Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! - Strona 239 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-04-17, 20:21   #7141
mi.a
Zakorzenienie

Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!!

Cytat:
Napisane przez Milcząca Pokaż wiadomość
..czuje sie jakaś załamana i zawiedziona...
wczesniej po 5 dniach straciłam 8 cm i nawet bluzki się inaczej układały-to się czuło...a teraz dzis bedzie 5 dzien i ja nie czuje rzadnej różnicy...

...wiedziałam,ze tym razem mój organizm nie zareaguje na te ćwiczenia

...jestem załamana...

oj spokojnie, napewno niedługo coś się ruszy
pozatym wydaje mi się, że wczesniej jakoś źle sie zmierzyłas, bo to niemozliwe zeby w 5 dni zgubic 8cm w talii - tak sie nie da, nawet jakbys nic nie jadla:|
wiec mysle, że warto dalej cwiczyc i nie mierzyc sie codziennie, napewno bedzie lepiej
sama narzekalam, a teraz wydaje mi się, że jednak jest coraz lepiej
Pozdrawiam i powodzenia

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 22:25   #7142
ewka1506
Raczkowanie

8 DZIEŃ ZA MNĄ... Tylko, że mi, będąc w ósmym dniu serie zajmują 28 minut! To za długo! Ja nie wyrobie się w czasie. A co jak będzie po 24 powtórzeń... Chyba będę to robić ze dwie godziny... Mam do was pytanko. Które ćwiczenie sprawia wam największa trudność????? Ja nienawidzę trzeciego, jest najbardziej męczące i czasochłonne, i czwarte z resztą też.... A dla was???
ewka1506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 22:32   #7143
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka1506 Pokaż wiadomość
8 DZIEŃ ZA MNĄ... Tylko, że mi, będąc w ósmym dniu serie zajmują 28 minut! To za długo! Ja nie wyrobie się w czasie. A co jak będzie po 24 powtórzeń... Chyba będę to robić ze dwie godziny... Mam do was pytanko. Które ćwiczenie sprawia wam największa trudność????? Ja nienawidzę trzeciego, jest najbardziej męczące i czasochłonne, i czwarte z resztą też.... A dla was???
Uff, 8 dzień za mną Albo sobie wmawiam albo zauważyłam u siebie pionową kreskę u góry brzucha, taki zaczątek kaloryfera I już duuużo łatiwej mi przychodzą cwiczenia, nie męczą mnie tak. A najbardziej wkurzające są dla mnie nożyce

A co jecie jako posiłek potreningowy po a6w??? Ja wcięłam michę chudego twarogu z jogurtem naturalnym A czasem jajka gotowane jem lub coś innego białkowego.
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 22:52   #7144
ewka1506
Raczkowanie

A ja nie mam pionowej kreski Ja tez chcę mieć :P It's not fair Obraziłam się. No tak... Tylko na kogo:P
ewka1506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-17, 23:14   #7145
martolka
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do martolka GG do martolka Wyślij wiadomość przez MSN do martolka Send a message via Skype™ to martolka

A wlasnie dzisiaj zaczelam i skonczylam 1 serie musze wytrzymac,zeby na wakacje miec ladny brzuszek!
martolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 08:46   #7146
Grybalowa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
A co jecie jako posiłek potreningowy po a6w??? Ja wcięłam michę chudego twarogu z jogurtem naturalnym A czasem jajka gotowane jem lub coś innego białkowego.
Chciałam właśnie o to samo zapytać Co jjecie po ćwiczeniach i w której części dnia ja wykonujecie ?
Grybalowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 10:04   #7147
Milcząca
Raczkowanie

GG do Milcząca

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że wczesniej jakoś źle sie zmierzyłas, bo to niemozliwe zeby w 5 dni zgubic 8cm w talii - tak sie nie da, nawet jakbys nic nie jadla:|
8 cm nie w talii tylko pod biustem-na żebrach i mierzyłam się napewno dobrze-pod biustem nie da się zlę, bo przecierz jest zawsze w tym samym miejscu (nie da się "wyżej" )

...jest to mozliwe, a nawet realne bo wczesniej nie ćwiczyłam NIC A NIC a gdy zaczełam a6w to odrazu jak to dziewczyny napisały w sposób zaawansowany, bo nie wiedziałam że to jest ten zaawansowany sposób... przeczytaj sobie zreszta, to było chyba na 222 str jesli dobrze pamietam a o pomyłce nie mogło być mowy, bo czułam róznicę w ubraniach-dużą różnice ...i w stanikach...inaczej lezały...

a teraz jestm załamana bo zmierzyłam się po 5 dniach i nie ubyło mi ANI CENTYMETRA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-18, 10:13   #7148
mi.a
Zakorzenienie

Cytat:
8 cm nie w talii tylko pod biustem-na żebrach i mierzyłam się napewno dobrze-pod biustem nie da się zlę, bo przecierz jest zawsze w tym samym miejscu (nie da się "wyżej" )

...jest to mozliwe, a nawet realne bo wczesniej nie ćwiczyłam NIC A NIC a gdy zaczełam a6w to odrazu jak to dziewczyny napisały w sposób zaawansowany, bo nie wiedziałam że to jest ten zaawansowany sposób... przeczytaj sobie zreszta, to było chyba na 222 str jesli dobrze pamietam a o pomyłce nie mogło być mowy, bo czułam róznicę w ubraniach-dużą różnice ...i w stanikach...inaczej lezały...

a teraz jestm załamana bo zmierzyłam się po 5 dniach i nie ubyło mi ANI CENTYMETRA
dla mnie trudno w takie cos uwierzyc bo jeżeli chodzi o cwiczenia i chudniecie uwazam ze nie ma cudów
spokojnie nie łam się, u większosci z nas nie ubywa ani centrymetr w tak krótkim czasie, (mi nawet przybylo:/), pamietaj, że łatwiej zrzucic kilogramy niż centymetry
nie ma co sie przejmować tylkko ćwiczyć dalej (sama sobie to mowie:P) trzymam kciuki

Stary 2007-04-18, 14:32   #7149
kiaa1
Raczkowanie

Cytat:
spokojnie nie łam się, u większosci z nas nie ubywa ani centrymetr w tak krótkim czasie, (mi nawet przybylo:/), pamietaj, że łatwiej zrzucic kilogramy niż centymetry
mi.a ja sie z Toba nie zgodzę z tymi kilogramami i centymetrami - kilkanaście dni temu skończyłam Weidera i ani jeden kilogram się nie ruszył z miejsca - za to pod biustem straciłam 5 centymetrów, w talii i pasie po 3 i różnica wizualna duża, brzuch się spłaszczył a kilogramy stoją

8 cm to rzeczywiście jakoś dużo ( ) ale ja w pierwszych kilku dniach też straciłam najwięcej pod biustem, ze 3 cm może - a że nie mam żadnej nadwagi to może wolniej mi leciał tłuszczyk

pozdrawiam

kiaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 18:37   #7150
Ally83
Zakorzenienie

Nie sugerujcie się kilogramami, tylko centymetrem Mięśnie swoje ważą.
Ja nadal trwam w zachwycie co te ćwiczenia potrafią zrobić z brzuchem

Ponawiam pytanie - co jecie po a6w jako posiłek potreningowy ?
Stary 2007-04-18, 18:46   #7151
jaga_2001
Zakorzenienie

Ja wlasnie mam za soba 3 dzien A6W... W polaczeniu z dieta i suplami ubylo mi 2 kg I spodnie jakies takie luzniejsze sie zrobily... Ciagle je podciagam do gory

EDIT: Nie wiem jak Wy, ale ja przed Weiberem robie jeszcze pare razy podnoszenie i opuszczanie wyprostowanych w kolanie nog. Nie klade ich na ziemi, ale zatrzymuje sie kilka cm nad ziemia i podnosze. I tak pare razy. Jest to swietne cwiczenie na oponke pod pepkiem
Z reszta gdzies czytalam, ze jak zaczyna sie cwiczyc to cwiczenia na dolna czesc miesnia prostego brzucha i na miesnie skosne powinny byc wykonywane przed cwiczeniami na gorna czesc miesnia prostego brzucha. Wtedy sa ponoc lepsze rezultaty

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-18, 19:14   #7152
agulkaaa14
Raczkowanie

GG do agulkaaa14

Hejka
Ja dziś zaczynam 1 dzień a6w chcialabym miec ladny brzuszek na wakacje. Nie mam nadwagi ani nic w tym stylu poprostu chcę stracic tłuszcyk a miec slicznie wyrzezbione mięsnie Chcialabym przetrwac, ale niewiem czy zdolam.
w najblizszym czasie wysle wam brzuszek
agulkaaa14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-18, 19:35   #7153
mi.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiaa1 Pokaż wiadomość
mi.a ja sie z Toba nie zgodzę z tymi kilogramami i centymetrami - kilkanaście dni temu skończyłam Weidera i ani jeden kilogram się nie ruszył z miejsca - za to pod biustem straciłam 5 centymetrów, w talii i pasie po 3 i różnica wizualna duża, brzuch się spłaszczył a kilogramy stoją

8 cm to rzeczywiście jakoś dużo ( ) ale ja w pierwszych kilku dniach też straciłam najwięcej pod biustem, ze 3 cm może - a że nie mam żadnej nadwagi to może wolniej mi leciał tłuszczyk

pozdrawiam
hmm chyba źle to wyraziłam...wiem, że mięsnie swoje ważą, ale jeżeli mamy na początku sporo tkanki tłuszczowej to wydaje mi się, że szybciej będzie widać to, że chudniemy w kg, niż to, że mamy mniejszy obwód, przede wszystkim dlatego, że w początkowej fazie tracimy z organizmu dużo wody...natomiast w drugim etapie - kształtowanie mięśni, waga już nie maleje, ale wzrasta lub stoi w miejscu, a cm pozostają takie same lub maleją tak mi się przynajmniej wydaje
szczerze mówiąc nigdy nie mierzę się pod biustem, bo dla mnie wyznacznikiem jest talia(jezeli chodzi o brzuch), moze dlatego nie zauwazam tam większych zmian
Pozdrawiam

Stary 2007-04-18, 19:55   #7154
Milcząca
Raczkowanie

GG do Milcząca

mi.a ja naprawdę zrzuciłam 8 cm pod biustem (na rzebrach)

mnie mniej interesuje talia-przynajmniej narazie, bo najwiecej mi się nazbierało na rzebrach-symetrycznie takie wypukłości-dwie paskudne górki-obrzydlistwo...

Nadwagi nie mam przynajmniej wg BMI (160cm-62 kg) ale wszystko zbiera mi sie na brzuchu i własnie na rzebrach...nie cwicząć nigdy tej partii mieśni zmusiłam je nagle do takiego wysiłku...obie nogi pracowały cały czas przez ok 20 minut bo tak robiłam zeby tyle czasu to zajmowało, nawet drugiego dnia jedna noga była zgieta a druga nie dotykała ziemi tylko wisiała jakies 2-3 cm nad podłoga i kładłam obie nogi na podłoge dopiero po skonczeniu cwiczeń (krzyż i ledżwia tak mnie bolały, ze wyłam z bólu ...wyłam ale robiłam a efekt był nieziemski...a teraz juz nie daje tak rady )

...naprawdę jestem załamana...
Stary 2007-04-18, 20:27   #7155
mi.a
Zakorzenienie

hmm to pewnie mamy inna budowe, dlatego niektore rzeczy wydaja mi sie niemozliwe ja mam raczej szczuple żebra, a sadełko u dołu brzucha i przynajmniej dla mnie ciezko jest je zrzucic

ale mowie nie łam się, tylko ćwicz dalej napewno będą efekty sama w to wierze

Stary 2007-04-19, 07:47   #7156
kingadaw
Raczkowanie

Cytat:
Nadwagi nie mam przynajmniej wg BMI (160cm-62 kg) ale wszystko zbiera mi sie na brzuchu i własnie na rzebrach...
Czyżbyś była moją siostrą bliźniaczką? Też mam 160 wzrostu i ważę 62 kg.

Co do posiłku to ja ćwiczę ok 21 i rzecz jasna już nic nie jem po tym, tylko myju i spanko. Co myslicie ćwiczeniu rano?

Dzis już 13 dzień a6w...
Stary 2007-04-19, 08:56   #7157
Vea16
Raczkowanie

GG do Vea16

hej, dzisiaj 3 dzionek, a A6W robie drugi raz... z tego co pamiętam to efekty są super- centymetry lećą jak głupie, ale to wymaga odpowiedniej systematyczności, a co za Tym idzie motywacji...
pozdrawiam, wszystkie pragnące być pięknma
Vea16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 09:34   #7158
201704051255
Konto usunięte

Mnie obwody nie lecą, przybywa mi w talii. Nie robie sie szersza, ale z profilu mi zaczyna bardziej wystawać brzuch.
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 11:40   #7159
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingadaw Pokaż wiadomość
Czyżbyś była moją siostrą bliźniaczką? Też mam 160 wzrostu i ważę 62 kg.

Co do posiłku to ja ćwiczę ok 21 i rzecz jasna już nic nie jem po tym, tylko myju i spanko. Co myslicie ćwiczeniu rano?

Dzis już 13 dzień a6w...
To źle Poczytaj sobie artykuły na dietetyce czy fitnessie, że po ćwiczeniach zawsze trzeba zjeść posiłek potreningowy (białko)! Inaczej Twoje ciało może stracić na jędrności, bo mięśnie nie mając tego białka po treningu będą spalać same siebie! I tym samym mimo ćwiczeń można wcale nie mieć jędrnego ciała To podstawa, ja o tym też kiedyś nie wiedziałam i to był mój błąd. Ćwiczyłam i dziwiłam się, dlaczego moja skóra nie jest jędrniejsza Ale zmieniłam to w tamtym roku i naprawdę efekty rewelacyjne
Ja ćwiczę też późno, ok. 22 i mimo to po zawsze zjadam jakieś białko

A jutro postaram się zamieścić zdjęcie górnej części mojego brzucha, gdzie pionowa krecha jest już widoczna (jestem cały czas w szoku, że na moim brzuchu takie coś jest możliwe )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-19, 12:17   #7160
kingadaw
Raczkowanie

Wszędzie krzyczą, by nie jeść nic tuż przed spaniem, więc nie jadłam. Wcześniej naprawdę nie mam czasu, by zrobić "6".

Co na przykład jesz po treningu? W jakich ilościach?
Stary 2007-04-19, 12:54   #7161
renamal
Raczkowanie

Mam pytanie, nie bardzo wiem jak ma wyglądać ćwiczenie nr. 5. Proszę o pomoc i z góry dziękuję za cierpliwość. Pewnie to pytanie już było ale jakoś nie mogę się doszukać chociaż od wczoraj czytam ten wątek
renamal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 14:16   #7162
bezal
Przyczajenie

mam pytanko, a raczej kilka. czy jak są 3 serie np w dniu 10 3 serie po 8 powtórzeń, czy te serie robimy za jednym zamachem, czyli jedna za druga czy można robić jedna rana resztę wieczorem, czy można stosować jakieś większe przerwy miedzy seriami. proszę o odpowiedz, bo nigdzie nie mogę o tym przeczytać. pozdrawiam
bezal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 14:28   #7163
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingadaw Pokaż wiadomość
Wszędzie krzyczą, by nie jeść nic tuż przed spaniem, więc nie jadłam. Wcześniej naprawdę nie mam czasu, by zrobić "6".

Co na przykład jesz po treningu? W jakich ilościach?
Po pierwsze - posiłek potreningowy zostanie wykorzystany przez Twój organizm. Powinno to być coś białkowego, poszukaj na dietetyce.... Może to być np. chudy twaróg, tuńczyk, jajko
Po drugie - pomyśl, jakie ciało chcesz mieć - jędrne czy nie ? Czy chcesz, by Twoje mięśnie spalały tłuszczyk czy same siebie?? Czy chcesz, by ćwiczenia dawały wymierne efekty w postaci ładnie wyćwiczonego ciała, w tym przypadku ładnego brzucha po a6w??
Myślę, że odpowiedź jest prosta...

Cytat:
Napisane przez bezal Pokaż wiadomość
mam pytanko, a raczej kilka. czy jak są 3 serie np w dniu 10 3 serie po 8 powtórzeń, czy te serie robimy za jednym zamachem, czyli jedna za druga czy można robić jedna rana resztę wieczorem, czy można stosować jakieś większe przerwy miedzy seriami. proszę o odpowiedz, bo nigdzie nie mogę o tym przeczytać. pozdrawiam
Musisz wykonać wszystkie 3 serie po sobie! Przerwa pomiędzy nimi powinna wynosić 1-2 min. Jedna seria po 6 ćwiczeń, potem druga i trzecia.
Stary 2007-04-19, 14:31   #7164
emememsik
po prostu Em :)

bezal, wydaje mi się, że serie trzeba robić jedna po drugiej, w ciągu, tak, jakby to było jedno ćwiczenie.

Dziś 9 dzień!
Stary 2007-04-19, 15:16   #7165
jaga_2001
Zakorzenienie

Wlasnie zjadlam makaronik z brokulami. Pyszooota Jak na razie musze odpoczac przed cwiczeniami, bo jeszcze mi sie niedobrze zrobi

A co do cwiczen. Czy was tez tak plecy bola po cw nr 5? Po nim mam wrazenie jakby mi ktos po nerkach pala przejechal. Bol jest okropny. Az sie wyginam na wszystkie strony.

AV by jaga_2001
Stary 2007-04-19, 15:36   #7166
Akszeinga
Zadomowienie

Ja zjadłam śledziki właśnie i czekam az mi się ładnie ułoża i pod wieczór biorę się za ćwiczenia. Przy A6W boli mnie praktycznie wszystko i to mnie torchę matrwi ale mam nadzieję że to przejdzie z czasem.

Kochasz zwierzęta ? Uratuj im
życie.To tylko parę zł.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520
Akszeinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-04-19, 15:45   #7167
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Wlasnie zjadlam makaronik z brokulami. Pyszooota Jak na razie musze odpoczac przed cwiczeniami, bo jeszcze mi sie niedobrze zrobi

A co do cwiczen. Czy was tez tak plecy bola po cw nr 5? Po nim mam wrazenie jakby mi ktos po nerkach pala przejechal. Bol jest okropny. Az sie wyginam na wszystkie strony.
Ja 5. ćwiczenia szczerze nie cierpię
Stary 2007-04-19, 15:50   #7168
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ally83 Pokaż wiadomość
Ja 5. ćwiczenia szczerze nie cierpię
ja tez, ale w zwiazku z plecami

AV by jaga_2001
Stary 2007-04-19, 15:54   #7169
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
ja tez, ale w zwiazku z plecami
Plecy to mnie nie bolą, ale brzuch jak cholera
A te nożyce to robisz pionowo czy krzyżujesz na boki ?
Stary 2007-04-19, 16:01   #7170
LEW
Rozeznanie

Właśnie skończyłam A6W
Efekty widzę ,ale przede wszystkim dot. one górnych mięśni brzucha . Co prawda nigdy nie miałam kłopotu z brzuszkiem i lubię wszelki ćwiczonka na tę partię,ale zdecydowania stwierdzam skuteczność A6W w modelowaniu i ujędrnianiu .
Pozdrawiam
LEW jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości