Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 20:36   #4351
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
gdzieeeeee????
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
hahahaha sammi, nie zauważyłam tego posta lachrymy

nie wiedziałam że mam w kapie takie pyszności

nic tylko wysła tam tżta żeby zajadał
Piotr i Paweł moje drogie, nie wiem co Wam chodzi innego po głowie
Stary 2013-07-05, 20:38   #4352
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
ż

no mam nadzieję że za 2 lata będzie nas stać na dobranie kredytu wtedy kupimy mieszkanie i będę wolna........... a teraz postaram się dużo czasu spędzać u rodziców co prawda 30 km dalej mieszkają ale raz w tygodniu postaram się do nich jeździć a w weekendy oni do mnie więc zminimalizuję moje przebywanie w domu z nią sam na sam do minimum
może przy takim planie nie będzie tak tragicznie, spróbuj ją totalnie olac, jakby była powietrzem... przy maluszku będzie tyle roboty, że może akurat ci się to uda. Nie mniej trzymam kciuki, żeby jak judało wam się od babska zwiac
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ej dziewczyny wybaczcie, ale ide na piłke go wyganiac i wpadne potem
Proponowałam Tztowi zeby przeszedł sie ze mna po schodach na sam szczyt naszego bloku ale powiedział ze chyba mnie poj*bało i jak chce to on bedzie jechał winda, a ja po schodach

Dotka- tez bym bób zjadła, ale ja nie jakas maniaczka jak Ty
hahahahahahahahahh, En, padłam aż tż popatrzył się na mnie jak na idiotkę
Stary 2013-07-05, 20:41   #4353
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
a w ogole to tak mnie zlał dzisiaj deszcz bo przyszła taka burza ze byłam CAŁA MOKRA i tylko się z tego śmiałam taka foka
do mnie nie doszła ta burza.. pogrzmiało i tyle z tego bylo...

Cytat:
ż

no mam nadzieję że za 2 lata będzie nas stać na dobranie kredytu wtedy kupimy mieszkanie i będę wolna........... a teraz postaram się dużo czasu spędzać u rodziców co prawda 30 km dalej mieszkają ale raz w tygodniu postaram się do nich jeździć a w weekendy oni do mnie więc zminimalizuję moje przebywanie w domu z nią sam na sam do minimum
ale jak juz dziec bedzie to tez nie bedziesz musiala przebywać z nia bo pojdziecie na spacer itp..
no a jak rodzice przyjada na weekend to spią u Was?

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
jak ta ciąża zmienia człowieka, potrafimy cieszyć się małymi rzeczami...

czereśnie z PIPY nie skuszę się
przeczytałam mężowi - a ten mnie pyta czemu po czereśnie byłaś w Inspekcji Pracy

dalej szuka Tomusia pod kanapą

ja ale niestety cena mnie nadal odstrasza - dziś u mnie 12 zetek / kg
hahah no dokladnie zobaczyc kape po tylu miesiacach i ile radochy

No u mnie tez 12 zł ... ale i tak znalazlam budke gdzie kosztuja tylko 12 bo u mnie pod blokiem 15 ( pogielo ich) a w reszcie 14...

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
ej dziewczyny wybaczcie, ale ide na piłke go wyganiac i wpadne potem
Proponowałam Tztowi zeby przeszedł sie ze mna po schodach na sam szczyt naszego bloku ale powiedział ze chyba mnie poj*bało i jak chce to on bedzie jechał winda, a ja po schodach

Dotka- tez bym bób zjadła, ale ja nie jakas maniaczka jak Ty
ja robie zapasy bo jak bedzie kp to ni hu hu...
En a ile Twoj blok ma? bo jak szukasz sprzymierzenca to zapraszam do mnie posmigamy razem

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
nie wpadłabym na to.. u mnie nie ma w poblizu PIP dlatego ... hahahaha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:41   #4354
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja ale niestety cena mnie nadal odstrasza - dziś u mnie 12 zetek / kg
mnie też właśnie
ale poczekam jeszcze trochę i będę miała z działki teściów

a czereśnie naprawdę dobre, polecam
Stary 2013-07-05, 20:42   #4355
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:

Nie za wesoło a Tż rozmawiał z teściową odnośnie tego pokoju? czy liczyliście, że może sama zaproponuje?może trzeba wprost do niej
my chcieliśmy z nią rozmawiać ale jak dowiedzieliśmy się od sąsiadki która pytała się właśnie czy odda nam pokój że powiedziała że w żadnym wypadku bo ja jestem taka i owaka i że ona musi gdzieś gości przyjmować jak ma urodziny więc nie odda.. to ręce załamaliśmy potem rozmawiała z nią siostra tż że powinna oddać że my się tu nie zmieścimy to też że ja jestem taka i owaka że ona mnie nie znosi że to jest jej (mimo że nie jest jej bo tż babcia przepisała to na niego w testamencie tylko jeszcze oczu nie zamknęła) to jeszcze się mądrzyła czemu na półkach nie mamy porcelany rozłożonej którą na ślub od kogoś dostaliśmy że powinniśmy to rozłożyć... jak ja nie mam gdzie kubka herbaty postawić a ta mi o porcelanie piepr..... aj tam nigdy nie spotkałam gorszej osoby nigdy...
każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej a ta myśli tylko o sobie .... niech jej będzie niech udławi się tym pokojem ale jak mi wejdzie do mojego jak mały się urodzi to ja jej pokażę .... będzie mi metry zajmować i powietrze zabierać.... wspomnę że dziś w pokoju mieliśmy 33 stopnie
Stary 2013-07-05, 20:42   #4356
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Kochane, ale ja nie muszę iść na basen. Bo ja mam basen pod domem, taki duży, duży i w nim pływam. Wchodzę w spodenkach i staniczku. Woda sięga mi do piersi także jest ok.
Ale masz fajnie

Niunia szkoda nerwów w takim razie. Szkoda tylko, że będzie Wam je psuła do czasu, kiedy już będziecie w stanie się wyprowadzić. Pozostaje zacisnąć zęby i nie dać się jej. A z tą porcelaną a czy jej ktoś w pokoju rządzi ma tupet...

Ja dziewczyny zmykam, wykąpie się i spać, miałam pospać po południu i nic z tego nie wyszło, dobrej nocki, paaa

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-07-05 o 20:52
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:43   #4357
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja robie zapasy bo jak bedzie kp to ni hu hu...
En a ile Twoj blok ma? bo jak szukasz sprzymierzenca to zapraszam do mnie posmigamy razem

e moje bloki Twojego nie przebija, bo tylko 6 pieter wiec chyba podjade tam na biezanow (tylko nie autobusem jak tak rzadko chodzi) i bedziemy łaziły wewte i w tamte
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:43   #4358
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
ja wczoraj tez mialam sprzeczke z tz ale rozwalil mnie tekstem .. bo mowie do niego zebysmy sie podziabali i wogole a on
"nie bede sie z toba kochał tylko dlatego bo chcesz urodzic wczesniej" odegram mu sie za to i kiedys mu powiem ze nie bede sie z nim kochac tylko dlatego bo ma naladowany zbiornik
To się zdziwi

I bardzo dobrze!
Mój ostatnio łazi za mną przeokrutnie i nie wiem, czy chce Młodego już czy chce mnie. Ale podejrzewam, że o Młodego mu chodzi
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:43   #4359
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
my tak z mężem mówimy skrótem. jak ktoś tego nie zna może dziwnie się patrzeć
Stary 2013-07-05, 20:45   #4360
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
BYŁA U MNIE NIEZAPOWIEDZIANIE POLOZNA WLASNIE
Taki mily starszy moher, ktory sie ukradkiem przezegnal znakiem krzyza na widok totemu nad lozeczkiem
W sumie podeptala mi jeszcze mokre po myciu podlogi, spisala dane z ksiazeczki zdrowia, rzucila okiem na pepuszek (Lilo nie raczyla sie przebudzic), powiedziala 3 slowa o szczepieniach i uciekla, gdyz - jak wyznala - obawia sie psow - a moj JR Terrier szczerze pragnal ja zezrec w obronie Lilo, mimo iz zostal zatkany kagancem, zamkniety w kiblu i przypiety do muszli klozetowej na czas wizyty
Tylko sie modlilam, zeby z ta muszla razem nie wyszedl

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja głosuję na taki tytuł następnego wątku!!!
popieram

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mama ma dzisiaj urlop, wujek fuguje, więc robota zmierza do końca Ja co prawda bardzo kiepsko spałam, nie mogłam się ułożyć i jeszcze wypadek był bardzo poważny w nocy i syreny alarmowe wyły dobre pół godziny Postaram się dzisiaj do was zaglądać w miarę na bieżąco

I chyba odszedł mi czop - nie jestem pewna, bo zabarwione to w żaden sposób nie było, ale taki mega glut... Nigdy czegoś takiego nie miałam, nawet przy największych upławach.
możliwe że to czop, super że robota zmierza ku końcowi

dzoan to się narobiło z kuzynką, musiała mieć niezłe zdziwienie jak zobaczyła Cie w ręczniku na głowie

idzia111 po Twoich odczuciach to jakbym słyszała co dziś położna mówiła w SR jak organizm może zapowiadać poród

rocky śliczności

mela1234 ale Ci córa powiedziała

surka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:45   #4361
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
e moje bloki Twojego nie przebija, bo tylko 6 pieter wiec chyba podjade tam na biezanow (tylko nie autobusem jak tak rzadko chodzi) i bedziemy łaziły wewte i w tamte
En kochanie gwarantuje ze doszłabyś do polowy i wpadła do windy a gdzie tam w te i wewte haha chyba ze chcialabys na to poswiecic CAŁY dzien i robic przerwy co pietro Tranwajką lepiej :P

Cytat:
To się zdziwi

I bardzo dobrze!
Mój ostatnio łazi za mną przeokrutnie i nie wiem, czy chce Młodego już czy chce mnie. Ale podejrzewam, że o Młodego mu chodzi
Przeciez nie o Ciebie Neni,nie oszukujmy sie.. teraz bedziemy na drugim miejscu eh

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 20:46   #4362
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
głodnemu chleb na myśli
Cytat:
a czereśnie naprawdę dobre, polecam

Cytat:
my chcieliśmy z nią rozmawiać ale jak dowiedzieliśmy się od sąsiadki która pytała się właśnie czy odda nam pokój że powiedziała że w żadnym wypadku bo ja jestem taka i owaka i że ona musi gdzieś gości przyjmować jak ma urodziny więc nie odda.. to ręce załamaliśmy potem rozmawiała z nią siostra tż że powinna oddać że my się tu nie zmieścimy to też że ja jestem taka i owaka że ona mnie nie znosi że to jest jej (mimo że nie jest jej bo tż babcia przepisała to na niego w testamencie tylko jeszcze oczu nie zamknęła) to jeszcze się mądrzyła czemu na półkach nie mamy porcelany rozłożonej którą na ślub od kogoś dostaliśmy że powinniśmy to rozłożyć... jak ja nie mam gdzie kubka herbaty postawić a ta mi o porcelanie piepr..... aj tam nigdy nie spotkałam gorszej osoby nigdy...
każda matka chce dla swojego dziecka jak najlepiej a ta myśli tylko o sobie .... niech jej będzie niech udławi się tym pokojem ale jak mi wejdzie do mojego jak mały się urodzi to ja jej pokażę .... będzie mi metry zajmować i powietrze zabierać.... wspomnę że dziś w pokoju mieliśmy 33 stopnie
niunia, nie pamiętam już jaką konkretnie macie sytuację, ale nie myśleliście o wynajmie czegoś przez ten czas (w sensie do ewentualnego kredytu)? W końcu trochę w ten remont musieliście włożyc, może lepiej byłoby wynając jakąś kawalerkę, chocby dla spokoju psychicznego.
Czy nie dalibyście rady?
Stary 2013-07-05, 20:46   #4363
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

jestem, oglądam tenis i znajomi u nas byli wreszcie możemy sie spotykać i gdzies wychodzić, bo w końcu mąż ma wolne:P
Cytat:
Skończyłam! Wynik pierogowy na dziś 135 sztuk 110 szt. ruskich i 25 z truskawkami
wow

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Ja dziś od rana nerwy i jeżdzenie autem-moja najlepsza koleżanka miała wypadek.Najgorsze,że jechała z 6 letnim synkiem po przezczepie nerki. Uderzyło w nich auto właśnie od jego strony.Bogu dzięki nic im się nie stało,ale auto do kasacji. Jak w końcu po 15 wróciłam do domu to padłam na łóżko i spałam 2 godziny. Teraz mam chwilke to ide troche was ponadrabiać.
A z tych dobrych wieści to przyszło mi łóżeczko,jutro mąż wróci i je złoży to wstawie zdjęcie kącika Lenki
dobrze, że nic się koleżance nie stało.. ale nerwów faktycznie dużo

Cytat:
No to jeszcze lepszy interes zrobiłaś niż ja Ja zapłaciłam 31 zł + przesyłka
o widzisz.. 33 z przesyłką.
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Pochwałę się:

Ogoliłam KAPE i widziałam ją

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
haha brawo)

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Dzis dlugo spacerowalam, spotkalam sie z mama w kawiarni, kupilam pare rzeczy do remontu, zrobilam pranie i obiadek, przed chwila zjadlam loda i mysle coby tu podjesc potem - truskawki czy arbuza
TZ w nowym mieszkaniu, cos tam robi a ja jestem sama w ciszy i spokoju i dobrze mi z tym

Lece poczytac co naskrobalyscie
czyli remont rozpoczęty?

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Pewnie wszystkie oglądają Jureczka
Ja tak
tak, poprzedni też. Bo był naprawdę niezłY
Cytat:
polepiłabym u nas od czasu do czasu, ale mam tutaj mało miejsca na takie robótki, więc tylko czaimy się aż babcia tżta nam da albo moja mama Takie z nas pasożyty [COLOR="Silver"]
u nas miejsce jest, ale nawet nie ściemniam, że mi się chce. Czekam na te od teściowej chociaż Wojtek ze dwa razy już robił

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
w SR na porodzie rodzinnym ćwiczyliśmy techniki relaksacyjne z tż'tami a na koniec słuchaliśmy tętna oraz położna mówiła komu ile zostało i mi powiedziała, że za 3 tyg rodzę ponoć brzuch mi się obniżył i mały siedzi już w kanale rodnym, nawet dała pomacać dla tż gdzie główka i uczyłam się parcia, ale słabo mi wychodziło więc mam się jeszcze uczyć jak będę chodzić na ćw
fajnie

Cytat:
:
z tż się pożarłam
przytulam

Cytat:
Kochane, ale ja nie muszę iść na basen. Bo ja mam basen pod domem, taki duży, duży i w nim pływam. Wchodzę w spodenkach i staniczku. Woda sięga mi do piersi także jest ok.

zazdrość!!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:46   #4364
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
ja wczoraj tez mialam sprzeczke z tz ale rozwalil mnie tekstem .. bo mowie do niego zebysmy sie podziabali i wogole a on
"nie bede sie z toba kochał tylko dlatego bo chcesz urodzic wczesniej" odegram mu sie za to i kiedys mu powiem ze nie bede sie z nim kochac tylko dlatego bo ma naladowany zbiornik
Haha :-D

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:50   #4365
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi sie banka zrobila na nodze :/ na jednej u góry mam wody tyle ze moge sobie wbijac w nozke i robic dziury eh tzn na stopie..
* hahaha

* też mam takie banie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41657209]Roxy- w takim razie trzymam kciuki za jedynkę
Ja tez bym chciała po porodzie ale się jeszcze zastanawiam bo kosztują [/QUOTE]

dziękuję za kciuki WSZYSTKIM!!! U mnie ta opcja byłaby darmowa, tzn. jak babka załatwi, to pewnie jej jakoś ładnie podziękujemy na wyjściu

idę pod prysznic, bo mi duszno i mam wrażenie, że się kleję

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:51   #4366
Neni1984
Zakorzenienie

Idę pobawić się ciuszkami Młodego Muszę wybrać, co wziąć do szpitala.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:52   #4367
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
z tż się pożarłam
wiedziałam że prędzej czy później kłótnie sie zaczną ..
jak juz wam pisałam jego matka ma 24 metrowy pokój sama a my mamy 12 metrów we trójkę ...zrobiliśmy remont całego mieszkania żeby dla małego było czysto i świeżo wymieniliśmy elektrykę hydraulikę itp... a ona i tak nam pokoju nie dała tylko dlatego że mnie nie lubi... nic że tż pracuje na zmiany 12 godz. i po nocy potrzebuje się wyspać... no i że nie mieścimy się w tym pokoiku
no i zaczęło się tż otwiera okno żeby zrobić przeciąg ja mu mówię że jak mały będzie to nie zrobi tak bo mały się przeziębi i żeby przymknął okno i się przyzwyczajał to on że nie będzie w takim razie tu siedział to ja że trzeba było pomyśleć wcześniej i to było jasne że to my do dziecka musimy się dostosować a nie ono do nas i tak od słowa do słowa i się nie odzywamy do siebie....

Cytat:
:

Fajne zajęcia chyba były, co?
"poród rodzinny" był ekstra, najbardziej nam wszystkim podobał się masaż kręgosłupa rozgrzewający...było tak miło, że się wszystkie rozpływałyśmy
oprócz tego był masaż pośladków przy którym wszyscy pokładali się ze śmiechu bo położna powiedziała "a teraz panowie przypomnijcie sobie jak się strząchało jabłka z jabłoni u sąsiada" "tylko pamiętajcie jabłka nie mirabelki"
ogólnie było jak tż'ci mają nam pomagać i dużo śmiesznych historii bo było z najbardziej gadatliwą położną w SR
tylko strasznie mnie nastraszyła tym wcześniejszym porodem...trzeba torbę szykować i prać ubranka

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:52   #4368
Niunia20
Rozeznanie

Cytat:
do mnie nie doszła ta burza.. pogrzmiało i tyle z tego bylo...

ale jak juz dziec bedzie to tez nie bedziesz musiala przebywać z nia bo pojdziecie na spacer itp..
no a jak rodzice przyjada na weekend to spią u Was?

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

nie nie śpią mama śpi u swojego brata bo mieszka niedaleko a tata przyjeżdża na niedziele tylko...

nie zapomnę jak gdzieś tak w lutym miał przyjechać do mnie chrzestny z tatą mama i moja siostra a ja miałam nakaz leżenia bo byłam po szpitalu po plamieniach do tego zapalenie zatok się przypałętało ale że w sumie w 6 osób nie zmieścilibyśmy się to wstałam z łóżka ubrałam się i tż złożył łóżko żeby każdy miał gdzie usiąść do tego przyniósł krzesła od tej jędzy to jej komentarz ... " co już wyzdrowiała ??"

nigdy jej tego nie zapomnę... i za to mam do niej ogromny żal jakby nie mogła zrozumieć że u nas nie ma więcej miejsca ale ona tego nie kuma bo sama całe życie ma duży pokój ...
do tego jak dostała kilka lat temu zawału to ja wezwałąm pomoc a nawet dziękuje od niej nie usłyszała a wręcz przeciwnie miała do mnie pretensje że zostaję na noc u tż... a gdyby mnie wtedy nie było już by po niej było
ale ja się jej odwdzięcze..
Stary 2013-07-05, 20:52   #4369
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
* hahaha

* też mam takie banie

dziękuję za kciuki WSZYSTKIM!!! U mnie ta opcja byłaby darmowa, tzn. jak babka załatwi, to pewnie jej jakoś ładnie podziękujemy na wyjściu

idę pod prysznic, bo mi duszno i mam wrażenie, że się kleję
okropne są,ani podniesc palców do góry ani nic...
Nie lubie tego uczucia eh... w takie upały to prysznic z 3 razy .. eh

jak patrzycie teraz na brzuch to nie odnosicie wrazenia ze dziwne jest to iż w takim brzuszku jest dziecko ktore juz jest tak calkiem " zrobione" i wogole? ) ja tak nieraz mysle ze dzidziulek taki juz ale jeszcze w brzuszku

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 20:52   #4370
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
u nas miejsce jest, ale nawet nie ściemniam, że mi się chce. Czekam na te od teściowej chociaż Wojtek ze dwa razy już robił
u nas w sumie ani miejsca, ani ogromnych chęci gdybym mnie na prawdę przycisnęło, wolałabym już kopnąc się do pierogarni

to ty masz takiego super mężula?

Zazdroszczę
Stary 2013-07-05, 20:53   #4371
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Chyba wszystko wyprasowala - wlacznie ze swoimi i TZ'towymi rzeczami

nie wiem czy moga byc jeszcze wieksze...

Surka kochanie a jak widzialaś ta kape ( bo to Ty ja wkoncu zobaczylas nie?::P) to zmienila sie coś?:P
trochę spuchnięta
, ale to wynik szwów

Cytat:
też bym tak chciała

ja uwielbiam wasabi a dla tż są za słabe...

z tż się pożarłam
wiedziałam że prędzej czy później kłótnie sie zaczną ..
jak juz wam pisałam jego matka ma 24 metrowy pokój sama a my mamy 12 metrów we trójkę ...zrobiliśmy remont całego mieszkania żeby dla małego było czysto i świeżo wymieniliśmy elektrykę hydraulikę itp... a ona i tak nam pokoju nie dała tylko dlatego że mnie nie lubi... nic że tż pracuje na zmiany 12 godz. i po nocy potrzebuje się wyspać... no i że nie mieścimy się w tym pokoiku
no i zaczęło się tż otwiera okno żeby zrobić przeciąg ja mu mówię że jak mały będzie to nie zrobi tak bo mały się przeziębi i żeby przymknął okno i się przyzwyczajał to on że nie będzie w takim razie tu siedział to ja że trzeba było pomyśleć wcześniej i to było jasne że to my do dziecka musimy się dostosować a nie ono do nas i tak od słowa do słowa i się nie odzywamy do siebie....

oj współczuję całej sytuacji.

Cytat:

zazdroszczę

Cytat:
"nie bede sie z toba kochał tylko dlatego bo chcesz urodzic wczesniej" odegram mu sie za to i kiedys mu powiem ze nie bede sie z nim kochac tylko dlatego bo ma naladowany zbiornik [COLOR="Silver"]
.
Hahaha

idę spać, bo coś nie przynoszą mi małej

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:55   #4372
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
jak patrzycie teraz na brzuch to nie odnosicie wrazenia ze dziwne jest to iż w takim brzuszku jest dziecko ktore juz jest tak calkiem " zrobione" i wogole? ) ja tak nieraz mysle ze dzidziulek taki juz ale jeszcze w brzuszku
ja już mam sporawy brzuch, a mimo to ciągle mam wrażenie, że w środku mam takiego malucha zupełnie nie zdolnego do samodzielnego życia
Stary 2013-07-05, 20:57   #4373
Agrafka86
Wtajemniczenie

En nie windą tylko ma iść żwawo obok Ciebie.

Neni ja już chyba 10 razy zmieniałam komplety dla Niunia do szpitala.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:00   #4374
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Helolll Dziewczynki!
Leze sobie wtulona w malutkiego Ludzika - taki maly, zgrabniutki, pachnacy. Ma na imie Antoni.
Za troche pojedzie do innych dzieci bo ja musze odespac 3 koszmarne noce. Do tego nie jadlam prawie 3dni.
Zaraz puszcze Sammi zdjecie to moze uda sie Jej dzis wstawic do klubu.
Rozkrecam laktacje ale jeszcze trzeba poczekac. Brzuch boli jeszcze nie plaski.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:02   #4375
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie nie śpią mama śpi u swojego brata bo mieszka niedaleko a tata przyjeżdża na niedziele tylko...

nie zapomnę jak gdzieś tak w lutym miał przyjechać do mnie chrzestny z tatą mama i moja siostra a ja miałam nakaz leżenia bo byłam po szpitalu po plamieniach do tego zapalenie zatok się przypałętało ale że w sumie w 6 osób nie zmieścilibyśmy się to wstałam z łóżka ubrałam się i tż złożył łóżko żeby każdy miał gdzie usiąść do tego przyniósł krzesła od tej jędzy to jej komentarz ... " co już wyzdrowiała ??"

nigdy jej tego nie zapomnę... i za to mam do niej ogromny żal jakby nie mogła zrozumieć że u nas nie ma więcej miejsca ale ona tego nie kuma bo sama całe życie ma duży pokój ...
do tego jak dostała kilka lat temu zawału to ja wezwałąm pomoc a nawet dziękuje od niej nie usłyszała a wręcz przeciwnie miała do mnie pretensje że zostaję na noc u tż... a gdyby mnie wtedy nie było już by po niej było
ale ja się jej odwdzięcze..
eh,nie zaciekawie nawet niewiem co mam powiedziec.. a wy tam juz remont zrobiliscie? Nie szkoda Wam bylo kasy zrobic remont teraz "u niej" jakby nie bylo ...po tym wszystkim jaka jest? a np nie wynajac czegos za te pieniazki a jak kiedys by sie "sytuacja" poprawila to dopiero wtedy zrobic remont ..? teraz to i tak juz po "ptokach" skoro ten remont zrobiliscie.. ja Ci powiem tylko tyle ze moi rodzice maja duzo wiekszy pokoj niz my i tez chcieli sie zamienic ale my wsumie przemyslelismy to i stwierdzilismy ze wkoncu trzeba bedzie sie przeniesc i wynajac cos .. badz na kredycik wziasc.. a tez nie wyobrazam sobie jakby ktoś miał przychodzic do moich rodzicow i siedziec u nas w pokoju bo bylo by wiecej miejsca.. albo rodzice po cos do szafy do nas cały czas i wogole ( bo oni maja wielka szafe ) wolelismy sie tu gniesc tym bardziej ze spacery,tz w pracy bedzie itp damy rade Niunka!

szkoda ze niektorzy ludzie sa tacy upierdliwi.. zamiast dobre stosunki miec to wchodza sobie na głowe eh.. nie mowie bo u mnie tez nie ma kolorowo nieraz tez sie zalilam na wątku tu ale jakoś idzie.. eh.ale tez wsumie inaczej ze swoimi rodzicami niz z tesciowa/tesciami ...

( nie mowiac o tym ze jak widze jak sie teraz tesciowa zachowuje do swojej córki ,nie mowie ze zawsze ale wiekszosci czasu.. to szczena opana.. wszystko robi zle ( chodzi o malego ) bo ona inaczej robila,wychowala dwojke dzieci i byla sama i jej dzieci NIGDY nie zaplakały ani nic.. opad szczeny!Mam nadzieje ze do mnie nie bedzie swoich cennych rad z przed 30 lat mowic ... )

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 21:02   #4376
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Helolll Dziewczynki!
Leze sobie wtulona w malutkiego Ludzika - taki maly, zgrabniutki, pachnacy. Ma na imie Antoni.
Za troche pojedzie do innych dzieci bo ja musze odespac 3 koszmarne noce. Do tego nie jadlam prawie 3dni.

biedna nasza odpoczywaj ile się da i zjedź coś wreszcie
czekamy na fotki Antoniego
Stary 2013-07-05, 21:04   #4377
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Helolll Dziewczynki!

Fajnie ze sie odezwalas i masz juz małego przy sobie To zyczymy udanej nocki kochana!i zjedz cos wkoncu...

Zuza

Razem

Edytowane przez d0tkaaa
Czas edycji: 2013-07-05 o 21:06
Stary 2013-07-05, 21:06   #4378
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
ogladacie uwage? chyba nie zjem juz wedliny nigdy .. nie no i miesa wtedy i wszystkiego.. ale napewno nic z firmy Viola czy jakos tak
a co było konkretnie?

Ja wróciłam ze spaceru, bylam w 6 sklepach żeby kupić loda i nie kupiłam ... chyba jestem psychiczna

Skoro mam cukrzyce to jak juz cos jem zakazanego to musi byc to mega dobra rzecz, no a potem chodze zeby spalic szybko cukier, a w sklepie nie bylo nawet jednego loda ktory bylby w mojej ocenie dobry

to juz jest smieszne normalnie, chcialam kupic cortine na patyku - w srodku nadzienie, pycha, albo jakis lod z nadzieniem, mega dobry a wszedzie tylko big milki i jakies grandy, magnumy, ktorych wrecz nie znosze.

Głupia sprawa a mnie wpieniła...
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:08   #4379
d0tkaaa
Zakorzenienie

idzia to ze byly zwroty ze sklepow bo byla zepsuta wedlina czy z grzybem a oni ja myli osuszali itp i spowrotem na sklepy .. i duzo podobnych sytuacji..

Zuza

Razem
Stary 2013-07-05, 21:10   #4380
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja już mam sporawy brzuch, a mimo to ciągle mam wrażenie, że w środku mam takiego malucha zupełnie nie zdolnego do samodzielnego życia
Też mam taką faze

Cytat:
Helolll Dziewczynki!

Antonio super.
Odpoczywaj kochana, fajnie że się odezwałaś.
Jeszcze raz gratuluję
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości