Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 11:26   #2761
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
oooo, to tego etapu nie doczekałam, brrrrrr

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Dziwne?
Tak krotko w Grecji bylas? I zdarzylas sie przyzwyczaic?
Cykady zyja tydzien. W ziemi dojrzewaja natomiast 7lat.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:29   #2762
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
bokeh, Ty tu nie pitol tylko biegiem obungować nowe wyrko

Cytat:
a ta Elwirka to od tego, co kiedyś pisałam skąd nick? no to elmirka
spoko, nic się nie dzieje i tak w szoku byłam, jak eska dostałam
no i ja też pamietam pojawienie się Zenusia i to cholernie pamiętam

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

inaczej się nie da skomentować; ten słoiczek jest masakryczny

wieeeem ale elwirka była taka w takiej bajce :P
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Debrah dasz radę ze wszystkim

Meduzza znając mnie też pewnie bym tżtowi wypominała takie coś. Także podziwiam Cię ja uważam że dziecko jest nasze i życie się zmienia, nie tylko kobiety ale obojga. Nie cierpię właśnie takiego stereotypowego traktowania "baba z dzieckiem posiedzi a facet w tango". Niech będzie sprawiedliwie - raz on wychodzi, Ty jesteś z małą, raz Ty a on z nią zostaje. Albo wychodźcie razem a dzidźka pod opiekę t., albo wychodźcie we troje

Idę nyny, trzymajcie kciuki za jutrzejszy szturm na zus
daj znać jak poszło !

ja sie dowiedziałam że u mnie babka na urlopie no i dzwoniłm do warszawy do biura i ma do mnie babka oddwonić ale nie dzwoni.....

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry drogie Panie!

Na ósmą mamy wizytę u lekarza,jak oskrzela będą czyste to będziemy się szczepic. Boję się...

Nasza noc z płaczami i jękami. Ale znośna. Mąż troszkę wstawał do Małej. Troche boli mnie głową ale generalnie jest ok.

Yellow trzymam mocno kciuki! Wierze że będzie dobrze

Ezzo gratuluje ząbka!

Meneq jesteś bardzo Dzielna!

Black jakieś "grzeczne" te zdjęcia na fb

Bokeh bardzo ładna sypialnia. Przypomnij mi,to Wasze mieszkanie? Bo bardzo dużo serca wkładasz w urządzanie.

Marsi,Charliz Wy to macie libido

Cała wiesz ze jestem sercem z Wami?

Debrah na pewno dasz radę. Jesteś super zorganizowana więc nie ma czym się martwić.

Sylwietta

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie jest nasze ale za każde remonty nam odliczją.... i to prawda strasznie się przywiązałam do tego mieszkania ja ogólnie się przywiązuje do miejsc, chciałąbym żeby oni chcieli je sprzedać a my mogli je kupić .....
Stary 2013-07-08, 11:32   #2763
aska27adopcje
Zadomowienie

Hej Laseczki ...
Przylaczam sie do zyczen dla dzieciaczkow majacych dzis swoj jubileusz rosna nam te nasze pociechy rosna
Marsi biedny Leos .. kurne blanka tez ma troche takie bialawe podniebienie ... ja myslalam, ze to plesniawka, ale lekara mi mowila ze nie ... a w sumie ciagle ma takie troszke ... wiem, ze jak cos smaruje sie aftinem .... teraz uwaga rada mojej T, ktora robila tak mojemu TZ ... Przetrzec wnetrze buzki i jezyk ... pieluszka zmoczona w siuskach mlodej NIe musze dodawac jaka mialam z niego beke jak sie dowiedzialam ... nie dosc ze mu w tylko termometrem grzebali to jeszcze te siki
Fewciu brawo za wage i dzielna Blaneczke przy szczepieniu
Kurde mloda ma takie 3 bable czerwone wypukle, 1 na buzce a 2 na raczkach ... komary ja musialy pochlac ... masakra z tym jest, bo jak probuje wietrzyc to te mendy wlatuja ... zawsze uzywalam takiego raidu do kontaktu, ale przy malej odpada ..

Chaialam sie pochwalic, ze wczoraj przez 3 godziny pilnowalam allegro i licytowalam mlodej zabawki FP i takie firmowki . Prawie jak Pstryczek .. Zalozylam sobie jakies kwoty maxymalne i dawaj, snajpera nie mialam, bo mi dzis dopiero Pstryk wytlumaczy o co chodzi i musze wykupic platne strzaly ... Niestety zalozenia nic nie daly, tak sie wkrecilam, zeby wygrac, ze kwoty mocno poprzekraczalam, czulam sie normalnie jak hazardzistka z wypiekami na twarzy Wydalam 194 zl ale wygralam 10 aukcji, kazda na zabawki interaktywne w stanie bardzo dobrym ... Mam nadzieje ... cos mi sie wydaje, ze sie wkrece w te licytacje

Na koniec pochwale sie, bo teraz juz wyszlo jak powinno... dalam mniej owocow i nie dawalam kruszonki, bo sie balam ze znow bedzie maslo plywalo ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1001752_571007272950018_777368912_n.jpg (93,7 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-07-08, 11:40   #2764
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Charlizz- Jezdym jezdym Próbuję odgruzować forum z Waszych postów Nie będę się już tłumaczyć, że przez 1,5 dnia nie miałam forum na komie bo już mi tak głupio, że ciągle mnie nie ma
TŻ pojechał ze znajomymi na motorach nad jeziorko a mi trochę przykro no ale nie będę go ograniczać przecież Może nie powinnam tak myśleć ale czasem mi przykro, że on może i chce sobie ciągle przebywać ze znajomymi, być taki super hiper jakby nic się w jego życiu nie zmieniło a ja jestem dla nich ta, która musi zostać w domu bo dziecko. Wczoraj mi właśnie się tak jego znajomy w twarz śmiał jak się umawiali na tą wyprawę. Dziecinna jestem, wiem ale mimo tego, że mam dziecko chciałabym być postrzegana jako kobieta, człowiek atrakcyjny do przebywania z nim. Wrrr a z drugiej strony jak mam szansę się gdzieś wyrwać (np. wczoraj byłam godzinę na motorach z nimi) to 90% czasu myślę o Julianie, że nie powinnam jej była zostawiać z teściową.

Marsi Super, że Leoś tak poszedł! Tylko czekać jak będzie zasuwał po domu
Iffonko Ojej, to straszne, zapalenie ucha to najgorsze co może być, brrrr kurujcie się Szklanko, właśnie lepiej już? Bardzo współczuję.
Black Poimprezowane? Pytałaś o O. Ano, 3 razy w życiu: niestety możliwy jest tylko przy działaniach palcem w konkretnym miejscu i jest to trochę pracochłonne Co do glutenu, też mam zagwostkę. Będzie już miesiąc od kiedy zaczęliśmy rozszerzanie i nie powiem żeby nam to super szło. Tzn. jednego dnia zajada, drugiego się zaciska. Ojjj jeszcze długo zanim zaczniemy zastępować mleko słoiczkiem A tak sobie myślę z glutenem, chyba najpierw wprowadzę oleje, jajko, mięsa, później się zajmę zbożami.
Aśka Twoja Blanka to chyba też z tych długich i szczupłych, co
Wisienko Srał ich pies! Ty nie jesteś od tego żeby wszystkim usługiwać i martwić się co kto o Tobie w rodzinie myśli! Nie potrafią współżyć, trudno, Ty masz ważniejsze sprawy na głowie.
Charlizz Piękna Oleńka. Co tak rzadko ją pokazujesz??
Meneq Słowa "wspaniała" i "teściowa" w jednym zdaniu to dla mnie nie do przełknięcia. Ale fakt, zazdroszczę Wam stosunków
Blogerko Hie hie, dobrze tak TŻtowi
Ilussion Dziękuję za przepis. MOŻE kiedyś będzie mi się chciało je zrobić to powiem czy dobre
U nas jest podobnie-tzn nie mogę narzekać na męża bo jak wraca z pracy zajmuje się małym i to sam,chętnie to robi,zawsze ma do niego cierpliwość i w ogóle wiem że zrobiłby dla niego wszystko.
Mąż wraca z pracy ok 17 więc większość czasu ja spędzam z Oskarem-wiem że tak musi być i już. Ale gdy przychodzą weekendy to trochę mi źle że mimo że mąż "w domu" jest to i jak ja przejmuje stery nad małym jak codzień. W domu teoretycznie bo przeważnie jest poza domem-robi coś koło domu,naprawia:no wiadomo robi wszystko czego nie może zrobić w tygodniu. Np w ten weekend dwa dni siedział i naprawiał samochód,ja z Oskarem w domu lub na spacerze(jedyna rozrywka). I jeśli nawet mąż jest już w tym domu w weekend to ja w tym czasie nie odpoczywam tylko tak jak on-robię to czego w tygodniu nie dałam rady. Czyli sprzątam,piore i ogólnie biegam jak naszprycowana ołowiem...
Nie mam pretensji o to że nie zajmuje się dzieckiem tylko właściwie o to że on może coś zrobić a ja nie (czyt. Sprzątać) bo jedno z nas musi być z małym(przeważnie pada na mnie).

Nie mam koleżanek więc ten problem sam się rozwiązuje bo i tak nigdzie nie wychodzę. Tak naprawdę jedyną moją "rozrywką" jest mój mąż i syn. Wokół nich obraca się mój świat...

Ale czasem też potrzebowałabym po prostu usiąść i odpocząć.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:44   #2765
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ależ długa pannica Ci rośnie
za imponującą wagę.
Super że malutka nie przychorowała no i za szybki rozwój ruchowy
Widzisz?tak się martwiłaś-niepotrzebnie.
Jak długo mała jeszcze musi być w szelkach?

w środę mamy ortopedę więc zobaczymy

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hejka.

właśnie pojechały siki Julaska do badania, ale już widziałam, że coś tam pływa w nich w tym worku. I teraz nie wiem, bo podmywałam ją wodą przegotowaną takimi ściereczkami bawełnianymi z huggies i one sie strasznie właśnie tak "sypią" i może coś zostało na skórze i poleciało z siuśkami, albo faktycznie co w tym moczu jest niedobrego jedyne co to kolor tylko miał ładny

buziaki i brava dla Pietraszka i Dawidka klask i:

fewcia, super, że wizyta udana i Blanka zdrowa

Będzie wszystko dobrze! Daj znać koniecznie jak wyniki

Cytat:
hej
Filip od 5:30 buszował mi po łóżku i obgryzał oparcie na szczęście moja mamuska go zawinęła o 7 i mogłam dospać; teraz co noc budzi się na karmienie między 2 a 3, a tak ładnie mi parę razy przespał całą nockę, że myślałam, że już tak zostanie

wczoraj byliśmy z młodym i TŻ na fajnym spacerku, wstawię potem kilka zdjęć do klubu
ale to co oni z tym dzieckiem robili, że nie trzymało główki? cały czas
no i widzisz jak pięknie się wszystko układa
głodomorek
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:47   #2766
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej hej.
Chciałam tylko napisać że skończył mi sie internet a nie mam za bardzo za co wykupić.
No więc teraz długo mnie nie będzie.
Nie wiem jak to wytrzymam :/
Buuuuuuźka
Stary 2013-07-08, 11:49   #2767
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cześć dziewczyny..dzięki za pomoc..po dwugodzinnych próbach mam Was już w fonie i nawet jeszcze jakiś l Kosmetyki Wszechczasow sobie ściągnęłam

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 11:59   #2768
mala_19kw
Zakorzenienie

I jeszcze muszę dopowiedzieć żeby nie było że jak mąż ma wolne to jeździ po znajomkach-bo zawsze robi coś pożytecznego w tym czasie (nie wiem w sumie czemu mnie to aż tak boli,zazdroszczę mu tego czy co? ).

I co do tego że przez dziecko jesteśmy bardziej ograniczone... Postrzegane jako mniej wartościowe... Nie! Tu świetnym przykładem jest Blogerka. Zajmuje się Borysem sama a ma czas żeby wyjść się z kimś spotkać,pójść na spacer... Z resztą sama pisała że dziecko ją nie ogranicza,że z nim też spędza cudownie czas i świetnie się przy tym bawi.

Ja trochę jak ty Meduza,czuje się usidlona w domu (bo sama się na to skazuje w sumie) ale tak wcale być nie musi. Kwestia organizacji. Dlatego apeluje że trzeba brać przykład z Blogerki

Blogerko-za to jak świetnie sobie radzisz ze wszystkim sama i mimo to potrafisz czerpać z życia najwięcej jak się da należą się duże brawa

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Zapomniałabym! Wisienko, mamy te sama mamę u mnie też zawsze wrzeszczy na mnie a jak jej mówię, żeby powiedziała to tym, których to dotyczy to ona że mówi to po to., bym wiedziała a ja to pier.dole nie będę robiła za murzyna, jak np . w sobotę sprzątam to mowie jej ok ja sprzatnelam łazienkę i umyje podłogi ale powiedz M. (mój brat), że ma odkurzyc. I wiecie co ona na to? "ja poodkurzam" ja sie wtedy gotuje i mówię no pewnie, niech nierob leży całe dnie a Ty mu jeść i pierz majtki. A ona na to, że nie będzie nikogo prosic!! Szkoda tylko że mnie może prosić! A co ja mówię, ona nie prosi tylko każe! I nigdy nie dziękuje, bo przeca od tego jestem jak dupa od srania. Bom przeca kobieta, jakby mój ojciec zmyl po sobie talerzyk to bym chyba w kalendarzu zapisać musiała! A sam sie przysapac potrafi jak ja zostawię coś np na stole (no bo jem a Ola zawoła, no wiecie ocb)

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Deli ma obronę wtedy co ja-we wtorek
Naprawdę mamy tą samą matkę i ... Tego samego ojca

U mnie jest identycznie-ja muszę zrobić i słuchać gadania bo kogo innego prosić i tłumaczyć nie będzie.

Stary to samo-brudas jakich mało (matka nauczyła wszystko pod nos podstawić i za księcia zrobić) a wypomnieć potrafi -jakby sam dawał dobry przykład.

Eeh dom wariatów

Za jutrzejsze egzaminy dla Ciebie i Deli
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:02   #2769
Lubcia
Zadomowienie

Witajcie kobitki i urocze bobasy
Dawno mnie tu u Was nie było jak ktoś pamięta to byłam na urlopie. Z dwóch tygodni urlop się przeciągnął do trzech Jestem z tego zadowolona bo udało mi się odpocząć Maż przejął pałeczkę w obowiązkach więc miałam czas dla siebie.
Tutaj widzę pogaduchy na całego niestety nie ogarnę zaległości musicie mi wybaczyć.
Wojciech dalej kontynuuje rehabilitację, widać poprawę dzisiaj sam przewrócił się z pleców na brzuszek dłużej trzyma główkę i zaczyna siadać. Zębów brak tylko jest wielki ślinotok. Ulewanie dalej jest tylko w dużo mniejszych ilościach. Od końca czerwca zaczęłam rozszerzać dietę Wojtek zadowolony chętnie je tylko mu brokuł nie pod pasował reszta warzyw jest super
Zauważyłam że dziewczyny z Wrocka się spotykają w środę z Lady czy ja też mogę do was dołączyć???
Teraz mały śpi więc idę was nadrobić trochę aby choć w małym stopniu być na bieżąco
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:10   #2770
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Wybaczcie dziewczyny że nie będę Was nadrabiać...poprostu nie mam czasu na to...wetuje skupić się na Was na bieżąco..teraz w koncu jak Antoś usnie...kilka chwil będę mogła siedząc z Wami..no i wtedy jak go karmie...itd

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-07-08, 12:14   #2771
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej kochane, nie gniewajciesie, że sie w dyskusję nie wbijam, podczytuje tylko ale u mnie bez zmian

co do chrupek kuku- są takie długie kuku paluchy- ja daje małemu i robi je jak bóbr drzewo, jak mu zostaje tyle co w łapce to zabieram

wszystkim bobasom półrocznym i 5miesięcznym życze zdrówka , apetytu i usmiechu

a za wszystkie szczepienia, badania i podejrzenia choroby trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej hej.
Chciałam tylko napisać że skończył mi sie internet a nie mam za bardzo za co wykupić.
No więc teraz długo mnie nie będzie.
Nie wiem jak to wytrzymam :/
Buuuuuuźka
Odwyk potrzebny jak nic Ale ja się śmieję, a ciekawe czy sama wytrzymam
Stary 2013-07-08, 12:19   #2772
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Tak mnie dziś moje dziecię przywitało z rana...to dosłownie jest moment w którym otworzył oczka

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373278692056.jpg (61,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373278723285.jpg (65,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373278749467.jpg (73,8 KB, 34 załadowań)

Stary 2013-07-08, 12:30   #2773
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blanka Zasnela w sypialni.Słyszę że się kręci,idę do Niej a Ona trzyma w ręku kołdrę i siedzi!!!Zobaczyła mnie i się przewróciła.Pewnie dźwignęła się za kołdrę. Taka wyrywna!

Stary 2013-07-08, 12:30   #2774
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Na koniec pochwale sie, bo teraz juz wyszlo jak powinno... dalam mniej owocow i nie dawalam kruszonki, bo sie balam ze znow bedzie maslo plywalo ...
Hazardzistko, super placek
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
U nas jest podobnie-tzn nie mogę narzekać na męża bo jak wraca z pracy zajmuje się małym i to sam,chętnie to robi,zawsze ma do niego cierpliwość i w ogóle wiem że zrobiłby dla niego wszystko.
Mąż wraca z pracy ok 17 więc większość czasu ja spędzam z Oskarem-wiem że tak musi być i już. Ale gdy przychodzą weekendy to trochę mi źle że mimo że mąż "w domu" jest to i jak ja przejmuje stery nad małym jak codzień. W domu teoretycznie bo przeważnie jest poza domem-robi coś koło domu,naprawia:no wiadomo robi wszystko czego nie może zrobić w tygodniu. Np w ten weekend dwa dni siedział i naprawiał samochód,ja z Oskarem w domu lub na spacerze(jedyna rozrywka). I jeśli nawet mąż jest już w tym domu w weekend to ja w tym czasie nie odpoczywam tylko tak jak on-robię to czego w tygodniu nie dałam rady. Czyli sprzątam,piore i ogólnie biegam jak naszprycowana ołowiem...
Nie mam pretensji o to że nie zajmuje się dzieckiem tylko właściwie o to że on może coś zrobić a ja nie (czyt. Sprzątać) bo jedno z nas musi być z małym(przeważnie pada na mnie).

Nie mam koleżanek więc ten problem sam się rozwiązuje bo i tak nigdzie nie wychodzę. Tak naprawdę jedyną moją "rozrywką" jest mój mąż i syn. Wokół nich obraca się mój świat...

Ale czasem też potrzebowałabym po prostu usiąść i odpocząć.
u mnie tak samo...
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Dawno mnie tu u Was nie było jak ktoś pamięta to byłam na urlopie. Z dwóch tygodni urlop się przeciągnął do trzech Jestem z tego zadowolona bo udało mi się odpocząć Maż przejął pałeczkę w obowiązkach więc miałam czas dla siebie.
Tutaj widzę pogaduchy na całego niestety nie ogarnę zaległości musicie mi wybaczyć.
Wojciech dalej kontynuuje rehabilitację, widać poprawę dzisiaj sam przewrócił się z pleców na brzuszek dłużej trzyma główkę i zaczyna siadać. Zębów brak tylko jest wielki ślinotok. Ulewanie dalej jest tylko w dużo mniejszych ilościach. Od końca czerwca zaczęłam rozszerzać dietę Wojtek zadowolony chętnie je tylko mu brokuł nie pod pasował reszta warzyw jest super
Zauważyłam że dziewczyny z Wrocka się spotykają w środę z Lady czy ja też mogę do was dołączyć???
Teraz mały śpi więc idę was nadrobić trochę aby choć w małym stopniu być na bieżąco
za obrót
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Tak mnie dziś moje dziecię przywitało z rana...to dosłownie jest moment w którym otworzył oczka

czekam na ispekcję sanitarną (czyt. teściową)
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:32   #2775
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hejka
Melduje tylko że nadrobilam.
Wczoraj cały dzień po za domem. A na wieczór nam się dżemów zachciało robić

Iffonka zdrówka dla Bartusia życzę.

Dziewczyny a jak kladziecie dziecia na podłodze to na czym ? Przyznam że moja tylko na łóżku leży, a jak ja wczoraj dałam na podłogę na koldrze, macie i się walnęła głowa to zaczęła ryczeć

Miłego dnia
My kończymy robić dżem.
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
na kołdrze...

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Przypuścimy że robimy butlę 150 ml (1 miarka na 30 ml) i wtedy:
1 dzień: cztery miarki 1 jedna miarka 2
2 dzień: trzy miarki 1, dwie miarki 2
3 dzień: dwie miarki 1, trzy miarki 2
4 dzień: jedna miarka 1 cztery miarki 2
5 dzień: pięć miarek 2
czyli dobrze myślałam... tak samo się robi zmieniając markę mleka, np z beblionu na bebiko....

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
dziękować

czyli nie wiem po co kupiła dwie puchy 1 jeszcze, miałam wyobrażenie, że bede to mieszać niewiadomo ile. i co mam z tym zrobic? wykonczyć te dwie jedynki i dopiero zaczac dwójke? hmmm
a może można zwrócić albo wymienic w sklepie ?

mocz oddany, wynik będzie po 17 i trzeba dzwonić, jak będzie zły to trzeba się umawiać na wizytę....
już sram w gacie po pachy...
ja bym właśnie tak zrobiła... przecież te poł roku to czas orientacyjny, jak pare dni dłużej będzie na 1 to nic się nie stania.. wiadomo nie można też przesadzić, ale 2 opakowania mleka to raptem kilka dni...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:40   #2776
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Blanka Zasnela w sypialni.Słyszę że się kręci,idę do Niej a Ona trzyma w ręku kołdrę i siedzi!!!Zobaczyła mnie i się przewróciła.Pewnie dźwignęła się za kołdrę. Taka wyrywna!

a tak narzekała, że Blanka w tyle i coo ? baty dla fewci

brava dla Blanki

moja ani myśli o siadaniu.. dzwiga tylko głowę do góry jak leży czasami i na tym się konczy....

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:

jaki słodziak

Neti, macie tak zimno w mieszkaniu, że mały tak ubrany? ja to juz nie pamietam kiedy Julka w pajacu była, cały czas body z krótkim męczymy ewentualnie na wyjście jakaś kiecka czy cus

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

ja bym właśnie tak zrobiła... przecież te poł roku to czas orientacyjny, jak pare dni dłużej będzie na 1 to nic się nie stania.. wiadomo nie można też przesadzić, ale 2 opakowania mleka to raptem kilka dni...
no chyba tak zrobie, no bo co innego... chyba, że może odsprzedam koleżance, bo karmi hippem hm hm..

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:40   #2777
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Hazardzistko, super placek

u mnie tak samo...

za obrót

W krakowie to ja jestem! Ogarnę się i będę bardziej dostępna jeśli będziesz miała ochotę.

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:46   #2778
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

jaki on duuuuuuuzy! a jakie dlugalasnie wlosy ma! Super kawaler!

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość

Cytat:
Cześć dziewczyny..dzięki za pomoc..po dwugodzinnych próbach mam Was już w fonie i nawet jeszcze jakiś l Kosmetyki Wszechczasow sobie ściągnęłam

to teraz to bedziesz expertem w aplikacjach

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość

brawo dla Supermena!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:46   #2779
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cała to był jednorazowy wybryk mogłaby się poprzewracać a nie siadać!

Ale marudna po tym szczepieniu
Stary 2013-07-08, 12:49   #2780
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dziwne?
Tak krotko w Grecji bylas? I zdarzylas sie przyzwyczaic?
Cykady zyja tydzien. W ziemi dojrzewaja natomiast 7lat.
no 2 tyg na koloni, to nie za długo, ale żadne trupki mi na głowę nie leciały i jakoś mi to ich cykanie przestało przeszkadzać, tak jak buczenie lodówki

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
wieeeem ale elwirka była taka w takiej bajce :P
a to nie własnie elmirka była (załącznik)? taka co zwierzątka męczyła? żeby nie było, ja nikogo nie męczę

Cytat:
widocznie jej woda sodowa do głowy uderzyła po tych pochwałach u lekarza

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ELMYRA-1.jpg (39,7 KB, 18 załadowań)

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 12:56   #2781
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-07-08, 12:57   #2782
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cala... Mały spi cały czas w body..ale wczoraj tak się rozkopal...ponieważ.słysz ałam że już nie spi ale ładnie się bawi to do niego nie wstałam...i po jakiś 30minutach wstałam w końcu żeby sprawdzić..a tu maly w drugim końcu łózka..na brzuchu i w dodatku cały zimny..więc wczoraj stwierdziłam że załoze mu pajaca..a co za ciepło? Nie był spocony ale nie wiem jak go ubierać jak on tak się rozkopuje...

Stary 2013-07-08, 12:59   #2783
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Cala... Mały spi cały czas w body..ale wczoraj tak się rozkopal...ponieważ.słysz ałam że już nie spi ale ładnie się bawi to do niego nie wstałam...i po jakiś 30minutach wstałam w końcu żeby sprawdzić..a tu maly w drugim końcu łózka..na brzuchu i w dodatku cały zimny..więc wczoraj stwierdziłam że załoze mu pajaca..a co za ciepło? Nie był spocony ale nie wiem jak go ubierać jak on tak się rozkopuje...

polecam zainwestowac w spiworek. moj jak jest tak goraco te nieraz spi tylko w pieluszce i spiworku

Stary 2013-07-08, 12:59   #2784
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

hmm.. ja swoją kłade w body jak sie rozkopie to jej nie przykrywam nawet, ale my mamy w domu saune, wiec nie wiem.... sama tez spie odkryta. Julka sie momentalnie rozkopuje, czy to kocyk czy kołdra czy pielucha.. woli spac bez niczego

Stary 2013-07-08, 13:00   #2785
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

Uroczy

Cytat:

Nie moge sie doczekac az moja zacznie siedziec Wtedy zycie staje sie latwiejsze

Aga, ja klade na macie chociaz Lili przewrotami (a czasem odpychajac sie lekko nozkami) wedruje mi juz po dywanie i po panelach, wiec musze pomyslec nad czyms wiekszym

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:01   #2786
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
polecam zainwestowac w spiworek. moj jak jest tak goraco te nieraz spi tylko w pieluszce i spiworku

tez o tym pomyślałam, że w takim chyba lepiej niz pajacu zabudowanym mocno.

Stary 2013-07-08, 13:01   #2787
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

No to za te komplementy...uśmiech dla wszystkich cioć

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1373281248175.jpg (65,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373281274477.jpg (62,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373281294339.jpg (71,9 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1373281311964.jpg (96,0 KB, 23 załadowań)

Stary 2013-07-08, 13:03   #2788
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny które kupowały puzzle piankowe na all - zalinkujecie mi?
Mała zaczeła uciekać z maty, za mała chyba..

Przepraszam, że tak mało się odnoszę, wpadam jak po ogień i wypadam
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 13:11   #2789
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

A w ładnie gdzie i po ile kupujecie?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

nam mały często usypia w bujaczku (wieczorem szczegolnie) jak go przekladalam do łóżka i wpakowywalam w spiworek to mi się zawsze budził..bo mu te rączki musiałam tam wsadzić..najlepszy byłby taki co i na ramionach rozpinany..są takie?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Dziewczyny co do tych puzli piankowych...na allegro w art.dzieciecych wpiszcie w wyszukiwarce "ludi" .... I wcale bitew chodzi tu o np łóżeczko w sowy .... Ale o właśnie fajne puzle piankowr...tyko że te są chyba drogie,co?

Stary 2013-07-08, 13:12   #2790
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
No to za te komplementy...uśmiech dla wszystkich cioć
niezłą ma czuprynę

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny które kupowały puzzle piankowe na all - zalinkujecie mi?
Mała zaczeła uciekać z maty, za mała chyba..
ja mam te http://allegro.pl/edukacyjne-puzzle-...376807042.html

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości