Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-09, 14:39   #2491
shizaxa
Wtajemniczenie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIV

Princeska ja tez gratulowalam rocznicy, a stolat nie pozyczylam
Kylie z moim tz to jest taki problem ze on nigdy pieniedzy nie ma
Ex ja wlasnie musze kupic forme do tarty w biedro teraz sa w promo...ja zeby sie odstresowac to gotuje i pieke...dzis piers w ciescie francuskim i sernik na zimno z jagodami w ogole poszlam do lidla na zakupy i wrocilam z cisatem kruchym zamiast francuskim...bo sie zagadalam z babcia przez telefon i laplam pierwsze lepsze ciasto...w domu sie dopiero kaplam i mussialam isc jeszcze raz po francuskie

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:41   #2492
Agatau88
Zakorzenienie

Kylie no ale nie kazda z nas chce mieć dzieci nie mam w tym nic dziwnego, a to ze mama Tzta się dopytuje to niestety, ale na pewno będzie bo ludzie tacy sa. Lubia wszystko wiedzieć. Z takimi sprawami chyba trzeba się pogodzić. Zreszta, młoda jesteś może Ci się kiedyś za kilka lat odmieni

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Posiedzialam chwile za dlugo na wizazu i tarta od spodu i na bokach troche mi sie przypalila W smaku dobra, ciasto idealnie kruche, gdyby nie to ze od dolu taka przypieczona byloby super Jestem chyba jakims antytalentem kulinarnym, zawsze musze cos odwalic, nawet banoffe pie zepsulam Zrobilismy z niego lody z tz i w takiej wersji bylo pyszne

Jakby co to jablka takie ciemne bo posypane cynamonem, nie przypalily sie
ale pysznie wygląda! ja nie umie nic upiec...
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:42   #2493
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, podobno nauka czyni mistrza dlatego ciagle cos probuje Narazie wychodzi mi to z kiepskim rezultatem, ale jest chyba coraz lepiej wiec moze z czasem dojde do perfekcji Najgorzej ze mam tutaj taki starszy piekarnik i on nie chce ze mna wspolpracowac- albo cos jest niedopieczone, albo przypalone, ciasta nie chca wyrastac, nie wiem co jest grane

Ja od swojego tz uslyszalam ze robie spaghetti lepsze od jego mamy A co najlepsze- robilam spaghetti pierwszy raz w zyciu z miesa mielonego, u mnie w domu zawsze je sie tak dziwnie bo z kielbaska, a tutaj dostalam produkty, mieso i z niczego zrobilam cos Dzisiaj na obiad robie spaghetti na bialo- tzn. z brokulami, szyneczka, i sosem serowym

A co do odzywek to te z fructisa nie maja keratyny chyba, tzn ta ktora ja mam. W stonce tez widzialam jakies odzywki no name z nawet fajnym skladem, ciekawe czy by sie sprawdzily
Ja nie przynaje, nie lubie gotowac
a moze inaczej by bylo jakbym nie nienawidziła mojej kuchni rodem z PRL-u ale tez czasu nie mam wic to tez swoje robi
Z fructisa biore pod uwage własnie ta Dameage albo Fruity taka żółta i chyba na Fructisie sie skonczy
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:42   #2494
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
jadłabym
Oj gdybys widziala ten przypalony spod nie bylabym taka pewna Ale wyglada fajnie od tej strony nie powiem ze nie

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 14:45   #2495
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Oj gdybys widziala ten przypalony spod nie bylabym taka pewna Ale wyglada fajnie od tej strony nie powiem ze nie
A Wy ciagle o gotowaniu musze zrobić spaghetti
Stary 2013-07-09, 14:47   #2496
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shizaxa Pokaż wiadomość
Ex ja wlasnie musze kupic forme do tarty w biedro teraz sa w promo...ja zeby sie odstresowac to gotuje i pieke...dzis piers w ciescie francuskim i sernik na zimno z jagodami w ogole poszlam do lidla na zakupy i wrocilam z cisatem kruchym zamiast francuskim...bo sie zagadalam z babcia przez telefon i laplam pierwsze lepsze ciasto...w domu sie dopiero kaplam i mussialam isc jeszcze raz po francuskie
Kochana ta forma do tarty na zdjeciu to wlasnie ta z biedry. Jestem w szoku jak ciasto cudownie od niej odchodzi, fajnie sie tez upieklo. Jak najbardziej polecam ja

Ja uwielbiam parowki w ciescie francuskim, musze w jakis dzien zrobic

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Kylie no ale nie kazda z nas chce mieć dzieci nie mam w tym nic dziwnego, a to ze mama Tzta się dopytuje to niestety, ale na pewno będzie bo ludzie tacy sa. Lubia wszystko wiedzieć. Z takimi sprawami chyba trzeba się pogodzić. Zreszta, młoda jesteś może Ci się kiedyś za kilka lat odmieni

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Agatko ja tez mam z tym problem Wszystko co pieke to zawsze klapa, a przepis na ta tarte co robilam jest bajecznie prosty- dlatego ja zrobilam No i robi sie szybciutko

Cytat:
Ja nie przynaje, nie lubie gotowac
a moze inaczej by bylo jakbym nie nienawidziła mojej kuchni rodem z PRL-u ale tez czasu nie mam wic to tez swoje robi
Z fructisa biore pod uwage własnie ta Dameage albo Fruity taka żółta i chyba na Fructisie sie skonczy
Ja mam damage, jak mi sie skonczy kupie chyba garniera AiK a potem znowu ta damage Fajnie mi "dociaza" wlosy, na poczatku robila przyklap ale teraz wlosy sie z nia polubily

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-07-09, 14:49   #2497
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Dopycham sie spaghetti, a potem bede plakac,że ma bebzol wielki
Cytat:
No tak, kasa to jest temat rzeka
Ale moj Tż nigdy na nic mi nie skapil, sobie nie kupi, a mi odda, pod tym wzgledem jest na prawde kochany

Cytat:

Moja tesciowa nie rozumie tego,że ja nie chce i nie mam intynktu macierzyńskiego, bo dla niej to jest "wymowka" i "wygodnictwo"
Bo kiedys to sie nie myslalo o tym czy ma sie pieniadze, czy warunki czy jaki kolowiek instynkt po prostu byly dzieci i koniec wg niej
Na dzien dzisiejszy jestem antydzieci
ale czyjes lubie na chwile, byle na za dlugo
Stary 2013-07-09, 14:50   #2498
exclusivee
Zakorzenienie

Ide robic spaghetti bo mi w brzuchu burczy Milego dnia blondasy

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-07-09, 14:54   #2499
Agatau88
Zakorzenienie

EX
ale Ty gotujesz i cos Ci wychodzi a mi nic z pieczenia...serio. chyba musze cos upiec żeby się przekonać, może nagle talent mnie nawiedzi

Kylie
no niestety, czasy były inne i ludzie nie rozumieją ze się zmieniły, Teraz każdy zyje jak chce, czy mu wygodnie czy jak, takie czasy, czy dobre czy złe co za roznica, są jakie są. Instynkt może przyjść, może nie. Przeciez to osobnicze
A Kochana przypomnij mi bo ja ciagle zapominam ile Ty masz lat? Jakos nie dużo chyba wiec wszystko przed Toba

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
znowu gotowaćmilego
Stary 2013-07-09, 14:58   #2500
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
e tam
ja jestem mały smietniczek i przypalony spód mi nie straszny

Cytat:
dzien spaghetti dzisiaj
Cytat:

Ja mam damage, jak mi sie skonczy kupie chyba garniera AiK a potem znowu ta damage Fajnie mi "dociaza" wlosy, na poczatku robila przyklap ale teraz wlosy sie z nia polubily
Ja wlasnie skonczylam AiK ale na pewno do niej wroce, dobrze mi robiła
Końcówki musze podciac, bo od tego robienia nie ladu na gumce to mi troche koncowki oberwały, takie zmechacone sa
i mysle intensywnie nad grzywka na prosto

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Ta to sie lubi w tych garach zaorać
Ja nie wiem...
Cytat:
EX
ale Ty gotujesz i cos Ci wychodzi a mi nic z pieczenia...serio. chyba musze cos upiec żeby się przekonać, może nagle talent mnie nawiedzi

Kylie
no niestety, czasy były inne i ludzie nie rozumieją ze się zmieniły, Teraz każdy zyje jak chce, czy mu wygodnie czy jak, takie czasy, czy dobre czy złe co za roznica, są jakie są. Instynkt może przyjść, może nie. Przeciez to osobnicze
A Kochana przypomnij mi bo ja ciagle zapominam ile Ty masz lat? Jakos nie dużo chyba wiec wszystko przed Toba

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

znowu gotowaćmilego
Kiedys upieklam ciasteczka z przepisu Kitki i byly dobre
nie dawno zrobilam Brownie i tez bylo dobre i na tym koniec moich wypiekow
Ja jestem rocznik 87' wiec 30 latek na karku zanim sie obejrze to bedzie to jest absolutnie przerazajace
Stary 2013-07-09, 15:01   #2501
Agatau88
Zakorzenienie

Kylie
no to bez przesady masz 25 albo 26 lat dopiero(zależy czy już konczylas)

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Kupiłam wczoraj ten szampon:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-shampoo.html

dam znać jak się sprawdza
Stary 2013-07-09, 15:07   #2502
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Kylie
no to bez przesady masz 25 albo 26 lat dopiero(zależy czy już konczylas)

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Kupiłam wczoraj ten szampon:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...r-shampoo.html

dam znać jak się sprawdza
skonczylam w czerwcu
to sie tak mowi, ale czas tak zapiernicza, że czasem nie wiem kiedy mineło3,5 roku od kiedy jestem z Tż, wydaje sie jakby to wczoraj wyjechal po mnie na dworzec jak wyprowadzilam sie z GW
Stary 2013-07-09, 15:16   #2503
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
e tam
ja jestem mały smietniczek i przypalony spód mi nie straszny

dzien spaghetti dzisiaj

Ja wlasnie skonczylam AiK ale na pewno do niej wroce, dobrze mi robiła
Końcówki musze podciac, bo od tego robienia nie ladu na gumce to mi troche koncowki oberwały, takie zmechacone sa
i mysle intensywnie nad grzywka na prosto

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Ta to sie lubi w tych garach zaorać
Ja nie wiem...

Kiedys upieklam ciasteczka z przepisu Kitki i byly dobre
nie dawno zrobilam Brownie i tez bylo dobre i na tym koniec moich wypiekow
Ja jestem rocznik 87' wiec 30 latek na karku zanim sie obejrze to bedzie to jest absolutnie przerazajace
tak samo myslę nad grzywką na prosto i coraz częsciej marzy mi się fryzura ala kleopatra ale nie, nie dam się chce włosy wreszcie zapuscic
CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:26   #2504
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Posiedzialam chwile za dlugo na wizazu i tarta od spodu i na bokach troche mi sie przypalila W smaku dobra, ciasto idealnie kruche, gdyby nie to ze od dolu taka przypieczona byloby super Jestem chyba jakims antytalentem kulinarnym, zawsze musze cos odwalic, nawet banoffe pie zepsulam Zrobilismy z niego lody z tz i w takiej wersji bylo pyszne

Jakby co to jablka takie ciemne bo posypane cynamonem, nie przypalily sie
wygląda smacznie chociaż ja za ciastami jabłkowymi jakoś nie przepadam spoko ja z ciastami też zawsze cos musze odwalić...jak nie zakalec to przypalony spód

Cytat:
własnie jem spagetti

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
cześć

Agata nie wiem w jakim miesiącu Tak sobie pomyślałam, ze 2015 będzie dobry
Wśród moich koleżanek jest pół na pół- mimo, że jesteśmy z wyżu demograficznego to nie mamy w naszym pokoleniu "dużego dorobku". Wyobraźcie sobie, że jak zaczynałam szkołę podstawową to było pierwszych klas było od a do h. Dziś w tej samej szkole jest tylko klasa a . Liczono na moje pokolenie, ale jakoś nie bardzo mamy dzieci

lavia w sumie Ci powiem, że z wiekiem coraz trudniej zdecydować się na dziecko .... no chyba, że się przytrafi Bo takie planowane to zawsze jest jakieś "ale". Ex ma fajnie bo młodo urodziła

A ta zumba to, jak wygląda? Pytam bo nie wiem - mam poczucie rytmu, jak szczur
zumba jest to połączenie tańca latynoamerykanskiego i fitness. Jest bardzo żywiołowa, intensywna i daje dużo pozytywnej energii. Jest to połączenie prostych kroków tanecznych, świetnych kombinacji ruchów i rytmów latynoskich oraz międzynarodowych, tj. merengue, salsa, cumbia, reggaeton, flamenco, samba, taniec brzucha, cha-cha-cha, rumba, twist i wiele innych, które wraz z energetyczną muzyką porywają do zabawy. Nawet rozgrzewka była bardzo, bardzo męcząca ale za to dzis mam zakwasy więc widać że cos to daje

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Princesska kurcze jak ja moglam niedoczytac Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Robie pierwsza w zyciu tarte... ciekawa jestem co z tego wyjdzie z moim antytalentem kulinarnym A i nie mowilam wam ze wczoraj zrobilam pomidorowke bez kostek zadnych

Mi teraz tylko piwo ze sprite/7up wchodzi, a i nawet tego w domu nie mam

Ja uzywam goodbye damage fructisa i jest fajna Mialam wachania ale teraz juz wlosy doszly do siebie i sprawdza ok Moze jakas inna garnierowska by Ci tez podeszla?

Ciesze sie ze te lity kupilam
ja jesli chodzi o alko to na upały lubie desperadosy najbardziej albo warka radler/ lech shandy...
takto mi sie tez juz znudził alkohol bo ile mozna chlać ?

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
nasza Kiteczka jest wysoka, bo ma cos ok 170 cm
Modelka nasza kochana

Wspolczuje z Tż
Moj akurat lubi takie zakupy do domu, lubi widziec,żę ja sie ciesze
Teraz jestesmy na etapie wybierania tapety i farby, bo chcemy pokoj odswiezyc, masakra to jest, tym bardziej,że ja i tz nie mamy pojecia o tapetowaniu i malowaniu scian
Nie wiedzialam,że dywany pokojowe sa takie drogie
ojj też bym chciała byc wzrostu Kiteczki
odrazu nogi wtedy się wydają dłuższe i zgrabniejsze....
ale z drugiej str wtedy nie pasowałabym do mojego Tżta bo on też za wysoki nie jest
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 16:32   #2505
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej
ale sie spieklam, jestem czerwona jak buraczek ale ja to lubie i kocham ciepelko

Nie, nie jestem wysoka. Mam 168 cm

Tez mi sie bardzo bob podoba, ale ie dam sie.
choc raz chce miec blond wlosy do pasa

U mnie tez jest ich pełno i na dodatek sa w promo w Rossie
Ale nie kupuje bo mam zapas c10, bo mam i stara i nowa wersje, ale jutro jest wypłata wiec pewnie sie skusze na 318
Tylko ja na bank bym robila na 12 % oksy, bo tak jej sie przygladałam to ona max do sredniego blondu jest rekomendowana. To juz chyba Platynowy blond bylo do jasnego brązu, ale on tak mi sie nie podoba jak Diamentowy

ej dlaczego do czerni?

Nie kazdy znosi dobrze upały
Nic na sile kochana, zdrowie najwazniejsze
Tak jak dziewczyny mowia, sa i balsamy brazujace czy nawet samoopalacze
Ja teraz smiesznie wygladam, bo jestem brazowa na twarzy a wlosy mam prawie biale

Pieknie ciuszki, a ta bluzka z tygrysami to absolutnie moj styl, wow

dziekuje
Siemanko, jak tam przeprowadzka?

U mnie jest w kazdym Rossie i w Auchanie widzialam i tam tez sa w promo
ja mam 166cm
ja dzisiaj byłam na basenie z moimi laseczkami i też sie spiekłam na maxa a jutro znów mamy iść więc ją będę utrwalać sobie tylko że jutro to już wysokie filtry będę stosować
to sukieneczka a nie bluzka kochanie ale ja tez uwielbiam taki drapieżny styl czasem

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
No ale ile jest takich młodych osob które w wieku Twojej kuzynki maja dom i stala prace?chyba wlasnie niewiele...a jednak obarczyć rodziców czy TZta całkowicie utrzymaniem własnego dziecka nie jest w porządku.
no własnie mój Tż powiedział że gdyby było nas stać finansowo na ślub i dziecko to jest już na to teraz gotowy...ale że z pracą i pieniędzmi jest cięzko to niestety jest jak jest...

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Hej
w piątek jestem zapisana do mojej fryzjerki trochę mi szkoda włosów szczerze mówiąc, ale rok ich nie obcinałam to chyba dobry moment a coraz gorzej się układają więc chyba nie ma sensu ich na siłę hodować

Lavia zakupy super ja też lubię takie kolory ale ostatnio mam szał na brzoskwinkę
co do dzieci, u mnie też na fejsie same zdjęcia dzieci, u TŻ to już w ogóle. U niego co nie wejdę to same zdjęcia ze ślubow i właśnie dzieci . Ale też tego jeszcze nie czuję, z jednej strony chciałabym mieć już dzidzie, a z drugiej jest mnóstwo ALE. Nie mamy swojego mieszkania, nie mam stałej pracy. Jakoś tak nie wyobrażam sobie tego jeszcze

Czeko duże piwko dzisiaj dla nas

Mam dzisiaj urodziny i 4 rocznice z TŻ,ale ten czas leci i jakiegoś doła od rana załapałam
my we wrzesniu mamy 4tą rocznicę z Tżtem
Wszystkiego najlepszego jeszcze raz słonko
Dlaczego doła ?
ZUMBOMANIACZKA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 16:36   #2506
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

PRINCESKA
to wszystkiego najlepszego
i 4 rocznica, wow ale leci
a dol to czemu?

O, ja tez kiedyś byłam na zumbie i podobało mi się

Wlasnie ja tez mam dopiero 24 lata i tez tak zakładam za kilka lat. Bo nie ma się co spieszyć a jednak dziecko i jego obecność wszystko w zyciu zmienia. Jestesmy młode wiec nie kazda z nas już czuje ten instynkt. Wiesz, to jest tak, ze tez mam koleżanki co maja dzieci z wpadek jako bardzo młode a potem już po 30 tce. Z obserwacji i tych na porodówce i wśród znajomych widze ze albo ktoś wpadnie wcześnie albo świadomie się decyduje wiele później. Mało mam koleżanek, może jedną, która świadomie podjela decyzję o macierzyństwie w naszym wieku. To jest jakas taka przepasc miedzy wpadką a swiadomym macierzyństwem,a miedzy tym takie "okienko" gdzie nie chce się mieć dzieci a jednocześnie człowiek się swiadomie zabezpieczazagmatwałam, ale mam nadzieje ze rozumiecie?

A ciaza sni mi się tak raz na 2 tygodnie wiec te pozytywy u mnie czestotyle że raz rodzę, raz zachodzę w ciaze a innym mam wielki brzuch

Prawda z tymi klasami, jak ja chodziłam tez było do h albo i dalej a moja Siostra ma 3 klasy. I faktem jest że decyzje o dziecku ciężko podjąć ale jak się ma stabilizacje, prace, mieszkanie wtedy jednak łatwiej podjąć swiadomie. A ciężej wpaść bo już się wie jak się skutecznie zabezpieczać.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Ależ zagmatwałam z rana:P ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi
no właśnie ja gdybym miała pieniądze to pewnie miałabym już dziecko. Ale z drugiej str po co sie tak spieszyć?
jestesmy młode, mamy teraz czas dla siebie, dla Tżtów, znajomych a jak przyjdzie dziecko to wszystko sie zmienia
znam np. wiele moich kolezanek które są w moim wieku maja dzieci i ciagle melanżują bo widać że jeszcze sie nie wyszalały...;/ dla mnie takie coś jest chore. wiadomo mozna pojsc sobie na impreze od czasu do czasu ale nie co weekend latać na imprezki majac dziecko dlatego jak widać nie każdy dorosł do macierzyństwa i lepiej czasem poczekać niż potem czegoś żałować i czuć się zależną od dziecka.
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-07-09, 16:54   #2507
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
ja mam 166cm
ja dzisiaj byłam na basenie z moimi laseczkami i też sie spiekłam na maxa a jutro znów mamy iść więc ją będę utrwalać sobie tylko że jutro to już wysokie filtry będę stosować
to sukieneczka a nie bluzka kochanie ale ja tez uwielbiam taki drapieżny styl czasem

my we wrzesniu mamy 4tą rocznicę z Tżtem
Wszystkiego najlepszego jeszcze raz słonko
Dlaczego doła ?
a to sorry myslalam,że to bluzka jest, ale tak to jest jak sie popatrzy na zdjecie i nawet sie go nie powiekszybo tz mnie wolal, bo pralka prac skonczyla i co on ma teraz zrobic
Ja mam 4 rocznice w Sylwestra

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Laski mozecie polecic jakis dobry krem na noc
Poki co nie uzywam tej mojej emulsji szafirowej z Avonu, bo nie chce sie przebarwien nabawic, a potrzebuje czym niezapychajacym pyszczaka smarowac
Jakis krem nawilzajacy, moze byc nawet przeciwzmarszczkowy
Byle nawilżał i nie zapychał
Stary 2013-07-09, 17:48   #2508
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
a to sorry myslalam,że to bluzka jest, ale tak to jest jak sie popatrzy na zdjecie i nawet sie go nie powiekszybo tz mnie wolal, bo pralka prac skonczyla i co on ma teraz zrobic

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Poki co nie uzywam tej mojej emulsji szafirowej z Avonu, bo nie chce sie przebarwien nabawic, a potrzebuje czym niezapychajacym pyszczaka smarowac
Ja polecam Iwostin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...inami-c-e.html sama stosuję go na noc i mega, mega nawilża szczególnie teraz jak mam buzie popaloną i wysuszoną od słonka to jest dla mnie zbawieniem
no i ja mam wrażliwą i alegriczną skórę więc dla mnie jest w sam raz rano jak sie budze to zawsze mam po nim gładką bużkę jak pupa niemowlaczka aa no i jak do tej pory nie zapchał mnie
ZUMBOMANIACZKA
Stary 2013-07-09, 18:52   #2509
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bardzo ale to bardzo polecam cetaphil (dermat olog mi kiedyś poleciła i go uwielbiam) najlepszy krem jaki kiedykolwiek miałam . swietnie nawilza, nie podrażnia i nie zapycha :d. teraz jak powykanczam jakieś pierdoły do mycia twarzy to również kupuję emulsję do mycia cetaphil .
CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-09, 19:24   #2510
Ninedin
Zakorzenienie

Dziewczynki wreszcie wykończyłam zapasy kosmetyków do włosów
Wybieram się na zakupy kosmetyczne, ale nie wiem co brać
Polecacie jakiś szampon bez protein? Nie znam się na tym.... coś tu wyczytałam, że jakiś nowy Timotei nie ma protein?

Lavia to cię wymęczyła ta zumba. Pamiętam, że kiedyś poszłam na takie warsztaty tańca brzucha, niby nic takiego, ale na drugi dzień wszystko mnie bolało
Stary 2013-07-09, 19:44   #2511
Agatau88
Zakorzenienie

Ja bym polecila ale nie odróżniam tych szamponów z proteinami i bez.
Stary 2013-07-09, 20:01   #2512
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym polecila ale nie odróżniam tych szamponów z proteinami i bez.
No ja też się nie znam

Coś mi się porobiło z włosami i na końcach mam suche. Jak trochę podrosną to pójdą do ścięcia - bo są po rozjaśniaczu - nakładanym kilkakrotnie przez fryzjerkę Chcę żeby na "teraz" jakoś wyglądały i nie były takie "rozpierzone"

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Napiszcie coś o tych szamponach i odżywkach - co kupić, a co nic nie warte Teraz idę do łóżka

Aaaaa Ex co to za forma z Biedronki? Szukam czegoś do pieczenia tarty

Miłych snów
Stary 2013-07-09, 20:03   #2513
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Ja polecam Iwostin https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...inami-c-e.html sama stosuję go na noc i mega, mega nawilża szczególnie teraz jak mam buzie popaloną i wysuszoną od słonka to jest dla mnie zbawieniem
no i ja mam wrażliwą i alegriczną skórę więc dla mnie jest w sam raz rano jak sie budze to zawsze mam po nim gładką bużkę jak pupa niemowlaczka aa no i jak do tej pory nie zapchał mnie
Tez o nim myslalam, bo mam z Iwostinu krem na dzien nawilzajacy z filtrem 20 i ardzo go sobie chwale
Jutro Matki Boskiej Pienieznej wiec na pewno jakis kremik kupie
Tylko zeby mnie nie ponioslo i zebym ciuchow nie kupowala zadnych, bo jak dzisiaj porzadek w szafie robilam to mam chyba z 20 bluzek z metkami jeszcze nie noszonych

Cytat:
Polecacie jakiś szampon bez protein? Nie znam się na tym.... coś tu wyczytałam, że jakiś nowy Timotei nie ma protein?

Lavia to cię wymęczyła ta zumba. Pamiętam, że kiedyś poszłam na takie warsztaty tańca brzucha, niby nic takiego, ale na drugi dzień wszystko mnie bolało
To zalezy na jakim szamponie Ci zalezy.
Bez protein jest J&J lawendowy , Dove do farbowanych nie ma protein, wszelakie oczyszczajace z Joanny naturii nie maja ani protei ani silikonow, Timotei to chyba do farbowanych nie mial ale nie jestem pewna, bo szybko go oddalam,powodowal u mnie swedzenie skalpu Gliss Kury maja wszedzie keratyne praktycznie badz jedwab.
Biowax z olejami nie ma protei na bazie olei jest.
wszystko zalezy od tego czego potrzebujesz. Czy porzadnego oczyszczenia, czy czego s silikonami czy delikatnego jak dzieciece
Z odzywek to polecam oslawiona Awokado i Karite badz Morele z Garniera, z masek i odzywek to Fructisy Nutri Gladki i Color Resist odzywki Goodbay Demage, Lśniace i Gladkie, Fruity Passion, maska z NaturVitl (dotepne w Naturze)to co napislam nie ma protein. Dobry jest jeszcze Gliss Kur żółty i mimo,że ma ma keratyne to olejki na pierwszych pozycjach w skladzie go rownowaza a w ogole to polecam poczytac:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701532

Edytowane przez xXxKYLIExXx
Czas edycji: 2013-07-09 o 20:09
Stary 2013-07-09, 20:30   #2514
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje
Siemanko, jak tam przeprowadzka?
W porządku póki co jesteśmy na etapie oglądania mieszkań tu w okolicy ale myślę że w lipcu już się przeniesiemy na swoje.. przynajmniej mam taką nadzieję bo nie da się tak z rodzicami mieszkać mimo że jesteśmy u mnie to zgrzyty jednak są wiadomo jak to rodzice wszystko na ich warunkach musi być i Nas to cholernie drażni.

Jeśli chodzi o krem to ja używam od dłuższego czasu tego http://nokautimg1.pl/p-42-89-4289513...jacy-100ml.jpg przeważnie na dzień ale na noc też mi się zdarza go naciapać kocham go! Pięknie pachnie fajnie nawilża dobry składzik zostawia taką satynową buźkę i wchłania się do zera. Idealny na lato sprawdza się nawet w upały i pod makijaż planuję też zainwestować z Cetaphil bo kusi mnie od dłuższego czasu a tego Johnsona używam już bardzo długo i przydałaby się jakaś zmiana albo przynajmniej jakieś urozmaicenie

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 20:59   #2515
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

ja polece nowy niebieski szampon isana, albo familijny pollena savona, albo netei biedronkowe...

princeska wszystkiego naj!

kylie- z odzywek to ja ci polece zoltego gliss kura- nie wiem czy mialas? dla mnie rewelka i lepszy jak karite garniera bo dociaza
Stary 2013-07-09, 21:54   #2516
shizaxa
Wtajemniczenie

Tak piszecie o tej awokado karite a mi po pierwszym opakowaniu już nie posłużyła a kupiłam na zapas drugie, chce któraś, za przesyłkę tylko trzeba zapłacić
Ja dalej wykańczam maski i odżywki a i szamponów mam 3
Chce tylko na wakacje kupić coś 3w1 żel/szampon/odżywka lub 2w1 żel/szampon. Bunny to Pinio biedronkowe dobre na taki wyjazd będzie?

Zapuszczam włosy:
było (styczeń '13)-40cm
jest (październik'13)-50cm
będzie-55cm

Farbuję: wella koleston 12/89
shizaxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-09, 23:19   #2517
asiabb1983
Zakorzenienie

hej!

Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
asia a jesli u mojego tz nie ma kadr?
jest tylko jedna ksiegowa, kilku szefow i sami mechanicy
a ta ksiegowa nasciemniala tz ze niby kiedys tak bylo a teraz juz nie mozna ubezpieczac zony mysle ze nie chce jej sie jechac do zusu po wnioski ale ja je moge sama pobrac tylko kto ma mi to podbic? szef tz? bo UP mnie w☠☠☠☠il na maxa
najlepiej zapytaj w najbliższym oddziale nfz tam Ci wszystko powiedzą co i jak ja też dzięki nim wiedziałam gdzie i co mam załatwić tzn .Tż
Cytat:

Chociaż ostatnio chyba przez Kitkę ciągle śni mi się, że jestem w ciąży
mnie też
Cytat:
Hej
w piątek jestem zapisana do mojej fryzjerki trochę mi szkoda włosów szczerze mówiąc, ale rok ich nie obcinałam to chyba dobry moment a coraz gorzej się układają więc chyba nie ma sensu ich na siłę hodować

Mam dzisiaj urodziny i 4 rocznice z TŻ,ale ten czas leci i jakiegoś doła od rana załapałam
super nie żałuj włosków będziesz piękna
i wszystkiego naj naj kochana przepraszam za opóźnienie ale mnie nie było
Cytat:

Tez mi sie bardzo bob podoba, ale ie dam sie.
choc raz chce miec blond wlosy do pasa

to trzymam kciuki za wytrzymałość

a teraz idę spać do jutra a ....to już do dziś znaczy się

Bunny mam pytanie czy mogę pomieszać garnier naturals 6 z 7 ? i co mi może wyjść ?

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała

Edytowane przez asiabb1983
Czas edycji: 2013-07-09 o 23:21
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-10, 06:44   #2518
Ninedin
Zakorzenienie

Cytat:
Tez o nim myslalam, bo mam z Iwostinu krem na dzien nawilzajacy z filtrem 20 i ardzo go sobie chwale
Jutro Matki Boskiej Pienieznej wiec na pewno jakis kremik kupie
Tylko zeby mnie nie ponioslo i zebym ciuchow nie kupowala zadnych, bo jak dzisiaj porzadek w szafie robilam to mam chyba z 20 bluzek z metkami jeszcze nie noszonych

To zalezy na jakim szamponie Ci zalezy.
Bez protein jest J&J lawendowy , Dove do farbowanych nie ma protein, wszelakie oczyszczajace z Joanny naturii nie maja ani protei ani silikonow, Timotei to chyba do farbowanych nie mial ale nie jestem pewna, bo szybko go oddalam,powodowal u mnie swedzenie skalpu Gliss Kury maja wszedzie keratyne praktycznie badz jedwab.
Biowax z olejami nie ma protei na bazie olei jest.
wszystko zalezy od tego czego potrzebujesz. Czy porzadnego oczyszczenia, czy czego s silikonami czy delikatnego jak dzieciece
Z odzywek to polecam oslawiona Awokado i Karite badz Morele z Garniera, z masek i odzywek to Fructisy Nutri Gladki i Color Resist odzywki Goodbay Demage, Lśniace i Gladkie, Fruity Passion, maska z NaturVitl (dotepne w Naturze)to co napislam nie ma protein. Dobry jest jeszcze Gliss Kur żółty i mimo,że ma ma keratyne to olejki na pierwszych pozycjach w skladzie go rownowaza a w ogole to polecam poczytac:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=701532

dzięki

Może to wina "przeproteinowania" włosów, jak takie szampony nie pomogą to będę musiała zrobić radykalne cięcie końców

Cytat:
ja polece nowy niebieski szampon isana, albo familijny pollena savona, albo netei biedronkowe..
Isana to w Rossmanie, no nie? A wiesz, że nie mogę nigdzie trafić na tę szczotkę, którą polecałaś
Tej polleny to nigdzie nie widziałam , a czytałam, że dobrze o niej pisałaś.

Asiu i co ta Kitka nam narobiła
Stary 2013-07-10, 07:46   #2519
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolajn Pokaż wiadomość
W porządku póki co jesteśmy na etapie oglądania mieszkań tu w okolicy ale myślę że w lipcu już się przeniesiemy na swoje.. przynajmniej mam taką nadzieję bo nie da się tak z rodzicami mieszkać mimo że jesteśmy u mnie to zgrzyty jednak są wiadomo jak to rodzice wszystko na ich warunkach musi być i Nas to cholernie drażni.

Jeśli chodzi o krem to ja używam od dłuższego czasu tego http://nokautimg1.pl/p-42-89-4289513...jacy-100ml.jpg przeważnie na dzień ale na noc też mi się zdarza go naciapać kocham go! Pięknie pachnie fajnie nawilża dobry składzik zostawia taką satynową buźkę i wchłania się do zera. Idealny na lato sprawdza się nawet w upały i pod makijaż planuję też zainwestować z Cetaphil bo kusi mnie od dłuższego czasu a tego Johnsona używam już bardzo długo i przydałaby się jakaś zmiana albo przynajmniej jakieś urozmaicenie
Powodzeni z szukaniem mieszkania.
Pamietaj zeby zwracac uwage na szczegóły
Ja jak ogladalam mieszkania to zwracalam uwage na:
-jak leci woda z kranu i pod prysznicem, wiadomo nie moze ciec jak krew z nosa, bo to ani porzadny prysznic ani wlosy nie doplukane przy myciu
-zobacz czy okna sa szczelne, zeby zima Ci nie bylo zimno, a w razie ulewy nie przecieklo, bo pozniej wlasciciel powie,że to Twoja wina i w razie czego kaucji nie odzyskasz
-zapytaj tez o sasiedztwo, czy nie mam malych dzieci, czy sie przypadkiek ktos akurat nie remontuje, chyba,że Ci halas nie przeszkadza
-dopytaj o wilgoc i czy w mieszkaniu wystepowal grzyb, po co ma byc pozniej na Ciebie ,że źle prowadzilas mieszkanie
-Dowiedz sie czy w umowie mozna zastrzec sobie to ze Wynajmujacy w okresie 2 miesiecy po uprzednim poinformowaniu moze podniesc Wam koszty wynajmu.
-jesli na stanie nie ma powiedmy lodowki, pralki, badz kuchenki zapytaj czy w zwiazku z tym ,że musisz dokupic nie zjechali by troche z odstepnego
To tak w skrocie, ale dosc istotne rzeczy

Cytat:
ja polece nowy niebieski szampon isana, albo familijny pollena savona, albo netei biedronkowe...

princeska wszystkiego naj!

kylie- z odzywek to ja ci polece zoltego gliss kura- nie wiem czy mialas? dla mnie rewelka i lepszy jak karite garniera bo dociaza
Mialam kochanie ty moje tego Gliss Kura ale u mnie jednak sie nie sprawdzil z tego co pamietam
jakby bylo wszysko oki to pewnie bym go dobrze wspominala i kupila drugi raz
Stane dzisiaj przed półka w Rossie i bede sie gapić jak sroka w gnat
chociaz w sumie mam Morele jeszcze wiec nie wiem po co ja szukam kolejnej odzywki
Mam jeszcze dwie Niva Long Repair i Intesne Repair na jedno uzycie,ale one mi strasznie nie sluza.

Cytat:
Tak piszecie o tej awokado karite a mi po pierwszym opakowaniu już nie posłużyła a kupiłam na zapas drugie, chce któraś, za przesyłkę tylko trzeba zapłacić
Ja dalej wykańczam maski i odżywki a i szamponów mam 3
Chce tylko na wakacje kupić coś 3w1 żel/szampon/odżywka lub 2w1 żel/szampon. Bunny to Pinio biedronkowe dobre na taki wyjazd będzie?
Moze za dlugo i ciagle jej uzywalas
Zostaw ja sobie w domku, jesc przeciez nie wola, a za jakis czas sprobuj i zobaczysz,czy jst lepiej czy nie
No Pinio to jako szampon i zel do mycia ciała jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez asiabb1983 Pokaż wiadomość
hej!
to trzymam kciuki za wytrzymałość

a teraz idę spać do jutra a ....to już do dziś znaczy się \

Bunny mam pytanie czy mogę pomieszać garnier naturals 6 z 7 ? i co mi może wyjść ?
dziekuje
kurde musze je zmierzyc ile juz maja tak w ogole

Cytat:
dzięki

Może to wina "przeproteinowania" włosów, jak takie szampony nie pomogą to będę musiała zrobić radykalne cięcie końców

Isana to w Rossmanie, no nie? A wiesz, że nie mogę nigdzie trafić na tę szczotkę, którą polecałaś
Tej polleny to nigdzie nie widziałam , a czytałam, że dobrze o niej pisałaś.
ja ta szczoteke normalnie na promo kupilam, bo ost znowu byla
szukaj na panelu z akcesoriami do wlosow typu gumki, spineczki itp.
Tam powinna wisiec na haku
Ja tez musze isc i podciac ale strasznie sie boje, bo nie mam swojego fryzjera w tym miescie
Kolezanka mi podsunela jeden zaklad gdzie strzyga sami faceci i że ponic bardzo, bardzo fajnie. To spoko zadzwonilam najpierw, bo chcialam sie kulturalnie umowic i zapytac przy okazji o cennik. Wiec pytam ile kosztuje podciecie wlosow półdługich ( wlasnie ja nigdy nie wiem czy ja mam wlosy juz długie czy półdługie) i sciecie grzywki a koles do mnie:
-" a to chwila mment bedzie, nie to nie duzo, ok 90 zl"
Czaicie

A w ogole włączam teraz kompa siadam, a tu pach krew z nosa mi poszla
Stary 2013-07-10, 08:40   #2520
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
spóznione, ale jak najbardziej szczere sto lat i wszystkiego dobrego z TŻtem dalej!

Kylie, a bo kurde.. chyba prawdziwa Renata powinna miec czarne włosy c mam metlik, bo szkoda mi blondu, bo wlasnie z czerni do niego schodziłam.. ale z drugiej strony jak oglądnełam swoje stare foty w czerni to fajna laska byłam haha nawet

ej, a czemu małe dzieci w bloku Wam przeszkadzaja? Czasem tylko zapłacze, czasem popiska z radosci mi gorzej przeszkadzali w poprzednim mieszkaniu, w ktorym mieszkalismy towarzystwo młodziezy- imprezy, fajeczki browareczki pod klatką Wiec ja bym pytała o młodziez w bloku i jej unikała juz teraz bankowo haha A teraz mieszkam w wymarzonym bloku, tzn.jesli chodzi o sąsiadow to jest idealnie

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości