Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 13:00   #4651
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dziękujemy za życzenia zdrówka i pamięć.
My już 4 dzień w szpitalu i nie wiemy kiedy wyjdziemy, na pewno nie na weekend dopiero w następnym tygodniu. Ja dostaję szału w tym szpitalu, czuję się jak w więzieniu i źle to na mnie wpływa (ogólnie zawsze nienawidziłam szpitali), ale czego się nie robi dla syncia.
Misio już lepiej, czysty osłuchowo i gardło zaczerwienione, kaszel sporadycznie - wykrztuśny, kataru brak, gorączki też
Jest najmłodszy na oddziale i rozpieszczany. Każdy lekarz i pielęgniarki nim zachwycone, bo w ogóle nie płacze. Podczas badania się śmieje, podczas podawania dożylnie leków też. Jedynie nie lubi czyszczenia nosa wacikiem z szczypiącym preparatem i nie lubi jeść antybiotyku.
Mamy swoją własną izolatkę, ze względu na moje karmienie, więc jestem 24/h z Michałkiem Teraz tylko wpadłam do domu coś zjeść, wykąpać się i odpocząć.
Moje łóżko jest płatne 17zł za dobę (niewygodne i krótkie, bo do połowy mi nogi wystają), jednak na tv więcej wydaję bo 2zł za godzinę heh Wczoraj z nudów przeczytałam 2 książki. Dziś całą od deski do deski Rady dziadka masztalerza
dzielny Misio.

Dziewczyny, mój tż kupił takie nosidło
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwAQ&dur=381

mała woli na rękach i nosidło leży.
Tż kupił, bo fajna nazwa Jeep, wygląd też fajny, ale chyba Kinga ma jeszcze czas na takie spacery.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 13:03   #4652
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
dzielny Misio.

Tż kupił, bo fajna nazwa Jeep, wygląd też fajny, ale chyba Kinga ma jeszcze czas na takie spacery.
tylko to niestety nie jest nosidelko ergonomiczne, a tzw. wisiadelko - nozki zwisaja, a powinny byc ulozone na zabke - pupcia nizej niz kolanka - odradzalabym stosowanie
Stary 2013-07-05, 13:06   #4653
BYou
MBZ♥

Moderna fajne to Twoje znalazłam polskiego dystrybutora i chyba zamówiępodoba mi się wzór soho

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 13:07   #4654
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
tylko to niestety nie jest nosidelko ergonomiczne, a tzw. wisiadelko - nozki zwisaja, a powinny byc ulozone na zabke - pupcia nizej niz kolanka - odradzalabym stosowanie
Czyli dziecko wie to intuicyjnie dlatego nie może tam wysiedzieć 5 minut.
Ogólnie, czy będę mogła ją tam kiedyś nosić?? Bioderka ma OK.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 13:13   #4655
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja przeczytałam ten tekst i ogladałam zdjęcia i powem tak o ile tekst dałam radę przeczytać, tak na zdjęciach już ryczalam. Załuję,ze je oglądałam.
ja nie ryczalam. Nie wiem moze po tym co przeszlismy gdzie widzialam troszke wieksze szkraby to uwazam ze nie potrzebnie babka sie z tym tak obnosi. Nie chce byc posadzona o nie czulosc, byc moze to jej sposob radzenia sobie z bolem, ale jesli kogo urazilam to przepraszam, uwazam, ze nie bez przyczyny jest przepis ze ponizej ktoregos tyg. takich Maluszkow sie nie ratuje i pozwala losowi zadecydowac. I pewne rzeczy powinny zostac miedzy rodzina lekarzem. oczywiscie uwazam ze lekarze powini zapobiegac ile sie da nie zaleznie czy babka jest w 6 czy 36 tyg ciazy ale no coz u nas na oddziale byla Julka 26 tydzien lekarz na badaniu pacjentki przebil pecherz plodowy...........

Po prostu ile osob sie wzruszy bedzie to przezywac a ile zrobi z tego uzytek w kampanii przeciw aborcji to drugie. Nie uwazam zeby tak powinno sie postepowac. Nie wiem czy po prostu nada to wiekszego sensu smierci tego maluszka (tak cos pisala ta babka) bo dla mnie smierc kazdego dziecka nie ma sensu!

Jesli kogos urazilam to przepraszam. Nie znam tez tej pani nie wiem co przezywa (bardzo jej wspolczuje) ale niestety tak to odbieram.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 13:24   #4656
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli dziecko wie to intuicyjnie dlatego nie może tam wysiedzieć 5 minut.
Ogólnie, czy będę mogła ją tam kiedyś nosić?? Bioderka ma OK.
Decyzje naleza zawsze do rodzica - ale ja bym nie stosowala - sprzedac i kupic ergonomiczne (podawalam marki, ktore sa w porzadku czyli Manduca, Ergobaby, Tula, Boba, Marsupi, Bondolino) albo chuste

Do poczytania
http://chustadlapoczatkujacych.blogs...-nosideko.html
http://www.babytula.pl/blogs/news/16...nie-wisiadelko

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna fajne to Twoje znalazłam polskiego dystrybutora i chyba zamówiępodoba mi się wzór soho
Soho jest sliczne ale postanowilam nie zrobic tego Marcelkowi i ubrac go w rozowe serduszka

a widzialas wzory Tuli?
http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne

tez bardzo fajne nosidelko, sliczne wzory, mamy bardzo sobie je chwala (panel podobno troche szerszy ale tez i krotszy niz w Bobie).
Stary 2013-07-05, 13:33   #4657
BYou
MBZ♥

Moderna widziałamale bardziej mi się podoba boba
mamy już ergonomika jednego czarnego comfort z bb ale boba kolorowa byłyaby dla mnie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 13:36   #4658
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Roszek znowu zasnął ..... widzicie co ja mam -aby z synem pogadac ,pozaczepiac musze na siłe budzic a i tak nie idzie ........
a ja od 7:02 nawijam

Cytat:
Misio już lepiej, czysty osłuchowo i gardło zaczerwienione, kaszel sporadycznie - wykrztuśny, kataru brak, gorączki też

Cytat:
a wiesz jak za 5 zł można sobie ulżyć?
mój brat na meczach barcelona vs Real wykupował abonament

Cytat:

nie jestem w stanie takich historii czytac
a ja nie czytam z założenia. w życiu parę takich widziałam. wystarczy do Prokocimia się przejachać

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
ale no coz u nas na oddziale byla Julka 26 tydzien lekarz na badaniu pacjentki przebil pecherz plodowy.....
o rajuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 13:45   #4659
Agateczka*
Zakorzenienie

Hej hej
mam dwie strony nadrabiania ale nie teraz bo czasu brak

Wpadam z szybkim zapytaniem:
W co ubieracie dzieci do spania na noc?
wiem temat był, ale jest taki upał a u nas w pokoju jest masakra, i Mały wczoraj się strasznie rzucał po łóżeczku i spała niespokojnie a miał na sobie cienki pajacyk tylko.
Stary 2013-07-05, 13:48   #4660
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Hej hej

wiem temat był, ale jest taki upał a u nas w pokoju jest masakra, i Mały wczoraj się strasznie rzucał po łóżeczku i spała niespokojnie a miał na sobie cienki pajacyk tylko.
bodziak z krótkim rękawkiem
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 14:04   #4661
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
dzieki dziewczyny.
nie jest tak bardzo zle, ja sie juz powoli uodparniam bo co mi innego zostaje?
Powtorze po raz nty. wiem ze mielismy tyle szczescia ze to co teraz jest to jest pikus. Moglo nas tu po prostu nie byc.

Mam owszem doly, tak jak pisalam czasem czuje ze tu nie pasuje.
wkurzam sie na lekarzy bo potrafia niezle namieszac i nastraszyc po prostu bezpodstawnie a jak cos jest na rzeczy to nie zauwazyli.
Z ptoza tez bylo jak bylo. Gdyby nie Panika i jej namiar na dr Steczkowska (dzieki moje masz do konca zycia) dalej bysmy wierzyli ze taka jej uroda ! pomijam ze ja widzialo wczesniej ze 30 lekarzy i nic..
dobija w tym wszystkim to ze potem jak juz wiedza ze ptoza to nagle madrosci zyciowe - ze dziecko do genetyka na badania bo ma wade, na moje pytanie a po co? co to za roznica czy ma wade powieki od tak czy wade genetyczna? i tak sie nie naprawi to samo tylko chirurgicznie
(moze to doswiadczenie po pamietnej amniopunkcji)
to cisza.
potem sieja takie ziarenka niepokoju ze dziecko sie nie usmiecha bo ma porazone miesnie twarzy itd. i wlacza sie w tobie taki mechanizm - nie to na pewno nie prawda udowodnie ze sie myla. i na sile probujesz, stymulujesz to dziecko a ono nic i czujesz sie bezsilny i sfrustrowany co zle robie? moze za malo jej czasu poswiecam, moze powinnam kupic jeszcze jakas zabawke itp. albo doczytac kolejna ksiazke
a potem przychodzi taki moment ze walisz sie w czolo i sobie mowisz. glupie baby widze ze dziecko sie rozwija, rosnie madra i zdolna dziewczynka moze swoim tempem ale co w tym zlego ?
poza tym zadna z tych idiotek machajac dziecku grzechotka przed oczami z odleglosci pol metra nie pomysli ze moze nie widzi?? moze dac jej blizej ? ale nie po co lepiej od razu stwierdzic ze ma cos nie tak!
no a ja ponagrywalam pofotografowalam ja i niech mi ktoras wyjedzie znowu z czyms
Zreszta a propo usmiechu Moja dziecko jest inteligentne do idiotek sie nie usmiecha :d

pomarudzilam, przepraszam.

naprawde bardzo to mile ze tak nam wszyscy kibicujecie wiele to dla mnie znaczy! czlowiek wie ze sa jednak zyczliwi mu ludzie i ja wierze ze bedzie dobrze Natalka to po prostu fighterka !
a ja mam wredny charakter i jak mi to powiedzieli jestem trudna matka wiec ja jej krzywdy nie dam zrobic

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

maria nam rehabilitantka mowila ze napiecie tak naprawde jak jest zle wychodzi wlasnie miedzy 3-6 miesiacem stad moze postepowanie ze sie nie cwiczy z mniejszymi dzieciakami.

super ze na usg wyszlo wszytsko dobrze.
a ile cm ma ciemiaczko ze sie czepiaja?
Ptaszysko, dużo siły Wam życzę w walce o zdrowie i prawidłowy rozwój Natalki.Dużo za Wami, być może jeszcze więcej przed Wami ale córunia napewno się Wam za to odwdzięczy bezgraniczną miłością i szczerym uśmiechem
Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Dziołchy kochane na sentymenty mnie naszło i zaczęłam czytać Wasze, nasze początki
i poczułam się jakby to wczoraj było jak zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki, a potem bijące serduszko na usg. Ojjj takie wspominki a teraz patrzę na synusia mojego i zastanawiam się jak mogłam żyć bez NIEGO. On jest największym szczęściem jakie mogło mnie w życiu spotkać.
kmagg... też tak nieraz mam... siadam na łóżku i patrzę na to moje śpiące pomrukujące przez sen Słoneczko i nadal nie mogę uwierzyć w to, że jest mój
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hello
Nie zgadniecie,ile moje dziecię dziś spało jednym ciągiem,bez pobudek 8,5 h !!! Aż tak długo to pierwszy raz
Zjadł o 6 i teraz już znów podsypia
a naszemu coś sie od prawie dwót tygodni nawyprawiało Przesypiał pięknie nocki (21-5) a dziś to nawet co 2 godzinki jeść Chyba jakaś faza szybkiego wzrostu A do tego pewnie skok rozwojowy, który w okolicach 15tyg się zaczyna...
Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mokka - my wozimy się spacerówką, też mamy rozkładaną na płasko. Tylko myśmy musieli, bo mały miał po prostu strasznie mało miejsca w gondoli.
u nas w gondoli miejsca jeszcze sporo, ale mały się tak rozkopuje że i tak zawsze zjeżdża w dół, że nóżki ma podkurczone (a nad głową ze 20zm luzu)
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Hello,

wczoraj bylismy u pediatry, zwazyla zmierzyla.. synek wazy 7760 g, wzost 67,5 cm wiec ubranka na 68 to sobie zaraz moge schowac..
pytala pediatra czy starcza mi mleka ja mowie, ze tak no i jest tylko cyc.. zdarza sie ze po 1 butli zje jak ja musze gdzies wyjechac, sporadycznie 1 - 3 razy..
Mowi zeby przystawiac, moj synek ostatnio nie je duzo, czasem chwilka i sen albo nie chce i juz.. bywa ze dluzej pociagnie cyca wieczorkiem, albo chce przy nim zasnac i go miętoli... nie umiem nauczyc go aby zasnal inaczej... w lozeczku nie spi wcale.. no i pytanie czy jest jakis sposob na to jak Wy robicie ze spankiem i zasypianiem, bo moj sie nauczyl.. tzn ja go tak nauczylam.. moze to zle, ale jakos nie potrafie byc daleko od maluszka, chociaz lozeczko jest w tym samym pokoju.

Pisałyście o pampersach, ja uzywam dady 3 ...
mialam biale pampki 2 byly ok, babydream mielismy 1 op. 1 ale jakies takie, pampki zielone mielismy... mam ochote sprawdzic te z lidla na T jak chusteczki ale boje sie troche, moze nie stanie sie nic, bo bardzo dlugo te dady mamy.. hmmm
Eluska, u nas też zazwyczaj cyc jest usypiaczem, bo tak jest po prostu najprociej i najszybciej Gorzej jak nie zaśnie przy cycu, bo jeszcze jest rześki... Potem pomimo zmęczenia potrafi "przełazić" do kolejnego karmienia i dopiero wtedy zasnąc Czasem się więc lituję i gdy widzę, że jest śpiący to nawet gdy nie woła jeść przystawiam go do piersi żeby sobie usnął. Czasem jeszcze się uda, że się młodego ulula w wózku (ale to już Tż preferuje... no bo i nie ma wyjścia, do piersi nie przystawi)
No i powiem Ci, że my też pomimo tego, że łóżeczko Młodego stoi w naszej sypialni - Leoś śpi z nami w łóżku... Trochę się stresuje jak to będzie gdy zdecydujemy się go wyprowadzić ze swojego łóżka... póki co sobie tego nie wyobrażam
Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Co do spacerów (mieliśmy z nimi dużo problemów) to tak jak któraś z dziewczyn nam doradziła spacerówkę rozłożyliśmy na płasko i od tej pory Tomek szczęśliwy, świat ogląda i chce jeździć.

Pozdrawiamy i czytamy dalej
no to chyba naprawdę musimy powaznie się zastanawić nad przyniesieniem spaceróki z piwnicy
Cytat:
My już 4 dzień w szpitalu i nie wiemy kiedy wyjdziemy, na pewno nie na weekend dopiero w następnym tygodniu. Ja dostaję szału w tym szpitalu, czuję się jak w więzieniu i źle to na mnie wpływa (ogólnie zawsze nienawidziłam szpitali), ale czego się nie robi dla syncia.
Jest najmłodszy na oddziale i rozpieszczany. Każdy lekarz i pielęgniarki nim zachwycone, bo w ogóle nie płacze. Podczas badania się śmieje, podczas podawania dożylnie leków też. Jedynie nie lubi czyszczenia nosa wacikiem z szczypiącym preparatem i nie lubi jeść antybiotyku.
Mamy swoją własną izolatkę, ze względu na moje karmienie, więc jestem 24/h z Michałkiem Teraz tylko wpadłam do domu coś zjeść, wykąpać się i odpocząć.
Moje łóżko jest płatne 17zł za dobę (niewygodne i krótkie, bo do połowy mi nogi wystają), jednak na tv więcej wydaję bo 2zł za godzinę heh Wczoraj z nudów przeczytałam 2 książki. Dziś całą od deski do deski Rady dziadka masztalerza
Strippi, dużo zdróweczka dla Michałka
Cytat:
dzielny Misio.

Cytat:
bmma, tak jak napisała Moderna - to nie jest ergonomiczne nosidło. Bo jakby to powiedziała specjalista ze szkoły rodzenia, która nam robiła wykład o chustach i nisidłach - w nim nózki smętnie sobie wiszą...

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Hej hej

body bez rękawków (na szerszych ramiączkach) no i troszkę luźniejsze, żeby przewiew był A jak 2 tyg temu były te straszne upały to Leo dwie noce w samym pampersie spał

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 14:08   #4662
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ja nie ryczalam. Nie wiem moze po tym co przeszlismy gdzie widzialam troszke wieksze szkraby to uwazam ze nie potrzebnie babka sie z tym tak obnosi. Nie chce byc posadzona o nie czulosc, byc moze to jej sposob radzenia sobie z bolem, ale jesli kogo urazilam to przepraszam, uwazam, ze nie bez przyczyny jest przepis ze ponizej ktoregos tyg. takich Maluszkow sie nie ratuje i pozwala losowi zadecydowac. I pewne rzeczy powinny zostac miedzy rodzina lekarzem. oczywiscie uwazam ze lekarze powini zapobiegac ile sie da nie zaleznie czy babka jest w 6 czy 36 tyg ciazy ale no coz u nas na oddziale byla Julka 26 tydzien lekarz na badaniu pacjentki przebil pecherz plodowy...........

Po prostu ile osob sie wzruszy bedzie to przezywac a ile zrobi z tego uzytek w kampanii przeciw aborcji to drugie
. Nie uwazam zeby tak powinno sie postepowac. Nie wiem czy po prostu nada to wiekszego sensu smierci tego maluszka (tak cos pisala ta babka) bo dla mnie smierc kazdego dziecka nie ma sensu!

Jesli kogos urazilam to przepraszam. Nie znam tez tej pani nie wiem co przezywa (bardzo jej wspolczuje) ale niestety tak to odbieram.
obstawiam to drugie

jest dużo prawdy w tym co napisałaś,

Cytat:
Decyzje naleza zawsze do rodzica - ale ja bym nie stosowala - sprzedac i kupic ergonomiczne (podawalam marki, ktore sa w porzadku czyli Manduca, Ergobaby, Tula, Boba, Marsupi, Bondolino) albo chuste

Do poczytania
http://chustadlapoczatkujacych.blogs...-nosideko.html
http://www.babytula.pl/blogs/news/16...nie-wisiadelko

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Soho jest sliczne ale postanowilam nie zrobic tego Marcelkowi i ubrac go w rozowe serduszka

a widzialas wzory Tuli?
http://www.babytula.pl/collections/n...a-ergonomiczne

tez bardzo fajne nosidelko, sliczne wzory, mamy bardzo sobie je chwala (panel podobno troche szerszy ale tez i krotszy niz w Bobie).

Tule mi się strasznie podobają

Kasia- zapisz te linki do for z chustami i nosidlami w nowym wątku, co?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 14:27   #4663
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Super, że lepiej!!! I za szybciukie wyjście

Cytat:
nie jestem w stanie takich historii czytac /oglądac pomiedzy pogaduszkami o bzdetach...... zostawiłam sobie na pózniej kiedy bede mogła przemyslec,popłakac i dojsc jakos do siebie .......
Też tak zrobiłam...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mój brat na meczach barcelona vs Real wykupował abonament

Cytat:
Body z krótkim

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a naszemu coś sie od prawie dwót tygodni nawyprawiało Przesypiał pięknie nocki (21-5) a dziś to nawet co 2 godzinki jeść Chyba jakaś faza szybkiego wzrostu A do tego pewnie skok rozwojowy, który w okolicach 15tyg się zaczyna...
To mamy jeszcze 4 tygodnie spokoju
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 14:30   #4664
Mokka_83
Wtajemniczenie

no i przyznac się... Która wykupiła te wszystkie witaminy Centrum Materna? Bo chciałam nabyć a tu aukcja już zakończona
Stary 2013-07-05, 14:36   #4665
maria28
Kniaginia

wizaz mi padł na lapku, muszę kombinować z podłączoną klawiaturą kasia, śmieję się z Twoich tekstów, ogólnie / mokka, tez się zastanawiam nad przełożeniem Róży do spacerówki, bo się na długość po prostu już nie mieści/ monicca, to Filip zakombinował na łóżeczku /
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 14:38   #4666
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
body z dlugim/krotkim rekawem. zalezy jaka temperatura. spi pod pielucha, ktora zawsze wykopie...

Neselle, nie moge podac przykladu wiązanki, bo tu nawet niewinny roz☠☠☠☠☠☠☠nik krzakuja

Stary 2013-07-05, 14:39   #4667
maria28
Kniaginia

eluśka, brawa za wagę i wzrost! / strippi, trzymaj się! Ważne, że Michas dobrze to znosi. / To co? Teraz pół wątku będzie kupować nosidełka?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 15:05   #4668
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Nie przykrywacie niczym dzieci jak spia w samych bodziakach? Ja bym zamarzla spiac w samej koszuli np bez koldry. Jakub ma zaraz zimne nozki i lodowate stopy i musze go ubrac na noc, przykrywanie odpada. A moze on cieplolubny po mamusi?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 15:10   #4669
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nie przykrywacie niczym dzieci jak spia w samych bodziakach? Ja bym zamarzla spiac w samej koszuli np bez koldry. Jakub ma zaraz zimne nozki i lodowate stopy i musze go ubrac na noc, przykrywanie odpada. A moze on cieplolubny po mamusi?

ja przykrywam. Mala lubi miec raczki na wierzchu ale od pasa w dol ma kocyk albo pieluche zalezy jaka pogoda jak cieplo i w co ja ubieram.
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 15:28   #4670
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

kupiłam w rossmanie bephanten po 34,99 za 100 g -gratis dostałam kosmetyczke a w niej 30 g .
Ooo dzięki, że mi przypomniałaś o tej promocji bo miałam kupić.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 16:34   #4671
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Neselle, nie moge podac przykladu wiązanki, bo tu nawet niewinny roz☠☠☠☠☠☠☠nik krzakuja
Podaj przykład, będziemy zgadywać, co tam jest

Cytat:
Przykrywam kocykiem od pasa w dół, jak Mu gorąco, to się rozkopie

Cytat:
ja przykrywam. Mala lubi miec raczki na wierzchu ale od pasa w dol ma kocyk albo pieluche zalezy jaka pogoda jak cieplo i w co ja ubieram.
O właśnie

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ooo dzięki, że mi przypomniałaś o tej promocji bo miałam kupić.
http://allegro.pl/bepanthen-baby-mas...tml#tabsAnchor

Z dostawą 0zł! (ten sprzedawca, co te witaminy )
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 17:35   #4672
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A moze on cieplolubny po mamusi?
hue hue u mnie założenie że jest ciepłolubny (po sobie samym wbrew rodzicom) spełzła na niczym w śpiworku wariował - darł się, krócej spał, mocno mu się nie podobało.
Ja śpię teraz pod prześcieradłem albo bez. ale jego przykrywam pieluchą bambusową lub flanelową. Albo otulaczem - jest duży i trudniej mu się wykopać. staram się jednak pilnować, by go nieustannie przykrywać....

Cytat:
Podaj przykład, będziemy zgadywać, co tam jest

Stary 2013-07-05, 17:45   #4673
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
hue hue u mnie założenie że jest ciepłolubny (po sobie samym wbrew rodzicom) spełzła na niczym w śpiworku wariował - darł się, krócej spał, mocno mu się nie podobało.
Ja śpię teraz pod prześcieradłem albo bez. ale jego przykrywam pieluchą bambusową lub flanelową. Albo otulaczem - jest duży i trudniej mu się wykopać. staram się jednak pilnować, by go nieustannie przykrywać....
Jakub potrafi "przejsc" pol lozeczka w nocy wiec przykrywanie odpada. Musze go ubierac.. wczesniej spal w spiworku ale za goroco teraz.

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Bylam u lekarza z wynikami Jakuba. W czwartek rano meldujemy sie w szpitalu na zabieg. Prosimy o kciuki. Ja sie juz stresuje...

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 17:56   #4674
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
wczoraj bylismy u pediatry, zwazyla zmierzyla.. synek wazy 7760 g, wzost 67,5 cm
za wage i wzrost i za szczepienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
to teraz rozplanuj grafik kiedy w jakich miastach sie pojawisz

oj to toffife ale jedź bo jesteś za chuda
ad 1 - lece 11.08 - miedzy 20.08 a 01.09 bede w Skierniewicach ( wiec Laseczki z Wawy w tym czasie mozna sie spotkac ) - Laseczki z Krakowa mysle ze moze przed tym 20stym - a do Wrocka moge podjechac miedzy 5 a 7 .09 ... pasuje

oooo tak wszystkie sa chude i kazda z was do wyrzucenia ahaha

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mi się uda jeszcze zajrzeć bo mamy z Mężem weekend bez internetu
ee coooooooo ? WEEKEND bez neta - boshe, ja 2h wytrzymac nie umiem, to sie nazywa chyba uzaleznienie

Cytat:
czy mówiłam ze mam anioła? pewnie nie ....
Roszek obudzony o 8.30 przewiniety ,ubrany ,nakarmiony padł i pojechał na 9 na pazurki , a potem na zakupy a potem po tate i do sklepu budowl. .... własnie sie obudził ......
a zaraz po kube .. .....

tak w ogole to czesc
czesc .... nie nie MOWILAS - ale kazda z nas to wie
i chyba ''toszke'' zazdrosci

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
:
Zrobiłam na drogę rogaliki i mufinki jagodowo-malinowe z migdałową kruszkonką zeżarłabym wszystko na raz ale w gości trzeba coś wziąć
BOSHHHHHHHHHHHHHHHE ciszej !!!
polowa z nas jest na diecie ahaha

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
pani22ka i kasia próbowałam umówić się do dentysty nawet nie swojej i nigdzie najwcześniej na jutro na 11:30 do nie wiadomo kogo a moja dopiero poniedziałek kiedyś prywatnie nie było problemu a w dzisiejszych czasach to prywatnie nawet w kolejkach póki co zdycham żal mi tylko małej bo tż chory i ma zakaz zbliżania do niej a ja sama sobie wywołałam tego zęba bo w tym tygodniu cały czas myślalam na kiedy umowić się do dentysty na przegląd i piaskowanie
yhmm a jakis dyzur dentystyczny
w sumie dziwnie masz, mnie 4lata temu zaczol bolec zab w pracy ledwo co wytrzymalam do 16 ... i poszlam od razu 1wszego lepszego dentysty - (zdarzylam lekko juz napuchnac) i przyjol mnie bez kolejki - bo jak powiedzial z bolem przyjmuja poza kolejka
wiec moze sprobuj
szkoda nerowo na bol

Cytat:
Michaś w 4 miesiącu i 7 dni waży 6280 i ma 64cm
woow i 3mamy dalej za zdrowie .

yhmm wrocilam i nadrabiam dalej ...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 18:15   #4675
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:

Kasia- zapisz te linki do for z chustami i nosidlami w nowym wątku, co?
sie zrobilo - zapisalo

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no i przyznac się... Która wykupiła te wszystkie witaminy Centrum Materna? Bo chciałam nabyć a tu aukcja już zakończona
aha haha

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
kasia, śmieję się z Twoich tekstów, ogólnie
oj wiem wiem - smieszna jestem ale coz juz tak mam podobno od urodzenia

Cytat:
Bylam u lekarza z wynikami Jakuba. W czwartek rano meldujemy sie w szpitalu na zabieg. Prosimy o kciuki. Ja sie juz stresuje..
sa jak zawsze oczywiscie

paczajacie com wpatrzyla

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

taaaak i bylam dzis na centrum bo w koncu przestlo u mnie padac - odwiedzilam moja siostre - dolaczam foto Milusia z ciocia przed praca - od razu widac ze zadowolenia na twarzy

wrocilam - zjad prawie 200 !!! owszem na 2 razy ale zjadl , po zabawie na macie widac bylo ze wymeczony jest - i do 30min mi spi

mialam czas na nadrobienie was
i oglnie czekam az sie salatka jarzynowa skonczy robic
wiem na diecie jestem, ale tak ciut ciut tylko kapke do zoladeczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bk.milus.jpg (86,9 KB, 40 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 18:57   #4676
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

Przykrywam kocykiem od pasa w dół, jak Mu gorąco, to się rozkopie

ja też

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

Bylam u lekarza z wynikami Jakuba. W czwartek rano meldujemy sie w szpitalu na zabieg. Prosimy o kciuki. Ja sie juz stresuje...

wielkie powodzenia

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ee coooooooo ? WEEKEND bez neta - boshe, ja 2h wytrzymac nie umiem, to sie nazywa chyba uzaleznienie
chyba na pewno - ale ja też
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 18:58   #4677
LiwkaO
Wtajemniczenie

Nestelle - pierwszy raz czytam o tym, że Roszek taki grzeczny! Czemu wcześniej o tym nie wspominałaś??

Kasia - Miluś boski

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witajcie
dziewczyny ile jedzą wasze dzieci za jednym razem?
Oliwia ma już prawie 3 miesiące i wg tabelki na opakowaniu mleka w 2 -3 miesiącu powinna jesc jednorazowo 120 ml (wiem że to nie jest regułą) ale od dwóch dni zauważyłam że jak kończy butle to zaczyna płakać myslicie że to już dla niej za mało?? dzis dorobiłam jej 30ml tak się darła, ale jak skończyła to i tak pojękiwała - nie wiem o co jej chodzi
Albo 90mm albo 120mm. Rzadko kiedy 150mm na kolacje.

Cytat:
a jakie dostalas nosidelko?

Moja Boba juz przyleciala zrobilam szybki test i jestem zachwycona
Sliczne nosidelko, wykonanie super (tylko przyciaga wszystkie klaczki - ale to normalne przy takiej bawelnie), wygodne, zaklada sie w w kilka sekund, dopasowanie paskow bezproblemowe.. ahhh
i Jak tak wlozylam mojego maluszka do nosidelka to sie zastanawiam, dlaczego specjalistki od nosidelek mimo wszystko odradzaja noszenie niesiedzacych dzieci - Marcel siedzi w nim tak stabilnie, plecki dopasowuja sie, sa ladnie delikatnie zaokraglone - no mam wrazenie, ze siedzi tak jak w chuscie
Szkoda, ze nie znam tu w okolicy zadnej specjalistki od chust i nosidelek, by mi poradzila, czy mozna czy nie mozna troche wczesniej zaczac nosic
Na razie musi chyba poczekac
Ale super to wygląda!

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

Zrobiłam na drogę rogaliki i mufinki jagodowo-malinowe z migdałową kruszkonką zeżarłabym wszystko na raz ale w gości trzeba coś wziąć
aaaaaa cieknie mi ślina po brodzie

Cytat:
Dobrze, że Michaś już lepiej się czuje!

Cytat:
do 5:18 nawet przez chwilę się do cycka dorwała, ale otwarła oczy zobaczyła co je i rozdarła paszczę, więc butla i do 10.30 spanko teraz przysypia, znaczy zamknięte ślepka ma ale kręci się, kopie....
ciekawe czemu się obraziła na cycki

Cytat:

Michaś w 4 miesiącu i 7 dni waży 6280 i ma 64cm
ze zdjęcia wygląda, że więcej waży

Cytat:
ja przeczytałam ten tekst i ogladałam zdjęcia i powem tak o ile tekst dałam radę przeczytać, tak na zdjęciach już ryczalam. Załuję,ze je oglądałam.
A ja włączyłam na sekundę i wyłączyłam od razu! Nie dla mnie to! nie spałabym całą noc!

Cytat:
\
hyhyhy

Cytat:
J

Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 19:24   #4678
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/bepanthen-baby-mas...tml#tabsAnchor

Z dostawą 0zł! (ten sprzedawca, co te witaminy )
O kurde! Ze też nie sprawdziłam co sprzedaję, bym zamówiła.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 20:04   #4679
Lukrecjas
Raczkowanie

w temacie nosidełek mam pytanie
czy cchusty też są dla siedzących? Pytam bo my właśnie dziś byliśmy na spacerku z pieskiem. Synul siedział w chuście bardzo zadowolony z punktu widzenia

a jeśli chodzi o jedzonko to mniej więcej od skończenia trzeciego miesiąca czyli od tygodnia w ciągu dnia wypija 150 a wieczorkiem na kolację 180.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:

Po prostu ile osob sie wzruszy bedzie to przezywac a ile zrobi z tego uzytek w kampanii przeciw aborcji to drugie. Nie uwazam zeby tak powinno sie postepowac. Nie wiem czy po prostu nada to wiekszego sensu smierci tego maluszka (tak cos pisala ta babka) bo dla mnie smierc kazdego dziecka nie ma sensu!

chiałam powiedzieć że chylę czoła przed Toba za Twoją siłe i zdecydowanie. Mimo tego że nie znam Was to myślę że Natalka jest kochaniutkim dzidziusiem i przykro mi że musicie tyle znieść. Dobrze że Natalka ma taką mamusię trzymam za Was kciuki z całego serca!
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-05, 20:05   #4680
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Heej
Laseczki, oglądacie Seks w wielkim mieście?
Dzisiaj miałam założone takie krótkie spodenki dresowe dość obcisłe. A tż tak patrzy na mnie i mówi : "ale masz kopyto wielbłąda między nogami" ( tekst z drugiej części filmowej wersji Seksu... - kiedy jednej dziewczynie spodenki wrzynały się w ci**e.
Chodzę i cały czas się z tego śmieję

Kasia był tylko z tym napisem jeden kaftanik - 62 ale będę pilnować. Jak będą to Ci na pewno wezmę, bo też chciałam kupić dla Nikosia, ale nie kupiłam, bo tamten co wcześniej kupowałam też 62 a taki mały, że zaraz będzie do odłożenia. Jakąś zaniżoną rozmiarówkę mają.

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Oliwia ma już prawie 3 miesiące i wg tabelki na opakowaniu mleka w 2 -3 miesiącu powinna jesc jednorazowo 120 ml (wiem że to nie jest regułą) ale od dwóch dni zauważyłam że jak kończy butle to zaczyna płakać myslicie że to już dla niej za mało?? dzis dorobiłam jej 30ml tak się darła, ale jak skończyła to i tak pojękiwała - nie wiem o co jej chodzi
Nikoś je różnie. Do tej pory jadł mało, bo po 60ml co 2 godz. Teraz je trochę więcej, ale różnie to bywa. Zapisuję jak je i dzisiaj np jadł : 120, 120,75,110,60,110 plus jeszcze raz dzisiaj pewnie zje. Wczoraj było podobnie, także różnie. Ale 120 to dopiero od kilku dni zdarza mu się zjeść
Cytat:
a jakie dostalas nosidelko?
chicco,coś takiego https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...php?produkt=10
ale z tego co piszesz, to chyba też nie za bardzo, bo nóżki zwisają
Cytat:
ja tak samo. Jak jest gorąco, to śpi w bodziaku, jak chłodniej to w takim cieniutkim pajacyku
Strippi bardzo się cieszę, że Michaś już lepiej Fakt, trochę niewygodnie w tym szpitalu, ale ważne że jesteś przy nim i jestem pewna, że nawet jakby trzeba było spać na gołym betonie, to byś spała ( zresztą każda z nas ). Dużo zdrówka dla Misia

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości