|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Mój ojciec miał znajomego Alka i pamiętam, że za dzieciaka ciągle się zastanawiałam, co to za imię
![]() Cytat:
![]() Neni, co ty sklep otwierasz?? ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- surka, to całkiem dobrze małą wyważyli
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
Bo ja w 33 tc i 6 dniu miałam usg i mały ważył 2300 +/- 250g, a teraz jestem w 36 tc i 2 dniu i jesli rosnie tak jak dotychczas to moze miec ok. 2900 +/- 300 g. Ale to tak ja sobie przypuszczam, czyli od 2600 do 3200, a że mam cukrzycę to wg gina i diabetologa raczej trzeba brac bardziej poprawkę na + |
|
|
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się po
Cytat:
Cytat:
Placki ziemniaczane są suuuuuper!
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Mela ty tu piszesz o plackach ziemniaczanych a ja je normalnie czuję, chociaż u mnie nie ma
Ale jestem podatna na sugestię |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się po
Stokrotka: mam nadzieję, że babka nie oszukała, a raczej jakiś urlopik, bo to teraz sezon wypoczynkowy..
rasha: futrzaka też pierzesz? )to ładnie Cię dopadłoanulka: do mnie wczoraj nawet dziadkowie zadzwonili zapytać jak się czuję ))))))))) hahhaah idzia: mnie właśnie też mega przerażają te skutki uboczne, o których piszesz. Mąż miał sporo z tym do czynienia, jak pracował w kancelarii jednego ze szpitali...a generalnie szczepienia to tak cieżki temat, że człowiek naprawdę nie wie, co robić. Nam chyba najbliżej do opcji Teso. Chociaż na pewno nie będziemy szczepić zaraz po narodzeniu tylko chwilę później. I pewnie na pneumokoki się zdecydujemy bo po roku Małego do żłobka chcemy puścić. Z rota, to jak któraś pisała, nie ma reguły jak dziecko przechodzi chorobę po szczepieniu czy bez. Perse: Artuś smyranko po jajunkach lubi? ))) bardzo ładnie rośnie. Brawo!iwonka: przytulam, niech ta migrena przejdzie!
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
iwona dalej głowa boli?
Ktora jeszcze do pary z Iwonka na jutro chce??? może Anulka? |
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
wicie co chyba mam dziada też
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI
Cytat:
ją ci powiem szczerze, że jak przyszłam do pracy to się właśnie zastanawiałam od jakiego imienia ten skrót ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
co mi się niby odkleiło??
|
|
|
|
#4182 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po 2 apapach przeszło, ale chodze jak naćpanaCytat:
dla TZta teraz mozesz rodzić droga wolna, tatus bedzie mógł sie skupic w 100% na rodzince ![]() Cytat:
mojego porodu of kors
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-07-05 o 15:45 |
|||
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na imprezach babskich jak któras nagle zaczyna się nad czymś roztlkiwiać że takie piękne lub w drugą stronę, że coś nie tak to śmiejemy, że jej się "odkleiło". Tak po prostu. Ok idę się przejść po dworku troszkę. Bo dziś cały dzień leżę.
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
mela aha.
bo juz myslalam ze mi sie odkleiło na przykład łożysko
|
|
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
IDzia: ja mogę nawet dzisiaj
)) i bez pary![]() Brawa za tygodnie!! Mela: Małgosia mnie rozwaliła tekstem z zabawy, Mamo dlaczego tak na mnie patrzysz ) Padłam![]() Neni: poszłam za Twoją radą i kupiłam octenisept na all 250zł za 27zł (termin ważności koniec 2017 roku):P barbara: ja mam 5 paczek, z rozpędu:P myślę, że to może być trochę za dużo:P paulinka: kciuki za męża! EV: o rany...masakra! mam nadzieję, ze z dzidzią tej dziewczyny ok. Asiunia: nie jest to ogromna komoda, ale myślę, że 4 szuflady to na pewno coś tam wejdzie...najwyżej coś dokupicie. kejt: miłe słowa od męża ))co do pościeli - mam jedną, piękną zakupioną u Oliath, ale nie mam kołderki:P póki co nie śpieszę sie (u Juramby będę zamawiać), zobaczę, jak ten miesiąc zamkniemy. I tak mały będzie za mały,a póki co też jest za ciepło, aby spać pod kołderką.
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4188 | |||
|
Zakorzenienie
|
nadrobilam Was... Zebyscie wiedziały ile km dziś zrobilam
Ale zalatwilam sprawe,wiem jak napisać karteczke o macierzynski itp.Bylam tez w pepco kupilam rampersika ( tak to sie chyba nazywa) spodenki i skarpetunie.. sa wyprzedarze i body sa po 3,99 np he ... bylam na placu kupilam bob i fasolke szparagową przyszlam i kawa mrozona czekam na obiad dzis mamuska robi zjem i moze drzemka? zobaczy sie.. chyba ze mnie gdzies wywieje jeszcze Cytat:
( co nie zmienia faktu ze smaruje sie cały czas Bio Oilem no i Palmersem) Cytat:
Allleeee słodziiiaakkkk Cytat:
Tylko... ja nosze biodrowki moze dlatego,ale bez problemu sie wciskam ( tylko jak siedze to sie rozpinam bo juz mam nisko brzuchol) )
|
|||
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
dotkaa: i tak nieźle,że się wbijasz. Mi tyłek urósł i biodra i mogę zapomnieć o spodniach sprzed ciąży
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje s
Cytat:
![]() Odnośnie kremów na sutki!!! Pediatra mówiła nam dzisiaj, mimo że na produkcie jest napisane, żeby nie zmywać przed kamieniem to ona zaleca zmycie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
http://www.maxicosi.pl/pl-pl/service...ps-buckle.aspx
Wazne,jak ktoras ma maxi cosi Citi fotelik. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Tż i za udane zakupy![]() Cytat:
mam nadzieję, że na dniach paczka do Ciebie trafi barbara ja mam na teraz 1 paczkę pampersów 1, może z jeszcze jedną dokupimy iwona fajnie, że ból przeszedł Tweed mam pytanko - używałaś paletek sleek? bo czaję się na "oh so special" i jako speca zapytam, czy faktycznie są tak dobrze napigmentowane? Ja wyszłam na drobne zakupy, kupiłam looodaaaa i gazetę "Mam dziecko" - akurat jest artykuł o szczepionkach, jak będzie coś ciekawego to wrzucę foto. I odebrałam za punkty w aptece termometr do wody w wanience ![]() Ale teraz hit - idę sobie i pożeram tego loda, z przeciwnej strony już pod blokiem - babon, lat około 65, lampi się niemiłosiernie to ja też się na nią gapię na zasadzie "która dłużej wytrzyma" i ona nagle jak już się mijać miałyśmy mówi "przepraszam Panią ale muszę powiedzieć, że tak ładnie Pani w tej sukieneczce wygląda" (miałam taką białą, letnią odcinaną pod biustem) Ta dalej: "bo wie Pani, jak tak patrzę teraz jak te matki chodzą ubrane, w spodniach, poopinane, to dziecko tam w środku takie ściśnięte, no nie wiem jak tak można..", no to ja - ale wie Pani, ja też w takich chodzę, teraz są specjalne ubrania dla kobiet w ciąży np normalne spodnie ale z gumą w pasie, sama takie nosiłam. Babon skonsternowany: " no tak...kiedyś tego nie było", obrót na pięcie i se poszła na odchodne tylko rzuciła, że tak elegancko wyglądam taaaa ...
|
||
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
a ja najlepsze wczoraj na tym ktg goraco tam jak cholera no ale dobra kazda mamuska wyciaga i pije wode mineralna a dotka co? 7upa zmrozonego
hahhahah
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanko- jak już trafimy na ip z porodem, po papierologii i zbadaniu przez lekarza pewnie każą się nam przebrać już w koszulę, kapcie itd. zakładacie takie zwykłe majtki pod koszulę na czas I fazy porodu? i do badań przez położną będziecie ściągać czy też pod koszulą juz nic nie macie?
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
też o tym myślałam chyba normalne majtki i wkładkę założę.
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
idzia według Twojej teori ktora rodzi nastepna i kiedy?
|
|
|
|
#4199 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Wiecie co robię
siedzę sobie na tarasie, trzymam nogi w misce z zimną wodą, mam przed sobą miskę czereśni a na kolanach mruczy mi sierściuch Czad!!!! Cytat:
he he dzieci są bezbłędne!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trochę zniszczony. .. Te koła do wymiany...Mąż nie włożyłby do niego dziecka he he |
||||||
|
|
|
#4200 | ||
|
Zakorzenienie
|
dotka to ty to szczęściara jesteś, mi by chyba teraz oczy z orbit powyłaziły, gdybym taką ciasnotę próbowała założyć
![]() Cytat:
![]() co do sleeka - jak najbardziej polecam, zwłaszcza w tej cenie. Ja na codzien używam paletki bad girl - pigmentacja boska, ale trzeba uważać, bo się osypują, oh so special planuję sobie kupić (albo au naturel), ale kupowałam już koleżance i była zachwycona Cytat:
nie wiem w sumie, przecież w trakcie porodu co chwilę ktoś coś w kroku nam będzie sprawdzał, cholery można dostać od ciągłego ściągania majtek
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:58.

Ale jestem podatna na sugestię
)to ładnie Cię dopadło

dla TZta teraz mozesz rodzić droga wolna, tatus bedzie mógł sie skupic w 100% na rodzince
mojego porodu of kors

mam nadzieję, że na dniach paczka do Ciebie trafi