|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar L
Cytat:
ustawa smieciowa mnie wykończy. najpierw dwie godziny czytalam ulotkę i usiłowałam prawidłowo posortowac smieci do czterech worków, a jak juz posortowałam i poszłam o zmroku na śmietnik to dzik na mnie spod smietnika wyszarżował ![]() Mam pół kuchni smieci
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2013-07-07 o 01:05 |
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dzik... a taki nieekologiczny
Pewnie rozszarpał czarne wory A u mnie śmierdzi starą rybą... i to nie ja Trzeba będzie posprzątać spod szafek
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-07-07 o 01:59 |
|
|
|
#1143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo u mnie owszem ulotki rozdali, nawet sie zapoznałam dokładnie ale co z tego jak pojemniki są nadal te same tzn ogólny, na szkło i na plastik oraz kilka klatek dalej jakiś jeden samotny na papier a tak w ogóle to dawno Cię nie było Cytat:
Znad ostatniego łyka kawy |
||
|
|
|
#1144 | ||||
|
Panaroja
|
Znad pustej miski po lodach
Cytat:
?2.ja zrobiłam z masłem bo nie uznaję margaryny , ale wcale tego nie czuć i nie jest tłuste , a wychodzi naprawdę dużo - tak na oko ze dwa litry albo i więcej - samego budyniu 1,5 l plus truskawki z sokiem - dwa na bank będą . Cytat:
ceteryzyna czyli zyrtec , allertec i inne , na niektóre osoby działa silnie nasennie , niezależnie od wszystkiego . Żeby było śmieszniej jej pochodna , lewoceteryzyna czyli Xyzal i parę innych , rzekomo pozbawiona działania nasennego też przysypia , chociaż mniej . Nasennego działania pozbawiona jest loratadyna czyli Claritina i inne ją zawierające i desloratadyna czyli Aerius , Jovesto i cośtam jeszcze . Przy nich się nie śpi i można pić spokojnie Loratadyny w małych opakowaniach są bez recepty .Cytat:
![]() 2.a jak z kredytem i remontem nietopsza , że się niedyskretnie spytam prosząc o wybaczenie za wścibstwo , ale opowieści z życia nietopsza są w o wiele lepsze niż najlepsze seriale ![]() Cytat:
U mnie na klatce wisi skomplikowana ulotka z opisem co się gdzie wrzuca i czego nie wolno wrzucać nigdzie (ciekawe , gdzie wrzucać to czego nigdzie nie wolno ) . a do skrzynki podrzucili nam ulotkę , że śmieci segregowalne i odzyskiwalne mamy luuu , do jednego pojemnika ładować a niesegregowalne do drugiego i koniec pieśni
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||
|
|
|
#1145 |
|
Mother of Cats
|
A propos śmieci - dostałyście kosze do segregowania?
Do naszej kamienicy nie dość, że nie dowieźli nowych pojemników, to i starych ze śmieci nie opróżnili. Do śmietnika już prawie nie ma jak wejść, bo ludzie zaczęli ustawiać worki obok przepełninych pojemników ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Przez Ciebie chęć na coś słodkiego w dużych ilościach po prostu wlecze mnie do sklepu. Niedobra, Parabelka, niedobra
|
|
|
|
#1146 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Co do pogrubionego - w jedną stronę mam 2 minuty do stacji benzynowej, w drugą stronę 3 minuty do całodobowego
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Panaroja
|
Looksoos normalnie
![]() macham znad drugiej pustej miski po lodach ![]()
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Rozterko - witaj - wsysło Cię noremalnie na dłuugo
miło widzieć z powrotem - przelotem czy też nie Parabell - również nie uznaję margaryny jem chlep z kiełbasą i zagryzam twarożkiem z kakałem - jesli jutro nie będzie @ to o bogowie znaczy oszalałam ![]() jeszcze Red wsysło - mogąłby wrócić
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-07-07 o 20:13 |
|
|
|
#1150 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
2.normalnie się odżywiasz 3.no fłaśnie , czyżby sprawka nietopsza
|
|
|
|
#1151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba powiedzieć babkom w klimakterium ![]() Trzymam kciuki
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Macham poniedziałkowo
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- dałabym sobie rękę uciąć, że dziś wtorek - to przez to że padłam wczoraj i przespałam popołudnie - po obudzeniu się wieczorkiem naturalnie potraktowałam to jako pon |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj ograłam swojego faceta w bilard (tylko dlatego, że dał mi fory
|
|
#1156 | |
|
Panaroja
|
a bo to tylko uprzywilejowani zasypiają . Część ludzi reaguje na ceteryzynę sennością , ale tylko część , reszta ma się dobrze Cytat:
![]() Jadłam czekoladę z fiołkami z Krakowskiego Kredensu -
|
|
|
|
#1157 |
|
To ja :)
|
A otusz nie fię. Byliśmy od piątku do wczoraj w Belgii, więc nie byłam na bieżąco... Chić informowałam, że ma do nas nie dzwonić, bo jesteśmy za granicą, to wczoraj zadzwoniła... Zapytałam tylko, czy coś się stało, bo prosiliśmy, żeby smsowała przez weekend, jeśli łaknie kontaktu... To nie, tak tylko chciała pogadać... Dziwne, że w normalnych okolicznościach (jeśli niczego nie potrzebuje akurat) dzwoni do synka raz na kwartał max...
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam na nic czasu , bo mam chorą , leżąca mamę( 83 lata) u siebie, na stałe .Wzięłam ją zaniedbaną od siostry. Mama sama korzysta z toalety i potrafi sobie zrobic pic czy wziąc owoce z kuchni , porusza się z trudem nawet po mieszkaniu , z domu nie wychodzi od chyba 2 lat. całą resztę musze ja robic , mycie , czesanie, obcinanie poznokci , smarowanie , przebieranie, posiłki 5 dziennie odpowiednio skomponowane, ma cukrzycę II problem z nerkami., osteoporozę, chore stawy . Mierzenie cukru glukometrem, cisnienia i nie wiem czy jeszcze coś bo dopiero jak ją wzmocnię to zrobimy jakieś badania. Staramy się z synem żeby nie była sama w domu dłużej niż 6 godzin. Miłego , letniego dnia
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2013-07-08 o 09:49 |
||
|
|
|
#1159 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
zdrowia dla mamy ![]() Jestem głodna spisałam sobie wczoraj z sieciuni ze sześć przepisów na muffinki i będę próbować , który dobry
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
Kaca małego mam, po wczorajszym wypadzie na miasto
A za tydzień wypłata i gruba impreza się szykuje ![]() spróbowałam pić dzisiaj drożdże - a fuuj ![]() Na domiar złego w firmowym zapleczu kuchennym ☠☠☠ie starymi kapciami, nie wiem, co ten szef tam kurde zostawił. Do tego mam pms, bolą mnie zatoki, z nosa kapie. Do domu....
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2013-07-08 o 11:26 |
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może powiecie mi, jak do tego podejść. Mam pomysł na pracę dla siebie - taką naprawdę, jaką bym chciała. Już w podstawówce, w ramach PCK, chodziłam do starszych osób jako towarzystwo i ew. żeby zrobić zakupy. Przede wszystkim chodziło o rozmowy - starsi ludzie nie mają z kim pogadać, a potrzebują tego bardzo. I bto jest mój pomysł na pracę. Sama mialam dwie babcie, z których jedna miała Alzheimera, w świetnej formie fizycznej, ale umysłowo kiepsko, druga babcia - odwrotnie. zajmowaliśmy się nimi dobrych parę lat (ponad 10). Od kiedy urodziłam Gucia, starsi ludzie budzą we mnie nieoczekiwanie ciepłe uczucia (nie wiem, jakoś w dzieci mi nie poszlo). Więc - reasumując - chciałabym być towarzystwem dla kogoś starszego. Jak myślicie, dobry pomysł? Bo mi się wydaje, że jest zapotrzebowanie na rynku. Nie mam na razie pomysłu, jak znaleźć dojście - czy przez agencje? Czy pocztą pantoflową?
|
|
#1162 |
|
Wtajemniczenie
|
Pachnące dnia wszystkim. Roz
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. nic nie widzę nic nie widzę, nosz kur dwa zobaczyłam ( a ostatnio mam fazę an fiołki )Cytat:
Cytat:
pocztą pantoflową sie rozejdzie jak poranne bułeczki bo rozmawiać z Tobą to przyjemność - choć druga strona medalu może być taka że klient będzie chciał cały czas dla siebie i nikomu Cię nie odda ![]() pewnie przez agencje zacząć a potem już powinno lecieć po sznurku |
|||
|
|
|
#1164 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mysle ze dobry, tylko musisz go mocno doprecyzowac, bo co innego tylko rozmowa z osobą w miare samodzielną, a co innego z obłoznie chorą, nie wie mczy masz na mysli tylko towarzyszenie, czy opieke? tylko ze w sumie samo towarzyszenie sie raczej nie uda, bo rodzina zostawi cie z kims byc mu towarzyszyła przez 8 godzin, a o w tym czasie zrobi w pampersa, albo pogorszy mu sie samopoczucie...no nie wiem nie wiem..musisz do dokłądnie przemyślec, czego ty chcesz i jakie są oczekiwanie na rynku, zeby nie było tak ze ty chciałas rozmawiac, a ludzie ktorzy ci bedą za to płacic chcą pełnej obsługi cięzko chorej osoby. z trzeciej strony do opieki nad chorymi chyba trzeba miec kwalifikacje, wiec tez nie wiem..nawet gdybys chciała... pomysł fajny tylko nie wiem czy nie troche utopijny?
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
![]() Chyba najlepiej pocztą pantoflową...agencja pewnie ( nie wiem) będzie chciala papiera jakiegoś o jakimś kursie choćby albo co...ale pewna nie jestem.... Miałam w sobote jechać po brytyjcyka dorosłego, ale nie jadę...brytyjczyk kot okazał sie kicią, do tego nie tolerująca innych zwierząt....a moje stadko kocham ... Ja chcę brytyjczyka
|
|
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak myślałam, że jest dużo młodych (w miarę) osób, które nie mają czasu dla swoich starszych rodziców. Jeszcze pomyślałam, że mogłabym np w domu opieki (prywatnym) robić za kogoś od rozmowy Może z PCK się skontaktować, celem zbadania sytuacji...? no właśnie - muszę zbadać teren
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-07-08 o 20:18 |
||
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
mam odlewkę Black CdG
Początek drzewno-zadymiony taki, że ![]() A po godzinie wyłazi na mnie przesolony rosołek ze słodkim dymkiem ![]() Na szczęście ciągle dośc dymny, żeby nosić z przyjemnością
|
#1168 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
ale to jednakowoż nic przyjemnego dowiedzieć się w piątek , że właśnie się poniedziałek zaczyna ![]() 2.też mam fazę na fiołki , oraz na róże . Niestety mój portfel nie ma zamiaru przyjąć tego do wiadomości ![]() Fogle macham znad kolejnej michy lodów
|
|
|
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie sąsiadka opiekuje się starszą panią, taką na chodzie.
Polega to na tym,że towarzyszy jej przez 9 h codziennie, dopóki córka z pracy nie wroci. Poprostu,zeby babcia nie siedziala sama, żeby ktoś dopilnował czy wzięła leki, dotrzymal towarzystwa. bez żadnego gotowania, prania, sprxzątania itd...kuzynka szuka kogoś takiego do swojej mamy ( wszyscy daleko mieszkaja, a uparta staruszka chce na wsi), żeby wpadł codziennie na kilka godzin, dopilnował lekow, zrobił zakupy, pogadał,, wypił kawe i zdał raport przez tel co u mamy...sporo osob szuka kogos takiego i to raczej nie przez agencję, tylko z polecenia bardziej..wiadomo, tak jest zdecydowanie taniej..... Edit. I jeszce jedna znajoma szuka do dwójki rodzicow, oboje na chodzie...sami mieszkają, ale kontrola i mala pomoc jednak potrzebna ;-) Jak bym się zastanowila, to pewnie wiecej by mi sie przypomnialo...a w wielkim mieście raczej wiecej takich przypadkow,niż na małej wsi...;-) Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2013-07-08 o 20:29 |
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazjo - to może trzeba porozmawiać? znaczy my Ty i ja
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.

tzn ogólny, na szkło i na plastik oraz kilka klatek dalej jakiś jeden samotny na papier
?
Loratadyny w małych opakowaniach są bez recepty .

miło widzieć z powrotem - przelotem czy też nie 

zdrowia dla mamy 

)
ale to jednakowoż nic przyjemnego dowiedzieć się w piątek , że właśnie się poniedziałek zaczyna