Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 19:54   #1861
nadiak1
Rozeznanie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Trzeba by było sprawdzić kilka skrótów aby zobaczyć czy faktycznie coś podlega pod morfologię itp.

Sprawdziłam, tak to podlega pod morfologię wszystko. Faktycznie byłoby to dziwne, żeby tyle badań robić-bez przesady.
Tylko ja straszny leniuch jestem - -nie chciało mi się
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 19:57   #1862
Leine
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Robiłam test Quixx, taka tanizna, w 37. dniu cyklu. Wcześniej miałam 33-40 cykle. Owulka myślę była koło 18, tak pi razy drzwi. Z objawów, ból podbrzusza jak na okres dokładnie, piersi bolące, zwłaszcza wieczorem i nie wiem czy związany - straszny ból głowy od jakichś 2-3 dni.
No i tak, jak pisałam w sobotę zemdliło mnie po kawie, ale to tlyko raz, teraz nie mam mdłości.
Wszystkim szczęścia życzę.
Ale Wam powiem, że jak się martwiłam, że nie zajdę teraz się martwię: 1. a jak beta nie przyrośnie? 2. A jak strace? przecież tylko kobiet traci ciąże w 1 trymestrze... Itd. Ja pitole, wieczny stres
do końca życia
Cytat:
Napisane przez Kamel Pokaż wiadomość
Ja mierzę takim jak rtęciowy tylko chyba ma alkohol, ale sprawię sobie na allegro ten elektroniczny bo dziś chyba aż przysnęłam mierząc i nie wiem ile mierzyłam
Ale czytałam gdzieś że mierzy się ok 5-7 min dla mnie to długo.

Dziś mnie boli brzuch jak na @( miała być 10.7. , rano brązowe plamienie mało na wkładce, 4 godziny po sklepach chodziłam, wymęczona a @ dalej nie ma
Chyba powtórka z rozrywki z starań z przed 1 ciąży. 2 dni plamienie i duży skrzep i tyle... Mdli mnie 6 dzień z rzędu...
ojej, faktycznie 5-7 min to długo, ja nie mam czasu tyle czekać

co do plamienia- hmm, może implantacyjne? Ja miałam w dniu spodziewanej @ i plamienie koloru brązowego trwało równy tydzień Może poczekaj jeszcze 3-4 dni i zatestuj? ponoć 3 dni od takowego plamienia powinno 100% wyjść wynik.
Cytat:
Zielona jest najlepsza ja zawsze szukam zielonej a trudno ją znaleść
tak?? To w takim razie ją kupię na piątek! Dziś miałam podobny obiad do fantastki z tego tytułu mielone + kalafior z tartą bułką + pomidorki z cebulką
Cytat:
Napisane przez nadiak1 Pokaż wiadomość
Badania, które robiłam:
badanie ogólne moczu
glukoza
AlAt
AspAt
Bilirubina
Kreatynina
Mocznik
Sód
Potas
Chlorki
CRP
WBC
RBX
HGB
HCT
MCV
MCH
MCHC
RDW-SD
RDW-CV
PLT
PDW
MPV
P-LCR
PCT
Prolaktyna
HBsAg
CMVIgG
Toxo IgG

połowy z tych badań nie wiem co znaczą, najważniejsze że są w normie, tylko ta prolaktyna

no i cytologia
aż tyle z krwi idzie wydziergać??
Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Pisałyście u kupnie rowerów - my ostatnio kupiliśmy sobie z mężem rolki Kiedyś TŻ się opierał jak proponowałam kupno rolek, a teraz sam z siebie wyskoczył z takim pomysłem Zachwyt na jego twarzy jak je założył, był bezcenny (nigdy wcześniej nie jeździł na rolkach)
uwielbiam rolki!! (jeździłam jako panna) marzą mi się rolki ale gdzie ja bym jeździła? wieczorami? a dzieci w domu?(piszę przyszłościowo) nie nie, to dobre dla singli wolę rower + fotelik dla dziecka bądź przyczepka specjalna dla 2 dzieci
Rolki to kupię jak moje dzieci by podrosły i wtedy bym je naumiała i jeździli razem, ale to za xx lat...
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 20:51   #1863
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Jak każda kobieta decydująca się na dziecko :P

Też sie nadaje

Przyzwyczajaj się taki już los mamy ze od pierwszych dni niepokoi się o swoje dziecko

Nowy cykl liczy sie od 1 dnia krwawienia a plamienia liczysz do obecnego cyklu. Wiem co czujesz bo ja w ubiegłym cyklu plamiłam chyba 5 dni i strasznie się wkurzałam że jeszcze @ nie przylazła. Cierpliwości
Dziękuję za pocieszenie
Coś więcej się pojawiło, więc pewnie zaliczę to już do następnego cyklu jako słabe. W takim razie zaczynam nowy cykl. Teraz mam rozpietość cykli od 25-29, piszecie, że niby to nic, ale mając kilkanaście lat tylko 27 dniowe cykle to musi być jakiś powód tego rozchwiania.

Plusem dostania 2 dni wcześniej @ jest to, że nie muszę przekładać wizyty u gin, będzie to pewnie tuż przed owulacją, może mi powie coś kiedy))
Mąż kupił mi Oeparol CZY DZIŚ POWINNAM GO ZACZĄĆ ZAŻYWAĆ? i aż 5 tabl dziennie???
Jeżeli dziś przyjmę, że mam 1dc?

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
do końca życia

ojej, faktycznie 5-7 min to długo, ja nie mam czasu tyle czekać:brzydal:

co do plamienia- hmm, może implantacyjne? Ja miałam w dniu spodziewanej @ i plamienie koloru brązowego trwało równy tydzień Może poczekaj jeszcze 3-4 dni i zatestuj? ponoć 3 dni od takowego plamienia powinno 100% wyjść wynik.

tak?? To w takim razie ją kupię na piątek! Dziś miałam podobny obiad do fantastki z tego tytułu mielone + kalafior z tartą bułką + pomidorki z cebulką

uwielbiam rolki!! (jeździłam jako panna) marzą mi się rolki ale gdzie ja bym jeździła? wieczorami? a dzieci w domu?(piszę przyszłościowo) nie nie, to dobre dla singli wolę rower + fotelik dla dziecka bądź przyczepka specjalna dla 2 dzieci
Rolki to kupię jak moje dzieci by podrosły i wtedy bym je naumiała i jeździli razem, ale to za xx lat...
No długo dla mnie też po pierwsze mam 2 latka i ostatnio budzi się mniej więcej kiedy mierzę temp, lub wczesniej, i płacze, że chce do nas, męża nic nie zedrze z łózka bo fakt teraz codziennie na 6 chodzi do pracy do 17, a ja jak mam małemu powiedzieć poczekaj 5-7 min, mamusia zmierzy temperaturę
Teraz wzięłam się na sposób i jak zaśnie wieczorem to wyjmuję te 3 szczebelki w łóżeczku i jak się obudzi to sam przyjdzie
Ale jutro idę do 3 medycznych które mam akurat z 3 stron mojego bloku to może znajdę ten elektroniczny

A ewentualne plamienie implantacyjne nie jest wcześniej niż spodziewana @?
Ja już złudzeń nie mam rozpoczynam nowy cykl. Ale dla pewności za 2 dni zrobię paskowy.
Może to był pechowy cykl 13 czerwiec 13 roku, choć nigdy w złą 13 nie wierzyłam

Jeżeli chodzi o rolki to ja kupiłam przed urodzeniem dziecka super rolki Andra i bylismy 2 razy,jakoś się nie składało i mąż nie polubił potem 2 lata przeleżały w szafie i jeszcze po 2 latach wzięłam za nie kupę kasy na all..

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2013-07-08 o 20:58
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:23   #1864
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
No długo dla mnie też po pierwsze mam 2 latka i ostatnio budzi się mniej więcej kiedy mierzę temp, lub wczesniej, i płacze, że chce do nas, męża nic nie zedrze z łózka bo fakt teraz codziennie na 6 chodzi do pracy do 17, a ja jak mam małemu powiedzieć poczekaj 5-7 min, mamusia zmierzy temperaturę
już to sobie wyobraziłam
Cytat:
Teraz wzięłam się na sposób i jak zaśnie wieczorem to wyjmuję te 3 szczebelki w łóżeczku i jak się obudzi to sam przyjdzie
uu kochana- ostatnio to przerabialiśmy- otworzyliśmy córce bok łóżeczka i przez okres odkąd przestawiliśmy jej łóżko i jej otworzyliśmy wejście- budziła się w nocy i przypełzała do nas- spała do rana
Dzień w dzień ta sama pora w nocy- ona wstaje i idzie do nas. Wkurzyliśmy się, zamknęliśmy wejście, łóżko na miejsce w jakim było- o dziwo wszystko ok od tamtej pory. Teściowa mówiła, że niby jest jakieś pole elektromagnetyczne i że niby się gorzej śpi do córki by się zgadzało- zmieniło się łóżko i od razu akcje.

Cytat:
Ale jutro idę do 3 medycznych które mam akurat z 3 stron mojego bloku to może znajdę ten elektroniczny
uu kochana, czuję, że się obkupisz
Cytat:
A ewentualne plamienie implantacyjne nie jest wcześniej niż spodziewana @?
czytałam w necie, że plamienie jest od 7-12 dni po owulacji. Ja plamiłam w około 31-32 dc(nie pamiętam dokładnie), a po tygodniu zrobiłam test bo dziwaczne było to plamienie dla mnie- zero krwi, a brązowa wydzielina, malutko. Do tego 2 tyg bóle jajnika.
Jak robiłaś betę i nic nie wykazało to nie wiem co to jest może faktycznie powtórka z rozrywki? a może się jeszcze rozkręci?

Cytat:
Jeżeli chodzi o rolki to ja kupiłam przed urodzeniem dziecka super rolki Andra i bylismy 2 razy,jakoś się nie składało i mąż nie polubił potem 2 lata przeleżały w szafie i jeszcze po 2 latach wzięłam za nie kupę kasy na all..
a no widzisz, rolki są fajne, jak się jest singlem, nastolatkiem ale gdy ma się już rodzinę to tak gorzej... mi się marzą wyjazdy rowerowe, rolkowe w przyszłości, jak dzieci by były duże, ciekawe czy to się kiedyś spełni, przynajmniej wtedy bym się 'wyszalała' hehe bo teraz, żeby dograć czas- tż nie ma w domu od 5.30-17.30/18 to zanim się umyje, zje obiad to już jest 19sta, a ja padam jak pies pluto
Stary 2013-07-08, 21:52   #1865
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
już to sobie wyobraziłam

uu kochana- ostatnio to przerabialiśmy- otworzyliśmy córce bok łóżeczka i przez okres odkąd przestawiliśmy jej łóżko i jej otworzyliśmy wejście- budziła się w nocy i przypełzała do nas- spała do rana
Dzień w dzień ta sama pora w nocy- ona wstaje i idzie do nas. Wkurzyliśmy się, zamknęliśmy wejście, łóżko na miejsce w jakim było- o dziwo wszystko ok od tamtej pory. Teściowa mówiła, że niby jest jakieś pole elektromagnetyczne i że niby się gorzej śpi do córki by się zgadzało- zmieniło się łóżko i od razu akcje.

uu kochana, czuję, że się obkupisz

czytałam w necie, że plamienie jest od 7-12 dni po owulacji. Ja plamiłam w około 31-32 dc(nie pamiętam dokładnie), a po tygodniu zrobiłam test bo dziwaczne było to plamienie dla mnie- zero krwi, a brązowa wydzielina, malutko. Do tego 2 tyg bóle jajnika.
Jak robiłaś betę i nic nie wykazało to nie wiem co to jest może faktycznie powtórka z rozrywki? a może się jeszcze rozkręci?

a no widzisz, rolki są fajne, jak się jest singlem, nastolatkiem ale gdy ma się już rodzinę to tak gorzej... mi się marzą wyjazdy rowerowe, rolkowe w przyszłości, jak dzieci by były duże, ciekawe czy to się kiedyś spełni, przynajmniej wtedy bym się 'wyszalała' hehe bo teraz, żeby dograć czas- tż nie ma w domu od 5.30-17.30/18 to zanim się umyje, zje obiad to już jest 19sta, a ja padam jak pies pluto
Jeżeli chodzi o spanie małego to coś nie ma spania od jakiś 2-3 tyg, budzi się różnie o 24, 3, 4, 5, 6, 7 zależy jak mu wypadnie od razu w płacz i do nas koniecznie. A łóżeczko stoi tam gdzie stało. Może teraz sobie odbija za te przespane całe noce od 2,5 MIESIĄCA przesypiał całe noce ani zmiany pieluch nie było, ani karmienia ani picia nic

Plamienie, to chyba już niestety nie jest, bo zrobiło się brązowo czerwone, ale dalej mało. Dziś sobie myślałam, że chciałabym być tą jedną na milion co ma niby okres a jest w ciąży, ale mi się takie cuda nie zdarzają.

Rolki tak to dla tych co albo nie mają dzieci albo mają już na tyle duże, że jeżdżą z nimi)) mi się już nie chce

Zaczynam chyba dziś brać ten oeparol, ale nie wiem ile dziennie?, a wiesz coś o tym Castungas? czy zaszkodzi mi jak go też zacznę brać? na uregulowanie?
I też nie wiem czy go brać od 1dc i cały cykl?
Bo oeparol do owulacji

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-08, 22:21   #1866
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Jeżeli chodzi o spanie małego to coś nie ma spania od jakiś 2-3 tyg, budzi się różnie o 24, 3, 4, 5, 6, 7 zależy jak mu wypadnie od razu w płacz i do nas koniecznie. A łóżeczko stoi tam gdzie stało. Może teraz sobie odbija za te przespane całe noce od 2,5 MIESIĄCA przesypiał całe noce ani zmiany pieluch nie było, ani karmienia ani picia nic

Plamienie, to chyba już niestety nie jest, bo zrobiło się brązowo czerwone, ale dalej mało. Dziś sobie myślałam, że chciałabym być tą jedną na milion co ma niby okres a jest w ciąży, ale mi się takie cuda nie zdarzają.

Rolki tak to dla tych co albo nie mają dzieci albo mają już na tyle duże, że jeżdżą z nimi)) mi się już nie chce

Zaczynam chyba dziś brać ten oeparol, ale nie wiem ile dziennie?, a wiesz coś o tym Castungas? czy zaszkodzi mi jak go też zacznę brać? na uregulowanie?
Bo oeparol do owulacji
Może bunt dwulatka? nie strasz mnie, bo u nas pobudki 1-2x w nocy, mam nadzieję, że tak zostanie

Nie nie, @ nie można mieć w ciąży. To nie jest @ a krwawienie, nie mylić tych dwóch pojęć! Czytałam o tym ostatnio- ginekolodzy wypowiadali się, że są to 'krwawienia z pochwy' -dosyć często spotykane, ale to nie miesiączka zwyczajna, bo przecież jajeczko zostało zapłodnione Raczej bym stawiała na zagrożone ciąże? Nie dociekałam nigdy

Ja plamiłam w ciąży troszkę, dlatego brałam leki na podtrzymanie

Nie znam leku, który bierzesz, jeszcze się z nim nie spotkałam, więc nie pomogę a jak jest napisane na opakowaniu??
Stary 2013-07-08, 22:36   #1867
Kamel
Wtajemniczenie

Cytat:
Może bunt dwulatka? nie strasz mnie, bo u nas pobudki 1-2x w nocy, mam nadzieję, że tak zostanie

Nie nie, @ nie można mieć w ciąży. To nie jest @ a krwawienie, nie mylić tych dwóch pojęć! Czytałam o tym ostatnio- ginekolodzy wypowiadali się, że są to 'krwawienia z pochwy' -dosyć często spotykane, ale to nie miesiączka zwyczajna, bo przecież jajeczko zostało zapłodnione Raczej bym stawiała na zagrożone ciąże? Nie dociekałam nigdy

Ja plamiłam w ciąży troszkę, dlatego brałam leki na podtrzymanie

Nie znam leku, który bierzesz, jeszcze się z nim nie spotkałam, więc nie pomogę a jak jest napisane na opakowaniu??
Tak tak właśnie od jakiegoś miesiąca ma bunt dwulatkama 23 miesiące
Był taki grzeczny, jak aniołek Teraz niby też, ale wystarczy, że skręcę rowerkiem nie w tą ścieżkę co trzeba i ryk na pół dnia, bywają też gorsze akcje

Oeparol jest na śluz, bo mi zanikł, a ten drugi podobno na uregulowanie @ na zbicie prolaktyny, Niby miałam ją w normie ale pójdę do 2 dni na badanie bo niepokoją mnie wahania cykli a miałam zawsze 27.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Stary 2013-07-08, 23:02   #1868
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Maciejka, a ty nie bierzesz regularnie kwasu foliowego?

biorę biorę...w ciągu 4 miesięcy ( bo tyle czasu biore ) moze z 5 razy zapomnialam, a na owu nie chce mi sie zaznaczać poprostu... mam nadzieje, że takie jednorazowe zapominanie nie wpływa negatywnie??

na owu skupiam się na temperaturze i na sluzie .. objawy moze zacznę wpisywać od cyklu tego wlaściwego, bo w tym miechu bez zabezpieczeń tylko raz się seksowaliśmy i to po @ także w ciąży raczej nie jestem

no chyba, że mój tż ma zmutowane plemniki, które żyją dłużej niż te normalne
maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 06:19   #1869
fantastka
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Fantastka kobito! Nalatałam się po sklepach jak głupia w poszukiwaniu fasolki i nie znalazłam!!! a byłam w 6 sklepach!!!!! były w netto i to ZIELONE! wzięłam kalafiora, choć on i tak nie sprawi mi tyle radości co fasolka
Mogę cię pocieszyć... Ja też nie miałam na obiad fasolki Ostatecznie zaraz po pracy jechaliśmy do moich rodziców na działkę, a tam czekały na nas placki z młodych ziemniaczków, a na kolację rybki smażone prosto z jeziorka Dzisiaj robię te mielone i fasolkę! (jak dostanę, ale dostanę, nie?)

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Pisałyście u kupnie rowerów - my ostatnio kupiliśmy sobie z mężem rolki Kiedyś TŻ się opierał jak proponowałam kupno rolek, a teraz sam z siebie wyskoczył z takim pomysłem Zachwyt na jego twarzy jak je założył, był bezcenny (nigdy wcześniej nie jeździł na rolkach)
Mój mąż też w zeszłym miesiącu kupił sobie rolki Ja swoje mam już od lat I spodobało nam się wspólne jeżdżenie

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:47   #1870
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak właśnie od jakiegoś miesiąca ma bunt dwulatkama 23 miesiące
Był taki grzeczny, jak aniołek Teraz niby też, ale wystarczy, że skręcę rowerkiem nie w tą ścieżkę co trzeba i ryk na pół dnia, bywają też gorsze akcje

Oeparol jest na śluz, bo mi zanikł, a ten drugi podobno na uregulowanie @ na zbicie prolaktyny, Niby miałam ją w normie ale pójdę do 2 dni na badanie bo niepokoją mnie wahania cykli a miałam zawsze 27.
Twoje wahania cykli są normalne i nie świadczą o niczym złym - dlaczegoż nie możesz tego zrozumieć?
Ja kiedyś też miałam takie "wahania" i gin się śmiał i mówił, że takie wahania to nie wahania. Wahaniem można nazwać jak ktoś ma raz cykl 26 dni raz 35 itp. Parę dni w tą czy w tą to jest nic.

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:

Bo oeparol do owulacji
Nie przesadzaj z ziołami bo możesz mieć odwrotny skutek do zamierzonego.
Jak już tak bardzo chcesz regulować cykle (choć większość ma takie jak Ty i ja sama kiedyś miałam) to porozmawiaj z ginekologiem. Nie stosuj na własną rękę.

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:

Bo oeparol do owulacji
Nie przesadzaj z ziołami bo możesz mieć odwrotny skutek do zamierzonego.
Jak już tak bardzo chcesz regulować cykle (choć większość ma takie jak Ty i ja sama kiedyś miałam) to porozmawiaj z ginekologiem. Nie stosuj na własną rękę.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Tylko ja straszny leniuch jestem - -nie chciało mi się
No faktycznie, nic Ci się nie chce... aż nasuwa się pytanie czy coś w ogóle Ci się chce?
Stary 2013-07-09, 08:53   #1871
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20;41699618[COLOR=Silver
]
[/COLOR]
No faktycznie, nic Ci się nie chce... aż nasuwa się pytanie czy coś w ogóle Ci się chce?
To nie było miłe, a chyba nie jesteśmy tu żeby się obrażać tylko po to by się wspierać więc proszę więcej nie pisać takich komentarzy.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:53   #1872
manieczka1
Zakorzenienie

Kamel moim zdaniem nie powinnaś przejmować się tymi wahaniami, bo one nie są duże - ja też mam @ różnie - od 28-32/33 dni... i liczę na to, że nie będzie to żadna przeszkoda
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:04   #1873
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cześć lasencje

Myślałam, że mi dzisiaj tempka skoczy, bo wydaje mi się, że jestem coraz bliżej owu, a tu niezły spadek Nie wiem już o co chodzi. Te testy owu też mnie już wnerwiają, raz myślałam, że wyszedł pozytywny, ale to było za wcześnie, a teraz cały czas wychodzą negatywne (tak mi się wydaje ). Chyba w następnym cyklu z nich zrezygnuję, bo drogie, a tylko mnie wnerwiają, a skupię się na mierzeniu temperatury i obserwacji siebie i zobaczymy co z tego wyjdzie

Mąż zmęczony, więc wczoraj mieliśmy dzień odpoczynku Poza tym gorąc straszny

Termometr nadal nie przyszedł, ale dopiero wczoraj go wysłali, tak że czekam
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:13   #1874
manieczka1
Zakorzenienie

maxwelka przed chwilą odwiedziłam Twój blog zjadłam kanapkę i nadal jestem głodna, ślinka mi cieknie na te Twoje przepisy a co do odpoczynku, to my odpoczywamy już kilka dnia i kilka jeszcze przed nami - jak ja wracam z pracy to męża już nie ma, a jak on wraca to ja śpię - i taka to robota :P
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-09, 09:16   #1875
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
To nie było miłe, a chyba nie jesteśmy tu żeby się obrażać tylko po to by się wspierać więc proszę więcej nie pisać takich komentarzy.
Nie miałam zamiaru Cię obrażać ale Twoje wyniki, Twoje badania a Tobie nie chce się nawet sprawdzić co to oznacza... trochę to dziwne dla mnie.

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Cześć lasencje

Myślałam, że mi dzisiaj tempka skoczy, bo wydaje mi się, że jestem coraz bliżej owu, a tu niezły spadek Nie wiem już o co chodzi. Te testy owu też mnie już wnerwiają, raz myślałam, że wyszedł pozytywny, ale to było za wcześnie, a teraz cały czas wychodzą negatywne (tak mi się wydaje ). Chyba w następnym cyklu z nich zrezygnuję, bo drogie, a tylko mnie wnerwiają, a skupię się na mierzeniu temperatury i obserwacji siebie i zobaczymy co z tego wyjdzie

U mnie przed owu też był spadek także niczym się nie przejmuj podobno to normalne i niektóre kobiety tak mają.
Fakt testy owu są dość specyficzne, nie dość że często głupotki wychodzą to jeszcze drogie

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-07-09 o 09:20
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:24   #1876
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć lasencje

Maxwelka, nie udostępnisz nam wykresu na owu? Czasem jest tak, że przed wzrostem na owulację temperatura spadnie, God tak miała w tym cyklu Tylko nie wiem, co z tymi testami, ale to zależy kiedy robiłaś, o której, jaki odcień miała kreska testowa...

U mnie dzisiaj chłód i ponuro A ja oczywiście w sandałkach i krótkich spodenkach

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:

Fakt testy owu są dość specyficzne, nie dość że często głupotki wychodzą to jeszcze drogie
Mi akurat testy wykazały w miarę poprawnie owulację, tylko pewnie już na zawsze pozostanie zagadką dlaczego aż 3 z nich wyszły pozytywnie wykrywając owulację już na minimum 48 godzin przed

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-09, 09:26   #1877
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Maxwelka, nie udostępnisz nam wykresu na owu? Czasem jest tak, że przed wzrostem na owulację temperatura spadnie, God tak miała w tym cyklu Tylko nie wiem, co z tymi testami, ale to zależy kiedy robiłaś, o której, jaki odcień miała kreska testowa...

U mnie dzisiaj chłód i ponuro A ja oczywiście w sandałkach i krótkich spodenkach

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Mi akurat testy wykazały w miarę poprawnie owulację, tylko pewnie już na zawsze pozostanie zagadką dlaczego aż 3 z nich wyszły pozytywnie wykrywając owulację już na minimum 48 godzin przed
A u mnie słoneczko i cieplutko
No właśnie... kto je tam wie ja nigdy nie robiłam więc nie mogę nic konkretnego powiedzieć

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-07-09 o 09:28
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:27   #1878
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie słoneczko i cieplutko
Właśnie cały czas słucham radia, jak chwalą piękną pogodę, słońce, ciepełko, a ja tu jak na Alasce siedzę Może jeszcze się rozchmurzy

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-09, 09:27   #1879
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

Nie wiem czy mogę nazwać się "staraczką", ale w zasadzie od tego cyklu stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy się zabezpieczać, że może akurat no i tak jestem w 21 dniu cyklu dziś, przytulanki były w 10, 13, 14 i 15 dniu cyklu i mam nadzieję, że może zafasolkowałam już się trochę nakręcam - chyba niepotrzebnie, bo mogę się rozczarować...
Witaj

Cytat:
Dziś w 25 dc dostałam rano brązowe plamienie, boli mnie jak na @, 5 dzień lekko mdli, pół dnia biegałam po galeriach i @ dalej nie widać
Ale 5 dni przed @ miałam betę 0,10 więc nic z tego, zaczynam się denerwować, że coś mi dolega. Albo 2 raz w życiu będzie tylko plamienie zamiast okresu i tyle. I trzeba rozpocząć nowe starania.
Wysłałam męża po Oeparol i termometr owulacyjny i paracetamol bo boli brzuch.
A teraz nie wiem jak mam liczyć 1dc jak będzie dziś cały dzień plamienie i np jutro też?
Cytat:
Niby jeszcze 2 dni ale skoro beta była ujemna 3 dni temu i dziś plamienie brązowe a @ nie ma, mam tego dość, niech przychodzi jak ma przyjść iniech mnie psychicznie nie męczy

A dziś podnosząc taką dużą ciężką poduszkę z sofy co się rozkłada to mnie mocno zakuło i zapiekło w okol prawego jajnika. Oby to nic złego. Dobrze, że mam wizytę u gina umówioną już to mnie przebada.

Jak to plamienie to będzie okres to będzie 1 raz w życiu w 25dc. Zawsze 27( od tego roku 26,27,28,29)
Kamel, nie brzmi to ciekawie Kiedy idziesz do lekarza? Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
maxwelka przed chwilą odwiedziłam Twój blog zjadłam kanapkę i nadal jestem głodna, ślinka mi cieknie na te Twoje przepisy a co do odpoczynku, to my odpoczywamy już kilka dnia i kilka jeszcze przed nami - jak ja wracam z pracy to męża już nie ma, a jak on wraca to ja śpię - i taka to robota :P
Hihihi, to przeważnie tak działa na ludzi Te moje przepisy są łatwe i smaczne, więc zapraszam do realizacji

Cytat:
U mnie przed owu też był spadek także niczym się nie przejmuj podobno to normalne i niektóre kobiety tak mają.
A no widzisz, nie wiedziałam Dzięki za informację

No własnie. Jak tylko wykorzystam te, co mam (zostały mi 4, czyli niecałe opakowanie), to koniec z nimi!

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2013-07-09 o 09:30
Stary 2013-07-09, 09:29   #1880
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie cały czas słucham radia, jak chwalą piękną pogodę, słońce, ciepełko, a ja tu jak na Alasce siedzę Może jeszcze się rozchmurzy
u nas rano też było pochmurno - wzięłam nawet sweterek, ale już się słoneczko przebija podobno w całej Polsce ma być dziś ładnie
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-09, 09:31   #1881
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
u nas rano też było pochmurno - wzięłam nawet sweterek, ale już się słoneczko przebija podobno w całej Polsce ma być dziś ładnie
No mam nadzieję, że nie zostanę poszkodowana przez szarówkę

Ale mi się niiiieeee chce dzisiaj okrutnie

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-07-09, 09:31   #1882
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

Nie wiem czy mogę nazwać się "staraczką", ale w zasadzie od tego cyklu stwierdziliśmy z mężem, że nie będziemy się zabezpieczać, że może akurat no i tak jestem w 21 dniu cyklu dziś, przytulanki były w 10, 13, 14 i 15 dniu cyklu i mam nadzieję, że może zafasolkowałam już się trochę nakręcam - chyba niepotrzebnie, bo mogę się rozczarować...
oooo teraz dopiero zauważyłam, że dołączyła do nas nowa kobitka witamy
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-09, 09:34   #1883
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

A to muszę udostępnić, żebyście widziały? Nie wiedziałam
Zaraz poszukam gdzie się to robi

No to mi ulżyło z tym spadkiem, bo już się przestraszyłam, że coś nie tak

U mnie jakaś dzika pogoda - rano było pochmurnie, ale ciepło, a teraz jakaś dziwna mgła zaszła, przez którą przebija trochę słońca.

No właśnie widziałam te 3 pozytywne na Twoim wykresie i się zdziwiłam... A jesteś pewna, że kreska testowa była 3 razy taka sama lub mocniejsza od kontrolnej?
Stary 2013-07-09, 09:36   #1884
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:

No tak... ja idę obierać pieczarki na obiad
Stary 2013-07-09, 09:43   #1885
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też nie, ale mam tyle roboty, że nie wiem za co się złapać najpierw

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Ja jestem chyba jedyną osobą na świecie, która nie obiera pieczarek
Stary 2013-07-09, 09:46   #1886
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

mi też nie ale dziś mam luzy, więc jakoś dzionek zleci papierzysk leży dużo i czeka na lepszy dzień, czyli na jutro - dziś nie mam weny poza tym jestem sama na posterunku haha więc leń totalny mnie dopadł, jak na razie spijam kawusię i jest dobrze

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:

nie, nie jesteś jedyna ja tylko solidnie myję
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-09, 09:48   #1887
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
mi też nie ale dziś mam luzy, więc jakoś dzionek zleci papierzysk leży dużo i czeka na lepszy dzień, czyli na jutro - dziś nie mam weny poza tym jestem sama na posterunku haha więc leń totalny mnie dopadł, jak na razie spijam kawusię i jest dobrze
Ja będę miała taki dzień w czwartek, a na razie zapierdzielam jak mały parowozik

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Uf, co za ulga Bo wszystkie moje koleżanki obierają, a moja mama też zawsze tylko myła i ja robię tak samo
Stary 2013-07-09, 09:52   #1888
Leine
Zakorzenienie

cześć
Cytat:
Mogę cię pocieszyć... Ja też nie miałam na obiad fasolki Ostatecznie zaraz po pracy jechaliśmy do moich rodziców na działkę, a tam czekały na nas placki z młodych ziemniaczków, a na kolację rybki smażone prosto z jeziorka Dzisiaj robię te mielone i fasolkę! (jak dostanę, ale dostanę, nie?)
Ufff, pocieszyłaś mnie
Nie wiem czy znajdziesz fasolkę, ja szukałam w niemczech i nie było w polsce może i będą, chyba powoli zbliża się ich czas?

Cytat:

Mój mąż też w zeszłym miesiącu kupił sobie rolki Ja swoje mam już od lat I spodobało nam się wspólne jeżdżenie
ale fajnie zazdroszczę
Pocieszam się tym, że będę mieć rower na dniach

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:

obiera się pieczarki?? ja zawsze myłam i myję i żyję oł jee
Stary 2013-07-09, 09:53   #1889
manieczka1
Zakorzenienie

aj też bym musiała kupić sobie rower - bo kilka lat temu ukradli mi dwa i od tamtej pory zawsze mam inne ważniejsze wydatki ale to chyba w przyszłym roku dopiero
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-07-09, 09:55   #1890
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie widziałam te 3 pozytywne na Twoim wykresie i się zdziwiłam... A jesteś pewna, że kreska testowa była 3 razy taka sama lub mocniejsza od kontrolnej?
Na pewno wszystkie były mocniejsze od kontrolnej

Cytat:
Obiadek... mmmm... Ja nie cierpię robić pieczarek, ale za to jeść

Cytat:
Mi też nie, ale mam tyle roboty, że nie wiem za co się złapać najpierw

Ja właśnie też Byle do jutra, po 10. będę miała czas zabrać się za rosnącą stertę faktur

Ja nie obieram

Cytat:
Wszystkie zawalone papierami

Cytat:
Ja będę miała taki dzień w czwartek, a na razie zapierdzielam jak mały parowozik
Byle do czwartku!

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
cześć

Ufff, pocieszyłaś mnie
Nie wiem czy znajdziesz fasolkę, ja szukałam w niemczech i nie było w polsce może i będą, chyba powoli zbliża się ich czas?
Ja widziałam w zeszłym tygodnie na stoisku z warzywkami, także na pewno były, a czy są Oby! Bo mam chęć

25.05.2013

Michał
Szymon

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości