Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 22:13   #4441
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko napisać, że głowa nadal mi pęka. Czuję się fatalnie. Niedobrze mi, boli cała czaszka, szczęka, uszy...no dosłownie cała głowa Do tego zatoki...cieknie mi z nosa. Aj, ogólnie nie wiem co mi się porobiło. Zaczęło lekko pobolewać. Myślałam, że to kwestia pogody, duchoty, ciśnienia, ale jak się rozkręciło, to jest masakra.
Mój tato chciał mnie rozweselić i stwierdził, że nietypowo rodzę. Wody odchodzą górą zamiast dołem i dzieciątko też ciśnie nie tam gdzie trzeba i stąd ból, ale mnie to jakoś dziś nie rozśmieszyło.
Nie udało mi się zdrzemnąć nawet na sekundę, ale się nie poddaję. Wierzę, że sen pomoże.

Śpijcie dobrze mamusie.

oj biedna, a może na serio zmiany hormonalne przed porodem tak wpływają i rodzisz jutro

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewcznki a co z Eweeve? Dzis miala byc cesarka prawda?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
juz dziewczyny odp.

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Karolajn Idzia ma fajne pomysły. Jeśli chodzi o kolkę to wiem, że super działa masaż brzuszka ale nie okrężny a taki zjazdowy, od góry brzuszka do pachwinek. Mam nadzieję, że jakoś zaradzicie wydaje mi się, że małej może ewidentnie brakować cyca, bo tak duzo potrafiła zjeść. A mm z butelki to nie to samo co cyc mamusi...eh...

Ja zmykam, zajrzałam zobaczyć co Czarowniczka naskrobała i Antoniego obejrzeć w większym formacie dobranoc
tak zgadza sie, moze źle troche napisałam, bo nie okrężnymi, ale od klatki do pupy, jednak nie powinny to być takie ruchy w pionie, tylko lekko podkrecone (nie wiem czy rozumiecie???). No i jak wracamy na góre to od lewej do prawej (jak w zegarku).
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:19   #4442
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
ciekawe czy Kalisto miała szczegółowe usg i czy lekarz zwracał uwage, że może być coś nie tak... moze nam da znać jak już wróci do domu...
Też się zastanawiam dlaczego nie wyszło nic na badaniach.

Nie zacytowało mi tego co chciałam. W każdym razie tekst o produkcji kobiet rewelacja. Roxi dzieciaki rządzą ze swoją wiedzą.

Karolajn a może spróbuj posiłkować się dr. Karpem. Może owiń ją ciasno i będzie spokojniejsza. Jakby była kolka to mała by się prężyła i darła raczej.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-07-05 o 22:21
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:21   #4443
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Zmęczyłam się
Ale przygotowałam:
- zestaw zaraz po urodzeniu
- ciuszki na pobyt w szpitalu
- zestaw na wyjście

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:22   #4444
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe czy Kalisto miała szczegółowe usg i czy lekarz zwracał uwage, że może być coś nie tak... moze nam da znać jak już wróci do domu...
w sumie szukałam jej postów i nie znalazłam info o usg genetycznym z 12-14 tc, nie chciałam tego tematu za bardzo poruszać, ale skoro zaczełas ...

to może tak być, że w czasie ciąży nikt nic nie widzi (nawet na usg 3d/4d). Częśc dzieci z ZD ma prawidłową przezierność karkową i kość nosową uwidocznioną. Pocieszające jest to, że jeśli w czasie ciąży nic nikt nie zauważył to przewaznie dzieci mają lekkie upośledzenie umysłowe, inne wady często je omijają (np. wady serca), a jeśli są to mają lekką postać. Mam koleżankę która w wieku 25 lat urodziła córeczkę z ZD - pomimo, że miała wszytskie badania to w czasie ciąży nie wykryto ZD. W okresie rozliczania się z US pisałam Wam nr KRS, żeby jesli któraś może przekazać 1% (chyba pamiętacie?). I ona ma w sumie na serio szczęście w nieszczęściu, bo jej przypadek potwierdza to, że mała dobrze w sumie funkcjonuje. Co oczywiście nie zmienia faktu, że ma specjalistyczne badania, wizyty regularne, rehabilitację - dużo pracy kosztuje rodziców to aby mogła dobrze funkcjonować.

P.S. ale oczywiscie żeby nie przyszło Wam do głowy zamartwianie się na zapas, bo niestety, ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu. ZD nie jest chorobą tylko wadą genetyczną ( trisomia chromosomów 21), już przy poczęciu wsytępuje. Podobnie jest z rozszczepem podniebienia czy wargi. Zadzieje się wczesnie i tyle, na usg tez czesto nie widac. Jednak akurat rozszczepem na serio nie ma co sie martwić, bo obecnie zabiegi operacyjne są tak robione, że nawet możecie nie wiedzieć, że znacie kogoś z tym problemem.

To jest tak jakby do worka z białymi kulkami ktos wrzucił jedną czarną i akurat ta matka która ma dziecko z ZD losuję te jedną czarną. Wiek Kallisto wskazuje, że szanse na urodzenie dziecka z ZD miała jak 1 do ok 1400, czyli jedno dziecko na 1400 będzie miało tę wadę gentyczną (u matek pomiedzy 20 a 25 rokiem życia, bo wraz z wiekiem ryzyko rośnie).

Mam nadzieję, że Kallisto nie będzie zła, że tak tu piszemy, no ale wiadomo, że jest to jakimś szokiem również i dla nas.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-05 o 22:35
Stary 2013-07-05, 22:23   #4445
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Ide spac. Antoś pojechal na troche na badanie cukru i zostanie tam troszke zebym sie zdrzemnela.paaaaa

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:34   #4446
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18

Ja też już lecę. Jestem nieprzytomna. Dobranoc Mamusie, brzusie i dzidziusie!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:34   #4447
iwona335
Zakorzenienie

ja nie mialam genetycznego na poczatku ciazy, połówkowe jedynie mialam takie solidne
tylko ja jestem z tych że wolalabym sie dowiedziec dopiero po porodzie a nie juz w ciazy bo to i tak by nic nie zmienilo a po co myslec- co to bedzie tyle miesiecy
no nic czekam na Kalisto i mam nadzieje, ze nam przyblizy troche sprawe
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:36   #4448
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mialam genetycznego na poczatku ciazy, połówkowe jedynie mialam takie solidne
tylko ja jestem z tych że wolalabym sie dowiedziec dopiero po porodzie a nie juz w ciazy bo to i tak by nic nie zmienilo a po co myslec- co to bedzie tyle miesiecy
no nic czekam na Kalisto i mam nadzieje, ze nam przyblizy troche sprawe
jak chcesz to doczytaj co jeszcze dopisałam, myslalam ze juz nikt nic nie pisze, wiec edytowalam, zeby nie bylo post pod postem
Stary 2013-07-05, 22:39   #4449
rasha90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Pokaż swojego świniaczka tez kiedyś miałam i mam sentyment

W odpowiedzi na prośbę wstawiam prosiaka zdjęcia są dość stare, bo sprzed prawie 4 lat, ale nie zmienił się futrzak na pierwszym pląta się po podłodze i podgląda wszystko, takie ciekawskie jajo, a na drugim udowadnia mi że jest ważniejszy od mojej nauki do examów
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Antek.jpg (84,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg antek2.jpg (137,9 KB, 41 załadowań)
Stary 2013-07-05, 22:41   #4450
iwona335
Zakorzenienie

Idzia wyjatkowe dzieci wyjątkowych rodziców i tyle

pobolewa mnie szyjka- no ale to takie pit.u pit.u
Stary 2013-07-05, 22:45   #4451
madi82
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jakiego Jureczka?
Janowicza...tenisiste

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:48   #4452
mela1234
Zakorzenienie

A ja o 20 się wyprysznicowałam i ogoliłam bo tak o tym goleniu pisałyście dużo. I jak zwykle się zacięłam. Teraz po wizycie w wc szok bo na wkładce krew! Od zaciecia na szczęście! Też tęsknię za normalnym goleniem.

A jeżeli chodzi o sikanie to ja często i dość duże ilości. No dziś to przechodzę sama siebie. Może za dużo piję jednak?

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Janowicza...tenisiste

Już załapałam. Dzięki.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:48   #4453
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Helolll Dziewczynki!
Leze sobie wtulona w malutkiego Ludzika - taki maly, zgrabniutki, pachnacy. Ma na imie Antoni.
Za troche pojedzie do innych dzieci bo ja musze odespac 3 koszmarne noce. Do tego nie jadlam prawie 3dni.
Zaraz puszcze Sammi zdjecie to moze uda sie Jej dzis wstawic do klubu.
Rozkrecam laktacje ale jeszcze trzeba poczekac. Brzuch boli jeszcze nie plaski.
i
Cytat:
Lokatorek Antoni zaraz po urodzeniu
Jest wspaniały
Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
właśnie dziewczyny, tak mi się przypomniało:

ile bierzecie czapeczek dla maluchów do szpitala? Bo ja odkryłam, że takich malusich mam tylko dwie
Właśnie 2 wzięłam
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Czarowiczko- kochany Antoni

nie jestem w stanie was nadrobić, bo już ledwo na oczy patrze..u nas zaczyna się akcja od poczatku, nie wiem totalnie o co chodzi..zjadła ogromną ilość z butli i ciągle coś chce ssać, zjada ręce, pieluchę tetrową, która ma pod głową, smoczka ciągle wypluwa i jest ryk do ssania...
a w dzień tak ładnie spała, teraz walczy od 18
Karolajn - jeśli Mała ma potrzebę ssania a smoczka wypluwa to spróbuj: dać jej smoczka i lekko spróbować zabrać (ale tak żeby na prawdę jej nie zabrać) - powinna mocniej zassać i nie chcieć oddać.
Cytat:
moze spróbuj ją bardzo ciasno zawinąć w pieluszke, albo włacz suszarke- wyczytałam to u majówek ale nie wiem czy to pomaga na odruch ssania czy tylko na uspokojenie
Włącza odruch uspakajania- tj. zasada 5S z książki dr Karpia:
1. Ciasne owinięcie (koniecznie unieruchomić rączki, by dziecko nie mogło nimi machać)
2. Ułożenie na boczku (płaczącemu dziecku leżącemu na pleckach włącza się odruch moro-spadania przez co płacze ono jeszcze bardziej)
3. Kołysanie
4. Szumiące odgłosy - głośne Ciiiiiiiiiiiiiii lub włączenie suszarki, odkurzacza
5. Zaspokojenie odruchu ssania

Tu filmik tłumaczący o co chodzi - polecałam go już ja i Mela
http://www.youtube.com/watch?feature...v=ASEjSYlnbzM#!
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Nasza wieczorna rozmowa...
Norbert idzie spać, wchodzi do łóżka, daje mi buziaka, woła tatę, po czym tłumaczy mu, że chłopaki sobie buzi nie dają w usta, że najwyżej przytulak i dziubas w policzek
I mówi do mnie: "Mama podejdź jeszcze na chwilkę"
Podchodzę i dostaję całuska w brzuch. A tata pyta:
- "A mnie to w brzuch nie pocałujesz?"
Norbert: "Taaaata, przecież Ty tam nie masz bobasa, tylko dziewczyny mogą mieć"
Tata: "Czemu tylko dziewczyny"
Norbert: "Bo tak są wyprodukowane"
Mądraliński

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-07-05 o 22:50
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:49   #4454
dzoan
Zakorzenienie

Melduję się po powrocie.. W pizza hut zjadłam 3 kawałki pizzy (2 mega cienkie i 1 mega gruby ) i miseczkę sałatek z baru sałatkowego wypiłam szklankę mrożonej herbaty i capuccino.. chyba nie było tak źle, bo waga po powrocie pokazała 1,4kg mniej niż wczoraj
Ponadto mama zapłaciła za dwupak staników do karmienia..w kappahl'u.. czarny i biały..były za 79,90, ale przy kasie okazało się, że mama ma zniżkę 20% i wyszło niecałe 64zł

aaaa.... i materac doszedł jednak facet nie kłamał.. na szczęście dla niego!

stokrotka 19 lipca..hmm... lubię parzyste cyfry i liczby i w ogóle wolałabym wcześniej.. choć kilka dni spoko, jeszcze mamy trochę czasu..myślę, że się dogadamy

ev całe szczęście ta malutka dziewczynka wcześniaczek jest silna.. i jeszcze sama oddycha...

Oliath fajnie, że możesz jeść wszystko przy KP.. choć moja przyjaciółka też przez pierwszy miesiąc pozwalała sobie na wiele.. a już w kolejnym zauważyła, że kupki nieładne, brzuszek wzdęty.. Mała zaczęła być przy tym bardzo marudna, widać było, że brzuszek boli.. no i dietka.. ograniczyła co się dało i do tej pory (4 miesiąc) wprowadza pomalutku różne produkty. Mam nadzieję, że u Ciebie jednak nie będzie takich zmian

sammi czasami energia mnie rozpiera..to trwa dosłownie chwilę.. później zadyszka i padam na pysk

czarownica Antoni.. śliczny jest

elaine-blath dzięki

karolajn kurcze..najgorsze, gdy nie wiadomo o co chodzi dzieciaczkowi.. nie wiadomo jak pomóc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:53   #4455
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
A ja o 20 się wyprysznicowałam i ogoliłam bo tak o tym goleniu pisałyście dużo. I jak zwykle się zacięłam. Teraz po wizycie w wc szok bo na wkładce krew! Od zaciecia na szczęście! Też tęsknię za normalnym goleniem.

A jeżeli chodzi o sikanie to ja często i dość duże ilości. No dziś to przechodzę sama siebie. Może za dużo piję jednak?

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Już załapałam. Dzięki.
pij duzo- podobno to zdrowe

jak sie ma Małgosia? zdrowa juz?? wogole to ciekawe jak sie bedzie zachowywac jak pojawi sie siostrzyczka- czy bedzie zazdrosna...

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
i

Jest wspaniały

Właśnie 2 wzięłam

Karolajn - jeśli Mała ma potrzebę ssania a smoczka wypluwa to spróbuj: dać jej smoczka i lekko spróbować zabrać (ale tak żeby na prawdę jej nie zabrać) - powinna mocniej zassać i nie chcieć oddać.

Włącza odruch uspakajania- tj. zasada 5S z książki dr Karpia:
1. Ciasne owinięcie (koniecznie unieruchomić rączki, by dziecko nie mogło nimi machać)
2. Ułożenie na boczku (płaczącemu dziecku leżącemu na pleckach włącza się odruch moro-spadania przez co płacze ono jeszcze bardziej)
3. Kołysanie
4. Szumiące odgłosy - głośne Ciiiiiiiiiiiiiii lub włączenie suszarki, odkurzacza
5. Zaspokojenie odruchu ssania

Tu filmik tłumaczący o co chodzi - polecałam go już ja i Mela
http://www.youtube.com/watch?feature...v=ASEjSYlnbzM#!

Mądraliński
Ciebie to chyba nic przy dziecku nie zaskoczy- masz wszystko opanowane
Stary 2013-07-05, 22:54   #4456
d0tkaaa
Zakorzenienie

Przenosze sie dziołchy na Tel i ide coś zrobic Papu coś zgłodnialam.. tylko co ja zjem eh..

Czarownico nie pisz do nas tak jakbys miala sie nie udzielac juz he )

Tez jestem ciekawa czy Kallisto wiedziala juz wczesniej coś..
Co nie zmienia faktu ze myslalam ze na genetycznym itp mozna wykryć ZD ale nie chce o tym myslec ani nic.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:56   #4457
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Idzia wyjatkowe dzieci wyjątkowych rodziców i tyle

pobolewa mnie szyjka- no ale to takie pit.u pit.u
pierwsze zdanie: tak masz rację,

drugiego: nie skomentuje, bo prosiłas, ale ja swoje wiem
Stary 2013-07-05, 22:57   #4458
iwona335
Zakorzenienie

ide spac
dobranoc brzuchatki
Stary 2013-07-05, 22:59   #4459
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Przenosze sie dziołchy na Tel i ide coś zrobic Papu coś zgłodnialam.. tylko co ja zjem eh..

Czarownico nie pisz do nas tak jakbys miala sie nie udzielac juz he )

Tez jestem ciekawa czy Kallisto wiedziala juz wczesniej coś..
Co nie zmienia faktu ze myslalam ze na genetycznym itp mozna wykryć ZD ale nie chce o tym myslec ani nic.
można i najczęściej tak właśnie jest, ale tak jak pisałam czesc dzieci z ZD ma prawidłową przezierność, kość nosową i wtedy nikt nic nie widzi, a po porodzie okazuje się ze jest wada
Stary 2013-07-05, 23:01   #4460
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Na prośbę ROCKY wklejam jej Żabcię-Laurkę
Piękności

Cytat:
Moja córka lubi taką niby rozmowę przeprowadzać:
- Mamo dlaczego tak na mnie patrzysz?
Ja jej kiedyś odpowiedziałam, że dlatego, że tak bardzo ją kocham. I od tamtej pory tak mnie zagaduje, ja jej odpowiadam, po czym ja mam ją zapytać, dlaczego ona tak na mnie patrzy, ona mi odpowiada bo mnie tak bardzo kocha i jest buzi i ucieka.
Teraz leżymy w trójkę z mężem w sypialni na łóżku ona do mnie:
- dlaczego tak na mnie patrzysz?
ja: bo tak cię kocham
ona: teraz mnie zapytaj
ja: dlaczego tak na mnie patrzysz kochanie
ona: bo jesteś taka gruba!
Położyła mnie na łopatki! Ja tu się spodziewałam kolejnego wyznania miłości a tu taka szczerość. Śmialiśmy się i zaraz powiedziała, że mnie nie kocha i nie jestem gruba, ale ubaw mieliśmy.
Ale słodka mała Rocky

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja tak samo!

Neni, en, teso, madi mam swoje fanki znaczy ma twórczość ma...jakie to miłe

aż mężowi przeczytałam później zorientowałam się, że się na mnie wgapia..zapytałam 'a Ty co się tak gapisz?', a on 'bo jesteś gruba'.. no cham no

Ej wiecie... napisała do mnie koleżanka ze studiów.. że namówi swojego męża by jutro przyjechać do naszego miasta do galerii i wpadliby do nas....
No ale muszę się zgodzić, bo nie widziałyśmy się kuuuupę czasu i przez następne tyle się nie zobaczymy..
Normalnie uwzięli się na mnie wszyscy
Co za łobuz z Twojego męża

Cytat:
Cudny

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Kochana wracaj do zdrowia i formy, cieszę się mega, że się odezwałaś Antoś CUDNY

Nasza wieczorna rozmowa...
Norbert idzie spać, wchodzi do łóżka, daje mi buziaka, woła tatę, po czym tłumaczy mu, że chłopaki sobie buzi nie dają w usta, że najwyżej przytulak i dziubas w policzek
I mówi do mnie: "Mama podejdź jeszcze na chwilkę"
Podchodzę i dostaję całuska w brzuch. A tata pyta:
- "A mnie to w brzuch nie pocałujesz?"
Norbert: "Taaaata, przecież Ty tam nie masz bobasa, tylko dziewczyny mogą mieć"
Tata: "Czemu tylko dziewczyny"
Norbert: "Bo tak są wyprodukowane"

Lachryma- Iluzja bardzo fajna

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-05 o 23:13
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:01   #4461
rasha90
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się po

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

rasha: futrzaka też pierzesz?)to ładnie Cię dopadło
A co mi tam, żeby później nie marudził mi że go ominęłam przy sprzątaniu

Cytat:
Skończyłam! Wynik pierogowy na dziś 135 sztuk 110 szt. ruskich i 25 z truskawkami

Ogarnęłam syf po tym wszystkim i odpoczywam przy wiatraku [COLOR="Silver"]
Podziel się pierogami brawo za wytrwałość w lepieniu

Cytat:
śliczny
Stary 2013-07-05, 23:01   #4462
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Melduję się po powrocie.. W pizza hut zjadłam 3 kawałki pizzy (2 mega cienkie i 1 mega gruby ) i miseczkę sałatek z baru sałatkowego wypiłam szklankę mrożonej herbaty i capuccino.. chyba nie było tak źle, bo waga po powrocie pokazała 1,4kg mniej niż wczoraj
Ponadto mama zapłaciła za dwupak staników do karmienia..w kappahl'u.. czarny i biały..były za 79,90, ale przy kasie okazało się, że mama ma zniżkę 20% i wyszło niecałe 64zł

aaaa.... i materac doszedł jednak facet nie kłamał.. na szczęście dla niego!
to miałaś fajny wieczór
dla mamy za staniczki
za materac

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:02   #4463
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
też mnie to nurtuje... nie ukrywam

Cytat:
Mela, ja piję jak smok, a sikam jak facet z prostatą idę do wucetu pełna po brzegi, siadam i cienką strużką chyba po 50 ml wysikuję, za to "pięknie" puchnę, więc chyba woda zostaje nie tam gdzie trzeba...

Ależ miałam skurczybyka przed chwilką aaaaałłłłłaaaaa! brzuch jak kamień, nie bolesny, raczej powodujący spory dyskomfort - byle do wtorku i choć wolałabym tego uniknąć (bo mi się dr nie widzi..), ale zmuszę go do sprawdzenia szyjki (mój zawsze prawdza)

Demot na jutro dla mojego męża:

http://img4.demotywatoryfb.pl//uploa...co7pdz_600.jpg

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:02   #4464
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
W odpowiedzi na prośbę wstawiam prosiaka zdjęcia są dość stare, bo sprzed prawie 4 lat, ale nie zmienił się futrzak na pierwszym pląta się po podłodze i podgląda wszystko, takie ciekawskie jajo, a na drugim udowadnia mi że jest ważniejszy od mojej nauki do examów
Ale super jajo
Cytat:
Ojej ile dobroci na raz
Ale z tym spadkiem wagi to już przesadziłaś
Cytat:
Ciebie to chyba nic przy dziecku nie zaskoczy- masz wszystko opanowane
W teorii tylko niestety ...
Stary 2013-07-05, 23:03   #4465
dzoan
Zakorzenienie

Nasi siatkarze wygrali z USA

Uciekam spać brzusio pobolewa jak na okres...

Stary 2013-07-05, 23:04   #4466
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
badanie genetyczne nie wykrywa wady.
pokazuje tylko prawdopodobienstwo wystepowania wady

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:04   #4467
idzia111
Zakorzenienie

dzoan ja tez jestem za Twoim tytułem czyli dołączam to fan-clubu

domcia a ja juz myslalam, ze Ty na porodówce Zgadza się, ze bad pokazuje prawdopodobienstwo, no ale jednak z dziecmi z którymi pracowałam (tymi których rodzice dowiedzieli sie o wadzie w ciazy) przeziernosc była 3cm i wiecej, a kosc nosowa widoczna dopiero w 16-20tc. Co oczywiscie nie zawsze oznacza wade, sama mam znajoma u ktorej kosci nie bylo widac do 18 tc a dziecko jest zdrowe.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-05 o 23:09
Stary 2013-07-05, 23:05   #4468
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Podziel się pierogami brawo za wytrwałość w lepieniu
A zapraszam, zapraszam

Wpadajcie wszystkie - wyjdzie po ok 2 pierogi na głowę
Stary 2013-07-05, 23:07   #4469
d0tkaaa
Zakorzenienie

Neni to chyba na smaka ino

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:08   #4470
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej ile dobroci na raz
Ale z tym spadkiem wagi to już przesadziłaś
czyli do mojej diety mogę znowu włączyć słodycze

idzia jupi! mam swój fan-club znaczy moja twórczość ma.. znowu się zapominam

śpijcie smacznie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości