|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud")
Cytat:
- tym lepiej. Sama mam wiele wątpliwości, większośc chyba jeśli chodzi o trening (np. czym jest hh... chyba ogólnorozwojowym ćwiczeniem, bo to nie aeroby ) i chętnie posłuchałabym co robię źle ![]() Cytat:
Wciąga strasznie skubany
|
|
|
#452 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ćwiczeń,to niestety mam mniejszą wiedzę niż na temat odżywiania,dlatego ciąglę dowiaduję się czegoś nowego odnośnie treningu
![]() Nawet nie wiem co to znaczy ten hh
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
italiaanka - wlasnie wiem, ze wciaga.. zwlaszcza uwielbiam przesiadywac na tym watku bo jest aktywny
ale koniec roku juz za 7tygodni i tyle nauki mam, ze szok i zamiast siedziec i romansowac z prawem to ja siedze i romansuje na wizazu Teraz robie sobie kawke bo jestem taka zamulona, ze szok.. a wczesniej niz o polnocy nie moge isc spac! Wiem, wiem ze PONOC kawa to zalecana jest jedna dziennie i bez mleka i w sumie to bedzie pierwsza dzisiaj ale z odrobinka mleka <coz ja ci moge poradzic MOWILA UZALEZNIONA UZALEZNIONEJ... EDIT: Wlasnie ojciec mi zepsul kawe wrrrrr
|
#454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Prawo jest fajne wiem, bo studiuję :P
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmniejszyłabym też odstępy między posiłkami i wtedy gdzieś się upchnie te tłuszcze, może tak? 7:00 10:00 13:00 16:00 19:00 21:00 Niby tylko jeden posiłek więcej, no ale zawsze...
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
ak8 - jak bylam malutka to bardzo chcialam zostaw adwokatka
niestety dzisiejszy swiat tak czesto niszczy marzenia Co do prawa to tez nie narzekam, ale ostatnio stracilam ochote na nauke
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciągle próbuję rozkminić ATC i jakie partie mięśniowe się ćwiczy razem
|
|
|
#458 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam sie przyznam, ze robie sama wiele bledow jesli chodzi o jadlospis bo w szkole nic nie jem.. czyli godziny moich posilkow sa praktycznie takie:
7:15 sniadanie 14:00 obiad 16:00 podwieczorek 18:30-19:15 kolacja I robie to pomimo tego, ze znam wszystkie zasady.. jestem tak przyzwyczajona i tyle.. Kiedys to nawet sniadania nie jadlam
|
#459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym mogła jeszcze raz wybierać... ech. Ale za rok, nic straconego... no... chyba, że mi się odmieni jeszcze ![]() Cytat:
Teraz nie jestem w stanie wytrzymać więcej niż 4h, no chyba, że mnie coś bardzo zajmie... śniadanie też obowiązkowo Wszystko da się zmienić...
|
|
|
#460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu niszczy? wystarczy wytrwale dążyć do celu ( w większości wypadków)Moje książki leżą i jakoś nie mam ochoty do nich zajrzeć, wolę siedzieć tu
|
|
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale cóż,nie wiem jak to się zalicza
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
|
#462 |
|
Zakorzenienie
|
italiaanka - ja jestem na pierwszym roku piecioletniego technikum ekonomicznego
OKAZE SIE ![]() A i jeszcze chcialam dodac, ze przesadzaja jak dla mnie - w pierwszej klasie kaza nam sie uczyc prawa <mam 2 h tyg> i ekonomii przedsiebiorczej <tez 2 h tyg> i to wszystko po wlosku
|
#463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja jeszcze nic nie mowi i nie zapeszam, poniewaz w zyciu chce robic cos co mi da przede wszystkim satysfakcje i szczescie.. dopiero pozniej dobra sytuacje materialna.
|
|
#464 |
|
Zadomowienie
|
O kurcze teraz to już kompletnie nie wiem jaki mam sobie jadłospis zrobić hehe, strasznie to skomplikowane.
|
|
|
|
#465 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie, Shiryuna to powinnas zrobic sobie jadlospis podobny do tego, ktory stosowalas wczesniej zalaczajac rady italiaanki i w podczas diety powoli zmieniac nawyki
![]() Bo jesli np wczesniej kolacje jadlas o 18 a teraz masz jesc o 21 to nie latwo jest sie przestawic - przynajmniej mi
|
#466 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego studiuję prawo- wiem, że to jest to Co do tej sytuacji w zawodach prawniczych odnośnie znajomości i pieniędzy to w Polsce niby też tak jest, ale ja poznaję coraz więcej osób, które nie miały wiele pieniędzy, pochodzą z małego miasta bądz wsi, nie mieli żadnych znajomości. Dzięki swojej determinacji i ciężkiej pracy osiągneli sukces więc czasem chcieć może się równać móc, trzeba wierzyć we własne możliwości !
|
|
|
|
|
#467 |
|
Zakorzenienie
|
ak8 - zgadzam sie w pelni z tym co piszesz
Zreszta nie schodzmy na tak glebokie tematy, bo czuje sie zbyt "smarkata" na takie
|
#468 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Posiłek to: 1. Białko + zdrowe tłuszcze + warzywa, przykłady: - jajecznica + warzywa + oliwa/orzechy - pierś z kurczaka + warzywa + oliwa/orzechy Białko zawsze musi być, ok. 20g w każdym posiłku. Dalej dodajesz warzywa, np. robisz sobie sałatkę - z dowolnych, jakie tylko lubisz i polewasz oliwą - i to jest dobry posiłek. 2. Białko + węglowodany, przykłady: - Owsianka (płatki owsiane + mleko), twaróg chudy. - Placek owsiany (białka jajek ubijasz, dodajesz płatki owsiane, smażysz jak naleśnik) Tutaj unikasz tłuszczy. Proste prawda Posiłków można mnóstwo skomponować... postaraj się by w każdym było białko, w którymś posiłku znalazły się tłuszcze. One są bardzo konieczne! Jedz więcej warzyw. Obiad zostaw teraz, no chyba, że rzeczywiście jakieś straszne świństwo podadzą Do tego woda mineralna, zielona, czerwona herbata. Białka : Mięsa (wołowina, piersi z kurczaka/indyka i inne chude mięsa, ew. wieprzowina), ryby tłuste/chude , jajka , twarogi chude/półtłuste, serki wiejskie, odżywki białkowe. Tłuszcze : Oliwa z oliwek (podstawa) , tran , olej lniany, jajka , tłuste ryby, nasiona słonecznika, pestki dyni, olej MCT, orzechy włoskie/laskowe, migdały, wiórki kokosowe troche masła też nie zaszkodzi. Węglowodany : Ryż ciemny/paraboliczny, makaron zwykły/razowy, płatki owsiane zwykłe/górskie , pieczywo pełnoziarniste, kasza gryczana/jęczmienna, warzywa (podstawa), owoce, naturalne kefiry/maślanki/jogurty, mleko 0-1.5%, odrobina miodu naturalnego, odrobina rodzynek. Cytat:
Wprowadzaj zmiany powoli. Ja mogę poprawiać jadłospis, aż do momentu kiedy będzie poprawny i do zaakceptowania, więc spokojnie... a wynika to z tego, że ja nie traktuję 'diety' jako schudłam, jest ok, więc zaczynam jeść jak mi się podoba, a jako trwały sposób na odżywianie
|
|
|
#470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Doskonale rozumiem |
|
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję.
Ale Ty przecież też znasz zasady... nie przytakiwać mi tylko już do roboty i pomagać w poprawianiu Idę uczyć brata piosenki... "Eko, eko ekologia...." - o matko Chwilowo mówię papa, ale wrócę... czy już pisałam, że wizaż uzależnia
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
07:00: twaróg półtłusty z activią zbożową
11:00 grahamka z szynką i ogórkiem (nie mam co dodać aby było więcej białka) 15:00 jak już pisałam nie wiem co na obiad 18:00 kawałek ryby pieczony w folii z oliwą z oliwek, papryka 21:00 serek wiejski Hmmm tylko czy teraz nie będzie za dużo? |
|
|
|
#473 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uciekam uczyc sie "MOJE TWOJE NASZE
" pffffff ![]() Wroce pozniej, lecz nie za szybko <na piatek mam 4 rozdzialy do nauki wiec dzisiaj chce juz zaczac przynajmniej z pierwszym.. Trzymajcie sie
|
#474 |
|
Raczkowanie
|
Przede mna wciaz jeszcze cwiczenia... znowu bede cwiczyc po nocy bo w dzien z dwoma maluchami sie za bardzo nie da, juz niedlugo ida spac... ufff.
Hmm... szpinak, ponoc bardzo zdrowy ale nie moge sie do niego przelamac, probowalam juz go w rozny sposob przyzadzac i podziekowalam... szkoda, tak bardzo chcialam go zaczac jesc.
|
|
|
|
#475 |
|
Raczkowanie
|
ja za chwle robie A6W
![]() jutro przez caly dzien salatka: 200 g ryzu, piers z kurczaka, papryczka ostra, ogorek kiszony 4 x, puszka fasolki, do tego przyprawy, lyzka oleju z pestek winogron i ocet winny, rozkladam na 5 czesci i wcinam
|
|
|
|
#476 |
|
Raczkowanie
|
ach dziewczyny! Chwile mnie nie bylo i znowu sie zatraciłam ^^. ach jeszcze dzis nie cwiczylam
i strasznie mi sie nie chce ale nie ma że boli dzis 3 dzien a6W. dziewczyny znacie jeszcze jakies cwicznia, ktore moge cwiczyc razem z a6W? chodzi mi głownie cwiczenia na biodra , uda, łydki, brzuch i boczki. to wszystko mam takie bleee .
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
jaka się tu poważna rozmowa rozkręciła ![]() powiem Wam dziewczyny, że ja się właśnie na dietetykę wybieram.. zdaje biologie na maturze i jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to właśnie na taki kierunek pójdę italiaanka Ty to byś się nadawała na dietetyka ;] wiesz mogła byś iść ewentualnie na studium ... to nie to samo co studia na AM ale chyba też jest ok...ja już po ćwiczeniach ... 30 min ćwiczenia na pośladki i brzuch i 30 minut skakanki.. zaraz się jeszcze porozciągam ufff ;]
|
|
#478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#479 |
|
Rozeznanie
|
czy chleb pumpernikiel jest dobry przy odchudzaniu?
|
|
|
|
#480 |
|
Raczkowanie
|
jejQ ale wy się produkujecie;P:P heheh z 3 godziny mnie nie było. a już mam takie zaległości:PWiecie co
Nasz watek jest najlepsiejszy z najlepsiejszych Nigdy wczesniej tak "żywego" watka nie widziałam Oby tak dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

) i chętnie posłuchałabym co robię źle 

i tyle nauki mam, ze szok
wrrrrr
niestety dzisiejszy swiat tak czesto niszczy marzenia 

Gdybym mogła jeszcze raz wybierać... ech. Ale za rok, nic straconego...