|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
poza tym, że wieczorami jestem dość senna, a nigdy nie kładłam się przed północą spać. To teraz o 23 już chrapię! Cytat:
|
|
|
#152 | ||
|
Zadomowienie
|
witam dziewczynki
U mnie dzis obylo sie bez porannych mdlosci i plamienia na razie nie ma,jeju ja zwariuje do konca I trymestru chyba :/ chcialabym pojsc za tydz w pn na wizyte i uslyszec to co ostatnio :"dzieciatko rosnie,wszystko jest ok" bez dopowiedzenia "jest delikatne plamienie prosze lezec" Ja w poprzedniej ciazy zawsze u gin trzeslam sie ze strachu na lezance nawet w 38 tyg ciazy dzis przyszla mi kamerka cyfr,mam zmiar caly dzien lezec czytac instrukcje i wstawac tylko na posilki swoje i corczki i siku jej i moje ![]() Mona1, maz w pracy po 14 godzin czasem wiec coreczka musze zajac sie ja,mieszkamy jeszcze z moimi rodzicami ale oni w pracy wiec jestem zdana sama na siebie ![]() wieczorem sie wszyscy zjezdzja jak cora idzie spac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak ginekolog wykrywa ciążę przez usg dopochwowe. Ale powiem szczerze, że jak dzwoniłam ostatnio do jednego to chciał mi ją wykryć takim zwykłym przez brzuch, bo nie ma sprzętu Dopochwowe wykazało mi tylko 7 mm pęcherzyk, wątpię żeby dziad cokolwiek zobaczył Uf.. nie jestem jedyna z bólami brzucha. Pocieszające ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj nawet po pościeleniu łóżka musiałam się położyć, bo się zasapałam Za to senna nie jestem i nie odrzuca mnie od kawy Moja mama wyznała mi, że przez całą ciążę mogła ją pić. Fajnie, bo uwielbiam i podobno jedna filiżanka dzickowi nie szkodzi ![]() A jutro czeka mnie kilkukilometrowy spacer, bo jadę z Tż do Łeby. Ciekawe czy dam radę ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na trzy pracownice, które jako jedyne zatrudnione są na umowy o pracę dwie (w tym ja) są w ciąży... Najgorsze jest to, że ogarniam całą siedzibę ich firmy w innym mieście i zastąpić mnie, np. z dnia na dzień to niemożliwe, bo jestem SAMA, samodzielna - nikt ze mną nie pracuje. Ale czy powinnam mieć wyrzuty sumienia??? Jestem naprawdę lojalną pracownicą, ale pracuję, żeby żyć, a nie odwrotnie... Druga sprawa - mam umowę o pracę na czas określony, która kończy się 31 sierpnia - pewnie będę miała przedłużoną tylko do dnia porodu (tak ma ta druga pracownica w ciąży). Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-07-05 o 13:07 |
|
|
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Mogę ponarzekać? Padam na twarz, oczy mi się zamykają i ani ręką ani nogą ruszyć. Nie wiem czy to kumulacja po tygodniu pracy czy po prostu już będzie coraz gorzej
Ja też czekam żeby zobaczyć bijące serce zanim powiem rodzinie. W pracy już powiedziałam bo mam dobre stosunki i chciałam żeby byli przygotowani że może przyjść taki dzień że pójdę na zwolnienie i wrócę za 1,5 roku .Dopijam kawę i lecę po przedszkolaka. Tyle mojego że sobie pomarudzę bo Młody zwolnień nie przyjmuje Trzymjacie się. Pozdrawiam |
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też nie wiem, czemu muszę tak długo czekać
pewnie dlatego, że mieszkam na wsi, laboratorium nasze nie robi samo takich badań.. ehh, pokrzyżowało mi to plany. Ale i tak w niedzielę powiem o wszystkim, no test się chyba nie myli ?
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ile zdążyłaś zrobić testów? Ja zrobiłam dwa... I wierzyć, czy nie wierzyć?! Gdyby to nie był piątek już podbiegłabym do jakiegoś gina - a tak weekend... spotkania z rodziną... i mówić, czy nie mówić Od poniedziałku mam urlop, więc zrobię tę betę, więc wyniki pewnie odbierzemy jednego dnia ![]() Edit: Jednak nie zrobię bety dzwoniłam do swojego ginekologa, który przyjmie mnie w poniedziałek Powiedziałam, że zrobiłam dwa testy i wyszły dwie krechy, a on ze stoickim spokojem "to tylko pogratulować"
Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-07-05 o 16:49 |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zadomowienie
|
Jak poranne mdlosci mnie ominely to dzis cale popoludnie i teraz czuje sie fatalnie
![]() Na kibelku juz bylam kilka razy,nic mi nie smakuje,wszystko mi smierdzi doslownie ! tak mialam w poprzedniej ciazy jak otwieram lodowke to szybciej zamykam pozostaje chleb Cytat:
bedziesz spokojniejsza i pewna po wizycie co i jak
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
Czesc laseczki,
Ja padam z nog, bo od rana dzis urzadzamy mieszkanie. Ikea w upale i skladanie szafy i lozka z TZ to nie byl dobry pomysl, ale przezylam. Krewetka w brzuchu nie marudzila ![]() Sciskam wieczornie H. |
|
|
|
#160 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po stokroć podziwia - Ikea, skręcanie mebli... bo ja wróciłam do mieszkania przed 17:00, zdążyłam zjeść a do 20:00 smacznie spałam ![]() Teraz czekam na Męża i idziemy coś zjeść (cosik późno, wiem...) - chyba ostatni raz zjem pizzę albo frytki ![]() Dobrego wieczorku, dobrej nocki ![]() Cytat:
Enia_ , przetrwasz, przetrwasz choćby na wodzie i sucharkach
Edytowane przez justine_87 Czas edycji: 2013-07-05 o 21:48 |
||
|
|
|
#161 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Enia_ Też mam 2,5 latka w domku - nie ma jak odpocząć Trzymaj się, może już niedługo wszystko będzie w porządku
|
||
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
czeszko
dziewczyny jeśli mogę to dołączam do was jako mama marcowo-kwietniowa 2011 i.........marcowo-kwietniowa 2014 ![]() ![]() jestem Kasia. mam córeczkę Malwinkę z 07.03.2011 r. dwie kreseczki zobaczyłam na teście we wtorek - termin porodu doktor google przewiduje na 05.marca ![]() no i dzisiaj to na tyle będę zaglądać w miarę możliwości bo pracuję no i mam na głowie dom, dziecko i męża
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witaj Castia
jako ta doswiadczona bedziesz nam pewnie sluzyla niejedna rada.Moja krewetka stwiedzila, ze 10 godzin snu jej za malo i potrzeba 12... Ja nie wiem, jak w poniedzialek wstane o 6 do pracy;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą
Co tam u was, jak się czujecie, straszna tu cisza dziś. Ja czuję się ok, czasami tylko coś w brzuszku zaboli, ale dość szybko przechodzi. Oprócz tego strasznie nerwowa się zrobiłam, mój kochany mąż dzielnie wszystko znosi
|
|
|
|
#165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko męża szkoda hehe Ale teraz wszystko Ci wybaczy ![]() Dzisiaj wszyscy pewnie korzystali ze słońca Sama dopiero wróciłam do mieszkania Byłam u psiapsióły na plotach - wylegiwałyśmy się na tarasie (zadaszonym - oczywiście), a później odwiedziłam rodziców, dziadków i siostry. Gdy powiedziałam siostrze (mamie 7-miesięcznego Aleksandra) skakała z radości!Powiedziałam wszystkim, że robiłam testy i wyszły pozytywnie a w poniedziałek idę do ginekologa, ale i tak wszyscy się cieszyli I najlepsze - wróżą mi bliźniaki, bo "tak jakoś mnie widzą z bliźniętami"
|
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Sisterqa napisz mi ba priv - ja mieszkam W Norwegii chetnie jak cos pomoge
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
słuchajcie was tez tak męczą mdłości? Ja mam wrażenie ze umrę zaraz, od rana wymiotowalam chyba z 5 razy, a zjadlam tylko pol kromeczki z masłem. Do tego jestem przeziebiona i po prostu czuje sie tragicznie. A TŻ dopiero w środę przyleci z Norwegii więc nawet nie mam do kogo ponarzekac :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
Oj mlosci - Boshe wiem co to znaczy ja caly wrzesnien w pracy
i ost 4tyg przed porodem - nie zaleznie co zjadlam kobelek wital mnie miedzy 2-4w nocy. Zycze - by te ciazowe Dolegliwosci nie przeszkadzaly wam w oczekiwaniu na Maluszki - i ciekawa jestem czy watek na 2014 tez bedzie obfitowal w same chlopaki jak u nas na 2013 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#169 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Puk, puk
![]() Można dołączyć? ![]() Wg OM termin na 1 marca Pierwszą ciąże, podobnie jak kilka z was, poroniłam.Tym razem mam plan zamiar dotrwać do konca i będzie mi miło jeśli to bedzie w Waszym gronie ![]() Zaraz Was nadrobię żeby być na bieżąco ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Fajki też paliłam jak Ty i rzuciłam. Nie ciągnie mnie na szczęście. Cytat:
![]() poza tym zrobiłam się spiąca królewna, brzuch boli jak na @. NO i czasami chyba zaczynam mieć mdłości ale szybko mijają ![]() Ja pracuję w biurze, więc praca nie jest wyjątkowo ciężka- chyba, że akurat mamy dużo klientów i trzeba zostawać po godzinach ![]() Planuje pracować jak najdłużej. Umowę mam od 17.12.2012 wiec przynajmniej do 17.12.2013 nie chciałabym brać L4, żeby mieć pełne 12 mc-y do liczenia średniej do macierzyńskiego ![]() Cytat:
![]() wiedzą moi rodzice - o pierwszej ciąży sie dowiedzieli jak zadzwoniłam z pracy do taty żeby po mnie przyjechał i mnie zabrał do szpitala, i mama prosiła żeby nastepnym razem mówić od razu, bo zawału prawie dostała. Wiedzą 2 przyjaciółki z pracy - domyśliły sie jak nie chciałam wychodzić palić ![]() Planuję powoli stopniowo mówić, a najlepiej jak każdy będzie pytał a ja będe potwierdzać tylko ![]() Cytat:
moja szefowa jest uczulona na ciąże. Po poronieniu miałam z nią mega niemiłą rozmowę. Poza tym mamy już w pracy dziewczynę w ciąży, jest na L4. Druga sprawa - do ubezpieczeń też nie łatwo znaleźć pracownika, który sie na tym zna albo szybko nauczy Już widze szefową jak jej mówię, ona się robi czerwona jak jej włosy, a potem sie na mnie rzuca żeby mnie udusić Aha! Ja mam wizytę 12 lipca ![]() Witam, jeszcze raz - Ela
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-07-07 o 22:40 |
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Ela,
Nas z terminem 1.03 jest tu chyba najwiecej... Wlasnie sie do pracy zbueram po kolejnej slabo przespanej nocy- tez ma tak ktoras? Mega zmeczenie i bezsennosc w nocy?? Wizyte mam w czwartek- 11.07. milego dnia Misiaki Hania
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
Dołącze do Was. Nie mam się komu wygadać, to Was tym obarcze. Wczoraj dowiedziałam się że będę miec trzecią dzidzie. Strasznie sie boje bo sie nie spodziewałam. Mam mętlik w głowie. Nie mam pracy i nie wiem jak to będzie. jak uyrzymamy trójke dzieci skoro teraz jest już ciężko. Nie moge jeść od wczoraj i spać. martwię się starsznie
|
#172 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochany szkrab! A teraz będzie ich dwóch szkrabów... nie wierzę jeszczeCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Widzę, że tu naprawdę wysyp porodów będzie 01.03 mi kalkulator też wyliczył ten termin ![]() No to będzie wesoło U mnie dzisiaj 45 dzień cyklu i jestem straszanie zmęczona. Nie chce mi się spać, tylko to takie zmęczenie jak po bieganiu, że trzeba się położyć i poleżeć. Nie wiem jak to opisać ![]() Bolą mnie piersi i innych objawów nie mam ![]() Jeszcze 8 dni i zobaczę moją kruszynkę Jak będzie z nią wszystko dobrze to wtedy poinformuję rodzinkę o ciąży. Martula_F jakoś musicie sobie poradzić. Może będzie teraz ciężko, ale później jak już dzieci podrosną to będzie wam łatwiej. A swoją drogą to zazdroszczę Ci, bo mi się marzy właśnie trójka Edytowane przez koziemleko Czas edycji: 2013-07-08 o 09:54 |
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
jest ciężko. Najstarszego syna mam chorego na ciezkie azs corcia ma rogowacenie przymieszkowe. wszystko wydajemy na lekarstwa. jestem w rozpaczy. zawsze myślałam że będe mieć dwójkę. corke i chlopca mazenie sie spelnilo a teraz sie boje o to trzecie zeby zdrowe bylo, bo psychicznie niepodolam.
|
#175 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie ma nic piękniejszego niż dzieci, moja mama też się strasznie zamartwiała, ciężko było, często jedliśmy chleb z cukrem bo nie było nic innego (też nas 3 była) ale wychowała nas na porządnych ludzi i się wszyscy razem wspieramy i ma teraz z nas ogromną radość. a ja nie zamieniłabym mojego dzieciństwa na inne ![]() Cytat:
ja mam wizyte jutro, denerwuje się już.. jestem klapnięta, nic mi się nie chce, nawet pisać postów.. :-(
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Witam sie po kilku dniach nieobecności.
Nie mogę sie już doczekać czwartkowej wizyty u gina. U mnie juz 7 tydzien ciązy leci. Czuje się super, zero mdłości tylko jestem śpiąca. My powiedzielismy najbliższej rodzinie, w sumie to mąz się wygadał, bo ja chciałam poczekać do wizyty u lekarza i wtedy wszystkim oznajmić. Nasza córcia niezabardzo zadowolona że będzie miała rodzeństwo. Gdy zaczynam temat dzidziusia to zmienia temat i nie chce mnie słuchać. Mam nadzieję że z czasem zmieni zdanie i będzie się cieszyła tak jak my. Miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
nie ma nic piękniejszego niż dzieci, moja mama też się strasznie zamartwiała, ciężko było, często jedliśmy chleb z cukrem bo nie było nic innego (też nas 3 była) ale wychowała nas na porządnych ludzi i się wszyscy razem wspieramy i ma teraz z nas ogromną radość.
a ja nie zamieniłabym mojego dzieciństwa na inne ![]() dziekuje za slowa pocieszenia. OD wczoraj przezywam katusze. maz przyjedzie za pare dni. nie mam sie komu wygadac. Bardzo sie boje, jak podołamy z wszystkim. wiem ze czeka mnie znow cesarka, tego tez sie boje bo czlowiek dochodzi do siebie dlugo a tu trojka dzieci? oj przeraza mnie to
|
#178 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Matko, co za babsztyl z tej Twojej szefowej... Choć może i wolałabym jakiś dziki opieprz niż... miażdżącą ciszę "Co ona myśli, dlaczego się nie odzywa, dlaczego nie patrzy się w oczy?!" Już o niej nie myślę - szkoda, gdybym psuła sobie dzień urlopu myśleniem o tej czarownicy Na pewno nie damy się im tak łatwo! ![]() Cytat:
A Ty na pewno dźwigasz ogromny ciężar... I nie owijając w bawełnę - do tego mega drogie utrzymanie... Ale można żyć skromnie a tworzyć wyjątkową, kochającą się rodzinę. Znam kilka takich rodzin i wciąż zadziwia mnie ich niesamowita gospodarność - jedni mają pięcioro dzieci, przy czym pracuje tylko ojciec. Ale mieszkając w mieście poruszają się na rowerach (oszczędność na biletach), latem szukają okazji, np. pomagają okolicznym rolnikom w zbiorach w zamian za ziemniaki, warzywa i owoce- wszystko to pakują w słoiki i mają pokaźną piwnicę konfitur i różnych przetworów. Nie mówię, że Ty też tak powinnaś robić - nie, nie, tylko chciałam pokazać, że mnóstwo rodzin musi jakoś kombinować. Druga rodzina ma dziesięcioro dzieci i choć żyją bardzo skromnie, to tworzą wspaniały dom. Kilka miesięcy temu zmarł ojciec tych wszystkich dzieci... Jest bardzo ciężko, ale nie załamują się - i my jako rodzina staramy się pomagać. Może też warto popukać w jakieś drzwi instytucji pomagającym rodzicom opiekującymi się chorymi dziećmi? Dołączyć do wspólnoty działającej przy kościele? Naprawdę życzę Ci dużo siły i pogody ducha, żebyś z optymizmem spojrzała na ten nowy rozdział w Twoim życiu - bycie mamą trójki kochanych dzieci, które kochają Cię bezwarunkowo. Można przeżyć wszystkie skromniejsze obiady, ubranka czy przybory do szkoły, gdy dostaje się je od uśmiechniętej i kochającej mamy I też marzę o trójce dzieci!!! Teraz czekam do 15:00 na wizytę u gina, oby zobaczył pęcherzyk!
|
||
|
|
|
#179 | ||
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
U mnie troche mdlosci przeszly Dzis obylo sie bez porannych rewelacji,sama nie wiem czy sie cieszyc czy martwic :/ Cytat:
glowa do gory !Cytat:
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Martula_F między innymi po to jesteśmy, żeby chociaż się wspierać psychicznie, pisz zawsze jak będzie Ci źle. Wierzę, że sobie poradzicie.
Ostatnio martwiłam się, że nie mam żadnych objawów.... Mówię i mam ;p Miałam koszmarny weekend pt "mdłości", na szczeście dziś jest lepiej. Od rana zjadłam tylko bułkę z masłem i popijam sok marchwiowy.. Jutro pierwsza wizyta, o 17.30 trzymajcie kciuki, może już usłyszę serduszko?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

I rozumiem, że ta niepewność jest najgorsza... Niby zrobiłam dwa testy (różnych firm) i druga kreska pokazała się praktycznie od razu, to chciałabym potwierdzić ciążę u gina, żeby oczywiście powiedzieć rodzicom i siostrom
poza tym, że wieczorami jestem dość senna, a nigdy nie kładłam się przed północą spać. To teraz o 23 już chrapię! 

Nie wiem co teraz, bo chciałam wszystko potwierdzić na 100%, ale test się chyba nie myli? W niedzielę mam rodziców na obiedzie, chcielibyśmy wtedy im nowinę oznajmić, mam nadzieję że to nie będzie za wcześnie.

Trzymaj się, może już niedługo wszystko będzie w porządku

i ost 4tyg przed porodem - nie zaleznie co zjadlam kobelek wital mnie miedzy 2-4w nocy. 

glowa do gory !