|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
AzeALIA - widze ze na ebayu za 599£ kupisz cały travel system ( 3in 1) z wysyłka na terenie Europy za free ..
Ja mysle ze to nie jest duzo za porzadny wòzek .. On ma opcje doczepienie drugiego siedziska widzialas ? Dla takich co maja jedno dziecko po drugim super sprawa .. A wogole teraz chyba £ stoi wysoko ale kolo wrzesnia pewnie spadnie to troche zaoszczedzisz .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1112 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() A mi się ta ciąża tak dłuży nie mogę się doczekać już nawet tego porodu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Rozeznanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Witam sie weekendowo
![]() u mnie dziś początek 20 tc i chyba poczułam dzidziusia ![]() ![]() Agnieszka 18t1d to początek 19 tygodnia (chyba)
![]() ![]() Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-07-06 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() Oczywiście że dzidzia, też tak czułam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podział ciąży na miesiące i tygodnie: 1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży, 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży, 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży, 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży, 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży, 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży, 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży, 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży, 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży czyli według tego powinno się jednak liczyć 5 miesiąc od 19 tygodnia? ![]()
![]() |
#1116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mamusie ![]() ![]()
![]() |
#1117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1 miesiąc od 1 do 4 tygodnia, (1t1d - 3t6d) 2 miesiąc od 5 do 8 tygodnia, (4t1d - 7t6d) 3 miesiąc od 9 do 13 tygodnia, (8t1d - 12t6d) 4 miesiąc od 14 do 17 tygodnia, (13t1d - 16t6d) 5 miesiąc od 18 do 22 tygodnia, (17t1d - 21t6d) itd ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Zalatwione , popołudniu dam Ci znac .
Weszlam na wage !!!!! I jestem w szoku . Waże tyle samo ![]() Z drugiej strony troche dziwne .. Do konca pierwszego trymestru 10 kg na plusie a przez cały drugi 3kg I tak do dzis .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1119 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() każdy porod inny, na pewno na tym wątku trafią się ekspersowe dostawy ![]() ![]() to ladne zestawienie, poza tym nie chce szablonowo kupować - róż dla dziewczynki a niebieski dla chlopaka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1120 |
Raczkowanie
|
A ja zaraz w połowie ciąży będę a na plusie mam 1 kg
![]() Moja mama w obydwu ciążach przytyła po 8 kg, więc może i ja będę po prostu chuderlakiem z piłką?
#1121 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
Witam popołudniowo. Noc mam nieprzespaną. Wieczorem duszności, a w nocy biodra. Stwierdzam, że moje kości przygotowują się do porodu. Nie mogłam położyć się na bokach, bo bolały mnie biodra, na plecach było mi duszno, na brzuchu z wiadomego powodu nawet nie próbowałam. Do tego wszystkiego mąż miał wczoraj imprezę integracyjną w pracy i przyszedł trochę po %. Tak mi śmierdział ten alkohol, że miałam ochotę wywalić go do innego pokoju ![]() No wstęp do macierzyństwa miałam dziś jak nic ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Babku a widzisz, bo to wcale nie musi być sytuacja aktualnie stresowa, bo ja jestem luzara i nie często się denerwuję. A mimo wszystko w mojej głowie coś takiego się dzieje, że spinają mi się mięśnie, taka jakby nerwica czy coś.
#1123 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest malusze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale skąd ja mam wiedzieć teraz co będzie dla dziecka najlepsze? Trzeba się nad tym dłużej zastanowić... Cytat:
![]() Witam się! Trochę poczytałam i znikam na cały weekend, jak to ja. W następnym tyg nawet nie będę miała czasu na nadrabianie bo ostatnie egzaminy przede mną. A więc nadrobienie Was pewnie znowu mi zajmie z tydzień albo i więcej ![]() Trzymam za Was wszystkie kciuki!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Wtajemniczenie
|
jezzka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
Babku grunt, że możesz podejrzewać co się dzieje, ja niestety zanim zostałam dobrze zdiagnozowana to 2 lata jeździłam od pulmonologa do alergologa bo wszyscy twierdzili że mam astmę. Aż w końcu trafiłam na pulmonologa który mówi mi że mam bigos w klatce piersiowej, moje serce bije jak chce. I tak po nitce do kłębka okazało się że mam wadę serca, a jej objawy spowodowane są przeponą która ciągnie mięsień sercowy. Przepona rozluźniona- serce wróciło do normy, odstawiłam leki i jest ok
![]() Anoula a widzisz! Skarż się skarż :P
#1128 |
Zakorzenienie
|
czy stacjonarnie w C@A Sa tez wyprze?
![]()
#1129 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z, tym chudnieciem w czasie karmienia piersia wcale nie jest ytal pieknie i kolorowo.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 20kg, 2tyg po porodzie miałam 13kg mniej, karmiłam piersia prawie 11m (do 7tyg tej ciąży) prawie 11m zajęło mi dojście do wagi z przed ciąży, nawet 2kg mniej miałam. 3 czy 4kg straciłam w początkowych tyg ciazy, jak jeszcze nie wiedziałam o ciazy A i biegałam i ćwiczyłam i ograniczalam jedzenie, wcale łatwo nie bylo. znam dziewczyny, które wręcz tyły karmiac Eh cos mi nie dziala forum na anroidowskiej aplikacji wizazu. Niby dziala, ale ląduje sie i ładuję |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pewnie że to może być dzidzia ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-06 o 13:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiadomo że jak bedziemy tylko karmić i nic wiecej nie robić, wpierniczać pizze i same fast foody to nic nie zrzucimy. ![]() ![]() dziewczyna z lipcówek urodziła syna z ZD, nie spodziewała się
![]() |
#1132 | |
Rozeznanie
|
Witam weekendowo
![]() Mój maluszek też kopie jak szalony, co chwilka go czuje, no ale jak ma się rodziców z AHDH to czego innego się spodziewać ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny macie gdzieś spisaną porządną listę, czego potrzebujemy do wyprawki? Bo właśnie zaczynam kompletować, a lubię mieć wszystko pozapisywane w listach do odhaczenia ![]()
![]() |
#1133 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zespół Downa
![]() |
#1135 |
Rozeznanie
|
#1136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten maly ma tez rozszczep podniebienia prawda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Duzo o tym myslalam wczoraj .. Nie sledzilam jej histori od poczatku , nie Wiem czy miala usg genetyczne , testy pappa , usg 3d na ktorym w pozniejszym etapie ciazy powinni do patrzec sie rozszczepu prawda ? U mnie wszystko wskakuje na zdrowe dziecko, ale gdyby jednak przytrafiło mi sie inaczej - zebym miala tyle sily co ta dziewczyna , podziwiam ja za to .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1137 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My dzis idziemy do znajomych na pożegnianie, bo za tydzień zjeżdżają na stałe do Polski. Koleżanka też jest w ciąży, wiem że ma termin na wrzesień, ale na którego nie mam pojęcia. W sumie spotkamy się pierwszy raz odkąd jesteśmy w ciąży ( i ostatni) to będziemy miały o czym pogadać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny pytalyscie o moja szkole rodzenia, u mnie jest bezplatna tylko chyba trzeba być zameldowanym w miescie ![]()
![]() |
#1139 | |
Zadomowienie
|
Kurcze to musi być szok. Podobnie jak Trele mam nadzieje, że w tych wszystkich badaniach, które miałam coś tam by było niepokojące.
Cytat:
Dokładnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Raczkowanie
|
Może zainteresuję którąś z mamus spodziewających się dziewczynki.
![]() http://allegro.pl/super-rozowy-zesta...376121678.html Ja poluję na ten: http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb Zobaczymy do jakiej kwoty podbiją. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.