|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Monika- życie...
A Wy AM, ktore macie w koncu swoje szczęście dajecie nadzieje... I o to chyba w tym wątku chodzi.. Zeby kiedy przyjdzie pora podnieść sie i isc dalej, iść dalej i walczyć. Wy pokazujące ze tak sie da i ze warto. Fiolusiek ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-07-05 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Koocur - nie, znieczulenie miejscowe.. nie wiem jak to bedzie. Jak to dobrze ze on nie jest tego wszystkiego swiadomy... I ze szybko zapomni.. Choc na swoj sposob bedzie przezywac. Jak go znam to jak tylko bedzie juz mogl jesc to calutkie popoludnie spedzimy w lozku, bedzie lezal przy cycu.
Kubek - warto mimo ze ciaza jest ogromnym stresem. Ostatnio lapie sie na tym ze prawie nie pamietam jak to bylo w ciazy ale pamietam ze bylo koszmarnie duzo stresow nerwow obaw niepokoju itp. Jakos ten czas mi umyka z pamieci. Ciesze sie ze mam go juz za soba. Nie zabrzmi to optymistycznie ale dla mnie to nie byl piekny czas. Na pewno nie tylko. Zawsze z tylu glowy mialam strach. Calutka ciaze. Nawet tuz przed cc kiedy bylo tak blisko wpadlam w panike bo szybko nagle i czy na pewno bedzie dobrze. Dlatego nie dziwie sie waszym obawom bo sama je przerabialam choc z perspektywy czasu widze ze pewnie z 90% tych obaw bylo bezzasadnych i gdyby nie # nie przyszloby mi do glowy zeby na nie zwracac uwage. Teraz mam inne obawy i strach ale i tak jest duuuuuuuzo lepiej. Maly bezzebny usmiech i raczki glaszczace mnie po policzku wszystko wynagradzaja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
aż się popłakałam...
#4264 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
wrocilam o 21.00 wykapalam biegiem mala jadlam rozmawiajac z mama i robiac zakupy z tz przez telefon, jestem gotowa do sapania, czytaj padam na pysk
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Rozeznanie
|
Agatko, Anitaxas
![]() Hosenko chyba będzie dziewuszka w takim razie ![]() Monia staraj się nie stresować zabiegiem (tak się tylko mówi ![]() a my z Julkiem znowu czekamy na zabieg...zrobiliśmy te spodziectwo szybko jak miął roczek, właśnie dlatego żeby nie pamiętał i okazuje się, że musimy poprawiać ![]() ![]() Measia odsypiaj ![]() eeeeeee Koocurek się odwalił na poród ![]() ![]() ja też się jutro wybieram do kosmetyczki na stopy, bo wstyd ![]() Fiolusiek nawet nie wiedziałam, że straciłaś Maleństwo w tak późnej ciąży ![]() Perse Artur idzie jak burza ![]() ____________ my dziś po kontrolnym ktg zapis ładny, na usg też ok, Malutka ok 3600g, ale nadal wszystko pozamykane i główka jeszcze nie zeszła ![]() mąż miał wyganiać córę...a zasnął ![]()
#4267 |
Zakorzenienie
|
Kubek wydaje się, że ciąża się ciągnie, ale jakoś trzeba zacisnąć żeby i cieszyć się każdym dniem do przodu. Mówi to ta co panikowała najbardziej z nas wszystkich
![]() ![]() Monika będę trzymać kciuki za zabieg Jakuba ![]() Nie rozumiem tego świata. Każda z nas wiele przeszła, jedne mają swoje szczęścia przy sobie, a inne nie.. Cholernie niesprawiedliwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Wieka - trzymam kciuki za kolejny zabieg. I za szybki porod oczywiscie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wieka już niedługo wyjdzie ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek ![]() ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-07-06 o 09:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zakorzenienie
|
hej!
przyszłam się pochwalić, że w tym tygodniu zdałam egzamin na nauczyciela mianowanego Kosztował mnie wiele wyrzeczeń- macierzyński 10 dni przed rozwiązaniem i powrót do pracy gdy dziecko miało ledwie skończone 4 miesiące ale udało się wszystko pogodzić i jeszcze podyplomówkę robić z frekwencją na zajęciach 100% mam nadzieję, że niebawem będę na bieżąco z forum- wczoraj chciałam coś nadrobić ale burza nie pozwoliła czekam na nowe wątkowe maluchy i na kolejne pozytywne testy! trzymam kciuki za staraczki i ciężaróweczki, pozdrawiam zabiegane mamunie ![]() dzisiaj chyba odwiedzę moją gin ![]() ![]()
#4272 |
Zakorzenienie
|
zeberko gratuluję!
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeberka- niecierpliwie czekałam na taka wiadomość od Ciebie ![]() ![]() ![]() Sama kończyłam dwie szkoły naraz(dwie obrony) plus zakładałam firmę 4 lata temu ![]() Ty masz jeszcze do tego Kasiulę!! Podziwiam!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U lekarza dostaliśmy smecte i dicoflor. Wczoraj małemu było lepiej, dzis znów robi rzadkie kupki ale robił takie zawsze tym bardziej że jest na sab simplex i debridacie więc chyba nie powinnam schizować. Najważniejsze że nie ma wody w pieluszcze ![]() Jeszcze mówiłam że chyba mu zęby idą, to stwierdziła że możliwe ale nie widać, do puki nie dotknęła mu dziąsła patyczkiem, to tak się wkurzył że stwierdziła iż IDĄ ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do ciąży ja to samo.. dla mnie to był ciężki i okropny czas. Ale teraz jak wspominam to przypominają mi się same wspaniałe chwile ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluje Zeberko! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
Barbie jak sie czujesz
![]() Zeberko gratuluje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
dziękuję, że pytasz, ale dziś jakoś kiepsko... wczoraj miałam ostrą kłótnię z tż... grzybek doskwiera i nie mam na nic siły.
#4279 |
Zakorzenienie
|
Zeberko - gratulacje!!!
Ja z moimi zastepstwami pewnie nigdy sie nie doczekam. A jeszcze gdybym miala drugie dziecko to na pewno nie zrobie mianowanego bo znajac siebie nie wrocilabym tak szybko do pracy. Podziwiam wytrwalosc. Luna - nie wiem kto go bedzie trzymal. Podobno to bardzo szybki zabieg. Wg laryngolog trwa moment. Jakos robia to takim maluszkom wiec wiedza... Eh ja wiem ze nie raz pisze ze mi ciezko ale jakos daje rade. Musze. Nie zamienilabym tego wiec nie zalujcie mnie. Jesli Jakub bedzie szczesliwy to ja dam rade. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
cisza jak to w weekend, my uciekamy na wieś do znajomych. wracamy jutro. ściskam
![]()
#4281 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Konto usunięte
|
Zeberko gratuluję
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Perse - jak u was?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Konto usunięte
|
Bez zmian w zasadzie. Mały Marud je (z problemami: krztuszenie, zasypianie w trakcie), potem nie chce spać, potem chce spać na moich rękach albo obok mnie, dziś udało mi się go 2 razy położyć spać w wózku. Cały ceremoniał zajmuje nam min. godzinę, więc przerwy między jednym a drugim to ok. 2 godziny i średnio po tyle sypiam w nocy
![]() ![]() W środę wizyta u drugiej lekarki i ważenie, ciekawe, ile tam mojego kochanego ciałka jest. Jutro pójdziemy na drugi spacer, o ile będzie ładna pogoda. Ja również Dziewczyny staraczki - trzymam mocno za Was kciuki. Sama dobrze wiem, jakimi nerwami okupiona jest kolejna ciąża, jednak mocno wierzę, że dla każdej z nas pisane jest szczęśliwe zakończenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41668244]Bez zmian w zasadzie. Mały Marud je (z problemami: krztuszenie, zasypianie w trakcie), potem nie chce spać, potem chce spać na moich rękach albo obok mnie, dziś udało mi się go 2 razy położyć spać w wózku. Cały ceremoniał zajmuje nam min. godzinę, więc przerwy między jednym a drugim to ok. 2 godziny i średnio po tyle sypiam w nocy ![]() ![]() W środę wizyta u drugiej lekarki i ważenie, ciekawe, ile tam mojego kochanego ciałka jest. Jutro pójdziemy na drugi spacer, o ile będzie ładna pogoda. Ja również Dziewczyny staraczki - trzymam mocno za Was kciuki. Sama dobrze wiem, jakimi nerwami okupiona jest kolejna ciąża, jednak mocno wierzę, że dla każdej z nas pisane jest szczęśliwe zakończenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, jak miło się czyta takie posty ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-07-06 o 19:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Konto usunięte
|
ZEBERKO gratki!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Zadomowienie
|
Ale tu dzis cicho i spokojnie...
![]() Zeberko, gratulacje! |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() baw sie dobrze ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41668244] Mały Marud je (z problemami: krztuszenie, zasypianie w trakcie), potem nie chce spać, potem chce spać na moich rękach albo obok mnie, dziś udało mi się go 2 razy położyć spać w wózku. Cały ceremoniał zajmuje nam min. godzinę, więc przerwy między jednym a drugim to ok. 2 godziny i średnio po tyle sypiam w nocy ![]() ![]() Perse, obiecalam sobie, ze juz sie nie bede odzywac, ale oczywiscie nie wytrzymam ![]() ![]() W kapieli poczytalam sobie fajna publikacje (bo sie madrze, a tez mam 'problemy laktacyjne'), ktora mi wiele rzeczy rozjasnila. no i wyczytalam to co chcialam, czyli moje ulubione "to normalne" ![]() Kilka rad od pani Magdaleny Nehring-Gugulskiej (doktor nauk medycznych, Miedzynarodowy Konsultant Laktacyjny, sekretarz Komitetu Upowszechniania Karmienia Piersia, mama czworki dzieci):
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-07-06 o 20:56 Powód: kalafiorowata skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zadomowienie
|
Witam Zeberko gratulacje
![]() Od wczoraj zabrałam się za sprzątanie domu, poprałam dywany, firanki, pościel. Rozpoczęłam malowanie mieszkania. Jestem tak padnięta, wszystko mnie boli, że chyba jutro nie wstanę z łóżka. Czuję każdą kość. Niestety tak to jest jak chciało by się wszystko zrobić od razu ![]() ![]()
19.04.2013 r. ![]() Staś i Michaś ![]() Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego.... Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-07-06 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny= stawiam kto co może, soki, drinki
![]() ![]() ![]() monika- ja dążyłam do tego uparcie bo chciałam utrzymać stanowisko i dostać umowę na stałe ale dyplomowanego to chyba za 4 lata nie zrobię- planuję przerwy ![]() Perse- pani mądre rzeczy napisała, ja nie doradzę bo szybko poległam teraz wydaje mi się, że u mnie górę wziął stres i zmęczenie pani - mogłabyś mi przypomnieć tytuł grubej książeczki z dźwiękami ![]() BERBIE- wypocznij- my jutro maraton- obiad u teściowej, kawa u znajomych i parapetówa u drugich znajomych dziecko mi się obudziło- cumla nie mogło znaleźć i płakało a chłopa to nie rusza, śpi na dywanie- łóżka nie miał siły rozłożyć, po pracy 24h, całym dniu w domu rodzinnym i wieczornym drinku z moim Tatą jak poszłam się kąpać to zamiast rozścielić łóżko ułożył się na dywanie i zasnął, niech śpi.... (tylko gdzie ja mam się położyć jak przyblokował sofę i nie mogę jej rozciągnąć.... ![]() byłam dzisiaj u gina po roku na kontroli podwozia Tze-et się pytał, czy przegląd podbity ![]() miałam spontaniczne wypalanie- mam nadzieję, że szybko się pogoję
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:52.