Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud") - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-18, 19:56   #451
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka
Dot.: Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud")

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Tak,również o tym czytałam

Po prostu ten post zwrócił moją uwagę,i uznałam,że lepiej by było skorygować pewne błędy

Jeszcze raz przepraszam,jeśli kogoś uraziłam,moim celem było jedynie udzielenie dobrej rady
Już tak nie przepraszaj, przecież nic się wielkiego nie stało. Myślę, że im więcej osób, które poprawiają błędy i się czepiają - w pozytywnym tego słowa znaczeniu - tym lepiej. Sama mam wiele wątpliwości, większośc chyba jeśli chodzi o trening (np. czym jest hh... chyba ogólnorozwojowym ćwiczeniem, bo to nie aeroby ) i chętnie posłuchałabym co robię źle

Cytat:
Napisane przez NoLQa Pokaż wiadomość
Jej nie potrafie zyc bez wizazu - dobrze, ze od tego sie nie tyje

oszalalam?
Ależ skąd nie oszalałaś... i powiedziała to uzależniona uzależnionej Wciąga strasznie skubany
Stary 2007-04-18, 20:00   #452
agness51
Zakorzenienie

Co do ćwiczeń,to niestety mam mniejszą wiedzę niż na temat odżywiania,dlatego ciąglę dowiaduję się czegoś nowego odnośnie treningu Nawet nie wiem co to znaczy ten hh

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 20:03   #453
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

italiaanka - wlasnie wiem, ze wciaga.. zwlaszcza uwielbiam przesiadywac na tym watku bo jest aktywny ale koniec roku juz za 7tygodni i tyle nauki mam, ze szok i zamiast siedziec i romansowac z prawem to ja siedze i romansuje na wizazu
Teraz robie sobie kawke bo jestem taka zamulona, ze szok.. a wczesniej niz o polnocy nie moge isc spac! Wiem, wiem ze PONOC kawa to zalecana jest jedna dziennie i bez mleka i w sumie to bedzie pierwsza dzisiaj ale z odrobinka mleka <coz ja ci moge poradzic >

MOWILA UZALEZNIONA UZALEZNIONEJ...

EDIT:
Wlasnie ojciec mi zepsul kawe wrrrrr

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 20:06   #454
ak8
Raczkowanie

Cytat:
italiaanka - wlasnie wiem, ze wciaga.. zwlaszcza uwielbiam przesiadywac na tym watku bo jest aktywny ale koniec roku juz za 7tygodni i tyle nauki mam, ze szok i zamiast siedziec i romansowac z prawem to ja siedze i romansuje na wizazu
Teraz robie sobie kawke bo jestem taka zamulona, ze szok.. a wczesniej niz o polnocy nie moge isc spac! Wiem, wiem ze PONOC kawa to zalecana jest jedna dziennie i bez mleka i w sumie to bedzie pierwsza dzisiaj ale z odrobinka mleka <coz ja ci moge poradzic >

MOWILA UZALEZNIONA UZALEZNIONEJ...

EDIT:
Wlasnie ojciec mi zepsul kawe wrrrrr

Prawo jest fajne wiem, bo studiuję :P
ak8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 20:09   #455
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Shiryuna Pokaż wiadomość
07:00: twaróg półtłusty z activią zbożową - a dlaczego nie chudy? Jest lepszy. Activia ok. Możesz coś jeszcze dodać jakieś warzywa? Bułka? Z uwagi tylko na to, że masz ww unikasz tłuszczy. Owsianka też może być.
11:00 grahamka z szynką i ogórkiem - malutko białka.
15:00 jak już pisałam nie wiem co na obiad
18:00 gotowany szpinak - to nie posiłek. Jeśli ma to być posiłek potrenigowy to musi być białko, ba! białko ma być w każdym posiłku. Tutaj dodatkowo np. ryż i warzywa.
21:00 serek wiejski - ok, jako posiłek przed snem.

O 17 wychodze z aerobicu czy powinnam wtedy zjeść coś białkowego??? Czy moge jutro jeść tak jak napisałam u góry?
Ciągle nie mamy zdrowych tłuszczy... a że nie powinno się ich łączyć z ww to praktycznie nie ma gdzie ich wsadzić... Trzeba byłoby jeszcze trochę pokombinować.

Zmniejszyłabym też odstępy między posiłkami i wtedy gdzieś się upchnie te tłuszcze, może tak?

7:00
10:00
13:00
16:00
19:00
21:00

Niby tylko jeden posiłek więcej, no ale zawsze...
Stary 2007-04-18, 20:10   #456
NoLQa
Zakorzenienie

ak8 - jak bylam malutka to bardzo chcialam zostaw adwokatka niestety dzisiejszy swiat tak czesto niszczy marzenia
Co do prawa to tez nie narzekam, ale ostatnio stracilam ochote na nauke wiec wole siedziec na wizazu

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-18, 20:11   #457
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń,to niestety mam mniejszą wiedzę niż na temat odżywiania,dlatego ciąglę dowiaduję się czegoś nowego odnośnie treningu Nawet nie wiem co to znaczy ten hh
No rzesz... hula hop
Ciągle próbuję rozkminić ATC i jakie partie mięśniowe się ćwiczy razem Kiedyś załapię
Stary 2007-04-18, 20:13   #458
NoLQa
Zakorzenienie

A ja wam sie przyznam, ze robie sama wiele bledow jesli chodzi o jadlospis bo w szkole nic nie jem.. czyli godziny moich posilkow sa praktycznie takie:
7:15 sniadanie
14:00 obiad
16:00 podwieczorek
18:30-19:15 kolacja
I robie to pomimo tego, ze znam wszystkie zasady.. jestem tak przyzwyczajona i tyle.. Kiedys to nawet sniadania nie jadlam lecz teraz staram sie wszystko na powoli zmieniac

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-18, 20:13   #459
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
ak8 - jak bylam malutka to bardzo chcialam zostaw adwokatka niestety dzisiejszy swiat tak czesto niszczy marzenia
Co do prawa to tez nie narzekam, ale ostatnio stracilam ochote na nauke wiec wole siedziec na wizazu
Ja chciałam być prawnikiem, ale od tego czasu mi się zmieniło ze 3 razy... a najwyższy czas się zdecydować. Teraz marzy mi się dietetyka, dziwne nie Tylko biologi i chemii nie zdawałam na maturze Gdybym mogła jeszcze raz wybierać... ech. Ale za rok, nic straconego... no... chyba, że mi się odmieni jeszcze

Cytat:
A ja wam sie przyznam, ze robie sama wiele bledow jesli chodzi o jadlospis bo w szkole nic nie jem.. czyli godziny moich posilkow sa praktycznie takie:

7:15 sniadanie

14:00 obiad

16:00 podwieczorek

18:30-19:15 kolacja

I robie to pomimo tego, ze znam wszystkie zasady.. jestem tak przyzwyczajona i tyle.. Kiedys to nawet sniadania nie jadlam lecz teraz staram sie wszystko na powoli zmieniac
Popieram. Za duże odstępy... ale ja kiedyś byłam lepsza... i głupsza pierwszy posiłek był ok. 14-15, śniadania nie jadłam, w szkole nic, od wielkiego dzonu jakiegoś rogala... i jaka dumna byłam z siebie, że tyle wytrzymać potrafię :/

Teraz nie jestem w stanie wytrzymać więcej niż 4h, no chyba, że mnie coś bardzo zajmie... śniadanie też obowiązkowo Wszystko da się zmienić...
Stary 2007-04-18, 20:15   #460
ak8
Raczkowanie

Cytat:

Czemu niszczy? wystarczy wytrwale dążyć do celu ( w większości wypadków)
Moje książki leżą i jakoś nie mam ochoty do nich zajrzeć, wolę siedzieć tu
Stary 2007-04-18, 20:15   #461
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez italiaanka Pokaż wiadomość
No rzesz... hula hop
Ciągle próbuję rozkminić ATC i jakie partie mięśniowe się ćwiczy razem Kiedyś załapię
Mi się wydaje,że hula to aeroby

No ale cóż,nie wiem jak to się zalicza

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 20:17   #462
NoLQa
Zakorzenienie

italiaanka - ja jestem na pierwszym roku piecioletniego technikum ekonomicznego i szczerze mowiac majac jeszcze tyle lat przed soba nie mam pojecia kim bede w zyciu OKAZE SIE
A i jeszcze chcialam dodac, ze przesadzaja jak dla mnie - w pierwszej klasie kaza nam sie uczyc prawa <mam 2 h tyg> i ekonomii przedsiebiorczej <tez 2 h tyg> i to wszystko po wlosku za jakie grzechy

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-18, 20:19   #463
NoLQa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ak8 Pokaż wiadomość
Czemu niszczy? wystarczy wytrwale dążyć do celu ( w większości wypadków)
Moje książki leżą i jakoś nie mam ochoty do nich zajrzeć, wolę siedzieć tu
Oj mi zniszczyl dlatego, ze wyjechalam z Polski i we Wloszech nie znacze nic dla calego wielkiego Mediolanu - bo nie oszukujmy sie - by zostac dobrym prawnikiem, adwokatem itp TRZEBA MIEC PLECY i sporo pieniedzy aby skonczyc studia
Ale ja jeszcze nic nie mowi i nie zapeszam, poniewaz w zyciu chce robic cos co mi da przede wszystkim satysfakcje i szczescie.. dopiero pozniej dobra sytuacje materialna.

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-18, 20:24   #464
Shiryuna
Zadomowienie

O kurcze teraz to już kompletnie nie wiem jaki mam sobie jadłospis zrobić hehe, strasznie to skomplikowane.
Shiryuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 20:27   #465
NoLQa
Zakorzenienie

Wg mnie, Shiryuna to powinnas zrobic sobie jadlospis podobny do tego, ktory stosowalas wczesniej zalaczajac rady italiaanki i w podczas diety powoli zmieniac nawyki
Bo jesli np wczesniej kolacje jadlas o 18 a teraz masz jesc o 21 to nie latwo jest sie przestawic - przynajmniej mi

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-18, 20:29   #466
ak8
Raczkowanie

Cytat:
Oj mi zniszczyl dlatego, ze wyjechalam z Polski i we Wloszech nie znacze nic dla calego wielkiego Mediolanu - bo nie oszukujmy sie - by zostac dobrym prawnikiem, adwokatem itp TRZEBA MIEC PLECY i sporo pieniedzy aby skonczyc studia
Ale ja jeszcze nic nie mowi i nie zapeszam, poniewaz w zyciu chce robic cos co mi da przede wszystkim satysfakcje i szczescie.. dopiero pozniej dobra sytuacje materialna.
Satysfakcja i szczęście z pracy zawodowej jest najważniejsza Dlatego studiuję prawo- wiem, że to jest to Co do tej sytuacji w zawodach prawniczych odnośnie znajomości i pieniędzy to w Polsce niby też tak jest, ale ja poznaję coraz więcej osób, które nie miały wiele pieniędzy, pochodzą z małego miasta bądz wsi, nie mieli żadnych znajomości. Dzięki swojej determinacji i ciężkiej pracy osiągneli sukces więc czasem chcieć może się równać móc, trzeba wierzyć we własne możliwości !
Stary 2007-04-18, 20:33   #467
NoLQa
Zakorzenienie

ak8 - zgadzam sie w pelni z tym co piszesz , lecz ja chce sie dosyc wczesnie wyprowadzic z domu i zaczac zycie na wlasna reke.. taka juz jestem - NIEZALEZNOSC to cos czego w moim zyciu nie moze brakowac
Zreszta nie schodzmy na tak glebokie tematy, bo czuje sie zbyt "smarkata" na takie

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-18, 20:35   #468
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
Napisane przez Shiryuna Pokaż wiadomość
O kurcze teraz to już kompletnie nie wiem jaki mam sobie jadłospis zrobić hehe, strasznie to skomplikowane.
Nie taki diabeł straszyny, popatrz... innym też się przyda. Poniżej przykłady B T W, już wklejałam, ale nie zaszodzi jeszcze raz.

Posiłek to:

1. Białko + zdrowe tłuszcze + warzywa, przykłady:

- jajecznica + warzywa + oliwa/orzechy
- pierś z kurczaka + warzywa + oliwa/orzechy

Białko zawsze musi być, ok. 20g w każdym posiłku. Dalej dodajesz warzywa, np. robisz sobie sałatkę - z dowolnych, jakie tylko lubisz i polewasz oliwą - i to jest dobry posiłek.

2. Białko + węglowodany, przykłady:

- Owsianka (płatki owsiane + mleko), twaróg chudy.
- Placek owsiany (białka jajek ubijasz, dodajesz płatki owsiane, smażysz jak naleśnik)

Tutaj unikasz tłuszczy.

Proste prawda

Posiłków można mnóstwo skomponować... postaraj się by w każdym było białko, w którymś posiłku znalazły się tłuszcze. One są bardzo konieczne! Jedz więcej warzyw. Obiad zostaw teraz, no chyba, że rzeczywiście jakieś straszne świństwo podadzą Skup się na pozostałych posiłkach.

Do tego woda mineralna, zielona, czerwona herbata.

Białka : Mięsa (wołowina, piersi z kurczaka/indyka i inne chude mięsa, ew. wieprzowina), ryby tłuste/chude , jajka , twarogi chude/półtłuste, serki wiejskie, odżywki białkowe.

Tłuszcze : Oliwa z oliwek (podstawa) , tran , olej lniany, jajka , tłuste ryby, nasiona słonecznika, pestki dyni, olej MCT, orzechy włoskie/laskowe, migdały, wiórki kokosowe troche masła też nie zaszkodzi.

Węglowodany : Ryż ciemny/paraboliczny, makaron zwykły/razowy, płatki owsiane zwykłe/górskie , pieczywo pełnoziarniste, kasza gryczana/jęczmienna, warzywa (podstawa), owoce, naturalne kefiry/maślanki/jogurty, mleko 0-1.5%, odrobina miodu naturalnego, odrobina rodzynek.

Cytat:
Wg mnie, Shiryuna to powinnas zrobic sobie jadlospis podobny do tego, ktory stosowalas wczesniej zalaczajac rady italiaanki i w podczas diety powoli zmieniac nawyki

Bo jesli np wczesniej kolacje jadlas o 18 a teraz masz jesc o 21 to nie latwo jest sie przestawic - przynajmniej mi

Wprowadzaj zmiany powoli. Ja mogę poprawiać jadłospis, aż do momentu kiedy będzie poprawny i do zaakceptowania, więc spokojnie... a wynika to z tego, że ja nie traktuję 'diety' jako schudłam, jest ok, więc zaczynam jeść jak mi się podoba, a jako trwały sposób na odżywianie
Stary 2007-04-18, 20:38   #469
NoLQa
Zakorzenienie

italiaanko, wg mnie ten schemat jest naprawde przydatny

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-18, 20:42   #470
ak8
Raczkowanie

Cytat:
ak8 - zgadzam sie w pelni z tym co piszesz , lecz ja chce sie dosyc wczesnie wyprowadzic z domu i zaczac zycie na wlasna reke.. taka juz jestem - NIEZALEZNOSC to cos czego w moim zyciu nie moze brakowac
Zreszta nie schodzmy na tak glebokie tematy, bo czuje sie zbyt "smarkata" na takie

Doskonale rozumiem
Stary 2007-04-18, 20:44   #471
italiaanka
Wtajemniczenie

GG do italiaanka

Cytat:
italiaanko, wg mnie ten schemat jest naprawde przydatny
Dziękuję.

Ale Ty przecież też znasz zasady... nie przytakiwać mi tylko już do roboty i pomagać w poprawianiu

Idę uczyć brata piosenki... "Eko, eko ekologia...." - o matko
Chwilowo mówię papa, ale wrócę... czy już pisałam, że wizaż uzależnia
Stary 2007-04-18, 20:46   #472
Shiryuna
Zadomowienie

07:00: twaróg półtłusty z activią zbożową
11:00 grahamka z szynką i ogórkiem (nie mam co dodać aby było więcej białka)
15:00 jak już pisałam nie wiem co na obiad
18:00 kawałek ryby pieczony w folii z oliwą z oliwek, papryka
21:00 serek wiejski

Hmmm tylko czy teraz nie będzie za dużo?
Shiryuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 20:47   #473
NoLQa
Zakorzenienie

A ja uciekam uczyc sie "MOJE TWOJE NASZE " pffffff tak zawsze okreslam prawo
Wroce pozniej, lecz nie za szybko <na piatek mam 4 rozdzialy do nauki wiec dzisiaj chce juz zaczac przynajmniej z pierwszym..

Trzymajcie sie

Studentka!

BLOG - zapraszam
Stary 2007-04-18, 20:49   #474
Abi81
Raczkowanie

GG do Abi81

Przede mna wciaz jeszcze cwiczenia... znowu bede cwiczyc po nocy bo w dzien z dwoma maluchami sie za bardzo nie da, juz niedlugo ida spac... ufff.
Hmm... szpinak, ponoc bardzo zdrowy ale nie moge sie do niego przelamac, probowalam juz go w rozny sposob przyzadzac i podziekowalam... szkoda, tak bardzo chcialam go zaczac jesc.
Abi81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:03   #475
asiulek04
Raczkowanie

ja za chwle robie A6W

jutro przez caly dzien salatka: 200 g ryzu, piers z kurczaka, papryczka ostra, ogorek kiszony 4 x, puszka fasolki, do tego przyprawy, lyzka oleju z pestek winogron i ocet winny, rozkladam na 5 czesci i wcinam
asiulek04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:03   #476
wiolisza
Raczkowanie

GG do wiolisza

ach dziewczyny! Chwile mnie nie bylo i znowu sie zatraciłam ^^. ach jeszcze dzis nie cwiczylam i strasznie mi sie nie chce ale nie ma że boli dzis 3 dzien a6W. dziewczyny znacie jeszcze jakies cwicznia, ktore moge cwiczyc razem z a6W? chodzi mi głownie cwiczenia na biodra , uda, łydki, brzuch i boczki. to wszystko mam takie bleee .

Postanowienie :
Schudnąc 5 kg!
Poprawic swoją kondycję!
Nauczyc się grac na gitarze!
I na deskorolce!

P o o m o c y ! xD
wiolisza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:16   #477
laurynka
Rozeznanie

jaka się tu poważna rozmowa rozkręciła
powiem Wam dziewczyny, że ja się właśnie na dietetykę wybieram.. zdaje biologie na maturze i jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to właśnie na taki kierunek pójdę italiaanka Ty to byś się nadawała na dietetyka ;] wiesz mogła byś iść ewentualnie na studium ... to nie to samo co studia na AM ale chyba też jest ok...
ja już po ćwiczeniach ... 30 min ćwiczenia na pośladki i brzuch i 30 minut skakanki.. zaraz się jeszcze porozciągam ufff ;]

63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 51 50 kg
laurynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 21:18   #478
laurynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiolisza Pokaż wiadomość
ach dziewczyny! Chwile mnie nie bylo i znowu sie zatraciłam ^^. ach jeszcze dzis nie cwiczylam i strasznie mi sie nie chce ale nie ma że boli dzis 3 dzien a6W. dziewczyny znacie jeszcze jakies cwicznia, ktore moge cwiczyc razem z a6W? chodzi mi głownie cwiczenia na biodra , uda, łydki, brzuch i boczki. to wszystko mam takie bleee .
mnóstwo jest takich ćwiczeń na forum fitness... a trening na siłowni nie wchodzi w gre tak?

63 62 61 60 59 58 57 56 55 54 53 52 51 50 kg
laurynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 22:13   #479
ainoh7
Rozeznanie

czy chleb pumpernikiel jest dobry przy odchudzaniu?
ainoh7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 22:15   #480
monicka9219
Raczkowanie

jejQ ale wy się produkujecie;P:P heheh z 3 godziny mnie nie było. a już mam takie zaległości:PWiecie co Nasz watek jest najlepsiejszy z najlepsiejszych Nigdy wczesniej tak "żywego" watka nie widziałam Oby tak dalej
monicka9219 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości