|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
Cytat:
co tu taka ciszaaaaaa??? |
|
|
|
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1
u mnie upał i się roztapiam.
w międzyczasie gonię tż aby powiesił mi karnisz na zasłone, więc wierci dziury, maluje mi szafki aby powiesić na ściany... i tak jakos dzień leci. |
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie z kolei zaczęło padać. Chyba wyślę dziś męża samego na tego grilla. Będzie nas reprezentował.
Te moje dwie czy trzy godzinki snu dają teraz o sobie znać.
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też upał, nawet mąż pojechał i kupił wiatraczek do sypialni.
za godzinkę jedziemy nad jezioro nogi pomoczyć, a potem film i lody
|
#4685 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
Cytat:
![]() Jak się czujesz? Brzuch bardzo jeszcze boli? Kiedy do domu? Jak maluszek? |
|
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII
roxi: ja też poprosze
![]() czarownica:PPPPP pamiętam kleik po 2 dniach niejedzenia..po operacji. Pycha był!
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tym kleikiem, to Cię pogrzało, nie? ciężka operacja, majaki itp? ja po 2 dobach po CC kleiku nie tknęłam - wylałam, zjadłam sucharki kleik jest fuuuuuuj
|
|
|
|
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Dziewczynki kleik niebo w gebie. Rozplywal mi sie w ustach jak wysmienity krem ze szparagow
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Co do cc ... Nie bojcie sie samej operacji. Naprawde da sie przezyc a mowi to okropny cykor i panikara. Narkozy nie mialam wiec co do kleiku nie majacze ![]() Kurcze zrobilabym Wam opis porodu ale jak tu wejsc do klubu..... Bo mimo tego co przezylam byly tez pozytywne rozbrajajace sytuacje. No nic trzeba poczekac. Chyba ze sprobuje wejsc jakos przez strone i apke... Dobra pomysle. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Brzuch boli jakby trenowala miesiac brzuszki bez przerwy. Jeden wielki zakwas. Ale czpek w dooope i jakos jest. Nie wiem kiedy do domku ludze sie ze moze we wtorek.... Ale nie wiem. Ciekawa jestem wagi do.owej ile mi okaze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4690 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#4691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Szału nie ma. Kupiłam pudełeczko na smoczek, nie z przeceny :P
Cytat:
dawaj znać jakby coś!Cytat:
Cytat:
Placków ni chcę, zaraz robię tortillę "Chyba ostatnia w tym sezonie"
|
|||
|
|
|
#4692 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Katarzynka trzymam kciuki, żeby ruszylo i nie trzeba było wywoływać
![]() Oliath Lilo miała piękną kreację Cytat:
za wczorajszą wizytęCytat:
dla Tż,![]() No to zaciskam jeszcze mocniej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mocneCytat:
![]() 2. Lubię Twoje przemyślenia i poglądy ![]() Cytat:
Czarowniczko smacznego ![]() My jedziemy na 20 na grilla z czego się bardzo ciesze, bo mam ochotę wyjśc z domu do ludzi |
|||||||
|
|
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
Uff ale się napracowałam dziś (tzn. jak na mnie
)Rozpakowałam i spakowałam na nowo torby do szpitala - mam małą na porodówkę i wielką na sam pobyt w szpitalu. Zrobiłam też listę rzeczy, które trzeba dopakować w ostatniej chwili typu jasiek, dowód osobisty. Przygotowałam też reklamówkę z rzeczami na wyjście. Jestem gotowa W Pepco nie nakupiłam nic ciekawego. Miałam nadzieję na bodziaki za 4,99 zł, ale z wielkich planów wyszły 4 sztuki, bo jakieś duże rozmiary tylko zostały Obiad dopiero siedzi w piekarniku, TŻ montuje ledy na nowej szafie, a na jutro zapowiedzieli się moi rodzice - będą wyżerać nam pierogi Z nadrabiania: Marionette - no to pakuj torbę i czekaj ![]() A co do pierogów - przyznam się, że mam taką maszynę, która mi wyrabia ciasto w 2 minuty, więc jest mi dużo łatwiej ![]() Ale strasznie lubię się tu chwalić ilością nalepionych pierożków, bo później zbieram oklaski przez 3 kolejne dni Malinka bardzo ciekawa ta Twoja rada Jak mam się wyspać, jak spać nie mogę Opis Twojej nocki to dla mnie niedoścignione marzenie Samantha - nam położna na SR tłumaczyła, że lewatywa przyspiesza rozwarcie, bo od środka "stymuluje" jakieś tam mięśnie. No a dodatkowo masz luz psychiczny podczas porodu Koocur, Dzoan, Iwona, Czerwony Balonik - za porządki ![]() Czerwony balonik- Katarzynkajg jest tydzień po terminie i dlatego dostała skierowanie do szpitala Oliath no cóż mam Ci powiedzieć-zjadłabym tą Twoją Lilo Roxi - brawa z 9ty miesiąc ![]() Dotka do serka wiejskiego można dolać musu z truskawek Enlevee Oby to nie było nic poważnego Oby to był poród
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-06 o 18:18 |
|
|
|
#4694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013
Cytat:
Ją wkroiłabym ogórki, pomidora, rzodkiewke i jakieś przyprawy. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Neni co wy macie z tymi ledami? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy oświetlenie ledowe w każdym pomieszczeniu, więc i przyszły pokój Młodego nie może być gorszy ![]() Oboje z TŻ nie lubimy "górnego" światła tylko takie bardziej klimatyczne i ledy spisują się w tej roli doskonale, a dodatkowo nadają wnętrzu nowoczesny wygląd. I zużywają bardzo mało prądu Mój TŻ, jakbym mu pozwoliła, to nawalił by tych ledów dosłownie wszędzie |
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Odpiszę zbiorczo (żebyście nie żałowały, bo sobie ulżę)
Generalnie któryś już dzień czuję się jak kupa kupy Jak zniedołężniała, obolała, połamana starucha. Narastające od długiego czasu dolegliwości zaczynają wchodzić na wysokie C i mnie to dobija. Lewa noga odmawia posłuszeństwa - chodzę, żeby nie było, ale po pierwsze jest opuchnięta, po drugie mam w niej takie ograniczenie ruchomości, że głowa mała (3 miesiąc ubieram majtki kładąc je na ziemi, wsadzam lewą nogę, wsadzam prawą i tą prawą podsuwam do zasięgu rąk). W związku z pogorszeniem czuję się jak wrak - próba uniesienia lewej nogi powyżej 20 cm, a już z odwiedzeniem kolana na zewnątrz to KOSZMARNY ból w krzyżu, pośladku i od niedawna w kapie, pachwinie i po wewnętrznej stronie uda - więc mycie stóp albo wykonuje mąż, albo staję na "firankowej" myjce jedną nogą, a drugą trę o wystającą część myjki ;D kreatywność 10/10. Ogólnie przy próbie leżenie mam rozrywający ból krocza, CAŁĄ noc śpię na lewym boku, wolę być zdrętwiała, niż cierpieć... Brzuch twardnieje coraz częściej, póki co bezboleśnie, ale przy skurczu mam taki nacisk na krocze, że kości miednicy mnie bolą i mam wrażeniem, że mała wystawi rękę i mi pomacha W związku z super samopoczuciem nie robię ostatnio nic... no prawie nic. Moja babcia (80l.) wyprowadza mi psa 2x dziennie, po drodze robi mi zakupy (to turbo-babcia więc daje radę), czynności domowe - niezbędne - gotowanie, zmywanie - robię na raty, nie sprzątam, trudno. Mąż będzie miał wolne w pon., to ogarnie, bo ja po 10 sek. schylaniu się mam na kilka minut twardy brzuch. Niestety mąż musi pracować, Norbert nie chodzi do przedszkola, więc na dwór wychodzi dopiero z tatą po pracy (tata już ledwo ciągnie, bo w pracy nie leży...)Generalnie BARDZO już czekam na zielone światło czyli na 26.07 kiedy to kończę 38tc i mam dzwonić do położnej umawiać CC. Dobrze, że przezornie uszykowałam wszystko dlamałej wcześniej, bo teraz nie dałabym rady nic robić. Jeszcze po wypłacie ostatnie zakupy - dodatkowa koszula nocna i jakieś pierdoły, o których mi się przypomni, a potem już tylko zrywanie kartek z kalendarza. Nawet już sobie do szpitala krzyżówkę dziś kupiłam ![]() Magolina - dziękuję, cieszę się, że moje poglądy Ci się podobają
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-07-06 o 18:45 |
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18
Musze sie przespac. Antosik spi kolo mnie to skorzystam. Tz juz pojechal
![]() Ale powiem Wam... Jeszcze bardziej kocham Tz..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4698 |
|
Wtajemniczenie
|
Ghia
Charlize, Roxi za tydzień!Iwona to Zuzia się pewnie wystraszy, że nie posprzątasz więcej i pewnie wyskoczy .Wiadomo może co z EN? ENtrzymam kciuki bardzo mocno! Ja właśnie zjadłam kebaba . I za chwilkę zjem coś słodkiego i popiję zimniutką colą ! A co !
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
a jeszcze dopiszę, że we wtorek mam wizytę, ale nie u mojego dr i temu nie ufam i jestem pewna, że o badanie szyjki będę żebrać... dlatego miałam jechać na IP, żey mnie ktoś oblookał
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Surka dopiero przeczytałam Twój opis porodu-lekko się czytało
Musiałaś się strasznie wymęczyć pod tym KTG na wznak Ja na wznak dam radę poleżeć 5 min i koniec.... Ale byłaś dzielna![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Roxi a dla Twojej turbo-babci gromkie brawa A jeśli faktycznie doktorek nie zbada Ci szyjki to wybierz się na IP Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-06 o 18:43 |
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Roxi, ale ty jesteś biedną. Bardzo współczuję ci tych wszystkich dolegliwości
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do 26.07 już nie bardzo daleko... A lekarz nie dał ci na te dolegliwości żadnych leków?
|
|
#4703 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lekarz nic nie dał, bo jego zdaniem jest ok - a neurolog też nic nie dała, kazała zacisnąć zęby, wypisała glejt na cesarkę i tyle - leki, które by zadziałały są w ciąży niedozwolone |
|||
|
|
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
hej
nie dam rady Was nadrobić , od rana zrywam porzeczki w ogrodzie bo mamy ich trochę , no i własnie zrobiłam sobie małą przerwę , oczywiście spiekłam ramiona (norma w moim przypadku ) uff może chociaż dzisiaj sie wyśpie bo spałam jakieś 4 h w nocy roxi - nie zazdroszczę tych wszytskich dolegliwości, ale juz niedługo En- daj znac w miarę możliwości co tam z Tobą
|
|
|
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
CZAROWNISIU, ROCKY, SURKA - przeslodkie malenstwa!!! Przecudowne <3
Czarowniczka, teraz Ci sie odwdziecze roszczeniową postawą w kwestii zdjec Antoniego EX-Lokatorka ![]() SAMMY, kocham Cie czytac ![]() EN - za czop i za porodzik!Luzne odnosniki: ja nie wyobrazam sobie klasc noworodka do spania nocnego inaczej niz na boczku Podobnie balabym sie spac z noworodkiem przy piersi - staram sie zawsze odkladac Lilo do lozeczka no i potem wygotowuje sprzet - dlatego ok. 1-2 w nocy bywam na Wizazu ![]() Lewatywke polecam - ja sama nigdy nie zdazylam miec i zalowalam, bo jestem z tych nieszczesnych, u ktorych parcie najpierw powoduje wymioty i czyszczenie dolem, potem akcje wlasciwa . Co ja sie naprzepraszalam tych poloznych, to szok. Ale kochane byly, kazaly przestac przepraszac natychmiast, bo to ludzka rzecz i normalka, i juz.Bosz, zanim powyzsze naskrobalam, wpadlo nam karmienie, wiec juz pewnie 20 nowych postow napisalyscie, a moze En dala znac?...
|
#4706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, Enlevee nic się nie odezwała
|
|
|
|
#4708 |
|
Zakorzenienie
|
ojej Roxi, ja bym się "przekręciła" przy takich dolegliwościach... dzielna jesteś, że dajesz radę. A próbowałaś apap? Może chociaż na noc przynosiłby ulgę?
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynkajg nas podczytuje, ale nie może nic napisać. Zachęcam zatem do zabawiania jej spamem
Pisała, że trafiła jej się współlokatorka - mimoza i nudy ma straszne na tych wczasach
|
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Surka
za opis porodu - nameczylas sie, Kochana, ale opis wcale nie straszy, ladnie to wywazylas w slowach ![]() Zasmucilo mnie szczerze, ze Lilka znow na solarce Cytat:
A co do samopoczucia, to jakbym siebie slyszala i wspolczuje Ci strasznie, kochanie Juz niedlugo, niedaleko, corenka Ci wynagrodzi i na pewno bedzie przekochanym aniolkiem jak Lilo - mialyscie wszystkie racje mowiac, ze na pewno malutka mi wynagrodzi wszystkie dziady, pokrzywki, obrzeki, bole, zastrzyki i inne jazdy!!! wiec wierze, ze i u Ciebie to sie sprawdzi, babolku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

Te moje dwie czy trzy godzinki snu dają teraz o sobie znać.

dawaj znać jakby coś!

za wczorajszą wizytę
Opis Twojej nocki to dla mnie niedoścignione marzenie

a dla Twojej turbo-babci gromkie brawa
. Co ja sie naprzepraszalam tych poloznych, to szok. Ale kochane byly, kazaly przestac przepraszac natychmiast, bo to ludzka rzecz i normalka, i juz.
za opis porodu - nameczylas sie, Kochana, ale opis wcale nie straszy, ladnie to wywazylas w slowach