Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 08:17   #751
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Dobryy

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby się rozkręcało
[B]

Ja wpadam przelotem, siostry pobytu ciąg dalszy. Wczoraj zaliczyłysmy Ikeę, kupiłam małemu prześcieradełka, ochraniacz na materac, organizer na łóżeczko, organizery do szuflady (takie podobne jak Dotkaa miała w swojej komodzie), jakieś pudła do szaf, wieszaki, ramkę i powiem Wam, że po 1,5 h spacerowania myslałam, że do domu nie dojadę mały dzisiaj leniwy strasznie, jak zwykle zresztą siostra ma wizytę w klinice stomatolog więc będę zaglądać co sie dzieje przez jakiś czas[COLOR="Silver"]

[SIZE=1]---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano )
też bym chciała nabyć takie organizery,ale ta nowa Ikea mnie przeraża...ciekawe czy mogę wejść tylko na dziecięce i jakimiś bokami wyjść żebym nie musiała, całej ikei obchodzić....

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Witam się.
Stawiam soczki rocznicowe bo dzisiaj mam z mężem 2 rocznicę ślubu!
klask i: za rocznicę!

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Witam z rańca..
Nie śpię od wczesnych godzin porannych.. ciągle o tych stopach myślę i denerwują mnie..swędzą i w ogóle sam fakt, że nie wiem co to za cholerstwo.
Dzwoniłam już do przychodni.. miejsce najwcześniej w piątek..ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży, to mi babeczka poradziła przyjść pod ...
papa
hej dzoan może masz jakieś uczulenie...idz i spr i nam tu zdaj relacje

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Leze i placze. Wyglada na to ze kiblujemy jeszcze pare dni w szpitalu.
Zoltaczka.
Ja tu jz psychicznie nie wyrabiam. Probuje sie nie denerwowac bo pokarm strace. Tlumacze sobie ze damy rade ale i hormony po porodzie szaleja i te mury szpitala i odglosy rozwalaja mnie na maksa...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana lepiej,że teraz przejdzie malutek żółtaczkę niż jakbyć się np. za kilka dni musiała z nim bujać...
Dasz radę...każ mężowi narzucić cos na okno cobyś czuła się jak w lesie:P żartuję...ściskam Cie mocno i przesyłam dużó sił!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:21   #752
yevele
Zadomowienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Hej, witam w 39 tc

teso, serdeczne gratulacje! Dobrze że wczoraj pojechałaś i ktoś w końcu podjął decyzję

kocur, ojej trzymaj się mała, mam nadzieję że po oxy już pójdzie..

czarownica, przykro mi, na pewno nie jest to komfortowe miejsce ale zdrówko najważniejsze
Stary 2013-07-09, 08:22   #753
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
my juz po wizycie, u nas wszystko oki.Mala wazy 3300 gramow, wiec juz calkiem ladnie. gin po badaniu stwierdzil, ze rozwarcie zewnatrzne coraz wieksze, na 1,5 cm i wszystko juz gotowe do porodu. w przyszlym tyg mam isc na ktg podczas jego dyzuru w szpitalu. wsio

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Spadam do łóżka, pewnie Was jeszcze podczytam z kom. zanim zasnę, ale rozsądek mnie tam już pcha. Mały dziś przydreptał do nas ok. 4, o 5:30 oglądaliśmy już bajki... a jutro od ranka gonitwa - muszę się wykąpać, umyć włosy, mąż z psem wyjdzie i po auto do garażu, na 8 Norbert ma laryngologa, ja na 10 gina... Odezwę się PO aż ciekawa jestem, co ten dr mi nowego powie widząc moją kapę po raz pierwszy w 36 tygodniu...
Mam nadzieję, że mojemu się nie odwidzi i już pozostanie przy swojej 6
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
A my mamy chyba jakis kryzys laktacyjny - albo moze Lili ma skok rozwojowy i nagle potrzebuje wiecej jesc, a ja jeszcze nie wyrabiam tej nowej normy?...
Spedzilam z Lili przy piersi i laktatorem w dloni tyle czasu dzis, ze od pompowania bede miec zakwasy w lapach niedlugo
Nie mowiac, ze sutki mi sie zrobia na stale takie dlugie i sterczace, i do konca zycia bede czula, jakby mi je ktos posiniaczyl.
No to juz podchodzi pod BDSM
My się cycolimy średnio 20h na dobę
Dlatego ciężko nam na spacer wyjść
Cytat:
Mialam racje!!!

KRYZYS TRZECIEGO TYGODNIA

Znalezione w sieci:

Kryzys laktacyjny służy temu, aby doprowadzić do zmiany ilości i składu mleka matki. Dziecko rośnie i potrzebuje pokarmu dostosowanego do swojego wieku i potrzeb. Jest wówczas bardzo aktywne i niespokojne, domaga się częstego karmienia i zwiększonego kontaktu fizycznego.
Częstsze przykładanie dziecka do piersi ma na celu stymulację przysadki mózgowej do produkcji mleka odpowiedniego dla rosnącego dziecka.
Kryzys laktacyjny występuje najczęściej w 3 i 6 tygodniu i w 3 miesiącu karmienia piersią i trwa zwykle 2 do 7 dni. Wiele matek interpretuje takie zachowanie dziecka jako potrzebę dokarmiania mlekiem modyfikowanym i tym samym może doprowadzić do zmniejszenia ilości pokarmu naturalnego i do zaprzestania laktacji. Nie martw się, że masz za mało mleka, albo mleko złej jakości! Pamiętaj, że mleko matki jest najlepszym i niezastąpionym pożywieniem dla Twojego dziecka.
My ten kryzys mamy ot tygodnia i końca nie widać
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Eweeve się odezwała, mam więc dla Was niespodziankę:

Aleks we własnej osobie:

Cytat:
Zoltaczka.
Ja tu jz psychicznie nie wyrabiam. Probuje sie nie denerwowac bo pokarm strace. Tlumacze sobie ze damy rade ale i hormony po porodzie szaleja i te mury szpitala i odglosy rozwalaja mnie na maksa...
Malutki jest w dobrych rękach
Podleczą Go i będzie Wam łatwiej w domku

A co do nakładek silikonowych to ja też bym używała

Do dziewczyn jeszcze przedporodowych- nawilżajcie swoje brodawki...!
Ja używałam olejku migdałowego, ale np. Maltan zalecają też używać na długo przed porodem- właśnie w celu nawilżenia i uelastycznienia brodawek... Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:24   #754
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

Do dziewczyn jeszcze przedporodowych- nawilżajcie swoje brodawki...!
Ja używałam olejku migdałowego, ale np. Maltan zalecają też używać na długo przed porodem- właśnie w celu nawilżenia i uelastycznienia brodawek... Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc
Kupiłam juz MAltan,ale o nim zapominam.....
Ale skoro tak mówisz...to chyba zacznę stosować....

28.07.2013r.
Stary 2013-07-09, 08:27   #755
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
Hej, witam w 39 tc

Kot nam w nocy zjadł smoczek od butelki

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Kupiłam juz MAltan,ale o nim zapominam.....
Ale skoro tak mówisz...to chyba zacznę stosować....
Pewnie, ze zacznij
Ja Maltan zaczęłam używać dopiero w szpitalu... wcześniej tak jak pisałam olejek migdałowy jak mi się przypomniało i na razie odpukać nie mam tragedii z brodawkami...
A na ulotce z Maltanu właśnie jest ta informacja, żeby używać go wcześniej
Nie mam pojęcia na ile pomogło to nawilżenie ale na pewno nie zaszkodziło

Mały
Stary 2013-07-09, 08:34   #756
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Pewnie, ze zacznij
Ja Maltan zaczęłam używać dopiero w szpitalu... wcześniej tak jak pisałam olejek migdałowy jak mi się przypomniało i na razie odpukać nie mam tragedii z brodawkami...
A na ulotce z Maltanu właśnie jest ta informacja, żeby używać go wcześniej
Nie mam pojęcia na ile pomogło to nawilżenie ale na pewno nie zaszkodziło
dzięki za dobre rady MArgo

a jak tam Twoi rodzice, zakochani w małym?Pewnie teraz juz teskną co???

A jak wogole tesciowa przybywa do Ciebie często?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-09, 08:37   #757
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za dobre rady MArgo

a jak tam Twoi rodzice, zakochani w małym?Pewnie teraz juz teskną co???

A jak wogole tesciowa przybywa do Ciebie często?
Powiedzieli, że wrócą za tydzień
Ale raczej dadzą nam odpocząć he he he
No teściowa w weekendy nas nawiedza bo w tygodniu pracuje

A w Małym zakochani wszyscy... Wczoraj jak pojechaliśmy odebrać pesel to się ludzie tak po drodze zachwycali i nas zatrzymywali, żeby Go podziwiać, że myślałam, że nigdy nie dotrzemy

I tylko w kolejce oczywiście nikt nas nie zauważał, bo jeszcze trzeba by było nas przepuścić

Mały
Stary 2013-07-09, 08:43   #758
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nie moge tych świetnych rad słuchać co po porodzie, a co przed a cow trakcie. Najlepiej na boczku se lez podczas porodziku, a jak po to pamiętaj zeby przed karmieniem mleka upuscilam bo bakterie sa i jakis kwas mlekowy cos tam sros tam, a jak siku po porodzie nie możesz zrobic to prysznicem po nogach łac to sie wysikasz, a ty umiesz dziecko kąpać? A za moich czasów w takiej ciasnocie , w kolejkach za komuny tyle trzebabylo stać i kurna setny raz ta sama historia
Wiesz co może ty do dziecka to w jakimś kondomie podchodź cała ubrana żeby sterylną być skoro siara, a potem mleko matki jest niedobre dla dziecka! (pomijam przypadki matek pijaczek i narkomanek). A co do sikania pod prysznicem to twoja teściowa ma rację. Po porodzie sn najprzyjemniej się sika pod prysznicem. Pierwsze 3 dni tylko tak sikałam.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej mamuski. Dorwsalam internet!!

Slabo chleria chyaba kciuki trzymacie bo idzie ti wszystko jak krew z nosa.
Do dzieła kobito. My trzymamy kciuki!

Cytat:
Zoltaczka.

Będzie dobrze nie załamuj się.

Jejku jaka straszna noc. Jeszcze o 4:05 patrzyłam na zegarek. Było mi duszno, parno, niedobrze, sikać mi się chciało, głodna byłam i wszystko było źle. Najgorzej jak już łóżko w pewnym momencie zaczęło mi śmierdzieć to mój mąż zaczął się pukać w głowę!
Ale ponieważ tak się czułam kiepsko to jedziemy dzisiaj na końcowe zakupy. On i tak musi do lekarza jechać, a ja się boję sama więc jedziemy razem, on lekarz ja apteka plus Kaufland po pampersy i do domku. A już jest duszno i ja nie wiem jak to zrobić.

Co do KRYZYSU LAKTACYJNEGO.
Nam położna mówiła, że jest zasada 3;6;9. Czyli kryzys 3 tygodnia, 6 tygodnia i 9 tygodnia, oraz odpowiednio 3 miesiąca, 6 miesiąca i 9 miesiąca więc się nie załamujcie dziewczyny. Wiem z doświadczenia, że da się przeżyć.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Aaaaaaaaaaale Aleks słodki, i jakie włochy!
I mam taki sam kocyk
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:43   #759
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow

Cytat:
Zoltaczka.

Czarowniczko nie martw sie wiem że chcesz już do domu. My przez zoltaczke spedzilismy 5 dni w szpitalu a i dalej sie z nia bujamy. Spadnie do bezpiecznego poziomu i wyjdziecie

Witamy sie

Teso- ale niespodzianka! ! Gratuluję i witamy Leosia

Smerf dziś spal po 3 h wyjatkowo i w miare jestem wyspana. Wyprawiamy męża do pracy i znów same jesteśmy

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-07-09, 08:43   #760
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzieli, że wrócą za tydzień
Ale raczej dadzą nam odpocząć he he he
No teściowa w weekendy nas nawiedza bo w tygodniu pracuje

A w Małym zakochani wszyscy... Wczoraj jak pojechaliśmy odebrać pesel to się ludzie tak po drodze zachwycali i nas zatrzymywali, żeby Go podziwiać, że myślałam, że nigdy nie dotrzemy

I tylko w kolejce oczywiście nikt nas nie zauważał, bo jeszcze trzeba by było nas przepuścić
ja też siostrze powiedziałam, ze jakbym w ciąży nie była to chyba codziennie bym u niej teraz siedziała
Tam gdzie trzeba to się nikt nie pofatyguje by przepuscc np. w kolejkę bo po co....ehhh

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Mogę się pochwalić kilkoma fotkami ze ślubu i uciekam spać
Asunia bardzo piękne zdjęcie!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-09, 08:43   #761
mela1234
Zakorzenienie

Aha zapomniałam się przywitać
Dzień dobry

Zaczynam dziś 38 tydzień!
Stary 2013-07-09, 08:47   #762
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Nam położna mówiła, że jest zasada 3;6;9. Czyli kryzys 3 tygodnia, 6 tygodnia i 9 tygodnia, oraz odpowiednio 3 miesiąca, 6 miesiąca i 9 miesiąca więc się nie załamujcie dziewczyny. Wiem z doświadczenia, że da się przeżyć.[COLOR="Silver"]

musze sobe zapamietac, by potem mieć na co zwalić
PS. Współczuję ciężkiej nocy, dziś pewnie bedziesz chodzić jak struta taka niewyspana...ale nie ma co zakupk trzeba już na ostatni guzik dopiąć...bo jak widać, przykładem Teso....jedziesz z gorączką wracasz z dzidzia

28.07.2013r.
Stary 2013-07-09, 08:48   #763
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Zoltaczka.

Tulam mocno, choc na niewiele to sie zda, musisz wyplakac smutki kochana, rozczarowanie i tesknote za wolnoscia, a potem spojrzysz do przodu znow i doczekacie szybko wypisu. Kciukuje za szybka poprawe, pisz z nami w wolnych chwilach, czas moze szybciej zleci
Cytat:
A co do sikania pod prysznicem to twoja teściowa ma rację. Po porodzie sn najprzyjemniej się sika pod prysznicem. Pierwsze 3 dni tylko tak sikałam.

Nam położna mówiła, że jest zasada 3;6;9. Czyli kryzys 3 tygodnia, 6 tygodnia i 9 tygodnia, oraz odpowiednio 3 miesiąca, 6 miesiąca i 9 miesiąca więc się nie załamujcie dziewczyny. Wiem z doświadczenia, że da się przeżyć.
Mnie nawet polozna zachecala do siku pod prysznicem, kiedy mnie tam zaprowadzila po porodzie aczkolwiek ciezko mi bylo sie przelamac .

Kryzys nie przeszkodzil nam karmic sie cycem w nocy, zadnego wspomagania MM nie bylo tylko odciaganie trwa dluzej i jest mniej efektywne, gora 60 ml z obu no ale Lilo radzi sibie z reszta i poki co jakos sie najadamy
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:51   #764
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Czarowniczko nie martw sie wiem że chcesz już do domu. My przez zoltaczke spedzilismy 5 dni w szpitalu a i dalej sie z nia bujamy. Spadnie do bezpiecznego poziomu i wyjdziecie

Witamy sie

Smerf dziś spal po 3 h wyjatkowo i w miare jestem wyspana. Wyprawiamy męża do pracy i znów same jesteśmy

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
To łądnie dzis pospała Smerfetka
oby tak trzymać!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Aha zapomniałam się przywitać
Dzień dobry

Fajnie w suwaczku masz napisane...CZy torba juz spakowana?

ENLEVEE!!!! trzymamy kcuki za poranne badania!!

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
Tulam mocno, choc na niewiele to sie zda, musisz wyplakac smutki kochana, rozczarowanie i tesknote za wolnoscia, a potem spojrzysz do przodu znow i doczekacie szybko wypisu. Kciukuje za szybka poprawe, pisz z nami w wolnych chwilach, czas moze szybciej zleci

Mnie nawet polozna zachecala do siku pod prysznicem, kiedy mnie tam zaprowadzila po porodzie aczkolwiek ciezko mi bylo sie przelamac .

Kryzys nie przeszkodzil nam karmic sie cycem w nocy, zadnego wspomagania MM nie bylo tylko odciaganie trwa dluzej i jest mniej efektywne, gora 60 ml z obu no ale Lilo radzi sibie z reszta i poki co jakos sie najadamy
brawa dla Lilo i dla Ciebie Olath!!!Jesteś wytrwała!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-09, 08:54   #765
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mi jest łatwiej bo mam tylko Gluciątko i żadnych innych zobowiązań więc możemy się cycolić na okrągło

I ja od razu sikałam na kibelku normalnie
Cytat:

Witamy sie

My tez sami Cały dzień się przytulamy
Cytat:
To już możesz rodzić

Mały
Stary 2013-07-09, 08:55   #766
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie,

zaraz machne smsa do Anulki, jak bedzie mogla to odpisze

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Fiazo - trzymaj sie

Teso- najlepszego w imieninki

U mnie tesciowa była. Zeby mi bok rozmasowac. Wiecej sie nasluchalam niż to wszystko warte. Tz na niej wymusił zeby jemu i dziewczynom naleśniki zrobiła Ofc od drzwi mi opowiedziała te historie.

Nie moge tych świetnych rad słuchać co po porodzie, a co przed a cow trakcie. Najlepiej na boczku se lez podczas porodziku, a jak po to pamiętaj zeby przed karmieniem mleka upuscilam bo bakterie sa i jakis kwas mlekowy cos tam sros tam, a jak siku po porodzie nie możesz zrobic to prysznicem po nogach łac to sie wysikasz, a ty umiesz dziecko kąpać? A za moich czasów w takiej ciasnocie , w kolejkach za komuny tyle trzebabylo stać i kurna setny raz ta sama historia

Siostra moja z Pl napisała mi mail i pisze, ze byli na wczasach , ze odżyła. Cisza , spokój , ze jej mały ,ktory ma autyzm wpadł w euforię od tej natury. I pisze mi dalej "jak cudownie zdala od ludzi od tego debilizmu No moze oprócz mojej tesciowej" od razu mi humor poprawiła. Uwielbiam ja. My obie do tesciowych nie mamy szczęścia. Moja to trajkocze jak najeta i krzyczy co mnie wkurza bardzo bo nie lubie tego, a jej za to jest jakby flaki z olejem i mowi tak, ze trzeba aparat słuchowy zakładać zeby ja usłyszeć

Mela - ja to patrzę , ze nas obie hormony juz tak rozsadzaja, ze masakra. Ja bym najchętniej wziela i wystrzelila co niektórych osobników

O i gadam do tesciowej, ze śmieszy mnie, ze Tz nie umie kupić pokrowca na przewijak ,a ona gada "moze sie wstydzi"
A jak wywalila mi tekst zebym sie w ogóle nie martwiła, ze jak będę rodzic i zrobię kupę bo to normalne, to se mysle ludzie chyba nie chcesz zeby z tobą o gownie gadala

Dziewczyny czy jak wy czasem widzicie takie ryczace dziecko w sklepie czy na ulicy , takie juz większe to was szlak nie trafia tzn. Ja mam taki odruch, ze chce wiać od razu zaraz
z tego co czytam to Twoja siorka tez udana jest, alez ja lubie czytav to co piszesz

Za komuny kolejki byly, ale ciezarne w nich przepuszczano ... teraz wieksza masakra, bo zeby ktos miejsca ustapil czy przepuscil to nie uswiadczysz. Moja mama potwierdza, a 3 dzieci za komuny urodzila.

Mnie nie przerazaja placzace dzieci w sklepach, to jest normalne, zobaczysz jak bedziesz miala swoje. Ja swego czasu pilnowalam dzieci to wiem, ze czlowiek nie raz ma ochote uciec i to dziecko zostawic, szczegolnie, ze ludzie sie gapia i rad udzielaja albo ... mowia jaka to nie dobra matka

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej mamuski. Dorwsalam internet!!

Slabo chleria chyaba kciuki trzymacie bo idzie ti wszystko jak krew z nosa.

Chyba oszaleje!

Od rana mam jakas krew,mowia ze to rozwarcie tylko teraz bole przychodza i idchodza.

No i niestety bola!

Gratuluje nowych dzieciaczkow!

Czekam na obchoda czy daja mi oxy i czy to rozwarcie sie powieksza.

Aaaa skurcz....:-(
Matko kochana, czy nie moga dac Ci oxytocyny, zrobic tego masazu szyjki, zalozyc cewnika. Jest tyle metod, a tak meczysz sie

Oby ruszylo

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Magolinka no to Ci ginka cudownie zrobiła ze zwolnieniem.

Charlize co za BABOL z takiej teściowej.

EVE GRATULACJE DLA CIEBIE I ALEKSA.

TESO GRATULACJE!

KOcurku kciukasy!!!

Witam się.
Stawiam soczki rocznicowe bo dzisiaj mam z mężem 2 rocznicę ślubu!

Wszstkiego najlepszego z okazji rocznicy
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 08:56   #767
yevele
Zadomowienie

Cytat:

hehe nieźle, pozazdrościł
ja za to wczoraj swojego kota przypadkowo oblałam herbatą z liści malin
Stary 2013-07-09, 09:02   #768
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie

Cytat:

Fajnie w suwaczku masz napisane...CZy torba juz spakowana?
Torba od 2 tyg jeździ w aucie. Wczoraj dopakowałam wodę i czekoladę gorzką. Dziś dokupię resztę i dopakuję. Dodatkowo spakowałam Małgosię na wszelki wypadek do torby osobnej, że jakby co to gotowa jechać do dziadka na pół kolonie.
Jak ja się źle czuję! No niedobrze mi po śniadaniu, mam parcie na dwójkę. Trzymajcie kciuki, żebym dotrzymała do czwartkowej wizyty chociaż proszę!
Stary 2013-07-09, 09:03   #769
kayka11
Raczkowanie

Witam się z rana!Eveewe , Teso -GRATULACJE!!!
W końcu udało mi się nadrobić. Współczuje rozpakowanym mamo problemów z kp i podziwiam wasze samozaparcie. Ja po urodzeniu córki 3 tyg walczyłam i w końcu poddałam się i przeszłyśmy na butelki.Może tym razem będzie inaczej i jakoś dam rade-zobaczymy!!
Ja zaczynam mieć już kryzys ciążowy-strasznie mnie denerwuje moja nie moc,nie zgrabność.W weekend straznie bolały mnie plecy i chodziłam jak kaczka!!Jak ja bym chciała odzyskać swoje ciało!!! Czasem mam ochotę usiąść i wyć do księżyca!!! Ale nie ma wyjść i trzeba jakoś przetrwać do terminu i się nie załamać.Dziś jak ogarne sypialnie wstawie zdjęcie obiecanego kącika niuńki.Miłego dnia!!!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:05   #770
fiazo
Zakorzenienie

Jestem caly czas z wami ale z mojej komy sie nie da cytować.byl obchod ale jeszcze osobiste wizyty.moze wtedy cos sie dowiem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:06   #771
idzia111
Zakorzenienie

UWAGA !!!

O 4:55 na świat przyszedł Michaś Anulki, 2900 g i 53 cm

Gratuluję kochana

P.S. wysłałam do niej sms-a z gratulacjami od nas.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 09:10   #772
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Torba od 2 tyg jeździ w aucie. Wczoraj dopakowałam wodę i czekoladę gorzką. Dziś dokupię resztę i dopakuję. Dodatkowo spakowałam Małgosię na wszelki wypadek do torby osobnej, że jakby co to gotowa jechać do dziadka na pół kolonie.
Jak ja się źle czuję! No niedobrze mi po śniadaniu, mam parcie na dwójkę. Trzymajcie kciuki, żebym dotrzymała do czwartkowej wizyty chociaż proszę!
A nie rozpuści Ci się ta czekolada jak torba będzie aucie?
Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się z rana!Eveewe , Teso -GRATULACJE!!!
W końcu udało mi się nadrobić. Współczuje rozpakowanym mamo problemów z kp i podziwiam wasze samozaparcie. Ja po urodzeniu córki 3 tyg walczyłam i w końcu poddałam się i przeszłyśmy na butelki.Może tym razem będzie inaczej i jakoś dam rade-zobaczymy!!
Ja zaczynam mieć już kryzys ciążowy-strasznie mnie denerwuje moja nie moc,nie zgrabność.W weekend straznie bolały mnie plecy i chodziłam jak kaczka!!Jak ja bym chciała odzyskać swoje ciało!!! Czasem mam ochotę usiąść i wyć do księżyca!!! Ale nie ma wyjść i trzeba jakoś przetrwać do terminu i się nie załamać.Dziś jak ogarne sypialnie wstawie zdjęcie obiecanego kącika niuńki.Miłego dnia!!!
Już niedługo
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Jestem caly czas z wami ale z mojej komy sie nie da cytować.byl obchod ale jeszcze osobiste wizyty.moze wtedy cos sie dowiem
Czekamy na wieści!
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
UWAGA !!!

Gratuluję kochana

Gratulujemy dzielnej Mamie i Michasiowi!
Jaki szczuplaczek z Niego klask i:

Oli a jak ściągasz to ile potem ml podajesz Lilo?

Mały
Stary 2013-07-09, 09:13   #773
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

My tez sami Cały dzień się przytulamy

)
Mężul nie zazdrosny o Piotrusia?

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
UWAGA !!!

Gratuluję kochana

A jednak!!!!
ALE SUPERAŚKO!!!!!!!!!!

ANULKA GRATULACJE!!!!!

28.07.2013r.
Stary 2013-07-09, 09:14   #774
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
UWAGA !!!

Gratuluję kochana

ale malenstwo gratulacje Anulka!

margosia- my niby tez mozemy sie prytulac caly dzien, ale futra mi szkoda, ze w domu siedzi wiec musimy lazic na spacer jak już wykulam wozek na dwór jaką masz chuste??
Stary 2013-07-09, 09:17   #775
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
ale malenstwo gratulacje Anulka!

margosia- my niby tez mozemy sie prytulac caly dzien, ale futra mi szkoda, ze w domu siedzi wiec musimy lazic na spacer jak już wykulam wozek na dwór jaką masz chuste??
Karo...a Twojej sierści juz lepiej po tych zabiegach..?

28.07.2013r.
Stary 2013-07-09, 09:17   #776
yevele
Zadomowienie

Cytat:
UWAGA !!!

Gratuluję kochana

ale maleństwo!
Gratulacje!
Stary 2013-07-09, 09:18   #777
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Mężul nie zazdrosny o Piotrusia?
Wczoraj się przekomarzaliśmy czy bardziej Kochamy siebie na wzajem czy Gluciątko
Jednak bardziej Kochamy Gluciątko
Cytat:
My czasem ze spaceru w wózku wracamy szybciej niż się wybierzemy
Więc sierść musi się przestawić na mini spacery
A w chuście za długo jeszcze nie chce go nosić, bo to jednak jest pion
Chustę mamy tkaną
A jak nam winda nie działała to wózek trzymaliśmy w aucie

Mały
Stary 2013-07-09, 09:20   #778
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Karo...a Twojej sierści juz lepiej po tych zabiegach..?
na szczescie tak widocznie miała osłabioną odporność po tym zabiegu plus gardło podraznione rurą i się nabawiła zapalenia migdałów...

co do teo kryzysu o którym pisała Oliath..ja nie wiem czy nas też nie dopadło, bo jak wcześniej odciągałam 125 ml to teraz ledwo połowa mi idzie..
Stary 2013-07-09, 09:21   #779
mela1234
Zakorzenienie

Anulka i tego ci życzyłam, żeybyś rano nie mogła już tu wejść bo będziesz tuliła małego. Gratulacje! Ja jadę na zakupy. Pa.
Stary 2013-07-09, 09:22   #780
d0tkaaa
Zakorzenienie

anulka teso gratulacje!!!!!)

jak to Anulke wogole wzielo misze doczytac?:-P

gratuluje nowych tyg i wizyt..

wiyam sie wogole.czesc:-P

sory ze jest mnie mniej ostatnio jakos nie mam weny na pisanie ale podczytuje i jedstem na boezaco...

o En nie pisalam bo jak weszlam to widzialam ze Roxi cos napisala woec pomyslalam ze bez sensu skoro juz Wam naposala...

ppwiedzcie mi czy przy kp mozna jesc np ziemniaki z mizeria tylko zamiast kotleta w panierce cos mniek ciezkiego?albo platki z mlekoem itp?

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości