|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !
hej
![]() Cytat:
ale mi się mega podobał ![]() Sto lat Olgietko Ja niedawno wróciłam z panieńskiego, było bosko Naprawdę nie sądziłam, że dziewczyny się tak postarają
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !
Olgietka, sto lat!!!
![]() Niedawno wstałam, czekam aż się skończy pranie żeby rozwiesić i jadę do rodziców poopalać się, bo jestem obrzydliwie biała a jak TZ wroci z pracy pojedziemy po łóżko do Ikei
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !
Dzień dobry!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4594 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja mam krótką kiecę, białe nogi nie są fajne
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobryyyy!
Olgietka - sto lat! Dużo szczęścia i jędrnych cyców do końca życia, żebyś zawsze wygrywała na cyce Mieliśmy wczoraj w końcu plener, był mega udany! I zmieściłam się w suknię idealnie, nawet jakby ociupinkę lepiej niż na samym ślubie Mamy świetne zdjęcia na kręgielni, przy pokerze, z drinkami, i na pięknych polach po niemieckiej stronie. Będzie super! Już się nie mogę doczekać |
|
|
|
#4597 |
|
Raczkowanie
|
Relacja ze ślubu Magdaleny i jej Mężusia Czwartek 27.06 Tego dnia zaczęli się zjeżdżać nasi goście. Pomimo tego, że w domu było bardzo ciasno, świetnie się bawiliśmy,a mi udało się zapomnieć o całym stresie . Z mamą i siostrzyczką pojechałyśmy zrobić sobie pazurki. Mamcia była trochę niezadowolona, że czerwień na jej paznokciach jest "za krwista", ale kiedy usłyszała pochwały ze strony naszych mężczyznzmieniła zdanie .Po południu przećwiczyliśmy pierwszy taniec. Pomijając to, że nie o mało się pokłóciliśmy (bo myliły nam się kroki) wyszło ok ![]() piątek 28.06 Z samego rana odebraliśmy prezenty dla rodziców (storczyki i kosze ze słodkościami). Potem pojechaliśmy rozstawić winietki i księgę gości. Następnie przećwiczyliśmy taniec- tym razem wyszło idealnie, ale i tak ogromnie się bałam, że pomylę kroki, że coś nie wyjdzie. Narzeczony udawał luzaka, ale tak na prwdę był nieźle zestresowany. Wieczorem z kuzynkami zrobiłyśmy sobie wieczór panieński . Troszkę podrinkowałyśmy, a Tatuś cały czas pilnował ażebym nie przesadziła . TŻ przesłał mi bardzo miłego sms-a , a to dodało mi większej otuchy. Położyłam się gdzieś przed północą i na szczęście szybko zasnęłam .sobota 29.06 ![]() Wstałam o 7.00. O dziwo byłam bardzo wyspana i uśmiechnięta. Pogoda za oknem zapowiadała się wręcz idealnie. W domu było ze 20 osób, nie było gdzie "nosa wetknąć", ale nic mi nie przeszkadzało. Zjedliśmy śniadanko, porozmawiałam trochę z rodzinką. Rodzice i rodzeństwo byli tak spanikowani, że to ja musiałam ich uspakajać. Zadzwonił Narzeczony, nie mógł wytrzymać i pojechał na salę sprawdzić czy wszystko jest ostatecznie dopięte no i na szczęście było . o 11.00 przyjechała pani fryzjerka i zaczęło się czesanie . Wszystkie kobitki były zadowolone ze swoich fryzur. Moje loczki też wyszły dobrze. Trzymały się dość długo, chociaż wydaje mi się, że te plenerowe były troszkę lepsze.Potem przyjechała pani wizażystka.Spisała się na medal. Makijaż był delikatny z kapką ostrości -tak jak chciałam. Kiedy pani kończyła malować mojąbabcię, przyszedłtato z nowiną, że przyjechał już fotograf. Pan Obfocił wszystkich zebranych gości po x-krotnie. Potem poszliśmy do ogrodu pocykać kilka zdjęć ( pomimo tego, że nie jestem fotogeniczna wyszły bajecznie- myślę, że to zasługa pogody). Drugi pan fotograf był w tym samym czasie u TŻ-ta. Jego rodzinka także była zadowolona z jego profesjonalizmu. Około 15.00 przyjechał pan kamerzysta, a ja zaczęłam rytuał ubierania. Minęło trochę czasu zanim ( z pomocą mamy i świadkowej-kuzynki) doprowadziłam się do ładu.Z minuty na minutę przybywało coraz więcej gości, a ja wcale się nie denerwowałam, tylko nie mogłam się doczekać kiedy wreszcie zobaczę mojego Mężczyznę .
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4598 |
|
Zakorzenienie
|
"Wyciek" z sesji wczorajszej w klubie - nasz fotograf przyłapany na robieniu nam foty
|
|
|
|
#4599 |
|
Rozeznanie
|
Olgietka, sto lat!
Zaraz idziemy się plażować z Tż, a ja od rana mam wścieklicę
|
#4600 |
|
Raczkowanie
|
Ledwo co kuzynka przypięła mi toczek usłyszałam trąbienie samochodów. Lekko zakręciło mi się w głowie. Bałam się, że spadnę ze schodów. Wolnym krokiem zaczęłam schodzić na dół. Narzeczony czekał już w korytarzu, a wokół niego zebrało się wielu ludzi. Speszyłam się strasznie, nie lubię być w centrum uwagi, ale kiedy powiedział mi, że mnie kocha
i że wyglądam przepięknie cały stres zniknął . Następnie poprosiliśmy rodzinę o błogosławieństwo. O dziwo nikt się nie rozpłakał ( i chwała Bogu, bo wtedy i ja bym nie wytrzymała). Do wyjazdu zostało nam jeszcze dużo czasu, więc panowie "fotografowie(?)" obfocili nas z każdej strony . Goście też wyjęli swoje aparaty.Od blasków flashy czuliśmy się jak gwiazdy filmowe przed premierą na ściance . Zegar wybił godzinę 17.30- nadszedł czas na wyjazd do Kościoła.Wyszliśmy z TŻ-tem na taras i rzucaliśmy cukiereczkami. Co dziwne dorośli byli bardziej zainteresowani słodkościami niż ich dzieci .Cadillac był zachwycający ( a jaki wygodny ). Goście koniecznie chcieli mieć zdjęcia w tym samochodzie . Pan kierowca-właściciel nie miał wyboru i zgodził się- ale w trakcie wesela . W drodze do Kościoła mieliśmy dwie bramy. Okazało się, że i tak przyjechaliśmy troszkę za wcześniej i musieliśmy poczekać, aż skończy się pierwszy ślub. Miło było zobaczyć, że wszyscy bliscy przybyli do kościoła. Jeszcze przed ceremonią gratulowali nam, chwalili, że pięknie wyglądamy, krzyczeli, że trzymają kciuki . Przybrania ławek w kościele były idealne- miałam wątpliwości co do pani folorystki, ale kobietka przeszła samą siebie. Nagle usłyszeliśmy dzwon kościelny, a pani zaczęła śpiewać "Ave Maria". Powolnym krokiem ruszyliśmy do ołtarza. Uśmiechaliśmy się do siebie i gości. Ksiądz, który udzielał nam ślubu jest przesympatycznym człowiekiem (uczył mnie jeszcze w liceum i wtedy już wiedziałam, że to on kiedyś udzieli mi ślubu) .Bardzo się cieszę, że zgodził się przyjechać. Na samym początku powiedział nam kilka miłych zdań i pochwalił mnie przed TŻ-tem, że jestem "super dziewczyną i zawsze miałam szóstki z religii ". Kazanie również było świetne (chyba pierwszy raz słuchałam dokładnie całego ) Kiedy nadszedł moment przysięgi, poleciało mi kilka łezek, J. również miał szklanki w oczach. Trzymaliśmy się mocno za ręce, patrzyliśmy sobie prosto w oczy. Mój świat zatrzymał się , a ja chciałam by ta chwila trwała wiecznie . Po przysiędze i wymianie obrączek ksiądz powiedział "A teraz możesz pocałować Madzię".Wszyscy się zdziwili śmiali, a TŻ nie mógł oprzeć się takiej okazji- powiedział "kocham Cię Żono" i pocałował- w sercu poczułam taaakie ciepełko-pierwszy pocałunek z moim Ukochanym Mężem.... Na zakończenie mszy ksiądz odczytał list od cioci TŻ-ta, która nie mogła przybyć do Polski.Słowa cioci były piękne i wzruszające.. Zabrzmiał marsz Mendelsona. Kiedy wyszliśmy z kościoła goście obsypali nas grosikami. Następnie zrobiliśmy sobie grupowe zdjęcie z gośćmi,a potem dłuugie i śmieszne życzenia . Tak jak prosiliśmy, nie dostaliśmy kwiatów, tylko słodycze, które potem oddaliśmy do miejscowego Domu Dziecka. Maluchy był zachwycone . Przy różanej altance pan fotograf zrobił nam kilka zdjęć, które potem miały być prezentem ( wraz z pudełeczkiem z ciastkami)dla każdego z gości.W drodze na salę mieliśmy jeszcze jedną bramkę. Pod salą rodzice przywitali nas chlebem, solą i wódką (wodą) . Kieliszki stłukły się w drobny mak. Mąż wniósł mnie na salę (doszedł do wniosku że schudłam![]() .. ). Goście zajęli swoje miejsca, odśpiewali głośne "sto lat" i "gorzko". Kelnerzy podali dania, a ja i taknie mogłam nic przełknąć z powodu wizji nadchodzącego "pierwszego tańca". TŻ zauważył moje nerwy i cały czas trzymał mnie za rękę i uspakajał, że wszystko się uda. Mój Ukochany nie mylił się- taniec wyszedł rewelacyjnie. Wszyscy zachwalali nasz układ i bili brawa . Po pierwszym tańcu zaserwowano deser i zaczęła się imprezka. Zespół okazał się strzałem w dziesiątkę. Chłopcy dali czadu na rockowo . Na parkiecie bawili się wszyscy bez względu na wiek i umiejętności taneczne .Pierwszyraz byłam tak "rozrywana" na parkiecie, ale za nic nie czułam zmęczenia, ani zawrotów głowy (taniec z moim kolegą polega na bezustannym obkręcaniu partnerki )Do 23.00 udało nam się porozmawiać z większością gości. Wszyscy mówili, że jest super- mam nadzieję, że to nie było z grzeczności.. . O 23.30 podano tort. Jestem wielbicielką wszystkiego co słodkie więc dla mnie był super, ale wydaje mi się, że gościom również smakował. Strzałem w dziesiątkę były też lody gałkowe. Największe powodzenie miały "smerfowe" i "czekoladowe".Drink-bar również okazał się trafnym wyborem. Drinki bezalkoholowe był smaczniejsze niż te z wódeczką . O północy wystrzeliły fajerwerki. Potem podziękowania dla rodziców. Nie było żadnych tańców i przytulańców. Podziękowaliśmy rodzicom, złożyliśmy im życzenia i wszyscy odśpiewali "sto lat". Oczepiny nie były długie ale śmieszne i niewulgarne. Rzuciłam specjalnie zakupionym w tym celu welonem . Złapała moja siostrzyczka. TŻ rzucił muszką- złapał nasz kolega ze studiów. Nowa młoda para miała za zadanie zatańczyć do mixu piosenek tj. gangam style itp. .
|
|
#4601 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013
Cytat:
już mi lepiej ale jak tylko pomyślę to mi świeczki w oczach się pojawiają pewnie po paru dniach będę lepiej to znosić...teraz sobie uzmysłowiłam, że ani raz nie przećwiczyliśmy pierwszego tańca i prawdopodobnie nie będziemy mieć na to czasu, bo TZ przyjeżdża za 3 tyg na 3 dni, w trakcie, których musimy się przeprowadzić (przewieźć moje meble, meble TZta, ciuchy itp itd), musimy kupić pralkę, czajnik, żelazko, odkurzacz, deskę do prasowania, suszenia i masę tego typu pierdół musimy zamówić tort i paczki, umówić się z salą na ustalanie menu + zapłata za wesele, musimy spotkać się z zespołem, fotografem, kamerzystą, musimy iść do księdza na drugie spotkanie przedślubne a salę, fotografa, kamerzystę musimy załatwić w piątek bo w pozostałe dni jakie TZ będzie (sobota, niedziela) to nie ma szans się z nimi zobaczyć z racji ich pracy. Potem TZ przyjedzie dopiero w czwartek rano przed ślubem, więc czasu będziemy mieć mega mało na cokolwiek nie mówię już o rzeczach z którymi sama będę musiała sobie poradzić...
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy jedno zdjęcie -
|
|
|
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Następnie skoki w workach i test zgodności. Jesteśmy zgodnym małżeństwem na 100%
. Kiedy nastąpiło pytanie kto będzie trzymał kasę TŻ poddał się i wskazał mnie . No i wyszło nam, że będziemy mieć 8 dzieci . Potem zespół wyciągnął wszystkich do odtańczenie macareny i gangam style- mistrzem okazała się babcia TŻ-ta (świetna kobietka) Wszyscy Goście wpisali się do księgi- to super pamiątka .po 2.00 towarzystwo zaczęło się zmywać, ostatni goście opuścili nas o 5.30.Dziękowali nam za mił a zabawę. Każda rodzina/para dostała pudełeczko(czasem 2, zależało to od liczby członków rodziny) z ciastami i nasze pamiątkowe, ślubne zdjęcie . Nie było zbierania kasy "na kołyskę".Uznaliśmy, że chcemy naciągać gości, a wiemy, że niektórzy podpici wujkowie wrzucają nawet stówki i więcej, więc lepiej uniknąć takich sytuacji .Aaa kamerzysta i fotografowie spisali się na medal, wcale nie czuliśmy ich obecności,a zdjęcia (które dotąd widzieliśmy) są bajeczne. Już nie możemy doczekać się filmu .Porozmawialiśmy troszkę z rodzicami. Mój tatuś od razu zaproponował Mężowi by zwracał się do niego "tato", TŻ był wniebowzięty, bo wprost uwielbia mojego ojca .Następnie wszyscy udali się do swoich apartamentów. Było mi troszkę smutno, że jest już po weselu, ale cieszyła mnie myśl, że mogę zasnąć wtulona w SWOJEGO MĘŻA noo i, że za kilka godzin poprawinki .Niedziela, 30.06 O godzinie 9.30 cała najbliższa rodzinka zeszła na śniadanko. Wujcio odśpiewał na głośnie (nieco fałszujące ) "sto lat". Następnie z Mężem obejrzeliśmy część prezentów i wybraliśmy się na kawkę i ciastka. o 13.00 przyjechał DJ i pan fotograf, a o 14.00 zaczęli zjeżdżać się zaproszeni goście. Byłam bardzo szczęśliwa, że przyjechał także ksiądz, który udzielił nam ślubu (nie mógł być na weselu) .Po 16.00 czułam już lekkie zmęczenie, ale postanowiłam wytrzymać do końca.DJ również okazał się trafnym wyborem- najbardziej podobały nam się utwory z lat 80-tych. Świetnie się przy nich tańczyło. Ostatni goście wyjechali przed 21.00. Rozliczyliśmy się z właścicielami, spakowaliśmy wszystko co nasze i pojechaliśmy na noc do moich rodziców. Jeszcze przez kilka dni nieźle imprezowaliśmy . Wczoraj zregenerowałam siły ![]() Jesteśmy już po plenerze. Pogoda była bardzo ładna. Myślimy, że zdjęcia się udały . Już planujemy gdzie zawiesimy niektóre w swoim nowym domku.Dziękuję, za przeczytanie oraz przepraszam za chaotyczność i błędy językowe . Kiedy dostaniemy zdjęcia postaram się kilkoma pochwalić.
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz. 56 !
Dziewczynki, dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobną za życzenia
![]() TŻ obudził mnie śniadaniem do łóżka.. I wielkim bukietem...a to do niego nie podobne... " po raz ostatni świętuje urodziny z moja narzeczoną... Potem przygotuj się stara na moją demencję starczą ![]() Magdalena świetna relacja! Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena
super że wszystko się udało!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Takie perełki z samego rana Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4606 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() i stwierdziłam, że większej żenady nie mogli zrobić |
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
Magdalena super relacja, bardzo fajnie sie czyta
gratulacje, widac ze wszystko wyszlo tak jak chcieliscie wszystkiego dobrego
Edytowane przez Misia89p Czas edycji: 2013-07-07 o 12:06 |
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja taka spocona otwieram drzwi mojemu TŻ-towi mówię, że ćwiczyłam, on patrzy na monitor, a tam ... i jego mina bezcenna "aha tej" ![]() A w ogóle to mnie TŻ wczoraj mocno poirytował ![]() Miał kawalerski, obiecał, że się odezwie- napisze jednego smsa. No i co? ja teraz też straciłam poczucie czasu i mu nie odpisuję od rana, o!
Edytowane przez agassek Czas edycji: 2013-07-07 o 12:06 |
||
|
|
|
#4610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też chciałabym zobaczyć babcię tańczącą gangam style
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena - super relacja
![]() Ennostiel - Wróciłam z łapania słoneczka
|
|
|
|
#4612 |
|
Uzależnienie
|
Magda za relacje
![]() ennostiel piekne zdjęcie i widze bladość
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadoma sprawa, arystokracja
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013, cz.
Jestem po prostu zakochana w tym zdjęciu!!! Wygląda cudownie, tak trochę jak z wcześniejszej epoki... Nie mogę się doczekać reszty...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4615 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cycki cyckami, ale kolejne śluby są jeszcze przed nami ! :D PM2013
Cytat:
|
|
#4616 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaale nuuuudy
|
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Olgietka, wszystkiego najlepszego
|
#4618 |
|
Uzależnienie
|
Ale tu zmuła i to akurat jak mam czas posiedzieć
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy w IKEA, kupiłam na wyprzedazy lampiony na ledy na taras
O takie 3 rodzaje: solvinden-oswietlenie-na-baterie-soneczne__0179195_PE307862_S4.jpgsolvinden-oswietlenie-na-ener-son-__0179211_PE280976_S4.jpgsolvinden-lampa-ogrod-energia-son-kula__0179199_PE307843_S4.jpg
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

ale mi się mega podobał 

a jak TZ wroci z pracy pojedziemy po łóżko do Ikei

już mi lepiej ale jak tylko pomyślę to mi świeczki w oczach się pojawiają
musimy zamówić tort i paczki, umówić się z salą na ustalanie menu + zapłata za wesele, musimy spotkać się z zespołem, fotografem, kamerzystą, musimy iść do księdza na drugie spotkanie przedślubne

.
i stwierdziłam, że większej żenady nie mogli zrobić
też chciałabym zobaczyć babcię tańczącą gangam style