Zdrada. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 13:23   #31
RubyFaelivrin
Rozeznanie

Dot.: Zdrada.

Zdradziłaś, bo chciałaś. Szkoda tylko obecnego faceta. Nie zasłużył sobie na to, by go oszukiwać, zdradzać, obojętnie jaki jest. Piszesz, że zależy Ci na nim. Gdyby Ci zależało, robiłabyś wszystko, by odciąć się od przeszłości i nie prowokowała żadnych sytuacji z byłym, a już na pewno nie takiej sam na sam. A skoro twierdzisz, że jednak zależy, to daj mu możliwość wyboru, czy chce być w związku z kimś, kto nie ma oporów przed skakaniem w bok.
Sorry, ale wydajesz się być wyrachowaną i podłą dziewuchą, której teraz zależy tylko na własnej rzyci. Nie przyznasz się, bo nie chcesz zarobić w nią kopa. Na szczęście, życie ma to do siebie, że bardzo lubi zaskakiwać i to w najmniej oczekiwanym momencie, więc nie zdziw się, jak któregoś dnia przez byłego Twój obecny zostanie życzliwie poinformowany, że został rogaczem.
RubyFaelivrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:24   #32
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Jesteś beznadziejna.
Każdy, kto zdradza jest beznadziejny - obojętne co nim kieruje (czy chęć bzyknięcia, czy alkohol, czy 'no po prostu się stalo').
A - i nie dość, że beznadziejna to jeszcze falszywa i tchórz - kombos
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:25   #33
zawizieta
Raczkowanie

przyznaj się.
prawda zawsze prędzej czy później wyjdzie na jaw.'
chyba nie chcialabys aby dowiedzial sie od osob trzecich.
a skoro nie potrafiłas sie powstrzymac od tego zeby nie skoczyc byłemu na kolana to oznacza ze ciągle cos do niego masz, a obecny facet z ktorym jestes jest po coś, po prostu... moze dlatego ze boisz sie odrzucenia byłego a nie lubisz byc sama to jestes z obecnym ??
bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze kochasz obecnego wskakując byłemu do łózka.
Stary 2013-07-09, 13:26   #34
SerceOceanu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RubyFaelivrin Pokaż wiadomość
Zdradziłaś, bo chciałaś. Szkoda tylko obecnego faceta. Nie zasłużył sobie na to, by go oszukiwać, zdradzać, obojętnie jaki jest. Piszesz, że zależy Ci na nim. Gdyby Ci zależało, robiłabyś wszystko, by odciąć się od przeszłości i nie prowokowała żadnych sytuacji z byłym, a już na pewno nie takiej sam na sam. A skoro twierdzisz, że jednak zależy, to daj mu możliwość wyboru, czy chce być w związku z kimś, kto nie ma oporów przed skakaniem w bok.
Sorry, ale wydajesz się być wyrachowaną i podłą dziewuchą, której teraz zależy tylko na własnej rzyci. Nie przyznasz się, bo nie chcesz zarobić w nią kopa. Na szczęście, życie ma to do siebie, że bardzo lubi zaskakiwać i to w najmniej oczekiwanym momencie, więc nie zdziw się, jak któregoś dnia przez byłego Twój obecny zostanie życzliwie poinformowany, że został rogaczem.
Początkowo mieliśmy się spotkać na neutralnym gruncie,ale wyszło tak,że jego rodzice poszli do pracy i zaprosił mnie do siebie.
SerceOceanu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:26   #35
madana
Zakorzenienie

Cóż, pozostaje ci w takim razie głęboko spojrzeć w oczy obecnemu, radośnie zaszczebiotać, ze kochasz go nad życie i cieszyć się radością, że w ciągu tygodnia dwa męskie organy odwiedzą ciebie , bo obecnemu pewnie udowodnisz, jak bardzo kochasz go i ... stało się "
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:27   #36
ciezko_jest_lekko_zyc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zawizieta Pokaż wiadomość
przyznaj się.
prawda zawsze prędzej czy później wyjdzie na jaw.'
chyba nie chcialabys aby dowiedzial sie od osob trzecich.
a skoro nie potrafiłas sie powstrzymac od tego zeby nie skoczyc byłemu na kolana to oznacza ze ciągle cos do niego masz, a obecny facet z ktorym jestes jest po coś, po prostu... moze dlatego ze boisz sie odrzucenia byłego a nie lubisz byc sama to jestes z obecnym ??
bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze kochasz obecnego wskakując byłemu do łózka.
Jak wyjdzie na jaw, to będzie tak kombinowala, żeby się z tego wyplątać, że glowa mala..
ciezko_jest_lekko_zyc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:29   #37
nemtor
Raczkowanie

Ja myślałem, że ludzie od zwierząt różnią się jedną zasadniczą cechą. Potrafią panować nad instynktami.

Nie chce obrażać autorki, bo jej nie znam, ale takie tłumaczenie dla mnie jest idiotyczne. Najwidoczniej nie szanujesz, nie kochasz obecnego partnera, bo gdyby tak było, to nie doszłoby do niczego z ex. Nie rani się bliskiej osoby dla chwilowej przyjemności. A skoro tak już zrobiłaś, to zdobądź się na szczerość. Związek budowany na kłamstwie i tak nie przetrwa długo, a zaoszczędzisz sobie i jemu czasu i większego cierpienia.
Stary 2013-07-09, 13:30   #38
zawizieta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciezko_jest_lekko_zyc Pokaż wiadomość
Jak wyjdzie na jaw, to będzie tak kombinowala, żeby się z tego wyplątać, że glowa mala..
nie chciałabym byc w jej skorze jak prawda wyjdzie na jaw
na miejscu tego faceta to bym chyba rozszarpała na kawałeczki
Stary 2013-07-09, 13:31   #39
SerceOceanu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Cóż, pozostaje ci w takim razie głęboko spojrzeć w oczy obecnemu, radośnie zaszczebiotać, ze kochasz go nad życie i cieszyć się radością, że w ciągu tygodnia dwa męskie organy odwiedzą ciebie , bo obecnemu pewnie udowodnisz, jak bardzo kochasz go i ... stało się "
Weź przestań,bo to nie jest zabawne.;]

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
nie chciałabym byc w jej skorze jak prawda wyjdzie na jaw
na miejscu tego faceta to bym chyba rozszarpała na kawałeczki
Ciekawe kto mu powie,bo na pewno nie ja.
Stary 2013-07-09, 13:35   #40
zawizieta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SerceOceanu Pokaż wiadomość
Czy Ty jestes trollem czy na serio nie masz w sobie nawet odrobiny szacunku do Niego ani wyrzutów sumienia ??

jakbym tak zrobiła jak Ty to mnie by wyrzuty sumienia zabiły na miejscu, a gdybym spojrzała na obecnego partnera to od razu widać by bylo, że coś zrobiłam nie tak...

naucz sie szanować ludzi, dopiero wchodz w związki...

poza tym uwierz, że są życzliwi ludzie, którzy mogą mu powiedzieć, a dasz sobie reke uciąć za byłego ze nie powie Twojemu obecnemu??
bo jesli bylemu na Tobie np zalezy to sadze ze predzej czy pozniej doniesie nowinke Twojemu obecnemu facetowi
Stary 2013-07-09, 13:36   #41
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Weź przestań,bo to nie jest zabawne.;]

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

- to jest zabawne, bo właśnie obserwuję dziecko, które buduje sobie zamek z piasku, szumnie tutaj nazywany "jestem w związku", nie, jesteś na plaży i z piasku sobie zameczek ulepiłaś: bez podstaw. Byle fala go zmyje.
Stary 2013-07-09, 13:36   #42
red high heels
Rozeznanie

A szkoda, bo to właśnie Ty powinnaś się zdobyć na szczerość.
Stary 2013-07-09, 13:37   #43
SerceOceanu
Raczkowanie

Cytat:
Czy Ty jestes trollem czy na serio nie masz w sobie nawet odrobiny szacunku do Niego ani wyrzutów sumienia ??

jakbym tak zrobiła jak Ty to mnie by wyrzuty sumienia zabiły na miejscu, a gdybym spojrzała na obecnego partnera to od razu widać by bylo, że coś zrobiłam nie tak...

naucz sie szanować ludzi, dopiero wchodz w związki...

poza tym uwierz, że są życzliwi ludzie, którzy mogą mu powiedzieć, a dasz sobie reke uciąć za byłego ze nie powie Twojemu obecnemu??
bo jesli bylemu na Tobie np zalezy to sadze ze predzej czy pozniej doniesie nowinke Twojemu obecnemu facetowi
Znając życie będzie po mnie widać podstawowe objawy,że coś przeskrobałam - czyli niechęć do gadania i równie wielka niechęć do patrzenia w oczy.
Stary 2013-07-09, 13:37   #44
RubyFaelivrin
Rozeznanie

Cytat:
Początkowo mieliśmy się spotkać na neutralnym gruncie,ale wyszło tak,że jego rodzice poszli do pracy i zaprosił mnie do siebie.
I nie wpadło Ci do głowy, żeby odmówić...
Z każdym postem się pogrążasz.
Jesteś trollem?
Stary 2013-07-09, 13:40   #45
SerceOceanu
Raczkowanie

Cytat:
Jesteś trollem?
Miałam taki zamiar,ale wolałam mu szybko pomoc i sie zmyć,a wyszlo jak wyszło.
Stary 2013-07-09, 13:42   #46
klempaa
Zakorzenienie

Autorko, powiem Ci tak.
Gdybyś naprawdę kochała tego faceta, to byś go nie zdradziła. Gdybyś naprawdę kochala tego faceta, to potrafiłabyś dać mu wybór, czy chce być z laską, która go zdradziła, właśnie dlatego, ze wiesz, jakie ma podejście do zdrady.

Nie dość, że zdradziłaś, to teraz jeszcze będziesz go każdego dnia waszego związku de facto okłamywać. Za każdym razem, gdy będziecie rozmawiać o zdradzie (czy w kwestii hipotetycznej, czy o sytuacji która wydarzyła sie w waszym środowisku), będziesz miała w żołądku to nieprzyjemne uczucie mówiące "ja to zrobiłam i nic mu nie powiedziałam". W momencie gdy w takiej rozmowie - np. w gronie znajomych - padnie z jego strony "na szczęście ja mojej kobiecie ufam, wiem że nigdy by mi czegoś takiego nie zrobiła" co zrobisz? Uśmiechniesz się i przytakniesz, bo wtedy będzie jeszcze trudniej sie przyznać.

Męczyć się będziesz i tyle. A jak się wyda (bo naprawdę, zawsze, ale to zawsze taka szansa istnieje), to obawiam się, że nie bedzie żadnej, najmniejszej szansy na wybaczenie i dalsze bycie razem. Bo ja o ile myślę, że w pewnych ramach mogłabym wybaczyć zdradę, to wiem, że tylko i wyłącznie taką, do której partner by się od razu przyznał. Gdybym dowiedziała się np. od osób trzecich po fakcie - nigdy, kopnęłabym w dupę może nawet bardziej za okłamywanie mnie, niz za zdradę.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:

Nie, to nie jest kwestia mitycznego i tajemniczego "tak wyszło". Ty chciałaś, on chciał, mieliście okazję, wolę i możliwość - więc z tego skorzystaliście. W kazdym momencie i Ty, i on mogliście się wycofać - ale nie chcieliście.
Tak zdecydowałaś i tak zrobiłaś.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:43   #47
BluePanda
Rozeznanie

Cytat:
Jesteś trollem?
co więcej, sama mu na kolana wlazła

Nie wierzę, że chodzą po świecie takie pustaki Miłego życia z poczuciem winy, obyś nie mogła spać po nocach
Stary 2013-07-09, 13:46   #48
Bananalama
jestę wieszczę

Zawsze możesz powiedzieć, że nosiłaś tego dnia magnes w gaciach na szczęście, on ma kolczyka w penisie i tak jakoś Cię "przyssało"

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:46   #49
RubyFaelivrin
Rozeznanie

Cytat:
Ale co Cię powstrzymało przed odmową? Swędzenie w majtkach?
Nie ma, że wyszło jak wyszło. Nic samo się nie dzieje.
Stary 2013-07-09, 13:56   #50
verumka
Wtajemniczenie

Nie, ja nie wierzę, że to pisze dorosła osoba... To niemożliwe
Co post, to gorszy.

Jak ja uwielbiam stwierdzenie: "Tak się po prostu stało, wyszło jak wyszło". Tak się może pięciolatek tłumaczyć, jak zbije w domu wazon.

verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 13:57   #51
nemtor
Raczkowanie

Bez urazy, bo wiem, że większość obecnych tutaj to raczej w porządku kobiety, ale jak facet ma ufać, skoro co chwile widzi włąśnie takie historie? Jak co chwile widzi, jak to kolejna woli nie mówić "by nie ranić"? To jest chorę, chyba nie jestem z tego świata i moje wartości są inne niż owych osób. Jestem chyba zbyt uczulony na takie typiary, bo to już nie kobieta. Kobieta siebie i ukochanego szanuje.
Stary 2013-07-09, 13:58   #52
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Zawsze możesz powiedzieć, że nosiłaś tego dnia magnes w gaciach na szczęście, on ma kolczyka w penisie i tak jakoś Cię "przyssało"
- cudne
Stary 2013-07-09, 14:05   #53
allmode
Wtajemniczenie

Cytat:
Obecnemu raczej nie powiem , bo wiadomo czym to by się skonczyło.
A może jednak pozwól chłopakowi zadecydować, czy ma ochotę z Tobą być po czymś takim, czy jednak nie wybacza zdrady? Dojrzałość polega między innymi właśnie na tym, że człowiek potrafi ponieść konsekwencje swoich czynów i ma cywilną odwagę przyznać się do popełnionych błędów.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:13   #54
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Zastanow sie co czujesz i czy gdybys drugi raz spotkała jakiegos podniecającego faceta to czy bys mu się rzucila na kolana. Bo ja np wiem, że nie choćby nie wiem jak mnie kusił, w życiu ! Mam swojego, odpowiada mi w 100% i żaden facet nie jest w stanie mnie od niego odsunąć.
Powiedz mu co się wydarzyło, a jeśli Ci bardzo zalezy i kochasz go ponad wszystko blagaj o wybaczenie. Jesli nie pozwól odejść. Ale nie ukrywaj tego, ja bym się zamęczyła, jakby mi moj chlopak czule patrzył w oczy i pieścił z miłościa, a ja bym coś takiego w sobie nosiła.

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2013-07-09 o 14:19
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:15   #55
lubie slodycze
Raczkowanie

"pomoc mu odzyskac usuniete konto GG" hahahahahahahahahahahahah a. Ewidentnie zaprosil Cie po cos innego, chcial chlopaczyna pouzywac a Ty wskoczylas na niego jak glupia

Gratulacje!

Nic nie usprawiedliwia zdrady. chcialas rozlozyc nogi to rozlozylas i tyle.
lubie slodycze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:15   #56
Kitka:)
CABIN CREW

szkoda słów... dziewczyna kompletnie nie czuje się winna, myślała że wszystkie wizażanki pogłaszczą ją po główce i powiedzą że nic się nie stało a tu klops... chciałabym wierzyć że to prowokacja......

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:16   #57
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
Mój "ulubiony" zestaw tłumaczeń:
"no stało się"
"spojrzałam mu w oczy i stało się"
"nie mogłam się powstrzymać"
"to było silniejsze ode mnie"
"no życie
+ zawsze mamy stały zestaw potem "Kocham mojego chłopaka", "zależy mi na moim chłopaku", a bzyknięcie to tak rekreacyjnie "wyszło"

Autorko, bądź dorosła. Skoro potrafisz podejmować takie dorosłe decyzje, jak bzykanie się, to podejmij też tę, o przyznaniu się facetowi.
I nie tłumacz się tym, że się stało. Stać to się mogło potłuczenie jajek przy powrocie ze sklepu, ale nie rozłożenie nóg.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:17   #58
ariadn_a
BAN stały

kurcze, nie bądźcie takie ostre. taka historia też wiele mówi dziewczynie. może będzie nauczką? a może właśnie jest tak jak piszecie i jest bezmyślna i krzywdzi swojego faceta. od kiedy to mi odbiło na punkcie beznadziejnego faceta - już nie oceniam tak szybko. nie przespałam sie z nim ale mimo wszystko...
ariadn_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:19   #59
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez ariadn_a Pokaż wiadomość
kurcze, nie bądźcie takie ostre. taka historia też wiele mówi dziewczynie. może będzie nauczką? a może właśnie jest tak jak piszecie i jest bezmyślna i krzywdzi swojego faceta. od kiedy to mi odbiło na punkcie beznadziejnego faceta - już nie oceniam tak szybko. nie przespałam sie z nim ale mimo wszystko...

ale autorka nie chce się przyznać swojemu facetowi bo "wiadomo jak to się skończy", czyli daje sobie prawo do decydowania o tym, czy facet chce mieć zdradzającą dziewczynę.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-09, 14:30   #60
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nemtor Pokaż wiadomość
Bez urazy, bo wiem, że większość obecnych tutaj to raczej w porządku kobiety, ale jak facet ma ufać, skoro co chwile widzi włąśnie takie historie?
(...)
Już nie "filozuj". Przecież odpowiedzi w tym wątku są prawie w 100% negatywne i widać, że jednak większość kobiet nie uważa, że oszukiwanie partnera jest trendi i cool. Nie traktuj autorki wątku jako jakiegoś ogółu, a reszty wypowiadających się jako "błędu statystycznego".

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez ariadn_a Pokaż wiadomość
Nie doradzamy jej rzucić się z mostu, czy wstąpić do klasztoru, ale 1. na przyszłość myśleć (głową, a nie innymi częściami ciała), 2. być szczerą sama ze sobą (bo takie "stało się" to najgłupsze z tłumaczeń - samo się nie stało, tylko podjęła szereg decyzji, które ją do tego doprowadziły), 3. szczerość wobec faceta, o którego poglądach doskonale wie jakie są i 4. może też zastanowić się co znaczy "kochać".
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości