|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy!
trzymam kciuki za II
Ja dalej prewencyjnie działam, czyli kwas foliowy, magnez... Z dobrych info... zrzuciłam 4 nadprogramowy kilogram ![]() to zdrowe odżywianie jest skuteczne hehe, co tam diety, po prostu trzeba rozsądnie jeść!! A teraz jak sklepiki warzywne pękają w szwach,to już w ogóle zero problemu My w sierpniu zaczynamy Liczę po cichutku, i chciałabym być jesienią w ciąży ![]() Trzymajcie się dziewczyny! |
|
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
zrobiłam dzisiaj nie wytrzymałam, okres za jakieś 3-4 dni i już nie mogłam wytrzymać. Wyszła jedna, druga taka bardzo bardzo blada ale ja z mezem ja widzielismy. Co wy myslicie? urojenie moje chyba
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile mi wiadomo, gdy jest małe stężenie tego hormonu, w pierwszych dniach po zapłodnieniu, to kreseczka ta ważniejsza jest blada...dla upewnienia zrób jeszcze jeden za te 3-4 dni ![]() a nawet kilka dni po spodziewanej miesiączce.. Powodzenia |
|
|
|
|
#4414 |
|
Raczkowanie
|
a nie ma znaczenia jeśli test wykonałam po południu?
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślę, że będzie dobrze bo zawsze tak było jak któraś pisała o cieniu cienia, więc gratulacje
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
Nie dziękuje, ale za parę dni się odezwę z wynikiem drugiego testu
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! Właśnie czuję, że przyszła pora na dołączenie do was. Mam nadzieje że przyjmiecie mnie do grona starających się o potomstwo.
Rozpocznę od badania ginekologicznego i badań krwi, szczególnie na toksoplazmozę no i czynnik Rh. Mam zamiar łykać też kwas foliowy i zadbać o dietę. Myślę że 3 miesiące będzie optymalnym czasem na przygotowanie organizmu. Mam nadzieję że uda się zajść w ciążę tak jak planujemy, chociaż jak wiadomo plany często nie wypalają. W końcu nie przewidzę pewnych rzeczy..
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj MiniMonix
Ja mam podobny plan do Ciebie ![]() Zdrowe odrzywianie, ruch, kwas foliowy Musi być dobrze! Mi zleciał kolejny kilogram do masy docelowej zostało mi jeszcze około1-2 kg, więc jestem przeszczęśliwa! Wszystko dobrze się układa, jestem w pracy o 3h dziennie mniej, więc jest czas na relax, spokojniejszy czas dla siebie staram się weekendy spędzać na świeżym powietrzu, aktywnie, wyjazdowo a jak u Was? ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Trzymam mocno ksciuki! będzie dobrze! ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
łykam 2 pudełeczko, w tym cyklu nie miałam mega PMS, piersi nie bolały mnie wcale, miesiączkę przeżyłam na 1 ibupromie i no-spie a wcześniej bywało bardzo różnie z tym ![]() mam nadzieję, że jeszcze 1 pudełko i plamienia też znikną |
|
|
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
ja cały czas Was tutaj podczytywałam, teraz już nadeszła pora i u nas aby zacząć starania. U mnie głównym problemem jest to iż mam bardzo nie regularne miesiączki niby ostatnio miałam co 29-33 dni ale z końcem zimy mój cykl trwał 50 dni!!! I jak tu trafić na dni płodne ???
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co Gin na te Twoje nieregularne miesiączki? Jest jakiś powód? |
|
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój gin w sumie to nic, powiedział że to normlane, brałam tabletki ok roku ale po odstawieniu nic lepiej.
|
#4422 |
|
Raczkowanie
|
dziś termin @ a nie pojawiła się
jeśli @ nie pojawi się opcjonalnie do 12 to zrobię teścik
|
|
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
![]() poproś o badania na poziom hormonów, krew... coś jest nie tak. Takie długie cykle miałaś zawsze?? Brałaś antykoncepję? Jakieś leczenie miałaś do tej pory?? Te polecane tabletki castangus, też wpływają na regularność cykli, jak czytałam na ulotce, to mogą pomóc wywołać @ u dziewczyn które nie miesiączkują! Pogadaj z Gin o planach zajścia w ciąże... |
||
|
|
|
#4424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Antykoncepcje brałam przez jakiś rok i juz od grudnia nie zarzywam tab. Też się zastanawiałam nam tytmi tabletkami ale sama nie wiem ...
|
|
#4425 |
|
Przyczajenie
|
Witam, mam problem, i pytanie zarazem, czy w czasie badania usg dopochwowego ginekolog może stwierdzic jednoznacznie owulacje nie ciąże? ost okres miałam 13 czerwca, pozniej po 2 tygodniach 2 dniowe plamienie na brązowo i teraz od kilku dni ostre bole jajniko i lekkie powiekszenie brodawek, nawet odrobine plynu bylo, plus co dziwne duzo ciagliwego słuzu..oczywiscie jestem spanikowana, mam juz dwojke dzieci nie chce więcej i zabezpieczam sie z mezem ale wiadomo.. Ogólnie ostatnie cykle mam wyjatkowo długie, na okres czekam ok tydzien,1,5 , ale zrobiłam nawet test, najpierw nic,później jakby delikatny cien kreski ,ktory szybko zniknąl i się rozmyło wszystko na różowo.... Ale wracając do tematu , byłam wczoraj u ginekolog i po badaniu i badaniu usg dopochwowym stwierdziła ze jej to wyglada na piersza faze cyklu i wlasnie mam owulacje bo w jajniku widac pęcherzyk i dała mi skierowanie na badanie tarczycy bo hormony mi wariuja- wiec pytanie czy moze to tak wygladac? az tyle objawow i to od tarczycy? skoro widziała w jajniku pecherzyk to w ciazy byc nie moge? wiem,ze to oczywiste ale prosze o pocieszenie bo juz wariuje...
|
|
|
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
niestety @ nie ma jak i nie ma II kreseczek
![]() minęło 3 dni po terminie @ nie wiem co jest grane
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża
Jak tam przyszłe mamuśki?
Ja właśnie jestem po obiedzie. Brokuły i zielona fasolka szparagowa na pierwszym miejscu A wczoraj z mężem nie mogliśmy się oprzeć żeby nie kupić małych bucików. Nie jestem za kupowaniem wyprawki jak jeszcze ciąży brak, ale cieszy mnie ich widok i mam większą motywację do zadbania o zdrowie
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Brałam Harmonett przez 6 lat, zjadłam opakowanie w czerwcu i pojawiła się @ 20.06. Byłam u ginka, powiedział że przeciwskazań nie ma i postanowiliśmy zacząć starania o maleństwo. Kupiłam kwas foliowy i magnez. Od tamtej pory co kilka dni jest mi słabo, mam biegunkę i nudności. Piersi nie bolą, tylko jestem bardziej senna niż zazwyczaj. Alkoholu już nie piję od 2 tygodniu bo mi nie smakuje. @ powinien pojawić się 20 lipca. Czekać czy zrobić test wcześniej? |
|
|
|
#4430 |
|
Wtajemniczenie
|
My tez od ostatniego okresu działamy z Mężem, u mnie ciężko przewidziec @ ale jak do 22 lipca sie nie pojawi to zrobię test z moich obserwacji wynika że w dni płodne dochodzilo do zbliżeń więc może jest szansa
![]() A ostatnio jest mi strasznie nie dobrze i to w różnych porach dnia:/ ale nie nastawiam sie zbytnio wszystko się z czasem okaże, wkoncu to dopiero nasz pierwszy cykl starań
|
#4431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzmam kciuki, żeby @ sie nie pojawiła
![]() Ja od następnego cyklu też już bez zabezpieczenia, jeszcze miesiąc w planach dalej łykanie kwasu foliowego z żelazem, szczepionka III dawka przeciwko HPV badanie krwi ( chyba zrobię w ten piątek) planuję zgubić jeszcze ze 2 kg ![]() no i dalej zdrowe odżywianie ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() masz rację z tą motywacją! A jedna para bucików, to nie wyprawka! ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
i skonsultuj te tabletki, nie rób sama nic na własną rękę! Mam nadzieję, że wszystko się unormuje
|
|||
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na badania wybiorę się na początku sierpnia bo nie mam czasu... Dzisiaj w Pepco miałam oczopląs widząc te wszystkie ubranka, a weszłam kupić sobie tylko piżamę :p
|
|
#4433 |
|
Raczkowanie
|
Witam. U mnie 7-go zawitała @ na szczęście nie było to takie plamienie dwu dniowe jak wcześniej. Wczoraj byłam u ginekologa. Zrobiłam`cytologię, zbadał mnie, wszystko w porządku
przepisał mi Clostilbegyt od 3do 10 dnia cyklu i później Duphaston. Tak więc mam nadzieję, że w końcu się uda. Za dwa miesiące mija rok jak się staramy i nic ...
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4436 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, wszystkie starające
![]() my też już 2 lata staramy się o dziecko... w sumie od tego roku tak intensywnie...dziś powinna przyjść @ ponieważ niestety torbiel się zrobiła czas na obserwację jutro wizyta u ginki mam nadzieję że ok bedzie też już bym chciała II kreseczki |
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
Planuję zrobić test w niedzielę... Myślicie, że jest szansa abym zobaczyła 2 kreseczki... Tak bardzo pragnę zostać mamą
Pozdrawiam wszystkie staraczki
|
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też będę robić test albo w poniedziałek albo w niedziele
chciałabym bardzo zrobić taki prezencik z dwoma kreseczkami mężowi na czwartek bo ma 30 urodzinyNie wiem tylko czy przy tak nieregularnych cyklach mam już robić dziś jest 29 dzień i zero objawów @. (moje cykle to 29-35 dni chociaż zdarzają się i po 50 ale to tak raz do roku)
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
ja 25 lipca obchodzę urodziny i myślałam że II kreseczki na teście byłyby fajnym prezentem urodzinowym
Trzymam kciuki. Do pracy nie chce mi się już chodzić bo cały czas się źle czuję. Brałam już zwolnienie od lekarza i nie chcę żeby w pracy pomyśleli o mnie coś złego. Boję się czy przedłużą mi umowę bo do końca lipca mam.
|
|
|
|
#4440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to tak jak mój Mąż ![]() oby te 2 kreseczki się pojawily na te urodzinki .daj znac jak zrobisz test
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

jest blada...

???