Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9 - Strona 311 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 14:30   #9301
Matti
Zadomowienie

Wink Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

[QUOTE=kasikkk87;41688323]
Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
To chyba takie wlasnie kupilam o jakich piszesz. Dwupak, bez drucikow ale miska usztywniana. Wlasnie pod katem pracy je kupilam. A czy do samej pracy moge w takich chodzic? Kurcze nie wiem jak.ja bede sie ubierala zeby tego pasa nie bylo widac....

Mati a jaki masz rozmiar tych stanikow??
Mam 70C.
Zaraz wrzuce fotke w tym staniku, fotki blizn i golaskow - 13 dzien
Ocencie prosze jak te blizny wygladaja. Lewa znacznie ladniej sie kuruje

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 15:01   #9302
kasikkk87
Zadomowienie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez tetka11 Pokaż wiadomość
witam wszystkie aktualne i przyszłe cycolinki
jestem w 6 dobie już mniej boli mam tylko problem ze spaniem . P dr kazała układać się trochę wyżej i kręgosłup od tego boli jak licho. budzę się w nocy i ciągle przekładam poduchy. cycuchy spuchnięte lewa bardziej mam nadzieję że się wyrówna. trochę ćwiczę , ale się boję więc nie za wiele.
dziewczynki jaki środek na blizny polecacie i kiedy go stosować . doświadczone piszcie proszę!!!!!!
nasza dr nie karze niczym smarowac blizn choc ja osobiscie chyba zaczne choc minelo juz duzo czasu bo prawie rok liczylam ze sie zmienia
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 15:42   #9303
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Napisane przez goddessss Pokaż wiadomość
Kochane jestem juz w domku , ostatecznie wyszło ze wsadzili mi wkładki 305 ) ale strasznie cierpię tak bardzo boli mnie klatka piersiowa jakby usiadł mi na niej co najmniej słoń ! Leki niewiele dają , nie moge sie ułożyć .. Powiedzie każda z was tak cierpiała ? gdy po podróży ( ok.300 km) weszlam do domu prawie zemdlalam ze zmęczenia i wycieńczenia . Życzcie mi zdrowka bo bardzo sie przyda. Miłego wieczorka.!
305 anatomki tak ? fajnie wygladaja w staniczku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-08, 16:28   #9304
korolowa
Rozeznanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

dwie fotki poweselene w albumie, co prawda już wam pokazywałam tą sukienkę, ale w domowych pieleszach cycuchy prezentowały się pięknie wszystkim obecnie cierpiącym po op mówię,ze warto i że te kilka (kilkanaście) dnia bólu warte jest tego efektu
Stary 2013-07-08, 17:30   #9305
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
To chyba takie wlasnie kupilam o jakich piszesz. Dwupak, bez drucikow ale miska usztywniana. Wlasnie pod katem pracy je kupilam. A czy do samej pracy moge w takich chodzic? Kurcze nie wiem jak.ja bede sie ubierala zeby tego pasa nie bylo widac....

A co do podnoszenia rak do gory. Moj Dr mi powiedzial ze to nie jest tak ze nie wolno ich podnosic...mozna na tyle na ile pozwala bol. Ja bardzo szybko moglam podnosic.
Tak czarny i biały lub czarny i beżowy chyba Myślę, że możesz je nosić jak dostaniesz pozwolenie na inne staniki niz sportowe. Teraz jeszcze za wcześnie. Ja caly czas do pracy w nich śmigam (bo boję się fiszbin i mi nie leżą )

A co do rąk, to zależy od lekarza, ja np miałam konkretnie wypisane, w którym tygodniu na jaką wysokość mogę podnieść ręce Niestety były to konkretne ograniczenia

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
sabus dalabys mi linka do nich??chodzi mi o ich nazwe poszukalabym na necie i tam kupilaz gory dziekujepowiedz mi jeszcze ile masz w biuscie i jaki rozmiar tych stanikow kupilas zebym wiedziala w co celowac
To takie:
http://www.marksandspencer.com/Pack-..._rd_s=center-3

Ja mam pod biustem 72, w jakieś 88-89. Mam rozmiar 70D - przed okresem idealny, w trakcie cyklu nie jest już tak ładnie wypełniony
Stary 2013-07-08, 17:42   #9306
ladybarque
Raczkowanie

Dziewczyny w pasach po operacji, wam też ta gorąco w nich?

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
dwie fotki poweselene w albumie, co prawda już wam pokazywałam tą sukienkę, ale w domowych pieleszach cycuchy prezentowały się pięknie wszystkim obecnie cierpiącym po op mówię,ze warto i że te kilka (kilkanaście) dnia bólu warte jest tego efektu
no piersiaki dumnie wypięte widzę
ladybarque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:00   #9307
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Korolowa pięknie !! Jezu jak ja bym już chciała je mieć !!
Stary 2013-07-08, 18:42   #9308
Dominika1980
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Dominika1980

Cytat:
Napisane przez Star90 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam was z pieknego polskiego morza, wlasnie leze na plazy na kocyku z zimnym piwkiem , tż śpi obok
Woda wspaniała i na dodatek duze fale

Dominiczko tez jak popatrzalam na zdjecia stwierdzilam ze 325 bedzie idealne , taki cycek jak mowisz podkresli mi figure w przeciwienstwie do moich obecnych cycuszkow

Witaj Star co prawda nie chcialam Ci wytknąć twojej figury i jeszcze ( jeszcze podkreslam ) braków cycuszków. Uważam wręcz że masz bardzo ładne proporcje ale wracajac do żelkow to naprawde te wieksze beda super wygladac
Dominika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:44   #9309
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Dominika1980 Pokaż wiadomość
Witaj Star co prawda nie chcialam Ci wytknąć twojej figury i jeszcze ( jeszcze podkreslam ) braków cycuszków. Uważam wręcz że masz bardzo ładne proporcje ale wracajac do żelkow to naprawde te wieksze beda super wygladac
Hihi ale kochana ja niczego Źle nie odebralam
Po prostu sama widze ze przy duzym cycuszku moja figura bedzie o wiele lepsza

A ja wlasnie chlodze winko,robie kolacyjke , tż wraca za godzinke z treningu i robimy sobie romantico macie moze jakies fajne filmy do obejrzenia we dwoje ? Albo cos fajnego leci wieczorem w TV ?

Edytowane przez Star90
Czas edycji: 2013-07-08 o 18:46
Star90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 18:55   #9310
Dominika1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goddessss Pokaż wiadomość
Kochane jestem juz w domku , ostatecznie wyszło ze wsadzili mi wkładki 305 ) ale strasznie cierpię tak bardzo boli mnie klatka piersiowa jakby usiadł mi na niej co najmniej słoń ! Leki niewiele dają , nie moge sie ułożyć .. Powiedzie każda z was tak cierpiała ? gdy po podróży ( ok.300 km) weszlam do domu prawie zemdlalam ze zmęczenia i wycieńczenia . Życzcie mi zdrowka bo bardzo sie przyda. Miłego wieczorka.!
Witaj Goddesss Gratuluje i trzymaj sie wiem ze to za duzo nie pomaga ale musisz mi uwiezyc bedzie lepiej i to kazdego dnia

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez elizabeth387 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich.Ja juz po drugiej konsultacji.Najpierw mialam dobrane wkladki 275cc ale nie dawalo mi to spokoju wiec chcialam wieksze.Dr.dobrala mi 315 cc i wiekszych nie wlozy bo mam za malo pod biustem gruczolu.Ale jestem zadowolona z efektu jaki wytargowalam .Teraz tylko odliczam do operacji.Badania tez juz zrobilam i wszystko ok.Pozdrawiam
Witaj Elizabeth moje gratulacje .i nie martw sie rozmiarem ,beda super !

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaania1992 Pokaż wiadomość
Ta pani ma np 275 cc, równie duże.
Witaj
Ja mam 300 a so wielkoscia podobne jak nie troche mniejsze
Stary 2013-07-08, 19:03   #9311
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaania1992 Pokaż wiadomość
Boże, oglądam miliony zdjęć jak ogłupiała i naprawdę chyba jest to dla mnie zbyt ciężka decyzja. To tylko 25 ml i mam jeszcze 2 miesiące, ale boję się że i do tego czasu nie dam rady się zdecydować ;(

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Do innego nie pójdę bo już jestem zdecydowana na P.O., ale mam ogromny dylemat co do wkładki. Chyba chciałabym mieć większe, ale boję się nienaturalnego efektu a na tym mi cholernie zależy, żeby wyglądały dobrze bo dla mnie to decyzja na chwilę obecną na większość mojego życia, jak nie całe. Jak włożył mi je w obcisłą bluzkę to wydawały się spore i piękne. Na zdjęciach innych dziewczyn 275 ml wydają się z kolei być małe
Termin wyznaczy po nadesłaniu USG piersi, natomiast na pewno będzie to wrzesień
No z 275 mega wielkich nie będziesz miała. Ale bierz pod uwagę też szerokość swojej klatki piersiowej. Nie znam Twojej "historii", ale jesli lekarz odradza większe, to może tak jest. Pomyśl może o anatomicznych - przy tych można bardziej powiększyć piersi.
Zaraz przyjmę zaproszenie.
Stary 2013-07-08, 19:04   #9312
Dominika1980
Raczkowanie

A ja wlasnie chlodze winko,robie kolacyjke , tż wraca za godzinke z treningu i robimy sobie romantico macie moze jakies fajne filmy do obejrzenia we dwoje ? Albo cos fajnego leci wieczorem w TV ? [/QUOTE]

ALe Ci fajnie co prawda nie znam filmu fajnego dla obojga płci , ale ostatnio moj bardzo sie usmial na Jak urodzic i nie zwariowac , jak ogladal ze mna. Dawcie sie dobrze ja uciekam do kolezanki na kawusie papa
Stary 2013-07-08, 19:05   #9313
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Cytat:
Napisane przez Dominika1980 Pokaż wiadomość

ALe Ci fajnie co prawda nie znam filmu fajnego dla obojga płci , ale ostatnio moj bardzo sie usmial na Jak urodzic i nie zwariowac , jak ogladal ze mna. Dawcie sie dobrze ja uciekam do kolezanki na kawusie papa

Nie ogladalam zaraz oblukam recenzje,dzięki milego wieczorku
Stary 2013-07-08, 19:08   #9314
Saba08
Zadomowienie

A i usuń linki do klinik

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez _szczesliwa_ Pokaż wiadomość
Zależy co dla kogo znaczy słowo "balony" bo dla mnie niektóre dziewczyny tu już takie mają
No właśnie Zależy czego oczekujesz. A to prawda, ze ten sam implant może dać zupełnie rożne efekty. No i nie ma co tez na siłę upierać się przy wielkich implantach. Ograniczeń anatomicznych nie zmienisz, to, że np u Twojej koleżanki weszło 475, nie znaczy, że u Ciebie też tyle wejdzie. U mnie np byłaby to wizualna krzywda Ja jestem zwolenniczką słuchania lekarza

Edytowane przez Saba08
Czas edycji: 2013-07-08 o 19:15
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:55   #9315
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Hihi ale kochana ja niczego Źle nie odebralam
Po prostu sama widze ze przy duzym cycuszku moja figura bedzie o wiele lepsza

A ja wlasnie chlodze winko,robie kolacyjke , tż wraca za godzinke z treningu i robimy sobie romantico macie moze jakies fajne filmy do obejrzenia we dwoje ? Albo cos fajnego leci wieczorem w TV ?
hm filmow znam mnostwo teraz sobie ciezko przypomniec w kazdym razie niec romantycznego nie pamietamkocha ,lubi ,szanuje jest fajny
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:43   #9316
zan123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tysiaczek83 Pokaż wiadomość
ZAN123 dziękuję...a co słychać Kochana?Kiedy masz kontrolę?
W zeszłym tygodniu wróciłam do pracy, więc coraz mniej czasu by pisać ma forum
Kontrolę mam jutro, zobaczymy co doktor powie Na razie jeszcze bardzo się oszczędzam, jedyna moja aktywność to spacer do/po pracy Nie mogę jeszcze spać na płasko, dużo mniej komfortowo się czuję w takiej pozycji niż na pół-siedząco, nie mówiąc o samodzielnym podnoszeniu się

Niestety odkryłam u siebie ostatnio coś co mnie bardzo niepokoi, czuję marszczenie implantu pod pachami jak się pochylę, niewidoczne ale wyczuwalne pod palcami, ponadto na jednej piersi w tym miejscu dziwnie rozłożył się mój gruczoł, jakoś nierównomiernie, strasznie mnie to wkurza bo mam wrażenie że pierś nie jest jednolita i okrągła, w tym samym miejscu wyczuwam na dodatek malutkiego guzka - nie mam pojęcia co to, na USG przed operacją nic nie wykryto, wszystko było w porządku, może to jakiś zrost czy coś w tym stylu...
Dziewczynki, (1) czy któraś z Was miała coś podobnego albo słyszała o podobnych objawach? Mam na myśli guzka. (2) Czy którejś z Was marszczy się implant? Czy da się coś z tym zrobić we wczesnym stadium czy tak już musi być i mam z tym żyć?
Stary 2013-07-08, 20:58   #9317
Saba08
Zadomowienie

Zan to marszczenie się implantu jest normalne. Wydaje mi się, że tego się nie uniknie, chyba, że przy malutkich implantach. To po prostu ciało obce, które jest pod naszymi tkankami. Gdy się pochylasz, na wszystko działa grawitacja, także na implant. Nie wiem, czy oglądałaś implant przed operacją, to taka gęsta galaretka, gdy jej część "opada" w innym kierunku, brzegi się naciągają i dlatego jest wyczuwalne takie jakby falowanie.
Na pocieszenie powiem Ci, że jeśli ma się duży implant, to czasami marszczenie jest widoczne gołym okiem i to w normalnej pozycji.

Nie wiem, o jakim guzku mówisz i w jakiej pozycji go czujesz, ale ja miałam coś, co czułam jako guzek, a to raczej była krawędź implantu, bo usg nic nie wykazało.

Edytowane przez Saba08
Czas edycji: 2013-07-08 o 21:01
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:14   #9318
_szczesliwa_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zan123 Pokaż wiadomość
W zeszłym tygodniu wróciłam do pracy, więc coraz mniej czasu by pisać ma forum
Kontrolę mam jutro, zobaczymy co doktor powie Na razie jeszcze bardzo się oszczędzam, jedyna moja aktywność to spacer do/po pracy Nie mogę jeszcze spać na płasko, dużo mniej komfortowo się czuję w takiej pozycji niż na pół-siedząco, nie mówiąc o samodzielnym podnoszeniu się

Niestety odkryłam u siebie ostatnio coś co mnie bardzo niepokoi, czuję marszczenie implantu pod pachami jak się pochylę, niewidoczne ale wyczuwalne pod palcami, ponadto na jednej piersi w tym miejscu dziwnie rozłożył się mój gruczoł, jakoś nierównomiernie, strasznie mnie to wkurza bo mam wrażenie że pierś nie jest jednolita i okrągła, w tym samym miejscu wyczuwam na dodatek malutkiego guzka - nie mam pojęcia co to, na USG przed operacją nic nie wykryto, wszystko było w porządku, może to jakiś zrost czy coś w tym stylu...
Dziewczynki, (1) czy któraś z Was miała coś podobnego albo słyszała o podobnych objawach? Mam na myśli guzka. (2) Czy którejś z Was marszczy się implant? Czy da się coś z tym zrobić we wczesnym stadium czy tak już musi być i mam z tym żyć?
Oj kochana bardzo Ci współczuję męczenia się bo ja już funkcjonuje zupełnie normalnie. Tzn nie robię nic ciężkiego i się oszczędzam ale nie mam problemu już niemal z niczym. Fakt podczas zakładania czegoś przez głowę robię to jak babinka, powoli, pleców całych umyć nie mogę więc mąż pomaga ale poza tym jest ok. Śpię od 4 doby na płasko choć na początku cisnęło. Teraz już dawno nie. Wstaję bez problemu, nie tak jak przed operacją ale narzekać nie mogę. Ja mam system na wstawanie dobry Jak ktoś kiedykolwiek poważniej zajmował się treningami jakimiś typu fittnes czy taniec to powinien wiedzieć o co chodzi.

Ale z dnia na dzień coraz lepiej chyba prawda? Marszczenie to podobno rzeczywiście często się zdarza. A guzek to może zrost jeśli jest przy ranie. Pamiętaj też, że masz szwy na skórze i wewnątrz! Przecież mięśnie są też zszywane więc może tam coś wyczułaś. Ja tak miałam po cesarce. Spokojnie
Stary 2013-07-08, 21:19   #9319
zan123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Saba08 Pokaż wiadomość
Zan to marszczenie się implantu jest normalne. Wydaje mi się, że tego się nie uniknie, chyba, że przy malutkich implantach. To po prostu ciało obce, które jest pod naszymi tkankami. Gdy się pochylasz, na wszystko działa grawitacja, także na implant. Nie wiem, czy oglądałaś implant przed operacją, to taka gęsta galaretka, gdy jej część "opada" w innym kierunku, brzegi się naciągają i dlatego jest wyczuwalne takie jakby falowanie.
Na pocieszenie powiem Ci, że jeśli ma się duży implant, to czasami marszczenie jest widoczne gołym okiem i to w normalnej pozycji.

Nie wiem, o jakim guzku mówisz i w jakiej pozycji go czujesz, ale ja miałam coś, co czułam jako guzek, a to raczej była krawędź implantu, bo usg nic nie wykazało.
Wydawało mi się, że marszczenie występuje sporadycznie, właśnie w przypadku większych implantów lub bardzo małej wyjściówki. Chyba nieliczne dziewczyny na forum mają ten problem, z tego co czytałam starsze wątki... Miałam nadzieję, że da się tego uniknąć, liczyłam że mój gruczoł wystarczy by zakryć implant, tymczasem w jednej piersi ułożył się tylko na samej górze, a dół implantu pozostał "goły", pokryty samą skórą dlatego jest bardziej wyczuwalne marszczenie niż w drugiej piersi
Guzek, z kolei, jest wyczuwalny w każdej pozycji, taka kuleczka o niewielkiej średnicy, może 3mm. Saba, czy Ty nadal czujesz ten guzek, czy się jakoś rozeszło?
Stary 2013-07-08, 21:23   #9320
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez korolowa Pokaż wiadomość
Super wyglądacie Dziewczynki:P

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ladybarque Pokaż wiadomość
Dziewczyny w pasach po operacji, wam też ta gorąco w nich?

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

no piersiaki dumnie wypięte widzę
Gorąco to mało powiedziane....jeszcze 17 dni
Tysiaczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:25   #9321
zan123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _szczesliwa_ Pokaż wiadomość
Oj kochana bardzo Ci współczuję męczenia się bo ja już funkcjonuje zupełnie normalnie. Tzn nie robię nic ciężkiego i się oszczędzam ale nie mam problemu już niemal z niczym. Fakt podczas zakładania czegoś przez głowę robię to jak babinka, powoli, pleców całych umyć nie mogę więc mąż pomaga ale poza tym jest ok. Śpię od 4 doby na płasko choć na początku cisnęło. Teraz już dawno nie. Wstaję bez problemu, nie tak jak przed operacją ale narzekać nie mogę. Ja mam system na wstawanie dobry Jak ktoś kiedykolwiek poważniej zajmował się treningami jakimiś typu fittnes czy taniec to powinien wiedzieć o co chodzi.

Ale z dnia na dzień coraz lepiej chyba prawda? Marszczenie to podobno rzeczywiście często się zdarza. A guzek to może zrost jeśli jest przy ranie. Pamiętaj też, że masz szwy na skórze i wewnątrz! Przecież mięśnie są też zszywane więc może tam coś wyczułaś. Ja tak miałam po cesarce. Spokojnie
Zdradź swój tajemny sposób na wstawanie
Guzek jest z boku piersi, faktycznie przy granicy implantu, ale raczej nie jest to brzeg implantu, bo jest on w kształcie kuleczki/groszka. Ale może masz rację, że to szew wewnątrz, laik ze mnie, nie wiedziałam że w środku też jest wszystko poszyte...
Stary 2013-07-08, 21:28   #9322
Tysiaczek83
Zakorzenienie

Cytat:
Zdradź swój tajemny sposób na wstawanie
Guzek jest z boku piersi, faktycznie przy granicy implantu, ale raczej nie jest to brzeg implantu, bo jest on w kształcie kuleczki/groszka. Ale może masz rację, że to szew wewnątrz, laik ze mnie, nie wiedziałam że w środku też jest wszystko poszyte...
Doktor Ci jutro powie wszystko,więc się nie stresuj
Oj Ty się nie pieść ze sobą
Ja sama wstaję,jeżdżę autem,prawie całymi dniami poza domkiem i czuję się świetnie
Tysiaczek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:46   #9323
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9

Cytat:
Ja sama wstaję,jeżdżę autem,prawie całymi dniami poza domkiem i czuję się świetnie
Super kochana ze tak szybko doszlas do siebie!

Stary 2013-07-08, 21:48   #9324
zan123
Raczkowanie

Cytat:
No wiem, wiem, na to właśnie liczę
Ja jestem pełna podziwu wobec Ciebie i innych kobietek, które tak szybko doszły do siebie po operacji

Edytowane przez zan123
Czas edycji: 2013-07-20 o 23:14
zan123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:05   #9325
Saba08
Zadomowienie

Cytat:
Wydawało mi się, że marszczenie występuje sporadycznie, właśnie w przypadku większych implantów lub bardzo małej wyjściówki. Chyba nieliczne dziewczyny na forum mają ten problem, z tego co czytałam starsze wątki... Miałam nadzieję, że da się tego uniknąć, liczyłam że mój gruczoł wystarczy by zakryć implant, tymczasem w jednej piersi ułożył się tylko na samej górze, a dół implantu pozostał "goły", pokryty samą skórą dlatego jest bardziej wyczuwalne marszczenie niż w drugiej piersi
Guzek, z kolei, jest wyczuwalny w każdej pozycji, taka kuleczka o niewielkiej średnicy, może 3mm. Saba, czy Ty nadal czujesz ten guzek, czy się jakoś rozeszło?
Niestety to dość powszechne. Nie czuję tego już. Być może tak jak szczęśliwa pisała, to może jakiś szew czy coś.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
A ja się z tym nie zgodzę Jeśli nie czujesz się na siłach, to nic na siłę nie rób. Każdy dochodzi do siebie w swoim tempie. Nie ma co tego przyspieszać. Przeszłaś poważną operację i organizm potrzebuje czasu, żeby się zregenerować.
A inna sprawa jest taka, że to jak dbamy o siebie zaraz po operacji ma bardzo duży wpływ na ostateczny wygląd piersi. Wysiłek na pewno im nie sprzyja. Ostatnio Szczęśliwa fajnie napisała o zaleceniach lekarskich itp. Nie szalejcie dziewczyny.
Stary 2013-07-08, 23:05   #9326
gosiek78
Raczkowanie

Wreszcie udało mi się dodać zdjęcie z testu woreczka. Bardzo proszę o opinie :conf used:. Doktorek dobrał mi implanty sillmed 350xh
gosiek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 07:39   #9327
ania2003
Raczkowanie

Cytat:
Niestety to dość powszechne. Nie czuję tego już. Być może tak jak szczęśliwa pisała, to może jakiś szew czy coś.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

A ja się z tym nie zgodzę Jeśli nie czujesz się na siłach, to nic na siłę nie rób. Każdy dochodzi do siebie w swoim tempie. Nie ma co tego przyspieszać. Przeszłaś poważną operację i organizm potrzebuje czasu, żeby się zregenerować.
A inna sprawa jest taka, że to jak dbamy o siebie zaraz po operacji ma bardzo duży wpływ na ostateczny wygląd piersi. Wysiłek na pewno im nie sprzyja. Ostatnio Szczęśliwa fajnie napisała o zaleceniach lekarskich itp. Nie szalejcie dziewczyny.

Ja tez sie z toba zgadzam. Ja czulam sie super po operacji chociaz nie powiem, ze nie bolalo. Ale to nie wyscig szczurow, ktora szybciej dojdzie do siebie. To powazna operacja i jestesmy tu po to, aby tych lamentow sluchac i wspierac sie w bolach. Nic na sile nie mozna robic, bo kazdy inaczej sie regeneruje, a zbytnie forsowanie sie moze spowodowac tylko komplikacje
Stary 2013-07-09, 08:20   #9328
selena06
Raczkowanie

Wyliczanka na dziś:
Elizabeth387 24.07 - 15
Madlen666 12.08 - 34
Tiiinka 28.08 - 50
Gosiek78 10.10 - 93
Selena06 29.10 - 112
Kachuula 28.11 - 142

Cytat:
Ja mam pod biustem 72, w jakieś 88-89. Mam rozmiar 70D - przed okresem idealny, w trakcie cyklu nie jest już tak ładnie wypełniony
A widzisz... a ja mam tak, że przez cały cykl brak piersi, a na sam cykl się ciutkę powiększają... :/ dziwne
Cytat:
Korolowa pięknie !! Jezu jak ja bym już chciała je mieć !!
Star spokojnie Kochana, już niedługo, zobaczysz jak zleci, teraz to tylko do świąt, a potem Sylwester i rach ciach pach i będziesz po
Cytat:
Napisane przez kasikkk87 Pokaż wiadomość
hm filmow znam mnostwo teraz sobie ciezko przypomniec w kazdym razie niec romantycznego nie pamietamkocha ,lubi ,szanuje jest fajny
O Kocha,lubi,szanuje (Crazy stupid love) baaardzo fajny, my możemy go po kilka razy oglądać

Edytowane przez selena06
Czas edycji: 2013-07-09 o 13:56
selena06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:48   #9329
Kachuula
Zadomowienie

Witam Was dziewczynki
Pamiętam o Was , czytam ale czasu brak
W niedzielę Synuś jedzie na obóz więc czasu będę miała wiecej
Gratulacje dla nowych cycolinek , szybkiego powrotu do pełnej sprawności wam życzę
Kachuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:13   #9330
aniaania1992
Raczkowanie

Cytat:
No z 275 mega wielkich nie będziesz miała. Ale bierz pod uwagę też szerokość swojej klatki piersiowej. Nie znam Twojej "historii", ale jesli lekarz odradza większe, to może tak jest. Pomyśl może o anatomicznych - przy tych można bardziej powiększyć piersi.
Zaraz przyjmę zaproszenie.
Anatomiczne wydają się wizualnie większe? O to Ci chodziło? Doktor nie dobrał mi anatmów, gdyż stwierdził że mam zupełnie płaską pierś od góry, dlatego wydaję się aż taka mała i trzeba ją wypełnić implantem okrągłym, aby uwypuklić nieco górną część piersi.
aniaania1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości