![]() |
#481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hejka
![]() Dziękuje w imieniu Patryka za życzenia ![]() ![]() My dopiero wróciliśmy do domu,jestem zmęczona . Czeka na nie góra prania i prasowania ![]() Co do imprezki roczkowej to było fajnie,ale Patryk był lekką marudą ,jak się później okazało wyszła nam prawa dolna trójka , a lewa przebiła rożki,więc lada dzień będzie kolejny ząb. Na dzień dzisiejszy mamy 9 zębów. Jedyne co nam nie wyszło to szaszłyki ![]() ![]() Moja mama chciała aby krem nie lepił się do noża ,wiec niosła szklankę z wrzątkiem która pękła(mama ma lekko oparzoną dłoń ). Jedzenia zostało od groma.
Mów mi : Asia ![]() "...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli." ![]() ![]() Edytowane przez asia665 Czas edycji: 2013-07-07 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Asia, fajnie że imprezka udana. A te ząbki zawsze dokuczają kiedy nie trzeba :/ mamie współczuję. Wystarczyła by dosyć ciepła woda, nie wrzątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Wtajemniczenie
|
Natalko serio?? A Ona sobie ubzdurała ,że to wrzątek musi być :/
#484 |
Zakorzenienie
|
No przez te kilkaset kg ciasta które półroiłam w pracy nigdy nie używałam wrzątku. Wystarczy by taka dosyć ciepła była.
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Wtajemniczenie
|
Ehh
![]() Najważniejsze,że nic poważnego się nie stało.
#487 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My wlasnie wracamy z naszego wyjazdu. Było super! Miejsce rewelacja, z jednej strony widok na góry, z drugiej wielkie jezioro z lasem i plaża, żyć nie umierać ![]() Młody zachowywał sie rewelacyjnie, był tak zainteresowany tym szyskim co sie dzieje dookoła., ze szok ![]() ![]() No i najważniejsze młody przespal cała noc w namiocie. Chyba służą mu takie klimaty ![]() Szkoda, ze juz musimy wracać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Olcia, Nadalka, Asia Wasze torty wyglądały super, aż chce sie je zjeść ![]() Bebe ja sie zastanawialam nad tym fotelikiem ale stwierdzilam, ze britax jest tez dobry więc wybrałam ten w korzystniejszej cenie. Ja tez pewnie będę miała problem z ubraniem na roczek, ciekawe czy uda mi sie coś kupić czy po prostu będę musiała lepiej przejrzeć zawartość szafy ![]()
#488 |
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() My byliśmy dziś w parku ze szwagrami i teściami. Było miło. W sobotę jedziemy na wieś ![]() Ja ubranie na roczek mam. I dla Emila i siebie - ale moja kreacja jeszcze ciut za mała na mnie, jeszcze troszkę muszę schudnąć ![]() I koleżanka będzie cykać zdjęcia przez całą imprezę ![]()
#490 |
Zakorzenienie
|
-20kg a w cm to nie wiem bo się dawno nie mierzyłam
![]()
#491 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Asiu super że imprezka udana. Bardzo dobrze że mamie nic się nie stało.
Ewka super mieliście wycieczkę. Nela piękny wynik. Ogromnie gratuluję. Ile jeszcze chcesz zrzucić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]()
![]() |
#493 | |||
Zakorzenienie
|
Kupiłam parę rzeczy na wyprzedażach: koszulę, bluzę i taką narzutkę z Zary, torbę z Mango, buty z Pepe Jeans, na roczek nie mam nic w dalszym ciagu
![]() Martynce kupiłam szelki w H&M ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Co do stroju na roczek-u nas niestety sie nie sprawdzila pogoda wiec mala na szybko ubieralam w to co mialam ze soba. Ze mna bylo to samo. Plan byl z malinowa sukienka z przodu krotka tylem dluzsza na ramiaczkach do tego szpilki a wyszlo totalnie inaczej: zwiewna spodnica basic na ramiaczkach na gore sweterek i sandaly na plaskim. Totalnie nie w moim stylu ale coz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#497 | |
Zadomowienie
|
Asia, super, że urodzinki się udały
![]() Olcia - ale zaje.biaszcze prezenty! Goście sami tacy pomysłowi, czy mieliście jakąś wish-listę? ![]() Ewka - wypadu strasznie zazdroszczę ![]() ![]() Linka, gratulacje, że udało Ci się obkupić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 |
Zakorzenienie
|
Linka a to zdolna bestia z M.
![]() Luśka miała dzisiaj dzień łobuza, cały dzień broiła ile wlezie, a na słowa "nie wolno" uśmiechała się szeroko, zaczynała chichrać w głos i... tym bardziej robiła to, czego jej zabranialiśmy, patrząc się przy tym szelmowsko prosto w oczy i z łobuzerskim uśmiechem czekając na reakcję. Każde kolejne "nie wolno" i powstrzymywanie tego, co akurat robiła wywoływało coraz większe salwy śmiechu ![]() ![]() Szkoda tylko, że znowu zaczęła psa męczyć, jak już była nauczona ładnie go głaskać, to dzisiaj znowu zaczęła go ciągnąć za sierść, gdzie biedny nie poszedł to ona za nim i go targała, nie mogliśmy jej powstrzymać... Piszecie o wakacjach pod namiotami, ach, kiedyś każde wakacje tak się spędzało, teraz jakaś wygodna się zrobiłam ![]() ![]() Co do kreacji roczkowych - u nas pogoda na szczęście dopisała i nie trzeba było zmieniać planów ![]()
#499 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ufff my spakowani. Ma-sa-kra ile bagaży! Wyruszamy o 3. Biorę tableta,komórkę i laptopa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wspominałam o książkach i kilku innych rzeczach. Książki owszem, dostaliśmy, ale poza tym kasę. Hmm, lenie, nie chciało im się szukać! ![]() Oj, tak, z tymi rzeczami, oj, znam ![]() Linka, ja mam coraz częściej wrażenie, że nasze córki to jakieś takie podobne do siebie są. Już jakiś czas temu pisałam o zakładaniu butów i skarpet, a to zdjęcie, to z dedykacją dla Ciebie: ![]() (niech was nie dziwi koc na stole, to teściowa tak wariuje, jak mała tam jest) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
hehe Lu jak jej założę okulary to tylko kombinuje, jak je zdjąć, o zakładaniu nie ma mowy
![]() Dep to o skarpetkach to pamiętam ![]() A to się jeszcze dzisiaj pochwalę, jak młoda pięknie próg przechodziła. Na balkon mamy taki dość spory, do tej pory go pokonywała tylko raczkując w sumie. A dzisiaj doszła, zatrzymała się przed (bo już wie, że przed przeszkodą trzeba się zatrzymać), chwilę postała, podumała co by tu zrobić, oparła się o futrynę, przestawiła jedną nogę, potem drugą i gotowe. Takie niby nic, ale mnie teraz zadziwia tempo jej postępów ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-07-07 o 21:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Zadomowienie
|
Hej Kochane
![]() Z góry przepraszam, bo piszę z pamięci i na pewno coś pominę ![]() Gratki za ząbki i umiejętności! ![]() Cieszę się, że imprezy się udały ![]() ![]() Prezenty też super dzieci podostawały ![]() ![]() ![]() Agunia P. robi to samo, idzie w kierunku sieni i zakłada nieswoje buty, tzn. wkłada swoją stópkę w te przydużawe buty hehe i robi to już od jakiegoś czasu ![]() ![]() ![]() Dzisiaj 7.07. mam sentyment do tej daty, bo taki miałam termin ![]() Gdyby syn się nie pospieszył te kilka dni, dziś obchodziłby urodziny ![]() Rok temu tego dnia wyszliśmy ze szpitala ![]() Dziś miałam na prawdę miły dzień! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | ||
Zakorzenienie
|
Teraz już będzie z górki
![]() ![]() Cytat:
![]() Bezpiecznej podróży i udanych wakacji ![]() Cytat:
![]() U nas nikt nie pyta co małej potrzebne ![]() A jak będzie to się okaże |
||
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Zadomowienie
|
Cześć ja w pracy wiec mam chwilkę w ciszy żeby cos poczytać i popisać
![]() WIdzę, że Wasze dzieciaczki też wstają o 5!!! ![]() Ja nie daję rady z tym już...ogólnie co rano bierzmy małego do łóżka, my jednym okiem dosypiamy a on się bawi między nami. Czyta książki, gada, skacze itd... już ze dwa razy by nam oczywiście spadł z łóżka, ale zawsze któreś z nas się budziło i go złapało za nogę w ostatniej chwili. Macie jakieś porady może jak to zrobić żeby spał dłużej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do zaczepiania zwierząt to Franek zaczął ganiać za kotami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zadomowienie
|
AA i jeszcze jedno pytanie: Dziewczyny czy Wasze maluchy też dużo upadają czy się uderzają? Franek codziennie musi coś odwalić. Ostatnio ściągnął na siebie wiatrak stojący! ! CHwała Bogu, zę kupilam taki tandetny jakiś więc jest lekki!!! ale non stop, albo się potyka, przewraca, wstaje pod stołem! itd. ta biedna główka jego
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Młoda dużo broi, wszędzie jej pełno. Upadki, uderzenia, urazy zdarzają się. Codziennie coś - czasem coś większego, czasem coś mniejszego. Na przykład kilka dni temu poślizgnęła się na panelach (biegła do mnie, a jeszcze nie ma tego opanowanego) i niestety bidulka uderzyła twarzą o podłogę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||
Zakorzenienie
|
a tak mi jeszcze się przypomniało - co do tego co Linka pisała, że dzieciom trzeba pozwolić upadać (oczywiście pilnować w ekstremalnych przypadkach). Pamiętacie jak pisałam, że Lu wyrżnęła twarzą w piasek? Od tamtego upadku zrobiła się zdecydowanie ostrożniejsza, przed większą nierównością, przeszkodą zatrzymuje się i analizuje, czy da radę. Jak widzi, że np. krawężnik jest za wysoki patrzy gdzie jestem i wyciąga łapkę, żeby ją przytrzymać i pomóc
![]() Cytat:
![]() moja skarpetek sobie nie wkłada, ale ona średnio w ogóle toleruje skarpetki ![]() ![]() Cytat:
![]() Lu do wczoraj też się wycofywała. No właśnie, do wczoraj... Zobaczymy co będzie jutro upadki też u nas są na porządku dziennym ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-07-07 o 21:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#510 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanych wakacji ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.