|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
czyżby jakiś porodzik był w tym momencie....bo Prezydentowa siedzi na wątku
![]() edit: była...bo juz ucekła...ale ona zawsze w dobrym momencie jest więc...może już mamy małęgo kooocurka ale Alexa
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Trzymam kciuki za wszytskie wizyty i porodziki!!!!!!
Myslami i serduchem jestem w Wami!!!!!!!!!!!!
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Mela: tekst męża mnie rozwalił
))) hihihihiMadi: już tak ze dwa razy miałam w przeciągu ostatnich 2 tygodni więc się nie nastawiam.. chociaż naprawdę mógłby już wychodzić!
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy- kurcze, a próbowałas tych okładów z kapusty na tą pierś gorącą co dziewczyny polecały?? lub tego okładu co mozna w aptece kupić?? może to by Ci przyniosło ulgę? kurcze mam nadzieję i trzymam
zeby położna coś poradziła i żeby wszystko się unormowało
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położna coś zaradzi, podpowie!!!! Buziaki wielkie!!! |
|
|
|
|
#306 |
|
Wtajemniczenie
|
En
dla ciebie. Oby obyło się bez cc.
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Mela bo różowe pampersy są dla dziewczynki, niebieskie dla chłopca, a beżowe, jak się nie zna płci Hahaha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Idę robć koktajl!!!! Mama mi zapakowała jagody i truskawki
będzie pyszny!!! KTo chce ?
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy a próbowałaś karmić w różnych pozycjach? Przy dużej, nabrzmiałej piersi najlepiej karmić spod pachy. Może nie chce chwycić piersi, bo jej niewygodnie?
Współczuję Ci, mam nadzieję, że położna da Ci jakieś dobre wskazówki |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Małgosia dałaś mi nadzieję i mam nadzieję, że jak żółtaczką zacznie spadać to też apetyt wzrośnie. A powiedz mi dopajałaś Glutka glukozą ? Bo mi pediatra kazała godz po karmienie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyy: kciuki za karmienie i wizytę położnej, Oby coś doradziła.
|
#312 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
żeby cc nie było konieczne.Cytat:
oby położna coś zaradziła.
|
|||
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Poprzednio przecież on kupował bardzo często pieluchy. Znał firmy tylko mu rozmiar przypominałam. A teraz nie wiem, odmóżdżenie?
Rockyy odciągaj! Okłady z ubitego liścia kapusty, a masaże na przemian zimną i ciepłą wodą (o ile dobrze pamietam). Ale odciągaj bo ci się zastój zrobi. A może małej ta pozycja nie pasuje i lepiej jej spod pachy będzie?
|
#314 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
witam sie po weekendowej przerwie, od piatku mnie nie było, a tu nowy wątek już. Weekend był wspaniały, byliśmy na Mazurach, wreszcie miałam czym oddychać, nie było mi duszno, spałam normalnie. No było poprostu cudownie, uwielbiam tam jeździć. Przed ciążą w wakacje to każdy weekend tam spędzaliśmy, teraz to rzadko, bo troche ciezko ponad 200 km jeździć. A dziś noc w warszawie spędzona - duszno, gorąco, nogi spuchnięte, wstałam z bólem głowy. Chyba naduzyłam świeżego powietrza tam Gratuluje nowych dzieciaczków, i nie moge sie doczekac swojego Fifcia, w dodatku wczoraj uswiadomiłam sobie że to był ostatni taki nasz wyjaz i kolejne będą juz w trójke
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
jakis turbo debil pierdzi mi kosiarką pod oknem trzeci dzien pod rząd.. gdyby nożyczkami to obcinał to juz dawno by było zrobione, a co dopiero tą pieprzoną podgalarką
|
|
|
|
#316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby udało się uniknąć cc. Cytat:
A mam pytanie dot. czopa.. Odchodził mi jakiś czas temu. O ile rzeczywiście to był on. Dziś znowu odeszły dwa długie gluty. Nie jest to jednak ta cholerna galaretka. Są gęste, jak kurze białko, ciągnące, ale lekko zabarwione na żółto. Ostatnim razem byłam pewna, że jest to on, ale lekko rozwodniony po prostu, dlatego mniej zbity i tyle, ale teraz to ja już sama nie wiem. A jeśli jakaś infekcja się do mnie przyplątała, zacznę rodzić, a tu jakaś menda. Tylko, że kiedy odchodziło to coś za pierwszym razem, byłam zaraz (chyba dwa dni) po wizycie i badaniach. Leukocyty były w porządku, bakterie jakieś, ale nieliczne...Poza tym nic mnie nie szczypie, nie swędzi...Im bliżej terminu lub po nim tym więcej głupich myśli człowieka nachodzi. A wiecie dlaczego czop bywa czasem rozwodniony? Miałyśmy taki termin na SR, ale jakoś nikt nie dopytał dlaczego czasem się tak dzieje i czy to normalne. Chyba uznałyśmy wszystkie, że czasem jest rozwodniony już. Idę dalej prać i sprzątać, bo jak za dużo myślę i kombinuję, to wariuję w leciutkim stopniu. ![]() Kocurek nadal milczy.
|
||
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki!
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzonka Ale powiem Wam szczerze, że to były chyba moje najgorsze urodziny jakie miałam, a najlepsze jest to, że sama sobie je tak załatwiłam. Miałam chyba jakiś "napad negatywnych hormonów"- cały dzień ryczałam i przewalałam się w łóżku i miałam ochotę pozabijać wszystkich wysyłających mi życzenia urodzinowe + pytanie "kiedy rodzisz?" itp. Biedny TŻ nie wiedział o co chodzi, ale jak w końcu przez łzy i płacz powiedziałam w 2 zdaniach, że ja sama do końca nie wiem dlaczego płacze i że po prostu mam już wszystkiego dosyć to był taki kochaniutki. Mówię Wam... tego się nie da opisać... to był koszmarny dzień Dziś jest już lepiej ![]() Nadrobiłam wszystko, ale przepraszam, nic nie pocytowałam, bo większość czytałam jeszcze wczoraj i nie miałam siły nic komentować. Mam nadzieję, że wybaczycie ![]() Ciekawe co u Kocurka...
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Hej
![]() Widzę, że Koocur nie się nie odezwała Katarzynkajg napisała, że ma 2-3 cm rozwarcia i przez to nie mogą założyć jej balonika, bo wypadnie ![]() Zatem będą prawdopodobnie czekać do środy na wywoływanie oksytocyną U mnie nocka na raty - wstawałam oczywiście co godzinę siku, ale po 4 już koniec spania, bo TŻ wstawał do pracy Zawsze tak mam jak on ma na rano... No więc wstałam, Młody oczywiście się obudził i wymachiwał wszystkim, co ma .... , w brzuchu burczało, więc zjadłam śniadanko i włączyłam sobie moją zasypiajkę - Gotowe na wszystko Obejrzałam może 1 odcinek i obudziłam się po 9 Samantha - staraj się nie wychodzić przy takich temp. z domu Ja też się boję wysokich temperatur-jestem przez to uziemiona w domu, ale trudno-już niedługoNa gadanie Twojej teściowej to szkoda mi literek Twój TŻ uważa, że wszystko jest ok?![]() Ale jemu też porządne baty się należą za lotność umysłu i olanie sytuacji ![]() Fiazo ![]() Shestiger macie pomalowane "tylko"na biało? Jak dla mnie idealnie Niunia za KTG i wygonienie ew. grzybka Margosia - nie dziwię się, że możesz się gapić na synka pół nocy Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-08 o 11:07 |
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
magolinka: dziękuję
![]() mela: hahah wszystko możliwe, że mu się zapomniało ![]() aremagalos: super, że weekend się udał ![]() ciekawe jak misiaczaka na urlopie )
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Dobrze, że Mąż Cię wspiera, głowa do góry, jeszcze tylko moment!
|
||
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
|
o tak, moim i męża marzeniem jest żeby tam zamieszkać na zawsze, cisza, spokój, z dala od miasta, w ogóle my kochamy Mazury, tylko gdzie byśmy pracowali
Edytowane przez aremalgos Czas edycji: 2013-07-08 o 11:10 |
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Rockyy mam zapisane w swoim notatniku takie porady:
Na nawał (od doradcy laktacyjnego): Przed karmieniem robimy okład ciepły (lub prysznic), potem karmienie (lub odciąganie). I na koniec okład zimny (kapusta, mokra pieluszka) na ok.20 min. Można też pić napar z szałwii 3x dziennie przez 3 dni. Nie masować i nie ugniatać piersi. Zapalenie piersi (twarde piersi+ gorączka)- ratuj się i odciągaj do poczucia ulgi. bez wyrzutów sumienia, ze dla Julci zabraknie. Do tego raz dziennie szałwia. Spróbuj tez okładów ze zmrożonych liści kapusty (trzeba je pougniatać przed nałożeniem żeby puściły sok). stosuj przed karmieniem gorący prysznic, po karmieniu zimny albo okłady z lodu. pod prysznicem masuj, oklepuj, wręcz uderzaj cycem o cyc... Rady od lekarza: - w trakcie zapalenia NIE masować piersi, bo można uszkodzić kanaliki - okłady ciepłe przed, zimne po, kapusta po - jak najczęściej przystawiać dziecko - paracetamol na gorączkę do 4 tabletek na dobę Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-08 o 11:11 |
|
|
|
#323 |
|
Zakorzenienie
|
helloł,
EVE- powodzenia dzisiaj! ![]() rockyy- pozycja spod pachy, przed karmieniem ciepły okład- po karmieniu zimny, delikatny masaż piersi i odciągaj pokarm do poczucia ulgi. en- oby cc nie była konieczna ![]() teso- daj sobie spokój z tą trawą, nie zając- nie ucieknie ![]() ja od rana szykowanko w łazience do wieczornej wizyty, jakie to czasochłonne ![]() poza tym wreszcie z mężem zdecydowaliśmy się na małą pomoc domową, o której myśleliśmy od roku. mam nadzieję, że pani się sprawdzi i będzie po kłopocie
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie Dotka??? RODZI?
|
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#326 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem co ci doradzić, masuj, odciągaj... Może ta położna poradzi coś sensownego![]() Cytat:
A to jak już ma te 3cm to nie mogliby jej dać od razu oksytocyny?
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna będzie się męczyć jak rozwarcie samo nie ruszy do tego czasu.Anulka- z czopem nie pomogę, ja nadal zakorkowana chodzę
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
aremagalos: no tak z pracą to tam straszna lipa, największe bezrobocie chyba w całej Polsce... ale miejsca są fajne...
Anulka: u mnie coś podobnego od 2-3 dni, dzisiaj dopytam gina, bo jakoś mi to infekcją jednak pachnie (nie dosłownie).. chociaż nic nie swędzi, nie pachnie brzydko itd..
|
#329 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
cz1
Cytat:
I generalnie wizytę i decyzję czy zostawiają Cię na miejscu żeby coś ruszyć Cytat:
Cytat:
czuję, że tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
grunt to się nie poddawać i jak też napisała Margosia mieć pozytywne nastawienie Cytat:
za KTGCytat:
![]() Cytat:
za wizytę z ginemCytat:
wolisz cc? bo jeśli tak, może upieraj się przy takim rozwiązaniu?Kurde znowu mi cytowania pouciekały ![]() Tak z pamięci: Madi - nie, mój T-shirt kosztował 19,99 ale Tż się obkupił za prawie 5 stówek ale u nas zaopatrzenie i promocje są świetne, żebym w ciąży nie była to szał by był ![]() Surka to masz już kruszynkę przy sobie Czarowniczko a u Was co słychać??? Nie pamiętam co komu jeszcze miałam odpisać ... cdn |
||||||||||
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nic, zobaczymy, za tydzień mam ktg w szpitalu, poproszę położną, z którą się umawiam, żeby mnie zbadała, może coś tam naruszy przypadkiem i poród mi ruszy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

zeby położna coś poradziła i żeby wszystko się unormowało 
jestem padnięta,nie spałam całą noc.Od 19 walczyłam....Laura nie chciała ssać piersi ; ( Lewa ma sie ok a prawa jest przepelniona pokarmem...twarda,gorąca. ..Nie chciała jej ssac ale tej normalnej tez nie.Do 3 nie chciała nic jesc ,pozniej przyssała sie do normalnego cyca,rano i niedawno tez jadła....Ale tej przepełnionej nie ruszy
Walcze,robie ciepłe okłady i ręcznie coś tam sciagam zeby pierś ratowac...Tz kupi laktator to to opanuje ale czeka na przelew......Po 12 ma przyjechac połozna.Czekam na nią jak na wybawienie.

Takze proszę o mozliwie wszystkie kciuki zeby udało mi się tego uniknąć!
Dziś znowu odeszły dwa długie gluty. Nie jest to jednak ta cholerna galaretka.
Są gęste, jak kurze białko, ciągnące, ale lekko zabarwione na żółto. Ostatnim razem byłam pewna, że jest to on, ale lekko rozwodniony po prostu, dlatego mniej zbity i tyle, ale teraz to ja już sama nie wiem. 
Zawsze tak mam jak on ma na rano...
Ja też się boję wysokich temperatur-jestem przez to uziemiona w domu, ale trudno-już niedługo

biedna będzie się męczyć jak rozwarcie samo nie ruszy do tego czasu.
znowu mi cytowania pouciekały