|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
co dalej po zerwaniu paznokcia?
W związku z wrastającym paznokciem, miałam 3 razy zrywany paznokieć u dużego palca. Odrósł krzywy, twardy, kostropaty, żółty z jakimiś ciemnymi plamkami.
Wygląda koszmarnie, tymczasem nadchodzi lato i bardzo chciałabym odsłonić stopy i założyć jakieś klapeczki. Próbuję go zeszlifować do równego, troszkę skrócić, jednak nadal nie wygląda estetycznie. Czy do końca życia będę już skazana na zabudowane buty... Czy istnieje jakaś metoda rekonstrukcji? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: co dalej po zerwaniu paznokcia?
Jeżeli lekarz upewnił Cię, że pazurek jest zdrowy i nie ma żadnych bakterii, czy stanów zapalnych to nie widzę przeciwwskazań by zrobić żeli czy akryl
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
czyli wygląda to tak jak tips? czy taki tips wyrówna jakoś paznokieć? czy trzeba go będzie szlifować lub ścinać
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli pazurek masz zdrowy, możesz zrobić sobie żel/akryl +jakieś trwałe zdobienie
Nie dość, że stylistka wymodeluje paznokieć, żeby wyglądał jak najbardziej estetycznie, to jeszcze zdobienie zamaskuje przebarwienia i zmiany ![]() Ja na lato robię sobie kolorowy żel na pazurkach u nóg, bo leniuch ze mnie i malować mi się ich nie chce
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żeby pokryć przebarwienia możesz zażyczyć sobie całą masę świecidełek, hologramów, kwiatków ... brokatów
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam bardzo za szczegółowe odpowiedzi, zupełny laik ze mnie w tej kwestii. Pozdrawiam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

Nie dość, że stylistka wymodeluje paznokieć, żeby wyglądał jak najbardziej estetycznie, to jeszcze zdobienie zamaskuje przebarwienia i zmiany