|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Ile kasy idzie na te testy i badania...
|
|
|
#3782 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i kolejny tydzień przed nami. Wczoraj większość dnia cięliśmy z mężem drzewo a dziś wylegiwałam sie nad Liwcem i wcinałam najwspanialsze lody pod słońcem wiec dzień zaliczam do udanych A co u Was? gorąco było |
|||
|
|
|
#3783 |
|
Zadomowienie
|
Beta nie ma znaczenia o której godzinie zrobiona, ja nie robiłam na czczo, tylko koło południa. Płaciłam 26 zł.
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz być bardziej cierpliwa, poza tym lepiej się nie nakręcać bo niewiele jest takich co udaje im się za pierwszym razem, choć trzymam za was kciuki a w jakim jesteście wieku? God - mi pani w laboratorium, która robiła hormony powiedziała, że przy nich nie trzeba być na czczo. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-07-07 o 22:39 |
|
|
|
|
#3786 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Malgos_12;41680946]dokładnie, takich objawów częściej nie ma niż są... ja nie miałam ani jednego z tych objawów, a w ciąży jestem
![]() Musisz być bardziej cierpliwa, poza tym lepiej się nie nakręcać bo niewiele jest takich co udaje im się za pierwszym razem, choć trzymam za was kciuki, a w jakim jesteście wieku? bede cierpliwa jutro 24 dzien niewiele zostalo zeby sie dowiedziec nie licze juz ze uda sie za 1 razem choc kiedys tak mi sie wydawalo ze to prosta sprawa , bo moje objawy owulacji sa bardzo dobitne ze tak powiem i w kazdym cyklu daja sie we znaki i dokladnie wiem kiedy :P i myslalam ze tylko z tego skorzystac i tyle teraz juz wiem ze owulacja swoja droga a niekoniecznie moze sie udac choc nie ukrywam ze marze zeby sie udalo od razu mamy po 27 lat miesiac po slubie jestesmy dzidzia zaplanowana czekalismy z dzialaniami az do po slubie
|
#3787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
Czekaj do dnia spodziewanej @ i staraj się o tym ciągle nie myśleć bo zwariujesz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Cytat:
zreszta sama pewnie wiesz jak to ciezko jak cos bedzie wiadomo to dam znac a moj maz to sobie na luzie hmm jak nie teraz to za miesiac sie bardziej postara i wtedy na pewno sie uda:P chcialabym miec takie podejscie
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja się przyszłam pożegnać bo zmykam na tydzień i nie wiem czy będę miała dostęp do neta. |
|
|
|
#3790 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym ginem to może się wstrzymaj. Ja byłam w 38 dc i było widać tylko pęcherzyk. Teraz czekam do 16.07 na kolejną wizytę. Lepiej nie iść za szybko. Ja żałuję, bo się teraz stresuje czy coś się z tego pęcherzyka wykluje czy nie ![]() Cytat:
![]() Popieram poprzedniczki. Za szybko na jakikolwiek test. Chyba nawet beta, by ci jeszcze nie wyszła. (nigdy jej nie robiłam, są tu bardziej doświadczone wizażanki, pewnie ci coś doradzą) Jak długie masz cykle? Wiesz, ciąża to nie tylko objawy owulacji. Nie chcę cię załamywać, ale owulacja to nie wszystko. Możesz mieć za mało śluzu, złe proporcje hormonów, stres, leki, czasem komórka jajowa lub plemnik jest wadliwy, endometrium, zagnieżdżenie aż w końcu partner może mieć nijakie nasienie. Mimo wszystko życzę wam, żeby się udało. Następny test zrób jak będzie Ci się spóźniać @ i koniecznie nam się pochwal A.. i jeszcze jedno. Nie doszukuj się objawów. Ja się starałam od 9 cykli i w 8 miałam przed @ objawy ciążowe. W 9, w którym zaszłam żadnych ![]() Cytat:
Nie zamęcz męża ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Jeszcze osiem dni i zobaczę moją kruszynkę ![]() A swoją drogą to pochwalę się, że wyjazd nam się bardzo udał. Przez cały weekend miałam dużo energii i nie przerażało mnie chodzenie po wydmach. Rowerami zrobiliśmy w sobotę ponad 25 km i bardzo dużo też pieszo. Jesteśmy opaleni i zresetowani. Przez weekend w ogóle nie czułam się w ciąży! Za to dziś! O masakra. Nie mam w ogóle energii. Musiałam ubierać się na raty! Brak mi sił. Czuję się jakbym maraton przebiegła. |
||||
|
|
|
#3791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ze fasolka pozwoliła Wam tak odpocząć |
|||
|
|
|
#3792 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się po weekendzie
![]() Cytat:
Super ![]() Co do gina to tak jak dziewczyny Ci napisały, teraz pewnie nic nie będzie widać. Dopiero koło 6 tyg widać serduszko. Ale rozumiem, że można nie wytrzymać tak długo jak czujesz taką potrzebę to idź jak najszybciej Cytat:
Tak jak dziewczyny Ci już napisały, takie wczesne objawy to nie objawy. Nie ma sensu się nakręcać, nasłuchiwać organizmu i doszukiwać się czegokolwiek. Co ma być to będzie, jak @ się spóźni to można testować. A co do starań i regularnych @ - mi też się wydawało, że szybko pójdzie. Zawsze miałam w miarę regularne @, żadnych anomalii, plamień itp. rzeczy. Zrobiłam wiele badań, monitoring, tż też się przebadał - wszystko w porządku, a i tak leci nam już 7 cykl i Cytat:
Niezła opieka w ciąży w Irlandii - co kraj to obyczaj. Ale jak wszystko w porządku przebiega to może nie ma co cudować bardziej - w końcu ciąża to nie choroba. nasze matki i babki też nie latały do lekarza co chwilę i zdrowe dzieci rodziły ![]() Jeżeli chodzi o genetyczne - niezależnie od decyzji rodziców, często wiele można już zrobić w trakcie ciąży. Psychiczne nastawienie też dużo daje, więc zasadniczo jest zalecane. Ale wiadomo, decyzja należy do Was. Rozumiem, że może być to ciężka sprawa, a każdy indywidualnie musi do tego podejść Co do tsh - moja też twierdzi, że jak owulacja ładnie przebiega (w końcu na monitoringu wszystko wychodzi ok) to nie ma co. Ale na obniżenie prolaktyny przepisała mi delikatne ziołowe leki - może to tak dla mojego spokoju psychicznego mam nadzieję, że jod mi nie zaszkodzi.... Za 2 miesiące zbadam i tsh i prolaktynę i zobaczymy czy coś to dało ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Owocnych działań spokojnych w takim razie ![]() Cytat:
i z tż też pewnie już wszystko w porządeczku My spędziliśmy u teściów ale też było ok. Szkoda tylko, że w niedzielę chmury wyszły i nad jezioro się nie przejechaliśmy - chcieliśmy się trochę doopalić ale może następnym razem się uda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I super, że weekend się udał i tak fajnie się czułaś nieźle też na tym rowerze dałaś czadu
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
To poczekam jeszcze kilka dni z USG...
W ogóle to od wczoraj usypiam na stojąco, nie mogę sobie poradzić z tą sennością.... kurcze i jak tu pracować... |
|
|
|
#3794 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cykle mam okolo 30 dni sluzu mam az za duzo hmm tak mowila gine, przed staraniami bylam u ginekologa , zrobilam hormony wszystkie prywatnie wszystkie w normie, zrobilam tez grupe krwi , badania na toxo i cytomagalie chyba , pzreciwciala rozyczki i zoltaczki , morofologie , cytologie usg w tym cyklu nie robilam ale wczesniej jak bylam to lekarka mowila ze byla owulacja bo pecherzyk pekl czy zdarza mi sie poczekam z testem do @ tak jak mowicie i zobaczymy chociAZ NIBY CZESTO WIE SIE ze jest sie w tym odmiennym stanie a ja nie mam przeczuc nie doszukuje sie objawow nie mam ich w ogole ;p pozyjemy zobaczymy i na pewno dam znac ![]() Jak sie nie uda to przed owulka pojde do gine na usg zeby zobaczyla czy to blisko a i oddam nasienie do zbadania , bo jak cos z nim nie tak to po co tracic pol roku np jak i tak sie nie uda ? lepiej od razu wykluczyc![]() Cytat:
nie potwierdzilam w tym cyklu , we wczesniejszym bylam i wg pani gine doszlo do owulacji, od zawsze mialam dziwne objawy owulacji w ten dzien mnie klulo w jajniku , mega ilosc wydzieliny az mokro , i czesto tez plamienie brazowe w tym dniu. a teraz w tym cyklu jak mialam te objawy jak zawsze zrobilam test owulacyjny i w tym samym dniu wyszly 2 krechy , a na nast dzien juz byla tylko jedna. W ogole 2 lekarki powiedzialy mi ze jestem baaaardzo plodna , cos tam mowily ze mam duzo pecherzykow czy czegos tam i zebym sie dobrze zabezpieczala bo latwo moge zajsc w ciaze:O to zylam z myslalmi ze to sprawa wybitnie prosta zajsc w ciaze a teraz troszke was podczytalam i juz wiem ze nie ma latwo , a najgorsze to jest chyba to oczekiwanie i ze te cykle tak dlugo trwaja ;/ Wiesz chyba musze go zapytac co to oznacza sie bardziej postarac hehe:P jak mi tak powiedzial a i dodal jeszce ze spokojnie ulozymy plan dzialania i sie bardziej postaramy , to mowie ale jaki plan dzialania bo ja nie znam innego niz kochac sie pzred owulacja w trakcie i po :P ale moze o czyms nie wiem :P
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-08 o 14:17 |
||
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
Gegee- tylko kwestia tego, że jak tutaj nie robią tego genetycznego, to i w trakcie ciąży chyba nie są podejmowane żadne działania, nawet jak by mogli, a w samolot też chyba nie będzie wskazane wsiadać...
Nie będę myślała negatywnie mój dzidziuś będzie zdrowy ![]() Pradip - czy późno to nie wiem, moja znajoma pierwszą wizytę miała w 19tyg - to dopiero jest późno fakt, że ja byłam prywatnie, ale jeszcze niewiele było widaćDziewczyny ale mam lato tutaj aż czuć je w powietrzu!---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- WPaula - a ja mam troszkę odmienne zdanie i uważam, że trzeba troszkę czasu na początek. Statystyki mówią, że w 1cs udaje się 30% zdrowych par. Mi w 5tym cyklu gin powiedziała, że jak się nie uda jeszcze przez 3 cykle to wtedy na badania z nasieniem tż-ta, ale ja stwierdziłam, że poczekamy i na spokojnie (najlepsze, że byłam już w ciąży a o tym nie wiedziałam i lekarka pytała skąd wiem, że nie jestem w ciąży, a ja twardo, że na pewno nie). Najlepiej działa jak się o tym wcale nie myśli Co do tego, że się wie, że jest się w ciąży, to chyba większość z nas tutaj miało zupełnie odwrotnie dla mnie to było zaskoczenie, bo to jeden z cykli kiedy się nie zabezpieczaliśmy ale nie trafialiśmy w owu i tak jakby sobie odpuściliśmy; Justii też poszła na żywioł i też zdziwiona, KozieMleko to samo
|
|
|
|
#3796 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz racje z tym odpuszczeniem ze najlepiej bo czesto wszystko ejst ok a psychika blokuje tez slsyzlaam wlasnie o takich przypadkach od znajomych ze sie nie starali i sie udalo Mysle ze w 1 cs to ciezko byc wyluzowanym wszystko takie nowe i chcialoby sie ale w nastepnym na pewno inaczej podejde do sprawy chcoiazby ze nie ebde robic testow wczensiej tylko dopiero na @ i postaram sie wyluzowac A co do objawow to na pewno mas zracje ze niezawsze je czuc , w koncu to ty jestes w ciazy i wiesz lepiej ja tam moge tylko ksiazki czytac , ktore niekoniecznie zawieraja zyciowa prawde
Razem od 7.01. 2004 był w 2013rW 7cs udało się Nasz Skarbek juz na swiecie http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png Edytowane przez wpaula Czas edycji: 2013-07-08 o 14:25 |
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
wpaula - wszyscy mówią, że pierwszy cykl, jeśli jest nieudany rozczarowuje najbardziej, też to przeżyłam, bo nigdy bym nie pomyślała, że może to potrwać troszkę dłużej. Ja nigdy nie miałam problemów z @, zawsze była na czas, raz zrobiłam sobie mierzenie temp, potwierdziła się owu (wraz ze śluzem) i jednym badaniem gin które prawie przypadało na moją owu. i zeszło 5 cykli
Co do objawów, ja mogę ich nie mieć, ty jednak możesz mieć i każda z nas ma to wszystko troszkę inaczej. Jednak jeśli w książce napisali, że takie czy inne objawy mogą wystąpić, a ty ich nie będziesz miała to nie od razu znaczy, że coś jest nie tak. Na pewno ciężko wyluzować w pierwszym cyklu, ale tylko spokój może nas uratować hehehBierz kwas foliowy, wykorzystuj męża i prędzej czy później dzidzia się pojawi
|
|
|
|
#3798 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za nastawienie. Tak trzeba myśleć i tyle ![]() Dziewczyny, mam dzisiaj takiego lenia, że szok... Nic mi się nie chce. Poproszę o jakiegoś bata, bo się załamię jak nic konstruktywnego dzisiaj nie zrobię
|
|
|
#3799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas lato na całego fajnie że i u Ciebie ładnie Cytat:
|
|||
|
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
Cały weekend spędziliśmy na działce, było cudownie, ale bez neciku Połowę weekendu przespałam, bo jeszcze powrót z urlopu odsypiałam. W sobotę to po prostu padłam jak mucha o 18:00 i spałam do rana, z bzykanka nici Ale wczoraj nadrobiliśmy ![]() Z nowości podskoczyła mi tempka o 0,1, ale test owu milczy na ten temat. Na wszelki wypadek działamy Wypatruję już termometru owu, powinien przyjść na dniach Dzisiaj zapierdziel w pracy koncertowy - zastępuję koleżankę na recepcji Cytat:
Ale nie mam aż takiego ciśnienia na objawy, spokojnie czekam, bo wychodzę z założenia, że pierwszym objawem będzie spóźniający się @ ![]() Cytat:
![]() Weź, w ogóle staram się o tym nie myśleć... U mnie krucho w ogóle z kasą w tym miesiącu
|
||
|
|
|
#3801 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet maz zjadl troche tabletek choc panowie chyba nie musza jak sobie teraz przypomne jaka glupia bylam przed slubem rok tamu bylismy na naukach w kosciele i w poradni i pani z poradni opowiadala jak wieksze szanse na dziewczynke itd a jak na chlopaka , a moj chcialby synka a ja coreczke , to maz zartowal ze tylko w owulacje ze przed nie :P itd a teraz to sobie mysle ze obojetna mi plec byleby bylo i bylo zdrowe i widze ze maz tez podejscie zmienil juz nie gada czy pzred czy po chyba tez sie troszke zestresowal ze moze nam sie nie udac i ze moze to potrwac zauwayzlam w historii przegladarki ze przegladal stronki z chorobami pewnie pzreze mnie mu sie to tez udzielilo ;/ dlatego zmieniam podejscie od dzis i nie ebde ciagle o tym gadac bo nie chce zeby plemniczki byly tez zestresowane hehe
|
|
#3802 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dowiedzieć się o ciąży w chwili porodu...---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a gdzie macie działkę?Działajcie dalej Cytat:
|
|||
|
|
|
#3804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(i do tego pisania nie mogę się zmusić...)Po drugie, nie mam gdzie się wylegiwać na tym słonku nasz balkon 2*2 jest w słońcu tylko do 11 rano i nawet nie ma się jak na nim wyłożyć Chyba muszę Twój ogród nawiedzić
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Hejka! Ja się właśnie smaże na balkonie
)) miałam ciężki ostatni tydzień w pracy i dziś jako, że to pierwszy wolny dzień postanowilam przeznaczyc go tylko dla siebie! Nawet mąż zabronił mi gotować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip - ja potwierdzenie ciąży miałam zrobione przez GP (czyli lekarza ogólnego), potwierdzeniem jest pozytywny test ciążowy heheh, ale dzięki temu, on wysyła list do szpitala i oni wtedy zapraszają mnie na pierwszą wizytę
Jednak jakby nie patrzył to prowadzą tutaj na prawdę wiele ciąż i widocznie taki system nie jest najgorszy. Oczywiście w razie jakiegoś nagłego przypadku można zgłosić się do szpitala w każdej chwili. Raczej nie stosuje się żadnych leków podtrzymujących w razie plamień w pierwszych tygodniach, po prostu pozwalają naturze działać, czy to dobre czy nie ciężko ocenić. Ja w razie czego mam polskie kliniki więc gdyby mnie coś bardzo niepokoiło to zawsze mogę tam podejść. Gegee - miałam pisać, że 1 dzień błogiego lenistwa jeszcze nikomu nie zaszkodził ![]() Maxwelka - chyba troszkę za mały skok temp na owu Byłam w polskim sklepie i kupiłam sobie świeże polskie warzywa i czereśnie!!!! Mniam! Ja mogłabym żyć na owocach, choć teraz mam jakąś straszną ochotę na owoce liczi - przy takiej pogodzie są idealne. Mój Kotek Beniu też nie może sobie znaleźć miejsca przez to gorąco, ale ja się strasznie cieszę, byleby wytrzymało do niedzieli to pojedziemy na plażę lub w górki
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dopiero mój czwarty dzień mierzenia, więc bardzo możliwe Czekam w takim razie na większy skok. Ale i na lepszy termometr...
|
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja coś od urlopu nie mogę się porządnie zorganizować Ale takie uroki pracy w domu. Jak się gdzieś chodzi do pracy, to jednak bardziej mobilizujące jest wszystko w domu łatwo się rozproszyć wszystkim innym ![]() Cytat:
Masz jakieś konto internetowe? Nie pamiętam czy pisałaś... ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Malgos - zakręcona coś jestem.. miałam o tych czereśniach napisać i zapomniałam A ja też dzisiaj kupiłam Ale tak szybko się skończą, że żal nie jeść
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

ja już przed czasem nie zrobię bo nie ma nic gorszego jak uciete nadzieje przez widok "0"...

przeczytalam w ksiazce ze w momencie zagniezdzenia sa objawy i tak myslalam ze cos jest nie tak ze ich nie ma
był w 2013r

(((( nie wiem czy jeszce miec nadzieje czy nie ale czuje ze nic z tego nie ebdzie bo nie mam zadnych objawow , czuje sie jakgdyby nigdy nic

mam nadzieję, że jod mi nie zaszkodzi.... 
ale też było ok. Szkoda tylko, że w niedzielę chmury wyszły i nad jezioro się nie przejechaliśmy - chcieliśmy się trochę doopalić 
dowiedzieć się o ciąży w chwili porodu...