|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dobryy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: za rocznicę!![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Dasz radę...każ mężowi narzucić cos na okno cobyś czuła się jak w lesie:P żartuję...ściskam Cie mocno i przesyłam dużó sił!!! |
||||
|
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Hej, witam w 39 tc
![]() teso, serdeczne gratulacje! Dobrze że wczoraj pojechałaś i ktoś w końcu podjął decyzję ![]() kocur, ojej trzymaj się mała, mam nadzieję że po oxy już pójdzie..![]() czarownica, przykro mi, na pewno nie jest to komfortowe miejsce ale zdrówko najważniejsze
|
#753 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego ciężko nam na spacer wyjść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Podleczą Go i będzie Wam łatwiej w domku A co do nakładek silikonowych to ja też bym używała Do dziewczyn jeszcze przedporodowych- nawilżajcie swoje brodawki...! Ja używałam olejku migdałowego, ale np. Maltan zalecają też używać na długo przed porodem- właśnie w celu nawilżenia i uelastycznienia brodawek... Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro tak mówisz...to chyba zacznę stosować.... |
|
|
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Kot nam w nocy zjadł smoczek od butelki ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]() Ja Maltan zaczęłam używać dopiero w szpitalu... wcześniej tak jak pisałam olejek migdałowy jak mi się przypomniało i na razie odpukać nie mam tragedii z brodawkami... A na ulotce z Maltanu właśnie jest ta informacja, żeby używać go wcześniej ![]() Nie mam pojęcia na ile pomogło to nawilżenie ale na pewno nie zaszkodziło
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak tam Twoi rodzice, zakochani w małym?Pewnie teraz juz teskną co??? A jak wogole tesciowa przybywa do Ciebie często? |
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale raczej dadzą nam odpocząć he he he No teściowa w weekendy nas nawiedza bo w tygodniu pracuje A w Małym zakochani wszyscy... Wczoraj jak pojechaliśmy odebrać pesel to się ludzie tak po drodze zachwycali i nas zatrzymywali, żeby Go podziwiać, że myślałam, że nigdy nie dotrzemy I tylko w kolejce oczywiście nikt nas nie zauważał, bo jeszcze trzeba by było nas przepuścić
|
|
#758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jejku jaka straszna noc. Jeszcze o 4:05 patrzyłam na zegarek. Było mi duszno, parno, niedobrze, sikać mi się chciało, głodna byłam i wszystko było źle. Najgorzej jak już łóżko w pewnym momencie zaczęło mi śmierdzieć to mój mąż zaczął się pukać w głowę! Ale ponieważ tak się czułam kiepsko to jedziemy dzisiaj na końcowe zakupy. On i tak musi do lekarza jechać, a ja się boję sama więc jedziemy razem, on lekarz ja apteka plus Kaufland po pampersy i do domku. A już jest duszno i ja nie wiem jak to zrobić. Co do KRYZYSU LAKTACYJNEGO. Nam położna mówiła, że jest zasada 3;6;9. Czyli kryzys 3 tygodnia, 6 tygodnia i 9 tygodnia, oraz odpowiednio 3 miesiąca, 6 miesiąca i 9 miesiąca więc się nie załamujcie dziewczyny. Wiem z doświadczenia, że da się przeżyć. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Aaaaaaaaaaale Aleks słodki, i jakie włochy! I mam taki sam kocyk
|
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
![]() Witamy sie Teso- ale niespodzianka! ! Gratuluję i witamy Leosia ![]() Smerf dziś spal po 3 h wyjatkowo i w miare jestem wyspana. Wyprawiamy męża do pracy i znów same jesteśmy ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tam gdzie trzeba to się nikt nie pofatyguje by przepuscc np. w kolejkę bo po co....ehhh Asunia bardzo piękne zdjęcie!!!! |
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Aha zapomniałam się przywitać
Dzień dobry Zaczynam dziś 38 tydzień!
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Współczuję ciężkiej nocy, dziś pewnie bedziesz chodzić jak struta taka niewyspana...ale nie ma co zakupk trzeba już na ostatni guzik dopiąć...bo jak widać, przykładem Teso....jedziesz z gorączką wracasz z dzidzia
|
|
|
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aczkolwiek ciezko mi bylo sie przelamac .Kryzys nie przeszkodzil nam karmic sie cycem w nocy, zadnego wspomagania MM nie bylo
|
|
#764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Cytat:
![]() oby tak trzymać! ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Fajnie w suwaczku masz napisane...CZy torba juz spakowana? ![]() ENLEVEE!!!! trzymamy kcuki za poranne badania!! ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja od razu sikałam na kibelku normalnie Cytat:
Cały dzień się przytulamy To już możesz rodzić
|
|
#766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
zaraz machne smsa do Anulki, jak bedzie mogla to odpisze Cytat:
Za komuny kolejki byly, ale ciezarne w nich przepuszczano ... teraz wieksza masakra, bo zeby ktos miejsca ustapil czy przepuscil to nie uswiadczysz. Moja mama potwierdza, a 3 dzieci za komuny urodzila. Mnie nie przerazaja placzace dzieci w sklepach, to jest normalne, zobaczysz jak bedziesz miala swoje. Ja swego czasu pilnowalam dzieci to wiem, ze czlowiek nie raz ma ochote uciec i to dziecko zostawic, szczegolnie, ze ludzie sie gapia i rad udzielaja albo ... mowia jaka to nie dobra matka Cytat:
![]() Oby ruszylo ![]() Cytat:
Wszstkiego najlepszego z okazji rocznicy
|
|||
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
hehe nieźle, pozazdrościł
ja za to wczoraj swojego kota przypadkowo oblałam herbatą z liści malin
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
Torba od 2 tyg jeździ w aucie. Wczoraj dopakowałam wodę i czekoladę gorzką. Dziś dokupię resztę i dopakuję. Dodatkowo spakowałam Małgosię na wszelki wypadek do torby osobnej, że jakby co to gotowa jechać do dziadka na pół kolonie.
Jak ja się źle czuję! No niedobrze mi po śniadaniu, mam parcie na dwójkę. Trzymajcie kciuki, żebym dotrzymała do czwartkowej wizyty chociaż proszę!
|
#769 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana!Eveewe , Teso -GRATULACJE!!!
W końcu udało mi się nadrobić. Współczuje rozpakowanym mamo problemów z kp i podziwiam wasze samozaparcie. Ja po urodzeniu córki 3 tyg walczyłam i w końcu poddałam się i przeszłyśmy na butelki.Może tym razem będzie inaczej i jakoś dam rade-zobaczymy!! Ja zaczynam mieć już kryzys ciążowy-strasznie mnie denerwuje moja nie moc,nie zgrabność.W weekend straznie bolały mnie plecy i chodziłam jak kaczka!!Jak ja bym chciała odzyskać swoje ciało!!!
|
#770 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem caly czas z wami ale z mojej komy sie nie da cytować.byl obchod ale jeszcze osobiste wizyty.moze wtedy cos sie dowiem
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA !!! O 4:55 na świat przyszedł Michaś Anulki, 2900 g i 53 cm Gratuluję kochana P.S. wysłałam do niej sms-a z gratulacjami od nas. |
|
|
|
#772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jaki szczuplaczek z Niego ![]() ![]() klask i:Oli a jak ściągasz to ile potem ml podajesz Lilo?
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Mężul nie zazdrosny o Piotrusia?
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
ALE SUPERAŚKO!!!!!!!!!! ANULKA GRATULACJE!!!!! |
|
|
|
|
#774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
margosia- my niby tez mozemy sie prytulac caly dzien, ale futra mi szkoda, ze w domu siedzi wiec musimy lazic na spacer jak już wykulam wozek na dwór jaką masz chuste??
|
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Karo...a Twojej sierści juz lepiej po tych zabiegach..?
|
|
|
|
#776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj się przekomarzaliśmy czy bardziej Kochamy siebie na wzajem czy Gluciątko
![]() Jednak bardziej Kochamy Gluciątko ![]() Cytat:
Więc sierść musi się przestawić na mini spacery A w chuście za długo jeszcze nie chce go nosić, bo to jednak jest pion Chustę mamy tkaną ![]() A jak nam winda nie działała to wózek trzymaliśmy w aucie
|
|
#778 |
|
Wtajemniczenie
|
na szczescie tak
co do teo kryzysu o którym pisała Oliath..ja nie wiem czy nas też nie dopadło, bo jak wcześniej odciągałam 125 ml to teraz ledwo połowa mi idzie..
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka i tego ci życzyłam, żeybyś rano nie mogła już tu wejść bo będziesz tuliła małego. Gratulacje! Ja jadę na zakupy. Pa.
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
anulka teso gratulacje!!!!!
)jak to Anulke wogole wzielo misze doczytac?:-P gratuluje nowych tyg i wizyt.. wiyam sie wogole.czesc:-P sory ze jest mnie mniej ostatnio jakos nie mam weny na pisanie ale podczytuje i jedstem na boezaco... o En nie pisalam bo jak weszlam to widzialam ze Roxi cos napisala woec pomyslalam ze bez sensu skoro juz Wam naposala... ppwiedzcie mi czy przy kp mozna jesc np ziemniaki z mizeria tylko zamiast kotleta w panierce cos mniek ciezkiego?albo platki z mlekoem itp? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

i powiem Wam, że po 1,5 h spacerowania myslałam, że do domu nie dojadę
siostra ma wizytę w klinice stomatolog więc będę zaglądać co sie dzieje przez jakiś czas[COLOR="Silver"]
bo dzisiaj mam z mężem 2 rocznicę ślubu
!
klask i: za rocznicę!
trzymaj się mała, mam nadzieję że po oxy już pójdzie..
ale zdrówko najważniejsze