|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
3 | 5,77% |
Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
9 | 17,31% |
Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
4 | 7,69% |
Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
8 | 15,38% |
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
27 | 51,92% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
ehh w ogole dzis na sr to jakies kpiny byly...
niby troche sie dowiedzialam...ale powiem wam ze masakra...zajecia z pielegnacji prowadzily dwie babki, ktore sie ze soba nie zgadzaly w wielu kwestiach i jedna podwazała opinie drugiej bez sensu ale to w sumie tez pokazuje jak to wszystko wzgledne jest i nie ma co sie słuchac bezrefleksyjnie opinii innych tylko trzeba ufac sobie; lub probowac co nasze dziecko lubi... bo jedno woli tak, drugie tak z ciekawych rzeczy których sie dowiedziałam - mokre chusteczki - babki mialy wszystkie marki i mozna bylo kazda pomacac... i zdecydowanie wygrywa pampers szczegolnie ten sensitive pod wzgledem wilgotnosci, miekkości ale tez składu -mokre chusteczki - używac tylko w nocy albo na wyjscia bo to jest chemia i nie ma co dziecku tym za kazdym razem pupy przecierac- popieram taki poglad bo staram sie uzywac jak najmniej kosmetykow itp -linomag uzywac za kazdym razem przy zmianie pieluchy z czym sie nie zgadzam, bo bardziej przemawia do mnie wersja matal...zreszta moja mama tez potwierdza... poza tym mowila mi ze jak juz mialam 2 miesiace, to ona mi pod kranem pupe umyła i do pieluchy... -dobrze wybrac na poczatek pieluchy z wycieciem na pepuszek, albo takie co latwo sie odwijaja - uznaje sie ze uzywa sie mydlo+oliwka lub plyn do kapieli +oliwka + linomag zielony i dziecku nic wiecej z kosmetykow nie potrzeba (oczywiscie jeszcze cos w razie odparzen) Wszystkie Panie byly zachwycone moim tż, bo wiedzial wiecej ode mnie i prezentował reszcie jak sie dziecko myje... a dla mnie mega obciach bo nie wiedzialam jak tą lalke chwycić ![]() Pani od laktacji zmarnowala 40 minut pitoląc glupoty co to jest laktacja i po co to sie robi... ale z praktyki byla niesamowita - jest miedzynarodowym konsultantem laktacyjnym i rzeczywiscie czuć od niej giga wiedze... ale podejście masakryczne... bałam sie zadawać kontrowersyjnych pytan; bo Pani uwaza ze jedyna sluszna decyzja jest karmienie naturalne ... ale naturalne piersią (a odciaganie w wyjatkowych sytuacjach) i ze karmic trzeba przez 2 lata i koniec kropka... na moje pytanie: jak zabezpieczyc mleko jak wyjade na 2 dni do wawy a dzidzius bedzie mial ok 6-8tyg ... odpowiedziala ze mam jechac z dzieckiem././. to jej mowie ze jak bedzie taka mozliwosc to pojazde ale jak nie bedzie to chce wiedziec jak to zorganizowac... a ona ze jade i odciagam na miejscu, to mowie: ze w takim razie wylewam to mleko co odciagne ... a ta z uporem maniaka tlumacyz mi ze drogocennego mleka nie wolno wylewac i ze mam miec lodowke i je magazynowac... to jej mowie ze nie bede miala lodowki i w nosie to mam, bo nie bede w pociagu jechala z 3 litrami odciagnietymi mleka do krakowa... a ona na to, ze w takim razie najlepeij jak pojade z dzieckiem.;... i tak w koło wojtek... masakra... boje sie co by bylo gdybym jej sie zapytala jak pozbyc sie najszybciej laktacji zeby na modyfikowanym ciagnac... w sumie moglam zapytac dla prowokacji ![]() poza tym upierala sie ze dopoki sie karmi to przez 6 miesiecy nie da sie zajsc w ciaze...to jej mowie ze slyszalam takie przypadki; siostra jednego goscia z sr tez tak miala ze po 2 miesiacach zaszla... a ta dalej pitoli ze to nie mozliwe, bo jak jest lkatacja to nie ma opcji... ehhhh szkoda słów... nie mniej jednak w kwestii ustawiania dziecka i w ogole to bylam pod wrazeniem profesjonalnego podejscia ahh i mowie do tż...misiek bedziemy musieli gumek używac tż: ja za duzy jestem zeby gumek uzywac...sorki... ale dorosli faceci takich rzeczy nie robia... dorośli faceci robia kolejne dzieci... ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
#362 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
W ogóle to dzisiaj wylądowałam w szpitalu na obserwacji.
Od wczorajszego wieczoru bolał mnie brzuch z prawej strony. Najpierw lekko, ale w nocy obudziłam się z trochę większym bólem, czasem dość ostrym (zwykle przy przekręceniu się). Dałam sobie czas do rana, bo cały czas czułam jak mały hasa sobie w brzuszku. Niestety rano brzuch dalej bolał więc zapakowaliśmy się do szpitala. Zostawili mnie na obserwacji. Przy okazji przy badaniu ginekologicznym okazało się, że mam szyjkę skróconą do 1,5 cm. Dostałam magnez+B6 i luteinę no i mam cały czas leżeć. Mogę wstawać tylko do wc. ![]() Na razie zostaję na obserwacji 3 dni. Bóle brzucha mi już w zasadzie przeszły, pewnie dlatego, że się nie forsuję. Dziwi mnie trochę ta skrócona szyjka, bo w poniedziałek miałam normalną wizytę u gina i mówił, że szyjka jest ok. Tak w parę dni się obniżyła? Zapytam o to lekarza na obchodzie, bo wcześniej zapomniałam. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że dziś mam pierwszą rocznicę ślubu. Mieliśmy z mężem ruszyć na jakiś romantic dinner, a się okazało, że ten dinner to zjadłam sobie sama w szpitalu. ![]() No ale najważniejszy synek. Kolację sobie mogę zjeść w innym terminie. Świat się nie zawali. ![]()
#363 |
Zakorzenienie
|
rubinka co racja to racja... kolacja nie zając
![]() trzymam kciuki zebys wyszla szybko do domku i miala duzo relaksu dla ciebie i dzidziusia
#364 |
Wtajemniczenie
|
Rubinko trzymajcie się. Zdrówka
![]() |
#365 | |
Zakorzenienie
|
Piękna z Was para
![]() ![]() ![]() Czekamy na Ciebie ![]() ![]() Cytat:
Odpoczywaj jak najwięcej!!!!
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Rubinka to odpoczywaj i leż tak jak lekarz zalecił
![]() Zdrówka życzę ![]() Kurcze mnie dalej ten brzuch też pobolewa ;/ mam nadzieję, że przestanie. Idę się kąpać i wezmę no-spe. |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Zakorzenienie
|
Misia wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Przekazuje info od DIRTY:
"Hejka,tu dirty;-) z nowinek to u mnie tyle,ze dostalam dzis zastrzyk na rozwoj pecherzykow plucnych u niuni,jutro tez dostane i tyle,ponoc dają po 30tc obligatoryjnie w przyp. Ryzyka przdwczesnym porodem.poza tym te siuśki będa mi mierzyc minimum trzy dni tak slyszalam,wiec na bank nie mam co liczyc,ze jutro wyjde,tym bardziej ze cisnienie nie bardzo mi spada,moze mi dawke lekow jutro zwiększą,nie wiem,ale ogolnie czuje sie lepiej,mam nadzieje,ze dlugo tu mimo wszystko nie zabawie i przede wszystkim,ze z córcia wszystko bedzie dobrze.pozdrawiam was kochane ![]() I przekazuje od niej NAJLEPSZE ŻYCZENIA URODZINOWE DLA MAHARET ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#369 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dzisiaj też czuję, że za dużo było tego wszystkiego, dlatego od razu po powrocie walnęłam się na lewy bok i jest lepiej ![]() ale mówię Wam- jaka ja senna jestem, chyba bardziej niż w I trymestrze, teraz walczę ze sobą bo chcę mecz pooglądać do końca, ale czy sie uda? ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Dirty, Wy też sie tam trzymajcie i ![]()
![]() |
#370 |
Rozeznanie
|
Dzięki za kciukasy. Jesteście kochane.
![]() ![]() ![]() Szczęśliwa jestem, że nie wypowiadałam w Plusie umowy na bezprzewodowy internet i kiszę go cały czas w niskim abonamencie, bo jest dla mnie teraz zbawieniem. Teraz w szpitalu przynajmniej mam kontakt ze światem i nie dostaję k**wicy z nudów. ![]()
#371 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
Odpoczywaj, to będzie dobrze, najważniejsze, ze pojechalas ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Hej, wracam powoli do rzeczywistości...
piątek, sobota to były bardzo intensywne dni, nie wiem jak dałam radę, ale dałam i cieszę się, że choć tyle mogłam zrobić. Dziś odpoczywam, Tż nie dał mi nic robić, więc Zuza nadrabia dwa dni milczenia... Misia, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia! Rubinka, Dirty trzymajcie się! ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Właśnie kliknęłam w suwaczek... 100 dni do TP!!!
#374 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#375 | ||||
Zakorzenienie
|
ale spokój w niedzielę
![]() My już po grillu - koniec z mięsem na kilka dni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() pięknie wyglądaliście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Na mojej komórce to sobie mogę co najwyżej z google skorzystać, wizaż ogarniała na początku, potem przestała dawać radę.
![]() Ale na pocieszenie: my teraz za 3 internety płacimy ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-07-07 o 21:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
Fajnie,że mało pisałyście jak mnie nie było
![]() Od nas właśnie poszli goście, bo mieliśmy grilla na spontanie. Jutro nadrobię ![]()
#378 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle moja wagapokazała kolejny dodatkowy kg!!!!
![]() ![]() ![]()
#379 |
Zakorzenienie
|
ja jeszcze walczę
![]() ![]() jutro rano dużo nie piszcie bo ja pewnie wstanę o 9-10 bo jestem wykończona ![]()
![]() |
#380 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pięknie! Wszystkiego naj na nowej drodze ![]() Rubinka, Dirty trzymajcie się! ![]() ![]() Zasnęłam jeszcze na trochę. Ladan często miewasz takie noce? Bo ja zaczynam się bać. Z Zuzią pod koniec tak miałam, co to była za mordęga ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Rozeznanie
|
OK uciekam spać. To nicnierobienie strasznie męczące jest.
![]() Dobranoc.
#382 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#383 |
Wtajemniczenie
|
Rubinko dobranoc
Dirty trzymam kciuki za szybki powrót do domku i zdrówka. Matal jak czytałam o twoim synku i basenie to przypomniało mi się jak mój Mati miał może niecałe dwa lata i pierwszy raz był w aqua parku to tak się wystraszył że chyba ze dwie godziny przeleżał w moich ramionach na leżaku, potem stopniowo się przekonywał a na koniec nie można go było z wody wyciągnąć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Misia - piękna z Was para, jeszcze raz gratulacje ![]()
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
Snow, po poprzednim tak nagłym skoku wagi (tydzien temu?) na 1 dzien zleciało a potem wróciło...
![]() ![]()
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a krzywa cukrowa mialas juz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- a mnie meczy taka oto kwestia jak to jest ze po ostatnim posilku wieczorem mam cukier np 80 a rano 88 dlaczego skoro w nocy nic nie jem, no chyba ze lunatykuje i nic w tym temacie nie wiem ale mi maciej brzuch obraca, za pozno wlaczylam kamerke eh szkoda bo bylo co ogladac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozkład glikogenu (glikogenoliza) przebiega dwoma torami: fosforolitycznym i hydrolitycznym. Rozkład ten jest indukowany działaniem glukagonu (hormon produkowany przez komórki α trzustki), a skutkiem tego procesu jest podniesienie poziomu cukru we krwi. Rozkład glikogenu w wątrobie spowodowany jest zapotrzebowaniem organizmu na cukier. Odwrotny proces zachodzi w momencie oddziaływania insuliny (antagonistycznego hormonu glukagonu), kiedy to zachodzi wiązanie glukozy z krwi w glikogen w wątrobie (→glikogenogeneza). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zakorzenienie
|
Tassia, miałam, pomagałaś mi interpretować wyniki, lekarz stwierdzil, że to nie cukrzyca.
Przez upały zrozumiałabym jakiś 1 dodatkowy kg ale tyle? Naprawdę nie zaczęłam jeść więcej... Mogła się "popsuc" tarczyca? na początku miałam dobre wyniki, ale może trzeba to skontrolować? Za tydzień mam wizytę,juz sie boję zrypki... ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2013-07-07 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
bajka jestem totalnie zdolowana
z dnia na dzien dieta mi chyba nie wystarcza dzis restrykcyjna dieta, trzymalam idealnie , wszystko wazone , jedyne co to zjadlam 50gr parowek a nie 30 i co? cukier dwa razy przekroczony do 127 na pierwsza kolacje zjadlam galke lodow, a na druga normalnie kanapke z wedlina i cukier 156 poryczalam sie juz z bezsilnosci bo nie chce temu malebstwu w brzuchu zaszkodzic teacherka mysle ze to mozliwe, duzo osob w ciazy ma nagly skok wagi plus upaly ktore moga nawet 2,5 litra wody zatrzymac w organizmie ale jak kolejny tydzien taki bedzie to tez szukalabym wyjasnienia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- bajka a mozliwe ze po 20minutach od pomiaru 157 mam 95? troche porovilam cwiczen ale takich statycznych przez jakies 7minut i az mi sie wierzyc nie chce ze sam tak spadl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie doluj sie bo nie ma sensu sie denerwowac, tym bardziej ze chyba masz wyrozumialego diabetologa no i masz jeszcze diete bezglutenowa, to tez inaczej. ciezko mi cokolwiek poradzic bo ja sie mecze tylko z cukrami na czczo... tzn tfu tfu od kilku dni nie ma niespodzianek, ale u mnie chwila spokoju i znowu skoki, wiec czekam tylko az sie skoncza te katusze, tym bardziej ze ostatnio za duzo sobie pozwalam :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.