|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1201 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() co myśleć? że Twój synek nie będzie tylko jadł i spał, będzie miał okresy aktywności i to coraz dłuższe ![]() ![]() \ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja ostatnio odciągałam i już nic nie leciało a za chwilę Młody mi się obudził i pięknie się najadł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy nie zastanawiałam się nad tym czy mleka jest dużo czy mało..zawsze zyje przekonaniem (mało zwracam na to uwagi) że mleko jest i kropka..a mały jak ma trudności z jedzeniem..typu szuka sutka jak szczeniaczek denerwuje się drapie ciągnąc obiema rączkami cysia czy wygina się i odpycha od piersi..to uważam to za inny problem niż to że nie ma mleka czy nie chce leciec..raczej jakiś dyskomfort..typu...bóle brzucha ..zły nastrój mojego dziecka..czy po prostu kaprysy..typu "dlaczego nie leci samo..tylko trzeba ciągnąc i ciągnac" ![]() nic na siłe..nie chce i grymasi czy boli go brzuch ..to odpoczywamy ..nosimy się przytulamy i czekamy na nastrój mojego brzdąca aż zechce łaskawie sobie pociągnąc..... no..chyba że boli mocno brzuch..to wtedy raz pomaga pierś a raz jest ona totalnym wrogiem mojego dziecka..ale nie poddajemy się i przeczekujemy ten moment ..absolutnie nie podając butli... powiem szczerze że ja owszem ściągłam pare kropli mleka ale tylko po to by sobie ulżyc w sytuacji nawału a nie żeby chomikowac mleko..bo raczej mi nie będzie potrzebne...nie patrze też na mililitry łykniętego mleka przez moje dziecko bo..przybiera jak widac i chyba jest to w takiej sytuacji zbędne... ![]() po minucie czy dwóch karmienia piersią jest takie uczucie(trochę jak mrowienie) spływania mleka az od samych prawie obojczyków i mleko leci wtedy samo.. a mój mały ssak wygodny jest i bardzo lubi ten moment mimo że nie nadąża z przełykaniem to luzik ![]() bo tylko połyka a mleko samo w buzie się leje ![]() Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-07-06 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() my od 4:30 walczymy z atakami kolki.. ![]() ![]() dopiero teraz Młody przysypia w łóżeczku, ale co chwilę się budzi ![]() żal mi go ![]() ja też jestem niezbyt wypoczęta ... zauważyłam, że często (ale nie zawsze) ataki zaczynają się jakąś godzinę po karmieniu , to może jednak jest ta nietolerancja laktozy ? sama już nie wiem delicol przyjdzie do mnie dopiero we wtorek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
dziecko zostawilam ojcu a sama pobieglam na siłkę
![]() takze poszlam na cellulit stop...tak bylo hardcorowo ze nawet mi sie kolana spocily... normalnie myslalam ze nie wyjde o wlasnych silach z zajec..jeszcze stanelam sobie tuz przy prowadzacej i ta co raz do mnie krzyczala - kaman cwiczymy.. wyzej noga, nie przestawaj...masakra..ale jutro jak mi sie uda to tez pojde ![]() a i zostawilam kilka butli mleka dla malego i tatus wlał w niego 180 ml....chyba lał do oporu az uszami cieklo... ale nic mu nie mowilam niech sie nie zniecheca... |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brawo za wagę Gabrysia ![]() Zgadzam się z Tobą odnośnie karmienia.Też się jakoś specjalnie nie zastanawiałam ile dziecko je, bo z piersią jest karmienie na żądanie, więc niech to będzie co 15 minut, ale niech sobie je. Jak nie będzie chciało to nie będzie jadło, al zaproponować zawsze można. Jak wydawało mi się, że mam mniej mleka, to po prostu więcej wody piłam i problem znikał. Co do kolek to niestety chyba tylko można je przeczekać...powodzenia dziewczyny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1208 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I piszecie coś w co ja sama wierzę i wierzyłam, ale jak mi cholera pediatra mówi, że mimo przybrania 1,10 dziecko jest być może niedojedzone bo ma ciała ketonowe w moczu i do tego opiera się jeszcze na tym, że dziecko jest cały dzień przy mnie ( bo mówiłam, że śpi na mnie albo ciągnie cycka na zmianę, a poza tym sam raczej nie chce)a wg niej powinno najeść się na maksa i raczej spać to ja już głupieje...no bo w końcu to niby lekarz. W każdym razie mąż już zakupił polecane przez Was tomeetippie i laktator elektryczny ( bo jednak ciągnąc około 30-35 min ręcznym to trochę męczy) i zamierzam dziś męczyć cycki co 1,5h. Ale naprawdę nie może być źle, słuchajcie, ja Młodego piersią skończyłam dziś karmić około 10:00, około 11:30 chwyciłam za laktator i do 12:00 wyciągnęłam to 80 ml. ( metodą 7:5:3) więc nie może być najgorzej skoro dziecko w teorii potrafi więcej sobie wyssać niż ze mnie laktator. Kolejne odciąganie o 13:30, później o 15:00 i zamierzam sobie dziś mocno ciągnąć i jutro też...tylko w nocy odpuszcze i będę karmiła piersią tylko. Wygram tą walkę choćby miał mnie szlag trafić.
![]() |
#1209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój też dziś niespokojny od szóstej przysypia tylko na 15 minut a po tem kręci się pręży i płacze...nie chce leżec w łóżeczku i tylko jak go odkładam to krzyk...a na rączkach cisza...w pozycji pionowej noszę na ramieniu i taka poza mu ulgę chyba przynosi...ale jestem już taka zgrzana i zmęczona ![]() teraz zniosłam go do wózka i o dziwo usnął..na dole chyba trochę chłodniej no i babcia go kołysze ....ciiiiii śpiiiii ![]() lecę pranie wywiesic... i wskoczę pod prysznic chociaż to się odświeżę i energii na kolejne godziny nabiorę he he .. a muszę jeszcze na zakupy iśc ehhh.... a wczoraj wygrałam sukienkę na licytacji ...chwale się... ![]() pomału szykuję się ..3 sierpnia wielki dzień Cytat:
![]() ![]() ![]() to ty teraz jędrna będziesz...ehh...sama muszę trochę się podrasować..bo z moim kolagenem już trochę gorzej w tym wieku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo to już niedługo ![]() pochwal się bardziej sukienką ![]() wzięłam Małego do chusty no i też jest cisza ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 |
Zakorzenienie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
a ja zwazylam mlodego i wazy okolo 5,700
![]()
#1213 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
ładnie
![]() mój na 6 tygodni miał 5kg, więc pewnie jak będzie miał tyle co Michaś teraz to podobnie będzie ważył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1214 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Mój młody pospał od 20 do 3.40 - ponad 7 godzin
![]() ![]()
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V
Cytat:
Cytat:
brawo za nocke i za kupe , ja mojemu czopka zasadzila i po godzinie tez zrobil bo widzialam ze meczyl ja juz 2 dzien heee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1216 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Banka
![]() ![]() jak u Was jest z tymi skokami rozwojowymi zauważacie jakieś różnice w zachowaniach dzieci? mój wczoraj skończył 5 tygodni i rzeczywiście wtorek, środa i czwartek były naprawdę ciężkie... w ogóle nie chciał spać i płakał nie wiadomo dlaczego
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1218 |
Wtajemniczenie
|
mój W rzadko robi sam kupkę
![]() ![]() kupę robi podczas używania WINDI... == kurna mać za chwilę przyjeżdżają moi "cudowni" teściowie ![]() ![]() a ja jestem wyrąbana ehhh dzisiaj nie ręczę za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1219 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby nie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1220 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to znak, że kończą się męczące kolki i wzdęcia ![]() Cytat:
Jaką ilość? tzn. jeden cały czy pół czy jak?
![]() |
#1221 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. a co nie niech rosnie he
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
tak tak ale niech nie szaleje za bardzo
![]() ale mam dziś maruuudę... śpi pół godziny i ryk, cyc, śpi pół godziny i znów ryk o cyca... |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Dziękujemy
![]() Nie chce go przechwalić, ale nawet ostatnio je regularnie co 3h ![]() ![]()
![]() |
#1224 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() Oj jeszcze do jędrości to mi daleko.. tak się zapuściłam przed ciążą ze sporo muszę jeszcze zrobić.. waga też mi stanęła na +3 kg.. a jeszcze chciałam przynajmniej dodatkowo 5 kg zrzucić, a najlepiej to 10 kg.. wiec jakieś 8-13 kg do zrzucenia jeszcze:/ nie wiem czy to zdąrzę do następnej ciąży zrzucić... Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Veronic ja też dzisiaj jestem wyrąbana na maksa. Jak byliśmy na spacerze z Młodym, to nie miałam siły podejść pod górkę. Vitaminer+DHA zakupiony. Może pomoże.
![]() |
#1226 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma
Cytat:
moj tez dzisiaj maruda to nie chwal bo jak ktoras sie pochwali to zaraz wszystko na odwrot hee
![]() |
#1227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
mam 1 pytanko czy mozna mieszac mm z moim mleczkiem? tzn np. 60-70 ml mojego i do tego mm np.60 ml. i to wymieszać?
Póki co średnio co 1,5h odciągam 60-70 ml. Mam pytanie- czy zdarza wam sie ze jak dziecko zje porzadnie ( mówię tu o tej zalecanej dawce czyli dla mojego do 110 ml)i nie śpi to mimo, że je nosicie, tulicie, mówicie do niego to marudzi czasami i nawet zapłacze? bo nie wiem czy my coś źle robimy, że on np. po 20-30 min. na rekach popłacze czy po prostu tak dzieci mają i nie przejmować się?
#1229 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#1230 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak, zdarza się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.