|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chcesz schudnąć? Tyle razy próbowałaś? Nie da się? Wejdź i zobacz!!! Uwierz w s
Cytat:
5 posiłków to dobra rada w tym powinny być 3 pełnowartościowe. Ja bym np radziła (jeżeli gotujesz sama dla siebie) pierś z kurczaka ugotować a nie smażyć, no i warzywa surowe. Jedz co 2-3 godziny, na kolację zjedz białko zamiast węglowodanów (czyli np. serek wiejski, jajko, ryba, no i oczywiście warzywka) z owocami natomiast nie przesadzaj! |
|
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chcesz schudnąć? Tyle razy próbowałaś? Nie da się? Wejdź i zobacz!!! Uwierz w s
A czy pierś mogę posolić? I czy nie może być naprawdę smażona na oliwie?
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pieczywo ciemne zamiast białego gotowanie mięsa zamiast smażenie aplefit Activia zero żółtego sera, przynajmniej przez jakiś czas zero masła czy margaryny zero słodzenia, czy słodyczy (teraz już sobie pozwalam na słodycze )posiłki co 2,3 godziny bez podjadania kolacja o 18 - niektórzy Ci powiedzą, że to nie jest dobry pomysł, ale na mnie nie ma innego sposobu nie jem węglowodanów na kolację od 2 miesięcy nie jadłam ziemniaków, makaronu i ryżu, ale niedługo zacznę ![]() zero fastfoodów no i oczywiście wszystko w mniejszych ilościach niż wcześniej A co do solenia, to oczywiście lepiej je ograniczyć. Sól zatrzymuje wodę w organizmie, ale nikt nie każe Ci się aż tak katować!!
|
|
|
|
|
|
#664 |
|
Przyczajenie
|
hmmm... tak się zastanawiam... może jakaś inna jestem :P ale ale o co chodzi...
nie liczę namiętnie kalorii! Po prsotu MŻ - Mniej Żrę :P Może powinnam jeść częściej ale w ciągu dnia mi się nie chce, dzień wygląda tak że wstaję - jem jedną kanapkę z razowym chlebkiem, potem ćwiczę 40 min, ok 14 jem Activie a później ok 16 lub 18:30 obiad (mniejsze porcje niż do tej pory). Jem po prostu mniej, wieczorem mnie łakomstwo dopada ale wtedy podgryzę wafla ryżowego albo zwykłe płatki. Ćwiczę, biorę BIO CLA i czuję różnicę. Nie liczę kalorii bo mi się nie chce po prostu w sumie każda z nas ma swój sposób. Ja głodzić się nie będę bo kiedyś z miłości nie jadłam, nawet nie wiedziałam kiedy w 3 mies (niecałe) spadło mi 15kg :P wyglądałam strrasznie a potem Luby zaczął się mną zajmować i szybko wróciło więc powoli i PRZEDE WSZYSTKIM ĆWICZENIA... bo dlaczego mam sobie odmówić normalnego obiadu tylko zmniejszonego troszkę? Nigdy nie ćwiczyłam więc musi to coś dać no to tylepozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
#665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ech... w ogóle popadam w mega depresje coś czuje... porażka...A Tobie powodzenia życzę
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
|
|
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś zaszalałam na śniadanie
Dwa plasterki sera feta z połówką pomidora, pół grahamki z wędlinką, sałatą i ogórkiem, herbata slim figura I oczywiście tableteczka aplefitu z rana
|
|
|
|
|
#667 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Sieweczka wiem, co czujesz, wiem jak się czujesz ale jeść musisz!! Nie ma nic gorszego niż chudnięcie przez stres, tęsknotę itp. bo jak już ten okres minie to z czasem, powolótku... BUM i waga wraca nawet ze zdwojoną siłą. 3maj się cieplutko i pamiętaj o sobie! Wiem, że ciężko (bo też do pewnego momentu myślałam o wszystkich innych a na końcu o sobie), ale postaraj się. O zrób sobie dzień SPA zwłaszcza, że dziś pogoda ma się pogorszyć maseczki, paznokietki, stópki od razu zrobi Ci się lepiej może jakieś solarium (jeśli możesz).BUZIAKI i PAMIĘTAJ - TY = 1 MIEJSCE
|
|
|
|
|
|
#668 |
|
Przyczajenie
|
chciałam tylko dodać, że wczoraj nieźle się nagimnastykowałam, dziś mam zakwasy ale właśnie idę na podłogę
MŻ-WR RZĄDZI
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Anja: taka mała uwaga. Nie pij za długo prosze jakichkolwiek herbatek Slim, lepiej przerzuć się na czerwoną herbatę lub wodę mineralną ( obie rzeczy w naturalny sposób przyspieszają przemianę materii)
Jeśli chodzi o herbatki Slim to słyszałam już nie jedną opinię ( na forum także są takie wypowiedzi), że przez krótki czas stosowanie daje niezły efekt, ale na dłuższą mete działają fatalnie. Stopniowo musisz więcej pić by zadziałały, a Twój metabolizm przestaje samodzielnie pracować i gdy je odłożysz pojawiają się w związku z tym poważne problemy nie raz zakończone wizytą w szpitalu. Mam też pytanie do wszystkich dziewczyn, które zakończyły swoje odchudzanie. Ja powoli zbliżam się do tego momentu i zastanawiam się co robić by utrzymać wagę. Pewne nawyki żywieniowe na pewno utrzymam ( bo np. bardzo polubiłam wszelkie warzywa i surówki) ale myślę, że nie moge do końca życia robić 2-ch obiadów jednego w postaci np.gotowanego kurczaka + surówka dla mnie, a drugiego w postaci kotlety + ziemniaki + surówka dla TŻ. Jak sobie s tym poradziłyście? |
|
|
|
|
#670 |
|
Raczkowanie
|
Ja herbatę slim zamierzam pić tylko tyle ile jest wskazana. A to to właśnie piję dużo wody i czerwonej herbatki. Zaraz zabieram się za ćwiczenia. A może macie jakiś fajny, skuteczny zestaw ćwiczeń?
|
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna kobietka z Ciebie
![]() byłaś i jesteś, ale schudłaś i licze na oko, że wyglądasz o 5 lat młodziej! na brzuszku już nie masz cellulitu i jesteś szczuplutka! ślicznie ![]() gratuluje!!
|
|
|
#672 |
|
Przyczajenie
|
aaaaaaaa kochane.. az z wrazenia musze wam to napisac
![]() dzis mija dopiero 6 dzien mojej dietki:P czasami tam sobie grzeszylam ze zamiast obiadu cisteczko (bo tak po swietach jescze:P) albo na obiadek sie najadlam jak świnka:P wiec myslalam ze moje odchodzanie to zwykła prowizorka:P ale dzis.. stwierdzilam ze przymieze spodnie ktore ostanio ubieralam w lutym (probowalam) i weszly mi max 2cm za kolano a dzis? dziś na calutkim luzie ubralam cale!!!!![]() jestem taka szczesliwa.. jeszcze nie widac ogramnych efektow ani nic ale przynajmniej wierze ze dam rade![]() a to wszytsko dzięki Basi...![]() jestes wielka dziękuje.. dzieki Tobie wierze ze znów odzyskam wiarę w siebie
|
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się rozchorowałam i w ogóle apetytu nie mam.. najchętniej same jabłka bym jadła
a herbaty to piję tak dużo że chyba za te wszystkie lata kiedy nie lubiłam herbatek a ostatnio mój TŻ mi powiedział, że spodnie z dnia na dzień coraz bardziej mi spadają ![]() Dziewczyny co ile mniej więcej sie ważycie? Co tydzień czy może dwa?? |
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio można mi je już swobodnie ściągnąć bez rozpinania ale ciii.. ![]() Ja ważę się i mięrzę tak co dwa-trzy tygodnie. Częściej i tak nie widzę sensu, bo przecież może być różnie i moim zdaniem po tygodniu może niewiele albo wcale waga nie drgnąć, a po co się dołować Lepiej rzadziej, ale przy okazji ciesząc się konkretnymi rezultatami
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
witam serdecznie, ja caly dzien odcieta od itnerentu bylam,normalnie jak mozna az tak sie nudzic w pracy... masakra... w dodatku wszystkie dane, bazy itd mamy wlasnie poprzez dostep przez internet. Wiec dzien bez sensu
potem z TŻem i teraz dopiero jestem ![]() kolejne dwie pary spodni tesciowa mi dzisiaj przerobila, jeszcze ich kilka zostalo. Poza tym musze sie pochwalic... mierzylam sie dzisiaj w biodrach ostatnim raze bylo 94cm,a jest 92 (boze kiedy ja tyle ostatni raz mialam nie pamietam )talia: bylo 71, a jest 69 no i udo, bylo 52, a jest 51 ![]() jupi ciekawe jak tam eksperyment i doswiadczenie z aplefitem zobaczymy w poniedzialek
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie w biodrach trochę się ruszyło- niewiele bo niewiele, ale zawsze- jest już 97
|
|
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
no to gratuluje... ja to sie dziwie,ze i tak wymiary tak fajnie sie juz ksztaltuja
o tylu cm w biodrach nigdy nie marzylam a i udo calkiem fajnie
|
|
|
|
|
#678 |
|
Raczkowanie
|
jak tak dalej pójdzie to niedługo nam znikniesz hehe
|
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
OOO! Basia! Już myślałam, że sie na nas pogniewałaś, jakoś tak dziwnie tu było bez Ciebie! Fajnie, że cm spadają. Ja tez się mierzyłam i też jest mniej niż ostatnio, ale jeszcze nie tyle ile bym chciała. Jeszcze trochę i będzie ok!
|
|
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
jak bym sie mogla pogniewac... ale tak dziwnie mi tak caly dzien bez wizazu, naprawde... to jest takie hmmm... nierealen wrecz,bo zawzse choc na sekunde wchodze, i nawet jak nie mam czasu napisac,to choc czytam,a tutaj tyle zaleglosci
![]() a co do znikniecia, to nie ma takiej opcji
|
|
|
|
|
#681 |
|
Przyczajenie
|
hmmm. hmmm...
to może ja też się pomierzę? nigdy tego nie robiłam... idę się pomierzyć
|
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chce takie efektyyy!!! u mnie wazenie jutro, dam znac
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
madziu skarbie i jak? jak mierzenie,ja tego tez nigdy wczesniej jakos szczegolnie nie robilam... teraz dopiero sie przylozylam
![]() nulka i jak wazenie? mam nadzieje,ze pozytywnie trzymam kciucki
|
|
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Powiem jedno, da się schudnąć,ale poświęcenie jakiego to wymaga jest ogromne przynajmniej w moim przypadku(niedoczynność tarczycy) Odchudzałam się od zawsze bez większych rezultatów,ale odkąd wykryłam u siebie niedoczynność (sama oczywiście,lekarze twierdzili że pewnie jem fast foody i narzekam ) to waga systematycznie spadała. Nie sama ,dieta 1000kcal + lekkie ćwiczenia, a raz na tydzień dzień dobroci dla siebie co pozwoliło na utrzymanie się na diecie. Ciągnę tak od stycznia i na razie waga spadła ok 9-10 kg. Teraz stoi w miejscu ale to normalne,wcześniej nie spadała prawie przez miesiąc. Dalej walczę o choćby 1kg mniej,ale czekolada już rzadziej śni się po nocach;PPozdrawiam |
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Wiertuna a ile masz wzrostu i ile wazysz? [wiek jak chcesz tez
]
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
przy tarczycy tez jest inna historia,ale gratuluje zrzuconych kg
|
|
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
no czesc dziewczyny. tak czytam i czytam i musze powiedziec ze ja schudlam 10 kg. stycznia konca marca. potem jadlam normalnie potem byly swieta. noi po swietach znowu zaczelam tylko tyle ze juz 2 tydzien mi idzie i nic mnie nie rusza stoje w miescu tyle ile wazylam przed swietami tyle waze i teraz =(( co tu zrobic zeby sie ruszylo poczekam jeszcze do konca tygodnia moze sie cos ruszy. widocznie mam kryzys
. to ja trzymam kciuki za was a wy za mnie
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
ciezko powiedziec, nie wiem co jesz, jak jesz, ile jesz... nie wiem ile masz wzrostu, ile wazysz... moze napiszesz cos wiecej to postaramy sie pomoc
|
|
|
|
|
#689 |
|
Raczkowanie
|
no teraz wlasnie wcinam jogurcik naturalny z ziarnami zbóż danone'a i sucharki do tego 2. a takk wogole to powiem wam jak wygladaa moj dzien. rano o 9 sniadanko powiedzmy jogurt albo ciemne pieczywwo z warzywami ogórki pomidory czasami plasterek wedliny. potem 12 godz owoc potem 14 14.30 - powiedzmy albo arzywa z palteni albo zupka moc warzyw albo jakies wafle ryzowe, potem o 17 ostatni posilek i przewaznie jest to sałatka z sałaty pomidorow ogórków papryki skropiona oliwa z oliwek sokiem z cytryny i troszke przyprawy z knorra co sie z oliwa miesza do salatek. i to moj dzien. noi oczywiscie woda mineralna, pije teraz slim max vitaxu, i czasami figure. noi nie wiem co poradzic. aha i chcialm sie zapytac czy mozna kupic aplefit w listkach a nie calych.opakowaniach .
_________________ wiek: 21 wzrost: 160 cm waga:59 |
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie to ogolnie malo co jesz... ale nie wiem, to twoja sprawa. Ale wg mnie jedzac tak malo niszczysz sobie zdorwie i organizm. co do aplefitu to nie wiem czy sie da tak, ale raczej nie... mi bardzo pomaga
przynajmniej przy koncowce odchudzania. a liczysz kalorie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

)
ech... w ogóle popadam w mega depresje coś czuje... 

) to waga systematycznie spadała. Nie sama
,dieta 1000kcal + lekkie ćwiczenia, a raz na tydzień dzień dobroci dla siebie co pozwoliło na utrzymanie się na diecie. Ciągnę tak od stycznia i na razie waga spadła ok 9-10 kg. Teraz stoi w miejscu