|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]()
![]() |
#1022 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
Tośka to Antonina...........a Tola to taka oficjalna wersja imienia jest??? głupio sie pytam ale nie spotkałam sie z takim imieniem jeszcze....... Ja synka urodziłam 10 listopada i chrzciliśmy go 3 grudnia czyli miał 3 tygodnie i 2 dni...................... .teraz też bedę chciała jeżeli bedzie możliwość tak szybko ale okaże sie jak moja sis przyjedzie z zagranicy bo może na BN to wtedy ale wołałabym wczesniej....
![]() |
#1023 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1025 |
Zakorzenienie
|
mamuśki, a orientowałyście się jaki płyn do płukania ciuszków kupujecie? Bo patrzę że w Kauflandzie jest Jelp sensitive za 8,79 1l i się zastanawiam czy kupić już i ten czy poczekać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1027 |
Zadomowienie
|
Jutro nie będzie mnie niemal cały dzień- nie szalejcie zbytnio z pisaniem
![]() Nie chce mi się nic. Zjadłabym malin, ale na zewnątrz burza i nie mam serca wyganiać TZ do jakiegoś hipermarketu na poszukiwania. Oglądam rodzinkę.pl i powiem Wam, że jak mój syn choć spróbuje być taki jak te dzieciaki, to chyba go oddam na wychowanie do mojej Mamy. A z nią nie ma żadnych zartów ![]() Myślę nad wyjazdem na "weekend poślubny" do jakiegoś SPA. Znacie jakieś miejsca niedaleko małopolski fajne, niezbyt drogie, a romantyczne? |
![]() ![]() |
![]() |
#1028 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1030 |
Zadomowienie
|
Nie powinno być problemu w USC bo weszła ustawa niedawno, że możesz nazwać dziecko jak chcesz, o ile nie jest to obraźliwe lub przeciwko założeniom konstytucji [np. swastyka nie nazwiesz, bo wedle konstytucji nie możesz odwoływać się w niczym bezpośrednio do nazizmu].
Siostra mojej koleżanki zarejestrowała wczoraj córkę o imieniu Paralela [wiem, idiotyzm]. I było to gdzieś w okolicach Kielc, w małym mieście [jak sobie przypomnę, gdzie to napiszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze z ciekawości wklikałam w Wikipedię imię Tola i pojawiły sie dwie znane Tole, jedna to zdrobnienie od Teodory, a druga Tola z zespołu blog 27, 21 lat ma teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1033 | |
Raczkowanie
|
Hehe no była, była
![]() ![]() Cytat:
![]() Babku mi też się tak wydawało a jednak trochę ludzie się dziwią, więc muszę to przemyśleć bo w razie czego to nie ja będę się męczyć... Nawet nie wiedziałam, że z wyborem imienia tyle zachodu jest. Edytowane przez jezzka Czas edycji: 2013-07-05 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1034 |
Zadomowienie
|
jezzka mną sie nie kieruj ja mieszkam na wsi także wiesz.......nie zapomne ile miały babki w kościele do gadania jak chrzciiśmy synka. Daliśmy mu na imie Mikołaj i juz w kościele dalo sie usłyszeć " o ale wymyślili ciekawe jak będą na niego wołać".......dodam, że mój Mikuś jest jedyny w całej wsi hehe i o to mi chodziło a nie potem 5 piotrków i 3 szymonów w klasie hehehe......zresztą Mikołaj to bardzo stare imie jest.......nawet nie chce myśleć co bedzie jak sie dowiedzą, że córcia będzie Nikola hehehehehe
#1035 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1038 |
Raczkowanie
|
![]() Na szczęście do porodu jeszcze ok 4 msc także będę miała czas żeby na spokojnie to przemyśleć ![]() Ja już padam, dobrej nocy Wam życzę, mamuśki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1039 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem ma dwa dni takie jakby brzuch byl pusty , gdzies tam gleboko gleboko jakies szmeranie .. Juz Wiem ze ma takie dni a I tak za kazdym razem sie boje ![]() Dziewczyny czy mamy na watku sytuacje w ktorej dziewczynka stala sie ostatecznie chlopakiem , czy tylko odwrotnie ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Lineczka Super zakupy za małą kwotę
Nasturcja Ładne butki ale jakie wysokie ![]() Jezka ale numer.Gratulacje ![]() ![]() Paulina jak dobrze pamiętam miałaś wkleić fotki ![]() ![]() Cytat:
![]() Muszę sobie zrobić jakiś grafik odwiedzin sklepów w Kraku ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Nanusia to teraz czekamy na fotencje ![]() Issia Ale będziesz mieć zapasy ![]() Eee wydaje mi się że nie.Z siostrzenicą chodziły do przedszkola 2 Tole. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]() Ale Ci fajnie, jak ja bym chciała pochodzić po sklepach i pooglądać wózki ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1042 | ||
Zakorzenienie
|
Z zaległości
Cytat:
![]() Kyte Jaki słodki płaszczyk.Piękny ![]() Metkaa cudne zakupki ![]() Ktosiula Brzuszynek okrąglinek ![]() De Wsadziłaś sobie piłeczkę w brzuch?Śliczny domek i ogródek.Moje marzenie niespełnione. Maomami Twarzyczka Zuzki śliczna ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
Nie ma w ogóle wyboru wózków? To czym tam dzieciaki wożą? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1043 |
Rozeznanie
|
Ktosiula ja nie dostałam skierowania na prenatalne
ryba91 my zmieniliśmy lekarza już po pierwszej wizycie, która w 8 tygodniu ciąży trwała ok 10min, nawet lekarz mnie nie przebadał, później trafiłam do szpitala i nawet się mną nie zainteresował (tak, byłam u tego który pracuje także w szpitalu). Na następną wizytę poszliśmy do innego lekarza i...matko kochana...lekarz skarb! wizyta trwała ponad 30min, samo usg trochę trwało bo dr sprawdzał dokładnie czy z dzieckiem wszystko w porządku, potem oczywiście badanie. Wracając do twojego pytania...Nas się dr zapytał czemu zmieniamy, odpowiedziałam wprost że nie podoba mi się podejście tamtego lekarza do pacjentek. issia88 aleś ty szczuplutka! pięny brzusio ![]() ![]() anka_85 u nas w pl chyba takich wózków nie ma, ale ciekawy wzór, ja bym tylko zmieniła kolor na jakiś żywszy Azealia ile ubranek!! i widzę skarpetki z h&m z napisem i <3 mum & dad, też mi się one podobają ![]() Natomiast jeśli chodzi o suplementy to ja biorę 1 tabl. falvit mama, 2 tabl. omega med pregna i 2 tabl magnez buudowniczka ładne wymiary dziecka ![]() ![]() ![]() lineczka1989 słodkie te buciki! ![]() Jeśli chodzi o płyny do płukania ubranek, ja mam 3 saszetki lovela, ale ogólnie nie wiem czy będzie on dobry czy nie. Jejku przerażacie mnie dziewczyny! Wszystkie robicie już ładne wyprawki a ja jeszcze nic nie mam, oprócz kilku bodziaków i wyprawki od położnej (butelki avent, płyn do płukania, próbki kremów i żeli...) Szczerze mówiąc stwierdziliśmy z mężem, że z zakupami wstrzymamy się do 30tygodnia, ale jak widzę co wy robicie to trochę mnie to przeraża:P Co do chrzcin, my zamierzamy ochrzcić maleństwo po nowym roku, albo na początku przełom stycznia-lutego, albo w wakacje - chociaż nie wiem czy to nie będzie już późny termin:/ Jeszcze powiem tylko o ostatniej wizycie na połówkowym...Mały figlował, ssał kciuka, widać było jak zamykał i otwierał ustka i nie chciał pokazać twarzyczki, ale ogólnie wszystko w porządku, narządy prawidłowych rozmiarów, stópka ma 3cm ![]() ![]() ![]() uff..chyba napisałam wszystko co chciałam. Rybko jak możesz to dopisz nam jeszcze wizytę na 31.07. Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-07-05 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Znalazłam na Ebayu sklep tu w Irlandii, który chyba prowadza polacy, bo mają wszystko to co na all ![]() ![]() Pamiętam o otulaczu i kocyku ![]() ![]() Zuzziak ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 |
Zadomowienie
|
Ale mam dzisiaj duszności cały dzień. Czy któraś z was też ma czasem problemy z oddychaniem? Ja mam od samego początku ciąży. Raz częściej, raz rzadziej, ale ogólnie od samego początku. Tak jakbym oddychała, ale niewystarczająco i co jakiś czas muszę zrobić głęboki wdech, a najlepiej ziewnąć. Strasznie mnie to wkurza, szczególnie jak jesteśmy w gościach. Niby czytałam, że tak może być, ale nie widzę, żeby któraś z was miała ten problem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Ale też masz tak od początku ciąży? Czy teraz dopiero jak już brzuchy trochę podrosły i do tego jeszcze te upały? Bo mnie zastanawia fakt, że od początku tak mi się dzieje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulina Rzeczywiście ceny powalają ![]() Oglądałam wczoraj x landera x move.Podobała mi się gondola ale spacerówka już mniej chociaż też jest fajna. Xa i xq też fajne. Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-07-05 o 22:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1050 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.