|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Hej mamusie!
Miałam w czw wizytę, usg połówkowe. Dziecko zdrowe, waży 406 gram - jak na 19t6d to chyba dużo, nie? Mała klucha ![]() ![]() ![]() Widzę że temat chrztu został poruszony i tak chciałam zapytać: jest tu może ktoś kto nie zamierza chrzcić dziecka? Ja z partnerem jesteśmy niewierzący i zastanawiam się jeszcze co robić bo przecież to nie o Nas chodzi, tylko o dziecko i to co dla niego najważniejsze.... Tak więc Rybko! Proszę Cię, zmień mi na pierwszej stronie chłopca na dziewczynkę, Mam nadzieję, że to już się nie zmieni ![]() Agnieszka255 - Wiem, że już się naczytałaś ale jeszcze ja gratuluję zdrowej córy ![]() ![]() Weronisiek - mój syn miał mieć na imię Franek no ale będzie córa ![]() ![]() Kyte - skąd masz taki śliczny płaszczyk??? ![]() Issia88 - super ciuszki! Ja dopiero zaczynam szaleństwo. Może i dobrze. Gdybym znała płeć wcześniej to pewnie już z 3 wory bym miała i po co ![]() Azealia - ciężko się przestawić, co? Ja też, jeszcze przed ciążą chciałam chłopca, w 12 tyg nawet lekarz powiedział, że raczej będzie chłopak a tu taka niespodzianka! ![]() ![]() Domi29 - A Twoj Tż pracy zmienić nie może? Nie chce? Może to jest jakieś rozwiązanie? Wybacz, jeśli o tym już pisałaś. Mya1989 - Super! Gratuluję upragnionej córy! ![]() Anka85 - U mnie tak samo, wszystko w brzuch idzie a nogi zaczynają już przy krótkich spacerach wymiękać. A z tatuażem nic Ci się nie dzieje? Ja mam mniej więcej tak samo, tylko bardziej z boku i na razie nic a szczerze to miałam nadzieje, że mi się porozciąga bo to taki błąd wieku dorastania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zakorzenienie
|
jezzka, sytuacja identyczna jak u mnie
![]() ![]() ![]() Gratulacje! ![]() ![]() Dziewczyny, czy Nina mogła się jakoś tak obrócić, że nagle jej praktycznie nie czuję? ![]() ![]() ![]()
#995 |
Rozeznanie
|
Witam droza:
dawno sie nie odzywałam ale wszystko nadrobione ![]() Gratuluje Wam udanych wizyt i poznanych płci ![]() Czytałam że pisałyście o ksiedzach itp... u mnie ze ślubem był problem bo ksiadz z mojej parafii powiedzial ze nam nie da bo ja nie należe tu do parafii tylko tam gdzie mieszkam powyżej 3 miesiecy... a wówczas to był Kraków. A że mieszkałam jeszcze z moim TZ pod jednym adresem to był kolejny problem i musieliśmy go zapewniać że żyjemy jak brat z siostrą ![]() Teraz mieszkam u TZ i nie wiem jak to bedzie ze chrzcianami... jego proboszcz jeszcze gorszy od mojego... tylko kasa sie dla niego liczy.Każda rodzina ma na rok uiszczać opłatę na kościół w wysokości 300 zl... masakra jakaś ![]() Ale dziś miała do kitu dzień- od rana głowa mnie bolała, cały czas słabo mi było ale na szczęście już jest lepiej i czuje się w miarę dobrze. Właśnie naszło mnie na pieczenie i wyszły z tego muffinki czekoladowe ![]()
![]() |
#996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A Ty już od dawna wiesz? Przestawiłaś się już? Bo u mnie jeszcze gdzieś krążą myśli - a może coś tam się podwinęło? muszę sobie to wybić z głowy. A co do ułożenia to specjalistką nie jestem ale nawet nie wiem czy to nie od Nas z forum, ktoś parę dni nie czuł ruchów, zgłosił się z tym do lekarza który powiedział, że dziecko może się odwrócić tak, że kopie w narząd który nie jest dobrze unerwiony a co za tym idzie, dziecka ruchy wtedy nie są tak wyczuwalne. Może lepiej niech ktoś bardziej obeznany się wypowie ale mam nadzieję, że wstępnie uspokoiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||||||
Zakorzenienie
|
Oszalały
![]() Coś mnie głowa boli ![]() Byłam dzis na małych zakupkach i znowu pare rzeczy wyczaiłam dla Mai: pajacyk z czapusią, sweterek, bluzeczkę i 7-pak bodziaków, a wczoraj w tesco dwupak pajacyków z myszką miki ![]() U mnie na obiad dziś filet z łososia, młode ziemniaczki i surówka z kiszonej kapusty ![]() Nemosku co za dzid z tego gina ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cora Eryk bardzo ładnie ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-05 o 18:02 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Rozeznanie
|
hej, hej albo jestem slepa o nie umiem czytac
![]() W drugiej czesci wątku była waga i cm dziecka w poszczegolnych tygodniach ciąży. Gdzie to moge znaleźć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dowiedziałam się na połówkowym, dwa tygodnie temu. I mimo, że kiedyś kiedyś o córci marzyłam, to tak już do synka się przyzwyczaiłam, że był to mały szok i jakoś przez chwilę mi smutno było ![]() ![]() Nie wiem czemu, może przez to, że płeć się "zmieniła", ale mam takie głupie wrażenie, że jeszcze wszystko może się zdarzyć ![]() Zobaczymy na następnych usg ![]() Dziękuję za odp ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Prosimy o zdjęcia zakupów, ja jeszcze daleko w tyle, to sobie chociaż pooglądam na forum ![]() Raczej będzie Tola, tak było ustalone przed tym jak się okazało, że dziewucha i tak już raczej zostanie ![]() Aaby - Tola - Tola. Ładne i krótki a dla Nas to ważne bo długie nazwisko. Mam dokładnie tak jak Ty i chyba dopóki nie zobaczę jej na zewnątrz, to do końca nie uwierzę ![]() Edytowane przez jezzka Czas edycji: 2013-07-05 o 18:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
jezzka- gratuluje córy
![]() MAMY REMIS :d budowniczka- http://ciaza-i-porod.wieszjak.pl/kal...ach-ciazy.html uciekło mi to, ale jutro to zrobie, dzisiaj mam za dużo do roboty ![]() niunia- co Ty mówisz ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- ej wiecie co.. tak patrze na ta tabele i wychodziłoby ze jak sie urodziłam miałam zaledwie30cm ![]() masakra jak mało.. musze mamy zapytac czy faktyczniealbo sprawdzic jakw ksiazeczce mam
#1002 |
Rozeznanie
|
no niestety tak to u nas jest... ma wsi... najgorzej że wiesz wiekszość u nas to ludzie bardzo wierzący i co ksiadz powie to tak jest, nikt sie nie sprzeciwi. a ze u nas w domu są 3 rodziny to łatwo sobie przekalkulować ile kasy zgarnia... a wieś duza bo ok 1700 domów
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
My za pewne chrzcić bedziemy w styczniu... U nas mozna po mszy lub na, wybierzemy na mszy. z chrzcinami sie chce wyrobić do lutego, bo moja mama idzie w lutym na operacje i bie bedzie w stanie mi pomoc przy obiedzie (22os najbliższej rodziny)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Udało mi się kupić na Tablica.pl od dziewczyny, która spodziewała się dziewczynki a wyszedł chłopak
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Tola bardzo ładne i oryginalne imię ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Mężulka wysłałam po ser na tosty i czekoladowe mleczko w tubce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo ładnie i oryginalnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moja (przyszła)teściowa jest niesamowita. Zabrała mnie na zakupy, żebym się w domu nie nudziła. Ponarzekałyśmy sobie na mojego TŻ, wepchała we mnie kebab, kupiła 4 reklamówki owoców i odstawiła do domu. Po prostu cud kobieta. Ciekawe w kogo wdał się synuś... ![]()
![]() |
#1007 |
Wtajemniczenie
|
Kurde szlag mi trafił wszystko co odpisywała i cytowałam
![]() Nemosek ja polecam zajrzeć do sklepu Entliczek Pentliczek, duży jest i wyremontowany, dwupiętrowy na ul. Dobrego Pasterza, jest też na ul. Wadowickiej i gdzieś jeszcze jest. Ostatnio byłam na Dobrego Pastrze mają baaaardzo duży wybór wózków, mają łóżeczka, wanienki, kocyki, ręczniczki, pościele, materace, ubranka, zabawki, butelki, smoczki i ogólnie bardzo duży asortyment. Mya1989 ![]() ![]() jezzka gratuluję córeczki ![]() Budowniczka super że się odezwałaś, ![]() ![]()
#1008 |
Zadomowienie
|
Hej, wszystko co dobre szybko się kończy,witam się z wam już z Polski
![]() Tak jak obiecałam porobiłam fotki części wyprawki i wrzucę jak Tż wróci z pracy bo sama tego nie ogarniam ![]() Kupiłam super zestaw butelek dr Browns za cenę 19$ a w Polsce kosztuja na all ok 100 zł . O taki zestaw http://www.target.com/p/dr-brown-s-n...&term=dr+brown I jedną butlę TT http://www.target.com/p/tommee-tippe...rm=tommy+tippe |
![]() ![]() |
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie w pętliczku entliczku nie ma nic ciekawego, jakieś gry, puzzle jak najbardziej .. ale wózki czy łózeczka?? niet. Czy 1800g proszku LOVELA za 17,99 to dobra cena? bo sie nie znam ![]()
![]() |
#1010 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Boziu, a moja mama przyszła dziś do mnie z całą siatą ubranek dla wnuczki ![]() ![]() ![]() ![]() Gardło boooooli ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() ![]() Gratulacje !!! A Tata uwierzy , tylko sie oswoi , u mnie tez tak bylo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1012 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj dałyście czadu
![]() ![]() Wszystkie zakupione przez Was ciuszki są świetne! Jakie te malutkie rzeczy są słodkie... Odnośnie chrztu to planuję na wiosnę. Na BN to będzie za wcześnie bo mogę urodzić na początku grudnia. Cytat:
![]() Mówię o badaniach prenatalnych (genetycznych) wykonywanych przez lekarza z akredytacją FMF (fetalmedicine). Dostajesz tam liczbowo prawdopodobieństwo wystąpienia chorób np. zesp. Downa. Takie badania są refundowane jak masz skierowanie od lekarza a wskazaniami sa np. wiek powyżej 35 lat, nieprawidłowości w obrazie USG, urodzenie dziecka z wadą genetyczną itp. Są 3 takie badania z czego 2 pierwsze podlegają refundacji. Ja np dostałam takie skierowanie, a na nim zaznaczyła lekarka nieprawidłowości w USG uprzedzając mnie wcześniej, że to nie prawda, żebym się nie martwiła. Zwykle badania USG to mam na każdej wizycie, ale to tylko stwierdzenie tętna, ruchy i podstawowe pomiary. Z tego co się orientuję to u większości dziewczyn albo lekarz prowadzący dokonuje takich "genetycznych" pomiarów jak przecierność czy przepływy w naczyniach, albo dziewczyny idą prywatnie, albo dostają skierowania zgodnie ze wskazaniami, albo tak jak ja "naciągając fundusz". Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() eeee chyba nie tak mało miałaś...
![]() |
#1013 |
Zakorzenienie
|
Może komuś się przyda: Ranking wózków
![]() http://www.siostraania.pl/artykul/ra...-dzieciecych,1 |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Czy mi sie wydaje czy moje dziecko jest jakims gigantem ? W 25 t mialo prawie 800g , I porownujac do waszych wynikow to albo jakas wielka albo lekarz ja zmierzyl na odpieprz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
Jest nadzieja że jednak nie będę musiała Was opuszczać na cały weekend, wrócił internet
![]() ![]() Zarobiłam dzisiaj 25zł bo obcięłam ciotkę i cieszę się z tych pieniędzy tak jakbym przynajmniej milion zł wygrała ![]() Tak niewiele a cieszy ![]() Budowniczka super że się odezwałaś i że u Was wszystko dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo ale ile ciuszków bedziesz miała ;d jak mama taka napalona ![]() Kacper uwielbia wieprzowinkę pięciu smaków ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1019 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja Zuzka waży 600 g a mam z OM 26 tydz a z jej wielkości 24 tydz i kilka dni. Więc chyba Twoja Maja nie jest jakimś wielkoludkiem :P Mnie lekarz powiedział jak byliśmy w środę że mała wychodzi na 22 tydz 6 dzień i to był wymiar z móżdżku, powiedział mi że móżdżek zawsze nam prawdę powie, bo nogi mogą być większe, brzuszek mniejszy, główka też inna ale móżdżek zawsze odpowiada wiekowi dziecka i jest najpewniejszym wymiarem
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie sprawdzilam w tej tabeli wagowo, bo nie wiem dokłądnie w którym tygodniu sie urodziłam, ale sprawdziłam i na wagę 2100 jest 30 cm ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.