Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz. XI - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 1 2,33%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 3 6,98%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci 23 53,49%
Zaduch, gorąc, ciało z potu - byle tylko do porodu! 5 11,63%
Dzieci rosną, wielkie brzuchy, wciąż czekamy na maluchy 11 25,58%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 12:54   #3781
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jestem
nic nie kupiłam sobie- chyba, że migdały się liczą zapłaciłam małżowi ten samochód i mam z dyńki, jeszcze dzisiaj do spowiedzi muszę iść nie cierpię tego, ale chrzciny w niedzielę

no i właśnie szukam połączenia dla małża na niedzielę bo ma 2 dni wolne
No niestety połączenia są tragiczne... Przynajmniej jak do Wro jechać chciałam, to tyle godzin, ze się odechciewalo. Do Was lepiej niż do Wro?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
nie wiem jak u was, ale mi zależy na tym zeby karmić teraz mniej więcej tak samo jak andzie, czyli przynajmniej 8-10 mc. Nie chodzi tu o to, że mleko jest zdrowe ale o zwykłą oszczędność. pierwsze mleko w puszce kupiłam właśnie jak anka skończyła 10 mc, jak miała 18mc przestawiliśmy się na zwykłe UHT 3,2 i jakoś mnie to nie ubodło w portfel
Ja wiem, ze cycek taniej wychodzi, ale dla mnie ważniejsze samopoczucie niż portfel. A ja w ogóle nie chce karmić, a próbuje się przekonać dla zdrowia małej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:55   #3782
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013

Cytat:
nie wiem jak u was, ale mi zależy na tym zeby karmić teraz mniej więcej tak samo jak andzie, czyli przynajmniej 8-10 mc. Nie chodzi tu o to, że mleko jest zdrowe ale o zwykłą oszczędność. pierwsze mleko w puszce kupiłam właśnie jak anka skończyła 10 mc, jak miała 18mc przestawiliśmy się na zwykłe UHT 3,2 i jakoś mnie to nie ubodło w portfel

i jeszcze dopowiem ze sciągalam.. duuuzo ściagalam mleczka dzięki temu mogłam skończyć studia i nadal karmić
A słyszałam też, że chudnie się lepiej przy karmieniu

Stary 2013-07-05, 12:56   #3783
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

jutro D. ma wolne i idziemy po Julowe detergenty: proszek i płyn do prania
Stary 2013-07-05, 12:56   #3784
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-X 2013, cz.

ale mnie mam wkurzyła rodzice są spoko, kocham ich, ale jak ona czasem coś palnie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:58   #3785
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dz

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kuzynka moja to np. tylko na siedząco karmiła od samego początku,a dziecko na ręce.
Kwestia indywidualna. Trzeba będzie sobie coś dopasować. Na razie dla mnie to abstrakcja.

Ja też głównie na siedzaco, znaczy w sensie, ze ja siedziałam. Bo Edi był za mały.
Wieczorem na leżąco. Ogólnie na leżąco prawie zawsze zasypiałam w trakcie Eda zresztą też

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
jutro D. ma wolne i idziemy po Julowe detergenty: proszek i płyn do prania
Tz też ma wolne planujemy basen

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale mnie mam wkurzyła rodzice są spoko, kocham ich, ale jak ona czasem coś palnie
A co takiego powiedziała?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-05, 12:58   #3786
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

Cytat:

no pewnie!! po 2mc od porodu ważyłam 1kg mniej niż przed ciążą
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 12:58   #3787
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam

Cytat:

Nie wolno być na diecie, ale jedząc normalnie zazwyczaj się chudnie, bo to idzie na dziecko i mamę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-05, 13:05   #3788
kaska87
Zakorzenienie

Matal nie chce mi się pisac, ale kij mnie obchodzą problemy innych, mało mam swoich, aż mnie brzuch rozbolał

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:05   #3789
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja wiem, ze cycek taniej wychodzi, ale dla mnie ważniejsze samopoczucie niż portfel. A ja w ogóle nie chce karmić, a próbuje się przekonać dla zdrowia małej .
Widzę,że mam tak samo jak ty. Karmię bo muszę i wiem że to dla dobra dziecka
Może jestem wyrodną matką, ale nie mam tak że sprawia mi to przyjemność czuję większą więź z dzieckiem Ja się do ego zmuszam

Cytat:
To chyba zależy od organizmu. Ja nie schudłam ani kg. A później to wręcz przytyłam

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:06   #3790
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mam

Cytat:
Naiwna jestem, ale ja to bym chciała z 10kg mniej niż przed. No może niekoniecznie w ciągu 2m-cy, mogę ostatecznie trochę dłużej poczekać
Inna znajoma to tak schudła, że normalnie laska się z niej zrobiła,a wcześniej miała tyłek jak szafa 3drzwiowa

Stary 2013-07-05, 13:07   #3791
shure
Zadomowienie

Cytat:
hmm kuszace

Zwiotczale cycki i szczupla talia
czy zwiotczale cycki i tylek jak brama wjazdowa
chyba wole te pierwsza opcje i przekonam sie od karmienia piersia

U mnie Tz ostatnio caly czas pracuje swiatek piatek czy niedziela te dwa wesela i chrzciny nas wykoncza chyba finansowo i oplaty auta a gdzie do wyprawki malego biedny ostatnio powiedzial ze oswadczy sie dopiero jak go bedzie stac na pierscionek

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:10   #3792
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Może jestem wyrodną matką, ale nie mam tak że sprawia mi to przyjemność czuję większą więź z dzieckiem Ja się do ego zmuszam

To chyba zależy od organizmu. Ja nie schudłam ani kg. A później to wręcz przytyłam
Hmmm... Kolejna znajoma przez pierwsze 3-4 m-ce jadła tylko ziemniaki, kurczaka na parze i brokuły, bo mały miał kolki od wszystkiego, więc mimo, że z natury była drobna, to jeszcze zjechała z wagi bardziej niż przed ciążą.

Zobaczymy jak będzie.

Stary 2013-07-05, 13:10   #3793
shure
Zadomowienie

Cytat:

Ja to sie obawiam ze w wieku 20 lat zamiast piersi bede miala dwa sflaczale ...condomy jak bede karmic mlodego
Tu to dopiero wychodzi ze mnie egoizmglupia matka glupia matka

[*]
Stary 2013-07-05, 13:11   #3794
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
hmm kuszace

Zwiotczale cycki i szczupla talia
czy zwiotczale cycki i tylek jak brama wjazdowa
chyba wole te pierwsza opcje i przekonam sie od karmienia piersia

U mnie Tz ostatnio caly czas pracuje swiatek piatek czy niedziela te dwa wesela i chrzciny nas wykoncza chyba finansowo i oplaty auta a gdzie do wyprawki malego biedny ostatnio powiedzial ze oswadczy sie dopiero jak go bedzie stac na pierscionek
no powiem Ci, ze szczupła talia owszem, ale czy cyce takie zwiotczałe u mnie zrobiły się takie cytrynki w rozmiarze A nie narzekałam
Stary 2013-07-05, 13:12   #3795
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwaw

ufff nadrobilam!! jestescie niemozliwe

Cytat:
że co, to już?

karolson dziękuję, to prawda.. ostatnio trochę pofolgowałam sobie na kilka wyjśc z domu ale tylko na rynek, bo mam blisko i ze dwa razy zrobiłam obiad a tak to grzecznie odpoczywam mam spinający się brzuch a wczoraj gin mi powiedział, że szyka już nie jest tak ładnie zamknięta jak ostatnio ale mam się nie martwić tylko oszczędzać

wiecie najpierw nie mogłam kilka godzin zasnąć a później obudził mnie taki skuuuuuuuurcz w łydce!!!!!!!!! do teraz mnie boli mimo masażów D. aha i witam w gronie kobietek przyjmujących 20 tabsów dziennie - gin zwiększył mi magnez do 6 dziennie

dziewczyny, które chcą kupować dla maluszków produkty emolium - jest na nie promocja w SuperPharmie, -30%
ty chyba najwiecej tu tych tabletek bierzesz wiec chyba za bardzo nie masz kogo witac

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio grzecznie poprosilam o przepuszczenie, bo inaczej nikt mojego brzucha nie widzial

mojego brzucha tez nigdy nikt nie widzi...

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No właśnie ja też jakoś nie zauważyłąm, żeby ktoś mnie gdzieś specjalnie przepuszczał. Ostatnio jechałam na stojąco w nieklimatyzowanym autobusie w tym upale przez godzinę, myślałam, że padnę i nikt nawet okiem nie mrugnął...

A masz jakiś specjalny śpiworek, który jest akurat do wózka?

Maharet, Ladan, t_89 - gratuluję udanych wizyt
mnie tez nigdy nikt nie przepuscil nigdzie... tz mi mowi ze to dlatego ze przecietna niemra jest grubsza ode mnie nawet bez ciazy

Cytat:
No tutaj ten skrócony na 40st. trwał 1,5h. Normalny trwa 2,5h :maleje: następnym razem ustawie program na delikatne zamiast bawełna, może choć trochę krócej będzie. W pokoje nie jestem z tej pralki zadowolona, ale tak to jest jak nie mogłam być przy zakupie,a parametry w internecie były błędnie napisane. Np. podali, że jest wyświetlacz,a go nie ma :/

Już się na mnie wściekł i śniadania mi nie zrobił. Najpierw pyta gdzie ma mi pochować rzeczy, ja mówię,a i tak chowa gdzie popadnie i sam nie wie gdzie. A jak pytam go się gdzie są to się wścieka na mnie, że to on już o nic nie będzie się pytał i ma na wszystko wy☠☠☠ane. A po chwili znów o coś pyta i się dziwi, że już mówić nic nie chce,i oczywiście obraża się. Ręce mi opadają

kurcze przeciez musi zrozumiec ze lezenie to nie twoje widzimisie i pewnie tez bys chetnie sobie poukladala w swoim domu by miec po SWOJEMU jak prawdziwa pani domu, ale zdrowie dzidzi w tym momencie jest najwazniejsze... to tez jego synek, nie tylko twoj i nie mozna go narazac!! my tez w sierpniu sie przeprowadzamy i tz jest tego swiadomy ze niestety w noszeniu mu nie pomoge, bede sie starala cos popakowac, porozpakowywac o ile zdrowie pozwoli...nio i sie nie focha...wie ze nie moge sie przemeczac

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ja biore 3x2 i dalej mam wrażenie, ze zaraz mnie skurcz złapie do tego aspargin.. i się zastanawiam czy magnez mozna przedawkować?
nie... ponoc z przedawkowania mozna dostac biegunke, ale ja juz od ponad miesiaca biore po 6 dziennie i biegunki nie mam mnie mowili w szpitalu ze przedawkowanie jest praktycznie niemozliwe...

Cytat:
Nooo lecą dziewczyny jak burza Niedługo będziemy czytały opisy porodów
Ja też mam dopiero 26 tydzień a szczerze powiem,że bardzo chciała bym być już po 30.
Byłam wczoraj na nieplanowanej wizycie u ginka, moje ciśnienie wzrosło do maximum gin zwiększył dawkę leków mam barć, mierzyć i obserwować. Jakby coś się działo to na IP. Zrobił USG pomierzył wszystkie przepływy na szczęście mały ma się dobrze nic mu nie zagraża.
A i na dodatek skraca mi się szyjka (mówił ile ale z nerwów nie pamiętam) i mam rozwarcie na jeden palec Na razie nie panikujemy bo ta wewnętrzna czy jakoś tak szyjka trzyma mam jak najwięcej leżeć i nie wychodzić na upały Ogólnie ciąża jak to określił wysokiego ryzyka Następna wizyta za 2 tyg więc zobaczymy co dalej...

tez mialam takie przezycia w 26 tc wiec cie rozumiem, na szczescie szyjka wrocila do normy... odpoczywaj i nie stresuj sie... ja tez odliczalam kazdy dzien do 30 tc

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kupujecie przyborniki na łóżeczko?
O coś takiego https://www.google.pl/search?q=przyb...52%3B500%3B500
ja mam byl w komplecie z poscielka...

Cytat:
ladan śliczny zestawik
matal jak widać mam podobne odczucia ;/
Wiesz... chyba tak zrobię,chociaż patrząc na ilość ubrań,to nie wiem czy zdołam to wszystko pomieścić i jeszcze zostawić jedną szyfladę na takie pierdoły... ?

Planuję kupić ikeowską komodę, o taką :
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60062599/
tez chce taka tylko nie wiem czy ta najwieksza czy 4 szuflady ehhh

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość
woooow superrrr tez takie chce ... chyba dzisiaj se zrobie a cooo

nooooo faktycznie ciekawe ktora bedzie pierwsza... ale zakladow nie robimy co

ojjjjj z tymi porodami to lepiej poczekajmy do kiedy sie da
a Ty kochana odpoczywaj i niczym sie nie troskaj - bedzie dobrze

noooo lepiej zeby sie zgodzil bo jak nie ... a moze powiedz mu o ciezarnych myszach - moze sie przestraszy
hahaha to jest mysl mam nadzieje ze koles nie bedzie sie upieral przy swoim bo u nas w miescie jest mnostwo chetnych na mieszkanie i bardzo ciezko cos dostac... nasze mieszkanie jest bardzo ladne i jak tz je wynajmowal to bylo 20 osob zainteresowanych... wiec nie powinien miec problemu ze znalezieniem nastepcy od 1 wrzesnia... a i tak 2 razy nikt mu za to mieszkanie nie zaplaci bo po 1 on sie musi z tego rozliczyc wiec nie da rady 2 osobom na raz wynajac, a po drugie jesli on bedzie chamski i powie ze za wrzesien mamy placic to klucze dostanie od nas 30 wrzesnia...niemniej jednak mam nadzieje ze uda sie dogadac...

dirty pytalas o cisnienie (cos mi nie zacytowalo) tak ja mam od poczatku problem z cisnieniem tyle tylko ze mi sie wydaje ze to ze stresu u lekarzy (zawsze tak mialam ze u lekarza wysokie a w domu normalne) no ale lekarz tutaj nie dawal wiary chociaz mialam 2 razy holter zalozony i niby wszystko bylo ok... i bylam w szpitalu gdzie tez niby bylo ok, ale kazali mi brac tabletki...biore Presinol 250- 1 tabletke rano, to jest jakis lek specjalnie dla ciezarnych i niby az do 8 tabletek dziennie mozna brac, ale nie wiem czy to w polsce tez jest dostepne... nie wiem tez czy sie juz przyzwyczailam do tych ciaglych wizyt czy te tabletki cos mi pomogly (wczesniej pomimo brania tabletek na wizytach i tak mialam wysokie) ale ostatnim razem mialam 118/76 i az lekarz zrobil wielkie oczy bo myslal ze jestem nieuleczalna juz hahaha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:12   #3796
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
gin mi wczoraj mówił, że w ciąży nie poza tym przyswajalność w ciąży jest do doopy, więc weźmiemy dużo a co się z tego wchłonie
Ja potwierdzam, biorę magnezu baaardzo dużo, a poziom mam coraz niższy z każdym badaniem
Cytat:
Nooo lecą dziewczyny jak burza Niedługo będziemy czytały opisy porodów
Ja też mam dopiero 26 tydzień a szczerze powiem,że bardzo chciała bym być już po 30.
Byłam wczoraj na nieplanowanej wizycie u ginka, moje ciśnienie wzrosło do maximum gin zwiększył dawkę leków mam barć, mierzyć i obserwować. Jakby coś się działo to na IP. Zrobił USG pomierzył wszystkie przepływy na szczęście mały ma się dobrze nic mu nie zagraża.
A i na dodatek skraca mi się szyjka (mówił ile ale z nerwów nie pamiętam) i mam rozwarcie na jeden palec Na razie nie panikujemy bo ta wewnętrzna czy jakoś tak szyjka trzyma mam jak najwięcej leżeć i nie wychodzić na upały Ogólnie ciąża jak to określił wysokiego ryzyka Następna wizyta za 2 tyg więc zobaczymy co dalej...

Odpoczywaj i bądź dobrej myśli
Cytat:
ladan śliczny zestawik
matal jak widać mam podobne odczucia ;/
Wiesz... chyba tak zrobię,chociaż patrząc na ilość ubrań,to nie wiem czy zdołam to wszystko pomieścić i jeszcze zostawić jedną szyfladę na takie pierdoły... ?

Planuję kupić ikeowską komodę, o taką :
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/60062599/
Czarna, ja taką kupiłam kilka dni temu, identyczną, do innego pokoju wprawdzie, ale jest meeega pojemna. Kiedyś miałam komodę też z Ikei, tyle samo szuflad, a o połowę mniejsza była. Myślę, że do tej ci się dużo zmieści, bo szuflady są bardzo głębokie i wysokie
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja karmiłam tylko 4 m-ce, ale jak dziecko ma 6-7 m-cy, to już siada, to chyba na siedząco je, nie? Kiedyś widziałam, jak znajoma tak córkę karmiła

Ja to chyba max. 3 miesiące będę karmić... Jakoś sobie nawet nie wyobrażam dłużej, a jak słyszę o 2-latkach, co jedzą cyca, to mnie odrzuca
Ja tam nie wiem, ale też mi się karmienie kojarzy z małym bobaskiem i jakoś karmienie dziecka siedzącego albo chodzącego mi się wydaje nie tego Chociaż może zmienię kiedyś zdanie, nic nie wiadomo

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:15   #3797
marysia_258
Zadomowienie

Matall mam pytanie. Jak urodziłaś Ediego to bolało Cię obkurczanie się macicy szczególnie właśnie przy karmieniu?
Bo mnie wcale, ale pamiętam jak dziewczyny zwijały się z bólu (szczególnie te co urodziły drugie dziecko) i powiem że się tego boję

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-05, 13:15   #3798
shure
Zadomowienie

Cytat:
no powiem Ci, ze szczupła talia owszem, ale czy cyce takie zwiotczałe u mnie zrobiły się takie cytrynki w rozmiarze A nie narzekałam
Mogly by zostac takie jak sa teraz:prosi : bede sie o to modlic w imieniu Tz

[*]
Stary 2013-07-05, 13:18   #3799
dirtymagic85
Zadomowienie

cześć mamusie witam się w 8 miesiącu!
chociaż samopoczucie średnie dzisiaj trochę, dopiero 13.00, a ja juz taka spuchnięta jestem, a tylko godzinę podreptałam po domu, normalnie daruję sobie dzisiaj SR, zanim dojadę tam 1,5h w jedną stronę w ten upał to chyba prędzej padnę jako słoń....poza tym tż wziął dziś wolne i maluje właśnie pokój dla Lilianki To drugi powód, dla którego powinnam zostać w domu, przecież kierownictwo musi nadzorować postępy

Tak zerknęłam co naskrobałyście na ostatniej stronie na razie i widzę, ze temat karmienia cycem na tapecie...ja bym chciała bardzo bardzo, żeby mi się udało chociaż te 4-6miesięcy pokarmić, a jak się da to i z 8, no ale zobaczymy. Najbardziej obawiam się tego, ze wymięknę fizycznie, bo ponoć na cycu dziecko je częściej niż MM, tak nawet co 1,5h, no jak sobie pomyślę, że w nocy tak to miałoby wyglądać, to mnie strach ogarnia, bo ja na prawdę jestem zombie jak zarywam noc...nie było nigdy takiej opcji, zebym po nocy w pracy nie odespała swoje, czyli z 6-7 godzin, a po dobie to potrafiło mnie wyciąć na 10godzin...może przy dziecku jest inaczej i łatwiej wstawać, no ale tego się obawiam...
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:20   #3800
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Matall mam pytanie. Jak urodziłaś Ediego to bolało Cię obkurczanie się macicy szczególnie właśnie przy karmieniu?
Bo mnie wcale, ale pamiętam jak dziewczyny zwijały się z bólu (szczególnie te co urodziły drugie dziecko) i powiem że się tego boję
mnie bolało,ale bez jakiejś przesady. w sumie pewnie jakieś 4 tygodnie, ale nie było jakies straszne. zwyczajny miesiączkowy ból.
Cytat:
Mogly by zostac takie jak sa teraz:prosi : bede sie o to modlic w imieniu Tz
haha.. wiesz, dla tż'tów im większe tym lepsze
Stary 2013-07-05, 13:22   #3801
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Ja to sie obawiam ze w wieku 20 lat zamiast piersi bede miala dwa sflaczale ...condomy jak bede karmic mlodego
Tu to dopiero wychodzi ze mnie egoizmglupia matka glupia matka
Mnie już zwisają jak dwa wielkie krowie wymiona, więc...
Nie znoszę ich są wielkie, brzydkie, obleśne i ciężkie. Jak nie zgodzę stanika to bolą mnie górne partie żeber, jak założę i dłużej noszę,a potem zdejmę to są całe nabrzmiałe i bolą :/

Stary 2013-07-05, 13:23   #3802
shure
Zadomowienie

Cytat:
mnie bolało,ale bez jakiejś przesady. w sumie pewnie jakieś 4 tygodnie, ale nie było jakies straszne. zwyczajny miesiączkowy ból.

haha.. wiesz, dla tż'tów im większe tym lepsze

taaa slinia sie za duzymi a zenia z malymi

[*]
Stary 2013-07-05, 13:24   #3803
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
cześć mamusie witam się w 8 miesiącu!
chociaż samopoczucie średnie dzisiaj trochę, dopiero 13.00, a ja juz taka spuchnięta jestem, a tylko godzinę podreptałam po domu, normalnie daruję sobie dzisiaj SR, zanim dojadę tam 1,5h w jedną stronę w ten upał to chyba prędzej padnę jako słoń....poza tym tż wziął dziś wolne i maluje właśnie pokój dla Lilianki To drugi powód, dla którego powinnam zostać w domu, przecież kierownictwo musi nadzorować postępy

Tak zerknęłam co naskrobałyście na ostatniej stronie na razie i widzę, ze temat karmienia cycem na tapecie...ja bym chciała bardzo bardzo, żeby mi się udało chociaż te 4-6miesięcy pokarmić, a jak się da to i z 8, no ale zobaczymy. Najbardziej obawiam się tego, ze wymięknę fizycznie, bo ponoć na cycu dziecko je częściej niż MM, tak nawet co 1,5h, no jak sobie pomyślę, że w nocy tak to miałoby wyglądać, to mnie strach ogarnia, bo ja na prawdę jestem zombie jak zarywam noc...nie było nigdy takiej opcji, zebym po nocy w pracy nie odespała swoje, czyli z 6-7 godzin, a po dobie to potrafiło mnie wyciąć na 10godzin...może przy dziecku jest inaczej i łatwiej wstawać, no ale tego się obawiam...
brawo! 8 miesiąc
a co do karmienia, to niekoniecznie musi byc tak, ze dziecko będzie chciało częściej. Moja anka jadła co 3g z zegarkiem w ręku, po kąpaniu wieczornym jadła co 6godzin więc nie ma reguły
Stary 2013-07-05, 13:24   #3804
shure
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo, mamy IX-

Cytat:
Nie znoszę ich są wielkie, brzydkie, obleśne i ciężkie. Jak nie zgodzę stanika to bolą mnie górne partie żeber, jak założę i dłużej noszę,a potem zdejmę to są całe nabrzmiałe i bolą :/

inwersja bo bede miala koszmary w nocy ze moje wlasne cycki za mna pelzna

a wczesniej jaki rozmiar mialas?

[*]
Stary 2013-07-05, 13:25   #3805
LaLoca
Zakorzenienie

Hejo

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak piszecie o akrylowych kocach to takie małe dziecięce czy duze? Bo ja zima często widuję dzieciaki w wózkach przykryte takimi akrylakami zlozonymi na 4 i dziecko krzyczy bo mu tak goraco...
Kocyk akrylowy chodziło mi o mały. Dziecko by mi się pod takim dużym zakisiło te akrylowe są dość drogie. Ja upatrzyłam sobie taki bawełniano-akrylowy - http://allegro.pl/kocyk-koc-dzieciec...338030720.html wrzosowy może wystarczy, bo w końcu dziecko ubiera się cieplej, zakłada zimowy kombinezon, okrywa kocykiem i zasuwa osłonę na wózek. Chyba już śpiworka nie trzeba nie?

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a te rzeczy Hipp to gdzie kupujecie, bo wczoraj w rosku nie było
ale patrzyłam na ceny w auchan i cerfie i superpharm
W Tesco i realu są.

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Hej ja juz po usg jak byla dziewczynka tak zostala wazy 1886 gram wszytsko jest ok
Jakie duże maleństwo

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Inwestujecie w rogal do karmienia? Bo mama mnie wczoraj opierniczyła, że to kasa w błoto i trzymając dziecko w beciku też można je karmić W sumie to ja piersią dużo karmić nie będę... będę odciągać.
Ja chyba kupię rogala do karmienia takiego małego, bo nie umiem karmić, a to wcale nie takie drogie. Do 50 dych na pewno się zmieszczę. Później jak dziecko zacznie siadać to rogal posłuży jako podpórka, żeby się na boki nie przewracało na pewno do czegoś się przyda.

Cytat:
wiesz co ja się dziś obudziłam z krzykiem w nocy i to już jest kolejny raz więc wolę nie pić
Ja już 3 noc z kolei syczę z bólu przez skurcze dzisiaj złapał mnie skurcz stopy dla odmiany

Cytat:
Ojej to nie dobrze odpoczywaj i oszczędzaj się a na pewno będzie dobrze. A spinał Ci się brzuch? miałaś skurcze? Mi qrcze na ostatniej wizycie nie mierzyła długości szyjki, ani nawet na samolocie nie badała. Qrcze mam nadzieje, że z moją jest wszystko dobrze. Zapobiegawczo muszę się oszczędzać dalej mimo dobrego samopoczucia. Alem przewrażliwiona aha ale biorę luteinę dop., która podobno dobrze robi szyjce, więc jakaś ochrona jest.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A w ogóle napiszę Wam powiedzonko na dzisiejszą aurę

Będzie burza, bo (tu imię jakiegoś kolegi/chłopaka/męża/tż) się wydłuża

Hit licealnych spotkań przy piwku!
Znam to. Mój Pan lubi ten tekst
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:26   #3806
dirtymagic85
Zadomowienie

Samba no mi akurat nie podnosi się na białe fartuchy, bo jestem jedną z ich gangu, hiehie Dzisiaj rano miałam 118/88, to górne spoko, ale to dolne za blisko cały czas granicy, pomierzę 3xdz do wizyty, zobaczymy co tam wyjdzie, mam nadzieję, ze nic
Stary 2013-07-05, 13:26   #3807
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Hmmm... Kolejna znajoma przez pierwsze 3-4 m-ce jadła tylko ziemniaki, kurczaka na parze i brokuły, bo mały miał kolki od wszystkiego, więc mimo, że z natury była drobna, to jeszcze zjechała z wagi bardziej niż przed ciążą.

Zobaczymy jak będzie.
Ja też byłam na mega ścisłej diecie mam karmiących. Maja miała taaaakie kolki że przez pierwsze 3 miesiące nie pamiętam co to przespana choć jedna noc
Później też musiałam się pilnować bo co coś nowego wprowadziłam to kwękała bo ją brzuszek bolał
Mam nadzieję że Bartek n ie będzie taki delikatesik
A Tobie życzę żebyś nie miała takiego głupiego organizmu jak mój i żebyś schudła jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Odpoczywaj i bądź dobrej myśli
Dziękuję

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-07-05, 13:27   #3808
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

mi tam się moje podobały takie malutkie pypcie sie zrobiły, a uwierzcie wyczyniałam z nimi cuda jak miałam zastojeteraz trochę przeszkadzają, bo wielkie i bolące, ale po odstawieniu dzidźki wrócą do normy
Stary 2013-07-05, 13:29   #3809
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
do naszego dokładnie 2 kwietnia podpisaliśmy umowę o mieszkanie i kredyt na 30 lat
O matko! Nie boicie się tak?

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 13:31   #3810
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
brawo! 8 miesiąc
a co do karmienia, to niekoniecznie musi byc tak, ze dziecko będzie chciało częściej. Moja anka jadła co 3g z zegarkiem w ręku, po kąpaniu wieczornym jadła co 6godzin więc nie ma reguły
ooooo, to by był ideał!

karolson ja Hippa wczoraj dorwałam w rossmanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości