Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-08, 21:51   #661
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41696165]zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak..
czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE]

TESO zaciskamy z Antosiem kciuki!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:51   #662
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41696165]zostaje w szpitaluna ktg wyszlo ze maly ma tahykardie pewnie od goraczki, mi raz zimno raz gorąco.. leze na sali porodowej tej duzej z boksami.. nie ma miejsc gdzie indziej.. podali antybiotyk na paciora, pyralgine w tylek.. w kapie wszystko pozamykane skurczow brak..

antybiotyk na paciorka jest w kroplowce?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:53   #663
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dzis mam kryzys. Cyce bola. Jeden az lzy przy karmieniu leca ciurkiem. Antoś ma zoltaczke i jutro kolejne sądne badanie bilirubiny. Jesli wyjdzie wyzej niz dzis to trzeba jeszcze zostac na naswietlania. Czuje sie jak w kiciu...ja baba z lasu kochajaca cisze i przestrzen...tylko tu krat brak w oknach...

może niech mąż Ci te nakładki silikonowe na piersi załatwi hmmm?i mały bedzie przez nie ssał?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:54   #664
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

MADI moj kregol troche odpoczywa. Rwa z prawej strony sie dzis odezwala, ale mysle ze to bardziej od tego lozka szpitalnego. Puchna mi nogi. W ciazy nie puchly a teraz prawa stopa dosc mocno, lewa mniej. Dostaje Clexane na przeciwzakrzepom po operacji moze to od tego???

Stary 2013-07-08, 21:54   #665
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Namieszałam z Kocurkiem, ale już wyjaśniam. Kocurek jest w szpitalu i zostaje. Niestety rozwarcie nie drgnęło. Ma skurcze co 3 minuty i zaczęła jej się produkcja mleczka. Zaraz ten sms dokładnie przepiszę.

Ja wróciłam z KTG i bardzo dziękuję za namówienie mnie do tego. Skurcze maleńkie, ale są za to jak określiła Pani położna- tam na dole jestem gotowa do rodzenia. Mam rozwarcie na 3 cm. Główka nisko, napiera. Poruszyła mi coś tam. Powiedziała, o ile dobrze zrozumiałam, że poważy pęcherz płodowy. Na odchodne powiedziała- do zobaczenia za kilka godzin, a najdalej w środę. Dodała mi jakoś nadziei. Od tego badania mam mocne bóle w dole brzucha. Tak mocne jakich jeszcze do tej pory nie miałam, więc mam nadzieję. Może to tylko po badaniu, ale ja wole wierzyć, że coś się zaczyna dziać.
Czyli to Ty pisałaś do mnie to co Ci napisał kocurek? Eh, a ja byłam przekonana, ze to ona mi info wysłała No ale teraz jasne, to pisałaś Ty, bo byłas na ktg i zanim byś dotarla do domu to troche czasu mija ... Zapisuję sobie Twój nr ... tak myslalam, ze nie powinni jej ze skurczami do domu wypuścić, ale po tym jak dziś fizo została potraktowana przez lekarza juz myslalam, ze wszytsko jest mozliwe ....
Trzeba było sie podpisać

Ok. juz zapisany Twój nr mam Super, że skurczyki są to może przekażę info na czerwono Widzisz, a pisałam żebyś jechała na to KTG bo moze masz rozwarcie o którym nie wiesz i skurcze. Szczęściara, moja kolezanka twierdzi, że już przy 2 cm wyła, mówiła, że umrze i mają jej zrobic cc, a Ty masz 3 i nie chciałaś iść na KTG, bo pewnie i tak nic nie ma

Myślę, że do środy nie dotrwasz ... jakby co to pisz nawet w nocy, będę czuwała i tak źle sypiam.

teso trzymam kciuki żeby było ok.

Myślę, że teso będzie miała cc lub wywoływany poród sn. 39 stopni to nie przelewki, tym bardziej, że już sobie zbijała tabletkami

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-07-09 o 00:21
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:55   #666
iwona335
Zakorzenienie

jeny mam andzieje ze jakos zareaguja odpowiednio, trzymaj sie tam i czekamy na wieści
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 21:55   #667
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, jestem.. zaraz Wam wszystko opiszę bo normalnie ręce opadają jak to wszystko dzisiaj wyglądało, dopiero wróciłam do domu, bo Tz mnie zabrał z tego wszystkiego na kebaba..
Na początku chciałam jednak przeprosic, bo Eveewe wysłała mi mmsa zapewne ze zdjeciem Aleksa, ale nie mogę go coś otworzyc i probuje i probuje i nic bede jeszcze probowac dalej. ide poczytac co u Was, a za chwile napisze jak tam sprawy u mnie- napisze tylko, ze najprawdopodobniej nie bedzie cc wiec chociaz tyle !
czekamy na relacje....

o kurde...jednak dobrze, ze pojechałaś
Zdrówka Wam życzę!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 21:56   #668
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

MADI jedna polozna mowi zeby nie kupowac tych silikonowych. Druga mowi ze tak...sami nie wiemy co robic bo tak naprawde niewiele jest tu osob ktore zyczliwie przekazuja wiedze. Jutro Tz mi kupi i sprobuje. Bo jak nie przejde tego kryxysu to bede sciagac i karmic butelka.

Stary 2013-07-08, 21:59   #669
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
MADI jedna polozna mowi zeby nie kupowac tych silikonowych. Druga mowi ze tak...sami nie wiemy co robic bo tak naprawde niewiele jest tu osob ktore zyczliwie przekazuja wiedze. Jutro Tz mi kupi i sprobuje. Bo jak nie przejde tego kryxysu to bede sciagac i karmic butelka.

siostra chwaliła, ale niech Tż posprawdza ceny bo ona dała za 2 ok 50 zł a potem znaleźli za 30 zł....a tez nie wiadomo czy Ci podpasują:/

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 22:02   #670
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:

Ja wróciłam z KTG i bardzo dziękuję za namówienie mnie do tego. Skurcze maleńkie, ale są za to jak określiła Pani położna- tam na dole jestem gotowa do rodzenia. Mam rozwarcie na 3 cm. Główka nisko, napiera. Poruszyła mi coś tam. Powiedziała, o ile dobrze zrozumiałam, że poważy pęcherz płodowy. Na odchodne powiedziała- do zobaczenia za kilka godzin, a najdalej w środę. Dodała mi jakoś nadziei. Od tego badania mam mocne bóle w dole brzucha. Tak mocne jakich jeszcze do tej pory nie miałam, więc mam nadzieję. Może to tylko po badaniu, ale ja wole wierzyć, że coś się zaczyna dziać.
Będzie porodzik!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jak co zrobiłam? Jeżeli chodzi o teściową to już sama wyprowadzka dała mojemu mężowi do myślenia. Wiadomo to nie był jedyny powód, ale jeden z kilku. Jak wróciłam i po miesiącu sam zauważył, że spokojniejsza jestem i połączył to z brakiem kontaktu z jego matką to się przekonał.
A co do nie usługiwania mężowi. My jesteśmy 5 lat po ślubie, jeszcze się docieramy. Ale po pierwszej ciąży widział, że nie ogarniam wszystkiego i trzeba mi pomóc np gotując sobie samemu obiad, bo mógł jeść mój, ale ja bez przyprawiania i ogólnie na diecie. A ja to wykorzystałam i jak już jadłam wszystko to miał być na daną godzinę bo jak nie to ja nie mam czasu bo przecież jest dziecko. To samo z brudami i całą resztą. Albo pomoże, albo nie, bo ja mam etat przy dziecku. Owszem obrobiłabym się ze wszystkim, ale kurcze przecież nie mogę być służącą! A jak poszłam do pracy to przecież w brudzie byśmy zarośli jakby on swój syf wszędzie zostawiał, a mnie by te 9 godz w domu nie było, po powrocie dziecko, obiad, sprzątanie... Jak współpracy nie ma to i porządku nie ma. Tym bardziej, że u nas gospodarstwo, więc szybciej się brudzi, więcej nosi. W sezonie jak teraz to mam pełno siana, ew słomy w przedpokoju, czasem zboże... No oszaleć idzie.
Nie pozostaje nic innego jak bić brawa

Cytat:
Po kąpieli boli nadal, momentami cholernie mocno. Dziwne jest tylko to, że bili naprawdę nisko, w łonie. Nie boli mnie cały brzuch.
W zasadzie brzuch mnie w ogóle nie boli, tylko pod brzuchem mam skurcze.
Idę się położyć na chwilkę.
Ja myślę, że te bóle to są bóle po badaniu, ale mogą one prowadzić do czegoś więcej Jestem nowicjuszką, więc nie przywiązuj do tego zbyt dużej wagi

Cytat:
Dziewczynki dzis mam kryzys. Cyce bola. Jeden az lzy przy karmieniu leca ciurkiem. Antoś ma zoltaczke i jutro kolejne sądne badanie bilirubiny. Jesli wyjdzie wyzej niz dzis to trzeba jeszcze zostac na naswietlania. Czuje sie jak w kiciu...ja baba z lasu kochajaca cisze i przestrzen...tylko tu krat brak w oknach...

Jejku, jak dobrze, że pojechałaś na IP. Zaciskam kciuki, żeby wszystko było w porządku, a na pewno tak będzie! Dobrze, że jesteś już pod kontrolą!
Stary 2013-07-08, 22:03   #671
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Nadaję z "salonu fryzjerskiego" z farbą na głowie
ja tez ostatnio byłam w takim salonie fryzjerskim, tylko jeszcze sama sobie farbę nakładałam trzeba przed porodem odświeżyć kolorek

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Zostawili mnie w szpitalu.mam kroplowke i pompe po ktorej się cala trzesę.jutro bede miala jakies badania
biedulko trzymaj się tam cieplutko
Cytat:

Namieszałam z Kocurkiem, ale już wyjaśniam. Kocurek jest w szpitalu i zostaje. Niestety rozwarcie nie drgnęło. Ma skurcze co 3 minuty i zaczęła jej się produkcja mleczka. Zaraz ten sms dokładnie przepiszę.

no widzisz, jednak coś się rusza, masz 32 cm rozwarcia, to bardzo dużo, oby się szybko rozkręciło

Kocurku oby rozwarcie szybko się zrobiło

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
wszystko już gotowe?
tak gotowe czeka tylko na małego lokatora

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41693111]Dziewczyny mam 39 stopni trzęse się jak galareta jadę na ip...
Trzymajcie kciuki mocno mocno żeby nam nic nie było[/QUOTE]
jedź koniecznie, trzymaj się
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
a mnie talent męczy
zrobiłam sobie zdjęcie brzucha
śliczne zdjęcie i brzusio piękny

dziękuję wszystkim za komplementy odnośnie pokoiku, dostęp jest faktycznie trochę gorszy, ale przewijak będę ściągać. Niestety jest tam tak ciasno, że nie da sie inaczej łóżeczka ułożyć, to i tak pokój był mniejszy a my wyburzyliśmy ścianę i postawiliśmy ją kawałek dalej aby właśnie łożeczko się zmieściło

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:06   #672
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Czyli właściwie sam doszedł do wniosku, że musi ci pomóc. Widzisz, mój jak ja nie zrobię obiadu, to będzie cały dzień głodny chodził, a sam nie wpadnie na to, żeby ziemniaki obrać i mięso usmażyć. A ja chodzę i się przejmuję, że biedactwo głoduje Albo rano, owszem, pojedzie po świeże pieczywo ale kanapki sobie zrobić samemu to już nie. Z drugiej strony, jak mu palcem pokażę, to robi co trzeba, ale ile można gadać o oczywistych rzeczach, jak wyciągnij naczynia ze zmywarki, daj psu jeść, umyj garnek, wrzuć brudne gacie do kosza....no odpadam czasami i taki sposobem robię wszystko sama.
Musiał dojść jak mu nagle zaczęło skarpetek brakować czy bokserek, albo obiad zimny i i nikt nie podaje bo nie ma kto. A potem miał wybór, albo ja i Małgosia, albo mama. Wybrał nas - na szczęście.

Wyłączam komp. Będę was podczytywała z tel.
Teso trzymaj się i trzymam kciuki żeby było dobrze.

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Nie pozostaje nic innego jak bić brawa
Oj nie moja droga, do dotarcia się jeszcze długa droga bo oboje mamy jeszcze dużo niedoróbek.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:08   #673
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ciekawe skąd ta gorączka Ściskam
Cytat:
Po kąpieli boli nadal, momentami cholernie mocno. Dziwne jest tylko to, że bili naprawdę nisko, w łonie. Nie boli mnie cały brzuch.
Nooo myślę, że Twoja jest ta noc

Ja się nie chwaliłam - dziś uprasowałam już wszystko Filipowe, przeciągnęłam na mokro z płynem do prania wózek, żeby tak nie śmierdział. Także już wszystko gotowe.
A Fi się wypina, więc tyle z tego wszystkiego.

En... mam nadzieję, że bardzo źle nie jest ważne, że uda się bez cc

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:10   #674
idzia111
Zakorzenienie

mela super męża wychowałaś, bardzo dobrze

fiazo super, że Cię przyjęli, zrobią badania, będzie ok. trzymajcie się

teso za Was, jesteś już praktycznie w terminie, może zechcą zakończyć ciążę

stokrotka za pokoik, mogę Ci dać kawki, ale to może jutro, bo nie będziesz mogła w nocy spać. Taka jestem rozgarnięta, że dopiero doczytałam, że chciałaś kawkę
Stary 2013-07-08, 22:12   #675
stokrotka24
Zakorzenienie

jesteś pod opieką i to najważniejsze oby gorączka szybko spadła
Cytat:
hej dziewczyny, jestem.. zaraz Wam wszystko opiszę bo normalnie ręce opadają jak to wszystko dzisiaj wyglądało, dopiero wróciłam do domu, bo Tz mnie zabrał z tego wszystkiego na kebaba..
Na początku chciałam jednak przeprosic, bo Eveewe wysłała mi mmsa zapewne ze zdjeciem Aleksa, ale nie mogę go coś otworzyc i probuje i probuje i nic bede jeszcze probowac dalej. ide poczytac co u Was, a za chwile napisze jak tam sprawy u mnie- napisze tylko, ze najprawdopodobniej nie bedzie cc wiec chociaz tyle !
to czekamy na opis, dobrze, że raczej da się uniknąć cc

poprasowałam trochę ciuchów. Tz przyniósł mi jagody, ja uradowana, ze sobie pojem a ten z tekstem, ze on jutro chce pierogów na obiad. Ma szczęście, że też mi się ich chce. Ale robić to już nie bardzo

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
mela super męża wychowałaś, bardzo dobrze

fiazo super, że Cię przyjęli, zrobią badania, będzie ok. trzymajcie się

teso za Was, jesteś już praktycznie w terminie, może zechcą zakończyć ciążę

stokrotka za pokoik, mogę Ci dać kawki, ale to może jutro, bo nie będziesz mogła w nocy spać. Taka jestem rozgarnięta, że dopiero doczytałam, że chciałaś kawkę
dzięki może być jutro kawka dzisiaj od razu po Twoim poście poszłam się napić bo taką ochotę mi zrobiłaś

Łukaszek
Stary 2013-07-08, 22:15   #676
dzoan
Zakorzenienie

czekamy na info od lekarza co dalej.[/QUOTE] jak dobrze, że pojechałaś do szpitala.. niech szybko spada ta gorączka!

Cytat:
Mam nadzieje ze to nie deprecha po porodowa mnie bierze...

wg mnie też powinnaś spróbować karmić w kapturkach.. nie rozumiem czemu jedna z położnych nie radzi ich używać.. to lepiej miec poorane sutki? dziecku nic nie zaszkodzą przecież..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:15   #677
idzia111
Zakorzenienie

stokrotka no to piłyśmy razem dzisiaj, hehe

Idę pod prysznic ... wrócę zaraz, bo ciekawość zrzera co ma en do napisania, no i nie usnę bo Anulka zaczyna rodzić
Stary 2013-07-08, 22:18   #678
paulinka777
Raczkowanie

Cytat:
Oj nie moja droga, do dotarcia się jeszcze długa droga bo oboje mamy jeszcze dużo niedoróbek.
Ale widać, że Ty wiesz, w którym kierunku to wszystko ma zmierzać, a Twój TŻ uczy się od Ciebie.... tak czy siak twierdzę, że należą Ci się brawa Wiadomo, że nie wszystko od razu jest idealne, ale najważniejsze, żeby zmierzać w dobrym kierunku
Stary 2013-07-08, 22:19   #679
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Boli co jakiś czas w dole brzucha, ale tak bardzo,bardzo nisko jakby w łonie była kumulacja tego bólu, więc to raczej z badania. Sama nie wiem. Jak się przechadzam to mi lepiej. Mąż właśnie pali w piecu, więc zaraz poleżę w wannie i ocenię sprawniej czy coś się dzieje. Teraz chyba się nakręcam.
Cytat:
A kto powiedzial, ze ma caly brzuch bolec mnie tak bolalo jak Ciebie, a rozwarcie sobie szlo - nie mialam kryzysu 7 centymetra, tylko CZWARTEGO tak ze sadze, ze rodzisz, kochana
Cytat:

Cytat:
Mam nadzieje ze to nie deprecha po porodowa mnie bierze...

Czarownzko, to jest normalne, nie depresja trzeci dzien w szpitalu przebeczalam caly , a KP nie jest nigdy czyms, co przxychodzi latwo i bezbolesnie, kazda z nas przezyje te lzy z bolu na poczatku, a niektore poduszke beda gryzc (jak chocby ja ) - ale warto, slonce, dasz rade. Smaruj, ja mialam PURELAN Medeli i przynajmniej uratowal mnie przed ranami i pekaniem - ale bol i tak byl ogromny, wlasciwie prawa piers do tej pory jakas felerna przy zasysaniu... niom ale laktator tez nie jest tak zupelnie nieodczuwalny pod wzgledem dyskomfortu, choc lzej niz male usteczka .
Juz coraz blizej do wyjscia do domku i bedzie z gorki, Kochana.
Kciukuje za Ciebie, za WAS|!!!
Ojojoj, Teso, kochana tak Ci wspolczuje niech juz spada goraczka, a skoro juz tam na porodowce jestes, to urodz przy okazji moze jak sie lepiej poczujesz, co?
Cytat:
MADI moj kregol troche odpoczywa. Rwa z prawej strony sie dzis odezwala, ale mysle ze to bardziej od tego lozka szpitalnego. Puchna mi nogi. W ciazy nie puchly a teraz prawa stopa dosc mocno, lewa mniej. Dostaje Clexane na przeciwzakrzepom po operacji moze to od tego???

Kochana, ale po clexane powinno byc odwrotnie chyba - mi zaczely puchnac masakrycznie po ODSTAWIENIU Dziwne...
Cytat:

Jesli to ma jakies znaczenie, ja w Ciebie wierze, w Antosia wierze, w Twoja mleczarnie wierze i w dobre duchy nad Toba wierze!!!

A TY masz wierzyc swojej intuicji i swoim odczuciom. Nawet jesli bedziesz karmic z butli lub nawet MM, to i tak wrocisz do piersi pozniej jesli bedziesz chciala. Jak my z Lilo
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:25   #680
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Jak co zrobiłam? Jeżeli chodzi o teściową to już sama wyprowadzka dała mojemu mężowi do myślenia. Wiadomo to nie był jedyny powód, ale jeden z kilku. Jak wróciłam i po miesiącu sam zauważył, że spokojniejsza jestem i połączył to z brakiem kontaktu z jego matką to się przekonał.
A co do nie usługiwania mężowi. My jesteśmy 5 lat po ślubie, jeszcze się docieramy. Ale po pierwszej ciąży widział, że nie ogarniam wszystkiego i trzeba mi pomóc np gotując sobie samemu obiad, bo mógł jeść mój, ale ja bez przyprawiania i ogólnie na diecie. A ja to wykorzystałam i jak już jadłam wszystko to miał być na daną godzinę bo jak nie to ja nie mam czasu bo przecież jest dziecko. To samo z brudami i całą resztą. Albo pomoże, albo nie, bo ja mam etat przy dziecku. Owszem obrobiłabym się ze wszystkim, ale kurcze przecież nie mogę być służącą! A jak poszłam do pracy to przecież w brudzie byśmy zarośli jakby on swój syf wszędzie zostawiał, a mnie by te 9 godz w domu nie było, po powrocie dziecko, obiad, sprzątanie... Jak współpracy nie ma to i porządku nie ma. Tym bardziej, że u nas gospodarstwo, więc szybciej się brudzi, więcej nosi. W sezonie jak teraz to mam pełno siana, ew słomy w przedpokoju, czasem zboże... No oszaleć idzie.[COLOR="Silver"]
Mela to u mnie sytuacja można powiedzieć odwrotna...
Z teściową na ogół dobrze żyjemy, mamy kilka "punktów zapalnych", ale generalnie to się nie miesza, nie pyta, nie przychodzi... aż czasem bym chciała, żeby wpadła i zapytała czy żyjemy... Fakt czasowa nie jest, bo pracuje w systemie 3-zmianowym, ale jak tylko ma niedzielę wolną to Norberta mi na cały dzień bierze "gdzieś" - na plac, do prababci, na działkę do koleżanki. W wakacje odkąd Norbert skończył 1,5 roku - zabiera go na 2 tygodnie na wczasy.
I jeśli chodzi o wychowanie chłopaków (szczególnie mojego męża, bo on starszy od brata) należy jej się medal! Mój mąż (nie do przesady, ale) sprząta, nawet bym powiedziała, że to ja częściej robię bajzel... Teściowa nauczyła go, że pracuje, więc jak jej nie pomogą to albo jeść nie będą, albo obiad na kolację i Robert już w podstawówce musiał po przyjściu ze szkołu obrać ziemniaki, podsmażyć kotlety, wstawić zupę... Pranie nie znajdujące się w koszu zostawało brudne. Albo mówiła - jutro piorę ciemne i prała... a jak się któryś zagapił to chodził w brudnych spodniach... cóż. Teraz ja mam łatwiej, bo w wolne dni Robert gotuje - właściwie większość potrafi, a mistrzem jest w pierogach i kluskach śląskich (więc ja nie tego nie tykam ). Przed Świętami w grudniu zawsze mi zapasów nagotuje - bigos, krokiety, pierożki... mięsa popiecze, bo zwykle przed BN ma urlop. Teraz jak widzi, że ledwo zipię wpadł na pomysł wekowania obiadów i tak mam w lodówce zapasy - słoiki z gołąbkami w sosie, zupy - fasolowa i pomidorowa (akurat się przydadzą, bo jadę z małym na kilka dni do moich rodziców,więc nie będzie musiał sobie gotować)

teso, trzymam kciuki, mam nadzieję, że pomogą i może już z Leosiem wyjdziesz

Cytat:

po clexane powinno być lepiej, nie gorzej!

Cytat:
Myślę, że teso będzie miała cc lub wywoływany poród sn. 39 stopni to nie przelewki, tym bardziej, że już sobie zbijała tabletkami
obstawiam cc...

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
no widzisz, jednak coś się rusza, masz 32 cm rozwarcia, to bardzo dużo, oby się szybko rozkręciło

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-07-08 o 22:29
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:27   #681
enlevee
Zakorzenienie

no więc tak, napiszę Wam, a zaraz wszystko pocytuję..

Stawiłam się o 12:30 na IP gin- położniczej, zadzwoniłam do mojego lekarza.. Pełno kobiet no i on wyszedł, zaprosił mnie do siebie no i powiedział, ze niestety ale musze poczekac na to ktg, ze probowal przyspieszyc ale im sie 2 aparaty zepsuly a kobiet mnóstwo. No więc czekałam z Tztem i w koncu poszłam na to ktg, w miedzy czasie on mi wypisał skierowanie na SOR aby mogli sprawdzic ile ma to spojenie łonowe i czy nie ma rozejscia. Później po ktg pani doktor kolezanka mojego wzięła mnie na usg i stwierdziła ze ilosc wód ciagle sie zmniejsza i czy nie zauwazylam, zeby wody się sączyły.. powiedziała, ze jest dolna granica normy i ze jutro muszę znowu przyjechać zeby mogli to sprawdzic, ale jutro juz na szczescie rano i bez kolejki. Powiedziała, ze rozwarcie lekkie jest i jak tylko zaczelyby sie skurcze to od razu do nich. No i wzielam skierowanie na ten SOR i poszłam tam z mama, bo to obok, Tz pojechał w tym czasie do pracy.
No i tam znowu czekanie, az mnie przyjmą..mniej wiecej trwało to godzine, posadzili obok mnie faceta, który był kompletnie pijany i czekała na niego policja na zewnatrz.. no ale dobra, w koncu zawołał mnie facet i kazał mi usiasc w gabinecie. Przychodzi ortopeda i z miejsca do mnie mówi: "ROZUMIEM, ze Pani nie wyraza zgody na badanie?" a ja na to ze jak? a on: no tak, nie zrobimy Pani zdjecia rentgenowskiego, bo jest Pani w 38 tc i to jest niebezpieczne dla dziecka. No wiec ja sie pytam jak maja mi w takim razie zamiar sprawdzic, bo jezeli rozejscie jest to jest to rowniez dla mnie niebezpieczne..no a on, ze mam wrocic na IP ginekologiczno- poloznicza. Ja juz z tej bezsilnosci po tylu godzinach i po odsyłaniu mnie z IP gin-pol na SOR i z powrotem sie wzięłam i poryczałam i powiedziałam ,ze w takim razie na własna odpowiedzialnosc chce zdjecie rentgenowskie, bo jestem na wylocie, a oni musza to ocenic.. wiec milion oswiadczen itp itd i facet do mnie mowi, ze po zdjeciu oni mnie karetka chca zawiezc z powrotem na IP gin-pol niech mnie tam poloza i obserwuja i to bedzie lepsze wyjscie niz zdjecie. Facet mnie wkurzył i juz mu powiedziałam, ze czym maja zmierzyc, skoro do tego trzeba to zdjecie i koniec. No wiec w koncu poszlam do pokoju gdzie mieli mi zrobic zdjecie a tam na wejsciu, ze oni mi tego nie zrobia, bo nie i koniec.. blagalam juz ich zeby mnie przyjeli i podpisałam znowu miliard oswiadczen. Niestety moj lekarz nie mógł tu nic zadziałac bo to SOR, a nie gin-polozniczy oddział, masakra i tak mnie odsyłali z drzwi do drzwi, ledwie chodzaca i wykonczona p ocąłym dniu. W koncu jednak okazało sie po opisie, ze mam 8-9cm, od 10 jest rozejscie spojenia, wiec najprawdopodobniej nie trzeba bedzie cc!
Mam sie jutro stawic o 7 rano juz na IP na kolejne KTG ze wzgledu na małą ilosc wód
Mam dosyc, boli mnie brzuch cały dzien i teraz mam lekkie skurcze. Niech sie to rozkreci, bo normalnie szajby dostane z tego wszystkiego

No, a teraz ide Was cytować. Przepraszam, ze nie było wczesniej info, no ale wysyłąłam Roxi i Dotce wiadomosci. Najwidoczniej byly zajete zeby je tu przepisac, wiec ja juz zdałam całą relację
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:32   #682
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Przed Świętami w grudniu zawsze mi zapasów nagotuje - bigos, krokiety, pierożki... bo zwykle przed BN ma urlop. Teraz jak widzi, że ledwo zipię wpadł na pomysł wekowania obiadów i tak mam w lodówce zapasy - słoiki z gołąbkami w sosie, zupy - fasolowa i pomidorowa (akurat się przydadzą, bo jadę z małym na kilka dni do moich rodziców,więc nie będzie musiał sobie gotować)
dla męża.
A propos zapasów - chciałam sobie coś pogotować i pomrozić na po porodzie, żebym nie stała w garach, tylko cooo? Robicie sobie jakieś mrożonki? Ja nie mam weny.

Mój mąż zawsze miał wszystko podane pod nos, teściowa była samowystarczalna i ostatnio mi się przyznał, że przy mnie nauczył się sprzątać, coś próbuje w kuchni pomóc, ale gotować jeszcze nie potrafi. No ale warzywa mi pokroi - autentycznie musiałam go tego uczyć
W sprzątaniu jeszcze mistrzem nie jest, ale też widzę postępy Ale duuużo muszę mu mówić, cóż, pracuję nad cierpliwością.
Ale stwierdził, że Filipa musimy uczyć roboty od małego.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:33   #683
roxi1980
Zakorzenienie

Eweeve się odezwała, mam więc dla Was niespodziankę:

Aleks we własnej osobie:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aleks.jpg (26,4 KB, 80 załadowań)

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:33   #684
enlevee
Zakorzenienie

Eveewe- jeszcze raz gratulacje i buziaki dla Ciebie i Aleksa, odpoczywajcie!! Aleks jest cudowny!

Kocurku ogromne zeby akcja się rozkręciła!!!

Teso- Mam nadzieję, że opanują sytuację. Biedaczku Ty
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-08, 22:39   #685
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Stawiłam się o 12:30 na IP gin- położniczej, zadzwoniłam do mojego lekarza....

No, a teraz ide Was cytować. Przepraszam, ze nie było wczesniej info, no ale wysyłąłam Roxi i Dotce wiadomosci. Najwidoczniej byly zajete zeby je tu przepisac, wiec ja juz zdałam całą relację
ja Cię kręcę, ale Cię przegonili, dobrze, ze masz szansę na sn!!!!!!!!!
A dziewczynki ... żeby nam nic nie przepisać nuuu nuuuu! Roxi dawałą znać ale to juz późno było. A Dotka nicccc...

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 22:41   #686
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Stawiłam się o 12:30 na IP gin- położniczej, zadzwoniłam do mojego lekarza.. Pełno kobiet no i on wyszedł, zaprosił mnie do siebie no i powiedział, ze niestety ale musze poczekac na to ktg, ze probowal przyspieszyc ale im sie 2 aparaty zepsuly a kobiet mnóstwo. No więc czekałam z Tztem i w koncu poszłam na to ktg, w miedzy czasie on mi wypisał skierowanie na SOR aby mogli sprawdzic ile ma to spojenie łonowe i czy nie ma rozejscia. Później po ktg pani doktor kolezanka mojego wzięła mnie na usg i stwierdziła ze ilosc wód ciagle sie zmniejsza i czy nie zauwazylam, zeby wody się sączyły.. powiedziała, ze jest dolna granica normy i ze jutro muszę znowu przyjechać zeby mogli to sprawdzic, ale jutro juz na szczescie rano i bez kolejki. Powiedziała, ze rozwarcie lekkie jest i jak tylko zaczelyby sie skurcze to od razu do nich. No i wzielam skierowanie na ten SOR i poszłam tam z mama, bo to obok, Tz pojechał w tym czasie do pracy.
No i tam znowu czekanie, az mnie przyjmą..mniej wiecej trwało to godzine, posadzili obok mnie faceta, który był kompletnie pijany i czekała na niego policja na zewnatrz.. no ale dobra, w koncu zawołał mnie facet i kazał mi usiasc w gabinecie. Przychodzi ortopeda i z miejsca do mnie mówi: "ROZUMIEM, ze Pani nie wyraza zgody na badanie?" a ja na to ze jak? a on: no tak, nie zrobimy Pani zdjecia rentgenowskiego, bo jest Pani w 38 tc i to jest niebezpieczne dla dziecka. No wiec ja sie pytam jak maja mi w takim razie zamiar sprawdzic, bo jezeli rozejscie jest to jest to rowniez dla mnie niebezpieczne..no a on, ze mam wrocic na IP ginekologiczno- poloznicza. Ja juz z tej bezsilnosci po tylu godzinach i po odsyłaniu mnie z IP gin-pol na SOR i z powrotem sie wzięłam i poryczałam i powiedziałam ,ze w takim razie na własna odpowiedzialnosc chce zdjecie rentgenowskie, bo jestem na wylocie, a oni musza to ocenic.. wiec milion oswiadczen itp itd i facet do mnie mowi, ze po zdjeciu oni mnie karetka chca zawiezc z powrotem na IP gin-pol niech mnie tam poloza i obserwuja i to bedzie lepsze wyjscie niz zdjecie. Facet mnie wkurzył i juz mu powiedziałam, ze czym maja zmierzyc, skoro do tego trzeba to zdjecie i koniec. No wiec w koncu poszlam do pokoju gdzie mieli mi zrobic zdjecie a tam na wejsciu, ze oni mi tego nie zrobia, bo nie i koniec.. blagalam juz ich zeby mnie przyjeli i podpisałam znowu miliard oswiadczen. Niestety moj lekarz nie mógł tu nic zadziałac bo to SOR, a nie gin-polozniczy oddział, masakra i tak mnie odsyłali z drzwi do drzwi, ledwie chodzaca i wykonczona p ocąłym dniu. W koncu jednak okazało sie po opisie, ze mam 8-9cm, od 10 jest rozejscie spojenia, wiec najprawdopodobniej nie trzeba bedzie cc!
Mam sie jutro stawic o 7 rano juz na IP na kolejne KTG ze wzgledu na małą ilosc wód
Mam dosyc, boli mnie brzuch cały dzien i teraz mam lekkie skurcze. Niech sie to rozkreci, bo normalnie szajby dostane z tego wszystkiego

o żesz kurde.. to rzeczywiście przeboje miałaś
Tylko ciekawe jak z tymi wodami teraz.. rozumiem, że sączenia żadnego nie zauważyłaś?
A z tym spojeniem, to jeszcze będą sprawdzać? bo niewiele brakuje do tych 10cm.. może się jeszcze rozejść bardziej?

Cytat:

Aleks we własnej osobie:
jaki śliczny!

Stary 2013-07-08, 22:41   #687
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Aleks we własnej osobie:
Jaki fajny czupurek!!!
Czy Ty miałaś zgagę?:P
Eveewe gratulacje!!Śliczny syneczek!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-08, 22:44   #688
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:

oj literówka taka mała

Cytat:
stokrotka no to piłyśmy razem dzisiaj, hehe

Cytat:

Aleks we własnej osobie:
śliczny

dobranoc

Łukaszek
Stary 2013-07-08, 22:45   #689
dzoan
Zakorzenienie

Kładę się.. Lol mnie gdzieś ugniata..jakby mi szpile wsadzał....nie mogę siedzieć..

Kciuki dla wszystkich potrzebujących tej nocy..

Stary 2013-07-08, 22:47   #690
Marionette18
Raczkowanie

Przepraszam, ale nadrobilam po lebkach bo nie dalabym rady ladnie calego dnia przeczytac.

Trzymajcie sie wszystkie dziewczynki w szpitalach! Trzymam kciuki za Was!!!

Evee gratulacje!!!

Wszystkich starc z tesciowymi serdecznie wspolczuje! Nie rozumiem jak mozna wyslugiwac sie ciezarna kobieta, trzeba miec tupet i nie miec za grosz empatii.

Ciesze sie z wszystkich udanych wizyt i ze mozliwe ze En nie bedzie miala cc. Zachwycam sie fotka malej ksiezniczki!!!

Mamuski karmiace wspolczuje problemow z piersiami, mam szczera nadzieje, ze niedlugo wszystko sie u Was unormuje i nieprzyjemne dolegliwosci znikna...

Ja dzisiaj na wizycie w Ch mialam mega twardnienie brzucha i takie jakby promieniowanie po jego bokach. Jak wrocilismy do domu podbrzusze dalo znac, polezalam chwile lecz nie pomoglo, wstalam i po pol godziny przeszlo. Okolo 19 znowu bol podbrzusza taki ciagly. No a teraz od czasu do czasu moce uklucie w szyjce i brzuch dosc twardy. Mam nadzieje, ze to sa jakies pierwsze oznaki zblizajacego sie porodu. Niestety jako pierworodka nie wiem czy tak wlasnie maja bolec skurcze (czy to przepowiadacze czy tez wlasciwe), nie bylo to mega mocne. Cos jak podczas okresu srednio bolesnego...

Zycze Wam spokojnej nocki, wyspijcie sie dobrze Laleczki i malo biegajcie do toalety

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości