Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-04, 14:02   #3691
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
To prawda - namiot strasznie odpręża. Przez to, że jest zupełnie inna atmosfera, inny styl życia i cały czas obcowanie z naturą to się tak na prawdę odpoczywa. Bez telewizora, radia, prądu itp. człowiek się totalnie odmienia, relaksuje i regeneruje. Polecam każdemu

Co do kasy, tak jak pisałam wyszło sporo. Tak w całości na 12 dni, w tym podróż (ok. 10 dni na miejscu) wydaliśmy sporo, bo ponad 6.000 Ale gdybyśmy pojechali w inne miejsce to na pewno byłoby taniej Już planujemy kolejne podróże, najpierw do Chorwacji zobaczymy tylko czy uda się w przyszłym roku

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Koziemleko - czy to oznacza, że mogę Cię przenieść do listy naszych zafasolkowanych?

Malgoś - a Ty kiedy masz wizytę? Bo coś kojarzę, że niedługo chyba
wow super! Zacznę namawiać Tż, chociaż teraz w moim stanie to chyba nie najlepszy pomysł

Chyba możesz mnie przenieść Chociaż gin narazie stwierdził tylko obecność pęcherzyka ciążowego, czekam jeszcze na rozwój wydarzeń

maxewelka dzięki, potem sobie popatrzę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:21   #3692
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
wow super! Zacznę namawiać Tż, chociaż teraz w moim stanie to chyba nie najlepszy pomysł

Chyba możesz mnie przenieść Chociaż gin narazie stwierdził tylko obecność pęcherzyka ciążowego, czekam jeszcze na rozwój wydarzeń

maxewelka dzięki, potem sobie popatrzę
Czy ja wiem, czy taki nie najlepszy? zależy jak się czujesz i co na to lekarz. Jeśli nie dobiją dolegliwości ciążowe i wszystko przebiega ok, to nie wydaje mi się, aby pobyt pod namiotem miałby być niekorzystny. My podróż samochodem (zamiast wycieczki zorganizowanej samolotem) zaplanowaliśmy właśnie z uwagi na ewentualną ciąże. Z samolotem nigdy nie wiadomo (czasem lekarze odradzają czy coś), a samochodem to jednak inaczej. Z resztą zawsze można się zatrzymać i jechać na raty. Pewnie gdybym była w ciąży to nie dałabym rady przesiedzieć 19 h w samochodzie z krótkimi tylko postojami

Trzymam mocno kciuki, żeby na wizycie wszystko się ładnie wyjaśniło i żebyś nie musiała się już stresować Będzie dobrze

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-07-04 o 14:22
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 14:23   #3693
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Jakoś szczególnie mi się nim nie naraził On jest bardzo pro-dzieciowy i podaję rękę jak się schodzi z fotela Poza tym naprawdę mi pomógł na dobre pozbyć się grzybicy , za co jestem mu bardzo wdzięczna
O to to naprawdę dobry lekarz szkoda że nie mam umowy z tamtą przychodnią bo na płatne wizyty niestety nie mam kasy
Cytat:
chcesz, to masz chociaż ja sama też potrzebuję, bo siedzę tu zamiast zabrać się za robotę no i za zdjęcia oczywiście

Co do pogrubionego - "cudze chwalicie a swego nie znacie"

Na razie zamierzam wkręcić się w bieganie. Potem (jak mi nie przejdzie ) dorzucę pompki i brzuszki. Na więcej chyba nie liczę Generalnie nie jest ze mną tak najgorzej, przynajmniej wagowo, ale ciało już dawno zapomniało o czasach nastoletnich i brzydko mówiąc trochę się sflaczało tak więc pomoc mogą tylko ćwiczenia i to w pierwszej kolejności aerobowe a w dalszej dopiero siłowe. Z teorii jestem obcykana gorzej z praktyką
Auć pomogło połowa podwórka skoszona, kapustka z żeberkami się praży, brzuch dalej boli
Widziałam już trochę plaż ale zawsze powtarzam że polski piasek jest najpiękniejszy
No to powodzenia w praktykowaniu teorii
I zabieraj się za zdjęcia
Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Zaglądnęłam tylko na chwilkę, żeby powiedzieć, że zaczynam kolejny cykl walki
W tym mam w planach monitoring cyklu i poprawienie śluzu (ziółka, magnez z B6, sama B6, oeparol, siemie lniane).
Powodzenia

Koziemleko jak się czujesz?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:35   #3694
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Ksiazy czytam tylko w formie papierowej wiec nie pomogę
Jak samopoczucie?
nudze się strasznie, mam wrażenie że mózg mi sie kurczy i mięśnie mnie bolą od leżenia, a poza tym całkiem nieźle dzisiaj łzy mi do oczu napłynęły jak jadłam lasagne ze szczęścia że mi coś smakuje

Cytat:
Ja mam wszystkie w formacie mobi, bo czytam na kindlu, ale polecam Ci chomikuj - tam jest bardzo dużo. Wpisujesz sobie jakiś tytuł plus słowo chomikuj w google i Ci wyrzuci mnóstwo wyników Ja obecnie czytam Pieśń Lodu i Ognia, już przedostatni tom z obecnie wydanych.
dzieki za rade

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny za wsparcie pogadalam i wyjasnione kocham meza a nie testowalam nawet nie mam kiedy do apteki isc bo taki zarab w pracy teraz po 10h robilam jutro 12h bo 8 lipca mamy inwentaryzacje a w piatek na 11 do gina mam ja sobie nie robie nadzieji nie chce sie rozczarowac wole potem jak cos to sie cieszyc

pozdrawiam
ciesze się że już się tak nie męczysz

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczęta, wpadłam tylko na chwilę żeby napisać, że mój mąż od zeszłego czwartku leży w szpitalu, a trafił tam z podejrzeniem zawału. Na szczęście najprawdopodobniej żaden zawał to nie był, ale zapalenie mięśnia sercowego po wiosennej grypie - nie ma wciąż 100-procentowej diagnozy. Ale co mi strachu napędził (i sobie chyba też) to moje - karetka zabrała go na sygnale z przychodni, gdzie był u lekarza, prosto do Wrocławia do szpitala na kardiologię, na erkę...
Teraz leży i czeka na diagnozę a lekarze myślą... A ja wychodzę więc z domu o 6 rano, idę do pracy, po pracy jadę do niego do szpitala na 2 godziny, wracam do domu pociągiem o 21 i idę spać. Tak od tygodnia.
Jestem zmęczona, martwię się i starania o dziecko zostały zepchnięte na 2 plan, w zasadzie są tylko tematem naszych rozmów...
napiszcie mi tylko krótko proszę, bo nie jestem w stanie nadrobić swoich zaległości: 1. czy są nowe ciężarne? 2. co się u was dzieje ciekawego?
oj, współczuje. takie czas cholerne że wszędzie stresy, nerwy, zawały, nie ma czasu i możliwośći żeby grype porządnie wyleżeć wkurza mnie ta rzeczywistość

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 19:43   #3695
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Zrobiłam test owu i wyszły mi dwie kreski o tej samej intensywności
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 20:20   #3696
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Ja robię od 4 dni i codziennie mam ta kontrolna mocną a drugą lekką...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 20:30   #3697
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
No to do dzieła
Stary 2013-07-04, 20:46   #3698
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
No to pakuj sie z meżem do łóżka albo gdzie tam chcecie
Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
nudze się strasznie, mam wrażenie że mózg mi sie kurczy i mięśnie mnie bolą od leżenia, a poza tym całkiem nieźle dzisiaj łzy mi do oczu napłynęły jak jadłam lasagne ze szczęścia że mi coś smakuje
Wypoczywaj ile możesz
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja robię od 4 dni i codziennie mam ta kontrolna mocną a drugą lekką...

Działajcie profilaktycznie
Stary 2013-07-04, 21:16   #3699
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Czy ja wiem, czy taki nie najlepszy? zależy jak się czujesz i co na to lekarz. Jeśli nie dobiją dolegliwości ciążowe i wszystko przebiega ok, to nie wydaje mi się, aby pobyt pod namiotem miałby być niekorzystny. My podróż samochodem (zamiast wycieczki zorganizowanej samolotem) zaplanowaliśmy właśnie z uwagi na ewentualną ciąże. Z samolotem nigdy nie wiadomo (czasem lekarze odradzają czy coś), a samochodem to jednak inaczej. Z resztą zawsze można się zatrzymać i jechać na raty. Pewnie gdybym była w ciąży to nie dałabym rady przesiedzieć 19 h w samochodzie z krótkimi tylko postojami

Trzymam mocno kciuki, żeby na wizycie wszystko się ładnie wyjaśniło i żebyś nie musiała się już stresować Będzie dobrze
Chodziło mi o wycieczkę aż do Włoszech
A namioty jak najbardziej nawet w sobotę jedziemy do Łeby na weekend
Jak już pisałam , uwielbiam namioty Z dzieckiem też będziemy jeździć

Cytat:
O to to naprawdę dobry lekarz szkoda że nie mam umowy z tamtą przychodnią bo na płatne wizyty niestety nie mam kasy

Auć pomogło połowa podwórka skoszona, kapustka z żeberkami się praży, brzuch dalej boli
Widziałam już trochę plaż ale zawsze powtarzam że polski piasek jest najpiękniejszy
No to powodzenia w praktykowaniu teorii
I zabieraj się za zdjęcia

Powodzenia

Koziemleko jak się czujesz?
Jak się czuję? Aktualnie tak mnie boli brzuch, że Tż właśnie szuka otwartej apteki, żeby kupić mi nospę.
Moja mama dowiedziała się dzisiaj o ciąży, mówi, że "brzuch musi boleć"
Zabroniłam jej o tym komukolwiek mówić

Cytat:
Zapowiada się pracowita noc
Trzymam kciuki
Stary 2013-07-04, 21:18   #3700
maxwelka
Zakorzenienie

I pojechał do kolegi podbić przegląd Może się doczekam...
Stary 2013-07-04, 21:35   #3701
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się czuję? Aktualnie tak mnie boli brzuch, że Tż właśnie szuka otwartej apteki, żeby kupić mi nospę.
Moja mama dowiedziała się dzisiaj o ciąży, mówi, że "brzuch musi boleć"
Zabroniłam jej o tym komukolwiek mówić
oj to weź tą nospe i magnez i leż w łóżeczku
Cytat:
I pojechał do kolegi podbić przegląd Może się doczekam...
O dobrze że mi przypomniałaś bo mój też musi ciekawe tylko kto takiego staruszka podbije
Stary 2013-07-05, 00:31   #3702
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
To podaj jeszcze proszę termin II kreseczek i z największą przyjemnością Cię przenoszę

To, że mogliśmy się tak przemieszczać okazało się najlepszym rozwiązaniem. Początkowo planowaliśmy inaczej rozłożyć sobie wyjazd, a zmiany nastąpiły przez pogodę. Więc dobrze, że nie byliśmy niczym związani. Ceny paliwa masakryczne - najdroższe w całej Europie - od 1,69 do 1,89 a nawet powyżej 1,90 za litr. Plus autostrady, ok. 10 Euro za 120 km. I parkingi: średnio 1,50 za godzinę.
II kreseczki zobaczyłam 21 maja

wow! to paliwo rzeczywiście baaardzo drogie... tym bardziej, że tam nie ma super zarobków...

Cytat:
Co do kasy, tak jak pisałam wyszło sporo. Tak w całości na 12 dni, w tym podróż (ok. 10 dni na miejscu) wydaliśmy sporo, bo ponad 6.000 Ale gdybyśmy pojechali w inne miejsce to na pewno byłoby taniej Już planujemy kolejne podróże, najpierw do Chorwacji zobaczymy tylko czy uda się w przyszłym roku

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Koziemleko - czy to oznacza, że mogę Cię przenieść do listy naszych zafasolkowanych?

Malgoś - a Ty kiedy masz wizytę? Bo coś kojarzę, że niedługo chyba
wizytę mam 24 lipca i teraz biję się z myślami czy iść jeszcze prywatnie na usg genetyczne czy nie bo jedni mówią, że sprawdzają super, a inni że nie... ech.. chyba zadzwonię do szpitala i zapytam

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Zaglądnęłam tylko na chwilkę, żeby powiedzieć, że zaczynam kolejny cykl walki
W tym mam w planach monitoring cyklu i poprawienie śluzu (ziółka, magnez z B6, sama B6, oeparol, siemie lniane).
magnez lepszy jest bez wit B6 (obecnie ; i pamiętaj, żeby wiesiołka brać tylko do owu

Cytat:

tu nawet nie chodzi o możliwość siedzenia, tylko jak ma się duże mdłości to taka jazda jest prawie niemożliwa ... ja gdybym tydzień później poleciała do Portugalii to chyba bym się zaraz wróciła...

Cytat:
a dla mnie każda plaża ma w sobie coś, ale jednak polskich nie postawiłabym na szczycie listy, mam więcej innych ulubionych
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 07:51   #3703
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
oj to weź tą nospe i magnez i leż w łóżeczku

O dobrze że mi przypomniałaś bo mój też musi ciekawe tylko kto takiego staruszka podbije
Tak zrobiłam Ale co się wycierpiałam to moje, chciałam już na pogotowie jechać.
Na szczęście przeszło i teraz tylko lekko kłuje.

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
II kreseczki zobaczyłam 21 maja

wow! to paliwo rzeczywiście baaardzo drogie... tym bardziej, że tam nie ma super zarobków...

wizytę mam 24 lipca i teraz biję się z myślami czy iść jeszcze prywatnie na usg genetyczne czy nie bo jedni mówią, że sprawdzają super, a inni że nie... ech.. chyba zadzwonię do szpitala i zapytam

magnez lepszy jest bez wit B6 (obecnie ; i pamiętaj, żeby wiesiołka brać tylko do owu

tu nawet nie chodzi o możliwość siedzenia, tylko jak ma się duże mdłości to taka jazda jest prawie niemożliwa ... ja gdybym tydzień później poleciała do Portugalii to chyba bym się zaraz wróciła...

a dla mnie każda plaża ma w sobie coś, ale jednak polskich nie postawiłabym na szczycie listy, mam więcej innych ulubionych

A widziałaś już fasolkę? To nie będzie za szybko?
Ja dwie kreski zobaczyłam prawie jak ty, 25.06 a do gina idę dopiero 16.07 bo wcześniej nic nie było jeszcze widać.
Stary 2013-07-05, 09:01   #3704
Malgos_12
Zakorzenienie

Koziemleko - w 5t4d widziałam jedynie pęcherzyk, a 24.07 będę miała już skończony 3 miesiąc (będę między 13-14 tc) a takie badania wykonuje się między 11-14tc (a niektóre poczynając już od 9-tego tc). Niektóre dziewczyny w tym czasie już poznają płeć swojego dzidziusia

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

PS.
Właśnie sobie uświadomiłam, że pomyliłaś się o miesiąc, bo ja widziałam II kreski w maju
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 09:07   #3705
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Zaglądam tylko na chwilę przywitać się

Gegee super, że podróż się udała. Kasa kasą, ale wspomnienia zostają do końca życia

Ja jestem po wizycie. W końcu mam kartę ciazy ( tym razem czekali że względu na poronienie poprzedniej ). Wyniki wszystkie idealne. Maluch rośnie nawet szybciej niż powinien, a serduszko pięknie bije (158uderzeń na min.)
Termin porodu mam na 25 stycznia już teraz mogę prosić o zmiany na liście. Test robiłam 20 maja

Nadal ściskam kciuki (teraz podwójnie, bo już dziś widzialam machające rączki) i czekam na dobre wiadomości.

Stary 2013-07-05, 09:23   #3706
maxwelka
Zakorzenienie

U nas w końcu wczoraj nici, bo TŻ zmęczony, a i dziś rano znowu test nie wyszedł, więc dalej czekam na owu Z moich wyliczeń wynika, że dopiero 8 lipca najwcześniej powinna przyjść

Cytat:
Nasz też staruszek, rocznik 98 Pod koniec roku będziemy go wymieniać na nowszy
Stary 2013-07-05, 09:28   #3707
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
U nas w końcu wczoraj nici, bo TŻ zmęczony, a i dziś rano znowu test nie wyszedł, więc dalej czekam na owu Z moich wyliczeń wynika, że dopiero 8 lipca najwcześniej powinna przyjść

ech Ci mężczyźni...ja to powiem szczerze, że my w tym okresie okołoowulacyjnym mamy tego po prostu dosyć;P najfajniej jest jak przerwa jest około tygodnia a nie tak co drugi dzień... głupio to brzmi ale tak jest:/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-05, 09:30   #3708
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
ech Ci mężczyźni...ja to powiem szczerze, że my w tym okresie okołoowulacyjnym mamy tego po prostu dosyć;P najfajniej jest jak przerwa jest około tygodnia a nie tak co drugi dzień... głupio to brzmi ale tak jest:/
No fakt faktem, że my wcześniej nie mieliśmy aż takiej częstotliwości jak teraz, boję się, że wykończę TŻ Też lubię jak są dłuższe przerwy
Stary 2013-07-05, 09:39   #3709
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
No fakt faktem, że my wcześniej nie mieliśmy aż takiej częstotliwości jak teraz, boję się, że wykończę TŻ Też lubię jak są dłuższe przerwy

dobrze, że nie tylko ja tak mam
no cóż będzie co będzie, teraz trzeba czekać...jakieś 2 tygodnie

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-05, 09:44   #3710
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:

Każdy mówi co innego z tym magnezem też słyszałam że powinno być bez B6 ale większość preparatów jest z i w aptekach też mi mówili że tak lepiej

Jeśli chodzi o plaże to się zgodzę ale tak delikatnego i białego piasku nawet na plaży gdzie kręcili reklamę Bounty nie było
Cytat:
Tak zrobiłam Ale co się wycierpiałam to moje, chciałam już na pogotowie jechać.
Na szczęście przeszło i teraz tylko lekko kłuje.
Dobrze że już lepiej
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie. W końcu mam kartę ciazy ( tym razem czekali że względu na poronienie poprzedniej ). Wyniki wszystkie idealne. Maluch rośnie nawet szybciej niż powinien, a serduszko pięknie bije (158uderzeń na min.)
Termin porodu mam na 25 stycznia już teraz mogę prosić o zmiany na liście. Test robiłam 20 maja

Nadal ściskam kciuki (teraz podwójnie, bo już dziś widzialam machające rączki) i czekam na dobre wiadomości.

Super
Cytat:

Nasz też staruszek, rocznik 98 Pod koniec roku będziemy go wymieniać na nowszy
a który masz dziś dc?
Nasz jeszcze starszy ale przeszedł przegląd bez problemu?
Stary 2013-07-05, 09:49   #3711
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze, że nie tylko ja tak mam
no cóż będzie co będzie, teraz trzeba czekać...jakieś 2 tygodnie
Z tego co wiem, to całkiem sporo jest takich par, co nie codziennie, ani nawet nie co drugi dzień Chociaż mój TŻ teraz nie narzeka wcale na zwiększoną częstotliwość

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
a który masz dziś dc?
Nasz jeszcze starszy ale przeszedł przegląd bez problemu?
Szesnasty, ale ja mam cykle pomiędzy 32 a 40 dni Podejrzewam, że już mam dni płodne, ale pojęcia nie mam kiedy mogę mieć owu

Ten kolega, co nam wpisuje ten przegląd, to po prostu go wpisuje, a nie robi
Stary 2013-07-05, 09:57   #3712
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

Szesnasty, ale ja mam cykle pomiędzy 32 a 40 dni Podejrzewam, że już mam dni płodne, ale pojęcia nie mam kiedy mogę mieć owu

o kurcze to długie, ja 26-30

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-07-05, 10:28   #3713
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze to długie, ja 26-30
Chciałabym mieć takie Ja i późno w ogóle dostałam pierwszy @ (15 lat) i teraz dzikie mam te cykle
Stary 2013-07-05, 11:17   #3714
justiii87
Zakorzenienie

Hej kobiety
Nie było mnie kilka dni bo nie miałam ochoty odpalać komputera, a nie lubię pisać z tel, więc tylko Was podczytywałam
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:22   #3715
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wiem, to całkiem sporo jest takich par, co nie codziennie, ani nawet nie co drugi dzień Chociaż mój TŻ teraz nie narzeka wcale na zwiększoną częstotliwość

Ten kolega, co nam wpisuje ten przegląd, to po prostu go wpisuje, a nie robi
My też nie kochamy się tak super często i jak czasem parze na wykresy dziewczyn które robią to po 2 razy w ciągu dnia to się zastanawiam skąd one biorą na to czas i siłę

To faktycznie nie wiadomo kiedy owu jest. Masz kolejny powód żeby pomierzyć temperaturę . Powiem Ci że przekichane mamy z tymi długimi cyklami

A zdradzisz ile kolega bierze za taki przegląd?
Stary 2013-07-05, 11:31   #3716
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
My też nie kochamy się tak super często i jak czasem parze na wykresy dziewczyn które robią to po 2 razy w ciągu dnia to się zastanawiam skąd one biorą na to czas i siłę

To faktycznie nie wiadomo kiedy owu jest. Masz kolejny powód żeby pomierzyć temperaturę . Powiem Ci że przekichane mamy z tymi długimi cyklami

A zdradzisz ile kolega bierze za taki przegląd?
Oj, ja też się zastanawiam jak to można po kilka razy dziennie, jak my czasami ledwo raz na tydzień dajemy radę

No muszę, muszę, bo aż sama ciekawa jestem

A wiesz co, nawet nie wiem, bo dla nas robi to za darmo i z tego co wiem, to nie obnosi się z tym jakoś szczególnie i dla postronnych w ogóle nie chce
Stary 2013-07-05, 11:44   #3717
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się tego słonecznego dnia

W pierwszej kolejności chcę POGRATULOWAĆ Koziemleko Milszej wiadomości nie mogłam zastać po urlopie reszta dziewczyn, proszę brać przykład i się szybko ujawniać z takimi wieściami

Koziemleko - trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok i żeby czas szybciutko minął do wizyty

Sulwusia - za Ciebie także mocne odezwij się czy coś się zmieniło i czy dojrzałaś II

Przytulam i mocno ściskam wszystkie zafasolkowane, życząc dobrego samopoczucia, zero stresów i trosk oraz szybkiego minięcia mdłości i innych niedogodności ciążowych

Wszystkie te, którym się nie udało całuje i zaciskam kciuki za powodzenie misji w końcu przecież się uda musi

Witam także nowe staraczki

Ja się na urlopowałam i z żalem powracam do rzeczywistości najchętniej w ogóle bym nie wracała Ale wrócić trzeba było i tak oto jestem. Dalej jako starająca Niestety Wasze spekulacje co do naszych namiotowych poczynań nie do końca się sprawdziły, bo centralnie w czasie wakacji dopadła mnie wredna @ tak więc wszelkie dzikie czynności były utrudnione Ale wyjazd mimo wszystko bardzo bardzo udany Dużo się nazwiedzalismy, bo pogoda niestety nie dopisała, więc plażowanie było dosyć ograniczone. Przeżyliśmy kilka nawałnic i burz pod namiotem, ale przeżyliśmy Gdyby nie te deszcze to byłoby bajkowo. Polecam wszystkim taką formę zwiedzania, można na prawdę wypocząć i się odstresować na łonie natury.

Będąc odstresowaną na wyjeździe staram się podtrzymywać nastrój. Aktualnie nie liczę który to dzień cyklu, nie mierzę temperatury i ogólnie nic nie robię aby zajść, oprócz oczywiście przytulanek jak najdzie nas ochota. Olewam monitoring w tym miesiącu, nie chcę wiedzieć co i jak i kiedy Jednym słowem odpoczynku ciąg dalszy

p.s. zdjęcia wrzucę nieco później, bo muszę je trochę ogarnąć - mamy ich około 450 teraz
Zazdroszczę udanych wakacji , szkoda tylko, że pogoda nie pozwoliła Wam na dłuższy plazing i smazing , ale za to więcej pozwiedzaliście
Mi się marzy wyjazd do Chorwacji , ale w tym roku odpuszczamy. Uwielbiam wyjazdy samochodowe bo można sobie pozwolić na zboczenie z trasy i zobaczyć o wiele, wiele, więcej niż w czasie wakacji organizowanych przez BP.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:

Gegee super, że podróż się udała. Kasa kasą, ale wspomnienia zostają do końca życia

dla maluszka
Ja też wczoraj byłam na USG, ale dodatkowym bo coś dziwnie się czułam tzn jak siadałam bo czułam coś w dole brzucha i od razu wystraszona zadzwoniłam do gin i przyjął mnie Z maluchem wszystko dobrze, rośnie jak na drożdżach , a lekarz stwierdził, że jestem przewrażliwiona, ale lepiej dmuchać na zimne Termin mam na 24.01 , więc będziemy razem stękały
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 11:46   #3718
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Koziemleko - w 5t4d widziałam jedynie pęcherzyk, a 24.07 będę miała już skończony 3 miesiąc (będę między 13-14 tc) a takie badania wykonuje się między 11-14tc (a niektóre poczynając już od 9-tego tc). Niektóre dziewczyny w tym czasie już poznają płeć swojego dzidziusia

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

PS.
Właśnie sobie uświadomiłam, że pomyliłaś się o miesiąc, bo ja widziałam II kreski w maju
Ta pomyłka to oczywiście przez mojego maluszka, bo mnie rozkojarza Co złego to nie ja

Też byłam w 5 t 4 d (według moich obliczeń) i był tylko pęcherzyk. Chcę zobaczyć już moją Tośkę!!

W sumie to chyba z tymi badaniami zdążysz bo załapiesz się do 14 tygodnia. Skoro gin tak cię umówił to może miał jakiś cel? No sama nie wiem ...
Czasem lepiej nie iść szybciej i się nie stresować na darmo, że czegoś nie widać.

Cytat:

Wow! Gratulacje dla Ciebie i kruszynki
Ja w ogóle jak się dowiedziałam o II kreskach to pierwsze dwa dni ciągle się wzruszałam i leciały mi łzy. Przecież to cud!

Cytat:
Oj, ja też się zastanawiam jak to można po kilka razy dziennie, jak my czasami ledwo raz na tydzień dajemy radę

No muszę, muszę, bo aż sama ciekawa jestem

A wiesz co, nawet nie wiem, bo dla nas robi to za darmo i z tego co wiem, to nie obnosi się z tym jakoś szczególnie i dla postronnych w ogóle nie chce

Oj ja mojego Tż-ta ostatnio zaniedbuje, przez te bóle brzucha. Ciekawe ile to wytrzyma
Żal mi go Jestem okropna

Uf! My przegląd robimy dopiero we wrześniu (albo październiku ) więc mamy spokój. Za to mamy jakieś spięcie w wentylatorach od klimatyzacji (ciągle chodzą) i Tż musi je odłączać jak parkuje, żeby akumulator nie padł

A od poniedziałku będzie znów w delegacji i ta rola spadnie na mnie. Teraz ze mnie będą śmiać się sąsiedzi
Stary 2013-07-05, 11:57   #3719
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Oj ja mojego Tż-ta ostatnio zaniedbuje, przez te bóle brzucha. Ciekawe ile to wytrzyma
Żal mi go Jestem okropna

Uf! My przegląd robimy dopiero we wrześniu (albo październiku ) więc mamy spokój. Za to mamy jakieś spięcie w wentylatorach od klimatyzacji (ciągle chodzą) i Tż musi je odłączać jak parkuje, żeby akumulator nie padł

A od poniedziałku będzie znów w delegacji i ta rola spadnie na mnie. Teraz ze mnie będą śmiać się sąsiedzi
Nam się zdarza nawet i miesiąc przerwy, bo a to @, a to przeziębienie, a to TŻ nogę skręcił, a to miał kolkę nerkową i

A nie da się tego po prostu naprawić?
Stary 2013-07-05, 12:07   #3720
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Nam się zdarza nawet i miesiąc przerwy, bo a to @, a to przeziębienie, a to TŻ nogę skręcił, a to miał kolkę nerkową i

A nie da się tego po prostu naprawić?

Da się, Tż był już umówiony z elektrykiem. Ba nawet pojechał zawieść mu już samochód ale okazało się, że go nie ma, bo pojechał po kogoś na lotnisko i ma do niego zadzwonić
Jak na razie nie dzwoni, a od poniedziałku Tż w delegacji.

Eh...
Drugi znajomy elektryk wkłada do samochodu, zawsze takie części, które psują się po kilku tygodniach i trzeba naprawiać dwa razy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości