Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 21:34   #1171
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
czy ktoras podaje dziecku calcium?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

umow się na jedna wizyte prywatnie, niech pokaza jak cwiczyc i w domu dacie rade sami. a jeszcze lepsza opcja - szukaj wśród znajomych fizjoterapeuty. no i koniecznie po 3 miesiącu sio na basen.

pisałam już wcześniej, ze znajomej tez synka nie zaszczepili. tylko wzw, na skojarzona jest za chudziutki. odroczyli mu to 3 tygodnie az nabierze trochę masy.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

a Wy karmicie się cycem? bo jeśli tak to zdradz patent na 8 godzin bez małego ssaczka

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

jaki poważny sliczny chłopczyk.

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

oj ciężko uchwycić uśmiech, ale walczyłam i udało się na kilku zdjęciach, choć i tak nie jest to pelna geba jak na zywo
ten nasz mini park to kilka lawek w cieniu i na szczęście nie ma komarow. slyszalam, ze w tym roku plaga i wszyscy narzekają...na szczęście u nas teren ogolnie słoneczny, sucho wokół, wiec krwiopijcow brak
a co do fotek - musisz stać z aparatem, mowic do młodego, rozbawiać i cykac na oslep kiedyś trafisz hehe

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

poprawiłam, cos się pochrzaniło
Diabli my karmimy sie only cycem patentu zadnego na to nie mam, samo wyszlo tak jakos w zamian za takie 8 godzin snu w dzien prawie w ogole nie spi, cos za cos
Stary 2013-07-05, 21:35   #1172
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
tylko sobie kłopotu narobisz z tą butlą. Posłuchaj siebie. Sama widzisz, że młody przepięknie przybiera, wiec na pewno się najada.Daj spokój. Dziewczyny pewnie poprą mnie.
No wierz mi, że jestem bardzo niechętna tej butli, ale cholera ja już nie wiem. Nie chcę być mądrzejsza od pediatry.
Najśmieszniejsze jednak jest to, że wcześniej zapytałam dwóch pediatrów o wyniki ( bo mojej miało nie być, a chciałam interpretację wyników wcześniej) i dwoje z nich w ogóle nie zwróciło uwagi na to, twierdząc, że wszelkie wyniki są ok ( mocz musimy powtórzyć bo chyba zabrudzilismy woreczek i bakterie się pokazały, ale nie żadne konkretne więc pediatra podejrzewa nasze zabrudzenie, ale każe powtórzyć. Z tym, że chce do cholery, jakby drugi raz wyszły bakterie cewnik mu włożyć brrrrr....). Dopiero ta dziś mówi o być może niedożywieniu, do tego dodała moją wypowiedź, że cały dzień wisi na cycku i jej się wszystko zgadzało, a nieważne, że Młody ma 1.1 kg na plusie przez 23 dni od urodzenia.
Ja się nawet zapytałam o dopajanie i odwodnienie ( bo pomyślałam, że skoro tak przybiera to niedożywiony nie może być, może jest niedopojony) ale ona stanowczo zaprzeczyła.
Jestem dość mocno skołowana.

Któraś z Was napisała, że może nerki nie nadążają filtrować, a czy to ma związek z ciałami ketonowymi?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-07-05 o 21:36
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:38   #1173
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
ciagle do przodu! home sweet home? tesknilas za swoim lozkiem?
noooo, ciekawe tylko, czy bede miala okazje skorzystac... w sensie pospac
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:39   #1174
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc

Cytat:
tylko sobie kłopotu narobisz z tą butlą. Posłuchaj siebie. Sama widzisz, że młody przepięknie przybiera, wiec na pewno się najada.Daj spokój. Dziewczyny pewnie poprą mnie.
Magiusa, a nie lepiej dac cyca, a poznie dokarmić odciagnietym mlekim? jeśli maly zje do 30 ml to znaczy, ze wcale nie jest glodny bez sensu calkiem rezygnować z piersi. Motylek ma racje!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 21:48   #1175
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzuc

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
udało nam się umówić rehabilitację na nfz na 14 sierpnia do tego czasu raz pójdziemy prywatnie w ogóle wczoraj z nim trochę poćwiczyliśmy po kąpieli łepek, jak leżał na brzuszku podtrzymywaliśmy mu barki (ja już wcześniej mu tak robiłam ale bez efektów)
super

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
zasadziłam szpilki, nową sukienunie-miniówe i siedze sobie tak sama w domu.. normalnie jak gwiazda brazylijskiej telenoweli... zauważylyscie ze one tam nigdy w kapciach nie chodzą?? tylko wystrojone jak na bankiet?
wrzuc nam fotkę, popodziwiamy

Ja dzisiaj byłam na zakupach kupiłam sobie kreacje na chrzciny
A najlepsze jest to, że upatrzyłam sobie dwie i nie mogłam się zdecydować. Wróciłam do domku z jedną, a Tż cichaczem pojechał do tego sklepu i kupił mi tą drugą
On jest taki kochany..
troszkę byłam zła.. bo powinniśmy pooszczędzać, no ale sukienka jest cuuudna

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ja nie wyrobie dzisiaj.. Co jej jest to niewiem... Przysypia na 30sekund i ryczy. Wystarczy ze podejde to cisza. Wygladam jak kupa bo nawet uczesac się nie mam kiedy.
też mamy takie dni.. współczuję

Cytat:
ja ogólnie też jestem przeciwniczką raczej leków.. wole przeczekać ból niż się faszerować, ale jakby mi się dziecko tak z bólu zaczęło zanosic to wszystko bym mu dała aby tylko mu ulżyc..
ja też

Cytat:
Tak piszecie o tz po porodzie.. A dostalyscie cos od swoich menow "za urodzenie dziecka"?
Ciekawi mnie to

Wysyłane z mojego HTC Desire Z za pomocą Tapatalk 2
zaraz po cc Tż przyszedł z ogromnym bukietem róż, ale wnieść ich nie mógł bo byłam na pooperacyjnej i mi je postawił na parapecie w korytarzu, jak miałam drzwi otwarte to je podziwiałam

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam 10 smoczkow w domu i mój młody każdym pobija rekordy plucia na odległość Także musiałabym mu taśmą klejącą go przykleić żeby zaczal go ciumkać

Mialam isc pobiegać teraz już mnie TZ nie pusci bo ciemno jest
mój też wcześniej jak mu Tż chciał wcisnąć smoka to nim pluł, teraz też jak dostał to wypada i wtedy jest panika.. ale jak mu się przytrzyma to ssie jak szalony
Już biegasz ? ja też bym już chciała.. ale nie wiem czy to nie za wcześnie

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Magiusa, a nie lepiej dac cyca, a poznie dokarmić odciagnietym mlekim? jeśli maly zje do 30 ml to znaczy, ze wcale nie jest glodny bez sensu calkiem rezygnować z piersi. Motylek ma racje!
zgadzam się..

Ja na początku miałam świra, że W. za mało je.. że za krótko ssie.. że mu nie leci.. odciągałam i dawałam mu z butli.. ale z butli to on prawie wcale nie chce jeść.. woli cyca.. Cycem nigdy nie pogardzi,... może jeść aż do porzygu

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 22:01   #1176
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Motylku widzę, ze pytałaś o to czy niedoczynność może się zmieniać w nadczynność - niestety może, bo jest to kwestia tego ile mam jakiegośtam chormonu..Także zwariować można

Mój dziś w nocy spał od 20 (po kąpieli i jedzonku) do 4,30 rano Myślałam, ze śnię. Ale on prawie nie śpi w dzień, więc coś za coś

cynamonowa GRATULACJE!!
U nas jest tak samo, ale mloda zasypia okolo 23, wiec spimy do 7-8 a pozniej po cycu i przewijaniu mam jeszcze ze 2-3 godzinki
Stary 2013-07-05, 22:40   #1177
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zgadzam się..

Ja na początku miałam świra, że W. za mało je.. że za krótko ssie.. że mu nie leci.. odciągałam i dawałam mu z butli.. ale z butli to on prawie wcale nie chce jeść.. woli cyca.. Cycem nigdy nie pogardzi,... może jeść aż do porzygu
Dziewczyny,
Ale ja się z Wami bardzo w tym zgadzam, co więcej moim zdaniem jakbym miała stawiać to faktycznie na niedopojenie ( choć znamion niedopojenia nie ma typu zapadnięte ciemiączko czy też ten fałd skórny nie wraca na miejsce) ale moja pediatra się uparła...no i co? mam ją oszukać na nast. spotkaniu, że tak robiłam jak zaleciła?
Liczę na to, że 1 weekend nie zaszkodzi , więc już zrobię jak chce, ale po weekendzie liczę na ogromne ilości przy odciąganiu laktatorem i powrót całkowity do piersi.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-06, 01:22   #1178
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
w szpitalu byla ta masc. robili z nia masaz brzuszka. odpowiednio zastosowana chyba faktycznie dawala ulge dali mi tubke do domu. zobaczymy, czy bedzie potrzebna

aa bo tak w ogole to witam sie z domu... po ponad miesiacu...

wreszcie sweet home
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 01:31   #1179
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

a dziewczynie lipcowej zycze duuuuzo wytrwalosci i podziwiam za piekna postawe i ja i meza maja w sobie tyle milosci, ze synek nie mogl trafic lepiej! kiedyś slyszalam, ze chore dzieci rodza się ludziom wyjątkowym. takim, którzy maja sile, by udzwignac ciezar. dużo w tym prawdy
na naukach do slubu ksiądz mówił, że Bóg daje rodzicom takie dzieci ale też i siłę żeby ich wychować wiec widocznie coś w tym jest...

Cytat:
Tak piszecie o tz po porodzie.. A dostalyscie cos od swoich menow "za urodzenie dziecka"?
Ciekawi mnie to

ja dostałam 1 wysprzątany pokoj i 3 mega zabagałanione
u mnie nie ma takiej tradycji i w suie dopiero na forum przeczytałam, że można coś dostac

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
powinno, chyba, ze miałą jakieś zwykłe usg a nie szczegółowe. Ja np miałam takie "powazne" usg z przepływami, sprawdzeniem wszystkich kostek i kosteczek w 21 t.c tylko i wyłącznie.
A buźke widziałąm tylko na jednym usg bo zawsze była przytulona do mojej macicy buźką.
Poza tym ja np. wolałabym sie też dowiedziec po porodzie, niż zamartwiać sie całą ciąże
ja w sumie nie wiem co bym wolała...

Cytat:

aa bo tak w ogole to witam sie z domu... po ponad miesiacu...

Cytat:
moje cyce w jednej chwili sa pelne i wielkie, a za chwile flaczki. zaczynają mnie swedziec, wiec chyba mogę powitać rozstępy...skoro na brzuchu ich tyle to i cyce atakują nie bardzo mam ochote je smarować, żeby mala nie wybrzydzala przy jedzeniu.
mi w ciąży zrobiły się takie okropne rozstępy-szramy, ale w ilościach pojedynczych, a teraz widze ze juz na całym cycku są też takie małe kreski rozejscia w ilosciach hurtowych...

Cytat:
Mały padł po kąpieli i teraz grzecznie zasypia w łóżeczku..
szkoda tylko, że ze smokiem
a tak prawie nigdy nie dostawał smoka..
dzieci szybko się przyzwyczajają.. dziś poszliśmy dalej na spacerek i się rozryczał więc daliśmy mu smoka (taki był happy, że szok) no i teraz też już zasypiał na cycu i smoka musiałam mu dać..

idę troszkę ponadrabiać
u W. bylo tak, ze bez smoka nie potrafil funkcjonować... jak nie spał to ciumkał.. jak nie smoka to musiał miec w buzi coś innego .. a teraz coś mu się odmieniło - albo zaspokoił juz ciumkanie bo juz tak smoka nie potrzebuje... potrafi sobie normalnie bez smoka siedziec, czasami nawet bez niego zasnie..takze się nie martw może mu przejdzie

Cytat:

Ja dzisiaj byłam na zakupach kupiłam sobie kreacje na chrzciny
A najlepsze jest to, że upatrzyłam sobie dwie i nie mogłam się zdecydować. Wróciłam do domku z jedną, a Tż cichaczem pojechał do tego sklepu i kupił mi tą drugą
On jest taki kochany..
troszkę byłam zła.. bo powinniśmy pooszczędzać, no ale sukienka jest cuuudna
no przekochany

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Ale ja się z Wami bardzo w tym zgadzam, co więcej moim zdaniem jakbym miała stawiać to faktycznie na niedopojenie ( choć znamion niedopojenia nie ma typu zapadnięte ciemiączko czy też ten fałd skórny nie wraca na miejsce) ale moja pediatra się uparła...no i co? mam ją oszukać na nast. spotkaniu, że tak robiłam jak zaleciła?
Liczę na to, że 1 weekend nie zaszkodzi , więc już zrobię jak chce, ale po weekendzie liczę na ogromne ilości przy odciąganiu laktatorem i powrót całkowity do piersi.
rób tak jak Ci sumienie podpowiada.. tylko kurcze zastanawiam się dlaczego 2 lekarzy powiedziało ze ok, a 3 ze nie ok.. a duzo było poza normą? bo moze ona z tych co dmucha na zimne??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 01:38   #1180
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Ciekawi mnie to

hmmm jeśli wysprzątane mieszkanie się liczy to tak

Cytat:

spoko-mój już 6,5kg

Ja mam pokrowiec na przewijak:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...c+na+przewijak

super już waga
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 02:49   #1181
cloche
Zakorzenienie

odciagam mleko
fajnie tak, jak chlop przypilnuje dziecka i nikt nie pogania, nie marudzi... mlody spal 4h. zobaczymy czy wyrobi do rana... fajnie by bylo!
co do zywienia to czesciowo daje cyca, odciagam i daje z butli moje, i dodatkowo jeszcze humana 1 ha daje (na razie wychodza okolo 2 flaszki na dobe). takiej mieszanki chyba nikt nie ma ale inaczej sie nie da... nie mam az tyle mleka, malego nie moge meczyc zbyt dlugo na cycu... ale moze sie to jeszcze rozkreci...

---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ----------

aha! mlody ma niecale 3500g. moze bez szalu, ale jak na pooperacyjnego dzieciaczka to gicior! tyc zaczal dopiero 2 tyg temu, czyli przez 2 tyg przybral 600g
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 02:55   #1182
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Magiusa, moze ze ze.dwa karmienia zrob za rada pediatry, zobaczysz ile wciagnie odciagnietego a reszte cycem. Zastanawia mnie dlaczego wydaje Ci sie, ze po wekendzie odciagania(bez kp.przy tym) bedziesz miala wiecej pokarmu? Laktator stymuluje laktacje uzyty dodatkowo. A jak tylko.odciagasz to mniej mleka wyciagniesz niz ssace dziecko co oznacza mniejsza stymulacje... Zrobilabym tak jak radza dziewczyny. Ze 2 karmienia ttlko.odciagnietym, reszta cyc + odciagnete bo wydaje mi sie ze wiecej szkody niz pozytku ten weekend przyniesie. No I zycze Ci by Twoje pierso wspolpracowaly z laktatorem. Moje nie chca...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-07-06 o 02:58
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 03:17   #1183
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1

Jest mi smutno. I zle. I samotnie.

Noce są najgorsze. Poza nimi zadnych zmian.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 05:10   #1184
vil84
Wtajemniczenie

nasz Robaczek wczoraj pospał bez przerwy od 21 do 5 .... dziś do 5.45 pojadł, a teraz radośnie opowiada mi co mu się śniło

ale burze były w nocy.... nie spałam do 1

Lonely suuupeer z sukienką

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-07-06 o 05:17
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 06:13   #1185
Tity
Zakorzenienie

lonely ale masz dobrego męża
axella przykro mi, że tak wyszło. Trzymaj się
MAgiusa a dziecko źle przybiera, że pediatra kazała dokarmiać? Moim zdaniem, więcej pić i przystawiać ciągle do piersi, odciągać i laktacja sama wróci.
cloche super, że juz w domku

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 07:07   #1186
maluska88
Raczkowanie

dzień dobry żadko zaglądam ale czas tak leci przy dziecku że masakra . Mój maluszek coraz więcej chce się bawić i gaworzyć. Właśnie jest to możliwe żeby mu już ząbki szły bo strasznie się ślini i wpycha raczki do buzi.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 07:09   #1187
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzien dobry
Zapowiada sie ładny dzionek

Mozna opałach sie przy kp ??
Jestem taaaak spragniona słońca

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 07:10   #1188
ada32
Wtajemniczenie

wczoraj już nie zdążyłam do Was napisac..

byłam wczoraj zapisac małego do przychodni..
któraś z mam pytała czy nie wiedziałam ..no nie !..bo zaraz po powrocie zWikusiem do domu ze szpitala przyszła pielęgniarka z papierami i wypełniałyśmy w domu..nie wiem skąd i jak została nagrana ale nigdzie nie chodziłam..
teraz czekałam i nic....

no ale jesteśmy zapisani i pewnie któraś z pielęgniarek przyjdzie

a no i z ważyłam małego...
jestem pod wrażeniem ...mały przybrał w dwa tygodnie 1020..
waży 4100 ..a wyjściowa ze szpitala masa ciała 2 tygodnie temu była 3080..urodzeniowa 3200...

służy jednak mleczko moje mojemu chłopczykowi..mimo kolek co drugi dzień
pielęgniarki też były pod wrażeniem..bo 1000 to chyba dużo w ciągu dwóch tygodni...

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-07-06 o 07:12
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 07:31   #1189
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

któraś z mam pytała czy nie wiedziałam ..no nie !..bo zaraz po powrocie zWikusiem do domu ze szpitala przyszła pielęgniarka z papierami i wypełniałyśmy w domu..nie wiem skąd i jak została nagrana ale nigdzie nie chodziłam..
teraz czekałam i nic....

waży 4100 ..a wyjściowa ze szpitala masa ciała 2 tygodnie temu była 3080..urodzeniowa 3200...

pielęgniarki też były pod wrażeniem..bo 1000 to chyba dużo w ciągu dwóch tygodni...
Bardzo dużo;-) większość dzieci tyle w miesiąc przybiera:-D
Gabryś rośnie mamusi:-*

Vil ale super z tymi rehabilitacjami!!! Widzisz,a tak się martwiłaś:-*

Witam:-*

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
odciagam mleko
fajnie tak, jak chlop przypilnuje dziecka i nikt nie pogania, nie marudzi... mlody spal 4h. zobaczymy czy wyrobi do rana... fajnie by bylo!
co do zywienia to czesciowo daje cyca, odciagam i daje z butli moje, i dodatkowo jeszcze humana 1 ha daje (na razie wychodza okolo 2 flaszki na dobe). takiej mieszanki chyba nikt nie ma ale inaczej sie nie da... nie mam az tyle mleka, malego nie moge meczyc zbyt dlugo na cycu... ale moze sie to jeszcze rozkreci...

---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:47 ----------

aha! mlody ma niecale 3500g. moze bez szalu, ale jak na pooperacyjnego dzieciaczka to gicior! tyc zaczal dopiero 2 tyg temu, czyli przez 2 tyg przybral 600g
Witaj w domku:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 07:48   #1190
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
odciagam mleko

Cloche super, że już jesteście w domu

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Magiusa, moze ze ze.dwa karmienia zrob za rada pediatry, zobaczysz ile wciagnie odciagnietego a reszte cycem. Zastanawia mnie dlaczego wydaje Ci sie, ze po wekendzie odciagania(bez kp.przy tym) bedziesz miala wiecej pokarmu? Laktator stymuluje laktacje uzyty dodatkowo. A jak tylko.odciagasz to mniej mleka wyciagniesz niz ssace dziecko co oznacza mniejsza stymulacje... Zrobilabym tak jak radza dziewczyny. Ze 2 karmienia ttlko.odciagnietym, reszta cyc + odciagnete bo wydaje mi sie ze wiecej szkody niz pozytku ten weekend przyniesie. No I zycze Ci by Twoje pierso wspolpracowaly z laktatorem. Moje nie chca...

Do mnie wczoraj przyszedł Philips Avent, ale chyba też się nie polubimy. Albo ja nie umiem odciągać, albo naprawdę w piersiach mam tylko tyle, żeby starczało na bieżące zapotrzebowanie
Diabli zazdroszczę Ci tej rzeki mleka, ba! morza mleka!

Cytat:
nasz Robaczek wczoraj pospał bez przerwy od 21 do 5 .... dziś do 5.45 pojadł, a teraz radośnie opowiada mi co mu się śniło
Vil, ale zazdroszczę takich nocek. Ja dzisiaj znów jestem ledwo żywa.

Lonely, ale masz super męża

Ja za "urodzenie dziecka" też nic nie dostałam. Ale prawdę mówiąc też niczego się nie spodziewałam. Bukiet kwiatów był od teścia, nie od męża. W sumie, to szkoda, że nie pomyślał, mały gest, a byłoby naprawdę miło.
Stary 2013-07-06, 08:00   #1191
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

teraz czekałam i nic....

Ale pięknie przybrał Służy mu Twoje mleczko!!!

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Cloche super, że już jesteście w domu

Do mnie wczoraj przyszedł Philips Avent, ale chyba też się nie polubimy. Albo ja nie umiem odciągać, albo naprawdę w piersiach mam tylko tyle, żeby starczało na bieżące zapotrzebowanie
Diabli zazdroszczę Ci tej rzeki mleka, ba! morza mleka!

Vil, ale zazdroszczę takich nocek. Ja dzisiaj znów jestem ledwo żywa.

Lonely, ale masz super męża

Ja za "urodzenie dziecka" też nic nie dostałam. Ale prawdę mówiąc też niczego się nie spodziewałam. Bukiet kwiatów był od teścia, nie od męża. W sumie, to szkoda, że nie pomyślał, mały gest, a byłoby naprawdę miło.
Niestety, stety też jestem posiadaczką tego laktatora.
Rady
-zdjąć tą gumową nakładkę masującą
- odciągać w tym samym czasie z drugiej piersi gdy karmisz dziecko
- odciągać na sucho - nawet jak nic nie leci ( u mnie czasami po 15 minutach ciągnięcia niczego, mleko zaczynało tryskac)
- no i u mnie niestety sprawdził się tak konkretnie po odstawieniu małej gdy miałam non stop cycki pełne mleka i da się nim w 5 minut odciągnąć cały pojemnik, ale gdy karmiłam małą to uciągałam może 60 czasami 80 ml

Dziecko wróciło na swój tor spania. Czyli standard pobudka po 1 i po 5. A już myślałam, że będzie gnić codziennie tak długo Jeszcze spięłam się wieczorem z chłopem, bo taki typ, że wiecznie robi hałas. Co by kuźwa nie robił to hałasuje. Albo co szturchnie, albo zrzuci, albo rzuci, albo trzaśnie Przyjechał z pracy, wchodzi na paluszkach, robi po cichu, zbliża sie do łóżeczka i co? I ☠☠☠ pęk kluczy spadł my na podłogę robiąc taki hałas, że umarlaka by obudził. Jesoooo chyba mi się okres zbliża

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-07-06 o 08:03
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:22   #1192
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawi mnie to

komórkę połączoną z prezentem urodzinowym a od teścia złotą bransoletkę

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
No wierz mi, że jestem bardzo niechętna tej butli, ale cholera ja już nie wiem. Nie chcę być mądrzejsza od pediatry.
Najśmieszniejsze jednak jest to, że wcześniej zapytałam dwóch pediatrów o wyniki ( bo mojej miało nie być, a chciałam interpretację wyników wcześniej) i dwoje z nich w ogóle nie zwróciło uwagi na to, twierdząc, że wszelkie wyniki są ok ( mocz musimy powtórzyć bo chyba zabrudzilismy woreczek i bakterie się pokazały, ale nie żadne konkretne więc pediatra podejrzewa nasze zabrudzenie, ale każe powtórzyć. Z tym, że chce do cholery, jakby drugi raz wyszły bakterie cewnik mu włożyć brrrrr....). Dopiero ta dziś mówi o być może niedożywieniu, do tego dodała moją wypowiedź, że cały dzień wisi na cycku i jej się wszystko zgadzało, a nieważne, że Młody ma 1.1 kg na plusie przez 23 dni od urodzenia.
Ja się nawet zapytałam o dopajanie i odwodnienie ( bo pomyślałam, że skoro tak przybiera to niedożywiony nie może być, może jest niedopojony) ale ona stanowczo zaprzeczyła.
Jestem dość mocno skołowana.

Któraś z Was napisała, że może nerki nie nadążają filtrować, a czy to ma związek z ciałami ketonowymi?
nie martw się butlą nasz dostaje moje mleko w butli jak wychodzę odkąd miał tydzień i tak cycka wolimamy butlę z tt
Stary 2013-07-06, 08:35   #1193
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
U mnie jak była położna tydzień po porodzie to odrazu sama papiery powypełniała. Mníe tylko pytała o lekarza jakiego chcę dla małego. I tyle. Tymek zapisany. Ja nie musiałam sama iść do przychodni. Jak poszłam tydzień później na wizytę patronażową to jego karta już tam była€

o właśnie ..czyli nie wydziwiam..u mnie było podobnie..
wychodzi na to..że to położne i te pielęgniarki(nieobrażając nikogo tutejszych) poszły na wygodę

Ja teraz z Gabrielkiem mam wizytę 10 lipca....

Cytat:
Ciekawi mnie to

dostałam bukiet róż...do szpitala..a w dniu wyjścia też kwiatki i bombonierkę...

Cytat:
hehe Ada ale numer! nas nie wypuściliby ze szpitala bez wybranej przychodni a wtedy i poloznej. w szpitalu dostaliśmy taki kwitek i z nim tz musial isc zglosic dziecko. dostal pieczatke na tym swistku i wizytowke do poloznej. ona już miała odnotowane, ze jest nowe dziecko pod takim i takim adresem jak wrocilam do domu musiałam do niej zadzwonić i od razu przyszla.
w sumie to dobre rozwiązanie, bo żadne dziecko "nie zaginie". może czegos się nauczyli na podstawie sprawy "Jasia" z Cieszyna
no to mnie nikt w szpitalu ani nie pytał ani wizytówki nikt nie dał

jak to mowią "co kraj to obyczaj!"

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hej
wydaje mi sie ze zd nei widac tak normalnie na usg bez prenatalnych ale rozszczep kurcze powinni zobaczyc, ale w sumie co by to dalo , naprawde sposob w jaki napisala o malym pieknie i ich podejscie...
a ja powiem szczerze ze dzieci z ZD jakos wydaja mi sie piekne takie jedyne w swoim rodzaju zawsze zwracam uwage na nie ale nie z politowaniem tylko tak z miloscia na nie patrze mam ochote dac raczke przywitac sie poglaskac , pocalowac ....

pięknie !!!

Cytat:
odciagam mleko

cloche...czytam Twoje wszystkie posty..jestem z Tobą myślami i sercem...powiem szczerze że bardzo Cię podziwiam ...
mam ochotę Cie przytulic i FLORKA też...

i mocno ucałowac...

za to że Floruś ma tak wspaniałą i silną mamusię...i Tatusia klask i:

Cytat:

no choc tu.... przytulę Cię

pisałyście o większych czy mniejszych wagach dzici..o tym jak można redukowac dziecku jedzonko ..a już szczególnie przy piersi..hmmm...

Ja uważam że absolutnie nie można dziecku ograniczac dostęp do piersi..ma jeśc tyle ile potrzebuje..skoro ssie to znaczy że jest głodny i tyle..czasami przybiera dziecko w szybkim tępie.. wręcz tyje w oczach...
tak się zdarza często i jest to widoczne..w pierwszych miesiącach życia dziecka...puchnie w oczach..ale...to jest normalne...potem kiedy dziecko zaczyna chodzic tym samym zużywac energie ..normuje swoją wagę..

przykład..mój starszy syn..(no może po innych genach) urodził się 3400 przybierał na samej piersi w zastraszającym tępie..na 6 tygodni ważył około 8 kilo..
lekarz Krystiana opierdzielił mnie ze dokarmiam dziecko ale to nie była prawda ..był tylko na piersi..po czym zwrócił mi honor..przeprosił i stwierdził że skoro potrzebuje to niech sobie je..no i na roczek ważył 15 kilo..zaczął chodzic i waga stanęła..delikatnie podnoszac swoje wartości zgodnie do wieku...zawsze był większym dzieckiem ale nie grubym za to strasznie ruchliwym (nawet jak coś mówił to skakał jak piłka) ..
..proszę bardzo ma 16 lat wzrost 196 i 90 kilo wagi..IDEAŁ!
czyli przygotowywał swoją masę swoje ciało od urodzenia do rozmiarów jakie mu geny zapisały ..........organizm dziecka sam wie ile potrzebuje....

Wiktor też na początku szybko przybierał na moim mleku..i taraz Gabriel ..kilo w dwa tygodnie ..hmmm...to chyba ok!!?

W

G

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 08:39   #1194
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

teraz czekałam i nic....

no za wage , muisz miec tlusciutkie mleczko
Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
dzień dobry żadko zaglądam ale czas tak leci przy dziecku że masakra . Mój maluszek coraz więcej chce się bawić i gaworzyć. Właśnie jest to możliwe żeby mu już ząbki szły bo strasznie się ślini i wpycha raczki do buzi.
slinienie i wkladanie raczek do buzii w tym wieku nie zwiastuje zebow , taki etap poznaje swoje raczki i wytwarza sie nadmiar sliny
Cytat:

ale burze były w nocy.... nie spałam do 1

Lonely suuupeer z sukienką
ale masz dobrze hehe moj dzis do 3,30 i pozniej od 4,30 juz jeczal, wyginal itp
Cytat:

glowa do gory
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:48   #1195
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI

Cytat:
rób tak jak Ci sumienie podpowiada.. tylko kurcze zastanawiam się dlaczego 2 lekarzy powiedziało ze ok, a 3 ze nie ok.. a duzo było poza normą? bo moze ona z tych co dmucha na zimne??
No poki co dupa z karmienia butelka od rana. Mlody mmial o 3 do 5:30 przepotezne kolki i uspokajal sie glownie na cycku i od rana nie mam specjalnie pelntch piersi wiec daje piers.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

No bo z laktatora ciagne dluzej niZ on z cycka. Ja z laktatorem przy jednej piersi siedze prawie 30 min tym syst. 7-5-3 i go nieco wydluzam a mlody pije max 10 min. Ale zobaczymy...moze faltycznie nic to nie da

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-07-06, 08:53   #1196
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
o właśnie ..czyli nie wydziwiam..u mnie było podobnie..
wychodzi na to..że to położne i te pielęgniarki(nieobrażając nikogo tutejszych) poszły na wygodę

Ja teraz z Gabrielkiem mam wizytę 10 lipca....

dostałam bukiet róż...do szpitala..a w dniu wyjścia też kwiatki i bombonierkę...

no to mnie nikt w szpitalu ani nie pytał ani wizytówki nikt nie dał

jak to mowią "co kraj to obyczaj!"

pięknie !!!

cloche...czytam Twoje wszystkie posty..jestem z Tobą myślami i sercem...powiem szczerze że bardzo Cię podziwiam ...
mam ochotę Cie przytulic i FLORKA też...

i mocno ucałowac...

za to że Floruś ma tak wspaniałą i silną mamusię...i Tatusia klask i:

no choc tu.... przytulę Cię

pisałyście o większych czy mniejszych wagach dzici..o tym jak można redukowac dziecku jedzonko ..a już szczególnie przy piersi..hmmm...

Ja uważam że absolutnie nie można dziecku ograniczac dostęp do piersi..ma jeśc tyle ile potrzebuje..skoro ssie to znaczy że jest głodny i tyle..czasami przybiera dziecko w szybkim tępie.. wręcz tyje w oczach...
tak się zdarza często i jest to widoczne..w pierwszych miesiącach życia dziecka...puchnie w oczach..ale...to jest normalne...potem kiedy dziecko zaczyna chodzic tym samym zużywac energie ..normuje swoją wagę..

przykład..mój starszy syn..(no może po innych genach) urodził się 3400 przybierał na samej piersi w zastraszającym tępie..na 6 tygodni ważył około 8 kilo..
lekarz Krystiana opierdzielił mnie ze dokarmiam dziecko ale to nie była prawda ..był tylko na piersi..po czym zwrócił mi honor..przeprosił i stwierdził że skoro potrzebuje to niech sobie je..no i na roczek ważył 15 kilo..zaczął chodzic i waga stanęła..delikatnie podnoszac swoje wartości zgodnie do wieku...zawsze był większym dzieckiem ale nie grubym za to strasznie ruchliwym (nawet jak coś mówił to skakał jak piłka) ..
..proszę bardzo ma 16 lat wzrost 196 i 90 kilo wagi..IDEAŁ!
czyli przygotowywał swoją masę swoje ciało od urodzenia do rozmiarów jakie mu geny zapisały ..........organizm dziecka sam wie ile potrzebuje....

Wiktor też na początku szybko przybierał na moim mleku..i taraz Gabriel ..kilo w dwa tygodnie ..hmmm...to chyba ok!!?
No widzę,że masz w domku swojego ochroniarza:-D jak Wiki i Gabryś tak wyrosną to będziesz mieć mega obstawe;-)

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:57   #1197
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No widzę,że masz w domku swojego ochroniarza:-D jak Wiki i Gabryś tak wyrosną to będziesz mieć mega obstawe;-)

he he W.i G. to juz inne geny....raczej az tacy wysocy nie bedą...

W

G
Stary 2013-07-06, 09:00   #1198
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam

Cytat:
No poki co dupa z karmienia butelka od rana. Mlody mmial o 3 do 5:30 przepotezne kolki i uspokajal sie glownie na cycku i od rana nie mam specjalnie pelntch piersi wiec daje piers.

No bo z laktatora ciagne dluzej niZ on z cycka. Ja z laktatorem przy jednej piersi siedze prawie 30 min tym syst. 7-5-3 i go nieco wydluzam a mlody pije max 10 min. Ale zobaczymy...moze faltycznie nic to nie da

powiem Ci ze ten system działa, przez tydzien nie moglam wydoic 50 ml nawet, kupiłam medel, bo mnie reczny zaczal wkurzac, a od 2 dni zaczynam mieć ten problem co diabli, że muszę odciągać, bo młody nie wyciąga wystarczająco, mam nadzieję, że sobie teraz w drugą stronę nie przecholowałam:/ bo ja potrzebuje tylko odciągnąc żeby wychodzić a nie na zapasy jakieś wielkie, więc odciągam tylko tyle żeby poczuć ulgę, tylko, że teraz odciągnełam 75 z jednego i dalej nie czuje ulgi
Stary 2013-07-06, 09:36   #1199
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Musze kupic ta butelke bo mi kazala przez weekend odciagac i karmic butla by sprawdzic ile je i ile ja mam. A jesli mniej niz 90-110ml to dokarmiac. Osobiscie mam nadzieje ze przez weekend i laktator bede miala laktacje jak diabli.
tylko żebyś się nie zniechęciła do kp bo laktatorem nigdy nie sprawdzisz ile mleka masz tak naprawdę!!! Co za głupia rada lekarki Moja rada jest taka, żebyś go przystawiała do piersi i ewentualnie podawała swoje odciągnięte ale nie sam laktator bo możesz sobie zaburzyć laktację

Pamiętaj, że niektóre kobiety nie potrafią odciągnąć laktatorem nic a karmią swoje dzieci piersią.

Cytat:
albo chociaż butla jako dodatek
Cytat:

bardzo ładnie

Cytat:
Dzien dobry
Zapowiada sie ładny dzionek

Mozna opałach sie przy kp ??
Jestem taaaak spragniona słońca
nie bo mleko Ci skiśnie żart oczywiście

Kochanego masz męża, doczytałam o sukience

==

dzień dobry
u nas w nocy była burza, teraz pogoda też kiepska...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:54   #1200
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
powiem Ci ze ten system działa, przez tydzien nie moglam wydoic 50 ml nawet, kupiłam medel, bo mnie reczny zaczal wkurzac, a od 2 dni zaczynam mieć ten problem co diabli, że muszę odciągać, bo młody nie wyciąga wystarczająco, mam nadzieję, że sobie teraz w drugą stronę nie przecholowałam:/ bo ja potrzebuje tylko odciągnąc żeby wychodzić a nie na zapasy jakieś wielkie, więc odciągam tylko tyle żeby poczuć ulgę, tylko, że teraz odciągnełam 75 z jednego i dalej nie czuje ulgi
No ja tez chce elektryczny bo recznym to ciezko idzie. A ile czasu tak odciagalas tzn. tym systemem i ile razy dziennie? i w ogóle jak? między karmieniami?
A jeśli między to czy Młody się najadał z cycka skoro między odciągnęłaś?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
tylko żebyś się nie zniechęciła do kp bo laktatorem nigdy nie sprawdzisz ile mleka masz tak naprawdę!!! Co za głupia rada lekarki Moja rada jest taka, żebyś go przystawiała do piersi i ewentualnie podawała swoje odciągnięte ale nie sam laktator bo możesz sobie zaburzyć laktację

Pamiętaj, że niektóre kobiety nie potrafią odciągnąć laktatorem nic a karmią swoje dzieci piersią.
No i ja dokładnie tez sie przez to zastanawiam bo właśnie też mi się wydaje, że laktator nie odciąga wszystkiego co jest w cycku.
W każdym razie mam chwilowo zwątpienie, Młody zjadł od rana z cycków ( nie wiem ile było, coś było, ale pewno nie jakoś super bo jak miał atak kolki to go uspokajało przyst.do cycka i dość sporo mi w nocy wypił), do tego 80 ml mojego mleczka odciągniętego wczoraj i może z 10 ml mm i jeszcze nie padł....hm....i co ja mam myśleć?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości