Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.18! - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-07, 12:39   #4891
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

Domcia, dobrze, że już niedługo problem minie

Lecę się szykować i na obiad do rodziców.
Do zobaczenia w nowym wątku

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:47   #4892
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013,cz.1

ciekawe co tam u katarzynki z jej czekaniem na godzine "0" no i eveewe
no i Rockyy czekam na Twój opisik porodu
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:54   #4893
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Pochodzić to na pewno nie pochodzę bo jestem w gorszej formie niż moja Babcia (a to i tak dla niej obraza)

No ale jak to- Z tego co kojarzę Elaine już dawno dawno dawno czop odszedł i czeka dalej, u Ciebie w ten sam dzien.. Paulince pare dni temu i dalej nic.. głupie to wszystko, że nie można określić co i jak i kiedy [/SIZE]

[/COLOR]Elaine- no na pewno to to, bo chyba Igorka nie zgubiłaś tak niepostrzeżenie, co?
no ale mój był podbarwiony z powodu badania, a Twój bez.. więc ....

heheh raczej nie zgubiłam, bo brzucholek ciągle imponujący))
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A tak to - intuicja
... więc mam podobne odczucia i przeczucia jak Oliath)
także szykuj się!

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

My wczoraj dopiero dotarliśmy do domu. Tyle czasu w szpitalu jeszcze nie spędziłam I mam dla Was opisik.
super że juz w domku jesteście! Franuś przesłodki!!!
I dzięki za opis, bardzo spokojny.. ! i dobrze, ze położne pomocne się okazały.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja dzis i wczoraj mam akcje ze stopami.
to ze mi puchna to wiecie, ale od wczoraj kolor zmienily.

wczoraj w nocy dzwonilismy do szpitala, mam obserwowac nogi, swoj oddech,ewentualne problemy z oddychaniem cisnienie i dotykac nogi czy zmieniaja temperature.

moja skora nie wytrzymuje puchniecia, patrzcie jakich skarpetek sie dorobilam;
o matko! współczucia! dobrze, że to juz lada moment.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Możliwe, że już głowa w kanale rodnym i cała reszta się wpasowała w brzuch
oby! no i byleby tylko nie zasiedział się tam długo

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 12:59   #4894
ona8686
Zakorzenienie

Dziękuje Wszystkim za gratulacje
Mały jest słodki, tylko mamy problem z jedzeniem... jakoś musimy sobie poradzić. Za to uśmiechem mnie rozbraja, kupił moje serce w pełni

Cytat:

wczoraj w nocy dzwonilismy do szpitala, mam obserwowac nogi, swoj oddech,ewentualne problemy z oddychaniem cisnienie i dotykac nogi czy zmieniaja temperature.

o matko, ależ Ci spuchły. Może to od ciepła i od chodzenia

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Ona jaki super synek a ten uśmieszek jest niesamowity!! no i poród bardzo łądnie nam opisałaś powiedzmi co robiłaś aby mały zszedłnizej- tzn co CI położne podpowiadały?? moze ja zastosuje sobie coś tak profilaktycznie
chodziłam po sali, miałam ruszać biodrami na bok a jak zaczynam sie skurcz to kucać z nogami rozstawionymi i wstać aż sie skoczy. Pomoc Tż przy tym sie przyda, bo jak kucałam to już wstawać sama nie mogłam

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:01   #4895
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

ona; wcale się nie dziiwę, że Cię kupił)) a tak stawiałam, że skoro Cie nie ma to następne wieści będą już po rozpakowaniu. Super, że tz się przydał...kp lecisz?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 13:05   #4896
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Opisik:

Tak jak Wam tu pisałam w czwartek i w piątek zaczął odchodzić mi czop, w sobotę także. W piątek pod wieczór zaczęłam mieć regularne skurcze, które po pewnym czasie przechodziły. Położyliśmy się spać. Mąż załatwił samochód od brata, więc już nie było takiego strachu. W sobotę obudziłam się po 3h, ze skurczami, wstałam poszłam się ogarnąć, wykąpać i w międzyczasie wszystko ucichło, więc wróciłam do łóżka. Poleżałam, poczytałam…

W sobotę Tż był umówiony na sprzedaż samochodu, więc jak nic się nad ranem nie wydarzyło, to tylko czekałam, aż kupujący zadzwoni, o której będzie i przestane się stresować, że tu samochód trzeba sprzedać a ja rodzę Cały dzień czułam się jakoś dziwnie, brzuch twardniał, nie czułam ruchów Małego. Więc postanowiłam, że jak sprzedamy to jedziemy na ktg do pobliskiego szpitala, żeby już nie pchać się na Warszawę. Ostatecznie pan zadzwonił, że nie przyjeżdża. Spakowaliśmy tyłeczki i pojechaliśmy. W szpitalu na oddziale ginekologii miły lekarz odesłał nas na ktg. A wcześniej tylko spojrzał, po czym spytał, czy aby na pewno nie rodzę.

Podłączyli mnie do aparatury, położyłam się na boczek i… wyszedł jeden skurcz, potem długa cisza, aż zaczęły się regularne skurcze. Lekarz mnie zbadał i mówi, że rodzimy. Ja w szoku, bo mimo wszystko nie byłam na to gotowa. I mówię, że jeszcze nie teraz, a on, że już 4cm rozwarcia i nie ma na co czekać. Miałam zejść na dół i przyjąć się na oddział. Zeszliśmy i mówię do Tż, że jedziemy do domu po rzeczy i na Warszawę Jednak on stwierdził, że z takim rozwarciem mnie nigdzie nie wiezie. I ostatecznie został szpital ten, w którym nie chciałam rodzić. Mąż pojechał po rzeczy, ja wypełniłam te druczki. Wzięli mnie na górę, zrobili co trzeba i na sale porodową, podłączyli oksytocynę, było gdzieś po 17. W między czasie Tż przyjechał. Te pierwsze bóle były znośne, po 19 zaczęły się już bolące. W międzyczasie przychodziła położna i sprawdzała czy wszystko w porządku. Mówiła co mam robić aby Mały bardziej się obniżył. I tak sobie hasałam śmiejąc się i żartując. Ale po 21:00 do żartów już mi nie było, miałam dość. Gdy zaczęły się parte okazało się, że nie umiem przeć i z tego powodu zeszło się długo. Ostatecznie o 22:12 poczułam ulgę i Franuś wyskoczył. To była cudowna chwila, taki malutki i cieplutki. Położyli mi go tylko na chwilkę po czym go zabrali, bo coś było nie tak. O czym dowiedziałam się dopiero już po wszystkim. Na sali wylądowałam po 1h Tż pobył jeszcze z nami i pojechał do domu.

Cieszę się bardzo, że Tż był ze mną czułam wsparcie i pomoc choć podobnież raz mu przyłożyłam, czego wcale nie pamiętam w każdym razie nie byłam tam sama a i szpital i położne po tygodniu tam spędzonym okazały się bardzo pomocne.
Przeslodki synuś
GRATULUJE CI KOCHANA Z CALEGO SERCA!!!

Cytat:

Cytat:
no opalenie odpada, to na poczatku myslalam!!! ale przeciez ja sie nie opalam i nie siedze na sloncu haha
uczulenie takze odpada, bo nic nowego ani nie zjadlam ani nie wypilam, nie zmienilam butow, ani proszkow do prania , nic
nie mam zakrzepów, bo nogi ani nie sa zimne, ani gorace
tylko kolor sie zmienil i skora mnie boli

no ale obserwuje i juz auto gotowe na szpital

mówię Wam, przeboje z tymi nogami mam że szok, masakra hahaha)

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

pani doktor, no wlasnie nie mam zakrzepów))
wczoraj lekarz wykluczył.
mam ciśnienie w normie
nogi nie zmieniają temperatury
Domi, dlaczego zamieszczasz foty moich stop sprzed 2,5 tygodnia??!!
A tak serio - ja mialam podobnie przez ostatni miesiac przed porodem, stopy zaczerwienione / podsinione i skora tak bolaca, ze dotknac sie nie dalo. Plus standardowo tak opuchniete od bladego switu, ze ZADNE buty nie wchodzily, niewazny rozmiar i typ.
Wyszlo, ze nie ma powodu do paniki, trzeba sie przemeczyc i wytrwac.
Obserwujac oczywiscie bialko i cisnienie - dokladnie tak, jak Ty.
Kolor jest prawdopodobnie od mikro-wylewow z naczyniek krwionosnych i ogolnie ucisku zbierajacej sie wody na naczynka i zyly.
Bol jest od ucisku j.w.
Mi az skora pekala na zewnatrz, smialam sie, ze mam rozstepy na stopach.
Ale to byly raczej powierzchowne ranki, jakbym zyletka stopy haratala.
Biedna Domi, niechby juz Sarenka Ci odpuscila i wyszla jak najszybciej!!!!

EDIT: mi jeszcze doszly na koniec potworne bole stawow/ kostek. Boli Cie, kiedy poruszasz stopa? Mozesz skrecic stope na bok?
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-07-07 o 13:08
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:07   #4897
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VIII 2013

Cytat:
Wiem, ze to bardzo trudne ale sprobuj sie nie denerwowac. Lilka to wyczuwa i moze tez dlatego jest niespokojna. Na pewno w koncu uda się jej zasnąć, dasz radę kochana!
Właśnie ona jest za bardzo spokojną i tylko śpi, nie mogę jej dobudzić na karmienie

Oliath dziękuję za radę, jak będę w domu to zacznę odciągnąć i podawać jej po piersi. Dzisiaj już się nie opłaca bo wymyśliły jej kroplówkę, żeby skoczyła na wadze. Dla mnie głupota bo po kroplówce dalej nie będzie ciągnęła cyca. Ale jutro może wyjdziemy, więc już same będziemy sobie sądzić

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!!!

Stawiam wszystkim urodzinowy soczek!!

Ćwierć wieku za mną

!

wszystkiego najlepszego, szybkiego i bezbolesnego porodu oraz zdrowego maluszka

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Rocky wychodzi dzis do domku Laura! odezwie sie, ale jak się powoli ogarną już u siebie

ale super

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
KARMI:slina : Chyba zapoluje dzisiaj. Choc szczerze mowiac nie wiem czy da sie tutaj kupic Co do jego wplywu to kolezanki, ktore rodzily w szpitalu w Lowiczu mowily, ze podawali im Karmi wlasnie na laktacje wiec chyba jednak dziala

Wiadomosc dnia
Czop mi odchodzi Rano zauwazylam glutka o kolorze zielonkowato zoltym, natomiast przed chwila pojawil sie taki sam tylko, ze wiekszy i z takim jakby brazowym/brunatnym maziajem. To chyba to?

za czopa

Cytat:

Surka
Strawberry162
BelleFramboise
Rockyyy
Czarownica1
Kallisto
Cynamon_owa
Gratuluje dzieciaczków

My wczoraj dopiero dotarliśmy do domu. Tyle czasu w szpitalu jeszcze nie spędziłam I mam dla Was opisik.

Opisik:

Tak jak Wam tu pisałam w czwartek i w piątek zaczął odchodzić mi czop, w sobotę także. W piątek pod wieczór zaczęłam mieć regularne skurcze, które po pewnym czasie przechodziły. Położyliśmy się spać. Mąż załatwił samochód od brata, więc już nie było takiego strachu. W sobotę obudziłam się po 3h, ze skurczami, wstałam poszłam się ogarnąć, wykąpać i w międzyczasie wszystko ucichło, więc wróciłam do łóżka. Poleżałam, poczytałam…

W sobotę Tż był umówiony na sprzedaż samochodu, więc jak nic się nad ranem nie wydarzyło, to tylko czekałam, aż kupujący zadzwoni, o której będzie i przestane się stresować, że tu samochód trzeba sprzedać a ja rodzę Cały dzień czułam się jakoś dziwnie, brzuch twardniał, nie czułam ruchów Małego. Więc postanowiłam, że jak sprzedamy to jedziemy na ktg do pobliskiego szpitala, żeby już nie pchać się na Warszawę. Ostatecznie pan zadzwonił, że nie przyjeżdża. Spakowaliśmy tyłeczki i pojechaliśmy. W szpitalu na oddziale ginekologii miły lekarz odesłał nas na ktg. A wcześniej tylko spojrzał, po czym spytał, czy aby na pewno nie rodzę.

Podłączyli mnie do aparatury, położyłam się na boczek i… wyszedł jeden skurcz, potem długa cisza, aż zaczęły się regularne skurcze. Lekarz mnie zbadał i mówi, że rodzimy. Ja w szoku, bo mimo wszystko nie byłam na to gotowa. I mówię, że jeszcze nie teraz, a on, że już 4cm rozwarcia i nie ma na co czekać. Miałam zejść na dół i przyjąć się na oddział. Zeszliśmy i mówię do Tż, że jedziemy do domu po rzeczy i na Warszawę Jednak on stwierdził, że z takim rozwarciem mnie nigdzie nie wiezie. I ostatecznie został szpital ten, w którym nie chciałam rodzić. Mąż pojechał po rzeczy, ja wypełniłam te druczki. Wzięli mnie na górę, zrobili co trzeba i na sale porodową, podłączyli oksytocynę, było gdzieś po 17. W między czasie Tż przyjechał. Te pierwsze bóle były znośne, po 19 zaczęły się już bolące. W międzyczasie przychodziła położna i sprawdzała czy wszystko w porządku. Mówiła co mam robić aby Mały bardziej się obniżył. I tak sobie hasałam śmiejąc się i żartując. Ale po 21:00 do żartów już mi nie było, miałam dość. Gdy zaczęły się parte okazało się, że nie umiem przeć i z tego powodu zeszło się długo. Ostatecznie o 22:12 poczułam ulgę i Franuś wyskoczył. To była cudowna chwila, taki malutki i cieplutki. Położyli mi go tylko na chwilkę po czym go zabrali, bo coś było nie tak. O czym dowiedziałam się dopiero już po wszystkim. Na sali wylądowałam po 1h Tż pobył jeszcze z nami i pojechał do domu.

Cieszę się bardzo, że Tż był ze mną czułam wsparcie i pomoc choć podobnież raz mu przyłożyłam, czego wcale nie pamiętam w każdym razie nie byłam tam sama a i szpital i położne po tygodniu tam spędzonym okazały się bardzo pomocne.

za opis

Cytat:

Ty to biedną jesteś z tymi nogami

Dzisiaj dobre były kciuki, bo Lilka nie wróciła pod lampy, ale trafiła jej się kroplówka ona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:10   #4898
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

surka: która się w takim razie z kciuków wyłamuje??:P będzie dobrze, 3mam kciuki cały czas, abyście szybko wyszły

Coś malinka nam się długo nie odzywała, bo cynamonkowa pewnie nadal problem z siecią ma..i Perse cos cichutko

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 13:14   #4899
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VII-VII

wiecie co jade do szpitala jednak.
namowilyscie mnie!!!

zadzownilam jeszcze raz przed chwila i powiedzieli aby przyjechac dla pewnosci
takze jade, niech bedzie ze panikuje, choc raz tak jak Wy)) hahaha

dam znak jak wroce

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:15   #4900
mela1234
Zakorzenienie

Ona piękny synuś, gratulacje, a opis lekki i zwiewny.

Cytat:

Ćwierć wieku za mną

Oczekuję dziś tylko jednego prezentu- CÓRKO WYJDŹ!
Sto lat

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Jaka ona cudna jest!
Masz juz imie dla mlodszej ksiezniczki?...
Dziękuję, nie mam jak zeskanować, ale jakbym wam pokazała zdjęcia swoje z tego okresu nie rozróżniłybyście nas.
A dla młodszej Małgosia wymyśliła Alicja i tak zostanie.

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
MELA - Małgosia wymiata - ma urzekającą twarz - regularną, piękną i taką megnetyzującą
Dziękujemy

Nie odzywam się do męża prócz służbowego "tak i nie". I w d... go mam. Może za 2 dni załapie o co mi chodzi.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:15   #4901
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamusie VI

Cytat:
namowilyscie mnie!!!

dam znak jak wroce
Jedz kontrolują i będziesz spokojną
Kciuki dla was
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:20   #4902
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ona; wcale się nie dziiwę, że Cię kupił)) a tak stawiałam, że skoro Cie nie ma to następne wieści będą już po rozpakowaniu. Super, że tz się przydał...kp lecisz?
U mnie było tak, że chciałam tylko kp, okazało sie, że nie mam na tyle pokarmu ile Franek potrzebuje i był cały czas głodny, płakał, do tego sutki miałam strasznie pogryzione i jak próbował łapać to płakałam. Więc położne na moją prośbę go dokarmiały (z palca). Wtedy uspokajał sie i spał. Po 3 dniach dostałam takiego nawału pokarmu i nawet zaczął ładnie jeść, zasysać się. Jedyny problem to, że w obrót szła jedna pierś, bo przy drugiej się denerwował i nie potrafił złapać. Ale i tak jadł co godzinę. Ostatecznie jedna pierś znowu pogryziona tamtej drugiej nie może złapać. Wiec stwierdziłam, że nie ma co denerwować dzieciaczka i samą siebie. Od dziś jest dokarmiany mm z butli i odciągniętym moim pokarmem także butlą. I Jest najedzony, śpi i się nie denerwuje
Także uzewnętrzniłam się

Cytat:
namowilyscie mnie!!!

dam znak jak wroce
daj znać co i jak

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:21   #4903
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamu

Surka- coś musiałam źle zrozumieć.. w takim razie niech malutka się troszkę przebudzi i nie śpi jak królewna tylko trochę połobuzuje Mamusi

Domcia- dobrze, że jedziesz. kciuki trzymam.

Elaine- Wy wszystkie mi zwiastujecie ten poród, a guzik z tego jest póki co haha

Mela- Alicja slicznie, rozumiem, że mogę dać na 1 stronę oficjalnie?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:24   #4904
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Mały jest słodki, tylko mamy problem z jedzeniem... jakoś musimy sobie poradzić. Za to uśmiechem mnie rozbraja, kupił moje serce w pełni
Uśmiech ma prze słodki, trzymam kciuki, żeby problemy z jedzeniem minęły

Cytat:
namowilyscie mnie!!!

dam znak jak wroce
Trzymam kciuki
Ja bym nie nazwała tego paniką tylko troską i zapobieganiem ewentualnych zagrożeń. Zawsze lepiej dmuchać na zimne.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:26   #4905
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja bym nie nazwała tego paniką tylko troską i zapobieganiem ewentualnych zagrożeń. Zawsze lepiej dmuchać na zimne.
Dokładnie
Lepiej "panikować" o jeden raz za dużo, niż za mało

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 13:27   #4906
magolina
Wtajemniczenie

Kejt ufff, ulżyło mi bo już się bałam że to coś nienormalnego

Mela ładne imię wybrała Małgosia dla siostrzyczki
Stary 2013-07-07, 13:28   #4907
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

domcia: jedź jedź. Powodzenia i daj znać!

Ona: ależ proszę bardzo uzewnętrzniaj się. po to jesteśmy. A masz zamiar odstawiać mm i powalczyć o tą drugą pierś? czy juz nie?

En: ja dopiero jak czop zaczął odchodzić i to podbarwiony czyli co dwa/jeden dni/dzień temu?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 13:30   #4908
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
En: ja dopiero jak czop zaczął odchodzić i to podbarwiony czyli co dwa/jeden dni/dzień temu?
Ale to ja Tobie szykuję tu porodzik i Ci go wróżę, a Ty mnie w bambuko robisz dzień po dniu!

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 13:32   #4909
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Kompletnie nic mi się dzisiaj nie chce robić, nawet się porządnie nie ubrałam Maż tnie w fifę, ale w końcu karton wyniósł:PPPP a ja zaraz idę poczytać. Potem wimbledon i pizza..:P a potem może na starówkę pojedziemy, bo upał taki, że żadne spacery póki co nie wchodzą w grę.

Aaa i mąż zamówił małemu bodziaki i śliniaki na stronie Manchesteru City hihihi.. a ja wygrałam na all licytację. to się tak przy okazji pochwalę.

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

EN: nie ja, tylko mój Syn:PPP i cos słabo wróżysz
ja sobie już nic nie wróżę, tylko czekam. Generalnie to zaczęłam sobie myśleć o jakimś wyjeździe.. albo jesienią albo juz na wiosnę/lato)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 13:33   #4910
enlevee
Zakorzenienie

no to chwal się zdjęciami jakie ciuszki wylicytowałaś, bo bez tego to nie ma chwalenia sie

Ja dzisiaj jakos tak ledwo zipię.. wstałam koło 10 rano, a teraz znowu mnie łamie spanie..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-07, 13:40   #4911
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hej laski, nie nadrobię bo nie mam siły.. Od rana mam 38,5 stopni gorączki i padam na twarz

Jakby co to Żadnych innych objawów nie mam...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:42   #4912
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Skurcze łapią,czop odchodzi..Tu szykuje się porodzik!Mamu

Cytat:

Mela- Alicja slicznie, rozumiem, że mogę dać na 1 stronę oficjalnie?
Wstrzymaj się jak możesz dobrze.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:46   #4913
magolina
Wtajemniczenie

Elaine no ja tez bym zdjęcia łowów z chęcią zobaczyła

En dopisz mi kochana wizytę na 24.07 bo zapomniałam wcześniej.

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41675690]Hej laski, nie nadrobię bo nie mam siły.. Od rana mam 38,5 stopni gorączki i padam na twarz

Jakby co to Żadnych innych objawów nie mam...[/QUOTE]

Ojjj współczuje. Ciekawe skąd ta gorączka oby cię tylko żadne choróbsko nie rozłozyło.
Stary 2013-07-07, 13:47   #4914
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
właśnie wczoraj rozmawiałam z położną jak ciąża tak naprawdę wyniszcza organizm kobiety i ze to straszne obciążenie i w ogóle..
Heh, a niby to naturalny stan fizjologiczny

Cytat:

Ćwierć wieku za mną

Oczekuję dziś tylko jednego prezentu- CÓRKO WYJDŹ!
To sto lat i szybkiego porodziku

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Zasnęłam koło 2 przy włączonym tv!
Coś wam miałam napisać, ale nie pamiętam!
Proszę o rady jak potraktować męża za wczoraj? Samo ignoranctwo czy coś mu powiedzieć? Pewnie będzie się zachowywał jak gdyby nigdy nic, ale ja nie popuszczę!

Edit: koleżanka wczoraj zrobiła zdjęcie Małgosi telefonem! W załączniku.
Bardzo ładną masz córkę Ile ma lat?
A co do męża.....ja bym ignorowała, zresztą nigdy pierwsza nie odpuszczam.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:50   #4915
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Teso: zdróowka! odpoczywaj i zdrowiej!

EN: szukałam cienkiego śpiworka,ale takiego do 3mies a nie 0-6 bo taki dostałam i do tego jest cieplejszy. I tak zerkałam sobie na all co jakiś czas i nawet fajny się trafił za 7zł http://allegro.pl/spiworek-do-spania...357234124.html
ajk spojenie lepiej dzisiaj?

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-07-07, 13:50   #4916
arrabbiata
Zadomowienie

W ogóle 3 dzień z rzędu mam bóle jak na @...czyżby przepowiadacze?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-07, 13:56   #4917
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

chodziłam po sali, miałam ruszać biodrami na bok a jak zaczynam sie skurcz to kucać z nogami rozstawionymi i wstać aż sie skoczy. Pomoc Tż przy tym sie przyda, bo jak kucałam to już wstawać sama nie mogłam
ruszanie biodrami jeszcze ok ale te przysiady- kurcze przecież ja jak walne tyłkiem przy takim skłonie to małej głowe zgniote
ale dzieki za info chyba pod wieczór zrobie sobie serie ćwiczeń bo juz mnie tu coś trafia

a tak swoja drogą dzisiaj fajna data do porodziku
Stary 2013-07-07, 13:58   #4918
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
Wiadomosc dnia
Czop mi odchodzi Rano zauwazylam glutka o kolorze zielonkowato zoltym, natomiast przed chwila pojawil sie taki sam tylko, ze wiekszy i z takim jakby brazowym/brunatnym maziajem. To chyba to?

A Karmi dziala, bo kolezanki karmiace mi polecaly, u nich dzialalo

Elaine, nie mam pojecia, moze brzuszek sie obnizyl i przez to taka zmiana
A Malinka pisala wczoraj podajze, pamietam

Roxi, to sie nameczysz bidulko Norberta tez rodzilas przy cc?

Ona, dzieki za opis, w sumie szybko Ci poszlo i bardzo dobrze. ciekawe czym sie objawia nieumiejetnosc pchania, co robilas nie tak? A Franus jest cudowny i jak blogo sie usmiecha, az sie samej buzka usmiechnela

Domi, o jej, nie wyglada to za ciekawie I rozumiem, ze nic nie pomaga
za IP, dawaj znac co i jak!
Stary 2013-07-07, 13:58   #4919
iwona335
Zakorzenienie

podobno ksieżna Kate ma na dzisiaj termin- ciekawe czy sie przeterminuje

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-07-07 o 13:59
Stary 2013-07-07, 13:59   #4920
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

arabiatta: pewnie przepowiadacze bo okresu to raczej nie dostaniesz

magolinka: a to jeszcze w takim razie zakupy męża dorzucę (http://shop.mcfc.co.uk/stores/mancit...spx?pid=130079) i moje z pt (rozm.62).

jakierka: no tak wygląda. Właśnie sobie trzasnęłam zdjęcie i brzuch się nie obniżył, ale faktycznie jest bardziej płaski zamiast wypukły jak wcześniej:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000069.jpg (119,2 KB, 17 załadowań)

Galeria pazurkowa:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości