wszystko by sie z Tobą dogadac Fajnie ze zrobili Ci te badania No i fajnie ze u dzidzi wszystko wporzadku.A obrocic sie to ma jeszcze czas![]() Ja tez zaraz ide na pobranie i zostawic siuski..A w drodze powrotnej zajde do piekarni po swieza drozdzoweczke i zjem sobie z jogurcikiem i popije kakałkiem-mniammmmmm.... |
|
|
|
|
#3567 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-
Cytat:
No u mnie temp. tak koło 20 stopni, ciut zimniej, ciut cieplej,ale nie chce więcej bo taki upał to straszny jest.Jak byłam w PL kilka ostatnich dni to ledwo żyłam z tego powodu |
|
|
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie na suwaczku 33t 0d czyli powoli wchodze w 34
Mam znajoma ktora w tym czasie urodziła synka-oby mojej Lilce się tak szybko nie spieszylo przyjsc na swiat.
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Dirtymagic - co do cisnienia to wlasnie przez puchniecie, zatrzymanie wody moze byc wyzsze. Mierz koniecznie bo 140/90 to za wysokie a w ciazy na IP. Odstaw kawe, cole itp o ile pijesz.
Inwersja. Laptop na podloge i pozycja boczna wskazana raz lewy raz prawy bok niewskazana na plecach a juz pol siedzaca dla szyjki to wogole gin mi tlumaczyl bo caly ciezar ciala wtedy wlasnie tam sie kumuluje. Polecam tez podstawke pod laptop- przynajmiej sie nie grzeje no i ja to mam zakaz trzymania laptopa na kolanach, nogach od Tza...Ladan a Ty masz lezec bo Ci sie brzuch spina tak? Czy szyjka tez krotka?? Kaska87 nawalnice Cie niezalaly?? A co do szyjki to jest tak ze w usg mierzy sie cala norma tak do 3 cm jest ok. A w badaniu mierzy sie jej czesc wiec niema co tych dlugosci porownywac. Tym bardziej ze gin centymetra na palcu niema widzi mniej wiecej czy jest ok. A i inwersja nie nastawiaj sie na lozko 24/ 24 bo sie skisisz fizycznie i psychicznie. Oczywiscie lez sobie ile wlezie ale mysle ze juz po 2-3 tygodniach mozna smialo isc do lumpa na 1-3 godzinki i bedzie to dla ciebie wyjscie roku i niepowinno zaszkodzic.Ja podziwiam Ladan bo po opisach widac ze fakyycznie w domu ladnie lezy ale niedala sie zwariowac i wychodzi troche i na wesele sie wybiera
|
|
#3570 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013
Cytat:
No ja wiem że ciężko w ciąży znieśc upały ale ja tak lubię. .. tzn lubiłam bo w sumie to moje trzecie lato kiedy jestem w No a tutaj jak jest 24 to mówimy że upał no i zawsze wieje na tej naszej wyspie. ..Cytat:
masz rację niech Lilka siedzi ile wlezie:pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

ale godzine wizyta trwala
już mnie kręgosłup zaczął bolec:? (tak mam jak dlugo siedze..). Mężulek ma dzisaj urodziny, jutro imprezka
tak dziwnie

więc i tak będę świecić tyłkiem czy czym tam jeszcze 

bo też córeczkę ma i już mówi, że mała wyrosła (a ma dopiero 2 miesiące) i są ciuchy których nawet nie założyła 

jutro obie zaczynamy 8miesiąc, kurczę, to coraz bliżej...

a cóż to się dzieje?
ja bym chciała chociaż żeby temp przekroczyła 20 stopni... ale jest jakiś progres bo słońce się przebija