|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Dziekuje wam, za mile slowa i Pamięć!
![]() Trele, no ale Ty chyba jesteś hohoho... pierwsza z terminem porodu ![]() To co innego, ale fakt II trymestr to ten nadrabijący zaległości ![]() U mnie tez sie sytuacja wagi poprawila, tak się cieszę, że Maksymek nadrobił, w 16 tc miał opoźnienie, a teraz nadgonil i wyprzedza termin porodu o 2 dni ![]() Milej nocki, a bardziej dzien dobry ![]() PS. DOMI !!! Piękne zdjatko na awatarze ![]() ---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:29 ---------- Jesli ktoraś chętna, coś potrzebuje ciekawe wyprzedaże: http://www.poliszmamidzieciole.blogs...dziecioli.html ja kupiłam elektroniczna nianie i kombinezon nr 5 ![]() Edytowane przez budowniczka Czas edycji: 2013-07-06 o 01:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
A ja wlasnie skonczylam ogarniac I ide spac. Panele w pokoju praktycznie polozone , a w niedziele beda zakładac w kuchni .. Jutro musimy pomalowac lazienke I kuchnie I najwazniejszy Majeczkowy pokoik
![]() Straszne jest to ze mamy tak malo miejsca ze wiecznie trzeba wszystko przesowac tam I z powrotem .. No ale coz poradzic .. Dobranoc brzuchatki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1053 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Tak się rozemocjonowałam wczorajszymi meczami że zasnęłam nawet nie wiem kiedy
![]() Cieszę się, że ciuszki Wam się podobają, jeśli za tydzień Nina okaże się Tymkiem to będę mieć kilka ubranek na zbyciu ![]() H&Mowa seria <3 Mum <3 Dad podobała mi się już od dawna, kupiłam w lumpku body z tej serii a teraz dokupiłam skarpety i na tym pewnie nie zakończę ![]() I tak: ubranka to smyk albo h&m- w smyku już duże wyprzedaże, w h&m umiarkowane. Babku czytam o Twoich dolegliwościach i u mnie ta potrzeba wzięcia głębokie oddechu prowadząca w końcu do ziewania była następstwem stresu, przez co miałam wzmożone napięcie mięśniowe powłok brzusznych. Przez to wzmożone napięcie uaktywniła mi się wcześniej nie dająca o sobie znać wada serca, leki na serce i rehabilitacja mnie z tego wyprowadziły, ale i tak chodzę regularnie co 2 miesiące do mojego fizjo na rozluźnianie przepony żeby znowu nie doprowadzić do takiego stanu. Jesteś od początku ciąży bardziej zdenerwowana, zaniepokojona? Tym tropem bym najpierw poszła i wiem jakie to męczące. Słuchajcie Nina jest charakterna jak Mamusia ![]() ![]() ![]()
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzisiaj nie dość że mała zaczęła mnie kopać o 6 rano to na dodatek mi na pęcherz naciskała i myślałam że się posikam ![]() ![]() hej hej! ![]() idę dzisiaj małej pokupować jakieś pierdółki ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na ebayu te butelki są tańsze niż u Nas na alledrogo? Też zdecydowałam się na dr Brownsa, ale ja takie gadżety zacznę dopiero w wrześniu kupować. Aha, no i oczywiście zapomniałam! Witam się w 18 tygodniu!
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wstalam z optymistycznym nastawieniem do zycia. Jasko kopie mnie od rana jak nie z prawej to z lewej strony ![]() A ja zabieram sie zaraz za porzadkowanie ![]() Pisalyscie o kopaniu przez maluszki, a jak TZ w poblizu to cisza. U mnie wlasnie Jasko najbardziej teraz szaleje jak ktos w poblizu jest, moj TZ i mama nie moga przestac patrzec mi na brzuch jak sie rusza ![]() ![]() Milego dnia ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-06 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Witam się już porannie, pierwszy raz w ciąży moja córeczka zrobiła mi pobudkę, przecież jest sobota, mamusia specjalnie wczoraj posprzątała dom żeby dzisiaj mieć więcej luzu ale dlaczego mamusia ma spać skoro tatuś wstał do pracy o 7
![]() ![]() Na początku próbowałam zasnąć, ale przecież córusia jest uparta i zawzięta i kopała kopała aż mamusia nie wstała ![]() Ale niech kopie moje małe szczęście jak najwięcej, tylko żeby taka odważna była jak ciocia albo babcia chce poczuć kopniaczka albo chociaż zobaczyć ![]()
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-07-06 o 07:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Raczkowanie
|
Lineczko ja patrzyłąm na ten zestaw: http://allegro.pl/dr-browns-zestaw-a...366734439.html wydawało mi się że okazja
![]() Ale w sumie już sama nie wiem, ale mają szeroką szyjkę i rurkę antykolkową czyli tyle ile mi trzeba. Poza tym zagłębiam się w temat wózka i podoba mi się: Mutsy Igo Comfort Air http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-3w1-...r-p-16573.html Wygląda fajnie no i ma pompowane koła, kolor raczej brązowy. Domi jak Maleństwo kopie to od razu świat lepiej wygląda ![]()
#1060 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
I ja się witam sobotnio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Widzę że dzieciaczki już w brzuszkach dają nam popalić :P niedługo będziemy w nocy buszować po wizażu i internecie ogólnie bo maluchy będą miały taką siłę że będą nas budziły w środku nocy
![]()
#1062 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Dzień dobry słonecznie
![]() Ładna podzia na wyspy zawitała ![]() Moja mała chyba się jakoś przekręciła, bo inaczej ją czuję. Bardziej przesuwanie i wypychanie niż kopniaczki ![]() Azealia - Ninuś zgrywuska, już się chowa przed tatusiem ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Paulinaizabela to już 5 miesiąc? A on się nie liczy od skończonego 18t0d? Bo ja dzisiaj dopiero mam 17t1d więc 18 dopiero zaczynam
![]() ![]() Co do ceny- moja Mama dała Nam pułap 3000, więc resztę w razie gdyby wózek był droższy dołożymy.
#1064 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tego kopania przez maluszki to zgadzam się w 100%. Coś czuję że jak urodzę to będzie mi brakowało tego kopania ![]() Wysłałam TŻta po jakieś dobre płatki śniadaniowe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
A ja się nie mogę doczekać pierwszego kopniaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Witajcie
![]() No nasze maluszki rozrabiają w brzuszkach ![]() ![]() ![]() ![]() MOJA SIOSTRA CIOTECZNA JEST W TRAKCIE PORODU! Napisała do mnie rano o 6 smsa że jedzie właśnie do szpitala,ale sie stresuje! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-
Cytat:
![]() ![]() No to faktycznie możesz poszaleć ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma
Cytat:
![]() Co do wózków to u mnie jest taki problem, że te które mi się baardzo podobają i brałabym już mają piankowe koła, a na takowe mój Mążul się w życiu nie zgodzi, więc ciężko znaleźć coś fajnego, nie ważącego 20 kg i z pompowanymi kołami, a ten mutsy akurat waży koło 14 więc jest relatywnie lekki ![]() Ten https://www.google.pl/search?q=oyster&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl ![]() ![]() Anoula jak moja Glizdka już po brzuchu brusi to myślę że i Twoja niebawem zacznie ![]()
![]() |
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Ma
Cytat:
![]() Przecież dopiero co się dowiedziałam ![]() W ogóle to ale gapa jestem Witam się w 24 tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest malusz
Idę zrobić jakieś śniadanko bo mała głodomorra się domaga
![]() ![]()
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest malusze
Cytat:
![]() Dla mnie waga wózka to nie problem, nie będę go wnosić po schodach ![]() Fajny ![]() ![]() Domi - ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-07-06 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest m
Cytat:
![]() Cytat:
Przednie ma piankowe a tylnie pompowane, nie jest kwestią tego żeby go przekabacić ![]() TRELE Wywołuję Cię na czerwono, bo ty w UK jesteś, a te oystery to ponoć popularne wózki tam. Czy mogłabyś zrobić mały resarch czy są jakiejś oystery z pompowanymi kołami? Gdzieś wyczytałam że Oyster Max takie ma, ale on mi się jakiś wielki wydaje z uwagi na to że może być 2 osobowy, no i ten chromowany stelaż ![]() podoba mi się ![]()
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Witamy z Niną weekendowo!
![]() A mnie przywitała wilgotna koszulka ![]() Dziwnie mi. Jakoś nie mogę ogarnąć tych wszystkich zmian jakie zachodzą ![]()
#1077 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
kyte, tylko u mnie to mokre plamki na piersiach
![]()
#1079 |
Wtajemniczenie
|
Bodajże Lineczka pisała o wózkach Euro cart i bardzo mi się spodobały.Narazie wizualnie i opisowo, mam nadzieję że w jakimś sklepie znajdę ten wózek żeby zobaczyć jak się nim jeździ itd.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale TZ się obruszyl jak mu to powiedziałam i powiedział ze on tak nie chce i chce żeby dziecko samo sobie moglo decydować, jaka chce mieć wiare .W sumie czasy się zmieniają, kosciol się coraz bardziej kompromituje i coraz więcej ludzi się od niego odwraca, wiec w sumie to nie wiem czy takie wlaczanie dziecka do kościoła na sile, bardziej się za jakiś czas przeciwko niemu nie obroci niż mu ułatwi zycie. Wiec sama nie wiem czy w ogole drazyc ten temat ..... Dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy jak by cos to można chrzcić bez rodzicow chrzestnych? chyba czasami tak się robi w nagłych wypadkach, kiedy trzeba na szybko chrzcić, może można tez tak jak by cos w kościele?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.