|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
niby w formularzu przy zamówieniu podaje się swoje wymiary, no ale i tak chciałabym wizualnie suknie zobaczyć. poza tym nie mierzyłam jeszcze żadnych sukien i też nie wiem, czy w swoich wymarzonych fasonach wyglądam dobrze. poszukam też w internecie opinii. z tej półki cenowej są jeszcze suknie Gala - też polska firma, a są w salonach w całej Polsce. Mają główny salon gdzieś koło Warszawy chyba. także jeśli ich nie widziałaś, to może też sobie obejrzyj
|
|
#1052 |
|
Rozeznanie
|
Wymarzona sukienka to Pronovias Bengasi
http://www.madonna.pl/en/pronovias.php?s=bengasi Jednak a) powinnam najpierw coś w tym stylu przymierzyć bo boję się, że mnie strasznie pogrubi a to nie jest mi potrzebne :P b) nie wiem jak będę się czuła w takiej sukni ponieważ na co dzień ubieram się raczej na sportowo. Poza tym moim marzeniem do którego jednak nie zamierzam TŻta zmuszać jest obecność mojej kobyłki i psa na ślubie i boje się, że w takiej sukni może być to dziwne. Może któraś z Was brała ślub kościelny w plenerze? I mogłaby podpowiedzieć jak się o taki starać? |
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam już teraz do tego EvideRan. Pan bardzo miły i odpowiada cierpliwie na wszystkie pytania
w tym wspominanym atelier są dostępne suknie, ale inne i droższe. te z internetu są tylko w sprzedaży wysyłkowej. nie ma zwrotów. ewentualnie można im odesłać suknię do poprawki. mają też zdjęcia 'real' na manekinach niektórych modeli, można o nie poprosić mailowo. ja będę pisać maila, więc jak coś, to mogę wam wrzucić później te zdjęcia.
|
#1054 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam Kochana na kolację z TŻ'em On nic nie wie, ja go porywam z okazji rocznicy Konkretu
|
|
#1055 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no mi sie bardzo niektore podobaja i te ceny...... ![]() tak sobie wlasnie mysle, ze jakby co to naprawde mozna oddac do krawcowej na przerobki i tyle ja sie tylko martwie o jakosc materialu.... z drugiej strony suknia ma wytrzymac tylko jedna noc, wiec bez przesady.... ![]() ja najpierw pochodze po salonach i pomierze w czym mi dobrze, a potem najwyzej sie zastanowie nad zamowieniem.... bo moze cos ustrzele na wyprzedazach ![]() Cytat:
milego wieczorku ![]() no wlasnie mi lokalizacja tez odpowiada, takze jakbys cos wiedziala to daj znac... nie wiem jak dla Was, ale mnie krew zalewa jak sobie pomysle o wydawaniu 4. czy 5. tys. na nowa suknie ( a czasel i wiecej )a jednej strony chce wygladac jak najpiekniej, to logiczne, ale z drugiej nie ma sensu wydawac takiej kasy!!!! zreszta to chyba i tak po za moim zasiegiem... ile szykujecie kasy na nowa suknie? |
||
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
wreszcie weekend
|
|
#1057 |
|
perfumowe ADHD
|
ja już suknią martwic się nie muszę (tzn. jej posiadaniem) teraz będę polowała na garnitur
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bardziej się obawiam, czy te suknie są 'stabilne' - tzn czy dobrze będą trzymać piersi, jak są skonstruowane itp itp...
|
|
#1059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo zaraz poprzeglądam sukienki ![]() Cytat:
|
|
|
#1060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niesamowite.... serio, myslalam zupelnie inaczej ![]() ja jesli bym stamtad zamawiala to nie gorsetowe, zadne ksiezniczki... myslalam raczej o czyms takim http://www.evideran.com/?product=model-7328 http://www.evideran.com/?product=model-7313 |
|
|
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Niestety to tabletki niby są fajnym rozwiązaniem a jednak skutków ubocznych można się bać. Ja nie mogę nie brać tabletek
ponieważ inaczej moje hormony sobie nie dają rady, najbardziej mnie niepokoi odpowiedź na pytanie a co będzie bez nich lekarza. " A to w przypadku Pani i Pani choroby nie wiadomo" A te sukienki ze strony bardzo fajne, bałabym się też tego jak będą się trzymać. Można w końcu podobne modele gdzieś pomierzyć ale co z tego skoro np. biust będą kiepsko trzymały. |
|
|
|
#1062 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
też takie mi się podobają ![]() ja chciałabym wydać do 1000zl z tym, że w planach mam kupienie używanej pójdę do salonów i pomierzę w jakim fasonie mi dobrze, a potem będę polować na allegro w moich okolicach żeby ewentualnie podjechać i przymierzyć ![]() tinyheart chcesz z psem przyjsc na slub? Edytowane przez 201605100 Czas edycji: 2013-07-05 o 17:40 |
||
|
|
|
#1063 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Cytat:
Cytat:
wiesz na jaki wątek trafiłaś czy nie za bardzo?? Jak któraś z nas miała brać ślub kościelny w plenerze skoro jesteśmy PM 2014 czyli BIERZEMY ŚLUBY W PRZYSZLYM ROKU?!! Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1064 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
a tak na serio, to nie lubię takich wierszyków ![]() Będę miała standardowe, nudne zaproszenia uciekam na grilla urodzinowego z teściami ;]
|
|
#1065 |
|
Zadomowienie
|
witam po pracy
co do tabletek i ciąży to ja jestem właśnie 2 cykl po odstawieniu i o ile w pierwszym okresy dostałam w 29 dniu tak teraz to już 45 dzień (czyli 2,5 tygodnia okres mi się spóźnia już), w ciąży nie jestem może dodam ![]() więc organizm widać odreagowuje tabletki ![]() moja mama urodziła mnie mając 30 lat (pierwsze dziecko), wcześniej 3 albo 4 razy poroniła, więc trzeba wierzyć, że w końcu się uda!!! 2 lata po urodził się jeszcze mój brat (boję się, że u mnie będzie podobnie z tymi poronieniami) co do sukni to ja bym nie zdecydowała się zamówić bez mierzenia tylko po zdjęciach, za dużo różnych historii można się naczytać (nie wiadomo oczywiście czy są prawdą) przy wyprzedażach kolekcji nawet w bardzo renomowanych salonach można kupić piękną suknię za max 3tys. zł
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-07-05 o 18:37 |
|
|
|
#1066 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
Tinyheart, witaj
![]() Ja też nie kupilabym sukni bez mierzenia Albo będę szyła albo kupię jakąś z wyprzedaży. Chce wydać max 2 tys. Dzisiaj w pracy była super atrakcja dla dzieci - kuchni Dzieci sie cieszyły, karmiły je, czesały, jeździły na nich Super!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1067 |
|
Rozeznanie
|
Alucior Miał nieść obrączki, moja mama pewno by z nim siedziała albo któraś z moich koleżanek... Ale zastanawiam się nad tym teraz mocno, jeszcze 2 lata temu koniecznie chciałam go mieć na swoim ślubie.. ale teraz zdaje sobie sprawę z tego, że rodzina TŻta może mnie uznać za nieźle szurniętą
|
|
|
|
#1068 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wątpię żeby ksiądz zgodził się na obecność psa. to jest poważna uroczystość |
|
|
|
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nie ryzykowała, to jednak ponad 1000 zł. A jak coś pójdzie nie tak to będę sobie w brodę pluła. Za taką kasę można kupić fajną używaną, albo za 2600 zł moją wymarzoną Galę i spróbować później sprzedać. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Ja nie wierzę w historie o bezpłodności po stosowaniu tabletek. Czytałam o tym sporo, sa wyniki badań poparte doświadczeniami, że to nie prawda. Bezpłodność to jedna z chorób cywilizacyjnych, do tego dochodzi życie w stresie, odkładanie ciąży na później. Kiedyś kobiety w moim wieku miały już 2-3 dzieci. Ja zabiorę się za robienie za 2 lata, będę już miała prawie 30 lat, więc wiadomo że z wiekiem to ryzyko poronienia czy w ogóle niezajścia w ciążę, rośnie. często też stosowanie tabletek maskuje problemy, wiadomo że nie ma wtedy @ tylko krwawienie z odstawienia, które mają tez bezpłodne kobiety. poza tym jest zaburzona gospodarka hormonalna która po pary miesiącach wraca do normy.
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15
ja się tak nie cieszę, cały weekend pracuję... jutro 12 godz a pojuttrze 11;/ Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sorry ale zalatuje mi to niezłą profanacją... Chyba że jesteś innego wyznania niż katolicyzm albo masz 12 lat.
|
|
#1072 |
|
Rozeznanie
|
Alucior Masz racje w tych kategoriach nawet nie myślałam bo nasz ksiądz uwielbiał psy, ba nawet pies dziadka u niego mieszkał jak dziadek wyjeżdżał, nawet na pogrzebie był. Ale nie wszyscy muszą aż tak te zwierzaki kochać.
Ja doszłam do wniosku, że to tak na prawdę nie praktyczne i stresujące dla wszystkich stron. Ja się będę bała o psa, TŻet też, pies będzie się ilością ludzi denerwował a też nie każdy lubi psy a ten jest duuuuży. Chciałam też jechać konno do kościoła zresztą wiele koleżanek nadal mnie do tego namawia.. ale mój koń to nie oaza spokoju, co będzie jak spadnę? Trzymać w siodle się trzymam i to dobrze ale jednak w takim dniu dochodzi stres, ludzie. A koń to tylko zwierze. Więc chyba zwierzaki pozostaną do zdjęć bo na nich ładnie wychodzą
|
|
|
|
#1073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1074 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
ja mam suknię której nie mierzyłam i nie oglądałam na żywo w dodatku z tablica.pl więc nie miałam pewności czy to nie przekręt ale jednak przemówił do mnie kontakt z poprzednią właścicielką , ciągle do siebie dzwoniłyśmy i jak widać nie wyszłam na tym źle suknia doszła cała i zdrowa ![]() no tyle że muszę kilka kg do niej schudnąć (ale to i tak mam w planach) no i jest za duża w biuście co będę poprawiać u krawcowej. Ale na poprawki krawieckie byłam przygotowana
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za 30zł warto spróbować |
|
|
|
|
#1076 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kosmos... ja pierwsze moze do 30 zrobie, a gdzie tam drugie, nie chce miec rok po roku![]() Cytat:
![]() Cytat:
kurde @ mam, kiepawo sie czuje, ale ostro sie jutro w góry wybieramy mam nadzieje, ze pogoda dopisze, ze bede sie dobrze czuła i ogólnie bedzie superancko![]() hehe i dowiedziałam sie, ze moi teściowie chcieliby chyba, zebysmy z TZtem z nimi zostali w ich domu... niedoczekanie. Cały czas chcieli, zeby siostra TZta zostala, z nami nic nie uzgadniali, nie brali nas nawet pod uwage, a teraz jak tamci sie wymiksowalil, to my nagle jestesmy kołem ratunkowym na starość... dziekuje bardzo. i nie mówiłam Wam, ale siostra TZta bedzie budować dom, w listopadzie ma juz stac (troche mi sie to nierealne wydaje, ale ok...) i na wiosne sie wyprowadzą. Czyli jak dobrze pójdzie po ślubie spadamy na osobne pietro w domu teściów ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() tez zamierzam kupic cos z takiej biżuterii - tylko na ślub. Na codzien nie nosze takich błyskotek, wiec to i tak bedzie jednorazowa ozdoba. Wiecej niz te kilka dych nie zamierzam wydac. |
||||
|
|
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
Dobra co do dalszych planów nie będę się chyba wypowiadać bo coś widzę, że różne poglądy mamy. Plus, że tak jak pisze, marzenia z amerykańskiej bajki marzeniami.. ale polska to jednak nie stany
handzia600 ja się zastanawiam nad kupnem z allegro... tylko kurcze wszystkie sa w rozmiarach 34-36 i wątpię czy kiedykolwiek uda mi się schudnąć do takich rozmiarów. |
|
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
heeej, widzę że smutne tematy na tapecie
ja jakoś narazie się nie martwię o dzidzię. ale wiem że to mogą być ciężkie zmagadania. Moja znajoma kilka lat temu brała ślub, po slubie zaczeli się starać ale okazało się że ma zespół policystycznych jajników, więc jeszcze mocniej się starali dziś mają dwóch synków, mimo że lekarz mówił że mają marne szanse. więc nie zamartwiajcie się na zapas. |
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś zarejestrować się na onkologii... Najbliższy termin: 18-ty października...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

ogolnie sa z Legionowa, ale podobno maja gdzies jakies atelier w Warszawie gdzie mozna je zobaczyc. Ale dokladnie nie wiem jak to jest. Przyjaciolka tam dzwonila, wiec tyle wiem. Ceny maja takie cudowne, ze normalnie nawet za krawcowa mozna zaplacic, zeby w razie czego poprawila
zreszta moim zdaniem taka suknie mozna odsprzedac za symboliczne 500-700 zl to juz w ogole sie oplaca 
niby w formularzu przy zamówieniu podaje się swoje wymiary, no ale i tak chciałabym wizualnie suknie zobaczyć. poza tym nie mierzyłam jeszcze żadnych sukien i też nie wiem, czy w swoich wymarzonych fasonach wyglądam dobrze. poszukam też w internecie opinii.

ponieważ inaczej moje hormony sobie nie dają rady, najbardziej mnie niepokoi odpowiedź na pytanie a co będzie bez nich lekarza. " A to w przypadku Pani i Pani choroby nie wiadomo"