Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 15:20   #4171
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
ją w pracy mam Alka ale mi ogólnie oba zdrobnienia

się podobają.
Mój ojciec miał znajomego Alka i pamiętam, że za dzieciaka ciągle się zastanawiałam, co to za imię

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
36+1, w szpitalu liczy się zakończone tygodnie
Także mimo, że dziś wkroczyłam w 37, to w szpitalu byłabym jako 36.
No to mój klusek musi w najgorszym wypadku jeszcze 3 tygodnie kisić się w brzuchu
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Idę produkować pierożki
Neni, co ty sklep otwierasz??

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Na usg wyszło 2400 a urodziła się z waga 2300
surka, to całkiem dobrze małą wyważyli
Stary 2013-07-05, 15:22   #4172
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

Cytat:
Na usg wyszło 2400 a urodziła się z waga 2300

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a to +/- ile było? czy nie podali Ci?
Bo ja w 33 tc i 6 dniu miałam usg i mały ważył 2300 +/- 250g, a teraz jestem w 36 tc i 2 dniu i jesli rosnie tak jak dotychczas to moze miec ok. 2900 +/- 300 g. Ale to tak ja sobie przypuszczam, czyli od 2600 do 3200, a że mam cukrzycę to wg gina i diabetologa raczej trzeba brac bardziej poprawkę na +
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:22   #4173
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się po

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
wiecie co, naszła mnie taka myśl, że nasz wątek to nie dość, że bardzo szczęśliwy, to jeszcze takie piekne dzieci się u nas rodza, że aż brak mi słów.
sobie myślę i nie wyobrażam jak pieknę będę kolejne dzieciaczki, bo co jedne to słodsze.
już o mojej Sarze to nie wspomnę:P
hahaha
Przepraszam, nie obraź się, ale jak to przeczytałam to pomyślałam Domcia jest na imprezie zakrapianej i jej się odkleiło. Błagam nie obraź się!

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dziewczyny ile potrzeba zmiany pościeli dla małego dziecka? Bo mam dwie a dzisiaj kupiłam za 15 zł cały komplet z baldachimem (używany) ale tak mi się spodobał, ze nie mogłam nie wziąć i teraz się zastanawiam czy ja to w ogóle zużyję
Ja przy Małgosi miałam 2 komplety w tym 4 prześcieradła i nic nie dokupuję bo mi spokojnie wystarczało.

Placki ziemniaczane są suuuuuper!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:25   #4174
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Mela ty tu piszesz o plackach ziemniaczanych a ja je normalnie czuję, chociaż u mnie nie ma Ale jestem podatna na sugestię
Stary 2013-07-05, 15:29   #4175
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się po

Stokrotka: mam nadzieję, że babka nie oszukała, a raczej jakiś urlopik, bo to teraz sezon wypoczynkowy..

rasha: futrzaka też pierzesz?)to ładnie Cię dopadło

anulka: do mnie wczoraj nawet dziadkowie zadzwonili zapytać jak się czuję))))))))) hahhaah

idzia: mnie właśnie też mega przerażają te skutki uboczne, o których piszesz. Mąż miał sporo z tym do czynienia, jak pracował w kancelarii jednego ze szpitali...a generalnie szczepienia to tak cieżki temat, że człowiek naprawdę nie wie, co robić. Nam chyba najbliżej do opcji Teso. Chociaż na pewno nie będziemy szczepić zaraz po narodzeniu tylko chwilę później. I pewnie na pneumokoki się zdecydujemy bo po roku Małego do żłobka chcemy puścić. Z rota, to jak któraś pisała, nie ma reguły jak dziecko przechodzi chorobę po szczepieniu czy bez.

Perse: Artuś smyranko po jajunkach lubi?))) bardzo ładnie rośnie. Brawo!

iwonka:
przytulam, niech ta migrena przejdzie!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:29   #4176
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie obraź się, ale jak to przeczytałam to pomyślałam Domcia jest na imprezie zakrapianej i jej się odkleiło. Błagam nie obraź się!

Ja przy Małgosi miałam 2 komplety w tym 4 prześcieradła i nic nie dokupuję bo mi spokojnie wystarczało.

Placki ziemniaczane są suuuuuper!
ja średnio lubię placki ziemniaczane, a jak już je mam robić to mi się nie chce

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:32   #4177
idzia111
Zakorzenienie

iwona dalej głowa boli? oby szybko przeszło, jutro rodzisz wiec wiesz co mocniej zaboli niz glowa ...

Ktora jeszcze do pary z Iwonka na jutro chce??? może Anulka?
Stary 2013-07-05, 15:33   #4178
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
do skończonego 36 tygodnia, czyli już jest git majonez jakby co Dlatego mój gin w poniedziałek na wizycie się cieszył, że w środę kończę 36 tc, zważywszy na to ze juz w 24 było tak sobie

mała czarna a to nie jest tak, że w szpitalu liczą mi np. dzis 36 tc, ale juz od niedzieli 37? cos mi sie tak obilo o uszy, ze jak jest już np. 36 tc i 4/5 dzien to licza 37. Ale pewna nie jestem.
Ale w sumie ty mozesz to jakos logicznie wytlumaczyc, bo dla mnie na logike, to jak zakonczylam 36 to zaczelam 37 czyli jestem w 37, no a jak dziecko jest po terminie to 41 a nie 40. Zero logiki w liczeniu szpitali ...
jak zakończone masz 36, to liczą jako 36. to co w trakcie się nie liczy. Taka filozofia. Ale zwracają uwagę na to ile jest dni dodatkowo. Najlepiej w szpitalu mówić mam 36+ileś tam ;-)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:35   #4179
stokrotka24
Zakorzenienie

wicie co chyba mam dziada też coś mnie tam boli, wiec podejrzewam, że to to. Jakieś leki bez recepty można kupić? bo jakoś do lekarz na razie mi się nie chce iść

Łukaszek
Stary 2013-07-05, 15:38   #4180
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Mój ojciec miał znajomego Alka i pamiętam, że za dzieciaka ciągle się zastanawiałam, co to za imię

ją ci powiem szczerze, że jak przyszłam do pracy to się właśnie zastanawiałam od jakiego imienia ten skrót

Cytat:
a to +/- ile było? czy nie podali Ci?
Bo ja w 33 tc i 6 dniu miałam usg i mały ważył 2300 +/- 250g, a teraz jestem w 36 tc i 2 dniu i jesli rosnie tak jak dotychczas to moze miec ok. 2900 +/- 300 g. Ale to tak ja sobie przypuszczam, czyli od 2600 do 3200, a że mam cukrzycę to wg gina i diabetologa raczej trzeba brac bardziej poprawkę na +
nie podał mi +/- nawet powiedział, że wychodzi trochę poniżej 2400

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:41   #4181
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
!
co mi się niby odkleiło??

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:43   #4182
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wg mojej Pani gin to przepowiadacze. Miewam czasem taki ból. Czasem lżejszy- coś jak na dwa dni przed, że wiem, że menda nadchodzi, a czasem intensywniejszy jak pierwszego dnia miesiączki.

Iwona- jak się czujesz? Boli cię głowa? Mnie rozbolała i podejrzewam, że mi przekazałaś
bo ja mam takie dobre serce i lubie sie dzielić z innymi po 2 apapach przeszło, ale chodze jak naćpana

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Rany ale pędzicie...

wpadłam szybko powiedzieć, że bARDZO DZIEKUJE za kciuki. Maż zdał egzamin!!!Następny pod koniec października, wiec teraz mam go dla siebie.

Zaliczyliśmy od razu biedrę i auchan, a w 5-10-15 kupiłam Małemu sweter, cieplejsze śpioszki, bluzę bez kaptura z koszulką w promo. Bo ostatnio jak prasowałam, to zauważyłam, że z tych malusich 56-62 mam same bodziaki i koszulki, kilka cienkich spodenek, ale nic cieplejszego.

hyhy mój też stwierdził, że sie za mnie zabierze po porodzie.. już mi dietę chce układać i zestaw ćwiczeń:P hahhaha.. ale dobrze dobrze.. ja się trzymam +16kg (od kilku dni wydawało mi się że +17kg ale coś źle liczyłam). I to miał być mój max. dzisiaj na obiad była pizza:P i do tego czereśnie:P hahha więc ćwiczeń potem będzie sporo

hm..nie wiem, moja mama mnie urodziła właściwie w terminie (4 dni po) a brata 3 tygodnie po...po 9 latach

idę nadrabiać dalej
dla TZta teraz mozesz rodzić droga wolna, tatus bedzie mógł sie skupic w 100% na rodzince

Cytat:
iwona dalej głowa boli? oby szybko przeszło, jutro rodzisz wiec wiesz co mocniej zaboli niz glowa ...

juz przestała bolec. Wiem, ze we mnie wierzysz- ale nie mówcie mi już nic na temat porodu mojego porodu of kors

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-07-05 o 15:45
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:45   #4183
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Chętnie. Już dziś po meczu może się zacząć dziać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:53   #4184
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
wicie co chyba mam dziada też coś mnie tam boli, wiec podejrzewam, że to to. Jakieś leki bez recepty można kupić? bo jakoś do lekarz na razie mi się nie chce iść
Ja dostałam od aptekarki Procto Gyvenol. Jest bez recepty ale ona mówi, że ciężarne przychodzą i mają to normalnie od gina przepisane. I naprawdę mi pomaga.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
co mi się niby odkleiło??
U mnie na imprezach babskich jak któras nagle zaczyna się nad czymś roztlkiwiać że takie piękne lub w drugą stronę, że coś nie tak to śmiejemy, że jej się "odkleiło". Tak po prostu.

Ok idę się przejść po dworku troszkę. Bo dziś cały dzień leżę.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:56   #4185
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

mela aha.
bo juz myslalam ze mi sie odkleiło na przykład łożysko

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 15:57   #4186
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

IDzia: ja mogę nawet dzisiaj)) i bez pary
Brawa za tygodnie!!

Mela: Małgosia mnie rozwaliła tekstem z zabawy, Mamo dlaczego tak na mnie patrzysz) Padłam

Neni: poszłam za Twoją radą i kupiłam octenisept na all 250zł za 27zł (termin ważności koniec 2017 roku):P

barbara
: ja mam 5 paczek, z rozpędu:P myślę, że to może być trochę za dużo:P

paulinka: kciuki za męża!

EV: o rany...masakra! mam nadzieję, ze z dzidzią tej dziewczyny ok.

Asiunia: nie jest to ogromna komoda, ale myślę, że 4 szuflady to na pewno coś tam wejdzie...najwyżej coś dokupicie.

kejt: miłe słowa od męża))
co do pościeli - mam jedną, piękną zakupioną u Oliath, ale nie mam kołderki:P póki co nie śpieszę sie (u Juramby będę zamawiać), zobaczę, jak ten miesiąc zamkniemy. I tak mały będzie za mały,a póki co też jest za ciepło, aby spać pod kołderką.

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-05, 16:02   #4187
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam od aptekarki Procto Gyvenol. Jest bez recepty ale ona mówi, że ciężarne przychodzą i mają to normalnie od gina przepisane. I naprawdę mi pomaga.

dzięki już sobie zapisałam i kupię dzisiaj w aptece

Łukaszek
Stary 2013-07-05, 16:02   #4188
d0tkaaa
Zakorzenienie

nadrobilam Was... Zebyscie wiedziały ile km dziś zrobilam Ale zalatwilam sprawe,wiem jak napisać karteczke o macierzynski itp.Bylam tez w pepco kupilam rampersika ( tak to sie chyba nazywa) spodenki i skarpetunie.. sa wyprzedarze i body sa po 3,99 np he ... bylam na placu kupilam bob i fasolke szparagową przyszlam i kawa mrozona czekam na obiad dzis mamuska robi zjem i moze drzemka? zobaczy sie.. chyba ze mnie gdzies wywieje jeszcze
Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Witam w klubie- ja już mam na cyckach, ramionach i udach Zamówiłam sobie wczoraj balsam z Palmersa na rozstępy. Ma któraś? Jak się sprawdza? Na KWC miał b. dobre opinie. A może coś polecacie?
ja mam z palmersa na rozstepy dla kobiet w ciazy.. i smaruje sie nim na zmiane z Bio Oilem .. no i jak mi sie skonczył Palmers zostalam na samym bio oilu i wtedy wyszły mi rozstepy .. na bokach ... ostatnio w Ziko byla promocja -25% na palmersa i jeszcze Pani od nich z firmy byla i doradzala i kupilam nowy jakis ekologiczny czy jakis tam przeciw rozstepa ( taki jak ten poprzedni tylko tak nie SMIERDZI ) i powiem Wam ze mi znikaja.. tylko wmasowywuje to dosyć intensywnie ale pomaga ... I jeszcze kupilam jakis po ciazy ktorego w ciazy nie zabardzo mozna stosowac i Pani straaasznie zachwalala tez.. Ja go lubie mimo iż smierdzi ( co nie zmienia faktu ze smaruje sie cały czas Bio Oilem no i Palmersem)

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
nie wiem gdzie ja tym skakaniem na piłce mojego syna wgniotłam, ale po prawej stronie brzucha miękkie i po lewej też na środku też jakiejś guli nie ma.. sprawdzę czy go nie ma pod kanapą zaraz
Padłam
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Na prośbę ROCKY wklejam jej Żabcię-Laurkę
Allleeee słodziiiaakkkk
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja też
kocur, jak można w 9 miesiącu wbijać się w rurki sprzed ciąży?!
ja chodze w dwóch Parach jeansow z przed ciazy Tylko... ja nosze biodrowki moze dlatego,ale bez problemu sie wciskam ( tylko jak siedze to sie rozpinam bo juz mam nisko brzuchol) )

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:05   #4189
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dotkaa: i tak nieźle,że się wbijasz. Mi tyłek urósł i biodra i mogę zapomnieć o spodniach sprzed ciąży

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-05, 16:10   #4190
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje s

Cytat:
IDzia: ja mogę nawet dzisiaj)) i bez pary
Brawa za tygodnie!!

Mela: Małgosia mnie rozwaliła tekstem z zabawy, Mamo dlaczego tak na mnie patrzysz) Padłam

Neni: poszłam za Twoją radą i kupiłam octenisept na all 250zł za 27zł (termin ważności koniec 2017 roku):P
Hahaha wiem że to literówka

Odnośnie kremów na sutki!!! Pediatra mówiła nam dzisiaj, mimo że na produkcie jest napisane, żeby nie zmywać przed kamieniem to ona zaleca zmycie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:13   #4191
d0tkaaa
Zakorzenienie

http://www.maxicosi.pl/pl-pl/service...ps-buckle.aspx

Wazne,jak ktoras ma maxi cosi Citi fotelik.

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
dotkaa: i tak nieźle,że się wbijasz. Mi tyłek urósł i biodra i mogę zapomnieć o spodniach sprzed ciąży
wsumie to w jedne krotkie spodenki tez sie wbijam.. ale mi poszło TYLKO w brzuch i lekko uda a tak to nic.. za to uda obrosły Ceellluuiiitem

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 16:13   #4192
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Rany ale pędzicie...

wpadłam szybko powiedzieć, że bARDZO DZIEKUJE za kciuki. Maż zdał egzamin!!!Następny pod koniec października, wiec teraz mam go dla siebie.

Zaliczyliśmy od razu biedrę i auchan, a w 5-10-15 kupiłam Małemu sweter, cieplejsze śpioszki, bluzę bez kaptura z koszulką w promo. Bo ostatnio jak prasowałam, to zauważyłam, że z tych malusich 56-62 mam same bodziaki i koszulki, kilka cienkich spodenek, ale nic cieplejszego.
dla Tż i za udane zakupy

Cytat:

a ja czekam na karuzelę bo zamówiłam na Tablicy, w poniedziałek kasę wpłacałam i od tamtego dnia cisza, babka nic nie napisała kiedy wysłała, poczekam jeszcze kilka dni, mam nadzieję, ze mnie nie oszukała
niegrzeczna sprzedająca mam nadzieję, że na dniach paczka do Ciebie trafi

barbara ja mam na teraz 1 paczkę pampersów 1, może z jeszcze jedną dokupimy

iwona fajnie, że ból przeszedł

Tweed
mam pytanko - używałaś paletek sleek? bo czaję się na "oh so special" i jako speca zapytam, czy faktycznie są tak dobrze napigmentowane?

Ja wyszłam na drobne zakupy, kupiłam looodaaaa i gazetę "Mam dziecko" - akurat jest artykuł o szczepionkach, jak będzie coś ciekawego to wrzucę foto. I odebrałam za punkty w aptece termometr do wody w wanience
Ale teraz hit - idę sobie i pożeram tego loda, z przeciwnej strony już pod blokiem - babon, lat około 65, lampi się niemiłosiernie to ja też się na nią gapię na zasadzie "która dłużej wytrzyma" i ona nagle jak już się mijać miałyśmy mówi "przepraszam Panią ale muszę powiedzieć, że tak ładnie Pani w tej sukieneczce wygląda" (miałam taką białą, letnią odcinaną pod biustem) Ta dalej: "bo wie Pani, jak tak patrzę teraz jak te matki chodzą ubrane, w spodniach, poopinane, to dziecko tam w środku takie ściśnięte, no nie wiem jak tak można..", no to ja - ale wie Pani, ja też w takich chodzę, teraz są specjalne ubrania dla kobiet w ciąży np normalne spodnie ale z gumą w pasie, sama takie nosiłam. Babon skonsternowany: " no tak...kiedyś tego nie było", obrót na pięcie i se poszła na odchodne tylko rzuciła, że tak elegancko wyglądam taaaa ...
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:18   #4193
d0tkaaa
Zakorzenienie

a ja najlepsze wczoraj na tym ktg goraco tam jak cholera no ale dobra kazda mamuska wyciaga i pije wode mineralna a dotka co? 7upa zmrozonego hahhahah

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 16:19   #4194
lachryma
Zakorzenienie

mam pytanko- jak już trafimy na ip z porodem, po papierologii i zbadaniu przez lekarza pewnie każą się nam przebrać już w koszulę, kapcie itd. zakładacie takie zwykłe majtki pod koszulę na czas I fazy porodu? i do badań przez położną będziecie ściągać czy też pod koszulą juz nic nie macie?
Stary 2013-07-05, 16:20   #4195
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mam pytanko- jak już trafimy na ip z porodem, po papierologii i zbadaniu przez lekarza pewnie każą się nam przebrać już w koszulę, kapcie itd. zakładacie takie zwykłe majtki pod koszulę na czas I fazy porodu? i do badań przez położną będziecie ściągać czy też pod koszulą juz nic nie macie?
ja napewno załoze .. dziwnie bylo by gdyby mi sluz cieknoł po nodze

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 16:21   #4196
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja napewno załoze .. dziwnie bylo by gdyby mi sluz cieknoł po nodze

też o tym myślałam
chyba normalne majtki i wkładkę założę.
Stary 2013-07-05, 16:22   #4197
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
wyjdzie w praniu
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:26   #4198
d0tkaaa
Zakorzenienie

idzia według Twojej teori ktora rodzi nastepna i kiedy?

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 16:28   #4199
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Wiecie co robię
siedzę sobie na tarasie, trzymam nogi w misce z zimną wodą, mam przed sobą miskę czereśni a na kolanach mruczy mi sierściuch
Czad!!!!

Cytat:
Moja córka lubi taką niby rozmowę przeprowadzać:
- Mamo dlaczego tak na mnie patrzysz?
Ja jej kiedyś odpowiedziałam, że dlatego, że tak bardzo ją kocham. I od tamtej pory tak mnie zagaduje, ja jej odpowiadam, po czym ja mam ją zapytać, dlaczego ona tak na mnie patrzy, ona mi odpowiada bo mnie tak bardzo kocha i jest buzi i ucieka.
Teraz leżymy w trójkę z mężem w sypialni na łóżku ona do mnie:
- dlaczego tak na mnie patrzysz?
ja: bo tak cię kocham
ona: teraz mnie zapytaj
ja: dlaczego tak na mnie patrzysz kochanie
ona: bo jesteś taka gruba!
Położyła mnie na łopatki! Ja tu się spodziewałam kolejnego wyznania miłości a tu taka szczerość. Śmialiśmy się i zaraz powiedziała, że mnie nie kocha i nie jestem gruba, ale ubaw mieliśmy.
No to córcia dowaliłahe he
dzieci są bezbłędne!!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja tak samo!

Neni, en, teso, madi mam swoje fanki znaczy ma twórczość ma...jakie to miłe

aż mężowi przeczytałam później zorientowałam się, że się na mnie wgapia..zapytałam 'a Ty co się tak gapisz?', a on 'bo jesteś gruba'.. no cham no

Ej wiecie... napisała do mnie koleżanka ze studiów.. że namówi swojego męża by jutro przyjechać do naszego miasta do galerii i wpadliby do nas....
No ale muszę się zgodzić, bo nie widziałyśmy się kuuuupę czasu i przez następne tyle się nie zobaczymy..
Normalnie uwzięli się na mnie wszyscy
Nie Ty tylko Twój tytuł wątku.

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
A dziewczyny, mam prośbę o kciuki dla mojego mężulka- ma dziś ciekawą rozmowę o pracę
Kciuki zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
jezu ale mialysmy akcje, siedzimy i ryczmy

Lezala z nami dziewczyna, 31 tydzien, juz 4 tyg w szpitalu, miala lozysko przodujace i moliwosc odklejenia sie lozyska. Oszczedzala sie, malo co wstawala, tyle co do lazienki, dali nam obiad, ona chciala odstawic talerz nagle widzi plamke krwi i krzyk (wczoraj lekarz ja uczulil, ze jakby nawet na wkladce plamke krwi miala, ma od razu wzywac ich)Zerwalam sie i do dyzurki, a druga do lekarzy. Zanim wbieglismy wszyscy znow to tej krwi bylo multum. Biegiem ja zabrali, w ciagu 10 minut cc i z dzieciaczkiem do inkubatora biegli po schodach bo nie czekali na winde. Ja szyja. Mysle ze maz przyjdzie to nam wiecej powie. Wczoraj wayli mala przez usg niby 1600 g wazyla.

jezu .......................
Kosmos jakiś. Całe sczęście ze dziewczyna była w szpitalu, oby wszystko było dobrze

Cytat:
Wróciłam z laba i jestem głupia jak but

Bo myślę, że nie ma paciora (napis nb- to nie obecne), ale z drugiej strony to mam, bo jak moga wyhodować cos czego nie ma
Tempak ze mnie, dobrze, że mogę zwalić to na mój zbudyniały mózg, tak napisali w yniku:

,,Wyhodowano: Streptococcus agalactiae - nb" Co wy na to???

Mela tekst Twojej córci
Wg mnie masz paciorkowca

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
TESOOOOOOOOOOOOOO,
masz juz wozek?...

http://allegro.pl/stary-wozek-dzieci...361854766.html

Koelstra!!! wg mnie swietny!!
Widziałam go, super trochę zniszczony. .. Te koła do wymiany...
Mąż nie włożyłby do niego dziecka he he
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 16:30   #4200
tweedledee
Zakorzenienie

dotka to ty to szczęściara jesteś, mi by chyba teraz oczy z orbit powyłaziły, gdybym taką ciasnotę próbowała założyć

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Tweed mam pytanko - używałaś paletek sleek? bo czaję się na "oh so special" i jako speca zapytam, czy faktycznie są tak dobrze napigmentowane?

Ja wyszłam na drobne zakupy, kupiłam looodaaaa i gazetę "Mam dziecko" - akurat jest artykuł o szczepionkach, jak będzie coś ciekawego to wrzucę foto. I odebrałam za punkty w aptece termometr do wody w wanience
Ale teraz hit - idę sobie i pożeram tego loda, z przeciwnej strony już pod blokiem - babon, lat około 65, lampi się niemiłosiernie to ja też się na nią gapię na zasadzie "która dłużej wytrzyma" i ona nagle jak już się mijać miałyśmy mówi "przepraszam Panią ale muszę powiedzieć, że tak ładnie Pani w tej sukieneczce wygląda" (miałam taką białą, letnią odcinaną pod biustem) Ta dalej: "bo wie Pani, jak tak patrzę teraz jak te matki chodzą ubrane, w spodniach, poopinane, to dziecko tam w środku takie ściśnięte, no nie wiem jak tak można..", no to ja - ale wie Pani, ja też w takich chodzę, teraz są specjalne ubrania dla kobiet w ciąży np normalne spodnie ale z gumą w pasie, sama takie nosiłam. Babon skonsternowany: " no tak...kiedyś tego nie było", obrót na pięcie i se poszła na odchodne tylko rzuciła, że tak elegancko wyglądam taaaa ...
hehehehe myślałam, że będzie mocniejsza konfrontacja

co do sleeka - jak najbardziej polecam, zwłaszcza w tej cenie.
Ja na codzien używam paletki bad girl - pigmentacja boska, ale trzeba uważać, bo się osypują, oh so special planuję sobie kupić (albo au naturel), ale kupowałam już koleżance i była zachwycona
Cytat:
ja będę latała bez, chyba że np. będą mi sie wody sączyły, albo krew leciałanie wiem w sumie, przecież w trakcie porodu co chwilę ktoś coś w kroku nam będzie sprawdzał, cholery można dostać od ciągłego ściągania majtek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości