|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
bokeh, widziałam sypialnię, super wygląda
)Black- buziaki dla Oliwki za 5 miesięcy
|
#2672 |
|
Wtajemniczenie
|
ellmii - to jest jego pies! ale od kilku lat mieszka u tesciow, terqaz dopiero zaczelam sie zastanawiac dlaczego . pewnie dlatego ze na starosc nie mogl go juz wszedzie ze soba zabierac wiec byl ograniczeniem
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
hello,melduję,że wrociliśmy z Krakowa i straszne za Wami tęskniłam
jak przejeżdzałam przez Śląsk to myślałam o każdej z Was po kolei ![]() Mój synuś spał dziś może ze 2 razy po 15 min ale nie płakusiał,podroż zniosł dzielnie w domu padł w ciągu sek bo było już po jego godzinie zero i to grubo![]() dziewczyny mam pytanie- co to może być, Szaja może Ty? Leo ma na języku biały nalot, myślałam,że to kaszka ale próbowałam zmyć pieluszką i rumiankiem a tu dupa, dalej to samo. Dodam,że to go nie boli. Czy to mogą być pleśniawki |
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
klaski da wszystkich maluchów za nowe umiejętności! wpadłam w przerwie od czytania na wizaż ponadrabiać i coś skrobnąć tu i tam.. Bloggerko : Twoja t cudownie załatwiła tżta! koniec tego dobrego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co dziewczyny, moje strasznie sianowate wlosy troszeczke odzyly, (przed ciaza mialam dosc ladne, zdrowe - po ciazy zrobil sie taki koszmar, ze nosilam juz tylko zaplatane w koka byle nie bylo ich widac Pomijam wypadanie ale byly jak siano), dzisiaj w lustrze zauwazylam ze nawet zaczely ladnie polyskiwac, tylko od polowy tam gdzie farbowalam sa jeszcze suche ., prezed ciaza pewnie narzekalabym na takie wlosy ale po tym co mialam po ciazy widze ze poprawily sie i to same z siebie. Mozliwe ze po pol roku hormony pociazowe w koncu odpuszczaja?
|
#2678 |
|
Zadomowienie
|
ellmi mówisz że smok działa na smsa?? Na to nie wpadłam, instrukcji do smoka nie widziałam, tłum ludzi był, w tym wycieczka Japończyków więc telefonów było mnóstwo pod ręką... Mnie się wydaje że on może zionie o określonych godzinach, ale nie chcieliśmy tam stać jak czubki i czekać nie wiadomo ile
Nancy, Debrah to jak to w końcu jest z tym smokiem?? |
|
|
|
#2679 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41680766]ale fajnie
gratuluję!dokładnie wczoraj z reh o tym gadałam, ona w ogóle pierwsze pytanie: gdzie pani małą trzyma? no to ja, że na podłodze, jak psa ta się śmieje i mówi, że prawidłowo, jedyne dobre miejsce dla rozwoju dziecka (rozwoju ruchowego).[/QUOTE]tak apropos. Ostatnio moja mama mówi,ze moja siostrzenica (2 lata) praktycznie nie raczkowała. Dziwne mi sie to wydało, ale szybko przyjęłam to do wiadomości, kiedy mówię do maamy "Połóż Olę na podłodze" a ona na to: "Nie, bo się będzie przekręcać". ogólnie to 5 razy dziennie słyszę "No to niech teraz w bujaczku posiedzi" jezusssss dobrze, że już mi się skończyla ta szkoła i mogę sama Oli pilnować, bo skumałam ,że jak mnie nie było to Oli nikt nigdy na podłodze czy macie nie położył. Całe dnie w bujaczku, wózku, na rękach... dziwią się potem, że dziecko nie raczkowało [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41681468]nie bardzo się opyla na all za 350zł są [/QUOTE]a to szachraje mendy społeczne mi tu wkręcają, że taka okazja
|
|
|
|
#2680 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
psem bedzie musial sie zajac, mi przeciez nie bedzie kazal a ja mimo ze barego uwielbiam, to nie bede go wyreczac---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
mam czasem wyrzuty sumienia bo my z Borysem czesto poza domem jestesmy wiec on wtedy tylko w wozku albo u mnie na rekach i tez nie ma czasu na to zeby pracowac nad raczkowaniem itd, ale wiecie ... jak jest taka ladna pogoda to mi sie w domu siedziec nie chce za to jak juz jestem to staram sie zeby jak najwiecej lezal na podlodze, tylko ze mu sie nudzi i za bardzo tez nie chce
|
|
#2681 |
|
Zadomowienie
|
Wisienko a może by tak języczkiem?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Cytat:
W ogóle jak Ola leży na brzuchu to każde po kolei jak to widzi to podchodzi i mi ja kładzie na plecach Debrah, jak nauka? Miałaś dziś jakiś zjazd/egzaminy? Bo nie ogarniam, przepraszam. |
||
|
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam nagrane dwa filmiki gdzie Ania się śmieje na głos do Grzesia jak ten ją rozśmiesza ale nie umiem wrzucać na yt... |
|
|
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na suche końce kup sobie nowe serum garniera pomarańczowe, nie lubię tej firmy bo dostaje uczulenia ale serum na zniszczone końcówki zachęciło mnie promocją w naszym rossmanie i naprawdę fajnie nawilża ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- charlizz knurku jakoś nie zdzwiło mnie,że się odezwałaś i to w takiej kwestii |
|
|
|
|
#2686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tej serii jakos nie trawie, kilka lat temu umylam wlosy szamponem i mialam siano jak nigdy, ale moze poprawili sie troche? bo wszedzie ta pomaranczowa serie reklamuja i sie zastanawialam ale jestem prawie pewna ze stan moich wlosow to wina zmian po ciazy, bo ja nie susze ich nigdy suszarka, prostownicy po ciazy uzywam moze raz na miesiac, zadnyc pianek, lakierow wiec co niby ma mi je niszczyc i przesuszac? a mialam wlosy w takim stanie ze az mi sie plakac chcialo jak mi schly po myciu
|
|
#2687 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to kochana, musimy trzymać się razem
|
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
W tym tygodniu nie miałam zjazdu na uczelni, tylko czytam i się uczę, ale wcześniej miałam gości - kuzynki i to mi zabrało pó dnia. Ale fajnie było, fajowe dziewczyny i Amelcia dostała motylka z fp i śliczną sukienkę.
Muszę: * napisać pracę pisemną do oddania na 10.07 - mailem mam wysłać.. * przeczytać książkę bo z niej zaliczenie - jestem w połowie * zrobić raport z rysunku dziecka * skończyć grupowy projekt z dziewczynami z psychometrii/ Na wszystko, poza esejem, bo jego muszę jeszcze szybciej skończyć - mam czas do soboty. A potem rusza cała sesja... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wg mnie garnier też dupy nie urywa, ale olejek może spróbuję, ale jak wyleczę mój czerep z zapalenia skory. właśnie marsi po tym nizoralu lepiej Ci? w ogóle bardzo Ci się ten stan zapalny zrobił czy tylko swędzi? |
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także spoko, nie tylko u CiebieCytat:
|
|
#2692 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Trzymam kciuki Ty w ogóle jesteś taka zorganizowana i od razu czuć, że masz już na wszystko plan i wiem, że sobie poradzisz. Ja to wszystko odkładam na ostatnią chwilę, niestety.
|
|
|
|
|
#2693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hmm biały nalot to mogą być pleśniawki, ale one powinny chyba dać się zetrzeć pieluszką? ![]() Cytat:
A moja babcia to jest mistrzem tekstów po których się gotuje we mnie. Mówię jej coś że mały płacze czy marudzi, a ona na to: no "nie dziw się, on jest dzieckiem nienoszonym" "nie nosisz go, to tak będzie" ostatnio powiedziałam jej, że w ogóle go nie noszę, tylko ciągnę za nogę po podłodze, bo już mnie szlag trafia na takie teksty. Po pierwsze: mały się niecierpliwi szybko na rękach i wierci jak nie jest w tuli (odpowiedź-bo go nie nosiliśmy) po drugie i on i ja wolimy bawić się na macie gdzie może się swobodnie turlać, a takie noszenie bez celu jest dla mnie totalnie bez sensu, bo on waży prawie 9 kilo, nie rozumiem robienia ze mnie złej matki bo nie noszę dziecka. Bo ja byłam noszona, i moja mama i wszyscy i mój synek też ma być noszony i już. A ja dziecku wielką krzywdę robię. A ostatnia kwestia - jak to nie noszony?! A chusta?! A tula?! Ale nie, to się nie liczy, to jest "inne noszenie" moja babcia nadrabia za wszystkie teściowe ale jest progres bo już się odzywamy do siebie :P
|
||||
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nizoralu na razie zapomniałam teraz wzniecam się serią Joanna rzepa- ampulki i wcierka, kupiłam w promocji w superpharm, jak na razie rewelacja,zero swędzenia a i włos przestał się sypać a co do garniera- to ja staram się tylko na końce, mi jak coś z silkonami dotknie głowy albo z jakąś inną zarazą to zaraz skorupa mi się robi,teraz używam szamponu radical i powiem że czuję ulge,mi po prostu nadmiar chemii szkodzi
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zadomowienie
|
to mamy na wątku dyktatorkę nr 2
|
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Znowu mam zator w cycku, przedwczoraj pozbylam sie z dwoch (maly zjadl wiecej kaszki plus czika ogromna wiec malo jadl i w momencie sie zrobily) a dzisiaj ni z gruchy w lewym na nowo
![]() Bokeh, sypialnia przepiekna!!! pamietam jak my sie jaralismy naszym lozem ze nie trzeba rozkladac i skladac w kolko codziennie Dobranocka lejdis ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
Marsi ja się wkurzyłam i poszłam w końcu do dermatologa, bo ciągnie się za mną to gówno i nie mogę sama się pozbyć. Na początku tylko swędziało, teraz to już strupki mam i ciągle je drapię
dała mi jakiś szampon za 37zł/60 ml ale już czuję,że on mi nie pomoże
|
|
|
|
#2699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do pogrubionego to padłam ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- tylko ciekawe, czy płomiennowłosa
|
|
#2700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko,że do alergologa poszłamteraz guzik, nie kupuję więcej leczniczych szamponów fakt,nizoral mi bardzo pomaga ,teraz postawię chyba na naturalne wcierki do włosów bo czuję ulgę na kwc mają tego sporo i są fajne opinie, poluje teraz na Jantar faromony no i tak jak mówię, u mnie joanna pomaga acha na zapalenie skóry glowy warto też używać acnosan t na pryszcze za 6 zeta, lekarze polecają |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

)

Ty w ogóle jesteś taka zorganizowana i od razu czuć, że masz już na wszystko plan i wiem, że sobie poradzisz. Ja to wszystko odkładam na ostatnią chwilę, niestety.