|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
czytam was regularnie, ale sama nie wiem co mam pisać...
U mnie 19 dc, przytulanki są codziennie ( z wyjątkiem wczorajszego dnia) padliśmy obydwoje... Ostatnio pomagam moim rodzicom w sklepie i zmęczona jestem przez to i pogodę... Na razie się nie nakręcam, będzie co ma być. 19 dzień ciąży zbiorowej ![]() Elunka- GRATULUJĘ po raz 2 ![]() Spinka- Gratuluję ! Z większym entuzjazmem poczekam aż będą wyniki bety ![]()
#3632 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Zakorzenienie
|
Wpadam na chwile tylko sie przywitac, bo ostatnio mi ogon dupy nie dogania. Na szczescie dzis juz przedostatni dzien w pracy, a ostatni z festiwalem na glowie
![]() Spinka, gratuluje! |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Zadomowienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Hej, hej!
Po pierwsze GRATKI DLA NOwej MAMUSI! po drugie dla Misi wszystkiego naj, naj na nowej drodze życia!! Jak pamiętam, to chyba dziś ![]() Miłego dnia ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3635 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() No więc: Dostaliśmy dicoflor i smecte (Kocurek ![]() ![]() Smecte bardzo ciężko mu podać bo jest jej dużo i sie krztusi i jest bardzo niedobra więc płacze. Wazy 8kg ma ok 70cm i pytałam czy zęby nie wychodzą bo drażliwy się zrobił. Lekarka stwierdziła że może się powoli coś pojawiac ale jako tako nie widać.. jak tylko dotknęla mu dziąsło patyczkiem to tak się wściekł że stwierdziła że faktycznie już idą ![]() Tsh i morfologie ma ok. A ja próbuje go nauczyć pić z butelki i nic.. próbuje mu podać swoje mleko ale tak wrzeszczy ze masakra nie mam pojęcia co robić.. a w sierpniu idę na wesele. No i od wczoraj daje mu wode albo 20ml mojego mleka do butelki a on się nia bawi, gryzie, trzyma itp. I owszem po pół godzinie to mleko znika ale ani raz nie zassa tylko tyle co mu poleci przy gryzieniu ![]() Dziś rano tak wierzgał nogami że bił piętą o poręcz łózeczka i łóżeczko było pół metra od ściany (mamy na kółkach) ![]() Cytat:
![]() A ja Kamilka szczepię tymi 5w1 za 110 zł. Za 1 razem miał dwa ukłucia bo 5w1 plus żółtaczka. Teraz miał już jedno. Myślałam jeszcze nad pneumokokami ale teraz nie mamy kasy, może po chrzcinach. Jednak troche sie naczytałam o tych wszystkich szczepieniach i to jest taki mętlik że wariowałam przy podejmowaniu decyzji.. Niestety dużo szczepień ma skutki uboczne ![]() Jesli zastanawiasz się nad dodatkowymi to raczej polecam pneumo ewentualnie meningokoki, bo rotawirus nie chroni przed chorobą, jest jej zbyt wiele odmian. Owszem wtedy dziecko przechodzi rotawirusa dużo łagodniej ale jednak przechodzi więc jakbym miała inwestować to w rota na samym końcu. Ciężko coś doradzić ![]() Cytat:
![]() a za te lody to ![]() ![]() Cytat:
![]() A tyłek to Ci nic nie urósł ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mi włosy wypadły po porodzie pomiędzy nogami i na nogach ![]() ![]() za to jak całe życie z głowy mi wszedzie włosy wypadały, wieczne afery w domu że wszędzie moje włosy tak teraz mam mocne. I wiadomo że mały mi je rwie jak się da (nawet jak mam związane) ale to prędzej je łamie, same nie chcą wylecieć. Oby im się nie przypomniało że po porodzie jestem ![]() Nie, nie nikt nie nocuje ![]() Mi teraz rodzina przebąkuje o świętach a ja nie chce iść z 9miesięcznym dzieckiem do chrztu i to jeszcze w zimie jak mam na to cały rok ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | ||
Zakorzenienie
|
Misia - jeśli to dziś to kochana sto lat!! Dużo miłości i tego co życzę zawsze : WYTRWAŁOŚCI
![]() Cytat:
![]() ![]() Wracaj ciocia bo ktoś musi nam kibicuować ![]() Cytat:
Lunka ja mama małe doświadczenie, ale tą butelka niech się bawi.. załapie w końcu ![]() Smecte możesz dać Mu strzykawką ![]() I brawo ![]() No właśnie ze szczepieniami mam problem...ale chyba będę szczepić tylko obowiązkowymi i to w pojedynczych dawkach ![]() Co do brzuszka to wiem, że nie zniknie z dnia na dzień ![]() ![]() No, ale to kilka dni i się obkurczy ![]() Ja właśnie pije kawusie, ale nie taka zwykła tylko z z pianką i do tego dodałam łyżkę lodów caffe latte. (przy cukrzycy nie można, ale mi nie podnosi cukru ![]() Wczoraj miałam skurcze- przepowiadacze dziś cisza - póki co ![]() Iza - ciesz się, że tak lekko Cię tam kłuje ![]() ![]() Chociaż, jak nie boli to modle się o ten ból ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- I JESZCZE OGŁOSZENIE PARAFIALNE!! Bajka i Cebulowa- to co z nasz kawa? Linka dojedziesz do nas?? To ostatnia moja kawa przed porodem, więc.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zakorzenienie
|
Ja tak tylko na chwilkę się przywitać
![]() ![]() Spinka - jest kreska ![]() ![]() Misia - wszystkiego dobrego na nowej drodze życia ![]() Koocur - informuj na bieżąco jak rozwój sytuacji ![]() ![]() Ja jutro zaczynam 30tc i mam 6 kg na plusie, ale wszyscy mi mówią że w tym ostatnim okresie ciąży tyje się najwięcej więc jestem ciekawa z jaką wagą skończę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() masz listę wyprawkową którą mogłabyś wrzucić, przydałaby się na przyszłość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
Misia wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia
![]() Pszczoua gratuluje 30 tygodnia ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zadomowienie
|
Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Spinka gratuluje. Krecha jest.
Kocur odnosnie kawy pisalam, zebysmy sie spotkaly po Twoim usg. Linka juz bedzie po wykladach. Co? Przepraszam, ze tylko tyle ale poklocilam sie z mezem i jestem podlamana dzis. Nie mam na nic weny... ![]()
#3641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Duzo by tlumaczyc. Zrobil mi przykrosc i tego nie widzi. Oczywiscie wszystko moja wina.
![]()
#3644 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe ba
Na to nie licze. Mojemu tz ciężko przez usta przechodzi słowo przepraszam...
![]()
![]() |
#3646 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
Ja musiałam darować sobie mleko,płatki owsiane itp:-( bo akurat tego mały nie tolerował. Często kupki były,albo plamy wody na pampku. Albo co pierdnięcie to kleks. Od kiedy nie piję tego mleka to jest spokój. Cytat:
:-* Spinka GRATULACJE!!!! Witam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3647 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrryyy wieczór ![]() Mąz jedzie o 4 nad ranem już ![]()
![]() |
#3648 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A sen niezły ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiesz co? Moja koleżanka po długich staraniach o dzidzię dopiero jak się dorobiła drugiego kota, to doczekała się również dziecka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ta historia z wątku straszna ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3649 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() No to u Leo żadnych kropek na dziąsłach nie ma... czyli chyba jeszcze nie to ![]() Co do propozycji chrztu na święta to też bym się wściekła na Twoim miejscu ![]() ![]() ![]() A co do szczepień, to my szczepimy na wszystko ![]() ![]() A, no i sie pochwalę że przez to, że Leo miał niska wagę urodzeniową to pneumokoki należały mu się za darmo ![]() ![]() chyba będę musiała, bo już mam tak dosyć, że rozważam czy nie ściąć na krótko ![]()
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny cześć i dziękuję za miłe słowa i wsparcie mój tż się cieszy jak szalony a ja chyba jeszcze nie dowierzam ![]() mam mętlik co z pracą bo mam ciężka po 12 godzin trzeba podźwigać trochę czasem i nocki i ciągle na nogach na l4 pójde na 100% tylko pewnie dopiero po 26.07 jak mi ginka wystawi zwolnienie a do tego czasu pewnie będę musiała pracować, bo nikt nie będzie za mnie robił ![]() elunka ![]() Edytowane przez 123spinka Czas edycji: 2013-07-07 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]()
#3653 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam dziewczyny, aż mi się łezka w oku zakręciła
![]() ![]() Będę do Was zaglądać i w miarę możliwości odzywać się czasem, trzymam za Was wszystkie kciuki! Elunka i Spinka - gratulacje! ![]()
#3654 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry? Tzn nie dla mnie, mam nadzieje że dla was tak
![]() Pokłóciłam się wczoraj z TŻ.. eee wróć! Wkurzyłam się wczoraj na TŻ! I jestem taka zła i zdołowana że cały wczorajszy wieczor i dzis mam do dupy.. a tak uwielbiam weekendy z nim.. własnie wysłałam ich na spacer a ja siedzie w domu ![]() ![]() Mam już dość tych wzlotów i szczególnie upadków ![]() Nawet nie miałam ochoty wchodzić na forum.. ale jak już weszłam to od razu mi lepiej. Jeszcze dziś maly zrobił nam "psikusa" Jak zawsze zasypial z pieluszka, ktora uwielbia dawac na twarz ale jak zbyt dlugo ma na twarzy to tak mocno sapie I wtedy lece mu ją zdjac. A dzis jemy sniadanie z tz, mlody zasypia w lozeczku 2m od nas I nagle patrzymy a jego cialko tak skacze jakby jakies drgawki mial I pojekuje. Przykryl sobie twarz I sie przydusil ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeszcze ja mam bardzo uparte dziecko, już mi to polozne mówiły w szpitalu ![]() Smecte daje strzykawką, a ile się nakrzywi ![]() Tylko tak mnie zastanawia że dalej mimo smecty robi luźne kupki? Ale skoro wcześniej takie robił to chyba jest ok.. tym bardziej że na piersi ciężko stwierdzić "złe", właściwie wszystkie rodzaje i częstotliwości są dobre ![]() co do spotkania to będę! Z wami duchem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Super że macie pneumo za darmo ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny ostatnio sobie tak myślałam że brakuje mi emocji na wątku.. brakuje mi opisów jak zareagował TŻ, jak rodzina itp. JA pamiętam że opisywałam wszystko tak dokładnie a wy się ze mną cieszyłyście ![]() ![]() oczywiście nikogo nie zmuszam żeby opisywał takie jakby nie było intymne sytuacje, tylko pisze że miło takie rzeczy się czyta ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
15.07 pisałam że straciłam nadzieje na fasolkę
![]() a 16.07 wyszły testy, słabe bo słabe ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=588204&page=126 aż się poryczałam jakie to były emocje.. ![]() tak samo jak nadrabiałam posty z mojego porodu. Ah jak dobrze że jest forum i WY !!! ![]() I Kocurek pisała że chce też już się starać a tu na dniach rodzi ![]() dodaje małego |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
Od 11 mam skurcze, ale dopiero teraz zaczynam liczyć, bo nie było mnie w domu
![]() Nie boli mnie jednak nic, tylko tam na dole.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do emocji z mojej strony to z euforią czekam na potwierdzenie od lekarza że jest ciąża i jest ok póki co do mnie to nie dociera ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3658 | ||
Zakorzenienie
|
hej
ruda ![]() Cytat:
![]() faktycznie większość chlopaczkow teraz ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() a gdzieś od 14 tc mam badania tylko przez brzuch. mam nadzieję że niedługo sprawki czy wszystko tam jest ok z tą szyjka ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- kocurku może te dziwne skurcze to powoli... te? ![]()
![]() |
#3659 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Cytat:
![]() Witam się niedzielnie:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3660 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byliśmy z tż na spacerze i na mrożonej kawie ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.