|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Chyba możesz mnie przenieść Chociaż gin narazie stwierdził tylko obecność pęcherzyka ciążowego, czekam jeszcze na rozwój wydarzeń ![]() maxewelka dzięki, potem sobie popatrzę |
|
|
|
|
#3692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zależy jak się czujesz i co na to lekarz. Jeśli nie dobiją dolegliwości ciążowe i wszystko przebiega ok, to nie wydaje mi się, aby pobyt pod namiotem miałby być niekorzystny. My podróż samochodem (zamiast wycieczki zorganizowanej samolotem) zaplanowaliśmy właśnie z uwagi na ewentualną ciąże. Z samolotem nigdy nie wiadomo (czasem lekarze odradzają czy coś), a samochodem to jednak inaczej. Z resztą zawsze można się zatrzymać i jechać na raty. Pewnie gdybym była w ciąży to nie dałabym rady przesiedzieć 19 h w samochodzie z krótkimi tylko postojami ![]() Trzymam mocno kciuki, żeby na wizycie wszystko się ładnie wyjaśniło i żebyś nie musiała się już stresować Będzie dobrze
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-07-04 o 14:22 |
|
|
|
|
#3693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam już trochę plaż ale zawsze powtarzam że polski piasek jest najpiękniejszy No to powodzenia w praktykowaniu teorii I zabieraj się za zdjęcia ![]() Cytat:
![]() Koziemleko jak się czujesz? |
|||
|
|
|
#3694 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj łzy mi do oczu napłynęły jak jadłam lasagne ze szczęścia że mi coś smakuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wkurza mnie ta rzeczywistość
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam test owu i wyszły mi dwie kreski o tej samej intensywności
|
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Ja robię od 4 dni i codziennie mam ta kontrolna mocną a drugą lekką...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
No to do dzieła
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
No to pakuj sie z meżem do łóżka albo gdzie tam chcecie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A namioty jak najbardziej nawet w sobotę jedziemy do Łeby na weekend Jak już pisałam , uwielbiam namioty Z dzieckiem też będziemy jeździć ![]() Cytat:
Moja mama dowiedziała się dzisiaj o ciąży, mówi, że "brzuch musi boleć" Zabroniłam jej o tym komukolwiek mówić ![]() Zapowiada się pracowita noc ![]() Trzymam kciuki |
||
|
|
|
#3700 |
|
Zakorzenienie
|
I pojechał do kolegi podbić przegląd
|
|
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dobrze że mi przypomniałaś bo mój też musi ciekawe tylko kto takiego staruszka podbije |
|
|
|
|
#3702 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wow! to paliwo rzeczywiście baaardzo drogie... tym bardziej, że tam nie ma super zarobków... Cytat:
Cytat:
; i pamiętaj, żeby wiesiołka brać tylko do owuCytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście przeszło i teraz tylko lekko kłuje. Cytat:
A widziałaś już fasolkę? To nie będzie za szybko? Ja dwie kreski zobaczyłam prawie jak ty, 25.06 a do gina idę dopiero 16.07 bo wcześniej nic nie było jeszcze widać. |
||
|
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Koziemleko - w 5t4d widziałam jedynie pęcherzyk, a 24.07 będę miała już skończony 3 miesiąc (będę między 13-14 tc) a takie badania wykonuje się między 11-14tc (a niektóre poczynając już od 9-tego tc). Niektóre dziewczyny w tym czasie już poznają płeć swojego dzidziusia
![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- PS. Właśnie sobie uświadomiłam, że pomyliłaś się o miesiąc, bo ja widziałam II kreski w maju
|
|
|
|
#3705 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Zaglądam tylko na chwilę przywitać się
![]() Gegee super, że podróż się udała. Kasa kasą, ale wspomnienia zostają do końca życia ![]() Ja jestem po wizycie. W końcu mam kartę ciazy ( tym razem czekali że względu na poronienie poprzedniej ). Wyniki wszystkie idealne. Maluch rośnie nawet szybciej niż powinien, a serduszko pięknie bije (158uderzeń na min.) ![]() Termin porodu mam na 25 stycznia już teraz mogę prosić o zmiany na liście. Test robiłam 20 maja ![]() Nadal ściskam kciuki (teraz podwójnie, bo już dziś widzialam machające rączki ) i czekam na dobre wiadomości.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3706 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas w końcu wczoraj nici, bo TŻ zmęczony, a i dziś rano znowu test nie wyszedł, więc dalej czekam na owu
Z moich wyliczeń wynika, że dopiero 8 lipca najwcześniej powinna przyjść Cytat:
Pod koniec roku będziemy go wymieniać na nowszy |
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
ech Ci mężczyźni...ja to powiem szczerze, że my w tym okresie okołoowulacyjnym mamy tego po prostu dosyć;P najfajniej jest jak przerwa jest około tygodnia a nie tak co drugi dzień... głupio to brzmi ale tak jest:/
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też lubię jak są dłuższe przerwy |
|
|
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że nie tylko ja tak mam ![]() no cóż będzie co będzie, teraz trzeba czekać...jakieś 2 tygodnie
|
|
#3710 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o plaże to się zgodzę ale tak delikatnego i białego piasku nawet na plaży gdzie kręcili reklamę Bounty nie było Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasz jeszcze starszy ale przeszedł przegląd bez problemu?
|
||||
|
|
|
#3711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() Ten kolega, co nam wpisuje ten przegląd, to po prostu go wpisuje, a nie robi
|
||
|
|
|
#3712 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze to długie, ja 26-30
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety
![]() Nie było mnie kilka dni bo nie miałam ochoty odpalać komputera, a nie lubię pisać z tel, więc tylko Was podczytywałam
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To faktycznie nie wiadomo kiedy owu jest. Masz kolejny powód żeby pomierzyć temperaturę . Powiem Ci że przekichane mamy z tymi długimi cyklami A zdradzisz ile kolega bierze za taki przegląd? |
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No muszę, muszę, bo aż sama ciekawa jestem A wiesz co, nawet nie wiem, bo dla nas robi to za darmo i z tego co wiem, to nie obnosi się z tym jakoś szczególnie i dla postronnych w ogóle nie chce
|
|
|
|
|
#3717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale za to więcej pozwiedzaliście![]() Mi się marzy wyjazd do Chorwacji ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
dla maluszka ![]() Ja też wczoraj byłam na USG, ale dodatkowym bo coś dziwnie się czułam tzn jak siadałam bo czułam coś w dole brzucha i od razu wystraszona zadzwoniłam do gin i przyjął mnie Z maluchem wszystko dobrze, rośnie jak na drożdżach , a lekarz stwierdził, że jestem przewrażliwiona, ale lepiej dmuchać na zimne Termin mam na 24.01 , więc będziemy razem stękały
|
||
|
|
|
#3718 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co złego to nie ja Też byłam w 5 t 4 d (według moich obliczeń) i był tylko pęcherzyk. Chcę zobaczyć już moją Tośkę!! W sumie to chyba z tymi badaniami zdążysz bo załapiesz się do 14 tygodnia. Skoro gin tak cię umówił to może miał jakiś cel? No sama nie wiem ... Czasem lepiej nie iść szybciej i się nie stresować na darmo, że czegoś nie widać. Cytat:
Ja w ogóle jak się dowiedziałam o II kreskach to pierwsze dwa dni ciągle się wzruszałam i leciały mi łzy. Przecież to cud! Cytat:
Oj ja mojego Tż-ta ostatnio zaniedbuje, przez te bóle brzucha. Ciekawe ile to wytrzyma ![]() Żal mi go Jestem okropna ![]() Uf! My przegląd robimy dopiero we wrześniu (albo październiku ) więc mamy spokój. Za to mamy jakieś spięcie w wentylatorach od klimatyzacji (ciągle chodzą) i Tż musi je odłączać jak parkuje, żeby akumulator nie padł A od poniedziałku będzie znów w delegacji i ta rola spadnie na mnie. Teraz ze mnie będą śmiać się sąsiedzi |
|||
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie da się tego po prostu naprawić?
|
|
|
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Da się, Tż był już umówiony z elektrykiem. Ba nawet pojechał zawieść mu już samochód ale okazało się, że go nie ma, bo pojechał po kogoś na lotnisko i ma do niego zadzwonić Jak na razie nie dzwoni, a od poniedziałku Tż w delegacji. Eh... Drugi znajomy elektryk wkłada do samochodu, zawsze takie części, które psują się po kilku tygodniach i trzeba naprawiać dwa razy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Ale gdybyśmy pojechali w inne miejsce to na pewno byłoby taniej
Już planujemy kolejne podróże, najpierw do Chorwacji 

zależy jak się czujesz i co na to lekarz. Jeśli nie dobiją dolegliwości ciążowe i wszystko przebiega ok, to nie wydaje mi się, aby pobyt pod namiotem miałby być niekorzystny. My podróż samochodem (zamiast wycieczki zorganizowanej samolotem) zaplanowaliśmy właśnie z uwagi na ewentualną ciąże. Z samolotem nigdy nie wiadomo (czasem lekarze odradzają czy coś), a samochodem to jednak inaczej. Z resztą zawsze można się zatrzymać i jechać na raty. Pewnie gdybym była w ciąży to nie dałabym rady przesiedzieć 19 h w samochodzie z krótkimi tylko postojami
Będzie dobrze 

dzisiaj łzy mi do oczu napłynęły jak jadłam lasagne
wkurza mnie ta rzeczywistość

dla maluszka