|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
oj biedna, a może na serio zmiany hormonalne przed porodem tak wpływają i rodzisz jutro ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
Nie zacytowało mi tego co chciałam. W każdym razie tekst o produkcji kobiet rewelacja. Karolajn a może spróbuj posiłkować się dr. Karpem. Może owiń ją ciasno i będzie spokojniejsza. Jakby była kolka to mała by się prężyła i darła raczej.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-05 o 22:21 |
|
|
|
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może tak być, że w czasie ciąży nikt nic nie widzi (nawet na usg 3d/4d). Częśc dzieci z ZD ma prawidłową przezierność karkową i kość nosową uwidocznioną. Pocieszające jest to, że jeśli w czasie ciąży nic nikt nie zauważył to przewaznie dzieci mają lekkie upośledzenie umysłowe, inne wady często je omijają (np. wady serca), a jeśli są to mają lekką postać. Mam koleżankę która w wieku 25 lat urodziła córeczkę z ZD - pomimo, że miała wszytskie badania to w czasie ciąży nie wykryto ZD. W okresie rozliczania się z US pisałam Wam nr KRS, żeby jesli któraś może przekazać 1% (chyba pamiętacie?). I ona ma w sumie na serio szczęście w nieszczęściu, bo jej przypadek potwierdza to, że mała dobrze w sumie funkcjonuje. Co oczywiście nie zmienia faktu, że ma specjalistyczne badania, wizyty regularne, rehabilitację - dużo pracy kosztuje rodziców to aby mogła dobrze funkcjonować. P.S. ale oczywiscie żeby nie przyszło Wam do głowy zamartwianie się na zapas, bo niestety, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu. ZD nie jest chorobą tylko wadą genetyczną ( trisomia chromosomów 21), już przy poczęciu wsytępuje. Podobnie jest z rozszczepem podniebienia czy wargi. Zadzieje się wczesnie i tyle, na usg tez czesto nie widac. Jednak akurat rozszczepem na serio nie ma co sie martwić, bo obecnie zabiegi operacyjne są tak robione, że nawet możecie nie wiedzieć, że znacie kogoś z tym problemem. To jest tak jakby do worka z białymi kulkami ktos wrzucił jedną czarną i akurat ta matka która ma dziecko z ZD losuję te jedną czarną. Wiek Kallisto wskazuje, że szanse na urodzenie dziecka z ZD miała jak 1 do ok 1400, czyli jedno dziecko na 1400 będzie miało tę wadę gentyczną (u matek pomiedzy 20 a 25 rokiem życia, bo wraz z wiekiem ryzyko rośnie). Mam nadzieję, że Kallisto nie będzie zła, że tak tu piszemy, no ale wiadomo, że jest to jakimś szokiem również i dla nas.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-05 o 22:35 |
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Ide spac. Antoś pojechal na troche na badanie cukru i zostanie tam troszke zebym sie zdrzemnela.paaaaa
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4446 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Ja też już lecę. Jestem nieprzytomna. Dobranoc Mamusie, brzusie i dzidziusie!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mialam genetycznego na poczatku ciazy, połówkowe jedynie mialam takie solidne
tylko ja jestem z tych że wolalabym sie dowiedziec dopiero po porodzie a nie juz w ciazy bo to i tak by nic nie zmienilo a po co myslec- co to bedzie tyle miesiecy no nic czekam na Kalisto i mam nadzieje, ze nam przyblizy troche sprawe
|
|
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
W odpowiedzi na prośbę wstawiam prosiaka zdjęcia są dość stare, bo sprzed prawie 4 lat, ale nie zmienił się futrzak na pierwszym pląta się po podłodze i podgląda wszystko, takie ciekawskie jajo, a na drugim udowadnia mi że jest ważniejszy od mojej nauki do examów
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
Idzia wyjatkowe dzieci wyjątkowych rodziców i tyle
![]() pobolewa mnie szyjka- no ale to takie pit.u pit.u |
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Janowicza...tenisiste
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
A ja o 20 się wyprysznicowałam i ogoliłam bo tak o tym goleniu pisałyście dużo. I jak zwykle się zacięłam. Teraz po wizycie w wc szok bo na wkładce krew! Od zaciecia na szczęście! Też tęsknię za normalnym goleniem.
A jeżeli chodzi o sikanie to ja często i dość duże ilości. No dziś to przechodzę sama siebie. Może za dużo piję jednak? ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Już załapałam. Dzięki.
|
#4453 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
) - powinna mocniej zassać i nie chcieć oddać.Cytat:
1. Ciasne owinięcie (koniecznie unieruchomić rączki, by dziecko nie mogło nimi machać) 2. Ułożenie na boczku (płaczącemu dziecku leżącemu na pleckach włącza się odruch moro-spadania przez co płacze ono jeszcze bardziej) 3. Kołysanie 4. Szumiące odgłosy - głośne Ciiiiiiiiiiiiiii lub włączenie suszarki, odkurzacza 5. Zaspokojenie odruchu ssania Tu filmik tłumaczący o co chodzi - polecałam go już ja i Mela http://www.youtube.com/watch?feature...v=ASEjSYlnbzM#! Cytat:
![]() Mądraliński
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-05 o 22:50 |
||||||
|
|
|
#4454 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się po powrocie.. W pizza hut zjadłam 3 kawałki pizzy (2 mega cienkie i 1 mega gruby
) i miseczkę sałatek z baru sałatkowego wypiłam szklankę mrożonej herbaty i capuccino.. chyba nie było tak źle, bo waga po powrocie pokazała 1,4kg mniej niż wczoraj Ponadto mama zapłaciła za dwupak staników do karmienia..w kappahl'u.. czarny i biały..były za 79,90, ale przy kasie okazało się, że mama ma zniżkę 20% i wyszło niecałe 64zł ![]() aaaa.... i materac doszedł stokrotka 19 lipca..hmm... lubię parzyste cyfry i liczby i w ogóle wolałabym wcześniej.. choć kilka dni ev całe szczęście ta malutka dziewczynka wcześniaczek jest silna.. i jeszcze sama oddycha... ![]() Oliath fajnie, że możesz jeść wszystko przy KP.. choć moja przyjaciółka też przez pierwszy miesiąc pozwalała sobie na wiele.. a już w kolejnym zauważyła, że kupki nieładne, brzuszek wzdęty.. Mała zaczęła być przy tym bardzo marudna, widać było, że brzuszek boli.. no i dietka.. ograniczyła co się dało i do tej pory (4 miesiąc) wprowadza pomalutku różne produkty. Mam nadzieję, że u Ciebie jednak nie będzie takich zmian ![]() sammi czasami energia mnie rozpiera..to trwa dosłownie chwilę.. później zadyszka i padam na pysk ![]() czarownica Antoni.. śliczny jest elaine-blath dzięki ![]() karolajn kurcze..najgorsze, gdy nie wiadomo o co chodzi dzieciaczkowi.. nie wiadomo jak pomóc
|
|
|
|
#4455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak sie ma Małgosia? zdrowa juz?? wogole to ciekawe jak sie bedzie zachowywac jak pojawi sie siostrzyczka- czy bedzie zazdrosna... ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Przenosze sie dziołchy na Tel i ide coś zrobic Papu coś zgłodnialam.. tylko co ja zjem eh..
![]() Czarownico nie pisz do nas tak jakbys miala sie nie udzielac juz he ) Tez jestem ciekawa czy Kallisto wiedziala juz wczesniej coś.. Co nie zmienia faktu ze myslalam ze na genetycznym itp mozna wykryć ZD ale nie chce o tym myslec ani nic. |
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
drugiego: nie skomentuje, bo prosiłas, ale ja swoje wiem
|
|
|
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
ide spac
dobranoc brzuchatki |
|
|
|
#4459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4460 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Piękności
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lachryma- Iluzja bardzo fajna
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-05 o 23:13 |
||||
|
|
|
#4461 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się po
A co mi tam, żeby później nie marudził mi że go ominęłam przy sprzątaniu
![]() Cytat:
brawo za wytrwałość w lepieniu![]() Cytat:
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mamy za staniczki za materac
|
|
|
|
|
#4463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
idę do wucetu pełna po brzegi, siadam i cienką strużką chyba po 50 ml wysikuję, za to "pięknie" puchnę, więc chyba woda zostaje nie tam gdzie trzeba... Ależ miałam skurczybyka przed chwilką aaaaałłłłłaaaaa! brzuch jak kamień, nie bolesny, raczej powodujący spory dyskomfort - byle do wtorku i choć wolałabym tego uniknąć (bo mi się dr nie widzi..), ale zmuszę go do sprawdzenia szyjki (mój zawsze prawdza)Demot na jutro dla mojego męża: http://img4.demotywatoryfb.pl//uploa...co7pdz_600.jpg |
||
|
|
|
#4464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale z tym spadkiem wagi to już przesadziłaś ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazuje tylko prawdopodobienstwo wystepowania wady |
|
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan ja tez jestem za Twoim tytułem
![]() domcia a ja juz myslalam, ze Ty na porodówce Zgadza się, ze bad pokazuje prawdopodobienstwo, no ale jednak z dziecmi z którymi pracowałam (tymi których rodzice dowiedzieli sie o wadzie w ciazy) przeziernosc była 3cm i wiecej, a kosc nosowa widoczna dopiero w 16-20tc. Co oczywiscie nie zawsze oznacza wade, sama mam znajoma u ktorej kosci nie bylo widac do 18 tc a dziecko jest zdrowe.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-05 o 23:09 |
|
|
|
#4468 |
|
Zakorzenienie
|
A zapraszam, zapraszam
![]() Wpadajcie wszystkie - wyjdzie po ok 2 pierogi na głowę |
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Neni to chyba na smaka ino
|
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
czyli do mojej diety mogę znowu włączyć słodycze
idzia jupi! mam swój fan-club znaczy moja twórczość ma.. znowu się zapominam śpijcie smacznie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

Czuję się fatalnie. Niedobrze mi, boli cała czaszka, szczęka, uszy...no dosłownie cała głowa
Do tego zatoki...cieknie mi z nosa. Aj, ogólnie nie wiem co mi się porobiło. Zaczęło lekko pobolewać. Myślałam, że to kwestia pogody, duchoty, ciśnienia, ale jak się rozkręciło, to jest masakra. 

tez kiedyś miałam i mam sentyment
na pierwszym pląta się po podłodze i podgląda wszystko, takie ciekawskie jajo, a na drugim udowadnia mi że jest ważniejszy od mojej nauki do examów 

i 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

110 szt. ruskich i 25 z truskawkami
idę do wucetu pełna po brzegi, siadam i cienką strużką chyba po 50 ml wysikuję, za to "pięknie" puchnę, więc chyba woda zostaje nie tam gdzie trzeba...