Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-06, 11:11   #1111
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

AzeALIA - widze ze na ebayu za 599£ kupisz cały travel system ( 3in 1) z wysyłka na terenie Europy za free ..

Ja mysle ze to nie jest duzo za porzadny wòzek .. On ma opcje doczepienie drugiego siedziska widzialas ?
Dla takich co maja jedno dziecko po drugim super sprawa ..

A wogole teraz chyba £ stoi wysoko ale kolo wrzesnia pewnie spadnie to troche zaoszczedzisz ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:13   #1112
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość

finalnie wybrałam beż + jasna kawa z mlekiem bo nie było mojego ulubionego (ciemny fiolet +bialy w kratkę). z żywszych jest limonka i czerwony z czarnym ale to bardziej mi sie z dresem sportowym skojażyło jakoś nieladnie

ja czasem czuje, że to dziwne i niesamowite, ciężko mi za tym wszystkim nadążyć bo rosne w oczach i to wszystko tak szybko sie dzieje. poza tym czas w ciąży leci za szybko! ostatnio 16 tygodni, nagle 19 i już 21 porodówka już za rogiem można rzec

Ja również byłabym za beżem i brązem lub jakaś kawa z mlekiem.Czasami mam wrażenie że jestem nudna, ale uwielbiam takie zestawienia kolorów
A mi się ta ciąża tak dłuży nie mogę się doczekać już nawet tego poroduChociaż dziś jakoś zaczynam powątpiewać czy jestem aż tak odważna moja siostra rodzi już całą noc i do tej pory się męczy
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:15   #1113
niunia_20
Rozeznanie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Witam sie weekendowo

u mnie dziś początek
20 tc

i chyba poczułam dzidziusia takie delikatne bąbelki w dole brzucha to może byc dzidzia?

Agnieszka 18t1d to początek 19 tygodnia (chyba)

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200802080926.png

http://www.przewodnikmp.pl/img-06062009028.png

sercem jestem przy Tobie Michałek 296g, 22cm (19tc)
Zosia 250g, 23cm (19tc)

Edytowane przez niunia_20
Czas edycji: 2013-07-06 o 11:16
niunia_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:17   #1114
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Witam, wstalismy zjedlismy toteż tyjemy
Zdjecie z 21 tc

Oj rosniemy rosniemy i Maksymek i mamusia w szerz :P
Super brzusio te zaokrąglenia tak cieszą

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_20 Pokaż wiadomość
Witam sie weekendowo

u mnie dziś początek
20 tc

i chyba poczułam dzidziusia takie delikatne bąbelki w dole brzucha to może byc dzidzia?

Agnieszka 18t1d to początek 19 tygodnia
GRATULUĘ
Oczywiście że dzidzia, też tak czułam
Stary 2013-07-06, 11:19   #1115
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
też kotka
no może i od dnia to zależy bo jakaś masakra, dwa dni upał niesamowity, a dzisiaj leje i zimno

Agnieszka-
l iczy sie od 18tygodnia, ale 18 tydzień to : 17t1d ( wtedy zaczynamy 18 tydzień) albo 18t1d (czyliskończony 18tydzień..) ja liczę sobie 25t3d jako 26tydzień, lekarz wpisuje mi dokładnie zawsze wiec w sumie moge liczyc jak chce a tak mi wygodniej
To ja już sama nie wiem... Przecież na pierwszej stronie jest:

Podział ciąży na miesiące i tygodnie:
1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży,
2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży,
3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży,
4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży,
5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży,
6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży,
8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży,
9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży

czyli według tego powinno się jednak liczyć 5 miesiąc od 19 tygodnia?
Stary 2013-07-06, 11:22   #1116
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
AzeALIA - widze ze na ebayu za 599£ kupisz cały travel system ( 3in 1) z wysyłka na terenie Europy za free ..

Ja mysle ze to nie jest duzo za porzadny wòzek .. On ma opcje doczepienie drugiego siedziska widzialas ?

A wogole teraz chyba £ stoi wysoko ale kolo wrzesnia pewnie spadnie to troche zaoszczedzisz ..

Bardziej bym wolała 2in1 bo fotelik chcemy maxi cosi więc od razu sprawa adapterów dochodzi. Gdybyś go spotkała gdzieś na żywo to bardzo bym CIę prosiła gdybyś mogła obejrzeć go tak od matczynej strony

Mamusie za piękne kolejne tygodnie
Stary 2013-07-06, 11:24   #1117
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjecie z 21 tc

Cytat:
Witam sie weekendowo

u mnie dziś początek
20 tc

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
To ja już sama nie wiem... Przecież na pierwszej stronie jest:

Podział ciąży na miesiące i tygodnie:
1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży,
2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży,
3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży,
4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży,
5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży,
6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży,
8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży,
9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży

czyli według tego powinno się jednak liczyć 5 miesiąc od 19 tygodnia?
tak, ale juz to zmieniłam bo widziałą ze niedomówienia były
1 miesiąc od 1 do 4 tygodnia, (1t1d - 3t6d)
2 miesiąc od 5 do 8 tygodnia, (4t1d - 7t6d)
3 miesiąc od 9 do 13 tygodnia, (8t1d - 12t6d)
4 miesiąc od 14 do 17 tygodnia, (13t1d - 16t6d)
5 miesiąc od 18 do 22 tygodnia, (17t1d - 21t6d)
itd

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 11:26   #1118
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Zalatwione , popołudniu dam Ci znac .

Weszlam na wage !!!!!
I jestem w szoku . Waże tyle samo
Z drugiej strony troche dziwne .. Do konca pierwszego trymestru 10 kg na plusie a przez cały drugi 3kg I tak do dzis ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-06, 11:26   #1119
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjecie z 21 tc

ale jesteś szczuplutka brzusio jak mój, z 16-17 tygodni, malusi i zgrabniutki

Cytat:

funt jakoś piątaka teraz stoi chyba. mozna znaleźć travel system niekoniecznie za 6 stów, za £240, £280 też i tak naprawde różnica niewielka, praktycznie żadna. £600 moim zdaniem przesada i ja sama ciesze się, że cena mojego wózka "zjechała" z £480 na £240.

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ja również byłabym za beżem i brązem lub jakaś kawa z mlekiem.Czasami mam wrażenie że jestem nudna, ale uwielbiam takie zestawienia kolorów
A mi się ta ciąża tak dłuży nie mogę się doczekać już nawet tego poroduChociaż dziś jakoś zaczynam powątpiewać czy jestem aż tak odważna moja siostra rodzi już całą noc i do tej pory się męczy
bidulka
każdy porod inny, na pewno na tym wątku trafią się ekspersowe dostawy tak jak żona mojego kuzyna, wychodząc z auta już miała główke na wierzchu i ciach! jak uderzenie pioruna, mała przyszła na świat w ekspresowym tempie

to ladne zestawienie, poza tym nie chce szablonowo kupować - róż dla dziewczynki a niebieski dla chlopaka

Cytat:
Witam sie weekendowo

u mnie dziś początek
20 tc

to może być dzidzia ja tak miałam, smyranie i jakby bulgotanie, sądząc po tygodniu w jakim jesteś, to mały musi dawać we znaki

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:29   #1120
Azealia
Raczkowanie

A ja zaraz w połowie ciąży będę a na plusie mam 1 kg
Moja mama w obydwu ciążach przytyła po 8 kg, więc może i ja będę po prostu chuderlakiem z piłką?
Stary 2013-07-06, 11:34   #1121
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Babku czytam o Twoich dolegliwościach i u mnie ta potrzeba wzięcia głębokie oddechu prowadząca w końcu do ziewania była następstwem stresu, przez co miałam wzmożone napięcie mięśniowe powłok brzusznych. Przez to wzmożone napięcie uaktywniła mi się wcześniej nie dająca o sobie znać wada serca, leki na serce i rehabilitacja mnie z tego wyprowadziły, ale i tak chodzę regularnie co 2 miesiące do mojego fizjo na rozluźnianie przepony żeby znowu nie doprowadzić do takiego stanu.
Jesteś od początku ciąży bardziej zdenerwowana, zaniepokojona? Tym tropem bym najpierw poszła i wiem jakie to męczące.
Właśnie też przyszło mi do głowy, że to na tle nerwowym. Tylko o ile na początku to faktycznie się denerwowałam, tak teraz raczej wcale. Chyba wybiorę się do internisty, żeby mnie osłuchał.

Cytat:

Ja też mam problem z tym, najczęsciej się "duszę" wieczorem i w nocy mimo otwartch okien i przeciągów, ale myślałam ze potrzebuje teraz wiecej tlenu ;D i mam tak od 12 tygodnia
Właśnie tak myślę, że skoro we trzy tak mamy, bo Anula też pisała, że tak ma, to może nie jest to jakiś groźny objaw. Dla świętego spokoju przy najbliższej wizycie, przejdę się do internisty.

Witam popołudniowo. Noc mam nieprzespaną. Wieczorem duszności, a w nocy biodra. Stwierdzam, że moje kości przygotowują się do porodu. Nie mogłam położyć się na bokach, bo bolały mnie biodra, na plecach było mi duszno, na brzuchu z wiadomego powodu nawet nie próbowałam.
Do tego wszystkiego mąż miał wczoraj imprezę integracyjną w pracy i przyszedł trochę po %. Tak mi śmierdział ten alkohol, że miałam ochotę wywalić go do innego pokoju Ponadto w nocy ktoś mądry puszczał fajerwerki, których bardzo boi się moja psinka. Także musiałam go takiego trzęsącego wziąć pod kołdrę i uspokajać.
No wstęp do macierzyństwa miałam dziś jak nic
babku jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 11:39   #1122
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Babku a widzisz, bo to wcale nie musi być sytuacja aktualnie stresowa, bo ja jestem luzara i nie często się denerwuję. A mimo wszystko w mojej głowie coś takiego się dzieje, że spinają mi się mięśnie, taka jakby nerwica czy coś.
Stary 2013-07-06, 11:43   #1123
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest malusze

Cytat:
Anoula jak moja Glizdka już po brzuchu brusi to myślę że i Twoja niebawem zacznie
Mała złośnica, muszę się Wam częściej na nią skarżyć bo dzisiaj się rozszalała i czuje dużo łaskotek
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:49   #1124
jezzka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja wlasnie mam ten sam problem, chciałabym chrzcin tylko z tego powodu, ze sama jak bylam mala to nie bylam ochrzczona (ojciec nie był wierzący) no ale kiedyś kosciol miał taki duzy wpływ jeszcze, ze do komunii już mnie dali i pamiętam jak mi było przykro, ze nie miałam świadectwa chrztu i musiałam ten chrzest mieć tuz przed komunia. No wiec myslalam ze dam dziecko do chrztu, żeby jak by cos mieć ten papier itp.

No ale TZ się obruszyl jak mu to powiedziałam i powiedział ze on tak nie chce i chce żeby dziecko samo sobie moglo decydować, jaka chce mieć wiare .W sumie czasy się zmieniają, kosciol się coraz bardziej kompromituje i coraz więcej ludzi się od niego odwraca, wiec w sumie to nie wiem czy takie wlaczanie dziecka do kościoła na sile, bardziej się za jakiś czas przeciwko niemu nie obroci niż mu ułatwi zycie. Wiec sama nie wiem czy w ogole drazyc ten temat .....

Dziewczyny mam jeszcze pytanie, czy jak by cos to można chrzcić bez rodzicow chrzestnych? chyba czasami tak się robi w nagłych wypadkach, kiedy trzeba na szybko chrzcić, może można tez tak jak by cos w kościele?
No właśnie. U mnie w szkole, na zajęciach też się nasłuchałam o tym, że chrzest to przemoc symboliczna wobec dziecka.... Narzucasz mu wiarę jaką ma wyznawać, wbrew jego woli....
Ale skąd ja mam wiedzieć teraz co będzie dla dziecka najlepsze? Trzeba się nad tym dłużej zastanowić...

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a to się porobiło, pewnie w szoku byłaś i jesteś Gratuluję córy i imię Tola bardzo mi sie podoba
Na szczęście mogę powiedzieć, że byłam w szoku :p po małych zakupach dziewczęcych ubranek już mi trochę przeszło

Witam się!
Trochę poczytałam i znikam na cały weekend, jak to ja. W następnym tyg nawet nie będę miała czasu na nadrabianie bo ostatnie egzaminy przede mną. A więc nadrobienie Was pewnie znowu mi zajmie z tydzień albo i więcej
Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!
jezzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 11:51   #1125
89Beatka
Wtajemniczenie

jezzka
będziesz miała co opowiadać ucz się pilnie i zdawaj, potem będzie spokój
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 12:08   #1126
babku
Zadomowienie

Cytat:
Babku a widzisz, bo to wcale nie musi być sytuacja aktualnie stresowa, bo ja jestem luzara i nie często się denerwuję. A mimo wszystko w mojej głowie coś takiego się dzieje, że spinają mi się mięśnie, taka jakby nerwica czy coś.
Teraz tak drążę w głowie ten temat i co raz bardziej stwierdzam, że możesz mieć rację. Zaczęło się to w pierwszej ciąży, a jak już pisałam parę razy, była to ciąża bardzo stresowa i zakończona poronieniem. Początek tej ciąży też był nerwowy, bo bałam się powtórki. Skonsultuję to z jakimś medykiem. Mam teraz czas łazić po lekarzach, to się chociaż wybadam wzdłuż i wszerz
Stary 2013-07-06, 12:21   #1127
Azealia
Raczkowanie

Babku grunt, że możesz podejrzewać co się dzieje, ja niestety zanim zostałam dobrze zdiagnozowana to 2 lata jeździłam od pulmonologa do alergologa bo wszyscy twierdzili że mam astmę. Aż w końcu trafiłam na pulmonologa który mówi mi że mam bigos w klatce piersiowej, moje serce bije jak chce. I tak po nitce do kłębka okazało się że mam wadę serca, a jej objawy spowodowane są przeponą która ciągnie mięsień sercowy. Przepona rozluźniona- serce wróciło do normy, odstawiłam leki i jest ok

Anoula a widzisz! Skarż się skarż :P
Stary 2013-07-06, 12:34   #1128
ryba91
Zakorzenienie

czy stacjonarnie w C@A Sa tez wyprze?
Stary 2013-07-06, 12:57   #1129
niunia32
Zakorzenienie

Dziewczyny z, tym chudnieciem w czasie karmienia piersia wcale nie jest ytal pieknie i kolorowo.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 20kg, 2tyg po porodzie miałam 13kg mniej, karmiłam piersia prawie 11m (do 7tyg tej ciąży) prawie 11m zajęło mi dojście do wagi z przed ciąży, nawet 2kg mniej miałam. 3 czy 4kg straciłam w początkowych tyg ciazy, jak jeszcze nie wiedziałam o ciazy
A i biegałam i ćwiczyłam i ograniczalam jedzenie, wcale łatwo nie bylo.
znam dziewczyny, które wręcz tyły karmiac

Eh cos mi nie dziala forum na anroidowskiej aplikacji wizazu. Niby dziala, ale ląduje sie i ładuję

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:00   #1130
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjecie z 21 tc

Ale szczuplutka jesteś gdzie ten Maksymek się tam mieści

Cytat:
Witam sie weekendowo

u mnie dziś początek
20 tc

Gratuluję 20 tygodnia
Pewnie że to może być dzidzia

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-07-06 o 13:01
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 13:05   #1131
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z, tym chudnieciem w czasie karmienia piersia wcale nie jest ytal pieknie i kolorowo.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 20kg, 2tyg po porodzie miałam 13kg mniej, karmiłam piersia prawie 11m (do 7tyg tej ciąży) prawie 11m zajęło mi dojście do wagi z przed ciąży, nawet 2kg mniej miałam. 3 czy 4kg straciłam w początkowych tyg ciazy, jak jeszcze nie wiedziałam o ciazy
A i biegałam i ćwiczyłam i ograniczalam jedzenie, wcale łatwo nie bylo.
znam dziewczyny, które wręcz tyły karmiac

Eh cos mi nie dziala forum na anroidowskiej aplikacji wizazu. Niby dziala, ale ląduje sie i ładuję
weź nie strasz
wiadomo że jak bedziemy tylko karmić i nic wiecej nie robić, wpierniczać pizze i same fast foody to nic nie zrzucimy. alej a planuje karmic piersią, ostawić słodycze i inne niezdrowe rzeczy

dziewczyna z lipcówek urodziła syna z ZD, nie spodziewała się
Stary 2013-07-06, 13:07   #1132
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam weekendowo
Mój maluszek też kopie jak szalony, co chwilka go czuje, no ale jak ma się rodziców z AHDH to czego innego się spodziewać

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj duszności cały dzień. Czy któraś z was też ma czasem problemy z oddychaniem? Ja mam od samego początku ciąży. Raz częściej, raz rzadziej, ale ogólnie od samego początku. Tak jakbym oddychała, ale niewystarczająco i co jakiś czas muszę zrobić głęboki wdech, a najlepiej ziewnąć. Strasznie mnie to wkurza, szczególnie jak jesteśmy w gościach. Niby czytałam, że tak może być, ale nie widzę, żeby któraś z was miała ten problem.
Też od samego początku mam duszności, czasem większe, czasem mniejsze.. W upały i kiedy dłużej stoję bywa na prawdę ciężko. Kiedy się denerwuje tak samo.. więc myślę, że to bardziej hormonami i stresem jest spowodowane, niż tam jakimiś większymi komplikacjami

Dziewczyny macie gdzieś spisaną porządną listę, czego potrzebujemy do wyprawki? Bo właśnie zaczynam kompletować, a lubię mieć wszystko pozapisywane w listach do odhaczenia
Stary 2013-07-06, 13:14   #1133
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Co to jest ZD?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-06, 13:19   #1134
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam weekendowo
Mój maluszek też kopie jak szalony, co chwilka go czuje, no ale jak ma się rodziców z AHDH to czego innego się spodziewać

Też od samego początku mam duszności, czasem większe, czasem mniejsze.. W upały i kiedy dłużej stoję bywa na prawdę ciężko. Kiedy się denerwuje tak samo.. więc myślę, że to bardziej hormonami i stresem jest spowodowane, niż tam jakimiś większymi komplikacjami

Dziewczyny macie gdzieś spisaną porządną listę, czego potrzebujemy do wyprawki? Bo właśnie zaczynam kompletować, a lubię mieć wszystko pozapisywane w listach do odhaczenia
wyprawka jest na 1 stronie
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Co to jest ZD?
Zespół Downa
Stary 2013-07-06, 13:24   #1135
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
wyprawka jest na 1 stronie
Ślepa ja
Stary 2013-07-06, 13:46   #1136
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
weź nie strasz
wiadomo że jak bedziemy tylko karmić i nic wiecej nie robić, wpierniczać pizze i same fast foody to nic nie zrzucimy. alej a planuje karmic piersią, ostawić słodycze i inne niezdrowe rzeczy

Tez o tym czytalam I zastanawiam sie jakie jest prawdopodobiensto ze jednak badania tego nie wykryja ..

Ten maly ma tez rozszczep podniebienia prawda?

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Duzo o tym myslalam wczoraj ..
Nie sledzilam jej histori od poczatku , nie Wiem czy miala usg genetyczne , testy pappa , usg 3d na ktorym w pozniejszym etapie ciazy powinni do patrzec sie rozszczepu prawda ?

U mnie wszystko wskakuje na zdrowe dziecko, ale gdyby jednak przytrafiło mi sie inaczej - zebym miala tyle sily co ta dziewczyna , podziwiam ja za to ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-06, 13:56   #1137
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jee a ja sie nie pichwalilam. Od tygodnia czuje kopniaczki. delikatniejsze niż w pierwszej ciazy, jeszcze takie nje regularne. A dzisiaj z rana takie mocniejsze troszke

Cytat:
wrzucam zdjęcie buciczków dla Kacperka które kupiłam i mojej księżniczki
czy macie jakiś sposób żeby nie czuc się tak cały czas zmęczonym i nie ziewac non stop?

DOPADŁA MNIE INFEKCJA :/
śliczne buciki i kicia

współczuję...

Cytat:
Zdjecie z 21 tc

Malutki i zgrabniutki - ciekawe kiedy Ci tak porządnie wyskoczy piłeczka?

Cytat:
Witam sie weekendowo

u mnie dziś początek
20 tc

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Mała złośnica, muszę się Wam częściej na nią skarżyć bo dzisiaj się rozszalała i czuje dużo łaskotek
super

My dzis idziemy do znajomych na pożegnianie, bo za tydzień zjeżdżają na stałe do Polski. Koleżanka też jest w ciąży, wiem że ma termin na wrzesień, ale na którego nie mam pojęcia. W sumie spotkamy się pierwszy raz odkąd jesteśmy w ciąży ( i ostatni) to będziemy miały o czym pogadać
Stary 2013-07-06, 14:10   #1138
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Tu jest kłopot. Bo w wypadku zagrożenia życia Kodeks Prawa Kanonicznego mówi wyraźnie, że ochrzcić moze każdy wierzący wodą. Jest to tzw. "chrzest z wody". ALE , chrzest ten "obowiązuje" tylko do momentu zagrożenia, tzn, jeśli dziecko przeżyje, to chrzest "traci wartość" [tak jakby, to skomplikowane eschatologicznie] i należy dopełnic chrztu przez kapłana olejami. Wtedy też potrzebni są chrzestni. Inaczej mówiąc: ten pierwszy chrzest z zagrożenia nie daje świadectwa włączenia do Kościoła. Nie dostanie się metryki chrztu.
Aby to bardziej wyjaśnić:
Chrzest to nie pokropienie wodą, a proces włączenia człowieka do Ludu Bożego. Proces składa się z kilku części: Wyznania wiary przez rodziców i/lub rodziców chrzestnych, namaszczenia olejem krzyżma świętego, pokropienia wodą, zapalenia świecy. Aby chrzest był ważny- muszą wystąpić te 4 elementy. W sytuacji zagrożenia życia można rozbić to na dwie części- najpierw woda, potem reszta przez kapłana.

o załącznik do skargi wygląda
Wow, dzięki za obszerne wyjasnenia, naprawdę ciężko cie zagiacNiech drza ksieza

Cytat:
Napisane przez jezzka Pokaż wiadomość
No właśnie. U mnie w szkole, na zajęciach też się nasłuchałam o tym, że chrzest to przemoc symboliczna wobec dziecka.... Narzucasz mu wiarę jaką ma wyznawać, wbrew jego woli....
Ale skąd ja mam wiedzieć teraz co będzie dla dziecka najlepsze? Trzeba się nad tym dłużej zastanowić...

Trzymam za Was wszystkie kciuki!!!
cos w tym jest, a co to za zajecia? wydaja się ciekawe

Dziewczyny pytalyscie o moja szkole rodzenia, u mnie jest bezplatna tylko chyba trzeba być zameldowanym w miescie będę robic pod koniec lipca- będę wtedy w 24 chyba tygodniu, trochę wcześnie ale chce skorzystać bo potem wyjezdzam za granice, choć w sumie nie wiem czy to tak bardzo wcześnie, w sumie porod tuz tuz

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-06, 14:30   #1139
babku
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze to musi być szok. Podobnie jak Trele mam nadzieje, że w tych wszystkich badaniach, które miałam coś tam by było niepokojące.
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Ogólnie taką mam nadzieję. Nie zwracałam na to uwagi, bo czytałam, że tak może być, aczkolwiek ostatnio zaczyna mnie to niepokoić, dlatego przy okazji sprawdzę to u jakiegoś lekarza.

Cytat:
U mnie wszystko wskakuje na zdrowe dziecko, ale gdyby jednak przytrafiło mi sie inaczej - zebym miala tyle sily co ta dziewczyna , podziwiam ja za to ..
Dokładnie...
Stary 2013-07-06, 14:31   #1140
Kathrin Von Hexe
Raczkowanie

Może zainteresuję którąś z mamus spodziewających się dziewczynki.

http://allegro.pl/super-rozowy-zesta...376121678.html

Ja poluję na ten:

http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb

Zobaczymy do jakiej kwoty podbiją.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości