![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Iga non stop się wywala. Z takich najgroźniejszych to OMAL - bo całe szczęście jej się nie udało, by zwaliła na siebie głośnik z parapetu, duży taki gdzieś metrowy szklany wazon, i deskę do prasowania z ikei, wszystko łapałam w locie bo już leciało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
Olcia, udanych wakacji !!!!!! Odpoczywajcie, także technikę schowaj w walizkę i nie wyciągaj
![]() Moja córcia rzadko upada i rzadko psoci. Jedyne co mi się przypomina z ostatnich dni to wzięła roztopione lody w pudełku i całe wywaliła na środek pokoju ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zadomowienie
|
Spóźnione życzenia dla slenizantów
![]() Ja tak szybciutko bo jestem w przelocie do łazienki ![]() Wpadam się pochwalić że Sara zrobiła wczoraj swoje pierwsze samodzielne 5 kroczków, później kilka razy po 2 ![]() ![]() A dzisiaj byliśmy na 3. urodzinkach u mojego siostrzeńca (tak jak Sara urodzil się 10.07) Prezent nam się udał, bo on też taki antyzabawkowe dziecko jak nasza, a mały zadowolony z siebie pomykał w kasku boba budwniczego hihi (dostał od nas cały zestaw narzędzi). W ogólnie fajnie było, bo dużo dzieciaków, bo aż siódemka, od 3 miesięcznego do 7 latka, więc szaleli strasznie, a że pole duże nas jeziorkiem to mieli miejsca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś mała na basenie zanurzyła głowę pod wodę (jak leżała na plechach to po prostu wsadziła głowę pod wodę). Nieco się zachłysnęła i dość mocno się przestraszyła. Nigdy więcej takiego numeru nie powtórzyła. A takich przykładów można podawać na pęczki, w końcu nasze dzieciątka są coraz starsze i coraz mądrzejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
Nela ładny wynik
![]() ![]() Olcia udanego wyjazdu ![]() My jechaliśmy na dwa dni i mieliśmy zawalony cały samochód, ciekawe co by było gdybyśmy jechali na dłużej ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Mój mam wrażenie, ze sie nie uczy na błędach jeszcze ![]() Poza tym wypadł mi z lozeczka ![]() ![]() ![]() ![]()
#516 |
Zadomowienie
|
Hehe no tak
![]() ![]() Anna u nas też zdarzają się upadki, dziś aż dwa, ale nie było tragedii ![]() Dziś byliśmy na spacerku i zwykle jak do rąk P. trafił jakiś kwiatek czy źdźbło trawy on próbował włożyć je do buzi, dzisiaj zerwałam kwiatka i mu dałam a potem on zrywał kwiatki i dawał je mi ![]() ![]() ![]() Byliśmy też na festynie, P. śpiewał, że już się zastanawialiśmy czy nie powinien wystąpić na scenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#518 |
Zadomowienie
|
Kurczy mam wrażenie ze dziewczynki są bardziej ostrożnie. Franek robi rożne rzeczy ale potem je powtarza.... Raz tylko jak byliśmy na placu zabaw to tak sie wiercil na huśtawce ze głowa przywalil w zabezpieczenie z przodu. Tak sie tego przestraszył ze potem siedział jak trus i sie nie ruszal
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
Hehe ale spryciarze, widzę, że przy nich na nic się zdadzą zabezpieczenia, bo i tak sobie z nimi poradzą
![]() Mój P. też łobuzuje na całego, jego nie można zostawić na chwilę, potrafi umęczyć ![]() Agunia brawa dla Lu za bycie uważniejszą ![]() Brawa też za wszystkie inne postępy dzieci ![]() ![]() A wracając do imprezy urodzinowej, bo przypomina mi się, że był temat alkoholu... U nas był, tak jak na chrzcinach wódka z naszego wesela (jak u Bebe chyba ![]() Maciejko wszystkiego najlepszego dla córci z okazji pierwszych urodzin! Zdrówka i uśmiechu! ![]() Dla Gosi za 11 m-cy ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-07-07 o 23:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Nicki, super, brawo dla Sary
![]() Ewka a to Ci aparat ![]() Anna mi się wydaje że to wcale nie zależy od tego czy dziewczynka czy chłopiec bardziej ostrożniejsi. Tylko od temperamentu. Iga za każdym razem wchodzi pod ławy i tak wali głową że ryczy ale i tak za każdym razem to powtarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Wtajemniczenie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej my juz w trasie, ale pusto na drogach
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Nadalko, dlaczego o 4 nie śpisz ![]() super imprezka, dobrze, że udana pomimo tekstów teściowej ![]() Asiu-wspaniały kinderbal wyprawiliście ![]() Olcia-udanego urlopu ![]() ![]() ![]() Depoison-fajne buciki-zazdroszczę ![]() u Nas miły, fajny i pogodny weekend, dzisiejsza noc średnia, bo ok.4 obudziło Nas wszystkich jakieś auto pod oknami z głośno grającą muzyką, Lilkę musiałam wziąć do Nas, bo się rozbudziła i dla mnie to już było średnie spanie.... moja Lilka też ubiera kapelusze, czapki-z różnym efektem, ale gdy trzeba mieć na serio coś na głowie, to oczywiście ściąga non stop ![]() ![]() jej chodzenie się rozkręca-potrafi przejść już dość sporo, zakręca, podnosi z podłogi-non stop próbuje ![]() jeśli chodzi o upadki/uderzenia, to mojej codziennie się coś przytrafi, ale raczej niegroźnego i szybko zapomina, nigdy na szczęście długo nie płacze, wystarczy odwrócić jej uwagę, a i guza miała na razie raz, a kolanka to w sumie zawsze lekko posiniaczone ![]()
#525 |
Wtajemniczenie
|
uzależnienie
![]() o 2 też zaglądałaś...spania nie masz kobito ![]()
#526 |
Zakorzenienie
|
no właśnie , uzależnienie
![]() Ostatnio zasnęłam z telefonem w ręku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej!!!
Olcia udanego wypoczynku!! Wczesnie wam sie doba hotelowa zaczyna ![]() Anna moj Jas tez broi codzienni sie uderza a najgorsze ze codziennie raczkujac prawie biega i przez to jakos nie nadazy lolozyc raczki i upada na twarz, wtey placze mocno bo mozliwe ze sobie dziaselka puknal, nie wiem jak tego uniknac, on nie jest wogole ostrozny, irzechodzi zawsze po jakis utrudnieniach |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Ph, u naszym ośrodku doba zaczyna się o 16, ale wyjeżdżamy z rana bo po 1. ruch mniejszy a po 2. nie ma co tracić czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.
Chcialam zlozyc zyczenia wszytskim solenizantom bo nie wchodze na forum wiec teraz to zrobie a wiec WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO , DUZO USMIECHU I DUZO ZDRÓWKA, WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA WAS MALUSZKI zyczy cioci Cistek wujek Snikers i R ![]() moja mała jest nieznośna po tym szpitalu. Tylko tyle napisze .
#530 |
Wtajemniczenie
|
A moje Słońce wczoraj skończyło 11 miesięcy, to dziś postawimy Wam torta
![]() podobnego torta chcę jej na urodziny zrobić ![]() Dep-piekłaś sama biszkopta, czy z gotowca?? Phdwao Ty robiłaś coś z truskawkami-z jakiego przepisu?? Dep, Pumas, Asia, Nadalko-dajecie już dzieciakom mleko Junior??
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-07-08 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Wtajemniczenie
|
Phdwao zaczyna sie niby o 12 ale pozwolili byc nam juz na 10
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | ||
Zakorzenienie
|
Maciejko, R. wszystkiego najlepszego z okazji roczku!!!!
![]() Cytat:
![]() Tort wygląda bardzo smakowicie ![]() Najważniejsze, że już Was wypuścili. Teraz szybciutko mała wróci do normalnego domowego życia Cytat:
![]() Jakie dałaś piw? Kaca nie miał? ![]() Może też wypróbuję ten sposób ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Olcia zazdroszcze pogode macie swietna, oby poczekala za nami
![]() Nadalka u na tez o 16, musze zadzwonic czy mozna byc wczesniej ![]() Karolka robilam z truskawami ze strony kwestia smaku tort truskawkowy straciatella |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Spalam dziś 6 godzin, a jakaś nieprzytomna jestem. Chyba rozbisurmanila mnie wczorajsza noc ![]() Agunia, tak dobrze, to u nas też nie jest ![]() ![]() A jak ma nosić swoje i na zewnątrz, to tez oczywiście zdejmuje ![]() Kupiłam gotowy, gdybym piekła sama, to na 100% bym coś spieprzyla ![]() ![]() Mleka 1+ jeszcze nie dałam, bo mieliśmy jedno 3 w zapasie, trzeba je skończyć. Ale następne juz kupię właśnie takie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Rany, padłam, piękne zdjęcie ![]() A konstrukcja przed Oskarem tez znajoma ![]() Tak BTW, poranny dialog matki (M) z córką (C). Córka śpi, ja leżę na łóżku i przegladam coś na ipadzie. Zosia sie budzi i wstaje (ale jeszcze zaspana strasznie). C: Mama! M: Dzień dobry, córeczko. C: Ceśśś - i macha mi ręką jak angielska królowa ![]() M: A ty może chcesz jeszcze spać? Aaa? C: Nie! - chwila zastanowienia - Pa! - i pokazuje palcem na lampę M: Nie, lampy nie dostaniesz. Ale może chcesz zwierzątka? (aplikacja na ipadzie) C: Ta! No i dałam jej te zwierzątka, włączała je sobie 15 minut, a ja w tym czasie trochę juz nas spakowalam (pojutrze wyjeżdżamy do Jeleniej na tydzień). Cud, ze tablet żyje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Wtajemniczenie
|
Olcia-super, że już na miejscu
![]() czy macie fotelik Pearl?nie wiem czemu, ale jakoś niesamowicie mi się one podobają ![]() Dziewczyny czy już wiele z Was wozi dzieci w większym foteliku?moją jeszcze wciskam w Cabrio Fix'a, nic jej nie wystaje, może w barkach trochę ciasno, ale nie wiem czy to już czas na zmianę ![]() o Dep-widzę, że też planujesz dłuższy urlopik w PL My w sierpniu z Lilką spędzimy chyba ze 3 tygodnie w PL, zaliczymy wesele, wyskoczymy w góry (chyba) i pobędziemy u Babci( tzn. mojej Mamy-mam nadzieję, że się nie pozabijamy) ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-07-08 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Katolka my wozimy od 3 miesiecy w duzym albo i dluzej!
Patrzcie! Otworzyli u nas sklep z odzieza angielska sla dzieci nowa i uzywana i kupilam nowe spodenki jasiowi, mega mi sie pdobaja ![]() Niby sa 3-6 mcy sle sa troche wieksze i maja gumki do regulacji w pasie |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Karolka my też już wozimy.
Phdwao super te gatki. Uwielbiam takie lupy lumpeksowe. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Dep mądra Twoja corcia, rozmowa super. ![]() A swoją droga lampę mogłas jej dać :P |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Wtajemniczenie
|
Ale pisałaś, że Jasiowi już głowa wystawała, prawda??
mojej nie wystaje, wydaje mi się, że jeszcze w miarę wygodnie siedzi, a wiem, że najlepiej jak najdłużej wozić w tym pierwszym foteliku, dlatego pytam, jak jest u Was i jakie były powody przesiadki ![]() porteczki super-widzę NEXT ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez karolka110 Czas edycji: 2013-07-08 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale teraz już patrzy jak chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mleko "3" daje razem z "2" tzn póki co np. na 150 ml wody daje 4 miarki "2" i jedną miarkę "3" .Patryk ma wrażliwy brzuszek i pediatra radziła aby stopniowo wprowadzać "3"
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:53.