Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 19:54   #1021
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
no wlasnie sprawdzilam w tej tabeli wagowo, bo nie wiem dokłądnie w którym tygodniu sie urodziłam, ale sprawdziłam i na wagę 2100 jest 30 cm
ryba, a to nie jest podany wymiar CRL - czyli od główki do pupy? Coś mało

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:00   #1022
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
Dzięki Wstępnie jest Tola Czyli dla mnie Tośka. I chyba już tak zostanie bo mojemu podobają się całkiem inne imiona niż mi, to było jedyne na które się zgodziliśmy oby dwoje.
A Ty już od dawna wiesz? Przestawiłaś się już? Bo u mnie jeszcze gdzieś krążą myśli - a może coś tam się podwinęło? muszę sobie to wybić z głowy.

Tośka to Antonina...........a Tola to taka oficjalna wersja imienia jest??? głupio sie pytam ale nie spotkałam sie z takim imieniem jeszcze.......

Ja synka urodziłam 10 listopada i chrzciliśmy go 3 grudnia czyli miał 3 tygodnie i 2 dni...................... .teraz też bedę chciała jeżeli bedzie możliwość tak szybko ale okaże sie jak moja sis przyjedzie z zagranicy bo może na BN to wtedy ale wołałabym wczesniej....

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:21   #1023
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Moja (przyszła)teściowa jest niesamowita. Zabrała mnie na zakupy, żebym się w domu nie nudziła. Ponarzekałyśmy sobie na mojego TŻ, wepchała we mnie kebab, kupiła 4 reklamówki owoców i odstawiła do domu. Po prostu cud kobieta. Ciekawe w kogo wdał się synuś...
Fajna z niej babka

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej, wszystko co dobre szybko się kończy,witam się z wam już z Polski
Tak jak obiecałam porobiłam fotki części wyprawki i wrzucę jak Tż wróci z pracy bo sama tego nie ogarniam . Przywiozłam dosłownie kilka rzeczy bo reszta się nie zmieściła i moja sis musi nadać paczką.
Kupiłam super zestaw butelek dr Browns za cenę 19$ a w Polsce kosztuja na all ok 100 zł . O taki zestaw

http://www.target.com/p/dr-brown-s-n...&term=dr+brown

I jedną butlę TT
http://www.target.com/p/tommee-tippe...rm=tommy+tippe
Super to czekamy na foteczki A jak Ci podróż minęła? Nie męczyłaś się??

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Boziu, a moja mama przyszła dziś do mnie z całą siatą ubranek dla wnuczki Wczoraj im mówiłam, nie kupujcie w jakiś wyszukanych sklepach ubranek, bo się nie opłaca. Oni kupują śpiochy po 50zł :/ tylko mówię, ze jak już chcecie kupować to idzcie do lumpka i co? Moja mama wzięła sobie to do serca, poszła i wyszła z całą siatą Jedyny plus, że kupiła 2 nowe kombinezony na zimę i w poniedziałek też się wybiera, bo mają dostawę

Gardło boooooli
Niezłe Ci zaopatrzenie zrobiła

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dlatego pisze .. Koszta lotu do Polski nas , dziecka i mojej rodzinki - plus jakas mala imprezka itd wyjda mnie tyle co musialabym tu ksiedzu zaplacic za wstep do kosciola

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas z tego co wiem to się za chrzest nie płaci. Nasz chrześniak jest nieślubny i z tego co wiem to znajomi nic nie dawali księdzu
Stary 2013-07-05, 20:28   #1024
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja jak poszłąm ostatni raz to ksiądz uczepił sie tego nieszczęsnego sexu, i to był największy grzech,pytał sie czy zaręczeni ejsteśmy czy planujemy ślub, czy to tylko ten partner, i powiedział coś w stulu że na kilka miesięcy przed ślubem to sex można uprawiać, a jak długo byłam przy konfesjonaleeeeeeeeeeeeee ee
Serio a co go interesuja szczegoly ? Albo mozna albo nie .. Co za a w jakiej pozycji go nie interesowalo ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:29   #1025
lineczka1989
Zakorzenienie

mamuśki, a orientowałyście się jaki płyn do płukania ciuszków kupujecie? Bo patrzę że w Kauflandzie jest Jelp sensitive za 8,79 1l i się zastanawiam czy kupić już i ten czy poczekać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:30   #1026
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
dziekuje wczoraj obstawiałam, że mam tak z 12 kg więcej. tak się to wszystko porozkładało że za bardzo tego nie widać nawet. ciekawe co lekarz powie na ten przyrost wagi

Dzieki
to po prostu nagle przychodzi, możesz mieć dziwne wrażenie przed, że jesteś ciastem drożdżowym odstawionym w cieple miejsce i ... bach
ja właśnie czułam się jak ciasto drożdżowe co do wózka, to akurat na tym modelu idzie w cholere zaoszczędzić przez te dodatki. ja już chce mieć ten wózek w domu!
Cii bo ja jestem pewna ze mam z 13 na plusie max , jak zobacze w domu 20 to zemdleje dodam od razu ze ja nie mialam niedowagi przed ciaza , I nie wazylam 60kg

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 20:35   #1027
nasturcja7667
Zadomowienie

Jutro nie będzie mnie niemal cały dzień- nie szalejcie zbytnio z pisaniem
Nie chce mi się nic. Zjadłabym malin, ale na zewnątrz burza i nie mam serca wyganiać TZ do jakiegoś hipermarketu na poszukiwania.

Oglądam rodzinkę.pl i powiem Wam, że jak mój syn choć spróbuje być taki jak te dzieciaki, to chyba go oddam na wychowanie do mojej Mamy. A z nią nie ma żadnych zartów

Myślę nad wyjazdem na "weekend poślubny" do jakiegoś SPA. Znacie jakieś miejsca niedaleko małopolski fajne, niezbyt drogie, a romantyczne?
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 20:41   #1028
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Tośka to Antonina...........a Tola to taka oficjalna wersja imienia jest??? głupio sie pytam ale nie spotkałam sie z takim imieniem jeszcze.......

Ja synka urodziłam 10 listopada i chrzciliśmy go 3 grudnia czyli miał 3 tygodnie i 2 dni...................... .teraz też bedę chciała jeżeli bedzie możliwość tak szybko ale okaże sie jak moja sis przyjedzie z zagranicy bo może na BN to wtedy ale wołałabym wczesniej....
Kurczę, nie wiedziałam że to aż tak mało popularne imię... Mogą być problemy z usc, będzie trzeba to jeszcze przemyśleć... No ale w księgach imion, tych internetowych, to imię normalnie występuje.
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:43   #1029
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, nie wiedziałam że to aż tak mało popularne imię... Mogą być problemy z usc, będzie trzeba to jeszcze przemyśleć... No ale w księgach imion, tych internetowych, to imię normalnie występuje.
A w Bolku i Lolku nie było czasem Toli?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:45   #1030
nasturcja7667
Zadomowienie

Nie powinno być problemu w USC bo weszła ustawa niedawno, że możesz nazwać dziecko jak chcesz, o ile nie jest to obraźliwe lub przeciwko założeniom konstytucji [np. swastyka nie nazwiesz, bo wedle konstytucji nie możesz odwoływać się w niczym bezpośrednio do nazizmu].

Siostra mojej koleżanki zarejestrowała wczoraj córkę o imieniu Paralela [wiem, idiotyzm]. I było to gdzieś w okolicach Kielc, w małym mieście [jak sobie przypomnę, gdzie to napiszę ] Na początku problemy podobno robili, ale powołała się na ustawę i zarejestrowali.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:47   #1031
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze z ciekawości wklikałam w Wikipedię imię Tola i pojawiły sie dwie znane Tole, jedna to zdrobnienie od Teodory, a druga Tola z zespołu blog 27, 21 lat ma teraz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 20:47   #1032
babku
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie to normalne imię. Mam koleżankę Tolę, więc chyba nie powinno być problemu. A imię bardzo mi się podoba Nie jest bardzo popularne, ale nie jest też dziwne. Jak dla mnie super.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:48   #1033
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A w Bolku i Lolku nie było czasem Toli?
Hehe no była, była Ja tam fanką bajki nie jestem no ale imię mi się podoba i nic nie poradzę

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Nie powinno być problemu w USC bo weszła ustawa niedawno, że możesz nazwać dziecko jak chcesz, o ile nie jest to obraźliwe lub przeciwko założeniom konstytucji [np. swastyka nie nazwiesz, bo wedle konstytucji nie możesz odwoływać się w niczym bezpośrednio do nazizmu].

Siostra mojej koleżanki zarejestrowała wczoraj córkę o imieniu Paralela [wiem, idiotyzm]. I było to gdzieś w okolicach Kielc, w małym mieście [jak sobie przypomnę, gdzie to napiszę ] Na początku problemy podobno robili, ale powołała się na ustawę i zarejestrowali.
Dzięki, że piszesz. Poszukam informacji o tej ustawie i to wykorzystam gdyby były problemy Chyba, że jeszcze zmienimy imię bo widzę, że trochę zamieszania z Nim jest...

Babku mi też się tak wydawało a jednak trochę ludzie się dziwią, więc muszę to przemyśleć bo w razie czego to nie ja będę się męczyć... Nawet nie wiedziałam, że z wyborem imienia tyle zachodu jest.

Edytowane przez jezzka
Czas edycji: 2013-07-05 o 20:51
Stary 2013-07-05, 20:50   #1034
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
jezzka mną sie nie kieruj ja mieszkam na wsi także wiesz.......nie zapomne ile miały babki w kościele do gadania jak chrzciiśmy synka. Daliśmy mu na imie Mikołaj i juz w kościele dalo sie usłyszeć " o ale wymyślili ciekawe jak będą na niego wołać".......dodam, że mój Mikuś jest jedyny w całej wsi hehe i o to mi chodziło a nie potem 5 piotrków i 3 szymonów w klasie hehehe......zresztą Mikołaj to bardzo stare imie jest.......nawet nie chce myśleć co bedzie jak sie dowiedzą, że córcia będzie Nikola hehehehehe

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 20:57   #1035
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
jezzka mną sie nie kieruj ja mieszkam na wsi także wiesz.......nie zapomne ile miały babki w kościele do gadania jak chrzciiśmy synka. Daliśmy mu na imie Mikołaj i juz w kościele dalo sie usłyszeć " o ale wymyślili ciekawe jak będą na niego wołać".......dodam, że mój Mikuś jest jedyny w całej wsi hehe i o to mi chodziło a nie potem 5 piotrków i 3 szymonów w klasie hehehe......zresztą Mikołaj to bardzo stare imie jest.......nawet nie chce myśleć co bedzie jak sie dowiedzą, że córcia będzie Nikola hehehehehe
Na wsi to norma, moja ciocia ma Natana, oj ile się babcia na temat tego imienia nagadała... Aż usłyszała że występuje takie w Biblii. A Natan ma siostrę Millę (nie mieszkają w Polsce) bo jej tatuś uwielbia tą aktorkę też nie mogła do tego przywyknąć. Na pocieszenie dla babci drugie imię Milii to Walentyna

Stary 2013-07-05, 21:07   #1036
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Nasi znajomi nazwali swoją córeczkę Tola...i nie było problemu
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:13   #1037
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupów ślubnych! Kupiłam w Deichmanie cudowne buty: zamszowe, pudrowy jasny róż, odkryte palce, z tyłu pasek wokół pięty i lekko podtrzymujący pasek z przodu. Ciężko to opisać..
O, takie, tylko pudrowy róż http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...rki/5th_avenue

Kupiłam też srebrne kolczyki wiszące, takie 4.5cm, z perłą na końcu. Klasyczne
Ale nadrabiania mam, huhu...

Budowniczka dobrze, ze wszystko ok!

Co do chrztu nieślubnych dzieci Kodeks Prawa Kanonicznego mówi wyraźnie, że jeśli rodzice są niewierzący/ niepraktykujący/ żyją niesakramentalnie- rola opiekunów i inicjatorów wiary spada na chrzestnych. I to zawsze chrzestni muszą być wierzący i mieć "papier z parafii", że są ok wzg Kościoła. Jestem dość obcykana w tych sprawach i niejednemu proboszczowi już [na prośbę koleżanek] zamknęłam usta, prosząc, by napisał na kartce, że dziecka nie ochrzci, podpisał się pod tym, a ja to osobiście do kurii zaniosę. I jeszcze odpowiednie media powiadomię. ZAWSZE taki tekst działa
Dobre .. Moglabym sprobowac , chocby dla własnej satysfakcji. Tylko czym mam straszyc jesli chodzi o Polski kosciòł , prowadzony w UK ??

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 21:16   #1038
jezzka
Raczkowanie

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

Na szczęście do porodu jeszcze ok 4 msc także będę miała czas żeby na spokojnie to przemyśleć

Ja już padam, dobrej nocy Wam życzę, mamuśki
Stary 2013-07-05, 21:18   #1039
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
jezzka, sytuacja identyczna jak u mnie Miał być chłopiec, jest dziewczynka Chociaż... co będzie, to się przy porodzie okaże
Gratulacje! Pomysł na imię jest?

Dziewczyny, czy Nina mogła się jakoś tak obrócić, że nagle jej praktycznie nie czuję? Bo mam wrażenie, że gdzieś tam głęboko coś czasem się ruszy, ale to takie słabiutkie jest, takie inne od ostatnich dni A ja oczywiście zachodzę w głowę
Tak to mozliwe , ja do dzis tak mam. Jeden dzien wydaje mi sie ze dziecko jest tak duze ze powoli sie nie miesci , czuje pod reka jej pupke albo plecki ..
Potem ma dwa dni takie jakby brzuch byl pusty , gdzies tam gleboko gleboko jakies szmeranie ..
Juz Wiem ze ma takie dni a I tak za kazdym razem sie boje

Dziewczyny czy mamy na watku sytuacje w ktorej dziewczynka stala sie ostatecznie chlopakiem , czy tylko odwrotnie ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 21:42   #1040
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Lineczka Super zakupy za małą kwotę

Nasturcja
Ładne butki ale jakie wysokie

Jezka ale numer.Gratulacje Tola mi się podoba i Pola

Paulina jak dobrze pamiętam miałaś wkleić fotki Czy coś ominęłam?

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurde szlag mi trafił wszystko co odpisywała i cytowałam

Nemosek ja polecam zajrzeć do sklepu Entliczek Pentliczek, duży jest i wyremontowany, dwupiętrowy na ul. Dobrego Pasterza, jest też na ul. Wadowickiej i gdzieś jeszcze jest. Ostatnio byłam na Dobrego Pastrze mają baaaardzo duży wybór wózków, mają łóżeczka, wanienki, kocyki, ręczniczki, pościele, materace, ubranka, zabawki, butelki, smoczki i ogólnie bardzo duży asortyment.
Dzięki

Muszę sobie zrobić jakiś grafik odwiedzin sklepów w Kraku

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Nanusia to teraz czekamy na fotencje

Issia Ale będziesz mieć zapasy

Cytat:
Eee wydaje mi się że nie.Z siostrzenicą chodziły do przedszkola 2 Tole.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:45   #1041
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Paulina jak dobrze pamiętam miałaś wkleić fotki Czy coś ominęłam?

Muszę sobie zrobić jakiś grafik odwiedzin sklepów w Kraku
Znowu buszuję na all Pisałam, że jutro

Ale Ci fajnie, jak ja bym chciała pochodzić po sklepach i pooglądać wózki u mnie takie badziewie Pięć wózków na krzyż i to jakieś dziwne, do tego ceny kosmiczne
Stary 2013-07-05, 22:00   #1042
nemosek
Zakorzenienie

Z zaległości

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Nie pamiętam czy pisałam Wam, ale przyszła mi biżuteria do ślubu http://arteobijou.blox.pl/resource/22a.jpg coś pięknego cudownie na żywo wygląda. Myślałam, że będzie przesadzona bo naszyjnik i dość długie kolczyki, ale razem wygląda pięknie

Wczoraj byliśmy na spotkaniu z właścicielką sali, ustaliliśmy ostateczne menu, obejrzeliśmy raz jeszcze salę. Będziemy tam nocować z Tż po weselu Tam jest hotel i dostaliśmy gratis apartament to czemu nie skorzystać? Pokój duży z łazienką

Jak wracaliśmy to tak mnie kręgosłup rozbolał aż miałam ochotę położyć się na chodniku Czasami już mi z brzuszkiem ciężko, a to dopiero 22 tydzień. To co będzie pod koniec ciąży

Znowu się zaokrąglamy Porównanie 19 i 22 tygodnia
Ale Ci brzuszek wyskoczył fajnie

Kyte
Jaki słodki płaszczyk.Piękny

Metkaa cudne zakupki

Ktosiula Brzuszynek okrąglinek

De Wsadziłaś sobie piłeczkę w brzuch?Śliczny domek i ogródek.Moje marzenie niespełnione.

Maomami Twarzyczka Zuzki śliczna

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Znowu buszuję na all Pisałam, że jutro

Ale Ci fajnie, jak ja bym chciała pochodzić po sklepach i pooglądać wózki u mnie takie badziewie Pięć wózków na krzyż i to jakieś dziwne, do tego ceny kosmiczne
Ale tego otulacza co kiedyś kupiłaś i kocyka chyba ?
Nie ma w ogóle wyboru wózków?
To czym tam dzieciaki wożą?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-07-05, 22:01   #1043
Zuzziak
Rozeznanie

Ktosiula ja nie dostałam skierowania na prenatalne
ryba91 my zmieniliśmy lekarza już po pierwszej wizycie, która w 8 tygodniu ciąży trwała ok 10min, nawet lekarz mnie nie przebadał, później trafiłam do szpitala i nawet się mną nie zainteresował (tak, byłam u tego który pracuje także w szpitalu). Na następną wizytę poszliśmy do innego lekarza i...matko kochana...lekarz skarb! wizyta trwała ponad 30min, samo usg trochę trwało bo dr sprawdzał dokładnie czy z dzieckiem wszystko w porządku, potem oczywiście badanie. Wracając do twojego pytania...Nas się dr zapytał czemu zmieniamy, odpowiedziałam wprost że nie podoba mi się podejście tamtego lekarza do pacjentek.
issia88 aleś ty szczuplutka! pięny brzusio i oczywiście ubranka, płaszczyk najpiękniejszy
anka_85 u nas w pl chyba takich wózków nie ma, ale ciekawy wzór, ja bym tylko zmieniła kolor na jakiś żywszy
Azealia ile ubranek!! i widzę skarpetki z h&m z napisem i <3 mum & dad, też mi się one podobają
Natomiast jeśli chodzi o suplementy to ja biorę 1 tabl. falvit mama, 2 tabl. omega med pregna i 2 tabl magnez
buudowniczka ładne wymiary dziecka nasze waży 318g w 19 tygodniu, obawiam się że jak tak dalej pójdzie to będzie czekała mnie cesarka pozatym dobrze wiedzieć że u ciebie wszystko w porządku
lineczka1989 słodkie te buciki!
Jeśli chodzi o płyny do płukania ubranek, ja mam 3 saszetki lovela, ale ogólnie nie wiem czy będzie on dobry czy nie.
Jejku przerażacie mnie dziewczyny! Wszystkie robicie już ładne wyprawki a ja jeszcze nic nie mam, oprócz kilku bodziaków i wyprawki od położnej (butelki avent, płyn do płukania, próbki kremów i żeli...) Szczerze mówiąc stwierdziliśmy z mężem, że z zakupami wstrzymamy się do 30tygodnia, ale jak widzę co wy robicie to trochę mnie to przeraża:P
Co do chrzcin, my zamierzamy ochrzcić maleństwo po nowym roku, albo na początku przełom stycznia-lutego, albo w wakacje - chociaż nie wiem czy to nie będzie już późny termin:/
Jeszcze powiem tylko o ostatniej wizycie na połówkowym...Mały figlował, ssał kciuka, widać było jak zamykał i otwierał ustka i nie chciał pokazać twarzyczki, ale ogólnie wszystko w porządku, narządy prawidłowych rozmiarów, stópka ma 3cm i waży 318g! trochę dużo jak na 19tydzień:P na następną wizytę mamy zgłosić się z badaniami oczywiście morfologii i moczu, oraz...krzywej cukrowej. Jeśłi chodzi o moją wagę...to mam +5kg, ponoć ładnie tyjemy Zapomniałam się pochwalić...w końcu czuję kopniaczki!!
uff..chyba napisałam wszystko co chciałam.
Rybko jak możesz to dopisz nam jeszcze wizytę na 31.07.

Edytowane przez Zuzziak
Czas edycji: 2013-07-05 o 22:04
Zuzziak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:05   #1044
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Jeden dzień nieobecności, trzy dni nadrabiania
Prosimy o zdjęcia zakupów, ja jeszcze daleko w tyle, to sobie chociaż pooglądam na forum
Raczej będzie Tola, tak było ustalone przed tym jak się okazało, że dziewucha i tak już raczej zostanie

Aaby - Tola - Tola. Ładne i krótki a dla Nas to ważne bo długie nazwisko. Mam dokładnie tak jak Ty i chyba dopóki nie zobaczę jej na zewnątrz, to do końca nie uwierzę
Tola - bardzo ladne imie. Bardzo bardzo mi sie podoba - ze ja na to nie wpadlam :mysli:

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-05, 22:16   #1045
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale tego otulacza co kiedyś kupiłaś i kocyka chyba ?
Nie ma w ogóle wyboru wózków?
To czym tam dzieciaki wożą?
Są te Quinny, Maxi Cosi, Gracco, Chicco i może jeszcze jakieś ale wszystko oddzielnie trzeba kupować w sensie spacerówki są a do tego można sobie dobrać gondolę i fotelik, ale ceny poszczególnych części powalają...wychodzi między 700 a 1000euro za komplet. Do tego kolory słabe...najwięcej czarnych i czerwonych Nie opłaca sie i tyle. A jakoś średnio to jest wyeksponowane, żeby sobie pooglądać. Spacerówka stoi na środku sklepu, gondola gdzieś tam leży na regale pod sufitem a foteliki jeszcze w innej części sklepu

Znalazłam na Ebayu sklep tu w Irlandii, który chyba prowadza polacy, bo mają wszystko to co na all i chyba od nich weźmiemy wózek Tutek Grander Cenowo wychodzi tak samo jak w Polsce, przesyłka w sumie też tyle samo ale w razie co (tfu tfu) ławtwiej dac do reklamacji. Chcielismy tam podjechać, ale mamy możliwość tylko w niedziel, a wtedy oni mają nieczynne.

Pamiętam o otulaczu i kocyku Jak będę cykac to wszystko

Zuzziak udanej wizyty Rośnie synuś jak na drożdżach
Stary 2013-07-05, 22:28   #1046
babku
Zadomowienie

Ale mam dzisiaj duszności cały dzień. Czy któraś z was też ma czasem problemy z oddychaniem? Ja mam od samego początku ciąży. Raz częściej, raz rzadziej, ale ogólnie od samego początku. Tak jakbym oddychała, ale niewystarczająco i co jakiś czas muszę zrobić głęboki wdech, a najlepiej ziewnąć. Strasznie mnie to wkurza, szczególnie jak jesteśmy w gościach. Niby czytałam, że tak może być, ale nie widzę, żeby któraś z was miała ten problem.
Stary 2013-07-05, 22:31   #1047
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj duszności cały dzień. Czy któraś z was też ma czasem problemy z oddychaniem? Ja mam od samego początku ciąży. Raz częściej, raz rzadziej, ale ogólnie od samego początku. Tak jakbym oddychała, ale niewystarczająco i co jakiś czas muszę zrobić głęboki wdech, a najlepiej ziewnąć. Strasznie mnie to wkurza, szczególnie jak jesteśmy w gościach. Niby czytałam, że tak może być, ale nie widzę, żeby któraś z was miała ten problem.
Ja mam... Jeszcze zawroty głowy do kompletu. Chciałam coś zacząć sprzątać na mieszkaniu ale nie bardzo daje rade...

Stary 2013-07-05, 22:35   #1048
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja mam... Jeszcze zawroty głowy do kompletu. Chciałam coś zacząć sprzątać na mieszkaniu ale nie bardzo daje rade...

Ale też masz tak od początku ciąży? Czy teraz dopiero jak już brzuchy trochę podrosły i do tego jeszcze te upały? Bo mnie zastanawia fakt, że od początku tak mi się dzieje.
Stary 2013-07-05, 22:39   #1049
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Jeszcze powiem tylko o ostatniej wizycie na połówkowym...Mały figlował, ssał kciuka, widać było jak zamykał i otwierał ustka i nie chciał pokazać twarzyczki, ale ogólnie wszystko w porządku, narządy prawidłowych rozmiarów, stópka ma 3cm i waży 318g! trochę dużo jak na 19tydzień:P na następną wizytę mamy zgłosić się z badaniami oczywiście morfologii i moczu, oraz...krzywej cukrowej. Jeśłi chodzi o moją wagę...to mam +5kg, ponoć ładnie tyjemy Zapomniałam się pochwalić...w końcu czuję kopniaczki!!
uff..chyba napisałam wszystko co chciałam.
Rybko jak możesz to dopisz nam jeszcze wizytę na 31.07.
Gratki za wizytę

Paulina Rzeczywiście ceny powalają Czyli tutek górą.A x-lander?

Oglądałam wczoraj x landera x move.Podobała mi się gondola ale spacerówka już mniej chociaż też jest fajna.
Xa i xq też fajne.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-07-05 o 22:44
Stary 2013-07-05, 22:41   #1050
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale też masz tak od początku ciąży? Czy teraz dopiero jak już brzuchy trochę podrosły i do tego jeszcze te upały? Bo mnie zastanawia fakt, że od początku tak mi się dzieje.
Od końca trzeciego miesiąca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości