Wrocław ;-) cz. 3 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 14:38   #4441
201604200942
Konto usunięte

Dot.: Wrocław ;-) cz. 3

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szukam i szukam i szukam ..
butów
czółenek na obcasie
nie szpilek

w niedzielę chodziłam jak głupia i szukałam
i albo nie było mojego rozmiaru
albo cena była 200 w górę

jeszcze raz zrobię sobie niedzielę handlową i mam zamiar odwiedzić Factory, Magnolię i może Dominikańską
macie jakieś sklepy warte polecenie?
ostatnio w Ryłko nic ciekawego nie było
W ccc nie było moich rozmiarów (37/38)
Deichmannie podobnie

ratunku
wybierz się w niedzielę na targ na Świebodzki
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:40   #4442
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
butów
czółenek na obcasie
nie szpilek

jeszcze raz zrobię sobie niedzielę handlową i mam zamiar odwiedzić Factory, Magnolię i może Dominikańską
Deichmannie podobnie

ratunku
A patrzylas na Swiebodzkim? Troche wyczesane te buty sa, ale nie wszystkie. Moja mama niedawno kupila buty - tez czolenka - identyczne jakosciowo i pod wygledem budowy z moimi z Rylka. Za 15 zl Wczesniej zlazilysmy cala Magnolie i Dominikanska i nie bylo nic ciekawego.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:56   #4443
lapida
Wtajemniczenie

No własnie wolałabym coś, na co dostanę paragon i będę mieć min. rok gwarancji
więc świebodzki odpada
Stary 2013-07-03, 17:17   #4444
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
No własnie wolałabym coś, na co dostanę paragon i będę mieć min. rok gwarancji
więc świebodzki odpada
Ale naprawde Ci niezbedna gwarancja na buty za 20-30 zl? Jesli tak to w porzadku, ale nie wiem czy jest sens zakladac taki warunek.
Stary 2013-07-03, 18:10   #4445
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Ale naprawde Ci niezbedna gwarancja na buty za 20-30 zl? Jesli tak to w porzadku, ale nie wiem czy jest sens zakladac taki warunek.
gdzie przeczytałaś, że chce kupić buty za 30 zł?

może inaczej: chcę kupić buty, które nie rozwalą się po kilku tygodniach. A jeśli się rozwalą, to żebym mogła je oddać do reklamacji.
I wydać na nie 150-200 zł
Stary 2013-07-03, 18:53   #4446
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:

może inaczej: chcę kupić buty, które nie rozwalą się po kilku tygodniach. A jeśli się rozwalą, to żebym mogła je oddać do reklamacji.
Nigdzie, po prostu napisalysmy o Swiebodzkim a Ty stwierdzilas ze nie, bo chcesz miec gwarancje. No wiec spytalam, czy to konieczne przy butach za 20 zl Jesli chcesz ze sklepu za "normalna" cene to ok.

Patrzylas w Prima Modzie? Tam sa pojedyncze sztuki ponizej 200 zl. Deichmann tez ma sporo czolenek, ale jakosc jest kiepska. Moze Kazar?

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-07-03 o 18:55
Stary 2013-07-03, 20:15   #4447
kamcia1611
Raczkowanie

Dziewczyny czy była może któraś z Was na depilacji w Willi parkowej?
kamcia1611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 20:35   #4448
riliana
Zadomowienie

Cytat:

w tesco na Długiej jest taki sklepik z butami, chyba głównie polskich producentow - nie wiem czy byłyby tam buty, jakich szukasz, ale na pewno jest tam coś innego niż w galeriach. ew. arena przychodzi mi na myśl, ale tam trochę teraz jak na wiejskim targu, choć może coś by się trafiło
Stary 2013-07-03, 20:41   #4449
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
butów
czółenek na obcasie
nie szpilek

Deichmannie podobnie

ratunku
Może pojedź do Ciżemki (Hala Tęcza na Bajana, Biedronka na Krynickiej, Biedronka na Szybkiej). Całkiem ładne buty tam mają. Prowadzą swoją stronę internetową, ale nie radzę zaglądać, bo raczej odstrasza niż zachęca. Ujęte tam są jakieś okropne papcie, rodem z lat 90. Na miejscu są ciekawsze modele.
Ponadto polecam wybrać się do Ambry w Ferio Gaj. Mają tam buty z Syreny, a teraz coś jest przecenione. Prowadzą jeszcze chyba Tamaris, ale to już marka przekraczająca twój budżet.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:25   #4450
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam kiedyś na świebodzkim baleriny za 25zł, mega wygodne i chodziłam w nich intensywnie 3 lata aż zdarłam podeszwy

Patrzyłaś w Renomie tk maxx? Zdarzają się okazje.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-04, 18:30   #4451
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez riliana Pokaż wiadomość
w tesco na Długiej jest taki sklepik z butami, chyba głównie polskich producentow - nie wiem czy byłyby tam buty, jakich szukasz, ale na pewno jest tam coś innego niż w galeriach. ew. arena przychodzi mi na myśl, ale tam trochę teraz jak na wiejskim targu, choć może coś by się trafiło
dzięki, na pewno podjadę w niedzielę

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Może pojedź do Ciżemki (Hala Tęcza na Bajana, Biedronka na Krynickiej, Biedronka na Szybkiej). Całkiem ładne buty tam mają. Prowadzą swoją stronę internetową, ale nie radzę zaglądać, bo raczej odstrasza niż zachęca. Ujęte tam są jakieś okropne papcie, rodem z lat 90. Na miejscu są ciekawsze modele.
Ponadto polecam wybrać się do Ambry w Ferio Gaj. Mają tam buty z Syreny, a teraz coś jest przecenione. Prowadzą jeszcze chyba Tamaris, ale to już marka przekraczająca twój budżet.
zerknę na mapie, która jest najbliżej mnie i pojadę

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Kupiłam kiedyś na świebodzkim baleriny za 25zł, mega wygodne i chodziłam w nich intensywnie 3 lata aż zdarłam podeszwy

Patrzyłaś w Renomie tk maxx? Zdarzają się okazje.
ale ja na prawdę nie mam nic przeciwko butom ze Świebodzkiego
sama mam kilka par balerinek z tego miejsca, ale teraz szukam butów do pracy i oprócz tego, że muszą być eleganckie, na obcasie, to powinny być wygodne "takie rzeczy tylko w erze" więc wolę dać więcej i kupić coś, żeby w razie czego mieć gwarancję
Stary 2013-07-05, 00:05   #4452
viva91
na przekór do celu

Troszkę zmienię temat - czy usuwała któraś z was chirurgicznie pieprzyki i może polecić chirurga/przychodnię wykonującą takie zabiegi?
Stary 2013-07-05, 00:14   #4453
patuska18
Zakorzenienie

Odp: Wrocław ;-) cz. 3

Ja usuwałam państwowo w szpitalu onkologicznym na hirszfelda.

Najpierw miałam wizytę (po 6 rano osobiście w rejestracji dostałam numerek na ten sam dzień). Lekarz obejrzał, wypisał karteczke na zabieg - czekałam około miesiąca. Po zabiegu ze 2 tyg szwy, czekanie na wynik i wizyta u lekarza po wynik.

Ogólnie jestem zadowolona także polecam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 00:25   #4454
viva91
na przekór do celu

Dot.: Odp: Wrocław ;-) cz. 3

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Ja usuwałam państwowo w szpitalu onkologicznym na hirszfelda.

Najpierw miałam wizytę (po 6 rano osobiście w rejestracji dostałam numerek na ten sam dzień). Lekarz obejrzał, wypisał karteczke na zabieg - czekałam około miesiąca. Po zabiegu ze 2 tyg szwy, czekanie na wynik i wizyta u lekarza po wynik.

Ogólnie jestem zadowolona także polecam.

Dziękuję za tak szybką odp
Trochę przeraziło mnie miesięczne oczekiwanie
Stary 2013-07-05, 00:34   #4455
patuska18
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wrocław ;-) cz. 3

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Dziękuję za tak szybką odp
Trochę przeraziło mnie miesięczne oczekiwanie
Nie wiem jak jest teraz, ja usuwałam rok temu. Ale pamietam, że potem tam usuwała moja koleżanka i czekała ciut krócej także warto osobiście się dowiedzieć

A dużo masz do usunięcia? Ja usuwałam za jednym zamachen z uda (był czarny, swedzacy i nie podobał się lekarzowi) i pleców (zachaczałam stanikiem)

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 00:54   #4456
viva91
na przekór do celu

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wrocław ;-) cz. 3

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak jest teraz, ja usuwałam rok temu. Ale pamietam, że potem tam usuwała moja koleżanka i czekała ciut krócej także warto osobiście się dowiedzieć

A dużo masz do usunięcia? Ja usuwałam za jednym zamachen z uda (był czarny, swedzacy i nie podobał się lekarzowi) i pleców (zachaczałam stanikiem)

Myślę, że zakwalifikują się dwa, jeden w zasadzie mi nie przeszkadza tylko średnio wygląda, drugi pojawił się kilka dni temu i boli przy dotyku.
Cały sierpień nie będzie mnie we Wrocławiu, więc zależałoby mi na załatwieniu tego w lipcu.
Ale dzięki za info, na pewno będę brała to miejsce pod uwagę
Stary 2013-07-05, 07:13   #4457
riliana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Troszkę zmienię temat - czy usuwała któraś z was chirurgicznie pieprzyki i może polecić chirurga/przychodnię wykonującą takie zabiegi?
dr Szynglarewicz w Kar Med na Bończyka (na NFZ)

najpierw się wpisujesz na listę oczekujących, po miesiącu dzwonisz i wyznaczają Ci termin za ok. 3-4 tygodniu, po wizycie to już za kilka dni jest po wszystkim. ja miałam elektrokoagulację na 5 pieprzyków, ale chirurgicznie też usuwa - zależy jaka jest zmiana

polecam, dużo znajomych chodzi do doktora, jest miły i zna się na rzeczy

a w lipcu już na pewno tego nie załatwisz, chyba że prywatnie. poza tym odradzam - po odpadnięciu strupka nie należy wystawiać rany na słońce, bo może się odbarwić
Stary 2013-07-05, 08:04   #4458
mary_poppins
sissy that walk

Dziewczyny, wie cos ktoras z Was o dermatologach z LuxMedu we Wroclawiu? Do kogo warto usilowac sie dostac? Do tej pory kazdy mnie ogladal z odleglosci pol metra i przypisywal antybiotyk, chcialabym tym razem isc do kogos kompetentnego. Macie kogos? Poza LuxMedem tez chetnie zobacze, byle lekarz byl sensowny.
Stary 2013-07-05, 08:26   #4459
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
dr Szynglarewicz w Kar Med na Bończyka (na NFZ)

najpierw się wpisujesz na listę oczekujących, po miesiącu dzwonisz i wyznaczają Ci termin za ok. 3-4 tygodniu, po wizycie to już za kilka dni jest po wszystkim. ja miałam elektrokoagulację na 5 pieprzyków, ale chirurgicznie też usuwa - zależy jaka jest zmiana

polecam, dużo znajomych chodzi do doktora, jest miły i zna się na rzeczy

a w lipcu już na pewno tego nie załatwisz, chyba że prywatnie. poza tym odradzam - po odpadnięciu strupka nie należy wystawiać rany na słońce, bo może się odbarwić
Ja też u niego byłam wielokrotnie i polecam !

Z tego co wiem to na Bończyka już nie przyjmuje od dłuzszego czasu, chyba ze znowu podpisał z nimi umowe. Teraz na pewno jest w przychodni na Wejherowskiej, ale jako chirurg wiec trzeba miec skierowanie, to samo na Rękodzielniczej.

Cytat:
Dziewczyny, wie cos ktoras z Was o dermatologach z LuxMedu we Wroclawiu? Do kogo warto usilowac sie dostac? Do tej pory kazdy mnie ogladal z odleglosci pol metra i przypisywal antybiotyk, chcialabym tym razem isc do kogos kompetentnego. Macie kogos? Poza LuxMedem tez chetnie zobacze, byle lekarz byl sensowny.
byłam kiedyś u dwóch babeczek ( nie pamietam nazwisk ) i obydwie były beznadziejne wiec nie polece
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 09:07   #4460
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Ja też byłam w LuxMedzie na Dominikańskiej i nie polecam, jedna Pani stwierdziła, że mam ładną cerę i nie kwalifikuję się do leczenia, i że sama wiem co robić jak je powiedziałam jak dbam o cerę i na jakie zabiegi chodzę do kosmetyczek, a druga nawet mnie nie obejrzała i wypisała antybiotyki, także i jedenj i drugiej podziękowałam i odpuściłam dermatologo w LuxMedzie jeśli chodzi o cerę, natomiast mój mąż był u jednej Pani na Wołowskiej z pieprzykami to nie narzekał, obejrzała go, powiedziała co dalej ma robić, czy chce usunąć itp.

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 09:13   #4461
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
Ja też byłam w LuxMedzie na Dominikańskiej i nie polecam, jedna Pani stwierdziła, że mam ładną cerę i nie kwalifikuję się do leczenia, i że sama wiem co robić jak je powiedziałam jak dbam o cerę i na jakie zabiegi chodzę do kosmetyczek, a druga nawet mnie nie obejrzała i wypisała antybiotyki, także i jedenj i drugiej podziękowałam i odpuściłam dermatologo w LuxMedzie jeśli chodzi o cerę, natomiast mój mąż był u jednej Pani na Wołowskiej z pieprzykami to nie narzekał, obejrzała go, powiedziała co dalej ma robić, czy chce usunąć itp.
Z tym, ze z pieprzykami tez kiedys bylam (na Lubelszczyznie jeszcze) i tez bylam zadowolona - obejrzane, wytlumaczone, usuniety jeden naczyniak, wszystko ok. Ale pani doktor stwierdzila rowniez, ze cera jest ok (mimo, ze to byl tylko lepszy moment, jakich wiele w tradziku) i nie ma potrzeby pchac lekow. Druga do ktorej sie udalam obejrzala mnie bez okularow (a do czytania juz ich potrzebowala ), przypisala leki i mialam je brac. Bralam, bylo super, pelen sukces. A za jakis miesiac wszystko wrocilo Dlatego zalezy mi na kims, kto konkretnie leczy wlasnie tradzik, bo niestety z niewiadomych przyczyn z tym maja - mam wrazenie - najwiekszy problem.
We Wroclawiu jeszcze u nikogo nie bylam, mam abonament w LuxMedzie wiec pomyslalam ze tam sprobuje, ale w sumie co mi po darmoszce kiedy i tak kiepsko lecza. Wole zaplacic i pojsc prywatnie do kogos dobrego. Znalazlam propozycje na Znany Lekarz, ale nie wiem, wszyscy wysoko oceniani w wiekszosci specjalizuja sie w medycynie estetycznej.

Czas edycji: 2013-07-05 o 09:15
Stary 2013-07-05, 09:23   #4462
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Z tym, ze z pieprzykami tez kiedys bylam (na Lubelszczyznie jeszcze) i tez bylam zadowolona - obejrzane, wytlumaczone, usuniety jeden naczyniak, wszystko ok. Ale pani doktor stwierdzila rowniez, ze cera jest ok (mimo, ze to byl tylko lepszy moment, jakich wiele w tradziku) i nie ma potrzeby pchac lekow. Druga do ktorej sie udalam obejrzala mnie bez okularow (a do czytania juz ich potrzebowala ), przypisala leki i mialam je brac. Bralam, bylo super, pelen sukces. A za jakis miesiac wszystko wrocilo Dlatego zalezy mi na kims, kto konkretnie leczy wlasnie tradzik, bo niestety z niewiadomych przyczyn z tym maja - mam wrazenie - najwiekszy problem.
We Wroclawiu jeszcze u nikogo nie bylam, mam abonament w LuxMedzie wiec pomyslalam ze tam sprobuje, ale w sumie co mi po darmoszce kiedy i tak kiepsko lecza. Wole zaplacic i pojsc prywatnie do kogos dobrego. Znalazlam propozycje na Znany Lekarz, ale nie wiem, wszyscy wysoko oceniani w wiekszosci specjalizuja sie w medycynie estetycznej.
No właśnie ja też mam abonament w LuxMedzie i dlatego poszłam i jeśli chodzi o leczenie trądziku to odradzam, albo nic nie robią albo faszerują od razu bez żadnych badań antybiotykami, jak będziesz szukałam dermatologa to uważaj, bo jedna Pani, taka młoda, nie pamiętam nazwiska, przyjmuje właśnie w Dominikańskiej i jest podobno niezłym fachowcem medycyny estetycznej, nawet czytałam sporo o niej pozytywów, ale jak mówię, mi poweidziała, że się do leczenie nie kwalifikuję, bo cera jest ładna ( przecież widzę się w lustrze i jakby była ładna to bym sobie głowy nie zawracała ) i że sama wiem co robię i mam tak dalej robić

O już wiem to była Pani Karolina Kopeć, nie polecam z własnego doświadczenia

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

Edytowane przez aniyam
Czas edycji: 2013-07-05 o 09:26
Stary 2013-07-05, 09:24   #4463
sskers
batonik

Cytat:
Jeśli jest to głębszy problem, a wygląda na to że jest, to dermatolog Ci nie pomoże. Polecam endokrynolog-ginekolog. Ewentualnie wymaz, bo może to być jakaś bardziej upierdliwa bakteria (ale nie wiem czy to zleca dermatolog, czy trzeba samemu sprawę załatwić).

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 10:14   #4464
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniyam Pokaż wiadomość
No właśnie ja też mam abonament w LuxMedzie i dlatego poszłam i jeśli chodzi o leczenie trądziku to odradzam, albo nic nie robią albo faszerują od razu bez żadnych badań antybiotykami, jak będziesz szukałam dermatologa to uważaj, bo jedna Pani, taka młoda, nie pamiętam nazwiska, przyjmuje właśnie w Dominikańskiej i jest podobno niezłym fachowcem medycyny estetycznej, nawet czytałam sporo o niej pozytywów, ale jak mówię, mi poweidziała, że się do leczenie nie kwalifikuję, bo cera jest ładna ( przecież widzę się w lustrze i jakby była ładna to bym sobie głowy nie zawracała ) i że sama wiem co robię i mam tak dalej robić

O już wiem to była Pani Karolina Kopeć, nie polecam z własnego doświadczenia
w LuxMedzie to chyba norma, wystarczy że człowiek pójdzie z lekko zaczerwienionych gardłem i ciut blady, mimo otaczającego nas słońca, a dostaje antybiotyk na 7dni, 5 recept i l4 na 7/10 dni.
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:33   #4465
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Ja co prawda nie byłam w luxmedzie u dermatologa, ale robiłam badania lekarskie do pracy i jestem mile zaskoczona. Przebadali mnie dokładnie i przy okazji dostałam skierowanie na wymianę okularów
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:38   #4466
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie byłam w luxmedzie u dermatologa, ale robiłam badania lekarskie do pracy i jestem mile zaskoczona. Przebadali mnie dokładnie i przy okazji dostałam skierowanie na wymianę okularów
nie no ja na sam luxmed nie powiem źle, bo i laryngolog, ginekolog, ortodonta, stomatolog, chirurg onkologiczny, usg czy badania krwi i moczu, alergolog i inni specjalisci sa na dobrym poziomie i jestem bardzo zadowolona z wizyt u nich, i z lekarzy i z obsługi i z szybkosci wizyt ( w sensie czekania na wizytę ) ale na dermatologach niestety się przejechałam

Stary 2013-07-05, 12:51   #4467
viva91
na przekór do celu

Cytat:
dlatego myślę nad pójściem prywatnie. pieprzyk jest w takim miejscu, że w każdej minucie go podrażniam, nie wytrzymam kilku miesięcy z tym.
i na słońce na pewno wychodzić nie będę - całe życie nie wychodzę

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-07-05 o 12:57
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:02   #4468
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Jeśli jest to głębszy problem, a wygląda na to że jest, to dermatolog Ci nie pomoże. Polecam endokrynolog-ginekolog. Ewentualnie wymaz, bo może to być jakaś bardziej upierdliwa bakteria (ale nie wiem czy to zleca dermatolog, czy trzeba samemu sprawę załatwić).
Naprawde? U endokrynologa nigdy nie bylam, ale to ma sens co mowisz, bo tradzik odnawia mi sie nieprzerwanie od kilku lat - najdluzsza przerwa jaka mialam po leczeniu to bylo jakies 1,5 roku. Rozumiem, ze endokrynolog zleci mi badania hormonalne? Czy lepiej zrobic najpierw wymaz, a potem ewentualnie isc na wizyte?

aniyam bardzo dziekuje za info, bede uwazac. Jestem zaskoczona tym co piszesz, bo zwykle chca leczyc cokolwiek - w koncu kasa za wizyty leci. No ale ja tez uslyszalam, ze na razie nie ma sensu nic robic, bo jest dobrze No ale to bylo na NFZ

Czas edycji: 2013-07-05 o 13:03
Stary 2013-07-05, 13:18   #4469
sskers
batonik

Cytat:
Naprawde? U endokrynologa nigdy nie bylam, ale to ma sens co mowisz, bo tradzik odnawia mi sie nieprzerwanie od kilku lat - najdluzsza przerwa jaka mialam po leczeniu to bylo jakies 1,5 roku. Rozumiem, ze endokrynolog zleci mi badania hormonalne? Czy lepiej zrobic najpierw wymaz, a potem ewentualnie isc na wizyte?
Wiesz co, ja byłam u endokrynologa z tarczycą i przy okazji chciałam załatwić sprawę z moimi problemami z cerą (mam 23 lata, a trądzik zaczął mi się w wieku 20 lat). Więc stwierdziłam że może to przez moją kulawą tarczycę? No i On obejrzał mnie i wysłuchał i powiedział że szansa że to od mojej choroby (mam Hashimoto jak się okazało) jest niewielka, i zlecił jakieś badania hormonalne. I powiedział że i tak zaleca jakąś tam XXX kurację, ale to może mi przepisać tylko i wyłącznie ginekolog (antykoncepcja + te leki) i żebym tam udała się z problemem. Więc najlepiej byłoby dwa w jednym - ginekolog, endokrynolog, no albo po prostu ginekolog. A jak taka kuracje nie pomoże to oznacza że jakaś bakteria jest i wtedy wymaz.

Ja jeszcze nie miałam czasu iść z sobą na te wszystkie badania bo trzeba je robić do 3-4 dni po okresie, a ja zawsze muszę siedzieć wtedy w pracy.

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:22   #4470
Mitsukki
Naczelny Hipster

Odp: Wrocław ;-) cz. 3

Jesli chodzi o dermatologa to ja polecam po raz milionowy Roberta Kisiela z Dolmedu

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości