|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1172 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
Najśmieszniejsze jednak jest to, że wcześniej zapytałam dwóch pediatrów o wyniki ( bo mojej miało nie być, a chciałam interpretację wyników wcześniej) i dwoje z nich w ogóle nie zwróciło uwagi na to, twierdząc, że wszelkie wyniki są ok ( mocz musimy powtórzyć bo chyba zabrudzilismy woreczek i bakterie się pokazały, ale nie żadne konkretne więc pediatra podejrzewa nasze zabrudzenie, ale każe powtórzyć. Z tym, że chce do cholery, jakby drugi raz wyszły bakterie cewnik mu włożyć brrrrr....). Dopiero ta dziś mówi o być może niedożywieniu, do tego dodała moją wypowiedź, że cały dzień wisi na cycku i jej się wszystko zgadzało, a nieważne, że Młody ma 1.1 kg na plusie przez 23 dni od urodzenia. Ja się nawet zapytałam o dopajanie i odwodnienie ( bo pomyślałam, że skoro tak przybiera to niedożywiony nie może być, może jest niedopojony) ale ona stanowczo zaprzeczyła. Jestem dość mocno skołowana. Któraś z Was napisała, że może nerki nie nadążają filtrować, a czy to ma związek z ciałami ketonowymi?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() & ![]() ![]() Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-07-05 o 21:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj byłam na zakupach kupiłam sobie kreacje na chrzciny ![]() A najlepsze jest to, że upatrzyłam sobie dwie i nie mogłam się zdecydować. Wróciłam do domku z jedną, a Tż cichaczem pojechał do tego sklepu i kupił mi tą drugą ![]() On jest taki kochany.. ![]() troszkę byłam zła.. bo powinniśmy pooszczędzać, no ale sukienka jest cuuudna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już biegasz ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Ja na początku miałam świra, że W. za mało je.. że za krótko ssie.. że mu nie leci.. odciągałam i dawałam mu z butli.. ale z butli to on prawie wcale nie chce jeść.. woli cyca.. Cycem nigdy nie pogardzi,... może jeść aż do porzygu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]()
![]() |
#1177 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja się z Wami bardzo w tym zgadzam, co więcej moim zdaniem jakbym miała stawiać to faktycznie na niedopojenie ( choć znamion niedopojenia nie ma typu zapadnięte ciemiączko czy też ten fałd skórny nie wraca na miejsce) ale moja pediatra się uparła...no i co? mam ją oszukać na nast. spotkaniu, że tak robiłam jak zaleciła? Liczę na to, że 1 weekend nie zaszkodzi , więc już zrobię jak chce, ale po weekendzie liczę na ogromne ilości przy odciąganiu laktatorem i powrót całkowity do piersi.
![]() |
#1178 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1179 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() u mnie nie ma takiej tradycji i w suie dopiero na forum przeczytałam, że można coś dostac ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1180 | ||
BAN stały
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
hmmm jeśli wysprzątane mieszkanie się liczy to tak ![]() Cytat:
super już waga ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Zakorzenienie
|
odciagam mleko
![]() fajnie tak, jak chlop przypilnuje dziecka i nikt nie pogania, nie marudzi... mlody spal 4h. zobaczymy czy wyrobi do rana... fajnie by bylo! co do zywienia to czesciowo daje cyca, odciagam i daje z butli moje, i dodatkowo jeszcze humana 1 ha daje (na razie wychodza okolo 2 flaszki na dobe). takiej mieszanki chyba nikt nie ma ![]() ---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ---------- aha! mlody ma niecale 3500g. moze bez szalu, ale jak na pooperacyjnego dzieciaczka to gicior! tyc zaczal dopiero 2 tyg temu, czyli przez 2 tyg przybral 600g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Magiusa, moze ze ze.dwa karmienia zrob za rada pediatry, zobaczysz ile wciagnie odciagnietego a reszte cycem. Zastanawia mnie dlaczego wydaje Ci sie, ze po wekendzie odciagania(bez kp.przy tym) bedziesz miala wiecej pokarmu? Laktator stymuluje laktacje uzyty dodatkowo. A jak tylko.odciagasz to mniej mleka wyciagniesz niz ssace dziecko co oznacza mniejsza stymulacje... Zrobilabym tak jak radza dziewczyny. Ze 2 karmienia ttlko.odciagnietym, reszta cyc + odciagnete bo wydaje mi sie ze wiecej szkody niz pozytku ten weekend przyniesie. No I zycze Ci by Twoje pierso wspolpracowaly z laktatorem. Moje nie chca...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-07-06 o 02:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1183 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Jest mi smutno. I zle. I samotnie.
Noce są najgorsze. Poza nimi zadnych zmian. Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Wtajemniczenie
|
nasz Robaczek wczoraj pospał bez przerwy od 21 do 5 .... dziś do 5.45
![]() ![]() ale burze były w nocy.... nie spałam do 1 ![]() Lonely suuupeer z sukienką ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-07-06 o 05:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Zakorzenienie
|
lonely ale masz dobrego męża
![]() axella przykro mi, że tak wyszło. Trzymaj się ![]() MAgiusa a dziecko źle przybiera, że pediatra kazała dokarmiać? Moim zdaniem, więcej pić i przystawiać ciągle do piersi, odciągać i laktacja sama wróci. cloche super, że juz w domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
dzień dobry żadko zaglądam ale czas tak leci przy dziecku że masakra . Mój maluszek coraz więcej chce się bawić i gaworzyć. Właśnie jest to możliwe żeby mu już ząbki szły bo strasznie się ślini i wpycha raczki do buzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Zapowiada sie ładny dzionek ![]() Mozna opałach sie przy kp ?? ![]() Jestem taaaak spragniona słońca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1188 |
Wtajemniczenie
|
wczoraj już nie zdążyłam do Was napisac..
byłam wczoraj zapisac małego do przychodni.. któraś z mam pytała czy nie wiedziałam ..no nie !..bo zaraz po powrocie zWikusiem do domu ze szpitala przyszła pielęgniarka z papierami i wypełniałyśmy w domu..nie wiem skąd i jak została nagrana ale nigdzie nie chodziłam.. teraz czekałam i nic.... ![]() no ale jesteśmy zapisani i pewnie któraś z pielęgniarek przyjdzie ![]() a no i z ważyłam małego... jestem pod wrażeniem ...mały przybrał w dwa tygodnie 1020.. waży 4100 ..a wyjściowa ze szpitala masa ciała 2 tygodnie temu była 3080..urodzeniowa 3200... służy jednak mleczko moje mojemu chłopczykowi ![]() ![]() pielęgniarki też były pod wrażeniem..bo 1000 to chyba dużo w ciągu dwóch tygodni... ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-07-06 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1189 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Gabryś rośnie mamusi:-* Vil ale super z tymi rehabilitacjami!!! Widzisz,a tak się martwiłaś:-* Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1190 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Diabli zazdroszczę Ci tej rzeki mleka, ba! morza mleka! ![]() Cytat:
Lonely, ale masz super męża ![]() Ja za "urodzenie dziecka" też nic nie dostałam. Ale prawdę mówiąc też niczego się nie spodziewałam. Bukiet kwiatów był od teścia, nie od męża. W sumie, to szkoda, że nie pomyślał, mały gest, a byłoby naprawdę miło.
![]() |
#1191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Rady -zdjąć tą gumową nakładkę masującą - odciągać w tym samym czasie z drugiej piersi gdy karmisz dziecko - odciągać na sucho - nawet jak nic nie leci ( u mnie czasami po 15 minutach ciągnięcia niczego, mleko zaczynało tryskac) - no i u mnie niestety sprawdził się tak konkretnie po odstawieniu małej gdy miałam non stop cycki pełne mleka i da się nim w 5 minut odciągnąć cały pojemnik, ale gdy karmiłam małą to uciągałam może 60 czasami 80 ml Dziecko wróciło na swój tor spania. Czyli standard pobudka po 1 i po 5. A już myślałam, że będzie gnić codziennie tak długo ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasza Miłość - Matylda ![]() 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was ![]() Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2013-07-06 o 08:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wychodzi na to..że to położne i te pielęgniarki(nieobrażając nikogo tutejszych) poszły na wygodę ![]() Ja teraz z Gabrielkiem mam wizytę 10 lipca.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak to mowią "co kraj to obyczaj!" ![]() Cytat:
pięknie !!! ![]() ![]() Cytat:
mam ochotę Cie przytulic i FLORKA też... ![]() i mocno ucałowac... ![]() za to że Floruś ma tak wspaniałą i silną mamusię...i Tatusia ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pisałyście o większych czy mniejszych wagach dzici..o tym jak można redukowac dziecku jedzonko ..a już szczególnie przy piersi..hmmm... Ja uważam że absolutnie nie można dziecku ograniczac dostęp do piersi..ma jeśc tyle ile potrzebuje..skoro ssie to znaczy że jest głodny i tyle..czasami przybiera dziecko w szybkim tępie.. wręcz tyje w oczach... tak się zdarza często i jest to widoczne..w pierwszych miesiącach życia dziecka...puchnie w oczach..ale...to jest normalne...potem kiedy dziecko zaczyna chodzic tym samym zużywac energie ..normuje swoją wagę.. przykład..mój starszy syn..(no może po innych genach ![]() lekarz Krystiana opierdzielił mnie ze dokarmiam dziecko ale to nie była prawda ..był tylko na piersi..po czym zwrócił mi honor..przeprosił i stwierdził że skoro potrzebuje to niech sobie je..no i na roczek ważył 15 kilo..zaczął chodzic i waga stanęła..delikatnie podnoszac swoje wartości zgodnie do wieku...zawsze był większym dzieckiem ale nie grubym za to strasznie ruchliwym (nawet jak coś mówił to skakał jak piłka) .. ..proszę bardzo ma 16 lat wzrost 196 i 90 kilo wagi..IDEAŁ! ![]() czyli przygotowywał swoją masę swoje ciało od urodzenia do rozmiarów jakie mu geny zapisały ..........organizm dziecka sam wie ile potrzebuje.... Wiktor też na początku szybko przybierał na moim mleku..i taraz Gabriel ..kilo w dwa tygodnie ..hmmm...to chyba ok!!? |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1195 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1196 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#1197 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam
Cytat:
powiem Ci ze ten system działa, przez tydzien nie moglam wydoic 50 ml nawet, kupiłam medel, bo mnie reczny zaczal wkurzac, a od 2 dni zaczynam mieć ten problem co diabli, że muszę odciągać, bo młody nie wyciąga wystarczająco, mam nadzieję, że sobie teraz w drugą stronę nie przecholowałam:/ bo ja potrzebuje tylko odciągnąc żeby wychodzić a nie na zapasy jakieś wielkie, więc odciągam tylko tyle żeby poczuć ulgę, tylko, że teraz odciągnełam 75 z jednego i dalej nie czuje ulgi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętaj, że niektóre kobiety nie potrafią odciągnąć laktatorem nic a karmią swoje dzieci piersią. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kochanego masz męża, doczytałam o sukience ![]() == dzień dobry ![]() u nas w nocy była burza, teraz pogoda też kiepska... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli między to czy Młody się najadał z cycka skoro między odciągnęłaś? Cytat:
W każdym razie mam chwilowo zwątpienie, Młody zjadł od rana z cycków ( nie wiem ile było, coś było, ale pewno nie jakoś super bo jak miał atak kolki to go uspokajało przyst.do cycka i dość sporo mi w nocy wypił), do tego 80 ml mojego mleczka odciągniętego wczoraj i może z 10 ml mm i jeszcze nie padł....hm....i co ja mam myśleć?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.