Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 17:38   #991
jezzka
Raczkowanie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Hej mamusie!
Miałam w czw wizytę, usg połówkowe. Dziecko zdrowe, waży 406 gram - jak na 19t6d to chyba dużo, nie? Mała klucha No i najważniejsze z mojego chłopca zrobiła się już dziewczynka, taka na 100% Czyli jednak moje przeczucia się sprawdziły, nawet mimo tego, że lekarz w 12 tyg widział chłopca

Widzę że temat chrztu został poruszony i tak chciałam zapytać: jest tu może ktoś kto nie zamierza chrzcić dziecka? Ja z partnerem jesteśmy niewierzący i zastanawiam się jeszcze co robić bo przecież to nie o Nas chodzi, tylko o dziecko i to co dla niego najważniejsze....

Tak więc Rybko! Proszę Cię, zmień mi na pierwszej stronie chłopca na dziewczynkę, Mam nadzieję, że to już się nie zmieni

Agnieszka255 - Wiem, że już się naczytałaś ale jeszcze ja gratuluję zdrowej córy chyba wszystkie z forum czekałyśmy na tę wiadomość!

Weronisiek - mój syn miał mieć na imię Franek no ale będzie córa Widzę, że Ty jednak wolisz Michała, też fajnie

Kyte - skąd masz taki śliczny płaszczyk???

Issia88 - super ciuszki! Ja dopiero zaczynam szaleństwo. Może i dobrze. Gdybym znała płeć wcześniej to pewnie już z 3 wory bym miała i po co

Azealia - ciężko się przestawić, co? Ja też, jeszcze przed ciążą chciałam chłopca, w 12 tyg nawet lekarz powiedział, że raczej będzie chłopak a tu taka niespodzianka! aleee.... z każdą chwilą co raz bardziej się cieszę, że to dziewczynka, chłopak będzie drugi

Domi29 - A Twoj Tż pracy zmienić nie może? Nie chce? Może to jest jakieś rozwiązanie? Wybacz, jeśli o tym już pisałaś.

Mya1989 - Super! Gratuluję upragnionej córy!

Anka85 - U mnie tak samo, wszystko w brzuch idzie a nogi zaczynają już przy krótkich spacerach wymiękać. A z tatuażem nic Ci się nie dzieje? Ja mam mniej więcej tak samo, tylko bardziej z boku i na razie nic a szczerze to miałam nadzieje, że mi się porozciąga bo to taki błąd wieku dorastania
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:40   #992
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ładne tylko wydają się wysokie, ile ma obcas cm?
11cm Ale ja kocham szpilki i nie mam problemu z nimi w ciąży- tzn całego dnia bym nie wychodziła, ale w sumie do kościoła, w kościele, potem na obiad poślubny to wytrzymam. Chodzenia szalenie dużo nie ma
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:43   #993
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
11cm Ale ja kocham szpilki i nie mam problemu z nimi w ciąży- tzn całego dnia bym nie wychodziła, ale w sumie do kościoła, w kościele, potem na obiad poślubny to wytrzymam. Chodzenia szalenie dużo nie ma
a to chyba że bo ja miałam 6 albo 7 cm i musiałam co jakiś czas zmieniać na płaski z tym że ja wesele miałam więc łażenia dużo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:49   #994
aaby
Zakorzenienie

jezzka, sytuacja identyczna jak u mnie Miał być chłopiec, jest dziewczynka Chociaż... co będzie, to się przy porodzie okaże
Gratulacje! Pomysł na imię jest?

Dziewczyny, czy Nina mogła się jakoś tak obrócić, że nagle jej praktycznie nie czuję? Bo mam wrażenie, że gdzieś tam głęboko coś czasem się ruszy, ale to takie słabiutkie jest, takie inne od ostatnich dni A ja oczywiście zachodzę w głowę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:57   #995
niunia_20
Rozeznanie

Witam droza:

dawno sie nie odzywałam ale wszystko nadrobione

Gratuluje Wam udanych wizyt i poznanych płci

Czytałam że pisałyście o ksiedzach itp...
u mnie ze ślubem był problem bo ksiadz z mojej parafii powiedzial ze nam nie da bo ja nie należe tu do parafii tylko tam gdzie mieszkam powyżej 3 miesiecy... a wówczas to był Kraków. A że mieszkałam jeszcze z moim TZ pod jednym adresem to był kolejny problem i musieliśmy go zapewniać że żyjemy jak brat z siostrą Kazał przynieśc z krakowskiej parafii zaświadczenie że wierzący i praktykujący i takie też mu dostarczylismy... troche zachodu było no ale cóż... Ogólnie ślubu nam udzielił bo nagle cos mu sie odmieniło i zaczął nas normalnie traktować. W kopercie dostał 300 zl (za problemy).
Teraz mieszkam u TZ i nie wiem jak to bedzie ze chrzcianami... jego proboszcz jeszcze gorszy od mojego... tylko kasa sie dla niego liczy.Każda rodzina ma na rok uiszczać opłatę na kościół w wysokości 300 zl... masakra jakaś Nie wiem jak to rozwiążemy ale pewnie dla świętego spokoju bedzie trzeba dać koperte na mszy i mieć nadzieję że nie bedzie robił później problemów z chrztem

Ale dziś miała do kitu dzień- od rana głowa mnie bolała, cały czas słabo mi było ale na szczęście już jest lepiej i czuje się w miarę dobrze. Właśnie naszło mnie na pieczenie i wyszły z tego muffinki czekoladowe

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 17:58   #996
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
jezzka, sytuacja identyczna jak u mnie Miał być chłopiec, jest dziewczynka Chociaż... co będzie, to się przy porodzie okaże
Gratulacje! Pomysł na imię jest?

Dziewczyny, czy Nina mogła się jakoś tak obrócić, że nagle jej praktycznie nie czuję? Bo mam wrażenie, że gdzieś tam głęboko coś czasem się ruszy, ale to takie słabiutkie jest, takie inne od ostatnich dni A ja oczywiście zachodzę w głowę
Dzięki Wstępnie jest Tola Czyli dla mnie Tośka. I chyba już tak zostanie bo mojemu podobają się całkiem inne imiona niż mi, to było jedyne na które się zgodziliśmy oby dwoje.
A Ty już od dawna wiesz? Przestawiłaś się już? Bo u mnie jeszcze gdzieś krążą myśli - a może coś tam się podwinęło? muszę sobie to wybić z głowy.

A co do ułożenia to specjalistką nie jestem ale nawet nie wiem czy to nie od Nas z forum, ktoś parę dni nie czuł ruchów, zgłosił się z tym do lekarza który powiedział, że dziecko może się odwrócić tak, że kopie w narząd który nie jest dobrze unerwiony a co za tym idzie, dziecka ruchy wtedy nie są tak wyczuwalne. Może lepiej niech ktoś bardziej obeznany się wypowie ale mam nadzieję, że wstępnie uspokoiłam
Stary 2013-07-05, 18:00   #997
paulinaizabela
Zakorzenienie

Oszalały nie można Was na pół dnia zostawić...
Coś mnie głowa boli
Byłam dzis na małych zakupkach i znowu pare rzeczy wyczaiłam dla Mai: pajacyk z czapusią, sweterek, bluzeczkę i 7-pak bodziaków, a wczoraj w tesco dwupak pajacyków z myszką miki Oczywiście wszystko z %,

U mnie na obiad dziś filet z łososia, młode ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty

Nemosku co za dzid z tego gina Doczytałam już, że na wtorek sie zapisałaś i dobrze, ciekawe czy się synuś potwierdzi

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
moja siostra cioteczna na dniach ma urodzić córeczkę. Ze względu na to że ciuszków ma multum i nie było sensu kupować kolejnych kupiłam coś takiego.Co o tym sądzicie?Wybrałam kolor żółty.
http://allegro.pl/tort-z-pampersow-k...346865097.html
Super prezent

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Aaaa pochwalę się 19tyg brzuszkiem i ciuszkami mojej córy

większość z lumpka, becik też i parę nowych rzeczy kupione przez dziadków
brzusio się zaokrągla a ciuszki słodkie!

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
A w ogóle to nie pisałam Wam, ale od kilku dni mam silne przeczucie, że na wizycie lekarz powie, że jednak w brzuchu mieszka Chłopczyk wiecie?

Coś mi zdjęcia powywracało, stańcie na głowie z łaski swojej i oglądajcie bez skrępowania
świetne zakupki, ciekawe czy intuicja Cię nie myli??

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
A tak przyszłam się przywitać z ULĄ!!!!
Przeczucie mnie nie myliło, Trele też nie
tż wparował na USG i mówi do lekarza, że chcielibyśmy płeć poznać, to on najpierw ogląda ogląda, dosłownie ja widziałam siuśka, czekam aż to powie a on, że to raczej dziewczynka, ale nie na 100%, bo pępowina mogła zakryć, ale to mu wygląda na wargi sromowe. Oczywiście tż, ze to nic pewnego, a on potem jeszcze 2 razy powtórzył że dziewczynka, a za 3 razem jak zapisał wyniki i jeszcze raz ogólnie sprawdził to z taką jak dla mnie pewnością powiedział, że nic tam nie ma a tż jaki zakcohany i wgl wszystko z moją niunią w porządku, fikała rączkami i nóżkami, wkładała paluszki do buzi Jak tak fikała to mi sie z wierzgającym noworodkiem skojarzyła Ma 272gramy już, więc sporo, ale tp nadal na 18.12 wg USG, więc podejrzewam, że to będzie wtedy.
Gratuluję upragnionej córci

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
dzisiaj 21 tydzień
okrąglinek a wózek fajny

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Witam "Nowy Watek' Nadrabiac nie bede wybaczcie:rolleyes : Byłam na usg 3d/4d
Maksymek waży 297g i ma 18 cm w 21 tc
Fajnie, ze się odezwałaś z dobrymi wieściami

Cytat:
pochwalę się i ja lumpkowymi zakupami całe 15 zł zapłaciłam
super łupy

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Miałam w czw wizytę, usg połówkowe. Dziecko zdrowe, waży 406 gram - jak na 19t6d to chyba dużo, nie? Mała klucha No i najważniejsze z mojego chłopca zrobiła się już dziewczynka, taka na 100% Czyli jednak moje przeczucia się sprawdziły, nawet mimo tego, że lekarz w 12 tyg widział chłopca
To gratuluję 100% córci, imię macie wybrane??

Cora Eryk bardzo ładnie czy ja wiem czy się gryzie z nazwiskiem...wg. mnie dobrze sie komponuje

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-05 o 18:02
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 18:03   #998
budowniczka
Rozeznanie

hej, hej albo jestem slepa o nie umiem czytac
W drugiej czesci wątku była waga i cm dziecka w poszczegolnych tygodniach ciąży.

Gdzie to moge znaleźć?
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 18:08   #999
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Wstępnie jest Tola Czyli dla mnie Tośka. I chyba już tak zostanie bo mojemu podobają się całkiem inne imiona niż mi, to było jedyne na które się zgodziliśmy oby dwoje.
A Ty już od dawna wiesz? Przestawiłaś się już? Bo u mnie jeszcze gdzieś krążą myśli - a może coś tam się podwinęło? muszę sobie to wybić z głowy.

A co do ułożenia to specjalistką nie jestem ale nawet nie wiem czy to nie od Nas z forum, ktoś parę dni nie czuł ruchów, zgłosił się z tym do lekarza który powiedział, że dziecko może się odwrócić tak, że kopie w narząd który nie jest dobrze unerwiony a co za tym idzie, dziecka ruchy wtedy nie są tak wyczuwalne. Może lepiej niech ktoś bardziej obeznany się wypowie ale mam nadzieję, że wstępnie uspokoiłam
Ale Tola - Tola, czy Antosia? Bo z Tolą się nie spotkałam, bardzo fajne, oryginalne
Ja dowiedziałam się na połówkowym, dwa tygodnie temu. I mimo, że kiedyś kiedyś o córci marzyłam, to tak już do synka się przyzwyczaiłam, że był to mały szok i jakoś przez chwilę mi smutno było Ale teraz jest Ninka, córeczka tatusia
Nie wiem czemu, może przez to, że płeć się "zmieniła", ale mam takie głupie wrażenie, że jeszcze wszystko może się zdarzyć
Zobaczymy na następnych usg

Dziękuję za odp Tak wstępnie uspokoiłaś Teraz jeszcze poproszę o umocnienie tego spokoju

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 18:10   #1000
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Oszalały nie można Was na pół dnia zostawić...
Coś mnie głowa boli
Byłam dzis na małych zakupkach i znowu pare rzeczy wyczaiłam dla Mai: pajacyk z czapusią, sweterek, bluzeczkę i 7-pak bodziaków, a wczoraj w tesco dwupak pajacyków z myszką miki Oczywiście wszystko z %,

U mnie na obiad dziś filet z łososia, młode ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty

To gratuluję 100% córci, imię macie wybrane??
Jeden dzień nieobecności, trzy dni nadrabiania
Prosimy o zdjęcia zakupów, ja jeszcze daleko w tyle, to sobie chociaż pooglądam na forum
Raczej będzie Tola, tak było ustalone przed tym jak się okazało, że dziewucha i tak już raczej zostanie

Aaby - Tola - Tola. Ładne i krótki a dla Nas to ważne bo długie nazwisko. Mam dokładnie tak jak Ty i chyba dopóki nie zobaczę jej na zewnątrz, to do końca nie uwierzę

Edytowane przez jezzka
Czas edycji: 2013-07-05 o 18:14
Stary 2013-07-05, 18:15   #1001
ryba91
Zakorzenienie

jezzka- gratuluje córy

MAMY REMIS :d

budowniczka- http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kal...ach-ciazy.html
uciekło mi to, ale jutro to zrobie, dzisiaj mam za dużo do roboty

niunia- co Ty mówisz opłata za kościół?????? no czego to oni nie wymyslą....

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

ej wiecie co.. tak patrze na ta tabele i wychodziłoby ze jak sie urodziłam miałam zaledwie30cm
masakra jak mało.. musze mamy zapytac czy faktyczniealbo sprawdzic jakw ksiazeczce mam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 18:17   #1002
niunia_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

niunia- co Ty mówisz opłata za kościół?????? no czego to oni nie wymyslą....
no niestety tak to u nas jest... ma wsi... najgorzej że wiesz wiekszość u nas to ludzie bardzo wierzący i co ksiadz powie to tak jest, nikt sie nie sprzeciwi. a ze u nas w domu są 3 rodziny to łatwo sobie przekalkulować ile kasy zgarnia... a wieś duza bo ok 1700 domów

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 18:18   #1003
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

My za pewne chrzcić bedziemy w styczniu... U nas mozna po mszy lub na, wybierzemy na mszy. z chrzcinami sie chce wyrobić do lutego, bo moja mama idzie w lutym na operacje i bie bedzie w stanie mi pomoc przy obiedzie (22os najbliższej rodziny)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 18:24   #1004
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:

Udało mi się kupić na Tablica.pl od dziewczyny, która spodziewała się dziewczynki a wyszedł chłopakSprzedawała nowe rzeczy wszystkie z metkami, ale po okazyjnych cenach

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Tola bardzo ładne i oryginalne imięZnam już jedną maleńką Tolę

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Mężulka wysłałam po ser na tosty i czekoladowe mleczko w tubce
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 18:34   #1005
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Jeden dzień nieobecności, trzy dni nadrabiania
Prosimy o zdjęcia zakupów, ja jeszcze daleko w tyle, to sobie chociaż pooglądam na forum
Raczej będzie Tola, tak było ustalone przed tym jak się okazało, że dziewucha i tak już raczej zostanie
Może jutro obfocę
Bardzo ładnie i oryginalnie

Cytat:
budowniczka- http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kal...ach-ciazy.html
uciekło mi to, ale jutro to zrobie, dzisiaj mam za dużo do roboty

ej wiecie co.. tak patrze na ta tabele i wychodziłoby ze jak sie urodziłam miałam zaledwie30cm
masakra jak mało.. musze mamy zapytac czy faktyczniealbo sprawdzic jakw ksiazeczce mam
Rybko wymiary są pewnie podane od główki do pupci a dopiero po urodzeniu mierzą całość w jakiejś książce tak było przynajmniej i też się zdziwiłam własnie, że w 40 tygodniu dziecko ma ok. 35cm a po wyjściu ponad 50
Stary 2013-07-05, 18:50   #1006
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Śliczne te kapciszki

Domi wydaje mi się, ze tacy meżczyzni wydorośleją dopiero jak zobaczą swoje dziecko
Tak Ci się wydaje? ;> Bo ja staram się w to wierzyć i średnio mi to wychodzi

Cytat:
akurat ten śpiworek jest ciepły i gruby tylko że dla takiego maleństwa jest zza duży, ale nawet gdyby miała się topić będzie miała ciepło chociaż wiesz, poza tym za 8 zł szkoda było go nie wziąć

DZIEWCZYNY! potrzebuję szybkiego sposobu na zgagę, bo mnie tak męczy że nie mogę sobie poradzić, a żadnego Rennie nie mam
przed ciążą nawet nie wiedziałam co to zgaga bo nigdy nie miałam
Ahhh, mnie też męczy ta zgaga czasem pomaga woda mineralna, czasem mleko, ale mimo to kupiłam sobie rennie i zawsze pomaga

Moja (przyszła)teściowa jest niesamowita. Zabrała mnie na zakupy, żebym się w domu nie nudziła. Ponarzekałyśmy sobie na mojego TŻ, wepchała we mnie kebab, kupiła 4 reklamówki owoców i odstawiła do domu. Po prostu cud kobieta. Ciekawe w kogo wdał się synuś...
Stary 2013-07-05, 18:55   #1007
maomami
Wtajemniczenie

Kurde szlag mi trafił wszystko co odpisywała i cytowałam

Nemosek ja polecam zajrzeć do sklepu Entliczek Pentliczek, duży jest i wyremontowany, dwupiętrowy na ul. Dobrego Pasterza, jest też na ul. Wadowickiej i gdzieś jeszcze jest. Ostatnio byłam na Dobrego Pastrze mają baaaardzo duży wybór wózków, mają łóżeczka, wanienki, kocyki, ręczniczki, pościele, materace, ubranka, zabawki, butelki, smoczki i ogólnie bardzo duży asortyment.

Mya1989 super że Ula jest Ulą
jezzka gratuluję córeczki

Budowniczka super że się odezwałaś, dla Maksymka że tak ładnie rośnie i że u Was jest lepiej

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:01   #1008
Nanusia76
Zadomowienie

Hej, wszystko co dobre szybko się kończy,witam się z wam już z Polski
Tak jak obiecałam porobiłam fotki części wyprawki i wrzucę jak Tż wróci z pracy bo sama tego nie ogarniam . Przywiozłam dosłownie kilka rzeczy bo reszta się nie zmieściła i moja sis musi nadać paczką.
Kupiłam super zestaw butelek dr Browns za cenę 19$ a w Polsce kosztuja na all ok 100 zł . O taki zestaw

http://www.target.com/p/dr-brown-s-n...&term=dr+brown

I jedną butlę TT
http://www.target.com/p/tommee-tippe...rm=tommy+tippe
Nanusia76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:07   #1009
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurde szlag mi trafił wszystko co odpisywała i cytowałam

Nemosek ja polecam zajrzeć do sklepu Entliczek Pentliczek, duży jest i wyremontowany, dwupiętrowy na ul. Dobrego Pasterza, jest też na ul. Wadowickiej i gdzieś jeszcze jest. Ostatnio byłam na Dobrego Pastrze mają baaaardzo duży wybór wózków, mają łóżeczka, wanienki, kocyki, ręczniczki, pościele, materace, ubranka, zabawki, butelki, smoczki i ogólnie bardzo duży asortyment.

Mya1989 super że Ula jest Ulą
jezzka gratuluję córeczki

Budowniczka super że się odezwałaś, dla Maksymka że tak ładnie rośnie i że u Was jest lepiej

u mnie w pętliczku entliczku nie ma nic ciekawego, jakieś gry, puzzle jak najbardziej .. ale wózki czy łózeczka?? niet.

Czy 1800g proszku LOVELA za 17,99 to dobra cena? bo sie nie znam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 19:07   #1010
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie!

Widzę że temat chrztu został poruszony i tak chciałam zapytać: jest tu może ktoś kto nie zamierza chrzcić dziecka? Ja z partnerem jesteśmy niewierzący i zastanawiam się jeszcze co robić bo przecież to nie o Nas chodzi, tylko o dziecko i to co dla niego najważniejsze....

Tak więc Rybko! Proszę Cię, zmień mi na pierwszej stronie chłopca na dziewczynkę, Mam nadzieję, że to już się nie zmieni

Agnieszka255 - Wiem, że już się naczytałaś ale jeszcze ja gratuluję zdrowej córy chyba wszystkie z forum czekałyśmy na tę wiadomość!

Weronisiek - mój syn miał mieć na imię Franek no ale będzie córa Widzę, że Ty jednak wolisz Michała, też fajnie

Issia88 - super ciuszki! Ja dopiero zaczynam szaleństwo. Może i dobrze. Gdybym znała płeć wcześniej to pewnie już z 3 wory bym miała i po co

Azealia - ciężko się przestawić, co? Ja też, jeszcze przed ciążą chciałam chłopca, w 12 tyg nawet lekarz powiedział, że raczej będzie chłopak a tu taka niespodzianka! aleee.... z każdą chwilą co raz bardziej się cieszę, że to dziewczynka, chłopak będzie drugi

Domi29 - A Twoj Tż pracy zmienić nie może? Nie chce? Może to jest jakieś rozwiązanie? Wybacz, jeśli o tym już pisałaś.

Mya1989 - Super! Gratuluję upragnionej córy!

Anka85 - U mnie tak samo, wszystko w brzuch idzie a nogi zaczynają już przy krótkich spacerach wymiękać. A z tatuażem nic Ci się nie dzieje? Ja mam mniej więcej tak samo, tylko bardziej z boku i na razie nic a szczerze to miałam nadzieje, że mi się porozciąga bo to taki błąd wieku dorastania
Ooo.... kolejna niespodzianka, że z chłopca jest dziewczynka Gratuluje zdrowego dziecia

Cytat:
O mamusiu 11cm? Po 5min pewnie bym je zdjęła i w kąt rzuciła Nie umiem chodzic w takich szpilach ja po małym obcasie nóg nie czuje, a dopiero po 11cm Podziwiam Cię

Boziu, a moja mama przyszła dziś do mnie z całą siatą ubranek dla wnuczki Wczoraj im mówiłam, nie kupujcie w jakiś wyszukanych sklepach ubranek, bo się nie opłaca. Oni kupują śpiochy po 50zł :/ tylko mówię, ze jak już chcecie kupować to idzcie do lumpka i co? Moja mama wzięła sobie to do serca, poszła i wyszła z całą siatą Jedyny plus, że kupiła 2 nowe kombinezony na zimę i w poniedziałek też się wybiera, bo mają dostawę

Gardło boooooli
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:09   #1011
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Siemka

20 kg ja od poprzendiej wizyty 1,7 i stwierdził, że to za dużo jak na 3 tygodnie dzisiaj

Przeczucie mnie nie myliło, Trele też nie
tż wparował na USG i mówi do lekarza, że chcielibyśmy płeć poznać, to on najpierw ogląda ogląda, dosłownie ja widziałam siuśka, czekam aż to powie a on, że to raczej dziewczynka, ale nie na 100%, bo pępowina mogła zakryć, ale to mu wygląda na wargi sromowe. Oczywiście tż, ze to nic pewnego, a on potem jeszcze 2 razy powtórzył że dziewczynka, a za 3 razem jak zapisał wyniki i jeszcze raz ogólnie sprawdził to z taką jak dla mnie pewnością powiedział, że nic tam nie ma a tż jaki zakcohany i wgl wszystko z moją niunią w porządku, fikała rączkami i nóżkami, wkładała paluszki do buzi Jak tak fikała to mi sie z wierzgającym noworodkiem skojarzyła Ma 272gramy już, więc sporo, ale tp nadal na 18.12 wg USG, więc podejrzewam, że to będzie wtedy.

Tak więc Rybko dopisz mi Ulę w pierwszym watku
a następna wizyta 29.07 o 10.45 z USG

a tż łazi i do mnie gada, że to nie wiadomo, że lekarz powiedział, ze raczej i wgl
nie moglo byc inaczej . Nie zawiodla Cie intuicja tak jak mnie wtedy. Wiedzialas od poczatku poprostu )

Gratulacje !!! A Tata uwierzy , tylko sie oswoi , u mnie tez tak bylo )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:19   #1012
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale dzisiaj dałyście czadu

Wszystkie zakupione przez Was ciuszki są świetne! Jakie te malutkie rzeczy są słodkie...

Odnośnie chrztu to planuję na wiosnę. Na BN to będzie za wcześnie bo mogę urodzić na początku grudnia.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
a ja wczoraj zważyłam się i od początku ciąży mam na sobie................ +20 kilo. przeżyłam po prostu SZOK
Niezły wynik... na szczęście wyglądasz ok Ciekawe co lekarz na to powie. A rozstępy Ci się nie porobiły?

Cytat:
jak to nie jest refundowane? poważnie..?
Mówię o badaniach prenatalnych (genetycznych) wykonywanych przez lekarza z akredytacją FMF (fetalmedicine). Dostajesz tam liczbowo prawdopodobieństwo wystąpienia chorób np. zesp. Downa. Takie badania są refundowane jak masz skierowanie od lekarza a wskazaniami sa np. wiek powyżej 35 lat, nieprawidłowości w obrazie USG, urodzenie dziecka z wadą genetyczną itp. Są 3 takie badania z czego 2 pierwsze podlegają refundacji.
Ja np dostałam takie skierowanie, a na nim zaznaczyła lekarka nieprawidłowości w USG uprzedzając mnie wcześniej, że to nie prawda, żebym się nie martwiła. Zwykle badania USG to mam na każdej wizycie, ale to tylko stwierdzenie tętna, ruchy i podstawowe pomiary. Z tego co się orientuję to u większości dziewczyn albo lekarz prowadzący dokonuje takich "genetycznych" pomiarów jak przecierność czy przepływy w naczyniach, albo dziewczyny idą prywatnie, albo dostają skierowania zgodnie ze wskazaniami, albo tak jak ja "naciągając fundusz".

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
A w ogóle to nie pisałam Wam, ale od kilku dni mam silne przeczucie, że na wizycie lekarz powie, że jednak w brzuchu mieszka Chłopczyk wiecie?
Oj ciekawe... najwyżej w różu też mu będzie do twarzy
Cytat:
S

Tak więc Rybko dopisz mi Ulę w pierwszym watku
a następna wizyta 29.07 o 10.45 z USG

a tż łazi i do mnie gada, że to nie wiadomo, że lekarz powiedział, ze raczej i wgl
klask i: GRATULUJE!

Cytat:

Pozdrawiamy
Duży chłop! Gratulację i zaglądaj do nas częściej!

Cytat:
Wróciłam z zakupów ślubnych! Kupiłam w Deichmanie cudowne buty: zamszowe, pudrowy jasny róż, odkryte palce, z tyłu pasek wokół pięty i lekko podtrzymujący pasek z przodu. Ciężko to opisać..
O, takie, tylko pudrowy róż http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...rki/5th_avenue

Kupiłam też srebrne kolczyki wiszące, takie 4.5cm, z perłą na końcu. Klasyczne
Ale nadrabiania mam, huhu...
Śliczne butki!!!!

Cytat:
Hej mamusie!
No to za dziewczynkę! Bardzo dużo u nas było pomyłek odnośnie płci. Nie ma co wierzyć w te oceny z 12 tygodnia jak na moje oko....to jeszcze za wcześnie, żeby z pewnością odróżnić.

Cytat:
jezzka- gratuluje córy

eeee chyba nie tak mało miałaś...

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:20   #1013
issia88
Zakorzenienie

Może komuś się przyda: Ranking wózków

http://www.siostraania.pl/artykul/ra...-dzieciecych,1
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:21   #1014
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:

Pozdrawiamy
Milo ze sie odezwalas I ze wszystko gra )

Czy mi sie wydaje czy moje dziecko jest jakims gigantem ? W 25 t mialo prawie 800g , I porownujac do waszych wynikow to albo jakas wielka albo lekarz ja zmierzyl na odpieprz

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 19:26   #1015
domii29
Zakorzenienie

Jest nadzieja że jednak nie będę musiała Was opuszczać na cały weekend, wrócił internet Mam nadzieję że ten internet już więcej szwankował nie będzie

Zarobiłam dzisiaj 25zł bo obcięłam ciotkę i cieszę się z tych pieniędzy tak jakbym przynajmniej milion zł wygrała
Tak niewiele a cieszy

Budowniczka super że się odezwałaś i że u Was wszystko dobrze
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:26   #1016
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
matko święta.......... 20 kg przytyłaś a Ty nadal taka szczuplutka- zazdroszcze!! Sliczny brzusio

Ooo super że się odezwałaś super że Maksym tak rośnie

O masakra Trele z tymi kosztami, w Polsce się zachrzest chyba nie płaci co? tylko jakiś obiad jak sie robi i rzeczy typu ubranko czy świeca i na tace co nie?
A no właśnie tak jest powiedziane Beatko że dzieci nieślubne to gorsze... właśnie jak szwagierka chrzciła swoją córę niedawno to pierwsze pytanie było czy rodzice po ślubie bo inaczej nie ochrzci a jak po cywilnym to tylko 1 dziecko a 2 po kościelnym .. no żal jak dla mnie. Chyba każdego decyzja o ślubie jest indywidualna i nie powinna być spowodowana przybyciem na świat dziecka, a co przepraszam dziecku sie stanie jak bedzie miał nieślubnych rodziców? ja tego nei czaje.. dla mnie to głupota!!!
Dlatego pisze .. Koszta lotu do Polski nas , dziecka i mojej rodzinki - plus jakas mala imprezka itd wyjda mnie tyle co musialabym tu ksiedzu zaplacic za wstep do kosciola

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 19:27   #1017
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Ooo.... kolejna niespodzianka, że z chłopca jest dziewczynka Gratuluje zdrowego dziecia

O mamusiu 11cm? Po 5min pewnie bym je zdjęła i w kąt rzuciła Nie umiem chodzic w takich szpilach ja po małym obcasie nóg nie czuje, a dopiero po 11cm Podziwiam Cię

Boziu, a moja mama przyszła dziś do mnie z całą siatą ubranek dla wnuczki Wczoraj im mówiłam, nie kupujcie w jakiś wyszukanych sklepach ubranek, bo się nie opłaca. Oni kupują śpiochy po 50zł :/ tylko mówię, ze jak już chcecie kupować to idzcie do lumpka i co? Moja mama wzięła sobie to do serca, poszła i wyszła z całą siatą Jedyny plus, że kupiła 2 nowe kombinezony na zimę i w poniedziałek też się wybiera, bo mają dostawę

Gardło boooooli

ooo ale ile ciuszków bedziesz miała ;d jak mama taka napalona

Kacper uwielbia wieprzowinkę pięciu smaków

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 19:32   #1018
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
a kiedy planujecie chrziny w ogóle zrobić?
bo ja planowałam na BN , ale chyba jednak mi nie wypali, chciałabym zeby moja mama była na chrzcinach i moja siostra, a moja mama najwcześniej może przyjechac na luty,tak samo siostra... Albo mama może przyjechać na święta ale nie bedzie jej jak sie mały urodzi a wtedy też bardzo chce aby była ze mną, pomogłą mi ( teściowej nie che wtedy nawet widzieć ) no i tak sie zastanawiam czy początek lutego to nie bedzie za późno ? mały bedzie mial 4 miesiace.. ?
Ja jesli uda mi sie zalatwic tutaj chrzest , to planuje na Boze Narodzenie , jesli nie I bedziemy musieli poleciec do Polski - to chyba kolo lutego

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 19:33   #1019
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie w pętliczku entliczku nie ma nic ciekawego, jakieś gry, puzzle jak najbardziej .. ale wózki czy łózeczka?? niet.

Czy 1800g proszku LOVELA za 17,99 to dobra cena? bo sie nie znam
No to u nas jest bardzo dobrze zaopatrzony a przynajmniej ten na Dobrego Pasterza, za niego daję rękę uciąć, bo jest wyremontowany, zrobili dwa piętra, jest przejrzyście, dużo miejsca i naprawdę asortymentu pełno.
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Milo ze sie odezwalas I ze wszystko gra )

Czy mi sie wydaje czy moje dziecko jest jakims gigantem ? W 25 t mialo prawie 800g , I porownujac do waszych wynikow to albo jakas wielka albo lekarz ja zmierzyl na odpieprz

Moja Zuzka waży 600 g a mam z OM 26 tydz a z jej wielkości 24 tydz i kilka dni. Więc chyba Twoja Maja nie jest jakimś wielkoludkiem :P Mnie lekarz powiedział jak byliśmy w środę że mała wychodzi na 22 tydz 6 dzień i to był wymiar z móżdżku, powiedział mi że móżdżek zawsze nam prawdę powie, bo nogi mogą być większe, brzuszek mniejszy, główka też inna ale móżdżek zawsze odpowiada wiekowi dziecka i jest najpewniejszym wymiarem

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 19:44   #1020
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj dałyście czadu

Wszystkie zakupione przez Was ciuszki są świetne! Jakie te malutkie rzeczy są słodkie...

Odnośnie chrztu to planuję na wiosnę. Na BN to będzie za wcześnie bo mogę urodzić na początku grudnia.

Niezły wynik... na szczęście wyglądasz ok Ciekawe co lekarz na to powie. A rozstępy Ci się nie porobiły?

Mówię o badaniach prenatalnych (genetycznych) wykonywanych przez lekarza z akredytacją FMF (fetalmedicine). Dostajesz tam liczbowo prawdopodobieństwo wystąpienia chorób np. zesp. Downa. Takie badania są refundowane jak masz skierowanie od lekarza a wskazaniami sa np. wiek powyżej 35 lat, nieprawidłowości w obrazie USG, urodzenie dziecka z wadą genetyczną itp. Są 3 takie badania z czego 2 pierwsze podlegają refundacji.
Ja np dostałam takie skierowanie, a na nim zaznaczyła lekarka nieprawidłowości w USG uprzedzając mnie wcześniej, że to nie prawda, żebym się nie martwiła. Zwykle badania USG to mam na każdej wizycie, ale to tylko stwierdzenie tętna, ruchy i podstawowe pomiary. Z tego co się orientuję to u większości dziewczyn albo lekarz prowadzący dokonuje takich "genetycznych" pomiarów jak przecierność czy przepływy w naczyniach, albo dziewczyny idą prywatnie, albo dostają skierowania zgodnie ze wskazaniami, albo tak jak ja "naciągając fundusz".

Oj ciekawe... najwyżej w różu też mu będzie do twarzy

klask i: GRATULUJE!

Duży chłop! Gratulację i zaglądaj do nas częściej!

Śliczne butki!!!!

No to za dziewczynkę! Bardzo dużo u nas było pomyłek odnośnie płci. Nie ma co wierzyć w te oceny z 12 tygodnia jak na moje oko....to jeszcze za wcześnie, żeby z pewnością odróżnić.

eeee chyba nie tak mało miałaś...
aaaaaa no to nie wiedziałam że tak to wygląda , dzięki

no wlasnie sprawdzilam w tej tabeli wagowo, bo nie wiem dokłądnie w którym tygodniu sie urodziłam, ale sprawdziłam i na wagę 2100 jest 30 cm

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości