|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41696165]zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak..
czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] TESO zaciskamy z Antosiem kciuki!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41696165]zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak..
czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] antybiotyk na paciorka jest w kroplowce? |
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
MADI moj kregol troche odpoczywa. Rwa z prawej strony sie dzis odezwala, ale mysle ze to bardziej od tego lozka szpitalnego. Puchna mi nogi. W ciazy nie puchly a teraz prawa stopa dosc mocno, lewa mniej. Dostaje Clexane na przeciwzakrzepom po operacji moze to od tego???
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
Trzeba było sie podpisać ![]() ![]() Ok. juz zapisany Twój nr mam Super, że skurczyki są to może przekażę info na czerwono ![]() Myślę, że do środy nie dotrwasz ... jakby co to pisz nawet w nocy, będę czuwała i tak źle sypiam.teso trzymam kciuki żeby było ok. Myślę, że teso będzie miała cc lub wywoływany poród sn. 39 stopni to nie przelewki, tym bardziej, że już sobie zbijała tabletkami
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-09 o 00:21 |
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] jeny mam andzieje ze jakos zareaguja odpowiednio, trzymaj sie tam i czekamy na wieści
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41696165]zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak.. czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] o kurde...jednak dobrze, ze pojechałaś ![]() Zdrówka Wam życzę! |
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
MADI jedna polozna mowi zeby nie kupowac tych silikonowych. Druga mowi ze tak...sami nie wiemy co robic bo tak naprawde niewiele jest tu osob ktore zyczliwie przekazuja wiedze. Jutro Tz mi kupi i sprobuje. Bo jak nie przejde tego kryxysu to bede sciagac i karmic butelka.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#670 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jestem nowicjuszką, więc nie przywiązuj do tego zbyt dużej wagi Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41696165]zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak.. czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] Jejku, jak dobrze, że pojechałaś na IP. Zaciskam kciuki, żeby wszystko było w porządku, a na pewno tak będzie! Dobrze, że jesteś już pod kontrolą!
|
|
#671 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez ostatnio byłam w takim salonie fryzjerskim, tylko jeszcze sama sobie farbę nakładałam
trzeba przed porodem odświeżyć kolorekCytat:
Cytat:
Kocurku oby rozwarcie szybko się zrobiło tak gotowe czeka tylko na małego lokatora[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41693111]Dziewczyny mam 39 stopni trzęse się jak galareta jadę na ip... Trzymajcie kciuki mocno mocno żeby nam nic nie było[/QUOTE] jedź koniecznie, trzymaj się śliczne zdjęcie i brzusio piękny dziękuję wszystkim za komplementy odnośnie pokoiku, dostęp jest faktycznie trochę gorszy, ale przewijak będę ściągać. Niestety jest tam tak ciasno, że nie da sie inaczej łóżeczka ułożyć, to i tak pokój był mniejszy a my wyburzyliśmy ścianę i postawiliśmy ją kawałek dalej aby właśnie łożeczko się zmieściło
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyłączam komp. Będę was podczytywała z tel. Teso trzymaj się i trzymam kciuki żeby było dobrze. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Oj nie moja droga, do dotarcia się jeszcze długa droga bo oboje mamy jeszcze dużo niedoróbek.
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] Ciekawe skąd ta gorączka Ściskam ![]() Cytat:
![]() Ja się nie chwaliłam - dziś uprasowałam już wszystko Filipowe, przeciągnęłam na mokro z płynem do prania wózek, żeby tak nie śmierdział. Także już wszystko gotowe. A Fi się wypina, więc tyle z tego wszystkiego. En... mam nadzieję, że bardzo źle nie jest ważne, że uda się bez cc
|
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
mela
super męża wychowałaś, bardzo dobrze ![]() fiazo super, że Cię przyjęli, zrobią badania, będzie ok. trzymajcie się teso za Was, jesteś już praktycznie w terminie, może zechcą zakończyć ciążęstokrotka za pokoik, mogę Ci dać kawki, ale to może jutro, bo nie będziesz mogła w nocy spać. Taka jestem rozgarnięta, że dopiero doczytałam, że chciałaś kawkę ![]()
|
|
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] jesteś pod opieką i to najważniejsze Cytat:
poprasowałam trochę ciuchów. Tz przyniósł mi jagody, ja uradowana, ze sobie pojem a ten z tekstem, ze on jutro chce pierogów na obiad. Ma szczęście, że też mi się ich chce. Ale robić to już nie bardzo ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
dzisiaj od razu po Twoim poście poszłam się napić bo taką ochotę mi zrobiłaś
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] jak dobrze, że pojechałaś do szpitala.. niech szybko spada ta gorączka! wg mnie też powinnaś spróbować karmić w kapturkach.. nie rozumiem czemu jedna z położnych nie radzi ich używać.. to lepiej miec poorane sutki? dziecku nic nie zaszkodzą przecież.. |
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka no to piłyśmy razem dzisiaj, hehe
Idę pod prysznic ... wrócę zaraz, bo ciekawość zrzera co ma en do napisania, no i nie usnę bo Anulka zaczyna rodzić |
|
|
|
#678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo, że nie wszystko od razu jest idealne, ale najważniejsze, żeby zmierzać w dobrym kierunku
|
|
#679 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie tak bolalo jak Ciebie, a rozwarcie sobie szlo - nie mialam kryzysu 7 centymetra, tylko CZWARTEGO tak ze sadze, ze rodzisz, kochana Cytat:
Cytat:
trzeci dzien w szpitalu przebeczalam caly ) - ale warto, slonce, dasz rade. Smaruj, ja mialam PURELAN Medeli i przynajmniej uratowal mnie przed ranami i pekaniem - ale bol i tak byl ogromny, wlasciwie prawa piers do tej pory jakas felerna przy zasysaniu... niom ale laktator tez nie jest tak zupelnie nieodczuwalny pod wzgledem dyskomfortu, choc lzej niz male usteczka . Juz coraz blizej do wyjscia do domku i bedzie z gorki, Kochana. Kciukuje za Ciebie, za WAS|!!! [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41696165]zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak.. czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] Ojojoj, Teso, kochana ![]() Cytat:
Dziwne...Cytat:
Jesli to ma jakies znaczenie, ja w Ciebie wierze, w Antosia wierze, w Twoja mleczarnie wierze i w dobre duchy nad Toba wierze!!! A TY masz wierzyc swojej intuicji i swoim odczuciom. Nawet jesli bedziesz karmic z butli lub nawet MM, to i tak wrocisz do piersi pozniej jesli bedziesz chciala. Jak my z Lilo
|
|
#680 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z teściową na ogół dobrze żyjemy, mamy kilka "punktów zapalnych", ale generalnie to się nie miesza, nie pyta, nie przychodzi... aż czasem bym chciała, żeby wpadła i zapytała czy żyjemy... Fakt czasowa nie jest, bo pracuje w systemie 3-zmianowym, ale jak tylko ma niedzielę wolną to Norberta mi na cały dzień bierze "gdzieś" - na plac, do prababci, na działkę do koleżanki. W wakacje odkąd Norbert skończył 1,5 roku - zabiera go na 2 tygodnie na wczasy. I jeśli chodzi o wychowanie chłopaków (szczególnie mojego męża, bo on starszy od brata) należy jej się medal! Mój mąż (nie do przesady, ale) sprząta, nawet bym powiedziała, że to ja częściej robię bajzel... Teściowa nauczyła go, że pracuje, więc jak jej nie pomogą to albo jeść nie będą, albo obiad na kolację i Robert już w podstawówce musiał po przyjściu ze szkołu obrać ziemniaki, podsmażyć kotlety, wstawić zupę... Pranie nie znajdujące się w koszu zostawało brudne. Albo mówiła - jutro piorę ciemne i prała... a jak się któryś zagapił to chodził w brudnych spodniach... cóż. Teraz ja mam łatwiej, bo w wolne dni Robert gotuje - właściwie większość potrafi, a mistrzem jest w pierogach i kluskach śląskich (więc ja nie tego nie tykam ). Przed Świętami w grudniu zawsze mi zapasów nagotuje - bigos, krokiety, pierożki... mięsa popiecze, bo zwykle przed BN ma urlop. Teraz jak widzi, że ledwo zipię wpadł na pomysł wekowania obiadów i tak mam w lodówce zapasy - słoiki z gołąbkami w sosie, zupy - fasolowa i pomidorowa (akurat się przydadzą, bo jadę z małym na kilka dni do moich rodziców,więc nie będzie musiał sobie gotować)[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41696165]zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak.. czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] teso, trzymam kciuki, mam nadzieję, że pomogą i może już z Leosiem wyjdziesz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-07-08 o 22:29 |
||||
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
no więc tak, napiszę Wam, a zaraz wszystko pocytuję..
Stawiłam się o 12:30 na IP gin- położniczej, zadzwoniłam do mojego lekarza.. Pełno kobiet no i on wyszedł, zaprosił mnie do siebie no i powiedział, ze niestety ale musze poczekac na to ktg, ze probowal przyspieszyc ale im sie 2 aparaty zepsuly a kobiet mnóstwo. No więc czekałam z Tztem i w koncu poszłam na to ktg, w miedzy czasie on mi wypisał skierowanie na SOR aby mogli sprawdzic ile ma to spojenie łonowe i czy nie ma rozejscia. Później po ktg pani doktor kolezanka mojego wzięła mnie na usg i stwierdziła ze ilosc wód ciagle sie zmniejsza i czy nie zauwazylam, zeby wody się sączyły.. powiedziała, ze jest dolna granica normy i ze jutro muszę znowu przyjechać zeby mogli to sprawdzic, ale jutro juz na szczescie rano i bez kolejki. Powiedziała, ze rozwarcie lekkie jest i jak tylko zaczelyby sie skurcze to od razu do nich. No i wzielam skierowanie na ten SOR i poszłam tam z mama, bo to obok, Tz pojechał w tym czasie do pracy. No i tam znowu czekanie, az mnie przyjmą..mniej wiecej trwało to godzine, posadzili obok mnie faceta, który był kompletnie pijany i czekała na niego policja na zewnatrz.. no ale dobra, w koncu zawołał mnie facet i kazał mi usiasc w gabinecie. Przychodzi ortopeda i z miejsca do mnie mówi: "ROZUMIEM, ze Pani nie wyraza zgody na badanie?" a ja na to ze jak? a on: no tak, nie zrobimy Pani zdjecia rentgenowskiego, bo jest Pani w 38 tc i to jest niebezpieczne dla dziecka. No wiec ja sie pytam jak maja mi w takim razie zamiar sprawdzic, bo jezeli rozejscie jest to jest to rowniez dla mnie niebezpieczne..no a on, ze mam wrocic na IP ginekologiczno- poloznicza. Ja juz z tej bezsilnosci po tylu godzinach i po odsyłaniu mnie z IP gin-pol na SOR i z powrotem sie wzięłam i poryczałam i powiedziałam ,ze w takim razie na własna odpowiedzialnosc chce zdjecie rentgenowskie, bo jestem na wylocie, a oni musza to ocenic.. wiec milion oswiadczen itp itd i facet do mnie mowi, ze po zdjeciu oni mnie karetka chca zawiezc z powrotem na IP gin-pol niech mnie tam poloza i obserwuja i to bedzie lepsze wyjscie niz zdjecie. Facet mnie wkurzył i juz mu powiedziałam, ze czym maja zmierzyc, skoro do tego trzeba to zdjecie i koniec. No wiec w koncu poszlam do pokoju gdzie mieli mi zrobic zdjecie a tam na wejsciu, ze oni mi tego nie zrobia, bo nie i koniec.. blagalam juz ich zeby mnie przyjeli i podpisałam znowu miliard oswiadczen. Niestety moj lekarz nie mógł tu nic zadziałac bo to SOR, a nie gin-polozniczy oddział, masakra Mam sie jutro stawic o 7 rano juz na IP na kolejne KTG ze wzgledu na małą ilosc wód Mam dosyc, boli mnie brzuch cały dzien i teraz mam lekkie skurcze. Niech sie to rozkreci, bo normalnie szajby dostane z tego wszystkiego No, a teraz ide Was cytować. Przepraszam, ze nie było wczesniej info, no ale wysyłąłam Roxi i Dotce wiadomosci. Najwidoczniej byly zajete zeby je tu przepisac, wiec ja juz zdałam całą relację
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża.A propos zapasów - chciałam sobie coś pogotować i pomrozić na po porodzie, żebym nie stała w garach, tylko cooo? Robicie sobie jakieś mrożonki? Ja nie mam weny. Mój mąż zawsze miał wszystko podane pod nos, teściowa była samowystarczalna i ostatnio mi się przyznał, że przy mnie nauczył się sprzątać, coś próbuje w kuchni pomóc, ale gotować jeszcze nie potrafi. No ale warzywa mi pokroi - autentycznie musiałam go tego uczyć ![]() W sprzątaniu jeszcze mistrzem nie jest, ale też widzę postępy Ale duuużo muszę mu mówić, cóż, pracuję nad cierpliwością.Ale stwierdził, że Filipa musimy uczyć roboty od małego.
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Eveewe- jeszcze raz gratulacje i buziaki dla Ciebie i Aleksa, odpoczywajcie!! Aleks jest cudowny!
Kocurku ogromne zeby akcja się rozkręciła!!!Teso- Mam nadzieję, że opanują sytuację. Biedaczku Ty
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziewczynki ... żeby nam nic nie przepisać nuuu nuuuu! Roxi dawałą znać ale to juz późno było. A Dotka nicccc...
|
|
|
|
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ciekawe jak z tymi wodami teraz.. rozumiem, że sączenia żadnego nie zauważyłaś? A z tym spojeniem, to jeszcze będą sprawdzać? bo niewiele brakuje do tych 10cm.. może się jeszcze rozejść bardziej? Cytat:
|
||
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy Ty miałaś zgagę?:P Eveewe gratulacje!!Śliczny syneczek!!! |
|
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
oj literówka taka mała
![]() ![]() Cytat:
dobranoc
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Kładę się.. Lol mnie gdzieś ugniata..jakby mi szpile wsadzał....nie mogę siedzieć..
Kciuki dla wszystkich potrzebujących tej nocy.. |
|
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, ale nadrobilam po lebkach bo nie dalabym rady ladnie calego dnia przeczytac.
Trzymajcie sie wszystkie dziewczynki w szpitalach! Trzymam kciuki za Was!!! Evee gratulacje!!! Wszystkich starc z tesciowymi serdecznie wspolczuje! Nie rozumiem jak mozna wyslugiwac sie ciezarna kobieta, trzeba miec tupet i nie miec za grosz empatii. Ciesze sie z wszystkich udanych wizyt i ze mozliwe ze En nie bedzie miala cc. Zachwycam sie fotka malej ksiezniczki!!! Mamuski karmiace wspolczuje problemow z piersiami, mam szczera nadzieje, ze niedlugo wszystko sie u Was unormuje i nieprzyjemne dolegliwosci znikna... Ja dzisiaj na wizycie w Ch mialam mega twardnienie brzucha i takie jakby promieniowanie po jego bokach. Jak wrocilismy do domu podbrzusze dalo znac, polezalam chwile lecz nie pomoglo, wstalam i po pol godziny przeszlo. Okolo 19 znowu bol podbrzusza taki ciagly. No a teraz od czasu do czasu moce uklucie w szyjce i brzuch dosc twardy. Mam nadzieje, ze to sa jakies pierwsze oznaki zblizajacego sie porodu. Niestety jako pierworodka nie wiem czy tak wlasnie maja bolec skurcze (czy to przepowiadacze czy tez wlasciwe), nie bylo to mega mocne. Cos jak podczas okresu srednio bolesnego... Zycze Wam spokojnej nocki, wyspijcie sie dobrze Laleczki i malo biegajcie do toalety
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Ma skurcze co 3 minuty i zaczęła jej się produkcja mleczka. Zaraz ten sms dokładnie przepiszę. 

Albo rano, owszem, pojedzie po świeże pieczywo ale kanapki sobie zrobić samemu to już nie. Z drugiej strony, jak mu palcem pokażę, to robi co trzeba, ale ile można gadać o oczywistych rzeczach, jak wyciągnij naczynia ze zmywarki, daj psu jeść, umyj garnek, wrzuć brudne gacie do kosza....no odpadam czasami i taki sposobem robię wszystko sama.
mnie tak bolalo jak Ciebie, a rozwarcie sobie szlo - nie mialam kryzysu 7 centymetra, tylko CZWARTEGO 

ze jak? a on: no tak, nie zrobimy Pani zdjecia rentgenowskiego, bo jest Pani w 38 tc i to jest niebezpieczne dla dziecka. No wiec ja sie pytam jak maja mi w takim razie zamiar sprawdzic, bo jezeli rozejscie jest to jest to rowniez dla mnie niebezpieczne..no a on, ze mam wrocic na IP ginekologiczno- poloznicza. Ja juz z tej bezsilnosci po tylu godzinach i po odsyłaniu mnie z IP gin-pol na SOR i z powrotem sie wzięłam i poryczałam i powiedziałam ,ze w takim razie na własna odpowiedzialnosc chce zdjecie rentgenowskie, bo jestem na wylocie, a oni musza to ocenic.. wiec milion oswiadczen itp itd i facet do mnie mowi, ze po zdjeciu oni mnie karetka chca zawiezc z powrotem na IP gin-pol niech mnie tam poloza i obserwuja i to bedzie lepsze wyjscie niz zdjecie. Facet mnie wkurzył i juz mu powiedziałam, ze czym maja zmierzyc, skoro do tego trzeba to zdjecie i koniec. No wiec w koncu poszlam do pokoju gdzie mieli mi zrobic zdjecie a tam na wejsciu, ze oni mi tego nie zrobia, bo nie i koniec.. blagalam juz ich zeby mnie przyjeli i podpisałam znowu miliard oswiadczen. Niestety moj lekarz nie mógł tu nic zadziałac bo to SOR, a nie gin-polozniczy oddział, masakra
żeby nam nic nie przepisać nuuu nuuuu! Roxi dawałą znać ale to juz późno było. A Dotka nicccc...