|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Kayka bardzo ładny kącik
![]() Cytat:
A do krwi - to faktycznie nie trzeba. Pani w labku powiedziała, że można zjeść coś lekkiego 2 godz przed badaniem.
|
|
#872 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
,-a poważnie pościel położyłam specjalnie dla was bo zaraz ją właśnie wrzucam do prania.
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
En nie kuś!
![]() I jak miło, że tym razem nie spędziłaś w szpitalu całe dnia Super, że nie ma wskazania do cc, ale lepiej teraz siedzieć na dupce i nie kozaczyć, żeby nie rozeszło ci się jeszcze bardziej. Chociaż z drugiej strony, jak patrzę na to swoje spojenie, to rzeczywiście o niebo lepiej jest kiedy się ruszam, bo jak ma doopsko podnieść z łóżka to stękam tragicznie![]() kayka super kącik, piszesz, że jeszcze niedopracowany?? Jak dla mnie już jest super A ty już tą pościel zostawiasz do narodzin malucha??Ja dzisiaj może przymuszę tż do ogarnięcia naszej chałupki, bo trzeba wynieść jedną szafkę do piwnicy, a na jej miejsce przynieść fotel, w którym będę karmiła małego. I chyba powynoszę to pimpikowe klamoty jeszcze typu wanienka czy bujaczek, bo mi to mieszkanie zagraca, a przeciez jeszcze dłuuuugo nie będę potrzebować ![]() A tak poza tym, to wróciłam na wk.urwie, bo NIC nie załatwiłam. Nie domyśliłam się, że tam, gdzie myślałam, że jest oddział banku może być zwykły biurowiec to oddziału musiałabym pocinać spory kawałek na nogach, a ja i tak myślałam, że na tym słońcu padnę (tutaj muszę zaznaczyć, że podziwiam te z was, które są takie aktywne, ja nie wiem, dla mnie ta ciążą to jakaś makabra, nie mogę się nigdzie doczłapać, wszystko boli we łbie się kręci ). Jedynym plusem jest to, że znalazłam po drodze MOPS, to jutro jak już pojadę do rzeczywistego oddziału banku skoczę i do MOPSu popytać o becikowe.Aaaa no i znowu dzisiaj mi babeczka ustąpiła w tramwaju miło, bo wsiadłam akurat do maksymalnie nagrzanej puszki (czyli 10). Z powrotem wracałam już klimatyzowanym tramwajem i chyba to mnie uratowało, dzięki temu doczołgałam się do biedry![]() Aaaa na obiad mam dzisiaj pyzy z mięsem (jakieś lidlowskie, mama mówiła, że dobre), okraszone cebulką, z zasmażaną młodą kapustką ![]() Mógłby tż już wrócić, bo najchętniej już bym to jadła
|
#874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Oooooooooooo, corka? A iluletnia?
|
|
#875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co bo ja dop. od niedzieli jestem u siebie i tak ogarniam wsio...Powiem Ci, ze dużo lepiej się czuję, oczywiscie Fenoterol trzyma...ale za to brzuch nie ciągnie....jedynie plecy mnie napierdziel.ają ale to już pikuś w porównaniu z tym co było. Dziś mam w planach Ikee..nie wem czy dam radę..ale kupiłabym sobie kilka bibelotków na kosmetyki Witula ![]() A mały rozciąga się już ładnie, choć szaleństwem bym tego nie nazwała, zresztą jak całą ciążę był leniwcem to się nie dziwmy ![]() no ![]() no proszę, jakie zdolności
|
|
|
|
|
#876 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan a może clotrimazolem posmaruj? Ja miałam wysyp krostek przy cycku w 2 trym, małe, swędzące i takie zebrane w plamę, w sensie skupisko, a nie rozlane po większej części i przeszło po 2 razach smarowania...
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
ja to dzisiaj mam ochotę zrobić tort bezowy i mnie kusi zeby isc do sklepu po skladniki.. ale wiem, ze w połowie bede klęła i bede miała dosyc stania w kuchni, wiec chyba odpuszczę i zrobię jakis wypasiony obiad za to
![]() A tak w ogole to w weekend juz sie przeprowadzamy do rodzicow Tzta.. no ale za to polowa czynszu za miesiac bedzie nam zwrocona, chociaz tyle. Ryczec mi sie chce jak pomysle, ze musze opuscic moje mieszkanko, no ale juz sie do tego w jakis tam sposob przygotowałam. Przeraza mnie tylko teraz to całe pakowanie rzeczy i potem aklimatyzacja na wsi
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszymy się, że zaciążone pojawiają się wokół nas, ale tak serio to im współczuję Ostatnio pytamy się kolegi jak się jego ciężarna dziewczyna czuje (12tc), a on, że przytyła 5kg, ale pewnie więcej już nie przytyje ( )ALE pamiętam jak ja przeżywałam każdy tydzień, jak się cieszyłam
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że to nie to samo, co mieszkanie samemu, ALE szukaj pozytywów tej sytuacji, bo szkoda się denerwować przed pojawieniem bezika a tak źle nie będzie
|
|
#880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj tez leniwiec, modlę się o takie dziecko po porodzie ale znając życie Bóg mi ześle płaczące 24h/7dni w tygodniu
|
||
|
|
|
#881 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam wyniki posiewu - nie mam paciora ani innych dziwnych rzeczy
|
|
|
|
#882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
piona!
|
|||
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem ikejowskim potworem ![]() Ale obejście tego kolosa to dla mnie makabra ciąży ![]() Nawet jak teraz jechaliśmy po łóżeczko to z ich strony spisałam numery, pod którymi łóżeczko znajdowało się na magazynie (żeby maksymalnie skrócić wycieczkę), a i tak klęłam po drodze, bo przecież żeby dojść do magazynu trzeba przejść cały budynek ![]() Cytat:
Jakby mi ktoś kazał ciążę przechodzić teraz od początku, to chyba bym się zapłakała A jak przypomnę sobie jeszcze moje początki (czyli rzyganie i rzyganie ), to już w ogóle mi słabo I też zapowiedziałam tżtowi, że pimpik będzie jedynakiem, chyba że mi na łeb padnie za 10lat![]() Co do pogrubionego Męzczyźni są przesłodcy momentami, serio Ta ich wrodzona naiwność
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka pisała sms-ka:
,,dziękujemy Poród sn a poród o jakim moje uszy nie słyszzały. Mój przy Rockyyy to błyskawica teraz lezymy razem i nie możemy się na siebie napatrzeć. Michaś jest śliczny"en ja przez Ciebie na serio urodzę wczesniej, nie no śmieje sie jak idiotka do laptopa ... Zakładam Twój fan-club, jesteś bezbłędna, uwielbiam Cię
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A no i babka nic o grzybku nie mówiła..wg niej to nie to. Ale cholera wie tak naprawdę. Jeszcze, zeby tego było mało, to w poczekalni smsa dostałam.. od kuzynki męża.. że jeśli mi się nudzi, to może wpaść na kawę..znowu?! A od kiedy weszłam do domu już 3 tel od teściowej Nie odbieram.. pierdzielę.. Jeszcze będzie chciała wpaść albo co... nie mam siły na żadne odwiedziny. Idę zaraz spać, oczy mi się zamykają. Jak dodzwoni się do męża, to on nie wie, że wróciłam, niech mówi, że u lekarza jestem. Rany jaka ja dzisiaj jestem niedobra, zła, rozbita..do bani..wszystko mnie drzaźni
|
||
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Oliath- u mnie na SR byla pani od chust i ona bardziej poleca dla noworodkow chusty niz nosidla. dopoki dziecko nie trzyma samo glowki i stawy biodrowe nie stana sie silniejsze i bardziej wytrzymale, to zdecydowanie chusta. nosidlo ok- ale dla starszych dzieci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zaciskaj nogi i leż, leż, leż Jak już będziesz u teściów ze wszystkimi pudłami, to możesz szaleć
|
|
#888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały za mało przybrał i mamy go dokarmić mm... A jak wtedy ściągałam to 7oml to mi tak z 15-20 minut zajęło więc niby mleko mamy ![]() No nic Gluciątko najważniejsze ![]() Cytat:
Ale musimy zrobić dwa jedno dla mnie i drugie dla niego![]() Cytat:
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
ale powiem Wam nieskromnie, ze jest jeden wielki plus wziecia ze soba Tzta na IP, mimo, że co 2 sekundy słyszałam głośne wzdychanie
![]() Zobaczył, że kobiety w ciąży zazwyczaj nie wyglądają jak Adriana Lima i chyba trochę mnie docenił, bo mógł sobie porównać kobiety, które rzeczywiście o siebie nie dbają, a mnie, która mimo wszystko stara się jak może
|
|
|
|
#890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki, śliczną ma tam tą pościel!!! juz dodałam do ulubionych ![]() Sam...jesteś genialna!!!! Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-07-09 o 12:24 |
|
|
|
|
#891 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).Od kilku tygodni nie ruszam się sama z domu - jak coś to tylko z TŻ. Taka ładna pogoda, a ja w domu siedzę ![]() Cytat:
Ale przeprowadzki już mniej ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam czytać takie smski, bo to daje mi nadzieję, że i mi może mi się udać Chyba że akurat uda się inaczej i będę tą, która miała najdłuższy poród na wątku
|
|
#893 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra, rób ten fanclub bo kiedyś synowi pokażę, że matka sławna była Cytat:
Idź spać, odpocznij i się rozluźnij, należy Ci się!! Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Nawet mnie nie dobijaj ![]() To dla mnie koszmar, bo ja to miastowe zwierze jestem i nie umiem się tam odnaleźć jak jestem dłużej niż 3h
|
|||
|
|
|
#894 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej!
Anulka, Elaine - gratulujęęęę!!!!! ![]() ![]() Pięknie, szybkie porody ![]() En z tego, co zdążyłam doczytać, niezłe masz przejścia na tej końcówce... Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się dobrze!! A my mamy na przemian problemy z jedzeniem, ze spaniem lub brak problemów. Jutro wizyta u pediatry nr 2 i ważonko Już też się bałam, że mam kryzys laktacyjny 3 tygodnia, ale właśnie ściągnęłam z obu piersi 250 ml i jeszcze trochę zostało dla ssaczka ![]() A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla tżta tym razem![]() ![]() I faktyznie, też widziałam już parę babeczek, które się serio zapuściły ja rozumiem, że nie każda mogła sobie pozwolić na zwolnienie, niektóre pewnie mają jeszcze dzieciaczki w domach, ale też bez przesady. No chyba że to ma byc jakaś forma antykoncepcji![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale pocieszę cię, bo jeśli przy dotce jesteś babulinka, to i przy mnie a ja też się absolutnie do niczego już nie nadaję, tyle co skoczyć do sklepu po niezbędne produkty i off![]() Padłam
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
en cieszę się, że wizyta u Twojego gina przebiegła pomyślnie!
![]() kayka kącik dla maleństwa śliczny.. i też zwróciłam uwagę na pościel..taka mniej oklepana.. później obczaję tego sprzedawcę..bo oczywiście jeszcze nie zamówiłam pościeli.. ciągle brak mi czasu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No szacun ANULKA!!!!! Czekamy na fotusie!
|
||||
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41703582]Hej!
Anulka, Elaine - gratulujęęęę!!!!! ![]() ![]() Pięknie, szybkie porody ![]() En z tego, co zdążyłam doczytać, niezłe masz przejścia na tej końcówce... Trzymam kciuki, żeby wszystko potoczyło się dobrze!! A my mamy na przemian problemy z jedzeniem, ze spaniem lub brak problemów. Jutro wizyta u pediatry nr 2 i ważonko Już też się bałam, że mam kryzys laktacyjny 3 tygodnia, ale właśnie ściągnęłam z obu piersi 250 ml i jeszcze trochę zostało dla ssaczka ![]() A póki co wklejam Wam fotkę mojego Szczęścia: https://www.dropbox.com/s/sctq34oz26jrd6l/IMG_2999.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, zakochałam się!!!!!!!!! Artuś jest tak piękny, że chyba poproszę go o rękę.. albo Ciebie najpierw o jego rękę! Dobrze, że pokarm masz i to w dużej ilości, a no i oczywiście trzymam mocno kciuki za wizyte u pediatry i wage !!
|
|
|
|
#900 | |||
|
Zakorzenienie
|
kayka
za miejsce dla maleństwa, ślicznie![]() Cytat:
skurcz .... aaa.... serio mnie złapał, chyba będę pierwsza co ze śmiechu urodziła Cytat:
Cytat:
tylko czasami nie potrzebnie dodaje cos glupiego, raz mowi ,,ładnie wyglądasz w tej sukience" (ja juz szczesliwa), a on do tego ,,jak na ciężarną to łądnie" |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

to oddziału musiałabym pocinać spory kawałek na nogach, a ja i tak myślałam, że na tym słońcu padnę
(tutaj muszę zaznaczyć, że podziwiam te z was, które są takie aktywne, ja nie wiem, dla mnie ta ciążą to jakaś makabra, nie mogę się nigdzie doczłapać, wszystko boli we łbie się kręci
) tym razem o dobrej tresci, ze juz sie zarejestrowałam i czekam na przyjecie. Niedługo potem zobaczyłam jak sobie tam pedałuje opalony dżolo czyli mój ginek no i chwilę później z miliona kobiet zostałam wywołana, kamien z serca.. zamiast ostatnia to druga w kolejce