Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 11:20   #331
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

En trzymam bardzo mocno kciuki, żeby udało się cc uniknąc
Ale łączę się w bólu, mnie jeszcze co prawda aż tak nie zgięło, ale z tym, żeby podniesc swoje 4 litery z łożka/krzesła mam ogormny problem i ból jest coraz większy niestety. Najgorzej teraz mi się wstaje z piłki - śmigam w samych majtkach, więc nie dosc, ze boli całe spojenie przy wstawaniu, to jeszcze muszę się od pilki odklejac bolesnie

Eve trzymamy kciuki za cc! A może już jestes po??

ciekawe co tam u kocurka??

A u dotki wyjścia są dwa albo rodzi, albo lata po CH
Stary 2013-07-08, 11:21   #332
Anulka_p
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
a gdzie Dotka??? RODZI?
I Iwona? Może obie wybrały się na porodówkę?

Elaine- też dziś o to zapytam. A o której masz dziś wizytę?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:23   #333
Neni1984
Zakorzenienie

Czekają do środy, bo jest ... kolejka Dwie cesarki mają w planie i 2 wywoływania ...
Macie świeżuteńkie pozdro!
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:23   #334
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A mam pytanie dot. czopa.. Odchodził mi jakiś czas temu. O ile rzeczywiście to był on. Dziś znowu odeszły dwa długie gluty. Nie jest to jednak ta cholerna galaretka. Są gęste, jak kurze białko, ciągnące, ale lekko zabarwione na żółto. Ostatnim razem byłam pewna, że jest to on, ale lekko rozwodniony po prostu, dlatego mniej zbity i tyle, ale teraz to ja już sama nie wiem. A jeśli jakaś infekcja się do mnie przyplątała, zacznę rodzić, a tu jakaś menda. Tylko, że kiedy odchodziło to coś za pierwszym razem, byłam zaraz (chyba dwa dni) po wizycie i badaniach. Leukocyty były w porządku, bakterie jakieś, ale nieliczne...Poza tym nic mnie nie szczypie, nie swędzi...
Im bliżej terminu lub po nim tym więcej głupich myśli człowieka nachodzi.
A wiecie dlaczego czop bywa czasem rozwodniony? Miałyśmy taki termin na SR, ale jakoś nikt nie dopytał dlaczego czasem się tak dzieje i czy to normalne. Chyba uznałyśmy wszystkie, że czasem jest rozwodniony już.
A może on po prostu odchodzi na raty? Ostatnio jeszcze coś zostało i teraz wylatuje ;-)
Mi niby odszedł w sobotę tydzień temu, a jeszcze mam wrażenie, że w środę jakaś malutka resztka odeszła. W sumie to przecież i tak nie mam pewności, że wyszło wszystko co tam było

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
o tak, moim i męża marzeniem jest żeby tam zamieszkać na zawsze, cisza, spokój, z dala od miasta, w ogóle my kochamy Mazury, tylko gdzie byśmy pracowali
Gdzie jeździcie na Mazury? Macie jakąś działkę czy do rodziny?
Rozumiem Twoją miłość do tego miejsca Ja pochodzę z Mazur i marzę, żeby kiedyś tam wrócić na stałe, ale tak jak mówisz- skąd praca :| Bezrobocie w rejonie skąd pochodzę sięga 28-30%. Na chwilę obecną planuję tam spędzać jak najwięcej czasu z córką- niech wie skąd tak na prawdę pochodzi skąd pochodzą jej rodzice ;-) Mam nadzieję, że pokocha to miejsce równie bardzo jak ja je kocham Obie babcie tam mieszkają, więc wyjścia nie będzie miała
Stary 2013-07-08, 11:24   #335
Neni1984
Zakorzenienie

A ja się zapomniałam przywitać w 39 tygodniu
I idę nadrabiać dalej.
Stary 2013-07-08, 11:24   #336
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Czekają do środy, bo jest ... kolejka Dwie cesarki mają w planie i 2 wywoływania ...
że z kocurkiem??
Stary 2013-07-08, 11:26   #337
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość

Gdzie jeździcie na Mazury? Macie jakąś działkę czy do rodziny?
Rozumiem Twoją miłość do tego miejsca Ja pochodzę z Mazur i marzę, żeby kiedyś tam wrócić na stałe, ale tak jak mówisz- skąd praca :| Bezrobocie w rejonie skąd pochodzę sięga 28-30%. Na chwilę obecną planuję tam spędzać jak najwięcej czasu z córką- niech wie skąd tak na prawdę pochodzi skąd pochodzą jej rodzice ;-) Mam nadzieję, że pokocha to miejsce równie bardzo jak ja je kocham Obie babcie tam mieszkają, więc wyjścia nie będzie miała
my jeździmy za Pisz, moi rodzice maja tam dom, też spędzaja tam każdą wolna chwilę Ja w następnym roku planuje na czas wakacyjny z Fifciem pobyć tam dłużej, niech dziecko wie co to świeże powietrze
A Ty skąd pochodzisz?

Edytowane przez aremalgos
Czas edycji: 2013-07-08 o 11:46
aremalgos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:27   #338
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
No to się bidulka należy. Nudny weekend i teraz jeszcze musi czekać do środy.
A jak ta współlokatorka? Przemówiła?
Stary 2013-07-08, 11:27   #339
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a powiedzcie mi jak z zameldowaniem dziecka? bo ja mam inny meldunek a gdzies indziej mieszkam a podobno oni od razu przepisuja meldunek matki do dziecka i teraz sie martwie jak to bedzie z polozna bo ona chyba wg meldunku bedzie wiedziala gdzie niby jest dzidzi?? w sumie meldunek mam wioske obok bo u rodzicow ale sam fakt troche mnie to niepokoi....

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:28   #340
Charlize89
Rozeznanie

Witam się w nowym wątku.
Nie mam jakoś humoru, jestem przemęczona, nogi mam jak dwa kloce, stopy jak yeti, co chwile wyję. Mam już dość tej ciaży, dość wszystkiego. To jakiś koszmar!!! Nie mam kiedy odpocząć, ciągle coś sie dzieje, ciągle ktoś nas odwiedza. Jestem non stop na nogach i TEŚCIOWA też nie daje spokoju. Chcę gdzieś ucieć!
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:29   #341
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
że z kocurkiem??
Ale co z Koocurkiem?
Ja mam wieści tylko do Katarzynkijg i ona czeka w kolejce ...
Cytat:
No to się bidulka należy. Nudny weekend i teraz jeszcze musi czekać do środy.
A jak ta współlokatorka? Przemówiła?
A nie wiem, nie pytałam
Stary 2013-07-08, 11:32   #342
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku.
Nie mam jakoś humoru, jestem przemęczona, nogi mam jak dwa kloce, stopy jak yeti, co chwile wyję. Mam już dość tej ciaży, dość wszystkiego. To jakiś koszmar!!! Nie mam kiedy odpocząć, ciągle coś sie dzieje, ciągle ktoś nas odwiedza. Jestem non stop na nogach i TEŚCIOWA też nie daje spokoju. Chcę gdzieś ucieć!
wspolczuje tesciowej :P moja jest na dole ale pewnie dzisiaj przyjdzie zapytac jak sie czuje itp, mam nadzieje ze jak bedzie maly to troche da nam odpoczac i nie bedzie przychodzic i mi go brac, sama chcialabym wszystko robic przy dziecku i postaram sie nie potrzebowac pomocy

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:32   #343
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
że z kocurkiem??
Ja zbieram wieści od Kocurka. ale niestety nic jeszcze nie wiemy. Czekam na odpowiedź na wiadomość z 9:16.
Może jednak rozwarcie nie ruszyło i była konieczność cięcia i teraz kocury odpoczywają Albo nie może się na tego swojego Marcelka napatrzeć i ma gdzieś ten mój sms.
Stary 2013-07-08, 11:36   #344
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co z Koocurkiem?
Ach, coś mi sie popierniczyło
Dlatego nie lubię weekendów poza domem

Do środy chyba bym jajko zniosła A nuż się coś samo zacznie

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Ja zbieram wieści od Kocurka. ale niestety nic jeszcze nie wiemy. Czekam na odpowiedź na wiadomość z 9:16.
Może jednak rozwarcie nie ruszyło i była konieczność cięcia i teraz kocury odpoczywają Albo nie może się na tego swojego Marcelka napatrzeć i ma gdzieś ten mój sms.
No właśnie wszystko mi się pomerdało, tu eve cesarka, tu kocurek na ip, katarzynka na wywołaniu, że nie wspomne o dziewczynach, które się jeszcze dzisiaj nie pojawiły

A co do pogrubionego, to mam najszczerszą nadzieję, że właśnie tak jest! I że już razem szczęśliwie odpoczywają

Zżarłam całą kiśc winogron i ciągle mam ssanie na coś jeszcze
Stary 2013-07-08, 11:36   #345
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Rockyy mam zapisane w swoim notatniku takie porady:

Na nawał (od doradcy laktacyjnego):
Przed karmieniem robimy okład ciepły (lub prysznic), potem karmienie (lub odciąganie). I na koniec okład zimny (kapusta, mokra pieluszka) na ok.20 min.
Można też pić napar z szałwii 3x dziennie przez 3 dni.
Nie masować i nie ugniatać piersi.

Zapalenie piersi (twarde piersi+ gorączka)- ratuj się i odciągaj do poczucia ulgi. bez wyrzutów sumienia, ze dla Julci zabraknie. Do tego raz dziennie szałwia. Spróbuj tez okładów ze zmrożonych liści kapusty (trzeba je pougniatać przed nałożeniem żeby puściły sok). stosuj przed karmieniem gorący prysznic, po karmieniu zimny albo okłady z lodu. pod prysznicem masuj, oklepuj, wręcz uderzaj cycem o cyc...
Rady od lekarza:
- w trakcie zapalenia NIE masować piersi, bo można uszkodzić kanaliki
- okłady ciepłe przed, zimne po, kapusta po
- jak najczęściej przystawiać dziecko
- paracetamol na gorączkę do 4 tabletek na dobę
Neni, wrzuć to do klubu to bardzo istotne...

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:39   #346
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się w nowym wątku.
Charlize, wierzę, że masz już dosc, bo sama wymiękam, a dopiero co zacznę 35tc pomyśl, że to już na prawdę koniec konców i lada dzień zobaczysz malutką!

A gości bardzo nie zazdroszczę, aż momentami cieszę się, że nikogo na miejscu nie mam, nikt mnie nie nachodzi, a ja w majtkach i biustonoszu mogę sobie latac po domu cały dzień
Chyba by mnie cholera wzięła, gdybym musiała koło kogoś teraz skakac

Aaa i zamówiłam wczoraj materac, mam nadzieję, że w tym tygodniu przyjdzie, więc z konkretnych rzeczy tak na prawdę został nam tylko wózek i wizyta w aptece, żeby kupic pierdółki Ależ się cieszę, jestem już mega spokojna
Stary 2013-07-08, 11:39   #347
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Nie dam rady na razie Was nadrobic,wybaczcie jestem padnięta,nie spałam całą noc.Od 19 walczyłam....Laura nie chciała ssać piersi ; ( Lewa ma sie ok a prawa jest przepelniona pokarmem...twarda,gorąca. ..Nie chciała jej ssac ale tej normalnej tez nie.Do 3 nie chciała nic jesc ,pozniej przyssała sie do normalnego cyca,rano i niedawno tez jadła....Ale tej przepełnionej nie ruszy Walcze,robie ciepłe okłady i ręcznie coś tam sciagam zeby pierś ratowac...Tz kupi laktator to to opanuje ale czeka na przelew......Po 12 ma przyjechac połozna.Czekam na nią jak na wybawienie.
Trzymajcie kciuki .Odezwe sie jak bd mogła.
bardzo wspolczuje, oby jak najszybciej wszystko sie unormowalo

Cytat:
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:40   #348
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozdrowienia dla Katarzynki no i nadal trzymam kciuki co by się samo ruszyło i nie musiała czekać do środy

Cytat:
A ja się zapomniałam przywitać w 39 tygodniu
I idę nadrabiać dalej.

tez się zastanawiam co u Kooocurka i co u Kallisto jak tam Mały Dominiczek, mam nadzieję, że reszta badań u niego wyszła ok
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:42   #349
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
my jeździmy za Pisz, do Karwiku, moi rodzice maja tam dom, też spędzaja tam każdą wolna chwilę Ja w następnym roku planuje na czas wakacyjny z Fifciem pobyć tam dłużej, niech dziecko wie co to świeże powietrze
A Ty skąd pochodzisz?
50-60km na wschód (Ełk) Ja czuje, że zrobię tak samo w przyszłym roku- tylko zaczną się w maju ciepłe dni i będzie ewakuacja do rodziców z Malutką
Stary 2013-07-08, 11:43   #350
Neni1984
Zakorzenienie

Jakierka trzymam kciuki za wizytę
Malaczarnakejt To wychodzi na to, że ani sn ani cc nie jest u Ciebie bezpieczne?
Teso za brak gorączki I niech ten brzuch się rozkręci jak już zaczął boleć
DzoAnA brawa za 38 tydzień - gonisz mnie niezmiennie
Znowu masz odwiedzinki? Jakaś nowość
Kathe bierz się za rodzenie
Stary 2013-07-08, 11:45   #351
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co z Koocurkiem?

A nie wiem, nie pytałam
Anulka trzyma rękę na Koocurku!!

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
cz1

Madi - nie, mój T-shirt kosztował 19,99 ale Tż się obkupił za prawie 5 stówek ale u nas zaopatrzenie i promocje są świetne, żebym w ciąży nie była to szał by był

cdn
aaaa...już myslałam, ze taki Twój drogi...

Cytat:
a gdzie Dotka??? RODZI?
moze skłąda łóżeczko

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
helloł,

ja od rana szykowanko w łazience do wieczornej wizyty, jakie to czasochłonne
poza tym wreszcie z mężem zdecydowaliśmy się na małą pomoc domową, o której myśleliśmy od roku. mam nadzieję, że pani się sprawdzi i będzie po kłopocie
ale Wam fajnie, tak się wspomagać!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 11:47   #352
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Elaine- też dziś o to zapytam. A o której masz dziś wizytę?
na 15 20 ktg, 15 45 gin. Mąż mi nie pozwolił jechać autem.. kurde no.. muszę kolegę angażować, żeby pojechał ze mną, bo sama mam nie jeździć skoro przeterminowana jestem. Jakaś koleżanka mu tak poradziła w pracy.. a dzisiaj nie bardzo może się urwać z pracy.. tzn jakbym poprosiła to by się urwał, ale bezsensu to i tak auto mi zostawił, więc wieki mu zajmie dojazd. Jak raz nie będzie na wizycie to nic mu się nie stanie.

Cytat:
kciuki za katarzynkę! może ruszy się bez oxy skoro rozwarcie na 2-3cm się zrobiło..

Cytat:
Witam się w nowym wątku.
<przytulam> jeszcze chwilka i będzie dobrze...

Tweed: dlatego zrezygnowałąm z chodzenia w samych majtach bo nie znosze tego przyklejania do piłki. Przez to jakieś krostki mi się na pośladkach pojawiły..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:48   #353
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa i zamówiłam wczoraj materac, mam nadzieję, że w tym tygodniu przyjdzie, więc z konkretnych rzeczy tak na prawdę został nam tylko wózek i wizyta w aptece, żeby kupic pierdółki Ależ się cieszę, jestem już mega spokojna
Co do apteki, to polecam Ci internetowe np DOZ..lub przejść sie do kilku i ceny posprawdzac, bo ceny sa kosmiczne....i ich rozbieżność..

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 11:50   #354
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

koooocurek napisała na innym wątku (wyśledziłam):

Kocurek ma 1cm rozwarcia i czop odchodzi. Ma skurcze i brzuch ją boli, akcja idzie ale wolno. Marcelek leży głową w dół i waży 3100g na USG pokazał buźkę i jest śliczny

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:54   #355
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Niestety u mnie znów gorączka
na oczy nie mogę patrzeć, łep mi pęka i brzuch cały czas boli ...
Leże i zdycham...

Czy któraś przed porodem miała gorączkę bez kataru i kaszlu?
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:55   #356
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

domi: szpiegu))

madi: ooo widzisz, zapiszę sobie ten adres apteki.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:57   #357
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41686753]Niestety u mnie znów gorączka
na oczy nie mogę patrzeć, łep mi pęka i brzuch cały czas boli ...
Leże i zdycham...

Czy któraś przed porodem miała gorączkę bez kataru i kaszlu?[/QUOTE]

ale sie biedna załątwiłaś:/

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 11:58   #358
sammi24
Zadomowienie

Eveewe trzymamy kciuki, może już utuliłaś maleństwo
(bo nie znamy dokądnej godziny cc, prawda???)

Teso zdrówka

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
też właściwie o to dzisiaj zapytam. Wizytę juz potwierdziłam, bo w pt zwolnienie mi się skończyło.. powiedział, że na tydzień jeszcze wypiszę, pomimo że po terminie. zawsze to tydzien dłużej macierzyński:P 3mam kciuki za Twoją wizytę!
Kciuki za wizytę

Cytat:

A no i nadaję do was z mojego nowego, piłkowego centrum dowodzenia
Rewelacja! Jedyne sposób na moje bolałe krocze, mogę tak skakac cały dzien nawet
za piłę

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczynki mykam na jakiś czas.. siostra do mnie jedzie.. wakacje ma, to co będzie sama siedzieć w domu
To piona, moja też dzisiaj przyjeżdża

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
dobry

No może nie aż taki dobry, przynajmniej tak się nie zaczął, bop przyszło mi pismo z ZUS ze zwrotem zwolnienia do poprawy bo moja ginka zamiast czerwiec wpisała maj a że jest na urlopie to poprawi mi dopiero na wizycie 24.07 i do tego czasu jestem bez kasy z ZUS super, akurat teraz jak najwięcej wydatków
Ups

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
a Twój gin nie praktykuje masażu szyjki w dniu terminu? Mój tak robi, zawsze dziewczyny zaczynaja poród do 24 godz, jedna bardziej oporna 48 godz pozniej, a raz przyjechala karetka do gabinetu bo po masazu szyjki wody poszły i rozwarcie natychmiast na 4 cm było . Na własne oczy widziałam jak ją wynosili, a ona szcześliwa była serio uśmiech jak na budyniu
to jak ja byłam na przedostatniej wizycie, to moja ginka wyszła z gabinetu z dziewczyną, która przed chwilą dosłownie do niej weszła, bo ta, jak się okazało miała już spore rozwarcie Ginka kazała jej zejść od razu piętro niżej na IP a ta dziewczyna zadowolona, usmiechnięta

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Hejka,

Kurcze, ale się wkurzyłam, miałam takiego ładnego kwiata dość sporego...wyniosłam go na czas letni na balkon...mama zawsze wynosi duże kwiaty na taras....i co...i mi słońce liście spaliły:/ ciekawe czy mi odzyje.....a tak ładnie wyglądal:/
Szkoda rośliny...ja na balkon nie wynoszę kwiatów bo jest Sahara normalnie. Moja mama też na taras kwiaty wywala i jest ok, ale to jest na wsi, może inne warunki - wilgotność, nasłonecznienie, nie wiem ...

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Hej żabki

Nie dam rady na razie Was nadrobic,wybaczcie jestem padnięta,nie spałam całą noc.Od 19 walczyłam....Laura nie chciała ssać piersi ; ( Lewa ma sie ok a prawa jest przepelniona pokarmem...twarda,gorąca. ..Nie chciała jej ssac ale tej normalnej tez nie.Do 3 nie chciała nic jesc ,pozniej przyssała sie do normalnego cyca,rano i niedawno tez jadła....Ale tej przepełnionej nie ruszy Walcze,robie ciepłe okłady i ręcznie coś tam sciagam zeby pierś ratowac...Tz kupi laktator to to opanuje ale czeka na przelew......Po 12 ma przyjechac połozna.Czekam na nią jak na wybawienie.
Trzymajcie kciuki .Odezwe sie jak bd mogła.
Dobrze, że położna dzisiaj przychodzu, trzymajcie się

Cytat:
Dzień dobry

witam sie po weekendowej przerwie, od piatku mnie nie było, a tu nowy wątek już.
Weekend był wspaniały, byliśmy na Mazurach, wreszcie miałam czym oddychać, nie było mi duszno, spałam normalnie. No było poprostu cudownie, uwielbiam tam jeździć. Przed ciążą w wakacje to każdy weekend tam spędzaliśmy, teraz to rzadko, bo troche ciezko ponad 200 km jeździć.
A dziś noc w warszawie spędzona - duszno, gorąco, nogi spuchnięte, wstałam z bólem głowy. Chyba naduzyłam świeżego powietrza tam
Super, że weekend taki udany

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
helloł,

ja od rana szykowanko w łazience do wieczornej wizyty, jakie to czasochłonne
poza tym wreszcie z mężem zdecydowaliśmy się na małą pomoc domową, o której myśleliśmy od roku. mam nadzieję, że pani się sprawdzi i będzie po kłopocie
Kciuki za wizytę ale Wam dobrze z ta pomocą macie kogoś znajomego albo z polecenia?

Cytat:
Katarzynka

Neni mam identyczne notatki (majówki ). Brawa za tydzień

Paulinka ale urodziny miałaś ... dobrze, że Tż był przy Tobie
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:58   #359
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
a Twój gin nie praktykuje masażu szyjki w dniu terminu? Mój tak robi, zawsze dziewczyny zaczynaja poród do 24 godz, jedna bardziej oporna 48 godz pozniej, a raz przyjechala karetka do gabinetu bo po masazu szyjki wody poszły i rozwarcie natychmiast na 4 cm było . Na własne oczy widziałam jak ją wynosili, a ona szcześliwa była serio uśmiech jak na budyniu

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Tekst dnia (mojego męża):
Ja: Bartek trzeba kupić te pampersy bo ja mam stresa co wieczór.
On: Ale po co, przecież nie wiadomo czy chłopak czy dziewczyna! : hahaha:
No rozwalił mnie! Po pierwsze to nasze drugie dziecko, a ten nie wie, że nie ma różnicy w pieluchach , po drugie wiemy, że będzie dziewczynka tylko coś mi się ostatnio rzucił tekst, że pan dr nie był pewien i on to akurat zapamiętał!
Mój bohater dnia
Cytat:
ja już dzwoniłam do mojego Pana doktora i powiedział zebym przyjechała o 12:30 do szpitala, zarejestrowała się, to on mnie szybciej wezmie na ktg i się zbadamy, zobaczymy co z tym spojeniem.. jezeli cos to umówi mnie do ortopedy no i jak rzeczywiscie wyjdzie ze jest zagrozenie rozejscia spojenia to cięcie będziemy robić Takze proszę o mozliwie wszystkie kciuki zeby udało mi się tego uniknąć!

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!
Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzonka

Ale powiem Wam szczerze, że to były chyba moje najgorsze urodziny jakie miałam, a najlepsze jest to, że sama sobie je tak załatwiłam.
Miałam chyba jakiś "napad negatywnych hormonów"- cały dzień ryczałam i przewalałam się w łóżku i miałam ochotę pozabijać wszystkich wysyłających mi życzenia urodzinowe + pytanie "kiedy rodzisz?" itp.
Biedny TŻ nie wiedział o co chodzi, ale jak w końcu przez łzy i płacz powiedziałam w 2 zdaniach, że ja sama do końca nie wiem dlaczego płacze i że po prostu mam już wszystkiego dosyć to był taki kochaniutki.
Mówię Wam... tego się nie da opisać... to był koszmarny dzień
Biedna
Stary 2013-07-08, 11:59   #360
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
koooocurek napisała na innym wątku (wyśledziłam):

Kocurek ma 1cm rozwarcia i czop odchodzi. Ma skurcze i brzuch ją boli, akcja idzie ale wolno. Marcelek leży głową w dół i waży 3100g na USG pokazał buźkę i jest śliczny
No to się niestety męczy biedactwo. Wieczorem było 0,5 cm, teraz 1 cm. Oby się rozkręciło jakoś szybciej po odkorkowaniu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości