Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 11:09   #2941
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
charlizz brawo!!

My mamy dzisiaj na 15 30 szczepienie. Ehhh nie cierpię tego!!!
ja też, dobrze, że ostatnio nie mogłam być
oby nie było źle

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:12   #2942
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
aha, Illusion jak masz zamiar wystawiac to na all raczej pojedynczo licytacje- wlasnie tak mi ten tygrysek poszedł, w ogole babka pytała o inne z Disneya- chodliwe są na tablicy tez wystawiam, zestawy i pojedynczo.
kurde, zdjęcia już porobiłam ale nie bardzo wiem od jakich kwot licytacje zaczynać...
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy ! Blanka nie da się włożyć do gondoli! Krzyczy,płacze,urządza straszne histerię. Nawet na spacer nie da się wyjsc. Wychodzimy w Tuli,ale też tylko koło 40min. A mi tyłek rośnie próbowałam już na brzuszku ją kłaść,podnosić troszkę oparcie,opuszczać budkę,NIC nie pasuje. Myślicie że mogę ją do spacerowki przełożyć? Czy będzie to samo? Już nie wiem co robić,jak żyć?
Też to przerabiaiśmy Spacerówki na płasko też nie chce bo jest nerw. Jeździmy w foteliku.
Stary 2013-07-09, 11:13   #2943
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pomocy ! Blanka nie da się włożyć do gondoli! Krzyczy,płacze,urządza straszne histerię. Nawet na spacer nie da się wyjsc. Wychodzimy w Tuli,ale też tylko koło 40min. A mi tyłek rośnie próbowałam już na brzuszku ją kłaść,podnosić troszkę oparcie,opuszczać budkę,NIC nie pasuje. Myślicie że mogę ją do spacerowki przełożyć? Czy będzie to samo? Już nie wiem co robić,jak żyć?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
u nas też nerw w gondoli, pewnie taki etap
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:14   #2944
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
jak Filip ostatnio cudował na spacerze, to połozyłam go na brzuchu, złożyłam budke i mu się spodobało; ale jak u Ciebie to nie działa, to nie mam pomysłu; a w spacerówce może być to samo, chyba że całkiem na siedząco ją dasz, to będzie miała inną perspektywę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:17   #2945
ilkas
BAN stały

Cytat:

Fewciu, a jaką masz spacerówkę? rozkłada się na płasko? My się już przerzuciłyśmy bo Milka też się już denerwowała w gondoli, że nic nie widzi

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
ja też, dobrze, że ostatnio nie mogłam być
oby nie było źle
Ehh dzięki
Mąż ze mną idzie i on będzie trzymał Milcię do szczepienia. A ja zawsze potem tulę przy tym największym ryku. Aż się serduszko normalnie kraja...
Mąż ostatnio się pytał lekarki czy on nie może dostać tej szczepionki za Emilkę
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:28   #2946
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hej hej!
Sorki ze tak pozno ale spalismy do 9.10
pierwszy i pewnie ostatni raz ale co tam, wazne ze sie wyspalam

CHARLIZZ, DELI, POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!! !
My też o 9.00
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:34   #2947
marta00537
Raczkowanie

Dzień dobry mamuśki
filip śpi, to mogę się w końcu odezwać. nic nie mam na swoją obronę, w ogóle ostatnio jestem taka nie ogarnięta, że nawet nie raz kompa nie odpalam i tym sposobem mam pierdyliard stron do nadrobienia i nie wiem czy to nadrobie :/

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza, Zuza znowu kaszle, coś jej tam ścieka trochę i dostaliśmy flegamine
a mocny ma katar?? a tą flegamine jak bierzecie, to jest na katar czy na kaszel?? przepraszam za pytania, ale Filip też ma katar :/ i niec nie dostał od lekarza na to

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
charlizz juz po!!!

dostała 5!!!!!!!!!!!!!
klask i:

Cytat:
charlizz brawo!!

My mamy dzisiaj na 15 30 szczepienie. Ehhh nie cierpię tego!!!
powodzenia, trzymam kciuki

Cytat:

spróbuj w spacerówce

Deli trzymam kciuki za obrone
Ninia gratuluje inżyniera.A można wiedzieć jakie pytania dostałaś? jak Ci się nie chce pisać to nie pisz
Szklanka jeszcze odnośnie tego egzaminu na kartę wędkarską, to nie mam pojęcia co w nim było i co ma być ale wydaje mi się, ze na pewno trzeba znać regulamin. tzn. od kiedy są okresy ochronne dla jakich ryb itd.
Kochane przepraszam, ze się tak mało odnoszę

jestem załamana Filip ma katar, taki jak ostatnio czyli gęsty, którego nie da się wyciągnąć. tak jak ostatnio zaraził się od Tz, ale prosiłam, zeby się do niego nie brał na ręce, a tym bardziej całował po buzi i co zaraził się. Ostatnio jak mił katar od niego to wylądowaliśmy w szpitalu z zapaleniem oskrzeli. Najgorsze jest to , ze po tym pobycie w szpitalu Filip ma jakiś uraz i nic sobie nie da przy nosku zrobić, czyli o wyciąganiu fridą glutów i psikaniem czym kolwiek można zapomniec, bo jest histeria machanie głową i nic się nie da zrobic. Byliśmy u lekarza osłuchał go i jest czysto, ale już dzisiaj podejrzanie pokasłuje ja już s.r.a.m. po gaciach, boję się znów pobytu w szpitalu. Dziewczyny na prawdę Was przepraszam, ze tylko tak o sobie ale na prawdę jestem załamana...

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:38   #2948
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Ewik ja tez mam maly grzeszek na koncie, wczoraj jak wracalismy od tesciow bylam juz taka glodna, ze skubnelam jedno kruche ciastko od tz co do cwiczen nie mam niestety ani sily ani czasu, jedynie to staram sie codziennie uskuteczniac ok godzinne spacery.ale weszlam dzisiaj na wage i nawet po weekendzie u tesciow cos tam mnie mniej
Dziewczyny mi az glupio, bo ja sie odchudzam, ale tych grzeszkow mam znacznie wiecej .... odziennie zarzekam sie, ze juz koniec slodkiego ...

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
wiesz co talerze fajne aczkolwiek w gazetce wyglądały zupełnie inaczej tak świeżo i jasno a one są trochę ciemniejsze. Chciałam sobie wziąć zielone bo myślałam, że to będzie taka żywa zieleń a okazało się, że to bardziej zgniła niż żywa. Ale i tak są ładne. Co prawda talerz głęboki to raczej miseczka ale ja takie chciałam
widzę, że prawdziwy nałóg
Wpadam dzis do biedrony ... mam zestaw bialych telerzy, kupowalam takie zwykle luminarca jak sie wprowadzalam 7 lat temu, przydaloby sie odswiezyc

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
U mnie to samo I tez nie tesknie :brzyda A pobudka swietna
U mnie tez okresu brak, ostatni mialam w kwietniu

Cytat:
A mi te talerze w biedrze się nie spodobały. W gazetce o wiele lepiej wyglądały, a tak się na nie napaliłam :p

Byliśmy u lekarza, Zuza znowu kaszle, coś jej tam ścieka trochę i dostaliśmy flegamine

Szaja kciuki by wsio było ok

Biedna malutka, ciagle cos ... trzymam kciuki za malenka, zbey szybko przeszedl kaszelek

Cytat:
charlizz juz po!!!

dostała 5!!!!!!!!!!!!!

Brawo

Dzis trzeba by wirtualnie opic

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dołączam się do kciuków za obrony !!!

u nas młody już drugą noc tylko raz jadł, ale za to wstaje o 6, je i wariuje. Dałam mu Ibum i TV na to zachrypnięte gardło, żeby w razie wu się nie rozwinęło coś... Przy okazji na ząbki troszkę pomogło. Ale go męczą, już je widać, czuć przez dziąsła, a za cholerę nie idą się przebić

Kurcze ja musze do promotorki zadzwonić, bo muszę przecież na dogoterapię jeździć... Dziewczyny, nie ma któraś kogoś znajomego, żeby mi jakieś obserwacje dziecka głęboko na dogoterapii użyczył?

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

kurde troche mnie zalamalas bo sadzilam ze jak juz czuje wyrazne osre krechy pod paznokciem to wyjda w przeciagu kilku dni

Cytat:
na ciuszkach jeszcze zarobiłam dzis pajacyka tego tygryska sprzedąłam za 33 zl a kupiłam go wtedy w paczce ubranek (20 sztuk za 25zł) kiedys pajacyki welurowe na 0-3 mies posżły za 50 zl 8 szt. Wszystko w stanie idealnym, to fakt ale ja płaciłam gdzies po 3-4 zł szt
także tego
Cytat:
aha, Illusion jak masz zamiar wystawiac to na all raczej pojedynczo licytacje- wlasnie tak mi ten tygrysek poszedł, w ogole babka pytała o inne z Disneya- chodliwe są na tablicy tez wystawiam, zestawy i pojedynczo.
Sylwietta a od jakiej kwoty zaczynalas licytacje i czy dawalas cene minimalna, ile zdjec ciucha dawalas ... poklazesz jakiegos linka do Twojej aukcji

Kurde ja mam niestety wiekszosc ciuchow z okresu niemowlecego posranych, bo mloda na potege przewalala pampki, a to mi w praniu nie schodzilo .. sprobuje jeszcze wymoczyc w wybielaczu, moze cos to da

Cytat:

Fewciu wiesz co nie ma na to reguly, ja przelozylam do spacerowki i tez jak ma zly dzien to sie drze i ryczy ... ale jest jej napewno chlodniej

Deli zdala na 4 !!!!
Takze imprezka
Stary 2013-07-09, 11:40   #2949
Ewik86
Zakorzenienie

A więc dla Deli!

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:40   #2950
calawdeszczu
Wtajemniczenie

deli brawo!!!! klask i: gratulacje

no to teraz z charlizz wracacie pełnoetatowo na forum.

dziewczyny u mnie zmian ciąg dalszy, t. kupują Julce kojec do zabawy

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:43   #2951
Delicjanka
Zakorzenienie

Laski, OBRONILAM SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wracam do Was!! normalnie jak sie stesknilam! aaaaaaaaa... bede wieczorkiem!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:44   #2952
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
jestem załamana Filip ma katar, taki jak ostatnio czyli gęsty, którego nie da się wyciągnąć. tak jak ostatnio zaraził się od Tz, ale prosiłam, zeby się do niego nie brał na ręce, a tym bardziej całował po buzi i co zaraził się. Ostatnio jak mił katar od niego to wylądowaliśmy w szpitalu z zapaleniem oskrzeli. Najgorsze jest to , ze po tym pobycie w szpitalu Filip ma jakiś uraz i nic sobie nie da przy nosku zrobić, czyli o wyciąganiu fridą glutów i psikaniem czym kolwiek można zapomniec, bo jest histeria machanie głową i nic się nie da zrobic. Byliśmy u lekarza osłuchał go i jest czysto, ale już dzisiaj podejrzanie pokasłuje ja już s.r.a.m. po gaciach, boję się znów pobytu w szpitalu. Dziewczyny na prawdę Was przepraszam, ze tylko tak o sobie ale na prawdę jestem załamana...
mój Filip też ma katar już chyba od miesiąca; raz miał i mu długo nie przechodził, byłam dwa razy u lekarza i wszystko ok, psikać i odciągać; ale to nic nie daje i cały czas mu w nosku furczy, ale nic nie leci; i odciągnąć tego też za bardzo nie można, nawet po popsikaniu ale nie kaszle na szczęście; w dzień jest ok, najgorzej na wieczór i po nocy

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Deli zdala na 4 !!!!
Takze imprezka
następna zdolniacha gratuluję

Stary 2013-07-09, 11:45   #2953
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mi az glupio, bo ja sie odchudzam, ale tych grzeszkow mam znacznie wiecej .... odziennie zarzekam sie, ze juz koniec slodkiego ...

Wpadam dzis do biedrony ... mam zestaw bialych telerzy, kupowalam takie zwykle luminarca jak sie wprowadzalam 7 lat temu, przydaloby sie odswiezyc

U mnie tez okresu brak, ostatni mialam w kwietniu

Biedna malutka, ciagle cos ... trzymam kciuki za malenka, zbey szybko przeszedl kaszelek

Brawo

Dzis trzeba by wirtualnie opic

kurde troche mnie zalamalas bo sadzilam ze jak juz czuje wyrazne osre krechy pod paznokciem to wyjda w przeciagu kilku dni

Sylwietta a od jakiej kwoty zaczynalas licytacje i czy dawalas cene minimalna, ile zdjec ciucha dawalas ... poklazesz jakiegos linka do Twojej aukcji

Kurde ja mam niestety wiekszosc ciuchow z okresu niemowlecego posranych, bo mloda na potege przewalala pampki, a to mi w praniu nie schodzilo .. sprobuje jeszcze wymoczyc w wybielaczu, moze cos to da

Fewciu wiesz co nie ma na to reguly, ja przelozylam do spacerowki i tez jak ma zly dzien to sie drze i ryczy ... ale jest jej napewno chlodniej

Deli zdala na 4 !!!!
Takze imprezka
dla Deli
co do okresu to ja ostatnio miałam w maju zeszłego roku, potem coś ala @ a teraz brzuch mnie boli jak na okres
Stary 2013-07-09, 11:45   #2954
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
H

Dzisiaj oficjalnie skonczylismy mieszkanie chcialam wam zdj pokazac, ale kurcze, tak przeklamane sa kolory, wszystko wyglada zupelnie inaczej niz na zywo wiec zrezygnowalam naprawde pieknie wyglada, szkoda, ze nie mamy typowo zdjec przed/po, prawie cale zycie mieszkalam w tym mieszkaniu wystarczylo odgruzowac i jak nam sie zawsze sie wydawalo ze klitka ciemna i ciasna tak teraz kurcze naprawde przestronne piekne i jasne mieszkanie kto by pomyslal, ze to kwestia zmiany kolorow i rozplanowania powierzchni.....

oj tam, pokaz!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41696355]
ale Dorotka leżąc na brzuszku robi jedną niepokojącą rzecz - krzyżuje nóżki i to tak, że one praktycznie równolegle leżą. Nie powinno tak być [/QUOTE]

a mozesz pokazac jak to wyglada?
moj tez czesto zaklada sobie stopke na stopke. pytalam sie tej dotorki to powiedziala ze jesli macha normalnie nozkami i nie ma skrzyzowanych caly czas to jest ok.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Co do grudek to moja Ola nie chce jeść zupek z grudkami. Dziś dałam jej zupkę z hippa z grudkami, to jak jej przez gardło przechodziły to zachowywała się jakby miała się udusić. Po 3 łyżeczkach wymiękłam i zblenderowałam jej tę zupkę. Zupek z Bobovity od 6 miesiąca wcale niechce jeść. Inne od 6 miesiąca jadła.
u nas to samo. zawzial sie i ni hu hu

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hej...apropo tesciowych o których sporo piszecie... Dużo by opowiadać o mojej... Ale ostatnio zobaczyła to zdjęcie i mówi: "nie no ładne -ale jak do zdjęcia to mogliście przyczesac go trochę chociaż" :screwy:

super fotka!

Cytat:
zdrowka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:48   #2955
aska27adopcje
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Laski, OBRONILAM SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wracam do Was!! normalnie jak sie stesknilam! aaaaaaaaa... bede wieczorkiem!!
KOmus sie naleza porzadne baty, za brak wiary z siebie ciagle slyszalam, o poprawce we wrzesniu ...

a tu zabkujaca Blanka uspokojona przy piosence meneq Fukafuka ... widac ta kule po ugryznieniu .... potem cykne fote aparatem na sloncu ... dziewczyny sadzac po jj minie szczesliwej, bedzie komputerowcem ... oby nie za wczesnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 994833_571452256238853_2123756393_n.jpg (52,4 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-07-09, 11:51   #2956
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Brawo!!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
KOmus sie naleza porzadne baty, za brak wiary z siebie ciagle slyszalam, o poprawce we wrzesniu ...

a tu zabkujaca Blanka uspokojona przy piosence meneq Fukafuka ... widac ta kule po ugryznieniu .... potem cykne fote aparatem na sloncu ... dziewczyny sadzac po jj minie szczesliwej, bedzie komputerowcem ... oby nie za wczesnie
Wow, piosenka jeszcze w uzyciu
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:53   #2957
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrowka dla Filipka!

Cytat:

Deli zdala na 4 !!!!
Takze imprezka

Cytat:
koniec swiata jest bliski!

Cytat:
charlizz juz po!!!

dostała 5!!!!!!!!!!!!!

klask i:

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Dziewczyny, masakra!

Moja siostra w 22 tc dziś miała usg, lekarz powiedział, że dzidzius ma torbiele na nerce jejku, czemu te małe istotki nie mogą być zdrowe, wszystkie! Przecież są takie bezbronne i niewinne

Cytat:
Ano dal skierowanie na usg, podał 3 adresy w wawie żeby to wykonać i kazał przyjść z wynikiem. Zasugerował, że trza będzie usunąć nerkę w najgorszym wypadku...
Tragedia, już teraz wiem , że to malenstwo nie będzie mogło szybko wyjść że szpitala.. Usg , badania , oby to sie tylko dobrze skończyło!!

zdrowka dla malestwa!
i duzo sily dla mamy!

Cytat:
dziewczynki, zaraz bede nadrabiac chociaz dzisiejszą nieobecnosc, bo sama jestem to czas mam najpierw jednak upuszczę z siebie trochę dumy bo zaraz pękne- Bartus siedział sam jakies 3 minuty Normalnie dzis dzien pełen szalenstwa: jakby od wczoraj minął z miesiąc a nie jedna noc- tak mnie zaskoczył jak Leoś Marsi ostatnio, dupkę dzwignął i zasuwał do tyłu przez pół pokoju... i jeszcze dzis taka wyraznie "powiedział" mama ze aż mi łza popłyneła.... bo do tej pory to było takie mamamamamama a dzisiaj normalne mama i to takie proszące, akurat w bujaku był i chciał, zebym go wzieła...

JESTEM W SZOKU, tyle wszystkiego naraz? w jeden dzien?

ale super!
zazdroszcze na maxa!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Nie wiem o co biega, ale moja Ola też nie chce jeść. Wczoraj nawet nie zjadła łyżeczki, dziś z ledwością wydziwiała godzinę.
o, czyli nie tylko moj taki hrabia cos musi byc na rzeczy... moze pogoda? albo skok? na pewno skok

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 11:58   #2958
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

Chaialam sie pochwalic, ze wczoraj przez 3 godziny pilnowalam allegro i licytowalam mlodej zabawki FP i takie firmowki . Prawie jak Pstryczek .. Zalozylam sobie jakies kwoty maxymalne i dawaj, snajpera nie mialam, bo mi dzis dopiero Pstryk wytlumaczy o co chodzi i musze wykupic platne strzaly ... Niestety zalozenia nic nie daly, tak sie wkrecilam, zeby wygrac, ze kwoty mocno poprzekraczalam, czulam sie normalnie jak hazardzistka z wypiekami na twarzy Wydalam 194 zl ale wygralam 10 aukcji, kazda na zabawki interaktywne w stanie bardzo dobrym ... Mam nadzieje ... cos mi sie wydaje, ze sie wkrece w te licytacje

Na koniec pochwale sie, bo teraz juz wyszlo jak powinno... dalam mniej owocow i nie dawalam kruszonki, bo sie balam ze znow bedzie maslo plywalo ...
Ja też ostatnio wylicytowałam pianinko fisher price zawieszane do łóżeczka
Placuszek piękny

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Witajcie kobitki i urocze bobasy
Dawno mnie tu u Was nie było jak ktoś pamięta to byłam na urlopie. Z dwóch tygodni urlop się przeciągnął do trzech Jestem z tego zadowolona bo udało mi się odpocząć Maż przejął pałeczkę w obowiązkach więc miałam czas dla siebie.
Tutaj widzę pogaduchy na całego niestety nie ogarnę zaległości musicie mi wybaczyć.
Wojciech dalej kontynuuje rehabilitację, widać poprawę dzisiaj sam przewrócił się z pleców na brzuszek dłużej trzyma główkę i zaczyna siadać. Zębów brak tylko jest wielki ślinotok. Ulewanie dalej jest tylko w dużo mniejszych ilościach. Od końca czerwca zaczęłam rozszerzać dietę Wojtek zadowolony chętnie je tylko mu brokuł nie pod pasował reszta warzyw jest super
Zauważyłam że dziewczyny z Wrocka się spotykają w środę z Lady czy ja też mogę do was dołączyć???
Teraz mały śpi więc idę was nadrobić trochę aby choć w małym stopniu być na bieżąco
Dobrze że odpoczęłaś

Cytat:
Tak mnie dziś moje dziecię przywitało z rana...to dosłownie jest moment w którym otworzył oczka

Słodziutki, i ma obale

Cytat:
Blanka Zasnela w sypialni.Słyszę że się kręci,idę do Niej a Ona trzyma w ręku kołdrę i siedzi!!!Zobaczyła mnie i się przewróciła.Pewnie dźwignęła się za kołdrę. Taka wyrywna!

No, Blanka zadziwia mamusię

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Hazardzistko, super placek

u mnie tak samo...

za obrót

czekam na ispekcję sanitarną (czyt. teściową)

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Melduję że chyba się udało! Babka przyjęła oświadczenie, ja mam podbitą kopię więc chyba mogą mi naskoczyć jak co pytałam o to pismo, że napisali że będzie odmowa jak po 5 lipca to dostaną ale ona machnęła ręką. Na wszelki wypadek będę często do skrzynki zaglądać ale mam nadzieję że już wszystko będzie ok.
Wiedziałam że tak będzie

Miś dziś dostał jabłko do lizania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jabłko.jpg (65,7 KB, 47 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:03   #2959
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Debrah mnie przeraza fakt ze spalaby miedzy nimi. ze tuliliby ja i calowali ... poza tym spalaby w ich poscieli ... nasakra ... ale do moich rodzicow bym ja puscila ... jestem niesprawiedliwa .. ale z 2 strony moi rodzice sa caly czas przy nas. pomagaja przyjezdzaja zostaja z nia ... a tamci raz w tyg przyjda i wielkie dziadki ... jeszcze skapi ... no same powiedzcie jak soe do dziecka przychodzi to sie cos przynosi. gryzaka za 5 zl ... a oni nic

Marsi a ta plesniawka jest tylko na jezyczku ??? myslalam ze sam ten aftin czy afrin wystarczy a tu jeszcze antybiotyk :/
Od mojej teściowej też mała nic nie dostała nawet głupiej grzechotki, ale cóż nie wnikam w to. A najlepsze jest to że moja mama ledwo łączy koniec z końcem a zawsze coś Oli kupi. Tata ma trochę więcej to kasy to Ola dostała ostatnio nawet 300 zł. A Ona wiecznie biedna ma ma rentę niską, ale wszystkie opłaty w mieszkaniu łącznie z czynszem + licznikowe mąż ze szwagrem jej płacom. Wszytko potrafi wszystko przepalić i wydać na duperele. Ja prezentów nie wymagam nie wiadomo jakich prezentów, ale grzechotkę za 5 zł to mogła by kupić na pewno by nie zbiedniała. Nawet babcia Łukasza (jej matka) kobieta zapierdzielała pół życia a emeryturę ma nie większą niż ona rentę, jej rachunków nikt nie płaci i ona ledwo żyje z miesiąca na miesiąc. A po urodzeniu Oli dała jej 200 zł, na chrzciny 150 zł. Taka jest prawda, że jak ktoś ma dać to da, choćby miał z pod ziemi wykopać a jak ktoś nie chce to nie kupi nawet grzechotki.
I traktuje moją Olę jak maskotkę do zabawy.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-09, 12:12   #2960
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
dla naszej zdolniachy
Stary 2013-07-09, 12:13   #2961
marta00537
Raczkowanie

Cytat:

Deli zdala na 4 !!!!
Takze imprezka
gratulacje

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
mój Filip też ma katar już chyba od miesiąca; raz miał i mu długo nie przechodził, byłam dwa razy u lekarza i wszystko ok, psikać i odciągać; ale to nic nie daje i cały czas mu w nosku furczy, ale nic nie leci; i odciągnąć tego też za bardzo nie można, nawet po popsikaniu ale nie kaszle na szczęście; w dzień jest ok, najgorzej na wieczór i po nocy
no wąsnie po nocy jest najgorzej, teraz śpi a już dwa razy mocno kaszlał
Cytat:

niezły komputerowiec Ci rośnie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Zdrowka dla Filipka
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

jaki zabsorbowany, słodki jest

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:18   #2962
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
charlizz juz po!!!

dostała 5!!!!!!!!!!!!!

klask i:
No to Gratulacje !!!

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
na ciuszkach jeszcze zarobiłam dzis pajacyka tego tygryska sprzedąłam za 33 zl a kupiłam go wtedy w paczce ubranek (20 sztuk za 25zł) kiedys pajacyki welurowe na 0-3 mies posżły za 50 zl 8 szt. Wszystko w stanie idealnym, to fakt ale ja płaciłam gdzies po 3-4 zł szt
także tego
A jak sprzedajesz licytacje czy kup teraz

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-09, 12:26   #2963
ilkas
BAN stały

Cytat:
deli brawo!!!! klask i: gratulacje

no to teraz z charlizz wracacie pełnoetatowo na forum.

oo a wiesz jaki kojec?

Cytat:
gratuluję !!
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:44   #2964
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
siedzę sobie przed komputerem, młody na macie coś tam kombinuje; po jakiejś chwili słyszę takie ciumkanie - zgrzytanie, patrzę, a młodego nie ma na macie ta menda mała zlazła z maty, wpełzła pod stolik i przy okazji zabrała ze sobą jeden puzzel piankowy i go cyckała a jak podeszłam do niego i się pytam, co tam robi, to zaczął się śmiać bezczelnie
Cwaniak

Cytat:
prosze Ewcie wycałowac
Załatwione

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
My mamy codziennie narazie nam wpisali 3-4 tygodnie ale dzis cos mowili o 6 , biedne te nasze maluszki ale to dla ich dobra choc mi ciezko strasznie jak takmplacze.
Kurde, codziennie aż? To dużo siły dla Ciebie bo to serio trudne jest ale tak jak piszesz, dla dobra naszych dzieci, także trzeba zacisnąć zęby i przeczekać.

Cytat:
Dziewczyny, masakra!

Moja siostra w 22 tc dziś miała usg, lekarz powiedział, że dzidzius ma torbiele na nerce jejku, czemu te małe istotki nie mogą być zdrowe, wszystkie! Przecież są takie bezbronne i niewinne
Bidulek maleńki jejku, oby to się jeszcze wchłonęło

Cytat:
dziewczynki, zaraz bede nadrabiac chociaz dzisiejszą nieobecnosc, bo sama jestem to czas mam najpierw jednak upuszczę z siebie trochę dumy bo zaraz pękne- Bartus siedział sam jakies 3 minuty Normalnie dzis dzien pełen szalenstwa: jakby od wczoraj minął z miesiąc a nie jedna noc- tak mnie zaskoczył jak Leoś Marsi ostatnio, dupkę dzwignął i zasuwał do tyłu przez pół pokoju... i jeszcze dzis taka wyraznie "powiedział" mama ze aż mi łza popłyneła.... bo do tej pory to było takie mamamamamama a dzisiaj normalne mama i to takie proszące, akurat w bujaku był i chciał, zebym go wzieła...
Jejku Brawa dla Bartusia za nowe umiejętności

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Oj a długo będziecie ćwiczyć? Buzi w czółko dla Ewci
Na razie mamy 10 zabiegów, potem wizyta u lekarza i dalsze decyzje, ale rehabilitantka powiedziała mi, że najczęściej trzeba przychodzić, aż dziecko się nauczy chodzić, czyli dość długo jeszcze

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

A moja Blanka wczoraj sobie siadła w foteliku sama i już na rękach unosi klatkę do góry. I codziennie mnie budzi szczypaniem w policzki
No proszę, jaką masz dużą dziewczynkę już w domu

Cytat:
charlizz juz po!!!

dostała 5!!!!!!!!!!!!!

Brawo dla Charlizz To czekamy jeszcze na Deli Doczytałam, że zdane także również brawa

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Karinka dziś wstała o 5.20 o 5.30 obudziła Maję (grzechotkę jej chciała dać) i ... poszła spać i śpi nadal... A Maja wnerwiona spać już nie mogła i jojczy i jojczy
Ojej

Cytat:
Hej...apropo tesciowych o których sporo piszecie... Dużo by opowiadać o mojej... Ale ostatnio zobaczyła to zdjęcie i mówi: "nie no ładne -ale jak do zdjęcia to mogliście przyczesac go trochę chociaż" :screwy:
Ale ma świetną fryzurę

Marsi oby Groszkowi szybko minęło

Marta dużo zdrowia dla Filipka! Mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala, teraz nasze dzieciaczki są większe to sobie lepiej radzą z chorobami.

Laurko jaki skupiony Miś

Ja od rana miałam milin spięć z tż, a kaj tam koniec dnia Odechciewa mi się chwilami wszystkiego :/
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:44   #2965
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

a mocny ma katar?? a tą flegamine jak bierzecie, to jest na katar czy na kaszel?? przepraszam za pytania, ale Filip też ma katar :/ i niec nie dostał od lekarza na to

Właśnie, że nie ma kataru !!!!! tylko lekko czerwone gardło i powiedziała, że coś tam spływa!!!!!! i dała tą flegaminę na rozrzedzenie i powiedziała, że możemy tantum verde psikać !!!
Daliśmy wczoraj na własną rękę Stodal, ale on jest na suchy kaszel.

Jakiegoś doła załapałam, tak bez powodu..... nic mnie cieszy ( no oprócz Zuzki uśmiechającej się do mnie), nic mi się nie chce robić....mam wrażenie, że mi życie przez palce przecieka

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-07-09 o 12:51
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:51   #2966
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
oo a wiesz jaki kojec?

wiem, bo kazali mi wybrać, łaskawcy

wszystko pięknie, ale sie nie dam przekupić prezentami...

ale. niech nadrabiają stracone miesiące co się nie interesowali zbytnio wnuczką

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 12:53   #2967
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dzień dobry mamuśki
filip śpi, to mogę się w końcu odezwać. nic nie mam na swoją obronę, w ogóle ostatnio jestem taka nie ogarnięta, że nawet nie raz kompa nie odpalam i tym sposobem mam pierdyliard stron do nadrobienia i nie wiem czy to nadrobie :/

klask i:

powodzenia, trzymam kciuki

spróbuj w spacerówce

Deli trzymam kciuki za obrone
Ninia gratuluje inżyniera.A można wiedzieć jakie pytania dostałaś? jak Ci się nie chce pisać to nie pisz
Szklanka jeszcze odnośnie tego egzaminu na kartę wędkarską, to nie mam pojęcia co w nim było i co ma być ale wydaje mi się, ze na pewno trzeba znać regulamin. tzn. od kiedy są okresy ochronne dla jakich ryb itd.
Kochane przepraszam, ze się tak mało odnoszę

Co do pytań to my mieliśmy wykaz pytań narzucony przez dziekanat. Jak chcesz to mogę Ci wysłać. Było ich 60, 30 ogólnych z całych studiów i 30 ze specjalności sieci i instalacje sanitarne. Jak chcesz to napisz mi na pw maila to Ci wyślę.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-07-09, 13:00   #2968
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
charlizz juz po!!!

dostała 5!!!!!!!!!!!!!

klask i:
Cytat:

Deli zdala na 4 !!!!
Takze imprezka
Cytat:
klask i: dziewczyny, jesteście wielkie a ja umieram z zazdrości

Moje dziecko dziwne jest - zakrztusiłam się, a ona w głośny śmiech
Teraz nawet jak udaję, że kaszlę to ta się chichra
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:01   #2969
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Fewciu, mala podciagnela sie juz za koldre?! Skubanica jedna!!

Co do lezenia na podlodze - ja klade zlozony na pol koc, a na to pieluszka.

iffonka, duzo zdrowka dla Bartusia!

Brawa dla wszystkich dzieciaczkow za skonczone miesiace!

Czytam dalej

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 13:05   #2970
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaa gratulacje

Cytat:
szaleństwo normalnie

Cytat:
fajna u nas też fuka fuka i Filip się zamienia w słup soli, a potem kopie jak szalony

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
chyba smakowało, bo strasznie zainteresowany tym

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości