Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-05, 23:04   #1111
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Po dzisiejszej kłótni z TŻ nie mam żadnej ochoty na jakiekolwiek planowanie ślubu. To co mi dzisiaj powiedział (napisał!) to się w głowie nie mieści. Gdyby powiedział mi to prosto w oczy dostałby w twarz...
Między innymi zaczął mi wypominać że on zarabia tyle i tyle a ja po 600-800zł. że to moja wina że nie mamy pieniędzy. Moja wina że nie mamy lepszej pracy. Tego że nie możemy na nic odłożyć... Mam go dosyć... Że jestem do niczego i jestem (teraz będą jego słowa) "tępą dziewuchą"... reszty nie będę cytować bo jest niecenzuralna...
oszz...
po całości widzę. Nie wiem, co zrobisz, ale tak być nie powinno. Może faktycznie czas się zastanowić, czy zmierzacie w tym samym kierunku?

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:07   #1112
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Alucior Miał nieść obrączki, moja mama pewno by z nim siedziała albo któraś z moich koleżanek... Ale zastanawiam się nad tym teraz mocno, jeszcze 2 lata temu koniecznie chciałam go mieć na swoim ślubie.. ale teraz zdaje sobie sprawę z tego, że rodzina TŻta może mnie uznać za nieźle szurniętą
Rozumiem że ktoś traktuje zwierzęta jak członków rodziny ale z czymś takim się nie spotkałam nigdy nawet w Ameryce - może tylko w filmach...
Cytat:
Napisane przez kroooliczek89
Po dzisiejszej kłótni z TŻ nie mam żadnej ochoty na jakiekolwiek planowanie ślubu. To co mi dzisiaj powiedział (napisał!) to się w głowie nie mieści. Gdyby powiedział mi to prosto w oczy dostałby w twarz...
Między innymi zaczął mi wypominać że on zarabia tyle i tyle a ja po 600-800zł. że to moja wina że nie mamy pieniędzy. Moja wina że nie mamy lepszej pracy. Tego że nie możemy na nic odłożyć... Mam go dosyć... Że jestem do niczego i jestem (teraz będą jego słowa) "tępą dziewuchą"... reszty nie będę cytować bo jest niecenzuralna...
to po co z nim jesteś? i to nie pierwszy raz tak...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:11   #1113
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Hej!
Witam Was
Chwalę się, że obroniona na 5
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
heeej, widzę że smutne tematy na tapecie ja jakoś narazie się nie martwię o dzidzię. ale wiem że to mogą być ciężkie zmagadania. Moja znajoma kilka lat temu brała ślub, po slubie zaczeli się starać ale okazało się że ma zespół policystycznych jajników, więc jeszcze mocniej się starali dziś mają dwóch synków, mimo że lekarz mówił że mają marne szanse.

więc nie zamartwiajcie się na zapas.
Córka mojej chrzestnej niby ma pco, a w lutym rodzi
Planowali ślub na przyszły rok i jeszcze gadali z nami, żeby sobie nie wejść w termin,a okazało się że u nas będą już we trójkę,a swój ślub przekładają na następny rok

Więc dla mnie pco i problemy z zajściem w ciążę po tabletkach to jedna wielka ściema

Cytat:
dziwczyny jutro mija 3 lata od naszego dachowania dziś jadąc sobie myślałam że wypadki nie ucza nic ludzi, jeżdżą jak debile. oto przykład, dwóch młodych dziewczyn z mojego miasta:
http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...AT01/130709903
ludzie jeżdżą wyprzedzają, naprawdę w sezonie boje się jeździć. dziś 30 km w trasie a ttrauma na 2 dni minimum
a mój tż ma teraz taki ciężki tydzień, jest na 4 roku studium dyrygentów, które właśnie się odbywa w przyszłym tygodniu i będzie jeździł między dwoma miatami;(;(;( między pracą a nauką
Daj spokoj, przecież teraz człowiek przez miasto się przejedzie z jednego końca na drugi i już 30km na liczniku :P
Trzeba uważać bo pełno wariatów jeździ, ale nie ma co popadać w panikę.

Cytat:
Napisane przez Martika654 Pokaż wiadomość
Hejjka Co tam słychać ?? Ja dziś spędzam cudowny dzień z Tż Mamy wolną chatę, więc odpoczywamy, On się teraz kąpie a ja nadrabiam Was Znalazłam alternatywę chipsom http://www.sklep.crispy.pl/pl/p/Cris...-papryki-20g/3 Pychaaaa !!!! Nawet teraz je jem Co do lekarzy, do okulisty mam na 14 sierpień a zapisałam się w kwietniu....
Idź do okulisty w Wasilkowie zapisy tego samego dnia i lekarka spoko

Cytat:
Zrobisz coś z tym? bo ja bym go w dupę kopnęła, pierścionek sprzedała i pojechała za to na wakacje. Całkiem serio mówię. Życie jest za krótkie na spędzenie go przy idiotach. Ja nie mam żadnej litości jeśli chodzi o toksyczne traktowanie i brak szacunku. Bo lepiej nie będzie

Jedziemy jutro na weekend na mazury
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:16   #1114
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
zazdroszczę nigdy nie byłam, a bardzo bym chciała pojechać.

mieliśmy jechać w tym roku na łódkę - mąż mojej psiapsióły ma patent i zawsze w sezonie gdzieś pływamy, ale planu uległy zmianie bo już całkiem niedługo zostaną rodzicami, więc ie bardzo tak pływać tydzień po jeziorach w 7 miesiącu.

mam nadzieję, że będzie nam dane wybrać się kiedy indziej

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:16   #1115
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Przykro mi kroliczku ale mam zdanie takie jak reszta dziewczyn.zycie jest za krotkie zeby tracic czas na kogos kto na ciebie nie zasluguje. Zrobilabym tez tak ze sprzedalabym pierscionek,dolozyla i pojechala odpoczac a po powrocie zaczela zycie od nowa,w pojedynke.
Zastanow sie,tu chodzi o twoje zycie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:19   #1116
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:

ja pierdo... no nie wierzę ... i taki facet chce brać ślub??!! Czy on wie z czym to się wiąże ? I pytanie ... czy on do tego dojrzał? Bo widać że Cię nie szanuje , jeżeli godzisz się na takie traktowanie przed ślubem (rok przed) to ja bym poważnie zastanowiła się nad tym związkiem... Po ślubie może nie mieć chłopak zahamowań

a my właśnie obejrzeliśmy film 'mama' i posiedzimy chwilkę potem spać bo jutro trzeba o 8 wstać. Jedziemy odpoczywać nad Wigry
Stary 2013-07-05, 23:19   #1117
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Przykro mi kroliczku ale mam zdanie takie jak reszta dziewczyn.zycie jest za krotkie zeby tracic czas na kogos kto na ciebie nie zasluguje. Zrobilabym tez tak ze sprzedalabym pierscionek,dolozyla i pojechala odpoczac a po powrocie zaczela zycie od nowa,w pojedynke.
Zastanow sie,tu chodzi o twoje zycie
Ja chcę to życie spędzić z nim

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 23:22   #1118
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Rozumiem kroliczku
Jestem w stanie postawic sie na twoim miejscu. Dziewczyny juz takie sa ze angazuja sie calym sercem, ale trzeba stapac twardo po ziemi i zastanowic sie czy na pewno takiego zwiazku i zycia sie oczekuje? Niestety powtorki nie ma.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:26   #1119
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
zazdroszczę nigdy nie byłam, a bardzo bym chciała pojechać.

mieliśmy jechać w tym roku na łódkę - mąż mojej psiapsióły ma patent i zawsze w sezonie gdzieś pływamy, ale planu uległy zmianie bo już całkiem niedługo zostaną rodzicami, więc ie bardzo tak pływać tydzień po jeziorach w 7 miesiącu.

mam nadzieję, że będzie nam dane wybrać się kiedy indziej
My latem często jeździmy bo w sumie blisko mamy ale łódką nigdy długo nie pływałam

Cytat:
Ja chcę to życie spędzić z nim
Serio? Nie masz do siebie ani odrobiny szacunku? Proszę powiedz, że zartujesz.
Stary 2013-07-05, 23:30   #1120
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
My latem często jeździmy bo w sumie blisko mamy ale łódką nigdy długo nie pływałam

Serio? Nie masz do siebie ani odrobiny szacunku? Proszę powiedz, że zartujesz.
Nie żartuje. Wiem że mnie kocha. Mimo tego co czasem mówi jak się zdenerwuje.

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-05, 23:31   #1121
anka1897
Wtajemniczenie

kroliczku wiem że takie słowa od najbliższej osoby bolą najbardziej. Musisz sie zastanowić czy faktycznie chcesz z nim spędzić resztę życia. Czy strach przed rozstaniem nie wiąże się tylko z obawą przed samotnością.
Jezeli On już teraz tak sie do Ciebie odnosi to po ślubie raczej lepiej nie będzie.
Możesz jeszcze spróbować z nim porozmawiać.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 23:34   #1122
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

A ja nie rozumiem. Nie rozumiem, jak można pakować się w toksyczny związek na całe życie.
Gotując dla siebie i nie wiadomo czy nie dla przyszłych dzieci los osób nad którymi można znęcać się słownie.

Szacunek i wsparcie to jak dla mnie dwie podstawowe wartości którymi kieruję się przy wyborze partnera - zwłaszcza tego do końca życia.

Widziałam w moim otoczeniu podobne relacje - klasycznego utknięcia w toksycznym związku i niestety nieciekawie kończyło się to dla kobiet.
Zastanawia się jednak co kieruje kobietami ślepo zapatrzonymi w mężczyznę który nie ma do nich za grosz szacunku.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
kroliczku wiem że takie słowa od najbliższej osoby bolą najbardziej. Musisz sie zastanowić czy faktycznie chcesz z nim spędzić resztę życia. Czy strach przed rozstaniem nie wiąże się tylko z obawą przed samotnością.
Jezeli On już teraz tak sie do Ciebie odnosi to po ślubie raczej lepiej nie będzie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:38   #1123
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89
Dot.: Odp: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
My nie mieszkamy razem. widzimy się raz w tygodniu. Kiedy się widzimy wszystko jest ok, pełna zgoda... Ale kiedy mija ten tydzień, czy drugi kiedy jesteśmy zdala od siebie, nie widzimy się, zaczynamy się kłócić

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-05, 23:40   #1124
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę Cię, nie kpij. Kochasz go? Pewnie tak. Więc potrafiłabyś tak do niego powiedzieć jak on do Ciebie? Pewnie nie. Bo kochasz, no właśnie. A kogo kochasz bardziej, siebie czy jego?
Więc przymknij na to oko, wyjdź za niego i za 5 lat nie płacz jak powie do Waszego dziecka, że jest tępe bo liczyć nie potrafi albo jak dziecko będzie świadkiem takich słów do Ciebie i zacznie Cię tak samo traktować.
Króliczku, wiemy że masz niska samoocenę, że masz problem z akceptacją siebie, dostrzeganiem w sobie zalet. I Ty też sobie zdajesz z tego sprawę. A ten palant Ci jeszcze dokopuje. A nie powinno tak być. I nóż mi się w kieszeni otwiera jak kolejna laska niszczy sobie życie.
Stary 2013-07-05, 23:40   #1125
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
chciałyście, żebym pokazała moje wczorajsze łowy, no to pokazuję

niestety kiepska jakość bo nie mam cyfrówki

AHA: bluzka jest CZARNA, a buciki - jedne miętowe a drugie taki jakiś pastelowy jasny róż chyba

bluzkę i miętowe buciki wypróbuję już jutro na panieńskim
o, a dzisiaj nawet kupiłam miętowy lakier do paznokci pod kolor bucików
Te drugie przymierzałam piękne są, ale niestety bardzo mnie piły co idę do d je przymierzam

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Ten tenis mnie wykończy! Ale lubię te emocje :-D

.
Tenis przegrany, ale za to siatkarze nasi wygrali! Co za emocjonujący wieczór!

Cytat:
Szacunek Ci się należy, ale niestety Twój Tż w stosunku do Ciebie go w ogóle nie wykazuje... Ja na pewno nie pozwoliłabym sobie na takie traktowanie. Na takie słowa. To jest znęcanie się psychiczne! Tak, powinno być Ci wstyd - a wiesz czemu? że pozwalasz sobie na takie traktowanie! Za dużo tego! Nawet nie wyobrażam sobie co jeszcze gorszego mógł Ci powiedzieć... Przed ślubem ostre słowa, a co będzie po ślubie Króliczku. Martwię się o Ciebie! Nie wiem jaką decyzje podejmiesz, chcę tylko byś była szczęśliwa - a z nim jakoś tego szczęścia nie potrafię sobie wyobrazić, wybacz. Nie wiem czy łudzenie się, że się zmieni ma sens...........

Oczywiście w mojej cudownej galerii nic sobie nie kupiłam wszystko jest na mnie praktycznie za duże. A reserved to już w ogóle przesadza - s - na moja mamę wchodzą, która nosi rozmiar 42, kpina!!!

Zgodnie z obietnicą relacjonuje w ccc jest -20% na absolutnie wsyztskie buciki - mi niestety się nic nie spodobało...

Velika - nie ja ten tekst pisałam Verunka - nie wiem czy to k. Krakowa Mi też raczej takie zwykłe sie podobają, ale tak mi się wpasowało w Twoje wykształcenie Velika

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:44   #1126
anka1897
Wtajemniczenie

Tym bardziej nie rozumiem. Przecież po takim czasie nie widzenia się, powinniście tęsknić za sobą a nie kłócić sie.
Wiadomo, że ludzie sie kłócą, ale takie słowa napisać bez powodu? Niestety jest to przejaw braku szacunku do drugiej osoby. Nie mozesz tego tak zostawić.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-05, 23:45   #1127
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Ehh... Spadam Mam oczy spuchnięte jak żaba

Razem od 27.06.2008r
Wedding
Stary 2013-07-05, 23:48   #1128
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Daj sobie szansę na szczęście, tak po prostu.
Stary 2013-07-05, 23:53   #1129
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko pamiętaj, że od takich słów do podniesienia ręki krótka droga. Teraz wyżywa się przez smsy, a co będzie gdy będziesz z nim w twarzą-w twarz? Obawiam się najgorszego. Na zbyt wiele sobie pozwolił i Ty na zbyt wiele mu pozwoliłaś. Co chwilę przez niego płaczesz - tak nie powinno być. Musisz w końcu zadbać o siebie i o swoje zdrowie. Ten człowiek wykańcza Cię psychicznie.

Uciekam spać. Dobranoc

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-05, 23:55   #1130
ane3kaa
Zakorzenienie

Przepraszam że tak rzadko tu zaglądam ale normalnie nie mam czasu nawet spokojnie siąść i zjeść ;-( masakra ;-(
U nas wszystko ok spędzamy coraz więcej czasu i nie możemy sie oboje doczekać 1 września jak sie przenosić będziemy do naszego mieszkanka ;-))))

ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 00:12   #1131
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja nie wierzę w historie o bezpłodności po stosowaniu tabletek. Czytałam o tym sporo, sa wyniki badań poparte doświadczeniami, że to nie prawda. Bezpłodność to jedna z chorób cywilizacyjnych, do tego dochodzi życie w stresie, odkładanie ciąży na później. Kiedyś kobiety w moim wieku miały już 2-3 dzieci. Ja zabiorę się za robienie za 2 lata, będę już miała prawie 30 lat, więc wiadomo że z wiekiem to ryzyko poronienia czy w ogóle niezajścia w ciążę, rośnie. często też stosowanie tabletek maskuje problemy, wiadomo że nie ma wtedy @ tylko krwawienie z odstawienia, które mają tez bezpłodne kobiety. poza tym jest zaburzona gospodarka hormonalna która po pary miesiącach wraca do normy.
nie chodziło mi o bezpłodność, tylko o to, że zajście w ciążę może dłużej potrwać, bo organizm musi się unormować
ja bym chciała pierwsze dziecko mieć w wieku ok 28lat
Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja też nie kupilabym sukni bez mierzenia
Albo będę szyła albo kupię jakąś z wyprzedaży. Chce wydać max 2 tys.
też bym chciała się w 2 tys zmieścić
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja się tak nie cieszę, cały weekend pracuję... jutro 12 godz a pojuttrze 11;/
to współczuję
Cytat:
Byłam dziś zarejestrować się na onkologii... Najbliższy termin: 18-ty października...

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

Ja przyszłam się tylko zameldować i przypomnieć o sobie ! We wtorek się bronię i nie powiem jak się boję Po ostatnich przejściach z promotorką, mam czarną wizję. Całymi dniami siedzę i się uczę! Szczerze, to chcę być już po wszystkim!
powodzenia

Cytat:
ja w poniedzialek mam długo wyczekiwana wizyte i ginekologa
ja muszę się zapisać, mam nadzieję, że nie będę długo czekać i zdążę pójść w wakacje
Cytat:
To jest jeszcze nic... Ale tych hardcorowych słów nie będę cytować, bo mi poprostu wstyd... Jak można coś takiego powiedzieć komuś bliskiemu
Siedzę i rycze
zgadzam się z dziewczynami, że nie powinnaś pozwalać tak się traktować, zasługujesz na szacunek i na szczęście i możesz wyrwać się z tego toksycznego związku, póki jeszcze jest czas.

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 00:12   #1132
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Zjadło troche cytatów, już nie bede ich szukac drugi raz

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o jakość materiału, to ten pan tłumaczył, że na świecie jest tylko 3 producentów ślubnych materiałów i wszyscy producenci sukien ślubnych z nich korzystają.
ja bardziej się obawiam, czy te suknie są 'stabilne' - tzn czy dobrze będą trzymać piersi, jak są skonstruowane itp itp...
O ciekawe chociaz jakosc materiałow-jakością, a wykonanie to juz inna sprawa choc mi pare sukienek sie podoba i nie wiem czy bym jednak nie zaryzykowała

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
Alucior Miał nieść obrączki, moja mama pewno by z nim siedziała albo któraś z moich koleżanek... Ale zastanawiam się nad tym teraz mocno, jeszcze 2 lata temu koniecznie chciałam go mieć na swoim ślubie.. ale teraz zdaje sobie sprawę z tego, że rodzina TŻta może mnie uznać za nieźle szurniętą
Ja też kocham mocno zwierzęta, nawet nie wiesz jak i dlatego chce miec z nimi pare fotek, ale jakos do glowy mi nie przyszło, żeby któryś z moich kotów niósł mi obrączki

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
chciałyście, żebym pokazała moje wczorajsze łowy, no to pokazuję

niestety kiepska jakość bo nie mam cyfrówki

AHA: bluzka jest CZARNA, a buciki - jedne miętowe a drugie taki jakiś pastelowy jasny róż chyba

bluzkę i miętowe buciki wypróbuję już jutro na panieńskim
o, a dzisiaj nawet kupiłam miętowy lakier do paznokci pod kolor bucików
Te buciki z tym złotym szpicd fajne

Cytat:
dziwczyny jutro mija 3 lata od naszego dachowania dziś jadąc sobie myślałam że wypadki nie ucza nic ludzi, jeżdżą jak debile. oto przykład, dwóch młodych dziewczyn z mojego miasta:
http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/art...AT01/130709903
ludzie jeżdżą wyprzedzają, naprawdę w sezonie boje się jeździć. dziś 30 km w trasie a ttrauma na 2 dni minimum
a mój tż ma teraz taki ciężki tydzień, jest na 4 roku studium dyrygentów, które właśnie się odbywa w przyszłym tygodniu i będzie jeździł między dwoma miatami;(;(;( między pracą a nauką
Trzeba być dobrej myśli

Cytat:
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...AT08/441153364
Ten samochód prowadziła moja znajoma...
Szkoda dziewczyny

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Cześć Kochane

Ja przyszłam się tylko zameldować i przypomnieć o sobie ! We wtorek się bronię i nie powiem jak się boję Po ostatnich przejściach z promotorką, mam czarną wizję. Całymi dniami siedzę i się uczę! Szczerze, to chcę być już po wszystkim!

Tycikata świetne zakupce Ja ostatnio kupiłam sobie tak wysokie buty, że nie wiem czy kiedyś w nich wyjde- ale to był spontan

Ijaa cieszę się z Twoich planów dzieciowych

Mała trzymaj się w tych Niemczech

Wracam po 9 lipca! Bo 9 będę opijać O ile będzie co
Trzymamy kciuki we wtorek

Cytat:
moja znajoma dziś bierze ślub z facetem z Dubaju
I co w tym złego?

Cytat:
Cytat:
Cytat:
My nie mieszkamy razem. widzimy się raz w tygodniu. Kiedy się widzimy wszystko jest ok, pełna zgoda... Ale kiedy mija ten tydzień, czy drugi kiedy jesteśmy zdala od siebie, nie widzimy się, zaczynamy się kłócić
Króliczku, nie chce Cię martwić.... Mi tez nie zawsze super się układa z Tż (choć od kiedy chodze do psychiatry jest dużo lepiej, a On mnie bardzo wspiera ), ale w życiu mi nie powiedział takich słów...to ja często myśle, ze On tak o mniE myśli, ale to tylko moje schizy..w życiu czegoś takiego nie usłyszałam i wlasnie teraz jak się rzadko widzicie powinniście za sobą tęsknić, a nie kłocić się, bo dopiero wtedy sie zacznie jak zamieszkacie ze soba. Wakacje, czy spędzanie ze sobą weekendów to zupełnie inna bajka niż codziennie życie. Uwierz mi, wiem co mówie. Doświadczam tego od 23stycznia... A wcześniej przez 4o miesięcy spotykania się 2-3 razy w tygodniu (zdarzało się, ze i 2tygodnie się nie widzieliśmy) pokłóciliśmy się tylko RAZ!!! Ja wiem, ze Ty uważasz, że bez niego nie masz po co żyć. Jesteś uzależniona (masz kompleksy, niską samoocene, uważasz, że nikt inny Cię niepokocha-znam to uczucie ), ale to nie prawda... Naprawdę zastanów się czy z takim czlowiekiem chcesz spedzic reszte zycia bo jak używa takich słów to po prostu Cię nie szanuje... A Ty godząc się na to robisz dokładnie to samo.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 00:28   #1133
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

A teraz skrót dzisiejszego dnia rano byłam u ginekologa, odebrałam w końcu wyniki z listopadowej cytologi ale na szczęście wszystko w porządku, wynik bardzo dobry zbadala mnie jeszcze dodatkowo bo caly czas mam podwyższone crp i sie zastanawiamy od czego to moze byc, wiec zrobiłam mi nawet usg dopochwowe ale wszystko wyszło super więc się ciesze. Z tak w ogóle to stosuje hormonalna antykoncepcje od 8 lat z niewielkimi przerwami trwającymi max kilka miesiecy. Moja siostra nie miała problemu z zajściem w ciąże, ale moja mama donosiła ciąże dopiero za 9 razem ja nawet nie wiem czy chcemy dziecko, ale po prostu podejrzewam, zektoregos pieknego dnia podejdziemy do tego, ze jak sie uda to sie uda. A jak nie to moze pomyslimy o adopcji (ja bardzo bym chciała adoptować dziecko).

Poźniej miałam iśc na rozmowe kwalifikacyjną, ale facet przełożył spotkanie na poniedziałek za to złożyłam cv w tej Biedronce no i do wtorku jeszcze czekam na odzew z C&A musi się w końcu udać jutro Tż jedzie na ten kawalerski, ja sbie ogarne chate a wieczorem zrobie sobie jakies spa, poogladam film i sie polenie. A w niedziele przyjedzie w odwiedziny moja mama z moim siostrzencem i moja ulunioną sąsiadką, wiec muszę jakąś wyżerke przygotować

A no i nie pojechalam na tą rozmowe, wiec miałam czas troche po Katowicach pochodzić poszlam do jednego salonu z sukniami ślubnymi bo wiem, ze oni mają Mori Lee. No i sie poszlam zapytac, czy maja tez te suknie z kolekcji XL nie mieli, ale zaproponowała mi pojechanie do drugiego ich salonu i przymierzenie z innej firmy wiekszych sukienek (zeby wiedziec w jakim fasonie mi bedzie dobrze) i jak sie zdecyduje oni moga mi zamowic dowolny model z Mori Lee: czas oczekiwania ok 4-5 miesiecy

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 00:49   #1134
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
powodzenia Dziewczyny!

ja pewnie dopiero we wrzesniu...
niedzięki przyda się może uda się wcześniej?

Króliczku, Dziewczyny chyba wszystko już powiedziały przykre to bardzo, ale powinnaś ochłonąć i na spokojnie się zastanowić co dalej... zapomnieć o zapłaconych zaliczkach, o pierścionku, o pięknych słowach. Ludzie, którzy się szanują nie używają takich słów mówisz, że go kochasz, a czy on tak naprawdę kocha Ciebie i szanuje? jaki będzie miał stosunek do Waszych dzieci? te smsy to poważny sygnał do zastanowienia się co będzie gdy przyjdzie kryzys w związku, gdy stracisz pracę, gdy po urodzeniu dziecka nie będziesz jej mogła znaleźć... zastanów się dobrze i przemyśl wszystko czy to ma sens
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 05:50   #1135
tinyheart
Rozeznanie

Króliczku trzymaj się, dołączam się do tego co piszą dziewczyny. Lepiej zastanowić się teraz niż za kilka lat.

A tak do całej reszty :P Byłam na kilku ślubach gdzie były zwierzaki i było to fajnie zorganizowane, ALE było to za granicą więc podejście wszystkich inne. I podobało mi się to wtedy jak miałam 8 czy 9 lat, nawet bardzo. (Na jednym weselu nawet był królik, nie nie pytajcie to było trochę dziwne) Tak jak sobie o tym myślę to wydaje mi się to być kiepskim pomysłem. Na początku się na to strasznie napaliłam no bo to było taaaakie fajne ale lista minusów takich planów jest znacznie dłuższa niż jeden plus na niej, tz. fajnie. Więc dzięki dziewczyny za opinie i przywrócenie mnie do rzeczywistości

Mam jeszcze pytanie, pewno wiele z nas planuje jakieś odchudzanie czy dietę przed ślubem. Planowałyście ją same, czy może możecie kogoś polecić?

Edytowane przez tinyheart
Czas edycji: 2013-07-06 o 05:56 Powód: dodanie
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:14   #1136
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Córka mojej chrzestnej niby ma pco, a w lutym rodzi
Planowali ślub na przyszły rok i jeszcze gadali z nami, żeby sobie nie wejść w termin,a okazało się że u nas będą już we trójkę,a swój ślub przekładają na następny rok

Więc dla mnie pco i problemy z zajściem w ciążę po tabletkach to jedna wielka ściema

Daj spokoj, przecież teraz człowiek przez miasto się przejedzie z jednego końca na drugi i już 30km na liczniku :P
Trzeba uważać bo pełno wariatów jeździ, ale nie ma co popadać w panikę.

Idź do okulisty w Wasilkowie zapisy tego samego dnia i lekarka spoko

Zrobisz coś z tym? bo ja bym go w dupę kopnęła, pierścionek sprzedała i pojechała za to na wakacje. Całkiem serio mówię. Życie jest za krótkie na spędzenie go przy idiotach. Ja nie mam żadnej litości jeśli chodzi o toksyczne traktowanie i brak szacunku. Bo lepiej nie będzie

niestety ale nie do końca tak jest, właśnie jadąc niby z tego jednego końca na drugi cudem nie stracilimy życia i wcale nie panikuje.

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Tylko pamiętaj, że od takich słów do podniesienia ręki krótka droga. Teraz wyżywa się przez smsy, a co będzie gdy będziesz z nim w twarzą-w twarz? Obawiam się najgorszego. Na zbyt wiele sobie pozwolił i Ty na zbyt wiele mu pozwoliłaś. Co chwilę przez niego płaczesz - tak nie powinno być. Musisz w końcu zadbać o siebie i o swoje zdrowie. Ten człowiek wykańcza Cię psychicznie.

Uciekam spać. Dobranoc
napiszę tylko że zgodzę się z tym zdaniem, na więcej mi brak słów...
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Zjadło troche cytatów, już nie bede ich szukac drugi raz

O ciekawe chociaz jakosc materiałow-jakością, a wykonanie to juz inna sprawa choc mi pare sukienek sie podoba i nie wiem czy bym jednak nie zaryzykowała

Ja też kocham mocno zwierzęta, nawet nie wiesz jak i dlatego chce miec z nimi pare fotek, ale jakos do glowy mi nie przyszło, żeby któryś z moich kotów niósł mi obrączki

Te buciki z tym złotym szpicd fajne

Trzeba być dobrej myśli

Szkoda dziewczyny

Trzymamy kciuki we wtorek

I co w tym złego?

Króliczku, nie chce Cię martwić.... Mi tez nie zawsze super się układa z Tż (choć od kiedy chodze do psychiatry jest dużo lepiej, a On mnie bardzo wspiera ), ale w życiu mi nie powiedział takich słów...to ja często myśle, ze On tak o mniE myśli, ale to tylko moje schizy..w życiu czegoś takiego nie usłyszałam i wlasnie teraz jak się rzadko widzicie powinniście za sobą tęsknić, a nie kłocić się, bo dopiero wtedy sie zacznie jak zamieszkacie ze soba. Wakacje, czy spędzanie ze sobą weekendów to zupełnie inna bajka niż codziennie życie. Uwierz mi, wiem co mówie. Doświadczam tego od 23stycznia... A wcześniej przez 4o miesięcy spotykania się 2-3 razy w tygodniu (zdarzało się, ze i 2tygodnie się nie widzieliśmy) pokłóciliśmy się tylko RAZ!!! Ja wiem, ze Ty uważasz, że bez niego nie masz po co żyć. Jesteś uzależniona (masz kompleksy, niską samoocene, uważasz, że nikt inny Cię niepokocha-znam to uczucie ), ale to nie prawda... Naprawdę zastanów się czy z takim czlowiekiem chcesz spedzic reszte zycia bo jak używa takich słów to po prostu Cię nie szanuje... A Ty godząc się na to robisz dokładnie to samo.
jestem przerażona tamtymi obyczajami i to jak kobieta jest traktowana...

Dziewczyny, chwalę się że zostało 14 miesięcy !!!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:32   #1137
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Nie ma czasu co marnować, trzeba bimber degustować! PM2014 cz. 15

Cytat:
Kochana, on przegina!!! To już kolejny raz. Popieram dziewczyny, że tak być nie może. On okazuje wobec Ciebie brak szacunku, a Ty mu ustępujesz. Wylej mu kubeł zimnej wody na głowę. Postaw pod ścianą. Niech teraz on pierwszy przeprosi i wyciągnie rękę, ale Ty powstaw mu krótką piłkę - albo walczy ze swoim chamstwem, inaczej tego nazwać nie mogę, wobec Ciebie, albo Tylko pokazujesz mu drzwi! Jesteś młoda, życie przed Tobą! Musisz nauczyć się asertywności.

Podam Ci przykład z mojego życia. Jakieś półtora miesiąca temu oddałam pierścionek TŻ'owi. Wszystko dlatego, że uczynił coś co mnie poniżyło. Napisał list kiedy spał, a w nim wszystko co czułam. Serce mi krwawiło, ale wiedziałam, że dla w jedną, albo w drugą stronę. Albo on to zmieni albo ja odchodzę. Skończyło się na tym, że przyjechał pod moją uczelnie z kwiatami, pierścionkiem i w garniturze. Dostał w twarz po tym co przeczytał - w przenośni dostał. Oczywiste rozmawialiśmy on przepraszał, ale nie wybaczyłam tak łatwo. Brałam go na wstrzymanie. Pomogło. Też musisz wziąć go za krótko, bo jak pisała KaEs od słów do czynów krótka droga. Podobnie jak któraś z dziewczyn pisała o obecności dziecka przy takich słowach - później i ono będzie Cię tak traktować, bo stwierdzi, że to normalne.

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Przepraszam za tak długą wypowiedź, ale nie mogę kolejny raz czytać i patrzeć jak Twój Narzeczony Cię nie szanuje. A o to chodzi w związku - kocha, lubi, SZANUJE!!! Gdy nie ma każdego z tych czynników, to źle będzie w takim małżeństwie.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

KaEs widziałam i siatkówkę, ale i tak mnie złoszczą, bo oni grają jakby byli zablokowani. Jednak i tak w nich wierzę i oglądam ich mecze

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 08:59   #1138
vixena
Rozeznanie

bry

dziś ambitny plan uporządkowania dokumentów - ostatnio chyba przed wielkanocą robiła porządek więc najwyższy czas zabrać się za moją półeczkę w biurku, do której odkładam wszystkie pisma, listy, papiery i zrobienie selekcji

króliczku, ja nie będę już powtarzać tego co dziewczyny, ale dokładnie mam to samo zdanie

edit: 350 dni

Edytowane przez vixena
Czas edycji: 2013-07-06 o 09:00
vixena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:29   #1139
misia880
Zakorzenienie

króliczku nie pozwól sie tak traktować. Jesteś super dziewczyną, mądrą itp. Ja też zarabiam grosze, odkładam nie wiele, nie umiem znaleść innej pracy mimo, że bardzo się staram. Mój TŻ mnie wspiera chociaż oboje zarabiamy mało, udaje nam się jeszcze coś odkładać. Ja nie mam do niego pretensji bo wiem, że robi wszystko co potrafi. (jak są nadgodziny to bierze każda, bez względu na wszystko ). Ja mam gołą wypłatę, nie mam możliwości dorobienia... chociaż miałam plan wyjechać na 2 miesiace gdzies do pracy - na razie ten temat jest na tapecie.. zobaczymy.
Facet zdecydowanie CIę nie szanuje, i wylewa swoją flustrację na Ciebie - to bardzo niesprawiedliwe
Zastanów się czy chcesz siebie skazywac na takie życie... siebie i DZIECI bo na nie też to spadnie.

jadę zaraz na zakupy po kostium kąpielowy mam nadzieje ze coś upoluje

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 09:53   #1140
201605100
Konto usunięte

dzień dobry komu owsianke z truskawkami i malinami?

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość

KaEs widziałam i siatkówkę, ale i tak mnie złoszczą, bo oni grają jakby byli zablokowani. Jednak i tak w nich wierzę i oglądam ich mecze

kocham siatkówkę a naszych siatkarzy mogłabym na okrągło oglądać. fakt, nie mają formy w 100%
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości